View Full Version : НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на "Кабинета Орешарски" 2 Юни, Неделя, 12,00 часа
nikolaaaay
04-10-2013, 18:45
Ежедневните протести са уморителни. Такова чудо като в България няма никъде по света. Може да ни сложат в книгата на Гинес с протести от 4 месеца всеки ден.
---------- Post added at 18:43 ---------- Previous post was at 18:43 ----------
А Протестната Мрежа какво е?
Ти правил ли си си IQ тест?
---------- Post added at 18:45 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
А Протестната Мрежа какво е?
Ти правил ли си си IQ тест?
Ти отговори на въпроса какво е Протестна Меежа и кой я организира, кой определя колко често, кога да се протестира и каква да е програмата на протеста. За IQ, твоето отдавна го разбрахме колко е.
Ето и един жокер да ти дам:
http://noresharski.com/100-dni-stigat-vsichki-sreshhu-mafiyata/
Вас комунистите, като някой все ви организира и ви стои зад задника, мислите, че и другите са така.
Безплатно и неорганизирано протестираме или не гласуваме за БСП и сме против тая върло капиталистическа и популистка партия, това е.А който има акъл, никога не би подкрепил въпросната червена лакардия.
Mind_Control
04-10-2013, 23:29
Ти отговори на въпроса какво е Протестна Меежа и кой я организира, кой определя колко често, кога да се протестира и каква да е програмата на протеста. За IQ, твоето отдавна го разбрахме колко е.
Ето и един жокер да ти дам:
Така и не ми отговори на въпроса, как се организират 10 000 човека за 6 часа?
Така и не ми отговори на въпроса, как се организират 10 000 човека за 6 часа?
Отговорих ти, прочети информацията в този сайт и ще разбереш.
ivan dimitrov
05-10-2013, 11:17
---
Susscrofa
06-10-2013, 12:55
Този сайт е позициониран някъде в САЩ, вземи провери къде е:)
:pig:
Това и да ми се иска не мога да го направя.
Susscrofa
07-10-2013, 08:54
Това и да ми се иска не мога да го направя.
Беше просто шега.
Но наистина чух, че там е позициониран, само не обърнах внимание в кой щат е.
Mind_Control
07-10-2013, 10:45
Нищо не си ми отговорил. А и няма как да ми отговориш, защото не беше в София на 1.06 и изобщо нямаш ни най- малка представа, как и защо започна всичко. На 1.06 нямаше човек в София, който не искаше главата на Орешарски на кол забит в центъра.
San Diego, CA 92150-1610, US :devil:
P.S. Но дефакто сървърът е в Холандия
Susscrofa
07-10-2013, 14:58
San Diego, CA 92150-1610, US :devil:
P.S. Но дефакто сървърът е в Холандия
А така.:biggrin:
nikolaaaay
07-10-2013, 18:06
Беше просто шега.
Но наистина чух, че там е позициониран, само не обърнах внимание в кой щат е.
Сузи, ти целият си една голяма шега. Те повечето сайтове са на щатски сървъри. Нашият фирмен също е на американски сървър. И какво от това.
Тука почнахте да бъркате хостинг локейшън и домейн локейшън, я по-добре продължавайте с политиката :smoke:
Susscrofa
07-10-2013, 19:10
Тука почнахте да бъркате хостинг локейшън и домейн локейшън, я по-добре продължавайте с политиката :smoke:
Обясни де, аз си признавам, че не разбирам, но не са ми излишни базови понятия.
nikolaaaay
07-10-2013, 19:13
Нищо е бъркаме. Сузи пуска двусмислени постове и се опитва да внушава, че видиш ли организацията на протестите идва от ЦРУ.
Какъв е проблема да се хоства сайт от чужбина. Не само домейна. В днешно време към България се аутсорсва дори счетоводното обслужване на много западни компании, понеже тук е по-евтино. На DHL счетоводството, дори и на българския клон пък се прави в Малайзия и ако трябва да се смени фактура го правят оттам. Има маса фирми, на които центаралата им е в една държава, а завода - в друга или дори на друг континент. Какъв е проблема да се хостне сайт на чужда фирма от България примерно.
Susscrofa
07-10-2013, 19:28
Нищо е бъркаме. Сузи пуска двусмислени постове и се опитва да внушава, че видиш ли организацията на протестите идва от ЦРУ.
Какъв е проблема да се хоства сайт от чужбина. Не само домейна. В днешно време към България се аутсорсва дори счетоводното обслужване на много западни компании, понеже тук е по-евтино. На DHL счетоводството, дори и на българския клон пък се прави в Малайзия и ако трябва да се смени фактура го правят оттам. Има маса фирми, на които центаралата им е в една държава, а завода - в друга или дори на друг континент. Какъв е проблема да се хостне сайт на чужда фирма от България примерно.
Ооооо, не ме бъркай с други хора!
Не харесвам теориите на конспирацията!
Това бе закачка, защо си такъв сухар?
Но да знаеш, нищо в България не се случва без съгласие между мечката и белоглавия орел.:)
spe4elist
07-10-2013, 20:05
Ооооо, не ме бъркай с други хора!
Не харесвам теориите на конспирацията!
Това бе закачка, защо си такъв сухар?
Но да знаеш, нищо в България не се случва без съгласие между мечката и белоглавия орел.:)
Хихи ... и добрата свиня :pig:
Прасчо,надценяваш ситуацията,според мен на мечката и белоглавия им е все тая и затова сме я докарали да Орешарски.
Susscrofa
07-10-2013, 20:16
Прасчо,надценяваш ситуацията,според мен на мечката и белоглавия им е все тая и затова сме я докарали да Орешарски.
Дааааа, бе, хаха, те имат цели отдели в службите за сигурност за всяка държава бре.
Що се излагаш?
Или просто не знаеш:)
Съдейки по ситуацията тук си мисля ,че тия в отделите са се разбрали да не се намесват за да видят колко може да се забием надолу без чужда помощ.:smoke:
Mind_Control
07-10-2013, 21:24
Дааааа, бе, хаха, те имат цели отдели в службите за сигурност за всяка държава бре.
Що се излагаш?
Или просто не знаеш:)
Я раздуй, какво са се разбрали? Според мен още не са се разбрали и затова го държат тоя палячо. А той знае, че няма време и краде с пълни шепи, щото малко му остава докато се разберат..
dimitar_vd62
07-10-2013, 21:28
Съдейки по ситуацията тук си мисля ,че тия в отделите са се разбрали да не се намесват за да видят колко може да се забием надолу без чужда помощ.:smoke:
Ми нали знайш вица за казана с българите в ада и що няма пазач до него.
Я раздуй, какво са се разбрали? Според мен още не са се разбрали и затова го държат тоя палячо. А той знае, че няма време и краде с пълни шепи, щото малко му остава докато се разберат..
Малко-малко,колко да е малко-още почти 4 години.
Susscrofa
07-10-2013, 21:29
Дори за Белене са се разбрали.
Ще го има, но ще има и фракинг.:)
Абе смешна работа.
А след Белене ще затворим и 5-6 блок в Козлодуй и ще строим седми.:)
Може да ме сметнете за куку, но само времето ще покаже, дали съм бил прав.
Дано не съм.
Абе смешна работа.
Дано не съм.
Верно дано не си... Тва с Белене е ебахти шитнята, ама много пари има там....
old alfist
07-10-2013, 21:41
Имаше една тема за Белене в другия раздел и там преди време споменах, че това Белене е една яма, която всяко правителство иска да отвори, когато дойде на власт, да покрадне някой и друг милион и към края на мандата да спре - и така всеки път, докато се натрупаха тези милиарди дълг.
Susscrofa
07-10-2013, 21:48
Имаше една тема за Белене в другия раздел и там преди време споменах, че това Белене е една яма, която всяко правителство иска да отвори, когато дойде на власт, да покрадне някой и друг милион и към края на мандата да спре - и така всеки път, докато се натрупаха тези милиарди дълг.
Това е манипулация, не е вярно.
Манипулация е специална дума.Не я ползвай без нужда.
spe4elist
07-10-2013, 21:53
Това е манипулация, не е вярно.
И ти почна като pavlin
nikolaaaay
07-10-2013, 21:53
Абе смешна работа.
Дано не съм.
Ти не разбираш нещо. Населението застарява. Младите се изнасят и сумарният БВП ще почне да спада. Ако тръгне Белене скоростта, с която ще се изнасят младите българи ще бъде още по-голяма. Няма кой да плаща за Белене, а без пари, няма как да стане. А, фракинга и АЕЦ са 2 неща, които се изключват взаимно.
Susscrofa
07-10-2013, 21:55
Кой е от вас е бил на този "гьол" бре, пожарникари?
---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:54 ----------
Ти не разбираш нещо. Населението застарява. Младите се изнасят и сумарният БВП ще почне да спада. Ако тръгне Белене скоростта, с която ще се изнасят младите българи ще бъде още по-голяма. Няма кой да плаща за Белене, а без пари, няма как да стане. А, фракинга и АЕЦ са 2 неща, които се изключват взаимно.
Ти си като еблив тинейджър.
Прочете ли внимателно какво написах?
old alfist
07-10-2013, 21:58
За пръв път бях през 1987г.
nikolaaaay
07-10-2013, 21:59
---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:54 ----------
Ти си като еблив тинейджър.
Прочете ли внимателно какво написах?
Писал си, че най-вероятно си куку и си прав.
Susscrofa
07-10-2013, 22:02
За пръв път бях през 1987г.
Тогава си лъжец, ако твърдиш, че е гьол.:smoke:
old alfist
07-10-2013, 22:05
Тогава си лъжец, ако твърдиш, че е гьол.:smoke:
Можеш ли да различиш прекия и преносен смисъл на думата - яма.
Susscrofa
07-10-2013, 22:07
Можеш ли да различиш прекия и преносен смисъл на думата - яма.
Използвай кавички и ще те разбирам.
nikolaaaay
07-11-2013, 19:34
Човекът взе парите, каза чакай малко...
БНР: Бисеров е напуснал страната
Репортер на БГНЕС опита да се свърже с Христо Бисеров и по двата му телефона, но те бяха изключени (http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/bnr-biserov-e-napusnal-stranata-5997880)
Стискам палци на Пуамен Орешарски и неговият екип да оправят страната най-накрая. Трябва само да ги оставим да работят на спокойствие заедно с техните колеги от ДПС ЕООД и ПП Юруш.
Дано спрат вече тия протести, за да може г-н Пеевски да поеме управлението на ДАНС и да работи за благото на нашата мила Родина.
dimitar_vd62
07-11-2013, 20:40
:grandpa: Аз се обаждам от Варна...може ли да ползваме възелин че да боли по-малко?
Днес слушах Васко Кръпката по една телевизия.Хареса ми една негова мисъл-който не е участвал в свалянето на поне едно комунистическо правителство е живял напразно.
А още по-лошо, бих добавил аз, когато човек въобще не осъзнава, че комунизма е най-голямото зло, случило се на България и човечеството.
Сегашното катастрофално положение на нашата страна, е резултат както на 50 годишниия комунистически режим от една страта, така и от факта, че не беше скъсана връзката с комунистическата партия и управлението на страната ни.Докато обществото ни разбере това и не преосмили поведението си ще живее по този начин.
Mind_Control
13-11-2013, 10:04
Едно не си обяснявам- защо полицията така настървено мачкаше студентите? Не разбират ли, че става въпрос за бъдещето на цялата държава?
Как ги надъхват шефовете им?
tribaleo
13-11-2013, 12:40
Значи, аз видях доста "студенти" на над 40 години ..и доста хора които посягаха на полицаи...във всяка една друга държава щяха да играят палките и сълзотворен газ ако това се случи, не случайно "протестиращите" в чужбина си седят тихо и кротко..за да не гризнат дървото...и не ми е ясно до кога една плюнка хора (защото 10-20-30 хиляди са плюнка на фона на 2 мил. живеещи в този град) ще блокират пътища и обществени сгради и ще пречат на нормалните хора които не упражняват професията протестиращ...
DerMeister
13-11-2013, 12:50
Ако си доволен от управляващите и като цяло от ситуацията в държавата, то си напълно прав да се чудиш докога ще продължава.
ecotronic
13-11-2013, 13:13
Значи, аз видях доста "студенти" на над 40 години ..и доста хора които посягаха на полицаи...във всяка една друга държава щяха да играят палките и сълзотворен газ ако това се случи, не случайно "протестиращите" в чужбина си седят тихо и кротко..за да не гризнат дървото...и не ми е ясно до кога една плюнка хора (защото 10-20-30 хиляди са плюнка на фона на 2 мил. живеещи в този град) ще блокират пътища и обществени сгради и ще пречат на нормалните хора които не упражняват професията протестиращ...
Разликата е в това, че в нормалната държава и след една седмица на протести, каквито има у нас, ВСЯКО правителство пада.
Разликата е в това, че хората работещи в селскостопанския сектор в нормалната държава си получават субсидиите ПО ЗАКОН и не е нужно да протестират пред министерства за да им бъде дадено това, което им се полага.
Накратко - хората се дразнят от безграничната наглост, която проявява сегашното куче налапало кокала.
Дори миналата зима правителството на ГЕРБ, което имаше много сериозни кусури падна след един протест.
Подобно нещо се случи и през 97 - ма.
Трябва ли да се стига до още по-неприятни неща за да стане ясно на власт-имащите, че на хората им писна от тях и трябва да се изметат нанякъде най-накрая.
Тези които правят ненормални неща искат нормална държава. Ами това е пълен абсурд.
ecotronic
13-11-2013, 13:26
Тези които правят ненормални неща искат нормална държава. Ами това е пълен абсурд.
Хората правят ненормални (според теб) неща единствено защото държавата е ненормална.
Да и как ще я нормализират една групичка ръководена от лични интереси, използваща ненормални методи и нарушаваща законите.
tribaleo
13-11-2013, 13:36
Извинявай но не протестира и 1% от цялото население на страната та да пада каквото и да е (не подкрепям никой просто смятам че не може 20-30 хиляди заблудени и 500 платени да диктуват какво да се случва)
---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:36 ----------
да не говорим, че когато попиташ един "протестър" какво следва след оставка...седи и мънка и не знае какво да отговори...какво повече да кажа по въпроса...
ecotronic
13-11-2013, 13:57
Извинявай но не протестира и 1% от цялото население на страната та да пада каквото и да е (не подкрепям никой просто смятам че не може 20-30 хиляди заблудени и 500 платени да диктуват какво да се случва)
---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:36 ----------
да не говорим, че когато попиташ един "протестър" какво следва след оставка...седи и мънка и не знае какво да отговори...какво повече да кажа по въпроса...
Да наричаш 20 - 30 хиляди интелигентни граждани, които с месеци висяха по площадите и протестираха по най-цивилизования начин "заблудени" е най-малкото обидно.
Платени и мрънкащи доведени отнякъде винаги е имало и ще има. И от двете страни на барикадата.
Това правителство явно се има за Богоизбрано да оправи държавата та тъй здраво се е вкопчило във властта.
Като изключим изцепката "Пеевски" с която се започна, минем през пухльото Христо Бисеров, който не притежава нищо мъжко за да се изправи пред хората и обясни коя е истината..... и стигнем до обещаните 50 лв коледни добавки за родителите ни.
Жалка работа!
Да се измитат Станишевци, Борисовци, Местановци - всички тези които омръзнаха в течение на десетилетия на хората със своята наглост и кухи обещания.
Ей това искат хората.
tribaleo
13-11-2013, 14:39
Съжалявам, но не мисля че там има интелигентни граждани...даже напротив...интелигентните са максимум 10%...ходих 2-3 пъти и видях за какво става на въпрос...доста гнусна история...
---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:37 ----------
хората хубаво искат това..и аз искам това...но никой не дава идеи как да се случи....при евентуална оставка - 3 месеца безпътие - служебен кабинет от куклата на бб - избори - или пак същите или предишните..от това страната губи 3 месеца развитие...и проблемите ще станат още по-големи....това мислят ли го "интелигентните"?
ecotronic
13-11-2013, 14:50
Не знам кой с какво е наясно и с какво не е. Аз мога да говоря единствено за себеси и за хора, които познавам. А то е много просто:
1 - Искам досегашните доказали се във времето като нефелни политици да излязат завинаги от управлението на страната.
2 - Искам, когато отида на избори да гласувам за личности а не за партии.
Толкова ли много искам?
Аз искам да знам какъв е проблема да има избори на 6 месеца???
Аз не искам нито Боко и Цоко, камо ли гадни комунисти фашисти и турци...сори ама докато не се случи ще си протестирамм...
По-горе гледам колега пиши от Флорида... ако е истина моля те престани да даваш акъл освен ако не дадеш примери лично за мен
Какви са ми личните интереси? И да има не е ли редно да си ги преследвам?
Какви са ми ненормалните методи и нарушаващи законите?
Да и как ще я нормализират една групичка ръководена от лични интереси, използваща ненормални методи и нарушаваща законите.
nikolaaaay
13-11-2013, 19:20
Съжалявам, но не мисля че там има интелигентни граждани...даже напротив...интелигентните са максимум 10%...ходих 2-3 пъти и видях за какво става на въпрос...доста гнусна история...
хората хубаво искат това..и аз искам това...но никой не дава идеи как да се случи....при евентуална оставка - 3 месеца безпътие - служебен кабинет от куклата на бб - избори - или пак същите или предишните..от това страната губи 3 месеца развитие...и проблемите ще станат още по-големи....това мислят ли го "интелигентните"?
Не мисля, че си ходил на протести. По-скоро четеш по разни сайтове и вестници. Хората, които ходят на протестите от Юни /за Февруари не знам/ са всъщност хората, които движат страната напред, въпреки всички корумпирани правителства досега.
Никога преди това не съм виждал да минат хиляди българи през едно място и след това да не остане нито един боклук по земята. Това става и е възможно на протестите от Юни насам. Когато има платени агитки, заведени за да дърпат огражденията, огромното мнозинство от хора се оттегля на 10 метра и изолира тези хора, защото 95% от хората са много много далеч от какъвто и да било вандализъм. Вчера се видя много ясно по телевизията. Полицаите и хората се блъскаха около една кола, паркирана на площада. Можеха много лесно да я потрошат цялата за секунди, но отстъпиха без да я докоснат. Тия хора не са такива за каквито ги мислиш. Ако бяха вандали досега НС да е запалено и унищожено. Това не е трудно. Да си спомни какво направиха стотина /дали има и толкова/ фена на ЦСКА с централата на БФС. Същото няма проблем да се случи с централата на БСП, ДПС, Атака или с Корпоративна търговска банка например. Просто хората далеч не са тези "соросоиди" и наркомани за каквито ги описват парцалите, контролирани от мафията.
Дали са само студенти или хора на 40 какво значение има. Естествено, че всякакви хора протестират и на всякакви възрасти.
---------- Post added at 19:04 ---------- Previous post was at 18:49 ----------
Кои са тия лични интереси? За да смяташ, че България е нормална държава трябва да си доста тъп. Няма нормална държава, която да предаде службата си за сигурност на човек, разследван от същата служба за сигурност за незаконни капитали и уволняван лично от премиера /Станишев при това/ за брутален корупционен натиск.
Няма друга европейска страна където може да се случи нещо такова, но ако се случи все пак, тогава излизат не само "плюнката" от 20-30 хиляди, а целия народ и просто пращат съответните национални предатели от управлението. Не знам как може още да има хора, на които не им пука или не разбират какво се случва в България или да си мислят, че протестите ги организира Бойко Борисов. Интересите на Борисов може да съвпадат с тези на протестиращите, но това изобщо не значи, че те искат той да стане отново премиер. Това са пълни глупости, да не говорим, че организаторите на студентските протести са хора симпатизиращи по-скоро на ДСБ и СДС.
---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:04 ----------
Куклата на ББ имаше доста разумни и практични идеи докато беше министър, но няма как да го знаеш, понеже блитц.бг, тв7 и останалите парцали от доста време не пишат за това.
Според мен Плевнелиев е добър президент. Досега доказателства за незаконни операции и за офшорните му фирми не сме видели и силно се съмнявам да има такива, защото ако имаше - щяха веднага да ги дадат на прокуратурата. За бюлетините на секундата дадоха сигнала на Цацаров, а за Плевнелиев - не го дават. Що така. Просто ДС кадрите са царе на манипулациите. В момента когато стана сканадала с Пеевски, те измислиха друг център на влияние, който да бъде атакуван, за да се възстанови баланса на омразата. Затова измислиха и "Кръгът Капитал". Такъв кръг до изборите изобщо никъде не се споменаваше, а изведнъж стана най-голямото зло за България, според БСП и ДПС. Кръгът Капитал включва 2 малки вестника - Капитал и Дневник и абсолютно незначителна бизнес група. Бизнесът на Иво Прокопиев изобщо не е в България. Просто на ДС агентите им трябва враг, който привържениците на БСП да мразят и измислиха това да е Плевнелиев и Кръгът Капитал. Също и Сорос, който човека пък изобщо няма никакво отношение към събитията в България.
Това е прастаро правило - разделяй обществото и го контролирай. За съжаление една много голяма част от народа е невероятно изпростял и се хваща на въдиците като шаран на гола кука.
Не са 20-30 хиляди, ами няколко стотин човека свързани с разни неправителствени организации и някои партийки неуспели да влязат в парламента. Те се опитват да разиграват всички в страната и се опитват да внушават че те са най-моралните най-умните и т.н.
Хората колко и да са изспростяли....Не са за поценяване....!!!!
Една птичка пролет не прави.....а в България винаги е било така......Левски е бил един и каква файда....предатели колкото си щеш.....
Докато парата ебава фукарата....и младите ще са на площада....а след това в фолк клуба....:big_money:....нищо ново.......
Аз не съм видял някой да мисли различно....за послените години.....а те са повече от 20....:throw:
Трябва правила и закон за всички, а не да се талкува различно.....тогава ще потръгнат нещата....иначе както казваше баба ми...бог да я прости....Курвите, ще са на почит.....е в таковао бщество живеем сега....ако ме разбирате....
Нека някой да каже какво би се случило ако някой вземе да окупира Конгреса в САЩ. Преди месец имаше случай с една жена която се опита да премине някакви ограждения близо до Белия дом. В колата с нея беше едногодишната и дъщеря. Застреляха я без много да му мислят. Детето оцеля.
Те като гледам и ровове с вода и копия може да направят, и спускащ се мост.Я кажи как ги изхарчиха твоите хора тези 258 милиона за нелегалните имигранти?!
dimitar_vd62
13-11-2013, 20:21
Едно е Конгреса друго е Университета.Ама интересно ченгетата нямат отличителни знаци - значки, номер и т.н.Как да сме сигурни че са ченгета а не нает крими контингент.Ако такъв ми махне да спра на пътя няма го отбележа.Значи какво пречи и протестиращите да ги бият.Освен това, някъде беше записано че сила и специални средства се употребяват върху крайниците и тялото , а не бой по главата, лицето и слабините.
Конгреса е равносилно на Парламента. Това което се случи вчера .
И какво предлагаш, направо да се стреля!
Mind_Control
13-11-2013, 20:34
Не са 20-30 хиляди, ами няколко стотин човека свързани с разни неправителствени организации и някои партийки неуспели да влязат в парламента. Те се опитват да разиграват всички в страната и се опитват да внушават че те са най-моралните най-умните и т.н.
Еба ти, колко ти е промит мозъка :D Земи си ела и тогава говори. Аз ли съм платен? Или приятелите ми?
Никой не харесва това скапано правителство! Запомни го добре- НИКОЙ! Дори и хората гласували за тях искат да се махат!!! Като изключим циганите разбира се..
Нека някой да каже какво би се случило ако някой вземе да окупира Конгреса в САЩ. Преди месец имаше случай с една жена която се опита да премине някакви ограждения близо до Белия дом. В колата с нея беше едногодишната и дъщеря. Застреляха я без много да му мислят. Детето оцеля.
И аз това подкрепям, ама ББ сдаде лесно властта, а тогава БСП ревеше колко хубаво нещо са протестите.
Та не трябва да се реагира различно, когато палачинката се обърне.
Но насилито е присъщо най вече на тоталитарните системи, най жестоката от тях е комунизма.
---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:37 ----------
Еба ти, колко ти е промит мозъка :D Земи си ела и тогава говори. Аз ли съм платен? Или приятелите ми?
Никой не харесва това скапано правителство! Запомни го добре- НИКОЙ! Дори и хората гласували за тях искат да се махат!!! Като изключим циганите разбира се..
Откакто се помня, от детска възраст комунистите винаги са се проваляли.И затова не са винивни те (според тях си) а запада и кой ли не.Както имаше един лаф на времето-на соца са му виновни империализма, кишата, гришата и 4-тирите годишни времена.
Най-парадоксалното е, че никога и никъде тоя измислен строй, близнак на фашизма, е дошъл с избори.
Комунистите получиха властта с измами, насилие и лъжи и това е манир на поведени, който никога не са променяли.
След 50 години промиване на мозъци, цинизъм и насилие докараха нещата до там, че една голяма и спяща част от народа им вЕрва, ама и това е до време.
Моля те не ми давай най-тоталитарната държава за пример, където деца си избиват учителите, други приятелите, взривяват бомби по спортни мероприятия ..... чалгата ви е на почит, вика се футбол на грешния спорт и спортните коли не стават за спортно каране..
Държавата къде си изби гражданите на 11/9 и държавата в която се води статистика за нападения над белия дом.
Поздрави! Нищо лично, но много си падам по съединиените щати!
nikolaaaay
13-11-2013, 23:51
Я ни обясни какво ще стане ако президентът на щатите назначи Мухамед Мустафа Ямни* за шеф на ЦРУ? Тогава дали ще има протести от една плюнка от 20 - 30 хиляди или ще съберат няколко милиона и за 15 минути ще го обесят на поляната пред Белия дом. Наскоро едва не свалиха един президент от власт само защото скри, че имал любовница.
*Терорист от Ал кайда, разследван от ЦРУ.
---------- Post added at 00:51 ---------- Previous post was at 00:37 ----------
И аз това подкрепям, ама ББ сдаде лесно властта, а тогава БСП ревеше колко хубаво нещо са протестите.
Та не трябва да се реагира различно, когато палачинката се обърне.
Но насилито е присъщо най вече на тоталитарните системи, най жестоката от тях е комунизма.
---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:37 ----------
Откакто се помня, от детска възраст комунистите винаги са се проваляли.И затова не са винивни те (според тях си) а запада и кой ли не.Както имаше един лаф на времето-на соца са му виновни империализма, кишата, гришата и 4-тирите годишни времена.
Най-парадоксалното е, че никога и никъде тоя измислен строй, близнак на фашизма, е дошъл с избори.
Комунистите получиха властта с измами, насилие и лъжи и това е манир на поведени, който никога не са променяли.
След 50 години промиване на мозъци, цинизъм и насилие докараха нещата до там, че една голяма и спяща част от народа им вЕрва, ама и това е до време.
Според мен сме доста предубедени за фашизма. Цял живот ни промиват мозъците, че фашистите са най-голямото зло, но според мен не е точно така. При фашизма също не е имало свобода, но поне не е имало икономически утопии и икономиката е била силна. Освен това фашистите са избили и вкарали в лагери евреите и циганите, а комунистите са избили и вкарали в лагери интелигенцията на собствените си народи. Затова си мисля, че фашизмът е по-добрата идеология в сравнение с комунизма.
Ти кажи какво стана със студентите в Ню Йорк където организираха протеста Окупирай Уослстрийт. В един ден полицията им каза че трябва да освободят парка в който се бяха настанили и ги изкараха принудително използвайки всякакви полицейски похвати.
Ти кажи какво стана със студентите в Ню Йорк където организираха протеста Окупирай Уослстрийт. В един ден полицията им каза че трябва да освободят парка в който се бяха настанили и ги изкараха принудително използвайки всякакви полицейски похвати.
При нас аналогията е друга - какво стана със любимците ти през 97-ма.В един ден народа им каза, че трябва да освободат парламента и ги изкараха принудително използвайки всякъкви похвати.Нооо този филм вече са го гледали и започнаха да се окопават в парламента.Зимата , когато дойдат сметките за ток е много вероятно осмен умните и красивите да излязат и грозните и бедни, и тогава бог да им е на помощ.
Павлине, я дай някой коментар по тази новина:
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/mikov-ne-otkri-problem-v-instruktazha-s-oporni-tochki-5998402
DerMeister
14-11-2013, 10:34
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/mikov-ne-otkri-problem-v-instruktazha-s-oporni-tochki-5998402
Какъв коментар да ти даде? Той говори абсолютно същите неща като радио точка без значение дали има връзка с темата или не. Или е тотално промит комунистически мозък или изпитва удоволствие да се заяжда с хората за спорта(имаме си и друг такъв съфорумец :)). Аз не разбирам защо си тровите нервите да го четете. Абсолютно безсмислено е. Все едно другаря Станишев или мазния Местан да ти отговорят на въпрос по същество. Никога.
При нас аналогията е друга - какво стана със любимците ти през 97-ма.В един ден народа им каза, че трябва да освободат парламента и ги изкараха принудително използвайки всякъкви похвати.Нооо този филм вече са го гледали и започнаха да се окопават в парламента.Зимата , когато дойдат сметките за ток е много вероятно осмен умните и красивите да излязат и грозните и бедни, и тогава бог да им е на помощ.
Тези които режисираха 97г. се опитват да направят същото и сега но май номерът им няма да мине. Хората сега не са толкова глупави и наивни колкото бяха тогава. По онова време бях студент и съжалявам че бях използван за някои чужди интереси. Ти кажи какво стана с любимците които ръководеха протестите тогава.
---------- Post added at 12:33 ---------- Previous post was at 12:20 ----------
Много ценна информация има в това съобщение. Ако си схватлив ще разбереш някои неща. Прилича по-скоро на анализ на ситуацията.
Е, явно не съм схватлив, може би защото не съм заразен от спин партията.
Виж ценната ти информация как изглажда към момента:
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-studentskata-okupaciia/obyrkani-komentari-ot-bsp-za-opornite-tochki-5998435
tribaleo
14-11-2013, 16:14
Не мисля, че си ходил на протести. По-скоро четеш по разни сайтове и вестници. Хората, които ходят на протестите от Юни /за Февруари не знам/ са всъщност хората, които движат страната напред, въпреки всички корумпирани правителства досега.
Никога преди това не съм виждал да минат хиляди българи през едно място и след това да не остане нито един боклук по земята. Това става и е възможно на протестите от Юни насам. Когато има платени агитки, заведени за да дърпат огражденията, огромното мнозинство от хора се оттегля на 10 метра и изолира тези хора, защото 95% от хората са много много далеч от какъвто и да било вандализъм. Вчера се видя много ясно по телевизията. Полицаите и хората се блъскаха около една кола, паркирана на площада. Можеха много лесно да я потрошат цялата за секунди, но отстъпиха без да я докоснат. Тия хора не са такива за каквито ги мислиш. Ако бяха вандали досега НС да е запалено и унищожено. Това не е трудно. Да си спомни какво направиха стотина /дали има и толкова/ фена на ЦСКА с централата на БФС. Същото няма проблем да се случи с централата на БСП, ДПС, Атака или с Корпоративна търговска банка например. Просто хората далеч не са тези "соросоиди" и наркомани за каквито ги описват парцалите, контролирани от мафията.
Дали са само студенти или хора на 40 какво значение има. Естествено, че всякакви хора протестират и на всякакви възрасти.[COLOR="Silver"]
Никъде не съм казал че всички са платени има платени между 50-500 човека спроед зависи от деня и другите са заблудени които определено са всичко друго но не и интелигентни защото никой от тях така и не ми отговори смислено на въпроса а той е "добре оставка и след това какво следва"....и пак казвам аз и хилядите други хора които не протестираме не сме длъжни да се съобразяваме със шепа безделници които си позволяват да блокират централни улици и обществени сгради...трябва да играят палките и да се спазват законите....ето за това сме в това положение, защото никой не спазва никакви правила а всеки иска нещо и си мисли че трабва ей така да му се даде веднага...мен ми писна да слушам за протестиращи и да заобикалям въпросния булевард!!! тези хора така и неразбраха че с тъпотиите си пречат само на нас нормалните хора които си имаме работа!!!
ecotronic
14-11-2013, 16:26
Никъде не съм казал че всички са платени има платени между 50-500 човека спроед зависи от деня и другите са заблудени които определено са всичко друго но не и интелигентни защото никой от тях така и не ми отговори смислено на въпроса а той е "добре оставка и след това какво следва"....и пак казвам аз и хилядите други хора които не протестираме не сме длъжни да се съобразяваме със шепа безделници които си позволяват да блокират централни улици и обществени сгради...трябва да играят палките и да се спазват законите....ето за това сме в това положение, защото никой не спазва никакви правила а всеки иска нещо и си мисли че трабва ей така да му се даде веднага...мен ми писна да слушам за протестиращи и да заобикалям въпросния булевард!!! тези хора така и неразбраха че с тъпотиите си пречат само на нас нормалните хора които си имаме работа!!!
Значи викаш да си да си налягаме парцалките, да не нарушаваме обществения ред и да си бачкаме а то всичко лека полека ще се оправи.
Ми аз тея приказки ги слушам откак се помня бре!
Той един живот не стига да го дочакам това благоденствие.
Викам си - айде поне за децата ми да настанат по-нормални времена.......
Но като гледам - и това е прекалено оптимистично.
Последното ти изречение все едно е писано за тези в парламента!
tribaleo
14-11-2013, 16:29
кажи какво следва след оставката тогава айде :)
ecotronic
14-11-2013, 16:33
Казах го в пост №1302 по темата (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1269075&postcount=1302).
И докато това не се случи, не съществува дори и минимален шанс затова нещата да тръгнат да се оправят.
Вервай ми!
tribaleo
14-11-2013, 16:41
Ето..значи оставка не е решение...защото личности няма....най-тъпото е че реално няма алтернатива..няма!! И честно казано не мисля че големите страни ще позволят да се промени нещо в България..така им изнася за сега..ползват ни за кенеф - всякаква ислямска паплач идва..на тях не им пука даже напротив толерират това, но не осъзнават че след като исляма завладее България идва и техния ред..и за жалост (дано да не съм прав) това ще се случи за максимум 20 години...
ecotronic
14-11-2013, 16:50
Ето..значи оставка не е решение...защото личности няма....най-тъпото е че реално няма алтернатива..няма!! И честно казано не мисля че големите страни ще позволят да се промени нещо в България..така им изнася за сега..ползват ни за кенеф - всякаква ислямска паплач идва..на тях не им пука даже напротив толерират това, но не осъзнават че след като исляма завладее България идва и техния ред..и за жалост (дано да не съм прав) това ще се случи за максимум 20 години...
Защо да няма личности?
Свършиха ли се умните хора в тази страна?
Не - има достатъчно кадърни хора, които трябва да управляват страната.
Но не трябва да бъдат партийно-ангажирани, защото партиите не предсттавляват нищо друго освен узаконени бандитски структури!
Всичко трябва да започне с промяната на изборния закон. Бандитите нямат интерес от това, но именно затова са протестите. Народът ще сваля прага на търпимост и ако трябва избори ще има всеки месец, докато не се промени това.
Накратко - всеки политик трябва да е наясно, че каквото е било досега, то е останало в миналото. Хората няма повече да търпят мръсните им долни игрички.
tribaleo
14-11-2013, 16:54
Значи трябва да се протестира за промяна на закона а не за оставка...ето пак стигаме до изходната точка.....а докато се протестира страната лека полека се ислямизира това е страшно много много страшно нещата отиват много на зле...
ecotronic
14-11-2013, 17:01
Някой беше предложил интересна идея - в парламента да влязат кметовете - хора пряко избрани от хора а не неясни образи на партийни структури.
tribaleo
14-11-2013, 17:17
е те почти всички са издигнати от партийни структури и са зависими от тях...
ecotronic
14-11-2013, 17:21
е те почти всички са издигнати от партийни структури и са зависими от тях...
Вярно е, но в много голяма степен избирателите са ги избирали заради личностните им качества, вместо заради партийната им принадлежност.
Срещнали се на Орлов мост фен на "Левски", фен на ЦСКА, фен на Орешарски и фен на оставката на Орешарски. Звучи като начало на тъп виц, но в събота ще е реалност.
БСП свиква шествие в подкрепа на правителството с отправна точка на един хвърлей разстояние от стадиона, където ще се играе Вечното дерби. Стартът е само 3 часа преди първия съдийски сигнал.
Окопалата се зад стени, метални заграждения и 4 кордона жандамеристи власт трудно може да си организира партийното надъхване в по-неподходящ момент. Преди броени дни страната ни пак влезе в световния новинарски обмен с викове "Оставка!", полиция на талази, пукнати глави и блокиран парламент. Настроенията "за" и "против" кабинета са все по-радикални и всяко действие на някоя от двете страни се възприема като провокация.
А БСП свиква шествие. Няма да се размине без рейсове от страната. Плюс бъдещи социалистически "калинки", защото столичният социдер Калоян Паргов нареди на председателите на районните съвети в специално писмо да свикат под червените знамена всички "кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби".
(А правеха комисия за разследване на "калинките" на герберите?!)
Важното е да се спретне една манифестация в подкрепа на властта - с участието на кариеристи, пенсионери и гости на столицата. При това с начална точка емблематичният за борбата със статуквото Орлов мост.
Идеята за "масовото мероприятие" на управляващите може и да вбеси някой до степен да метне някой камък. Социалистите са наясно какво послание отправят с действията си.
Иначе нямаше да организират проявата точно преди мача между "Левски" и ЦСКА. Предвид факта, че през последните седмици феновете на двата клуба са в истинска война - с метални пръти, камъни, потрошени автобуси... При последния сблъсък на двата гранда едва не се стигна до грандиозно меле в района на Попа. Със сигурност има още много сметки за разчистване.
А БСП свиква шествие. И то по начин, който гарантира реципрочна проява на противниците им. Политически сблъсък и до него футболен - колко минути ще са нужни, за да се слеят в едно голямо меле?
После вече е ясно. Камък, "ситуацията е извън контрол, нямаме избор", робокопи, палки, водно оръдие, за ръцете и за краката - в джипките, щурм на Ректората, кръв по жълтите павета, счупени ръце, арести, арести, арести, "това правителство трябва да изведе България от дълбоката морална криза" и т.н...
Станишев, Местан и Сидеров продължават да говорят, че някой друг иска да дестабилизира държавата. Ебати тъпия виц, честно.
Е, явно не съм схватлив, може би защото не съм заразен от спин партията.
Виж ценната ти информация как изглажда към момента:
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-studentskata-okupaciia/obyrkani-komentari-ot-bsp-za-opornite-tochki-5998435
Щом не схващаш може и да не си заразен ами просто заблуден.
tribaleo
14-11-2013, 18:37
това е напълно неадекватно решение на бсп което изобщо не е в техен интерес..там може да стане страшно...за пореден път се убеждавам че всичко се дирижира от вън ..и едните и другите протести..всичко идва от едно място и то не е Европа!!!
Иска им се на някои болни мозъци но този сценарий няма се случи.
nikolaaaay
14-11-2013, 19:06
1. Забрана бивши агенти и доносници на ДС да заемат каквато и да било административна длъжност. Особено пък ръководна.
2. Преждевременно пенсиониране на съдиите и прокурорите със стаж повече от 24 години.
3. Разследване на ДАНС за произхода на капиталите на Пеевски и майка му.
4. Въвеждане на мандатност за депутатите и министрите. Не може да има професия народен представител.
5. Драстично намаляване бюджета на НС.
6. Увеличаване автономията на областите и населените места. Децентрализация на управлението. Искам София да се управлява от хора, избрани от софиянци, а не от перничани и и плевенчани примерно. Те да си избират техни управници.
7. Развиване на проекта за електронно правителство. Онлайн гласуване на всички видове избори и референдуми. Местни онлайн референдуми по важни въпроси.
8. Създаване на онлайн система за обществени поръчки, подобна на американската, създадена с ясни правила и анти-корупционни практики.
9. Промяна на законодателството относно медиите, за да не може да се пръкват вестници, телевизии и сайтове с неясни собственици и ръсещи от полуистини до откровени лъжи и поръчкови компромати.
10. Продължаване на реформите в здравеопазването, образованието, пенсионната реформа. И още стотици неща...
Страната е една голяма клоака, а да седиш в лайната и да не правиш нищо за да се измъкнеш не е в природата на човека. Не ги разбирам тия, които казват, че няма смисъл да махаме червената мафия, защото щял да дойде Бойко. Който и да дойде - ще трябва да внимава какво прави. Ако назначи някой като Пеевски за шеф на ДАНС - незабавни протести до оставка. Ако сега си останем вкъщи, следващото правителство може да назначи братя Галеви за шефове на МВР. Какво ще им попречи да го направят ако не народа?!
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:00 ----------
това е напълно неадекватно решение на бсп което изобщо не е в техен интерес..там може да стане страшно...за пореден път се убеждавам че всичко се дирижира от вън ..и едните и другите протести..всичко идва от едно място и то не е Европа!!!
Всичко се дирижира оттук и зависи само от нас българите.
Това, което наблюдаваме в момента е точно това, което беше през социализма. Създават се изкуствени страхове и изкуствени врагове и сценаристите са си същите.
Преди ни плашеха с Тачър и Рейгън и техните ракети Пършинг. Сега ни плашат с Плевнелиев и "кръгът Капитал", Типинг Пойнт. Идеята е, че електоратът на БСП трябва да мрази някой иначе енергията му ще се насочи навътре към БСП и ще зададе някои неудобни въпроси. Като например "Защо назначихте Пеевски", "Какво договорихте за Южен Поток" и т.н.
Всичко това го искаш ти. Намери си достатъчно сподвижници така че при следващите избори да имате представители в парламента които да работят за тези промени. Отделно някои от нещата които споменаваш предстои да се променят. Твоите разбирания също може да се споделят от една малка част от хора. Това значи че мнозинството иска нещо по-различно.
nikolaaaay
14-11-2013, 19:19
Всичко това го искаш ти. Намери си достатъчно сподвижници така че при следващите избори да имате представители в парламента които да работят за тези промени. Отделно някои от нещата които споменаваш предстои да се променят. Твоите разбирания също може да се споделят от една малка част от хора. Това значи че мнозинството иска нещо по-различно.
Нали точно това искам и аз и всички протестиращи - да питаме какво мисли мнозинството. На едни избори.
Ще трябва да почакаш, питането беше преди шест месеца.
Ще трябва да почакаш, питането беше преди една година.
Според теб с това ли се изчерпва демокрацията, с правото веднъж на 4 години да участваш в избори?
nikolaaaay
14-11-2013, 19:31
Ще трябва да почакаш, питането беше преди една година.
Ако трябва всеки месец ще се питаме. Какъв е проблема.
Проблема е че Павлин има оцет в главата и ти се чудя и на теб на акъла от какъв зор му се връзваш на глупостите. Той пича си американизирал фамилията и седнал да обяснява колко е хубаво в социализма.....мани го тоя ренегат!
tribaleo
14-11-2013, 21:00
1. Забрана бивши агенти и доносници на ДС да заемат каквато и да било административна длъжност. Особено пък ръководна.
2. Преждевременно пенсиониране на съдиите и прокурорите със стаж повече от 24 години.
3. Разследване на ДАНС за произхода на капиталите на Пеевски и майка му.
4. Въвеждане на мандатност за депутатите и министрите. Не може да има професия народен представител.
5. Драстично намаляване бюджета на НС.
6. Увеличаване автономията на областите и населените места. Децентрализация на управлението. Искам София да се управлява от хора, избрани от софиянци, а не от перничани и и плевенчани примерно. Те да си избират техни управници.
7. Развиване на проекта за електронно правителство. Онлайн гласуване на всички видове избори и референдуми. Местни онлайн референдуми по важни въпроси.
8. Създаване на онлайн система за обществени поръчки, подобна на американската, създадена с ясни правила и анти-корупционни практики.
9. Промяна на законодателството относно медиите, за да не може да се пръкват вестници, телевизии и сайтове с неясни собственици и ръсещи от полуистини до откровени лъжи и поръчкови компромати.
10. Продължаване на реформите в здравеопазването, образованието, пенсионната реформа. И още стотици неща...
Страната е една голяма клоака, а да седиш в лайната и да не правиш нищо за да се измъкнеш не е в природата на човека. Не ги разбирам тия, които казват, че няма смисъл да махаме червената мафия, защото щял да дойде Бойко. Който и да дойде - ще трябва да внимава какво прави. Ако назначи някой като Пеевски за шеф на ДАНС - незабавни протести до оставка. Ако сега си останем вкъщи, следващото правителство може да назначи братя Галеви за шефове на МВР. Какво ще им попречи да го направят ако не народа?!
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:00 ----------
Всичко се дирижира оттук и зависи само от нас българите.
Това, което наблюдаваме в момента е точно това, което беше през социализма. Създават се изкуствени страхове и изкуствени врагове и сценаристите са си същите.
Преди ни плашеха с Тачър и Рейгън и техните ракети Пършинг. Сега ни плашат с Плевнелиев и "кръгът Капитал", Типинг Пойнт. Идеята е, че електоратът на БСП трябва да мрази някой иначе енергията му ще се насочи навътре към БСП и ще зададе някои неудобни въпроси. Като например "Защо назначихте Пеевски", "Какво договорихте за Южен Поток" и т.н.
И как ще стане това кой ще го направи?
За дирижирането : наистина ли си толкова заблуден, че си мислиш че се дирижира от тук? толкова ли неразбрахте че България е врата за исляма към Европа и от там идват всичките ни беди ..защо си мислиш резаняците пускат чернилите тук.....всичките ни управници са слуги на чужди интереси...за жалост до един на ислямски такива и това са го доказали всички управляващи последните 24г. ...
Ако искаш да стане като в Египет. Там се питат по-често.
И как ще стане това кой ще го направи?
За дирижирането : наистина ли си толкова заблуден, че си мислиш че се дирижира от тук? толкова ли неразбрахте че България е врата за исляма към Европа и от там идват всичките ни беди ..защо си мислиш резаняците пускат чернилите тук.....всичките ни управници са слуги на чужди интереси...за жалост до един на ислямски такива и това са го доказали всички управляващи последните 24г. ...
Приятел, ако искаш да водиш сериозен дебат, не използвай крайни и обидни квалификации, ти все пак не си Павката от Флорида!
Според теб с това ли се изчерпва демокрацията, с правото веднъж на 4 години да участваш в избори?
И други неща има, ама не са такива които нарушават законите и ограничават правата на другите.
И други неща има, ама не са такива които нарушават законите и ограничават правата на другите.
Павлине ти сега от щатите ли пишеш и ако да защо си там?
Според действащите закони в Османската империя, Ботев и Левски дали са нарушавали и ограничавали правата на другите?
Според действащите закони в Османската империя, Ботев и Левски дали са нарушавали и ограничавали правата на другите?
Да се върнем и във Византия ако искаш. Да ама в Османската империя е имало поробване, потурчване, еничерство, кържалии и т.н. Сега има едно престъпно унищожаване и преразпределение на ресурсите на една малка страна. Затова и има толкова много гладни. Парадокса тук е че тези които в голямата си част унищожиха и преразпределяха ресурсите реват че другите нямат морал и не ги пускат до властта.
Да се върнем и във Византия ако искаш. Да ама в Османската империя е имало поробване, потурчване, еничерство, кържалии и т.н. Сега има едно престъпно унищожаване и преразпределение на ресурсите на една малка страна. Затова и има толкова много гладни. Парадокса тук е че тези които в голямата си част унищожиха и преразпределяха ресурсите реват че другите нямат морал и не ги пускат до властта.
Червен лъжецо, ти от родата на някой назначен червен милионер ли си, че продължаваш да лъжеш и мажеш?
Червен лъжецо, ти от родата на някой назначен червен милионер ли си, че продължаваш да лъжеш и мажеш?
Това май вече е ясно на всички... може и да е платен даже
Защо се пенявиш бе. Да не са те налазали някакви внушения пак.
tribaleo
15-11-2013, 08:23
Какво се делите пак на червени...защо винаги някой с различно мнение трябва да е червен, комунист и какво ли още не? Хора слезте малко на земята с нападане по между си до никъде няма да я докараме!
Какво се делите пак на червени...защо винаги някой с различно мнение трябва да е червен, комунист и какво ли още не? Хора слезте малко на земята с нападане по между си до никъде няма да я докараме!
Той си знае ... хващам го в лъжа почти всяко включване.
Вълка и сърната ли ще обединяваш, хайде стига утопии.
Отдавна следя темата, но все не пиша.
Ще изкажа моето мнение като заявявам че по принцип съм Аполитичен и не съм привърженик на никоя партия.
tribaleo относно коментара които съм цитирал ... ТИ (говоря на ти, защото се познаваме) си го казал много добре да спрем да се делим. Но няколко коментара по рано именно ти делиш и даваш определения на хората, които протестират.
Относно организацията на протестите, за която говориш и не само ти, ДА вероятно такава има, но не мога да разбера защо трябва да е от вън или от друга политическа партия защо всичко се принизява толкова ниско. Ние (казвам ние, защото аз също ходя на площада, когато мога) не сме овце не сме без мозъци и без съзнание или лесно програмируеми. Повечето хора са там защото имат причини, нужди, желания и .... Тези, които нямат си стоят във вкъщи и ругаят. Да ти си прав в това, че протестиращите пречат ти си прав и в това, че скоро народа избра парламент и сега са недоволни (една част от тях). Само припомням, че на изборите първа политическа сила (спечели изборите) т.е. народният глас определи друга партия различна от сегашните управляващи и само и единствено гнусният и потресаващ брак м/у националисти и ДПС (изписвам абревиатурата на партията, а не ползвам прилагателно, за да не се изпада в излишни обвинения и коментари) доведе до това управление. Горните факти ги отбелязах пак казвам не защото поддържам партията спечелила на практика изборите а за да направя следната равносметка:
Ако изходим от елементарната логика че изборите са мерило ето и равносметката ... недоволни са хората гласували за ГЕРБ защото партията за която са гласували и спечели не управлява .... недоволни са и хората гласували за АТАКА защото сключиха брак с ДПС ... една част от гласувалите за ДПС са недоволни от брака с АТАКА. Равносметката показва че недоволните са повече от доволните а онези които не са гласували поради ред причини уважителни за самите тях не ги смятаме.
Казах, че не подкрепям никоя партия, но ходя по протестите, затова ще споделя личните ми причини:
1. В едно предишно правителство на тройната коалиция ДПС бяха силно обсебили сектора, в които аз работя а именно в инвестиционното проектиране. Чрез него се краде лесно и пере лесно, когато имаш достъп до власт и държавни институции. Казвам го от опит, защото работех във фирма, която беше част от обръчите. Сега, за да узаконят този рекет разцепиха едно министерство на две, а именно министерство на регионалното развитие и новото министерство на инвестиционното проектиране (няма друга европейска държава с такова). Това доведе до следното:
Не разбиране кое министерство за какво отговаря;
Пропусна се летният сезон за строеж на стратегически проекти в БГ, защото не можаха да се разберат кое министерство трябва да издава визи за проектиране и разрешение за строеж.
Раждането на това министерство доведе до необходимост за изменение в над 60 нормативни документа, за да може да функционира дублирайки предходното.
Засяга мен лично, защото също както обществените поръчки има списък с фирми (проектантски фирми) с което е добре да се работи "препоръчва" де, за да се минава по лесно и бързо през инстанциите.
2. Взимане на властта на всяка цена. Правителство което е създадено само и единствено с цел да се управлява чрез немислим съюз м/у ДПС и АТАКА има една единствена цел и тя е ....
3. Гнусното говорене на управляващите политици и тяхното арогантно поведение. ТЕ казваха за февруарските протести, че това е гласа на народа а сега наричат народа ултраси, платени, не добре с главата и т.н. Ето и пример от тази сутрин. Коалиция за България събира 50 000 човека в събота в тяхна подкрепа ..... аууу и как така 50 000 попълват предварително заявление ли звънкат за да потвърдят някъде ли има записване с писма, смс -си или какво. Не и не и пак не, сметките са ясни .... рабиотещи за Д. Пеевски (цифрите са примерни) 3000, Мини Марица Изток 10 000, Кърджали + Хасково 10 000, хора работещи в държавни институции 5000, а в официален документ е посочено, че трябва да се мобилизирах и хората кандидатстващи за държавни длъжности повтарям Кандидатстващи. Така сметките им идват до около 50 000. Тази същите говорят колко купени били протестите срещу тях!!!
На въпроса ти какво след оставката .... ами следното:
1. Избори за велико народно събрание и промяна на конституцията. Намаляване на броя на депутатите от 240 на максимум 120. промяна на текста за определяне на заплатата на депутатите и обвързване с минималните доходи. Промяна на текста за имунитета на депутатите и увеличаване на възможностите за искане и свалянето на имунитета. Увеличаване значително на ценза за депутат. Сега в конституцията пише единствено че трябва да си гражданин на РБ и да имаш 21 години и да не лежиш в момента в затвора (Чл. 65. (1 и 2)) Но ако си бил осъден и си лежал дори и за убийство няма проблем. Промяна и текстовете за съдебната власт и основно за тяхната неприкосновеност. И още и още ще се въздържа от още коментари.
2. След това според Конституцията член 162 ал. 2. В неотложни случаи Великото народно събрание изпълнява функциите и на Народно събрани. Пояснявам, че не съм експерт дали това е възможно, но ВНС приема изменение в изборния кодекс като основното, което ми се иска (лично на мен) е да се увеличи ценза за гласоподавател (по точно ценза за образование), хора с каквото и да е криминално минало и връзки с бившата ДС да не се докосват до властта., мажоритарни избори, намаляване субсидиите на партиите и т.н.
3. Промяна на закона за съдебната власт, защото няма как една институция да бъде независима след като членовете на ВСС се избират по квоти от парламента, след което ВНС да се саморазпусне и да насрочи нови избори.
4. Колегата nikolaaaay (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3098) преди мен ясно е изброил и належащите промени които трябва да бъдат в първите точки на дневният ред на новоизбраното НС.
Някой промени в конституцията и останалите промени могат да се направят от това НС, но то е компрометирано. НС, на което първото действие е изменение в ценза за избиране на председател на ДАНС с едничката цел определен човек да отговаря а по късно да бъде избран за такъв за мен е ОПОРОЧЕНО ТОТАЛНО И БЕЗВЪЗВРАТНО. Милата г-жа К. Нинова говори изменението на изборният кодекс от 6 месеца .... и? Или нямат потенцял, за да го направят или нямат желание или пък искат да го направят така че да могат после сами да си го заобикалят. Друго опорочаващо това Управление е от „моята паничка” ... тази 2013 беше последната от рамката 2007/2013 и трябваше за последно да отворят програмите (мен лично и по скоро мои клиенти ги засяга мярка 123 и 124) НО поради това че управляващите решиха че трябва да сменят всички по веригата за да могат да приберат максимум от европейските субсидии мярките не отвориха или поне официално или за да бъда по точен разбра че са отворили чак след като бяха затворени. Така аз лично загубих пари, защото имам договори, които бяха от преди тази власт и бяха обвързани с програмите.
Прекалих с писането не ми се исках да бъда ясен!
Поздрави!
И още и още...
100 депутати, 1% = 1 депутат - ето ти естествена граница за влизане в парламента, няма значение дали е ИК, партия или коалиция.
Смесена изборна система - освен мажоритарните кандидати, партийните листи са без поредност, избирателя ги подрежда по свое желание.
Сваляне броя на необходимите подписи за свикване на референдуми (локални и национални).
Възможност за отзоваване на депутати чрез национален референдум.
Избирателен и избирам ценз.
И това само част от политическите промени, а ако се хванем с останалите стълбове (медии и правораздаване например) на червената мафия?
Ако се хванем за здравеопазването където в последните години се върнахме към бюджетно фалиране на сектора?
Минимума там е демонополизация на НЗОК, допускане на частни фондове и демонополизация на пазара на лекарства (трябва ли да обяснявам, че в Гърция цените са по-ниски от тук в аптеките, а производителите не искат да внасят у нас заради ниски изкупни цени ... или че частен фонд за 1/10 от сумата която получава НЗОК предлага много по-качествена и пълна услуга?).
За образованието или по-скоро липсата му по всички етажи?
Изобщо почти 20 години червени боклуци ни забъркват блато за по-лесно грабене, а някои хора защитават грабителите.
После що сме се били делели ...
И още и още...
100 депутати, 1% = 1 депутат - ето ти естествена граница за влизане в парламента, няма значение дали е ИК, партия или коалиция.
Смесена изборна система - освен мажоритарните кандидати, партийните листи са без поредност, избирателя ги подрежда по свое желание.
Сваляне броя на необходимите подписи за свикване на референдуми (локални и национални).
Възможност за отзоваване на депутати чрез национален референдум.
Избирателен и избирам ценз.
И това само част от политическите промени, а ако се хванем с останалите стълбове (медии и правораздаване например) на червената мафия?
Ако се хванем за здравеопазването където в последните години се върнахме към бюджетно фалиране на сектора?
Минимума там е демонополизация на НЗОК, допускане на частни фондове и демонополизация на пазара на лекарства (трябва ли да обяснявам, че в Гърция цените са по-ниски от тук в аптеките, а производителите не искат да внасят у нас заради ниски изкупни цени ... или че частен фонд за 1/10 от сумата която получава НЗОК предлага много по-качествена и пълна услуга?).
За образованието или по-скоро липсата му по всички етажи?
Изобщо почти 20 години червени боклуци ни забъркват блато за по-лесно грабене, а някои хора защитават грабителите.
После що сме се били делели ...
Да и да и дааа и още и още и още ......! Пътят е ясен модели много, НО няма воля нито в това управление нито в изминалите, а причините са ясни. Докато професията Политик не се превърне в призвание, а не в самоцел за забогатяване и трупане на облаги това няма как да стане. 20 години едни и същи хора веднъж червени после жълти, сини, цветни .... по мъдри хора са го казали "нов бардак със стари К>>>И не става"
Сегашната власт както вече описах е КОМПРОМЕТИРАНА според мен, а и за 6 месеца приемат и говорят само за популистки и незначителни промени и нищо съществено.
dimitar_vd62
15-11-2013, 12:58
Ако това правителство не падне сега и веднага, с цената на каквото и да е, ще останат на власт и в най скоро време ще сменим герба с полумесец.Жалко и съдбовно е че има още слепи утописти които искат да му дадат шанс, всъщност ни подписват присъдата на всички.Но не трябва да се дава шанс на досегашните пачаври да стъпят отново във власта.Аз в мирни протести няма да участвам, нито кафеени, нито бирени.Има човек има проблеми, няма човек няма проблеми.В множествено число.
Да и да и дааа и още и още и още ......! Пътят е ясен модели много, НО няма воля нито в това управление нито в изминалите, а причините са ясни. Докато професията Политик не се превърне в призвание, а не в самоцел за забогатяване и трупане на облаги това няма как да стане. 20 години едни и същи хора веднъж червени после жълти, сини, цветни .... по мъдри хора са го казали "нов бардак със стари К>>>И не става"
Сегашната власт както вече описах е КОМПРОМЕТИРАНА според мен, а и за 6 месеца приемат и говорят само за популистки и незначителни промени и нищо съществено.
Политиците навсякъде са еднакви, кучето скача според тоягата.
(Ей ги пак съдят в Германия висш политик...)
Не ме интересува кои са, интересува ме какво вършат.
А да се научат да бъдат политици, а не мафиоти ще трябва доста тояга.
Но няма кой като гледам, едни са индефернтни, други бълват червени лъжи... а масата се чуди как да прекара съседа.
ecotronic
15-11-2013, 13:14
Както у нас, така и навсякъде, единственото нещо, което работи в полза на хората, това е свалянето на прага на търпимост.
Лошото е, че има хора (контрапротестиращите), които пък вдигат този праг.
Като си човек, който се чувства неудобно заради взискателността на масите, ами - не се захващай с политика.
Има достатъчно честни хора, които няма да се притесняват от това.
Той си знае ... хващам го в лъжа почти всяко включване.
Вълка и сърната ли ще обединяваш, хайде стига утопии.
Лъжи няма, има такива където грачат по-силно и си мислят че това ги прави по-убедителни.
Лъжи няма, има такива където грачат по-силно и си мислят че това ги прави по-убедителни.
Лъжеш и мажеш, който иска лесно може да провери.
Продължавай да грачиш, ама това нищо не доказва.
Продължавай да грачиш, ама това нищо не доказва.
Кой го казва само... един път не си успял да докажеш тезата си с факти, само лъжи и като ти свършат лъжите, с обсъждане на опонента.
Стари номера от кафяви а после и червени учебници :mrgreen:
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/uvolneniia-za-dyrzhavni-sluzhiteli-ako-protestirat-5998540?page=3#commentsContainer
Айде, този тотално изтрещя!
ОСТАВКА ИЗРОДИ ДОЛНИ!
ecotronic
15-11-2013, 16:42
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/uvolneniia-za-dyrzhavni-sluzhiteli-ako-protestirat-5998540?page=3#commentsContainer
ОСТАВКА ИЗРОДИ ДОЛНИ!
Ми да уволни тогава първо опонентите си от парламента. Нали и те са на държавна служба?
Кой го казва само... един път не си успял да докажеш тезата си с факти, само лъжи и като ти свършат лъжите, с обсъждане на опонента.
Стари номера от кафяви а после и червени учебници :mrgreen:
Виж си последните коментари, само празни приказки и злобно грачене. Това е огледало на прехода и поведението на едни партийки които сега са на изчезване и отново искат чрез омраза и противопоставяне на обществото да печелят популярност. Днес видях един плакат от протеста "Убий депутат, спаси човек". Да такова нещо може само цвета на нацията да сътвори. Тежко и горко на такава нация с такива цветове.
spe4elist
15-11-2013, 16:49
ОСТАВКА ИЗРОДИ ДОЛНИ!
И това ако не е диктатура - здраве му кажи! ДОЛНИ КОМУНИСТИ! ОСТАВКА!
Виж си последните коментари, само празни приказки и злобно грачене. Това е огледало на прехода и поведението на едни партийки които сега са на изчезване и отново искат чрез омраза и противопоставяне на обществото да печелят популярност. Днес видях един плакат от протеста "Убий депутат, спаси човек". Да такова нещо може само цвета на нацията да сътвори. Тежко и горко на такава нация с такива цветове.
Каквото повикало, такова се обадило ... и ще ми говори за празни приказки :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Тежко и на нацията, ама не от някоя хипербола (ако изобщо ти е ясно на червената тиква що е то и с кво се аджаба яде) 8)
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 17:01 ----------
ОСТАВКА ИЗРОДИ ДОЛНИ!
Не е той изтрещелия, той е само куклата на вентрилоквиста.
Изтрещели сме тия дето ги търпим.
Каквото повикало, такова се обадило ... и ще ми говори за празни приказки :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Тежко и на нацията, ама не от някоя хипербола (ако изобщо ти е ясно на червената тиква що е то и с кво се аджаба яде)
Хипербола е твоята празна тиква където вътре имала един мозъкояд където умирал от глад.
И къде го видя този плакат, Пинокио? А опорните точки прочете ли ги?
ecotronic
15-11-2013, 17:50
Павлине, ти ще да си само Орешарски!
Нямам друго логично обяснение на поведението ти :)
И това ако не е диктатура - здраве му кажи! ДОЛНИ КОМУНИСТИ! ОСТАВКА!
Не по-скоро манипулация и изваждане на думи от контекста. Ти ако работиш в една фирма и действаш против политиката на тази фирма, какво ще ти се случи.
ecotronic
15-11-2013, 18:10
Не по-скоро манипулация и изваждане на думи от контекста. Ти ако работиш в една фирма и действаш против политиката на тази фирма, какво ще ти се случи.
За да не вадим думи от контекста, имам следното питане към теб:
От звуковия запис става ясно, че Орешарски се аргументира с това, че един държавен служител трябва да изпълнява функциите си без да демонстрира политически пристрастия.
Въпрос:
Ако отида пред министерски съвет и започна да скандирам:
"Слава на Орешарски" "Слава на БСП"
Ще ме уволнят ли?
Хипербола е твоята празна тиква където вътре имала един мозъкояд където умирал от глад.
Червен кретен, пак ли почна да се занимаваш с опонента?
Ще ти се връща ... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:11 ----------
Ей пак червени лъжи, за техния митинг свикват не само държавни служители, но и кандидат такива... а ония дето не им се кланят - вънка.
Чиновника не е там да служи на червения господар, а да работи независимо от коя партия е на власт в момента.
Боклик...
Кретен си ти за което доказателство са кретенските ти коментари.
За да не вадим думи от контекста, имам следното питане към теб:
От звуковия запис става ясно, че Орешарски се аргументира с това, че един държавен служител трябва да изпълнява функциите си без да демонстрира политически пристрастия.
Въпрос:
Ако отида пред министерски съвет и започна да скандирам:
"Слава на Орешарски" "Слава на БСП"
Ще ме уволнят ли?
Отиди да викаш пред прозорците на шефа си че е боклук и после очаквай да те остави на работа.
Ето и за държавния служител.
КОДЕКС ЗА ПОВЕДЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ
Обн. ДВ. бр.53 от 22 Юни 2004г.
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на служителите в държавната администрация и има за цел да повиши общественото доверие в техния професионализъм и морал, както и да издигне престижа на държавната служба.
Чл. 2. (1) Дейността на служителите се осъществява при спазване принципите на законност, лоялност, честност, безпристрастност, политическа неутралност, отговорност и отчетност.
Отиди да викаш пред прозорците на шефа си че е боклук и после очаквай да те остави на работа.
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1. Този кодекс определя правилата за поведение на служителите в държавната администрация и има за цел да повиши общественото доверие в техния професионализъм и морал, както и да издигне престижа на държавната служба.
Чл. 2. (1) Дейността на служителите се осъществява при спазване принципите на законност, лоялност, честност, безпристрастност, политическа неутралност, отговорност и отчетност.
"Случаят е скандален и шокиращ. Главният прокурор незабавно трябва да бъде сезиран, тъй като се подготвя извършването на класическо престъпление по служба – злоупотреба с власт от страна на премиера, а вероятно и от някои от неговите министри", каза адв. Михаил Екимджиев.
Той напомни, че държавните служители по българската конституция и европейската Конвенция за защита правата на човека и основните свободи имат право на мирни събирания и изразяване на мнение чрез протести и демонстрации. По думите му изказването на премиера е съставомерно по българския Наказателен кодекс (НК).
В случая става дума за член 169 "б" и член 169 "в" от НК, в които се казва, че "който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева". Ако това престъпление е извършено от длъжностно лице, каквото в случая е Орешарски, то наказанието се увеличава до 5 години затвор. "Главният прокурор досега винаги е заявявал готовност да отстоява правата на гражданите и основните свободи", каза адв. Екимджиев пред Mediapool.
Той допълни, че последните коментари на премиера са му напомнили за "социопатичното" му изказване за "раздигането на седенката" от времето на учителските протести по времето на тройната коалиция, когато Орешарски бе министър на финансите.
"Изглежда социопатичната безчувственост, водеща до игнорирането на основни конституционни права и демократични принципи, е издигната в култ по време на неговото управление или е възприето като защитен механизъм за оцеляване на всяка цена на принципа "След нас и потоп", каза Екимджиев, призовавайки отново Цацаров да се намеси и предотврати подготвяното стъпкване на правата на хиляди държавни служители.
http://m.mediapool.bg/r_213607
В такъв случай трябва да се съдят тези които пречат на депутатите като държавни служители да си вършат работата. Трябва да се съдят тези които възпрепятстват студентите да учат и да си вземат изпитите.
След като освободят такива служители които действат срещу правителството което ги е назначило те пак могат да си изразяват конституционните политически права без никакъв проблем.
ecotronic
15-11-2013, 20:19
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Ама ти наистина ли не схващаш или само се правиш на тъп?
Ако шефът ми ме уволни заради това, че съм привърженик на БСП или ГЕРБ, на Левски или ЦСКА, бъди сигурен, че ще го съдя до дупка и най-вероятно вече няма да е шеф.
tribaleo
15-11-2013, 20:49
Отдавна следя темата, но все не пиша.
Ще изкажа моето мнение като заявявам че по принцип съм Аполитичен и не съм привърженик на никоя партия.
tribaleo относно коментара които съм цитирал ... ТИ (говоря на ти, защото се познаваме) си го казал много добре да спрем да се делим. Но няколко коментара по рано именно ти делиш и даваш определения на хората, които протестират.
Относно организацията на протестите, за която говориш и не само ти, ДА вероятно такава има, но не мога да разбера защо трябва да е от вън или от друга политическа партия защо всичко се принизява толкова ниско. Ние (казвам ние, защото аз също ходя на площада, когато мога) не сме овце не сме без мозъци и без съзнание или лесно програмируеми. Повечето хора са там защото имат причини, нужди, желания и .... Тези, които нямат си стоят във вкъщи и ругаят. Да ти си прав в това, че протестиращите пречат ти си прав и в това, че скоро народа избра парламент и сега са недоволни (една част от тях). Само припомням, че на изборите първа политическа сила (спечели изборите) т.е. народният глас определи друга партия различна от сегашните управляващи и само и единствено гнусният и потресаващ брак м/у националисти и ДПС (изписвам абревиатурата на партията, а не ползвам прилагателно, за да не се изпада в излишни обвинения и коментари) доведе до това управление. Горните факти ги отбелязах пак казвам не защото поддържам партията спечелила на практика изборите а за да направя следната равносметка:
Ако изходим от елементарната логика че изборите са мерило ето и равносметката ... недоволни са хората гласували за ГЕРБ защото партията за която са гласували и спечели не управлява .... недоволни са и хората гласували за АТАКА защото сключиха брак с ДПС ... една част от гласувалите за ДПС са недоволни от брака с АТАКА. Равносметката показва че недоволните са повече от доволните а онези които не са гласували поради ред причини уважителни за самите тях не ги смятаме.
Казах, че не подкрепям никоя партия, но ходя по протестите, затова ще споделя личните ми причини:
1. В едно предишно правителство на тройната коалиция ДПС бяха силно обсебили сектора, в които аз работя а именно в инвестиционното проектиране. Чрез него се краде лесно и пере лесно, когато имаш достъп до власт и държавни институции. Казвам го от опит, защото работех във фирма, която беше част от обръчите. Сега, за да узаконят този рекет разцепиха едно министерство на две, а именно министерство на регионалното развитие и новото министерство на инвестиционното проектиране (няма друга европейска държава с такова). Това доведе до следното:
Не разбиране кое министерство за какво отговаря;
Пропусна се летният сезон за строеж на стратегически проекти в БГ, защото не можаха да се разберат кое министерство трябва да издава визи за проектиране и разрешение за строеж.
Раждането на това министерство доведе до необходимост за изменение в над 60 нормативни документа, за да може да функционира дублирайки предходното.
Засяга мен лично, защото също както обществените поръчки има списък с фирми (проектантски фирми) с което е добре да се работи "препоръчва" де, за да се минава по лесно и бързо през инстанциите.
2. Взимане на властта на всяка цена. Правителство което е създадено само и единствено с цел да се управлява чрез немислим съюз м/у ДПС и АТАКА има една единствена цел и тя е ....
3. Гнусното говорене на управляващите политици и тяхното арогантно поведение. ТЕ казваха за февруарските протести, че това е гласа на народа а сега наричат народа ултраси, платени, не добре с главата и т.н. Ето и пример от тази сутрин. Коалиция за България събира 50 000 човека в събота в тяхна подкрепа ..... аууу и как така 50 000 попълват предварително заявление ли звънкат за да потвърдят някъде ли има записване с писма, смс -си или какво. Не и не и пак не, сметките са ясни .... рабиотещи за Д. Пеевски (цифрите са примерни) 3000, Мини Марица Изток 10 000, Кърджали + Хасково 10 000, хора работещи в държавни институции 5000, а в официален документ е посочено, че трябва да се мобилизирах и хората кандидатстващи за държавни длъжности повтарям Кандидатстващи. Така сметките им идват до около 50 000. Тази същите говорят колко купени били протестите срещу тях!!!
На въпроса ти какво след оставката .... ами следното:
1. Избори за велико народно събрание и промяна на конституцията. Намаляване на броя на депутатите от 240 на максимум 120. промяна на текста за определяне на заплатата на депутатите и обвързване с минималните доходи. Промяна на текста за имунитета на депутатите и увеличаване на възможностите за искане и свалянето на имунитета. Увеличаване значително на ценза за депутат. Сега в конституцията пише единствено че трябва да си гражданин на РБ и да имаш 21 години и да не лежиш в момента в затвора (Чл. 65. (1 и 2)) Но ако си бил осъден и си лежал дори и за убийство няма проблем. Промяна и текстовете за съдебната власт и основно за тяхната неприкосновеност. И още и още ще се въздържа от още коментари.
2. След това според Конституцията член 162 ал. 2. В неотложни случаи Великото народно събрание изпълнява функциите и на Народно събрани. Пояснявам, че не съм експерт дали това е възможно, но ВНС приема изменение в изборния кодекс като основното, което ми се иска (лично на мен) е да се увеличи ценза за гласоподавател (по точно ценза за образование), хора с каквото и да е криминално минало и връзки с бившата ДС да не се докосват до властта., мажоритарни избори, намаляване субсидиите на партиите и т.н.
3. Промяна на закона за съдебната власт, защото няма как една институция да бъде независима след като членовете на ВСС се избират по квоти от парламента, след което ВНС да се саморазпусне и да насрочи нови избори.
4. Колегата nikolaaaay (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=3098) преди мен ясно е изброил и належащите промени които трябва да бъдат в първите точки на дневният ред на новоизбраното НС.
Някой промени в конституцията и останалите промени могат да се направят от това НС, но то е компрометирано. НС, на което първото действие е изменение в ценза за избиране на председател на ДАНС с едничката цел определен човек да отговаря а по късно да бъде избран за такъв за мен е ОПОРОЧЕНО ТОТАЛНО И БЕЗВЪЗВРАТНО. Милата г-жа К. Нинова говори изменението на изборният кодекс от 6 месеца .... и? Или нямат потенцял, за да го направят или нямат желание или пък искат да го направят така че да могат после сами да си го заобикалят. Друго опорочаващо това Управление е от „моята паничка” ... тази 2013 беше последната от рамката 2007/2013 и трябваше за последно да отворят програмите (мен лично и по скоро мои клиенти ги засяга мярка 123 и 124) НО поради това че управляващите решиха че трябва да сменят всички по веригата за да могат да приберат максимум от европейските субсидии мярките не отвориха или поне официално или за да бъда по точен разбра че са отворили чак след като бяха затворени. Така аз лично загубих пари, защото имам договори, които бяха от преди тази власт и бяха обвързани с програмите.
Прекалих с писането не ми се исках да бъда ясен!
Поздрави!
Да може би не съм прав с определенията...но честно казано ми писна...и хората които видях след като 2 пъти бях на протестите не ми харесаха....видях много заблудени...и много неадекватни, а това с безредиците, подскачане по коли и обиждане на полицаи (хората все пак са на работа и са хора като нас) е много грозно и опорочаващо и без това достатъчно опорочения протест. Наистина страхотни идеи за промяна, но реално до сега личности които да ги осъществят не съм видял, ако знаете някой кажете, аз не виждам такива...и сега можете да ме нахраните, но не виждам и бъдеще за нашата държава...и смятам, че съм реалист.
Ако шефът ти е президент на ЦСКА и ти му кажеш че си от Левски и че ще замеряш футболистите на ЦСКА с камъни и няма да ги пуснеш да се приберат в съблекалните, тогава наистина може и да те уволнят.
DerMeister
15-11-2013, 21:21
Ако шефът ти е президент на ЦСКА и ти му кажеш че си от Левски и че ще замеряш футболистите на ЦСКА с камъни и няма да ги пуснеш да се приберат в съблекалните, тогава наистина може и да те уволнят.
Ама ти май още не си схванал, че държава и партия са отделни неща. Това беше преди 1989-та. Сега е друго.
Идиотите творят гаф след гаф, защото вече са в паника, че няма да могат да върнат парите взети предварително, за да са на власт.
Ти май не си схванал че партията или група от партии които спечелят доверието на избирателите управляват държавата за определен период и избират политиката по която да става това нещо. Съответно избират и хората които ще следват тази политика.
DerMeister
15-11-2013, 22:09
Ти май не си схванал че партията или група от партии които спечелят доверието на избирателите управляват държавата за определен период и избират политиката по която да става това нещо. Съответно избират и хората които ще следват тази политика.
Викаш държавната администрация е 5-6 човека и може да си ги сменят в зависимост от партията или коалицията?
И всички експерти и специалисти ги махаме и слагаме някой, който горе долу ги разбира нещата, важното е да е от нашите.
Не видях да си коментирал гениалните бисери на Станишката във "Всяка Неделя". Споделяш ли мнението му?
starata alfa
15-11-2013, 22:09
е направо не издържах,понеже Левски,ЦСКА и литекс имат заедно повече точки от лудогорец значи ли че лудогорец нее шампион?в цял свят математиката е точна наука ама за комунистите нее.това нее човек а железо
пп негледам вип брадър ама днес случайно попаднах на клипа,това са реакции на хора които от месеци нямат допир с външния свят и новини,и техните реакции ли са платени?приятно гледане..
пп вземете си кърпички
http://vbox7.com/play:a6ae374774
ecotronic
15-11-2013, 22:12
Точно поради това, че някои партии не са разбрали още, че това за което говориш трябва да остане в миналото, ще се простят с властта си преждевременно.
Значи казваш правителството да си слага разни служители които да ги саботират и те да им се радват. Това е като в една компания, набираш си екип който работи в определена насока и за да си част от екипа трябва да работиш за него а не срещу него.
---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:13 ----------
Викаш държавната администрация е 5-6 човека и може да си ги сменят в зависимост от партията или коалицията?
И всички експерти и специалисти ги махаме и слагаме някой, който горе долу ги разбира нещата, важното е да е от нашите.
Не видях да си коментирал гениалните бисери на Станишката във "Всяка Неделя". Споделяш ли мнението му?
Всяко ново правителство слага на ръководни длъжности свои хора, такива които ще работят за налагане на съответната политика.
ecotronic
15-11-2013, 23:19
В това се състои големия ни проблем - че всяка дошла на власт партия поставя на ръководни длъжности хора, които най-вече трябва да са и верни а това, че са лоши професионалисти не е интересно.
Ти ако си собственик на автомобилна компания, ще уволниш ли най-добрия си инженер, само защото той е мюсюлманин или демократ или цветнокож?
starata alfa
15-11-2013, 23:21
а ти какво предлагаш,да търпиме нагли болни мозъци да ни управляват ли.не-благодаря
между другото като толкова обичаш комунизма защо не живееш в Русия или в Китай ,или дори корея.а си се ориентирал към САЩ
Linkestis
15-11-2013, 23:25
Ако сте го пропуснали че не всички гледат този номер за облъчвания от ефира.
http://offnews.bg/index.php/267819/jordan-tsonev-ostavka-nyama-da-ima
Некой дъ гъ не е забележил????
123123
Кичето у десно нали знаете кои е!
Владимир Зидаров е било името на Лютви Местан, което му е дадено през Възродителния процес в България.
Известно е, че много от депутатите и министрите в днешното Народно събрание са били част от СДС-то в миналото.
Напусналият ДПС-ар Христо Бисеров, както и колегата му Йордан Цонев също са били членове на СДС, но са били изгонени
Просто си трябва смъртна присъда за всичките.
СДС беше проекция на БКП.Повечето организатори на СДС са вербувани доса преди това и целтата на комунистите беше да имат покорна и послушна псевдо опозиция.Та не се чудете, защо толкова боклук имаше в СДС.Въпреки това, благодерение на енергията на хората СДС свърши доста полезна работа в крайна сметка, но като всяка новоорганизирана партия се изчерпа и се разпадна.
Такова е и положението на подобни организации в бившите соц страни, да не мислите, че Солидарност в Полша я има и прави нещо реално в наши дни...
В това се състои големия ни проблем - че всяка дошла на власт партия поставя на ръководни длъжности хора, които най-вече трябва да са и верни а това, че са лоши професионалисти не е интересно.
Ти ако си собственик на автомобилна компания, ще уволниш ли най-добрия си инженер, само защото той е мюсюлманин или демократ или цветнокож?
Ще го уволня ако работи срещу интересите на компанията. Ти знаеш ли че тук имаше случай в който уволниха служители на една авиокомпания защото след смяна отишли са пийнат по едно с униформите, направили си снимки и ги сложили във Фейсбук и понеже така уронвали престижа на компанията не можело на снимка тяхните униформи на маса с ядене пиене и т.н.
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:53 ----------
а ти какво предлагаш,да търпиме нагли болни мозъци да ни управляват ли.не-благодаря
между другото като толкова обичаш комунизма защо не живееш в Русия или в Китай ,или дори корея.а си се ориентирал към САЩ
Никой не говори за комунизъм и e смешно за всичко да се извинявате с комунизма, Русия, Путин и т.н.
ecotronic
16-11-2013, 00:19
Ще го уволня ако работи срещу интересите на компанията. Ти знаеш ли че тук имаше случай в който уволниха служители на една авиокомпания защото след смяна отишли са пийнат по едно с униформите, направили си снимки и ги сложили във Фейсбук и понеже така уронвали престижа на компанията не можело на снимка тяхните униформи на маса с ядене пиене и т.н.
Това е съвсем нормално и така трябва да бъде.
Аз говоря за хора, които са били безупречни в работата си, добри професионалисти и които същевременно са били подменяни с некадърни но верни на партията индивиди. Лично аз много пъти съм бил свидетел на такива рокади а и всеки ги знае.
За по низшите постове в държавните институции на много места има публично обявяване на вакантни места, конкурсно начало, колкото за прах в очите на народа.
Ела да видиш обаче как се правят назначения по по-високите постове. Чичовото, лельовото..........
Накратко номенклатурата си я има, както и преди 30 години.
Докога така?
Това е много порочна практика, която стои в основата на повечето неразбории и силно се надявам на това някой ден да бъде премахната.
nikolaaaay
16-11-2013, 00:33
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:53 ----------
Никой не говори за комунизъм и смешно за всичко да се извинявате с комунизма, Русия, Путин и т.н.
Пацо, човеко с оцет в мозъка, тая ЧАСТНА авиокомпания плаща заплатите на тия хора и затова може да си позволи да ги уволни за нещо подобно въпреки, че в извънработно време пак е малко спорно колко е законно.
Орешарски НЕ ПЛАЩА заплатата на нито един държавен служител от джоба си и няма абсолютно никакво право да заплашва хората какво да правят или да не правят в извънработно време. Това му изказване на Олигарски показва, че тоя тип е напълно изтрещял и съвсем скоро от ЕС ще му покажат червения картон.
А ти си пълно куку щом си тръгнал да ни обясняваш, че държавата е като частна фирма. Критериите за работата на държавните служители са дали работят за държавните интереси, а не за партийните.
---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:27 ----------
СДС беше проекция на БКП.Повечето организатори на СДС са вербувани доса преди това и целтата на комунистите беше да имат покорна и послушна псевдо опозиция.Та не се чудете, защо толкова боклук имаше в СДС.Въпреки това, благодерение на енергията на хората СДС свърши доста полезна работа в крайна сметка, но като всяка новоорганизирана партия се изчерпа и се разпадна.
Такова е и положението на подобни организации в бившите соц страни, да не мислите, че Солидарност в Полша я има и прави нещо реално в наши дни...
Така е. Орешарски също беше внедрен в СДС. И Сидеров и кой ли не. Не мисля обаче, че Синята идея се е изчерпала защото те сами успяха да изгонят хората на мафията. Просто мафията им поръча хиляди статии и пусна милион слуха и лека полека ги очерниха.
Дясната политика няма алтернатива в България и дано по-скоро се формира дясно управление, за да спрем емигрантския поток и да оцелеем като държава.
Абе умник ти да не си мислиш че главният мениджър на тази компания или този който е взел решението е собственик на компанията или си вади парите от джоба за да плаща на служителите. Най-вероятно това е публична компания със хиляди собственика. Той е нает за да провежда политика на компанията която ще я развива и ще подобрява състоянието и. Паралел между частни и държавни структури може да се прави и ти не си този който да казва че не може.
ecotronic
16-11-2013, 00:56
............Паралел между частни и държавни структури може да се прави ........
И най-добре е ако такъв паралел може да се прави.
Проблемът е, че в България сме много далеч от това нещо.
Поради това и такъв паралел у нас НЕ може да се прави.
nikolaaaay
16-11-2013, 00:56
В мозъка ти не е само оцет ами и цяла салата, Пацо.
ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ
Отразена деноминацията от 5.07.1999 г.
Обн. ДВ. бр.10 от 2 Февруари 1990г., изм. ДВ. бр.11 от 29 Януари 1998г., изм. ДВ. бр.24 от 26 Март 2010г.
Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Това изказване очевадно е заплашване по Закона за Събранията, Митингите и Манифестациите и затова Цацаца трябва да се самосезира и да поиска имунитета на куклата на конци.
Нещо по-мъдро не можа да измислиш. Миш маш отвсякъде.
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:10 ----------
В мозъка ти не е само оцет ами и цяла салата, Пацо.
ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕ
Отразена деноминацията от 5.07.1999 г.
Обн. ДВ. бр.10 от 2 Февруари 1990г., изм. ДВ. бр.11 от 29 Януари 1998г., изм. ДВ. бр.24 от 26 Март 2010г.
Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите и манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години.
Това изказване очевадно е заплашване по Закона за Събранията, Митингите и Манифестациите и затова Цацаца трябва да се самосезира и да поиска имунитета на куклата на конци.
Пак не си в час бе Никалай. Тези събирания, митинги и блокади са незаконни. Отделно че отстраняването на държавен служител не би възпрепятствало организирането на такова мероприятие.
nikolaaaay
16-11-2013, 01:18
Тука черно на бяло си пише за къде е твоя човек. Това си е заплаха отвсякъде. Не виждам как може хем да извършваш престъпление, което се наказва със затвор и да останеш премиер. Това няма как да се случи дори и в България. Тоя Олигарски се оказа човекът-гаф.
---------- Post added at 01:18 ---------- Previous post was at 01:17 ----------
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:10 ----------
Пак не си в час бе Никалай. Тези събирания, митинги и блокади са незаконни. Отделно че отстраняването на държавен служител не би възпрепятствало организирането на такова мероприятие.
Некой от бръмбарите в главата ти май не си е на мястото.
starata alfa
16-11-2013, 01:25
ама Павлин май верно е Орешарски/Пацо от Дупница/
http://www.youtube.com/watch?v=VO285kWlQEk
мисля че с радиото по лесно можеш да спориш
ecotronic
16-11-2013, 01:38
Павлине, ти като видя, че един долар става равен на 3000 лв през зимата на 97-ма, реши, че е по-добре да работиш за долари или просто си бил зле с географията и вместо на изток си тръгнал на запад, та си попаднал в САЩ по грешка?
Тука черно на бяло си пише за къде е твоя човек. Това си е заплаха отвсякъде. Не виждам как може хем да извършваш престъпление, което се наказва със затвор и да останеш премиер. Това няма как да се случи дори и в България. Тоя Олигарски се оказа човекът-гаф.
---------- Post added at 01:18 ---------- Previous post was at 01:17 ----------
Некой от бръмбарите в главата ти май не си е на мястото.
Абе Никалай, там черно на бяло си пише митинги организирани по закона начин. Тези блокади и протестни шествия са незаконни. Още те съвсем съзнателно показват агресия към органите на реда и някои държавни институции. Освен това отстраняването на някой от държавната му служба по никакъв начин не му пречи да си ходи на митинги протести и т.н.
tribaleo
16-11-2013, 08:58
Абе не знам някой по-нагоре говореше за назначения, предишните, които ще се върнат на власт ако паднат тея (точно това е най големия ужас че избора е бсп(комплект с дпс) или герб с две думи няма бъдеще) та точно тези предишните подмениха целия ръководен апарат на мвр, и хиляди кадри в държавната администрация, митници, общини и тн...така че това всеки боклук(защото всички са такива) управлявал до сега го прави. За разлика от февруарските протести когато доста приятели занимаващи се с тях бяха заплашвани и гонени от мвр по един или друг начин, тук до сега не съм чул някой организатор да е заплашван или притискан заради това, че иска да протестира та изхождайки от тези неща ...тези сегашните не са чак толкова нагли като предишните и поне се опитват да замазват очите (не че някой им вярва де)...иначе положението си е същото ии кораба потъва...дажее вече е стигнал дъното и е заорал яко в тинята.
nikolaaaay
16-11-2013, 14:50
тук до сега не съм чул някой организатор да е заплашван или притискан заради това, че иска да протестира та изхождайки от тези неща ...тези сегашните не са чак толкова нагли като предишните и поне се опитват да замазват очите (не че някой им вярва де)...иначе положението си е същото ии кораба потъва...дажее вече е стигнал дъното и е заорал яко в тинята.
Ти на Луната ли живееш, бе човек? Едните уволнявали и другите уволнявали. Ама тези, които СЕГА уволняват СЛАГАТ НА ТЯХНО МЯСТО БИВШИ ДОНОСНИЦИ НА ДС, слагат и хора уволнявани от самите тях за корупция, правили заменки, съдени и разследвани за корупция.
Кого се опитваш да излъжеш, че при Герб и сега е едно и също?! И себе си не можеш за излъжеш.
Като не виждаш кой е притискан да не участва в протести виж тук: Орешарски: Уволнения за държавни служители, които участват в протестите (http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/uvolneniia-za-dyrzhavni-sluzhiteli-ako-protestirat-5998540)
Заплахата за уволнение какво е според теб? Защото според закона за митингите, шествията и манифестациите е престъпление. Наказва се със затвор до 2 години.
Трябва ни Обединение на Герб, РБ и всички българи срещу турско-циганската напаст и наглия грабеж на ДС мафията. Не бях националист, но днес след като видях как Българската полиция отклонява българите по малките улички, за да могат да минат автобусите с кърджалийска регистрация пълни с мургави хора, ВЕЧЕ СЪМ НАЦИОНАЛИСТ. ПО-ДОБРЕ ФАШИЗЪМ АКО ТРЯБВА, ПРЕД ТОВА В МОМЕНТА.
И после ще ми разказват, че Плевнелиев разделял народа.
Ако сте го пропуснали че не всички гледат този номер за облъчвания от ефира.
http://offnews.bg/index.php/267819/jordan-tsonev-ostavka-nyama-da-ima
Некой дъ гъ не е забележил????
123123
Кичето у десно нали знаете кои е!
Владимир Зидаров е било името на Лютви Местан, което му е дадено през Възродителния процес в България.
Известно е, че много от депутатите и министрите в днешното Народно събрание са били част от СДС-то в миналото.
Напусналият ДПС-ар Христо Бисеров, както и колегата му Йордан Цонев също са били членове на СДС, но са били изгонени
Просто си трябва смъртна присъда за всичките.
:)))..Много си прав...е чак смъртна присъда....Не. ама да си плащат до живот Да.....аман от такива лалугери....
---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:04 ----------
Абе Никалай, там черно на бяло си пише митинги организирани по закона начин. Тези блокади и протестни шествия са незаконни. Още те съвсем съзнателно показват агресия към органите на реда и някои държавни институции. Освен това отстраняването на някой от държавната му служба по никакъв начин не му пречи да си ходи на митинги протести и т.н.
А бе пич.....Ти в USA ли, живеш или в BG...?...питам те защото коментираш без да си наясно с действителноста у нас......
tribaleo
16-11-2013, 15:49
Ти на Луната ли живееш, бе човек? Едните уволнявали и другите уволнявали. Ама тези, които СЕГА уволняват СЛАГАТ НА ТЯХНО МЯСТО БИВШИ ДОНОСНИЦИ НА ДС, слагат и хора уволнявани от самите тях за корупция, правили заменки, съдени и разследвани за корупция.
Кого се опитваш да излъжеш, че при Герб и сега е едно и също?! И себе си не можеш за излъжеш.
Като не виждаш кой е притискан да не участва в протести виж тук: Орешарски: Уволнения за държавни служители, които участват в протестите (http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-protesti-sreshtu-kabineta/uvolneniia-za-dyrzhavni-sluzhiteli-ako-protestirat-5998540)
Заплахата за уволнение какво е според теб? Защото според закона за митингите, шествията и манифестациите е престъпление. Наказва се със затвор до 2 години.
Трябва ни Обединение на Герб, РБ и всички българи срещу турско-циганската напаст и наглия грабеж на ДС мафията. Не бях националист, но днес след като видях как Българската полиция отклонява българите по малките улички, за да могат да минат автобусите с кърджалийска регистрация пълни с мургави хора, ВЕЧЕ СЪМ НАЦИОНАЛИСТ. ПО-ДОБРЕ ФАШИЗЪМ АКО ТРЯБВА, ПРЕД ТОВА В МОМЕНТА.
И после ще ми разказват, че Плевнелиев разделял народа.
Обединение на герб? Които все едно не крадоха...абе пич ти някога виждал ли си кръга "котараците" на живо...имаш ли си на идея за какви хора става на въпрос а? Изобщо да си привърженик на герб или бсп..колко трябва да си прост с извинение...колко?? Искаш да връщаш на власт хора които рекетираха с ддс бизнеса..ти друсан ли си..пиян ли си...после аз да съм слезнел на земята....УЖАС!!!! Адски ви съжалявам..ето за това тази държава няма и няма и да има бъдеще!!!
Обединение на герб? Които все едно не крадоха...абе пич ти някога виждал ли си кръга "котараците" на живо...имаш ли си на идея за какви хора става на въпрос а? Изобщо да си привърженик на герб или бсп..колко трябва да си прост с извинение...колко?? Искаш да връщаш на власт хора които рекетираха с ддс бизнеса..ти друсан ли си..пиян ли си...после аз да съм слезнел на земята....УЖАС!!!! Адски ви съжалявам..ето за това тази държава няма и няма и да има бъдеще!!!
Защо се палиш.....в тая държава оправия няма....защото има разделение.....и всеки в добре при дадено управление....макар да лапа и трохи.....
далеч сме от истината да има някаква стабилност и сигурност като цяло....Добър ден българино.....никога не си бил добре....няма и как да бъдеш....защото нямаш акъл....казвал съм го и преди, казавам го и сега...
"Ум робуава, ум царува,ум патки пасе"
Ето един интересен коментар:
"Не малко хора хем протестират срещу сегашното управление на БСП/ДПС (и крепено от "Атака"), хем крещят срещу ГЕРБ. Те протестират и искат оставка на БСП/ДПС и нови избори. Кой ще дойде на власт след едни нови избори?
а/ Пак същите? Ами тогава защо протестираме?
б/ ГЕРБ? Ами тогава защо крещим срещу ГЕРБ?
в/ Реформаторският блок? Ще спечели Реформаторският блок ПЪЛНО мнозинство и ще управлява? Вярва ли някой в такава възможност?
Да видим и една друга алтернатива: протестираме, за да може Реформаторският блок да влезе в управлението в коалиция с някого.
С кого?
а/ С БСП? Ами тогава защо протестираме сега срещу БСП?
б/ С ГЕРБ? Ако е с ГЕРБ, тогава що крещим срещу ГЕРБ?"
В коя държава комунистите не са били диваци и варвари да запитам и аз?
И защо след като всички искат да живеят в нормални държави (на запад от трънско) у нас трябва да търпич корумпирини кретени, дошли на власт единствено поради малоумието на промития народен вот?
И най скапаното правителство-това на ГЕРБ, е много по добро от импотентото управление на БКП и компания.
Протести до край - това е пътя!!!
В коя държава комунистите не са били диваци и варвари да запитам и аз?
И защо след като всички искат да живеят в нормални държави (на запад от трънско) у нас трябва да търпич корумпирини кретени, дошли на власт единствено поради малоумието на промития народен вот?
И най скапаното правителство-това на ГЕРБ, е много по добро от импотентото управление на БКП и компания.
Протести до край - това е пътя!!!
Ето от къде идва злобата, омразата и разделението в обществото. Такива заяждания вече 24 години и накрая до кривата круша. Който не споделя моето мнение е корумпиран, кретен и т.н. Парадокса е че такива хора претендират за морал ,уважение, нормалност и тем подобни. Лицемерие от всякъде само да се докопат до властта.
Ето от къде идва злобата, омразата и разделението в обществото. Такива заяждания вече 24 години и накрая до кривата круша. Който не споделя моето мнение е корумпиран, кретен и т.н. Парадокса е че такива хора претендират за морал ,уважение, нормалност и тем подобни. Лицемерие от всякъде само да се докопат до властта.
Ако бях лицемер, щях да приличам на теб, червенушко.Нищо в написаното от мен, което ти си цитирал не е лъжа, а истина.Най бедните и пропаднали държави в Европа са тези, които СССР окупира и в които насилствено въведе азиатския си модел на управление.
Аз разлика от теб, не съм комунист, а съм българин и се интересувам от интересите на България!
Твоя човек, руския граждани Станишев, днес на митинга се извини на турците за смяната на имената!
Ами добре, ама да беше се извинил и за избитите хиляди българи след 1944 г.,а не само да върти плешивата си глава на ДПС.
Проблемите на българина идват от БКП и наследницата и, днешната червена олигархия.
По тази причина и ти живееш в държава, в която комунизма никога не осъществил някое от милионите си малумни проявления.
Живея в друга страна заради некъдърността на разни реформатори които съсипаха страната през последните 24 години. Докараха една голяма част от населението до унизителна бедност. Продадоха националните интереси пък се пъчат че са големи патриоти.
Живея в друга страна заради некъдърността на разни реформатори които съсипаха страната през последните 24 години. Докараха една голяма част от населението до унизителна бедност.
Напротив, ти си там, защото реформите не бяха осъществени, поради яростната съпротива на червената олигархия, с цел лично облагодеталствене.
По голямата част от тия 24 години бяха дело на БКП.Сметни колко години след 1989 управляваше Луканов, Беров, Виденов, Станишев и ще разбереш защо е така.
А забрави да ми кажеш кой провали Полша, Чехия, Словакия, Унгария, ГДР, Румъния, Югославия, Куба и т.н, защото и там положението е горе долу същото.
Бедността, мизерият, опашките, дефицита и насилието са привилегия и ежедневие на комунистически режими.
nikolaaaay
16-11-2013, 20:04
Аз кръга Котараците не съм виждал на живо, ама по-важното е, че и ти не си го виждал на живо. Като знам чии медии тръбят денонощно по тоя въпрос не съм сигурен и дали изобщо има нещо такова. По-скоро не.
Виждал съм обаче лично и директно фалшивите фактури, които издаваше до идването на Герб един от големите "енергийни босове". Виждал съм и баретите, които му иззеха цял тир с компютри и съм виждал как счетоводителите му се криха с години по таванските етажи на фирмите му за да не могат баретите да им конфискуват документите. Не знам дали има котараци и дали Борисов е крал, обаче знам, че онзи спря да издава фалшиви фактури и да точи ДДС тогава и това не съм го чул от познат на мой познат, а съм го видял с очите си.
Пич, много удобно смени темата от уволненията на хора от администрацията, дипмлотическите служби, МВР, МО и т.н. и смяната им с агенти и доносници на ДС с мъглявата тема за Котараците.
Я, ми кажи коя малка фирма е "смачкал" Герб? Аз работя в такава и общувам с десетки малки фирми и досега никой не се е оплакал, че Герб му е смачкал бизнеса. Нямам никакво желание да си говорим за писания по вестниците. За Черноморието, където половината хотели били на Костов, за хотел Рила и Кремиковци, които също били на Костов, за милиардите му и т.н. си говорете с Пацата. Мен писанията в парцалите не ме интересуват.
Мен ме интересува, че днес София беше затворена заради кърджалийските мангали и българите бяхме натикани по уличките, за да минат те! Тази ситуация съм я учил по история. Тогава когато България е била под турско робство, но не вярвах, че ще я преживея на живо.
Хайде пак лицемерни извинения.
tribaleo
16-11-2013, 20:23
Аз кръга Котараците не съм виждал на живо, ама по-важното е, че и ти не си го виждал на живо. Като знам чии медии тръбят денонощно по тоя въпрос не съм сигурен и дали изобщо има нещо такова. По-скоро не.
Виждал съм обаче лично и директно фалшивите фактури, които издаваше до идването на Герб един от големите "енергийни босове". Виждал съм и баретите, които му иззеха цял тир с компютри и съм виждал как счетоводителите му се криха с години по таванските етажи на фирмите му за да не могат баретите да им конфискуват документите. Не знам дали има котараци и дали Борисов е крал, обаче знам, че онзи спря да издава фалшиви фактури и да точи ДДС тогава и това не съм го чул от познат на мой познат, а съм го видял с очите си.
Пич, много удобно смени темата от уволненията на хора от администрацията, дипмлотическите служби, МВР, МО и т.н. и смяната им с агенти и доносници на ДС с мъглявата тема за Котараците.
Я, ми кажи коя малка фирма е "смачкал" Герб? Аз работя в такава и общувам с десетки малки фирми и досега никой не се е оплакал, че Герб му е смачкал бизнеса. Нямам никакво желание да си говорим за писания по вестниците. За Черноморието, където половината хотели били на Костов, за хотел Рила и Кремиковци, които също били на Костов, за милиардите му и т.н. си говорете с Пацата. Мен писанията в парцалите не ме интересуват.
Мен ме интересува, че днес София беше затворена заради кърджалийските мангали и българите бяхме натикани по уличките, за да минат те! Тази ситуация съм я учил по история. Тогава когато България е била под турско робство, но не вярвах, че ще я преживея на живо.
Значи щом говоря за товя явно съм виждал..а ти явно не познаваш и не си и познавал хора регистрирани по ддс...нормално типично гербаджииско поведение...Вие сте по зле и от електората на гея и феса...тотално зомбирани типчета...само ще ти кажа, че дори на фирми като AES се върна ддс на 80% какво ли остава за обикновените хорица със среден бизнес..а това от къде и как го знам не е твоя работа...кланяй се на вожда от Банкя и се мисли за интелигентен.....
DerMeister
16-11-2013, 20:50
Живея в друга страна заради некъдърността на разни реформатори които съсипаха страната през последните 24 години. Докараха една голяма част от населението до унизителна бедност. Продадоха националните интереси пък се пъчат че са големи патриоти.
Признавам, че това е едно от най-големите постижения на комунистите. Успяха да убедят зомбираните си избиратели, милеещи по простотията на бай Тошо и равенството между тъпанари и кадърни хора, че провала на прехода не е по тяхна вина.
Ето един интересен коментар:
"Не малко хора хем протестират срещу сегашното управление на БСП/ДПС (и крепено от "Атака"), хем крещят срещу ГЕРБ. Те протестират и искат оставка на БСП/ДПС и нови избори. Кой ще дойде на власт след едни нови избори?
а/ Пак същите? Ами тогава защо протестираме?
б/ ГЕРБ? Ами тогава защо крещим срещу ГЕРБ?
в/ Реформаторският блок? Ще спечели Реформаторският блок ПЪЛНО мнозинство и ще управлява? Вярва ли някой в такава възможност?
Да видим и една друга алтернатива: протестираме, за да може Реформаторският блок да влезе в управлението в коалиция с някого.
С кого?
а/ С БСП? Ами тогава защо протестираме сега срещу БСП?
б/ С ГЕРБ? Ако е с ГЕРБ, тогава що крещим срещу ГЕРБ?"
Някой като Пиночет трябва да дойдае на влаласт.......сещаш ли се за него...?
Да ги вкара всчики управляващи до сега на стадион Васил Левски...и от там да ги изкарат по бели гащи и да ги настани в някое циганско гето...дето са им избирателите....за да видят какво е секс.......а палатите им в Бояна...да ги направят дом за сираци.....
Е това е моето предложение....да чуя твоето....може да е по хумано......
България няма да се оправи...докато закона за мен и управляващият се талкува различно......
Признавам, че това е едно от най-големите постижения на комунистите. Успяха да убедят зомбираните си избиратели, милеещи по простотията на бай Тошо и равенството между тъпанари и кадърни хора, че провала на прехода не е по тяхна вина.
Да вижда се кой разруши, селското стопанство( един брадатко където сега е почетен член на някакви си общества за борба за демокрация),кой разруши индустрията чрез една престъпна приватизация, кой унищожи образованието, здравната система и т.н. После пак приказвай кой е заблуден. Хората не са толкова глупави, те затова и не се хващат на глупостите на разни реформатори зад които стоят бившите демократизатори.
ЛУСТРАЦИЯ !!!
:gayfight: Очаквам Орешаро да се самоуволни.Сам каза,че ще уволнява държавни служители които участват в митинги и демонстрации.
#ОСТАВКА
nikolaaaay
17-11-2013, 10:53
Да вижда се кой разруши, селското стопанство( един брадатко където сега е почетен член на някакви си общества за борба за демокрация),кой разруши индустрията чрез една престъпна приватизация, кой унищожи образованието, здравната система и т.н. После пак приказвай кой е заблуден. Хората не са толкова глупави, те затова и не се хващат на глупостите на разни реформатори зад които стоят бифшите демократизатори.
През 1997г. когато 100% от индустрията беше държавна защо фалирахме. Защо държавата нямаше пари да купи храна на войската и я пусна да си ходи вкъщи?
1985-89г. когато пак индустрията беше държавна и селското стопанство също беше държавно защо магазините бяха абсолютно празни? Защо киселото мляко свършваше в 9,00 и се редяхме от ранни зори, за да си купим ядене. Защо трябваше да имаме връзки, за да си купим телевизор и дори дрехи и обувки.
Защо месеци след края на развития социализъм и без БКП да е давала властта през 1990 се въведи купонна система за получаването на храна. Защо другите държави ни пращаха портокали и бебешки храни като помощи.
Пацо, лекувай се. Възползвай се по-интезивно от империалистическата социална система. Тя и без това е 10 пъти по-социална от на която и да било социалистическа държава.
Още сме далеч от нормалните страни и проблемът е, че тези като теб успяха с непрекъснатите си лъжи да очернят единствения свестен политик, който имахме последните 70 години. Тия които не могат да схванат, че и сега има държавни заводи, но от тях печалба няма. Нищо, че "работят". ВМЗ Сопот и той е държавна собственост и той "работи" ама има 140 милиона дългове и 110 милиона активи. 3 000 човека си взимат заплатите през 6 месеца и корпоративния данък, който плаща предприятието е нула лева. Не само, че държавата не получава нищо, ами и налива милиони в черната дупка.
В Същото време приватизираният завод "Сигнал" в Габрово работи денонощно на 3 смени, вкл. в събота, въвежда система за контрол на процесите, реинвестира и купува чисто нови производителни машини, гони оборот от 1 млрд.! и съответно плаща милиони данъци, с които баба ти си получава пенсията.
Има много съществена разлика между "работя" и "имам печалба". През 1997г. цялата ни икономика беше един голям ВМЗ Сопот. Обаче нямаше кой да налее пари както сега, щото и държавата нямаше пари вече.
След приватизацията от 1998-2001 БВП се вдигна 2,5 пъти за няма и 10 години. Заплатите се вдигнаха. Не са като в Швейцария, но са в пъти по-високи от 1996 и можеше още много да се вдигнат ако не беше дошла на власт пак мафията. За 4 години реформи толкова. 95% от реформите в България са извършени през 1997-2001г. Ако продължат някога, ще продължи да расте и икономиката. Ако не - оставаме най-бедни в ЕС за смях на държавите по света.
---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:46 ----------
Да вижда се кой разруши, селското стопанство( един брадатко където сега е почетен член на някакви си общества за борба за демокрация),кой разруши индустрията чрез една престъпна приватизация, кой унищожи образованието, здравната система и т.н. После пак приказвай кой е заблуден. Хората не са толкова глупави, те затова и не се хващат на глупостите на разни реформатори зад които стоят бифшите демократизатори.
Това да плюете Реформаторския Блок явно са новите ви опорни точки, Паца. Много се радвам. Мафията има добри анализатори. Щом взеха да плюят РБ, значи се страхуват от него. Все по-мотивиран съм да гласувам за тях.
Иначе селското ни стопанство в момента е далеч по-добро и по-ефективно от това през 80-те. Фактите са ясни: тогава млякото свършваше сутрин за 30 минути след като отвореха магазините. Сега има 100 вида.
Преди имаше един вид шунка, която даже беше много скъпа. Сега има 100 вида... Не казвам,че селското ни стопанство е страхотно, но със сигурност не е фалирало и е по-ефективно от 80-те.
Червения лъжец пак пощуря...
БКП/БСП - Луканов = мораториум, криза, празни магазини.
СДС - Димитров = връщане земята в реални граници преди агента Доган да го качи на пързалката.
БСП/ДПС - Беров = мутри, обезценяване на лева, обиране на ТКЗС тата, източване на държавата през фирми вход/изход, възход на олигархията, кредитни милионери, пирамиди, фараони и балъци за милиони. Начало на манипулацията колко лошо нещо е демокрацията и прехода.
БСП - Виденов = ограбване на спестяванията на народа, реабилитиране на кредитните милионери, масова "приватизация" с компенсаторки (едни олигарси прибраха без пари едни активи), изкуствено създадена снабдителна криза от лакомия, тотално нарушаване на всички международни договори с явното позволение на олигарсите да дебелеят в снабдяване с петрол на ембаргова държава. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
ОДС - Костов = реформи и резване на кранчето на мутрите и червените олигарси = демонизиран до степен да бъде обвиняван за действия на Луканов, Беров, Виденов и цялото ЦК на БКП на куп. Манипулацията за лошия преход и демократи достига безумни висоти след всяка непопулярна мярка.
НДСВ (през БСП и ДПС) - Кобурготски = връщане на олигарсите на кранчетата, забатачване на реформите, продължаване на ратифицирането на международни договори започнати по времето на ОДС. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
БСП/НДСВ - Станишеф = спиране на реформите, връщане към бюджетно разграбване на здравеопазването, тотално отдаване на ДПС олигарси на земеделието и преработката, спиране на прсъединителни фондове. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
ГЕРБ - Борисов = смяната на едни олигарси на кранчетата с други, хаос в разплащанията, лапане на еврофондове с долнокачествени изпълнения, никакви реформи. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
Стадо което позволява на червени боклуци да го лъжат така си заслужава съдбата!
DerMeister
17-11-2013, 13:35
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450gy250_2183931.jpg
ЛУСТРАЦИЯ !!!
:gayfight: Очаквам Орешаро да се самоуволни.Сам каза,че ще уволнява държавни служители които участват в митинги и демонстрации.
#ОСТАВКА
Ма после се поправи-само тия, дето участват в работно време....цирк :clown:
---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:34 ----------
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450gy250_2183931.jpg
И то след като се организира всичко предварително.Но най добре го отрази Люба Кулезич по Нова ТВ.Може ли лозунга "свобода", да бъде лозунг на правителство и то точно това....
Червения лъжец пак пощуря...
БКП/БСП - Луканов = мораториум, криза, празни магазини.
СДС - Димитров = връщане земята в реални граници преди агента Доган да го качи на пързалката.
БСП/ДПС - Беров = мутри, обезценяване на лева, обиране на ТКЗС тата, източване на държавата през фирми вход/изход, възход на олигархията, кредитни милионери, пирамиди, фараони и балъци за милиони. Начало на манипулацията колко лошо нещо е демокрацията и прехода.
БСП - Виденов = ограбване на спестяванията на народа, реабилитиране на кредитните милионери, масова "приватизация" с компенсаторки (едни олигарси прибраха без пари едни активи), изкуствено създадена снабдителна криза от лакомия, тотално нарушаване на всички международни договори с явното позволение на олигарсите да дебелеят в снабдяване с петрол на ембаргова държава. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
ОДС - Костов = реформи и резване на кранчето на мутрите и червените олигарси = демонизиран до степен да бъде обвиняван за действия на Луканов, Беров, Виденов и цялото ЦК на БКП на куп. Манипулацията за лошия преход и демократи достига безумни висоти след всяка непопулярна мярка.
НДСВ (през БСП и ДПС) - Кобурготски = връщане на олигарсите на кранчетата, забатачване на реформите, продължаване на ратифицирането на международни договори започнати по времето на ОДС. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
БСП/НДСВ - Станишеф = спиране на реформите, връщане към бюджетно разграбване на здравеопазването, тотално отдаване на ДПС олигарси на земеделието и преработката, спиране на прсъединителни фондове. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
ГЕРБ - Борисов = смяната на едни олигарси на кранчетата с други, хаос в разплащанията, лапане на еврофондове с долнокачествени изпълнения, никакви реформи. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
Стадо което позволява на червени боклуци да го лъжат така си заслужава съдбата!
Много верни неща....ама нещо ми се струва, че имаш симпатия към Иван Костов..:gayfight:......и той е в същите лайна.....даже е лапал повече от Жан Виденов лично.....да не говорим за протежетата Софиянски, Божков и хубавото Наде....
Какво Ви пречи да говорите без пристрастия в тая тема..?
п.п....с мен никой не иска да спори....баси....Павлин ме отминава като бърз влак малка гара ....типично за комунистите.....А Костов за мен е толкова червен, че е избил в лилаво:)))......хайде плямпайте си....за мен ченгетата все още въртят нещата....според изгодата....а Вие, ми говорите за некви политически партий....пълна глупост!
Причината за кризата през 1997г. беше некадърната приватизация в банковия сектор, множеството финансови и застрахователни измами. Законът за реституцията и свързаните с него манипулации, издаването на ЗУНКове и компесаторни записи и т.н. Както беше казал един политик "по това време банковия сектор беше налазен от калинки".
Преди 89г. не е имало празни магазини особено за хранителни стоки. Имаше дефицит на някои стоки но хората имаха пари и нивото на бедност беше много по-ниско. Масовото изчезване на стоки от магазините стана през 1990-1991г. след освобождаването на цените. Това се правеше с манипулативна цел за да се спечели от последващо рязко увеличение на цените.
Причината за кризата през 1997г. беше некадърната приватизация в банковия сектор, множеството финансови и застрахователни измами. Законът за реституцията и свързаните с него манипулации, издаването на ЗУНКове и компесаторни записи и т.н. Както беше казал един политик "по това време банковия сектор беше налазен от калинки".
Преди 89г. не е имало празни магазини особено за хранителни стоки. Имаше дефицит на някои стоки но хората имаха пари и нивото на бедност беше много по-ниско. Масовото изчезване на стоки от магазините стана през 1990-1991г. след освобождаването на цените. Това се правеше с манипулативна цел за да се спечели от последващо рязко увеличение на цените.
Добре де...защо тогава не го каза това, а сега след 20 -сет и кусур години....и тогава имаше митинги....да беше излезал на площада и да изразиш своето мнение....а не да бягаш в USA?
Няма ги онез българи от историята ни като Левски, който да устояват свойте идеали.....всички сме мишоци.....появи се буца със сирене....големият плъх дет е на власт я отмъква....а ние мишоците излизаме да вземем по някоя троха....и обратно в дупките.....и на следващите избори гласуваме за големият плъх...за да ни остави пак трохи.....ако не гласуваме...той големият плъх няма проблем....реже съвсем малко от сиренето и го дава на тези, който ще го подкрепят.....осем милиона мишлета...вече сме около шест.....и още два- три милиона циганета,на който им е еня какво става....
Излизал съм и съм скачал и съм викал времето е наше и др. подобни глупости но се оказа че тези които тогава говореха за морал или са били некомпетентни или просто са гонели лични интереси.
Купончетата и режимите на тока и водата от преди 89 явно удобно ги забравяш. Да почваме ли с шунката, луканката и бананите ... явно си бил от правилните хора за които винаги е имало.
Боже колко късопаметен народ боже, до сега 90% от присъстващите в тоя форум (висели по едни опашки за млекце и хлебец) трябваше да са те наврели в миша дупка за тия глупости как бързооборотни стоки ги нямало за да се вдигат цени.
Кризата 97 беше заложена още по времето на Беров и доработена от Виденов - и двамата издигнати от любимата ти партия БСП.
От какво да бъде налазен като назначени за милионери другари получиха сладки суми да направят банки (каква приватизация, какви 5 лв. като тогава имаше 2 на кръст ДСК и Булбанк), после получиха още по-сладки пари от БНБ да раздат едни кредити на правилни хора, а накрая правилните хора върнаха 1/3000 от тия пари.
Разликата на гърба на редовия българин, който преди това имаше спестявания... после плач, че хората имали били пари!
И всичкото това от социалната посткомунистическа партия :super::super::super:
За зърнената при реколта от над 600 тона на декар да говорим ли?
---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:50 ----------
Много верни неща....ама нещо ми се струва, че имаш симпатия към Иван Костов..:gayfight:......и той е в същите лайна.....даже е лапал повече от Жан Виденов лично.....да не говорим за протежетата Софиянски, Божков и хубавото Наде....
п.п....с мен никой не иска да спори....баси....Павлин ме отминава като бърз влак малка гара ....типично за комунистите.....А Костов за мен е толкова червен, че е избил в лилаво:)))......хайде плямпайте си....за мен ченгетата все още въртят нещата....според изгодата....а Вие, ми говорите за некви политически партий....пълна глупост!
Да имам, чудя се дали е за 3+ или 4- ... Димитров е за 3= ... останалите 2 или 1 (за преписване от кафяви и червени учебници).
Пак ще напомня, че в Германия си съдят не знам кой по ред политик, явно като седиш на кацата с меда, не може да не докачиш нещо.
Та в тая насока всичките са един дол дренки, гледаме другото - какво остава и какво се прави.
(Гепеното е работа на прокуратурата и съда, някой ден когато заработят наистина).
Та Костов поне за 3+ изкарва със задължителната вече по негово време приватизация, стъпките за премахване на бюджетното здравеопазване, стабилизацията на държавата, недопускането на косовари и началото на присъединителните процеси.
За повече от 4 обаче не стига... защото много късно се усети какви калинки си има, как го качват на манипулаторската шейна и че подобни реформи се правят наведнъж, защото след такива втори мандат няма.
Дали и колко е откраднал (чисто и на фона на останалите) няма как да влезе в оценката щото реално знаем само слухове (и манипулации).
Димитров пък почти връзва тройчето за реалното връщане на земята, че не се подлъга да прави преход с компенсаторки, че сега на село не само пари ами и земя нямаше да имат.
За повече трябваше моментална лустрация и приватизация, не игрички - целия съм в бяло и искам вот.
А останалите, ако някой смята, че заслужават повече от 2 та, моля факти.
nikolaaaay
17-11-2013, 19:24
Костов според мен не е червен по много причини:
Обърна на 180 градуса политиката на страната. Започна преговори за членство в ЕС и НАТО. БСП беше против.
Изгони от СДС внедрените червени агенти. Пламен Орешарски, Местан, Сидеров, Бисеров, Данчо ментата, Бакърджиев... много са. Всички тия бяха назначени още от 1989г в бъдещата опозиция, за да я дискредитират. Всеки знае къде ги назначи мафията след приключването на задачата им в СДС.
Разкара мутрите от улиците, които бяха продукт на правителствата на Беров и Попов, подкрепяни задкулисно от ДПСБСП.
Спря или по-точно силно ограничи източването на държавните предприятия по формулата фирма на входа-фирма на изхода, а държавата покрива загубите. В момента ВМЗ Сопот е в същото положение, както тогава беше цялата икономика.
Направи решителна реформа в банковия сектор и минимизира значително риска от умишлен фалит на банки. По тази причина кризата от 2009 фалира огромни американски и швейцарски банки, но нито една българска.
Всичко това няма как да е в интерес на мафията. Тя и затова толкова го мрази и плюе.
---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:14 ----------
Кой ще излъжеш с това? Ще ми внушиш, че не съм се редил на опашки за дрехи и обувки. Дядо ми не е ставал в 5,30 да осигури кисело мляко и не са спирали тока по цяла зима. На моменти беше даже 2 часа има, 2 часа няма. Умирахме от студ.
Всички помним, че за правоимащите имаше Корекоми, приличащи на сегашните магазини, ама там се пазаруваше само с валута. Обикновените левчета не ги приемаха. За народа бяха опашките и мизерията. Търсехме връзки, за да си купим телевизор и пералня. Ако успеехме се радвахме въпреки, че бяха по-често в сервиза отколкото вкъщи.
По двулентовите пътищата се избивахме в насрещното. Умираха по 1500 човека годишно въпреки, че имаше в пъти по-малко автомобили от днес. Задръстванията тогава бяха нещо непознато. Иначе животът беше спокоен.
Ей тоя Костов е света вода ненапита.......или много добре прекрит от мафиата.и не е изгонил мутрите от улицата, сложи им вратовръзки и станаха добре облечени бизнесмени, но със съшият акъл и обноски...затова е и жив.....хайде да не говорим непроверени неща....като фондациата на жена му....чрез която си изнесе рушвета на вън.....какво стана с авиокомпания "Балкан" по негово време.....и много други фирми.....приватизирани докато беше на власт.....ровете се и вадете факти......защо едно градче в Родопите....Девин се казва не на шега Костовград......мамин сладък..:kiss:..даже и оценка му давате.....+ - 3 или 4....ама милярда от хазната....а не оценка за управлението му....
Имаше един режим на тока преди 1989г. Той беше породен от това че ТЕЦовете бяха в профилактика и имахме голям износ за Турция. Индустрията по това време също дърпаше голямо потребление. Купони преди 1989г.не е имало. Хранителни продукти се намираха доволно и качеството им беше по-добро.
Между другото режим на тока е имало и в Калифорния по времето когато Енрон контролираше търговията на ел.енергия.
Ей тоя Костов е света вода ненапита.......или много добре прекрит от мафиата.и не е изгонил мутрите от улицата, сложи им вратовръзки и станаха добре облечени бизнесмени, но със съшият акъл и обноски...затова е и жив.....хайде да не говорим непроверени неща....като фондациата на жена му....чрез която си изнесе рушвета на вън.....какво стана с авиокомпания "Балкан" по негово време.....и много други фирми.....приватизирани докато беше на власт.....ровете се и вадете факти......защо едно градче в Родопите....Девин се казва не на шега Костовград......мамин сладък..:kiss:..даже и оценка му давате.....+ - 3 или 4....ама милярда от хазната....а не оценка за управлението му....
Баси глупостите честно... кой от останалите през тия 24 години направи и половината от това което той направи?
Какво стана с ВМЗ Сопот като не го приватизираха... точи бюджет и работи на загуба.
Та да чуем оценките на другите, а не слухове кой какво откраднал, щото помним как за министър 10% бяха баси скандалите, от "царско" мизата под 30% не е падала, даже стигна 50% но понеже пеевите медии не ви ги навират ежедневно - Костов обрал държавата.
Ми заслужавате си кочината.
---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:21 ----------
Имаше един режим на тока преди 1989г. Той беше породен от това че ТЕЦовете бяха в профилактика и имахме голям износ за Турция. Индустрията по това време също дърпаше голямо потребление. Купони преди 1989г.не е имало. Хранителни продукти се намираха доволно и качеството им беше по-добро.
Между другото режим на тока е имало и в Калифорния по времето когато Енрон контролираше търговията на ел.енергия.
То от приказките ти беше явно, че си номенклатурно чеденце, ама що се пънеш да го доказваш отново.
Нямало режим, после било профилактика (абе кой нормален прави профилактика усред зима), после били извънземните, накрая пак до империализма ще стигнем.
Ти си абсолютен лъжец!!! :clown:
spe4elist
17-11-2013, 21:52
Пацка, режима на тока в България беше няколко зими подред! По-младите може и да не са свидетели, ама тука има и по-възрастни, като мен, които много добре помнят ситуацията.
Стига пропаганда. Нелепо е.
Пацка, режима на тока в България беше няколко зими подред! По-младите може и да не са свидетели, ама тука има и по-възрастни, като мен, които много добре помнят ситуацията.
Стига пропаганда. Нелепо е.
Режимът на тока беше през зимата на 84-85г.
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------
Баси глупостите честно... кой от останалите през тия 24 години направи и половината от това което той направи?
Какво стана с ВМЗ Сопот като не го приватизираха... точи бюджет и работи на загуба.
Та да чуем оценките на другите, а не слухове кой какво откраднал, щото помним как за министър 10% бяха баси скандалите, от "царско" мизата под 30% не е падала, даже стигна 50% но понеже пеевите медии не ви ги навират ежедневно - Костов обрал държавата.
То от приказките ти беше явно, че си номенклатурно чеденце, ама що се пънеш да го доказваш отново.
Нямало режим, после било профилактика (абе кой нормален прави профилактика усред зима), после били извънземните, накрая пак до империализма ще стигнем.
ВМЗ се стабилизира в момента за ужас на такива умници като теб.
Като изключим Павлин....с който също не съм съгласен...
Да попитам теб....ти в коя кочина живееш....или още береш теменужки на твоят идол......българските градинари избягаха в Чехия и Унгария......а по късно и в Портогалия....преди още бай Тошо да сдаде власта.....а ние с теб останахме тук.....но ми се струва, че ти все още искаш да се навеждаш на лехата дето се раждаат само хамелеони като Бисеров,който си го целувал на времето а сега го плюеш обосновано........в истината винаги има глупости.....и то много....като твойте оценки....+, - :))).......тя съдебната ни власт с факти не може да работи, камо ли със слухове......
Я ми кажи, кой за този преход го осъдиха за злоупотреби от властимащите......?
Закоността ни куца яко........и докато аз и ти разпространяваме слухове....нищо няма да стане......това е само интернет.....някй си го мисли за велико, ама е абсолютна боза да се доказваш тук
п.п....попитай възрастните, кой им изяде пенсионият фонд.......
Имам усещането, че ако поспорим още малко....ще му пишеш (6+)....:)))))......макар, че електората му драстично намаля....това се видя и на последните избори, ама ти явно си му задължен до гроб.......
За нищо не те упреквам........това си е твое виждане.....но моля те не ме први мен кривоглед......като ми натякваш едно и също......
Мразя комунстите.....Иван Костов и него го мразя....сега разбра ли ме..?...
Всички са от едно котило....в България няма леви... десни....всички са лапачи......е затова може да спориш с мен....като тръгнем от Асен Агов и стигнем до Пеевски.
Незабравяй, че твоят любимец беше партия и с Ахмед Доган.....ако искаш да ти посна материали и снимки от зараждането на така наречената демокрация....
nikolaaaay
18-11-2013, 00:51
Мутрите сложиха вратовръзки, тия които не гушнаха букета. Това е вярно, но се махнаха от улиците и хората можеха да развиват малкия си бизнес. Това отприщи икономиката и даде 6,7% средногодишен ръст през следващите години до кризата. Не виждам какво друго можеше да се направи срещу мутрите по онова време.
Балкан, Кремиковци, ВМЗ Сопот сега ... случаят е един и същи. Източване чрез неизгодни за държавните фирми сделки, натрупване на дългове и фалит. Балкан има няколко десетки милиона долара дългове преди приватизацията. Вероятно положението е било неспасяемо. Ако искаш ти се пробвай да продадеш все още държавния завод ВМЗ Сопот. Обаче дълговете му са повече от активите. Колко мислиш, че струва този иначе голям завод?!
Не казвам, че Костов е безгрешен. Но политиката му беше правилна и даде отлични резултати въпреки, че ДС бяха наблъскали в ОДС маса агенти, които доста късно бяха изгонени. Нали знаеш къде отидоха същите после. Единият сега изпълнява оперативната задача да е премиер.
Да може би не съм прав с определенията...но честно казано ми писна...и хората които видях след като 2 пъти бях на протестите не ми харесаха....видях много заблудени...и много неадекватни, а това с безредиците, подскачане по коли и обиждане на полицаи (хората все пак са на работа и са хора като нас) е много грозно и опорочаващо и без това достатъчно опорочения протест. Наистина страхотни идеи за промяна, но реално до сега личности които да ги осъществят не съм видял, ако знаете някой кажете, аз не виждам такива...и сега можете да ме нахраните, но не виждам и бъдеще за нашата държава...и смятам, че съм реалист.
Аз съм бил повече от 2- пъти и видях както много откачалки (буквално) така и много ама много хора с повод там. Хора които не виждат смисъл в извратената любовта на "тройната коалиция" освен власт на всяка цена .... а властта в България е равна на влияние и ПАРИ! Трите партии изхарчиха милиони за организация на вота/електората (не официално се твърди, че Коалиция за България е надхвърлила 100 000 000 лв. /не съм сгрешил нулите точно толкова са/) и трябва да си ги върнат, трябва да задържат властта поне до достигане на тази сума.
Полицаите са хора като нас и са на служба и в това спор няма. Няма да коментирам поведението им през последните дни и в деня на окупация, когато се опитаха да изкарат рейса. Аз лично присъствах вечерта, когато Волен и съмишленици се бяха окупирали пред централата си и мога да кажа, че въпреки провокацията на Волен и хората около него, полицията и протестиращите бяха напълно адекватни, напълно отговорни и сериозни. НО аз имам въпрос ... по спомен на следващият ден Волен излезе с 20 момчета мина през паветата и крещеше къде е момчето което го заплаши чрез медиите и че дава награда за него. Викаше, че ще му откъсне главата, а неговите хора блъскаха случайни минувачи. Отиде на Орлов Мост и с мегафон крещеше задръжте този онзи, дай си личната карта проверете онзи трети и петти ... та кажи ми ТИ къде беше полицията КЪДЕ А? Ако аз спретна 20 човека и направя същото ...? Дали ще ми мина и аз метър ... ЦЪ мисля, от мен не зависи кабинета, аз не съм държанката на Станишев и подлогата на Местан. Този същият депутат Волен в момента е шеф на комисията по ЕТИКА и МОРАЛ в Парламента на Република България. Само леко ще припомня че именно същите тези момчета и водача им преди година и половина се биеха пред една джамия. Колко ли струва сега да ближи ...
Пламен Орешарски я да видим как започна неговата политическа кариера .... мммм ааааааа ДА! Министър в кабинета на Костов ... кабинет с ясно изразени Десни убеждения после министър в тройната коалиция "давай да разтурваме седянката" сега министър председател на правителство с твърди Леви убеждения. И той човек с твърди убеждения и висок морал.
Г-н Местан и г-н Станишев (леко да намекна, че дори президента Първанов се разграничи от действията му) дори не желая да коментирам. Та ВСИТЕ са високо морални с твърди не поклатили убеждения, идеи и каузи хора които не се продават и трудно се манипулират.
За жалост си много прав, че в момента няма хора, които да са достойни и достатъчно мотивирани да направят истинските промени. Но тези (горе изброените) са най недостойните от всички.И какво след като няма достойни и подходящи да стоим и да търпим да склоним глава и да си викаме „ще дойде някой нов и ще доведе по добри времена” и така да проспим следващите 20 години в очакване??? Или да покажем, че обществото е коректив, че е будно и че иска промени, че е способно да защитава интересите си и че всичките 240 депутата работят за Република България и народа й, а не ние за тях. Ако това правителство бъде свалено ще бъде второто в рамките на година и се надявам, че следващото каквото и да е то ще се замисли малко повече за народа си и страната си, ако ли не ще ДОВИЖДАНЕ!
Относно кръга около ББ знам точно как се работеше, знам как се извършваше рекета и когато някой вдигне глава как точно се отрязваше. Имам клиенти, които изпатиха и приятел много близък приятел, които едвам се размина с фалита. И няма спор НЕМОРАЛНО, НЕЗАКОННО и каквото се сетиш НЕ! Затова и правителството на ББ си тръгна преждевременно! Също така съм и на ясно с много схеми, които предишната тройна коалиция източваше държавата. За жалост работата ми е свързана тясно ХВП а тази промишленост е апетитна за всяка власт защото човек винаги ще дава пари за Хляба и за Хапчето!
А сега аз да ти обясня как в момента стоят нещата по държавните ведомства. Както всички знаем, когато властта се смени се сменя и целият кадрови ресурс и персонал. Обикновено тази смяна става в рамките на една година след изборите поетапно, защото е необходимо технологично време както за набиране на способни партийни кадри (калинки) така и за избора им и подмяната. Това правителство е наясно, че нямат това технологично време и замяната става на килограм буквално. По ведомствата, комисии и др. места има хора, които са напълно и тотално неграмотни (във фонд земеделие има хора трудно говорещи Български), а директорите им са със статут „временно изпълняващ длъжността”. Обяснявам и защо. Шефове и председатели се избират само след провеждане на конкурси. За провеждането им е необходимо технологично време за набиране на кандидатури и провеждане на конкурса. За да не се губи такова време (време нямаше, защото сме в последната година на програмния период и имаше за усвояване) бившите шефове бяха принудени за назначат„временно изпълняващ длъжността” преди да си подадат оставките. Оказа се обаче, че „временно изпълняващ длъжността” не означава заемаш длъжността и че няма същите правомощия особено, когато се отнася до Евро Фондовете и така поради „високата компетентност” на управляващите България загуби няколко милиона и е на път да загуби още. В момента обаче ни убеждават, че за това е виновна предишната власт. Всичко това го казвам от първа ръка а не приятел на мой приятел му казал. Не ми се мисли даже какви кадри в момента подготвят програмата за периода 2013/2020 г. Мога още много да говоря за некадърност и не компетентност, които са породени от алчност, но ще се въздържа, ще цитирам (по памет) Николо Макиавели който е смятан за родоначалник на идеята за модерната държава и модерния владетел „само второкласни управници се обграждат с третокласни съветници” от Владетелят.
Поздрави!
nikolaaaay
18-11-2013, 00:59
Режимът на тока беше през зимата на 84-85г.
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------
Стабилизира се докато отшуми бурята и директорите му пак почнат да точат. Всъщност Ореха наля милиони народни пари, които лека полека ще бъдат откраднати и пак ще се стигне до същата ситуация.
Икономическото министерство е купило акции за 27 милиона и 500 хиляди лева от ВМЗ Сопот, за да увеличи капитала на дружеството. Около 20 милиона лева са отишли за покриване на задължения към НАП, 4 милиона и 500 хиляди лева - за заплати, а около 3 милиона - за производствената дейност. Със 150 хиляди лева са изплатени застраховки на служителите и други услуги. Предприятието е получило държавна помощ, за да може да сключи важни сделки, обясни министър Стойнев след правителстеното заседание днес.
Хайде, поредният цирк на соросчетата се оказа неуспешен:
http://www.segabg.com/article.php?id=674911
---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 23:02 ----------
Стабилизира се докато отшуми бурята и директорите му пак почнат да точат. Всъщност Ореха наля милиони народни пари, които лека полека ще бъдат откраднати и пак ще се стигне до същата ситуация.
Икономическото министерство е купило акции за 27 милиона и 500 хиляди лева от ВМЗ Сопот, за да увеличи капитала на дружеството. Около 20 милиона лева са отишли за покриване на задължения към НАП, 4 милиона и 500 хиляди лева - за заплати, а около 3 милиона - за производствената дейност. Със 150 хиляди лева са изплатени застраховки на служителите и други услуги. Предприятието е получило държавна помощ, за да може да сключи важни сделки, обясни министър Стойнев след правителстеното заседание днес.
На такива умници като теб само бури им са в главите.
Като изключим Павлин....с който също не съм съгласен...
Да попитам теб....ти в коя кочина живееш....или още береш теменужки на твоят идол......българските градинари избягаха в Чехия и Унгария......а по късно и в Портогалия....преди още бай Тошо да сдаде власта.....а ние с теб останахме тук.....но ми се струва, че ти все още искаш да се навеждаш на лехата дето се раждаат само хамелеони като Бисеров,който си го целувал на времето а сега го плюеш обосновано........в истината винаги има глупости.....и то много....като твойте оценки....+, - :))).......тя съдебната ни власт с факти не може да работи, камо ли със слухове......
Я ми кажи, кой за този преход го осъдиха за злоупотреби от властимащите......?
Закоността ни куца яко........и докато аз и ти разпространяваме слухове....нищо няма да стане......това е само интернет.....някй си го мисли за велико, ама е абсолютна боза да се доказваш тук
п.п....попитай възрастните, кой им изяде пенсионият фонд.......
Имам усещането, че ако поспорим още малко....ще му пишеш (6+)....:)))))......макар, че електората му драстично намаля....това се видя и на последните избори, ама ти явно си му задължен до гроб.......
За нищо не те упреквам........това си е твое виждане.....но моля те не ме први мен кривоглед......като ми натякваш едно и също......
Мразя комунстите.....Иван Костов и него го мразя....сега разбра ли ме..?...
Всички са от едно котило....в България няма леви... десни....всички са лапачи......е затова може да спориш с мен....като тръгнем от Асен Агов и стигнем до Пеевски.
Незабравяй, че твоят любимец беше партия и с Ахмед Доган.....ако искаш да ти посна материали и снимки от зараждането на така наречената демокрация....
Пак питам простичко, табличка с всички от 89 до сега... и какво направиха в областта на прехода?
Та да има база за тоя разговор...
Инак си става една безсмислена.
50% комисионни стават по-приемливи от 10% ... ако не беше трагично, щеше да е смешно.
Ако бяха точно от едно котило нямаше някои още да са демоните на прехода и да са оправдание за всички глупости през 24 години... а други да са удобно забравени.
Та котилата са поне 3 до тук...
Табличка... аз моята я дадох с факти 8)
---------- Post added at 08:43 ---------- Previous post was at 08:40 ----------
И що трябва да е ужас?
Нещо изобщо не си разбрал или просто следваш опорни точки :tooth:
Нека видим, ВМЗ се стабилизира всеки 6 месеца, после пак се чува старата песен... а дистрибуторите на 6 месеца са с нови лимузини (схема вход - изход очевадна).
Гледал съм им дълго време сеира на живо, тука си имаха близко 1 ресторантче.
etrovskii
18-11-2013, 08:54
Те и от това не разбират:tooth:ла,ла,ла не им ли омръзна:pimp:не разбрахте ли че няма да ни свалите:bash::gayfight:
---------- Post added at 08:54 ---------- Previous post was at 08:50 ----------
А вие господин николау там ли бяхте че драскате и лъжите хората,от каде е тази информация,или отново сте господин драскачев:mf_Flush:Провери си информацията дали е верна и след това драскй глупости:clapping:и на това заседание там ли беше че споменаваш имена:tooth:пич напълно си се сдухал:tooth:леле егати и партенките дето пускаш
tribaleo
18-11-2013, 08:55
Аз съм бил повече от 2- пъти и видях както много откачалки (буквално) така и много ама много хора с повод там. Хора които не виждат смисъл в извратената любовта на "тройната коалиция" освен власт на всяка цена .... а властта в България е равна на влияние и ПАРИ....
Напълно съм съгласен с прочетеното (съкратих цитата да не заема излишно място), което още повече ме навежда на мисълта, че алтернатива и бъдеще няма...може би само с крайно радикални действия (бесилки без присъда), но това в 21 век в Европа няма как да се случи...
etrovskii
18-11-2013, 08:57
Напълно съм съгласен с прочетеното (съкратих цитата да не заема излишно място), което още повече ме навежда на мисълта, че алтернатива и бъдеще няма...може би само с крайно радикални действия (бесилки без присъда), но това в 21 век в Европа няма как да се случи...
Извинявам се че се намесвам ама тя европата ви докара до тука:mf_Flush::tooth:кво чакате
tribaleo
18-11-2013, 08:58
Точно така и смятам, че тя няма интерес да се оправим.
etrovskii
18-11-2013, 09:00
Точно така и смятам, че тя няма интерес да се оправим.
прав си:th_up: и аз така мисля:guillotine:
Вечна дружба КПСС БКП.... :dyrvo_v_kenefa:
old alfist
18-11-2013, 13:04
Никой няма интерес да се оправим, освен народа на България.
Европа има нужда от помийна яма, кошче за боклук и др., а за политическата класа най-добре е да не се променя нищо, за да могат да си властват и увеличават богатството придобито по незаконен начин.
spe4elist
18-11-2013, 15:30
Извинявам се че се намесвам ама тя европата ви докара до тука:mf_Flush::tooth:кво чакате
Видяхме любимия ти советски союз до къде ни докара? Казах ти да си стоиш в къщи!
tribaleo
18-11-2013, 15:34
Защо всеки реалист трябва да е почитател на ссср или бкп?
spe4elist
18-11-2013, 15:39
Защо всеки реалист трябва да е почитател на ссср или бкп?
... или най-малкото на КГБ или ЧК!!!
etrovskii
18-11-2013, 17:16
Видяхме любимия ти советски союз до къде ни докара? Казах ти да си стоиш в къщи!
:tooth:Абе меен,хубаво че беше тоз саветски саюз че ви развиха горе долу икономиката и ви направиха атомна централа,иначе щяхте да бъдите като диар бекир вечна тъмнина:tooth:то се вижда сега като сте евро съюза кво ви правят,един завот не сте построили след 89 година само се краде и се занулява народа:clapping:че и отгоре натова ги плюеш,ако не беше Русия сигурно щеше да се казваш Мюмюн
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:11 ----------
:roll2:
spe4elist
18-11-2013, 18:06
:tooth:Абе меен,хубаво че беше тоз саветски саюз че ви развиха горе долу икономиката и ви направиха атомна централа,иначе щяхте да бъдите като диар бекир вечна тъмнина:tooth:то се вижда сега като сте евро съюза кво ви правят,един завот не сте построили след 89 година само се краде и се занулява народа:clapping:че и отгоре натова ги плюеш,ако не беше Русия сигурно щеше да се казваш Мюмюн
---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:11 ----------
:roll2:
Абе, товарищ, ти правиш ли разлика между царская Россия и Советский Союз.
Царска Русия е освободила България от турско робство, но това въобще не било безкористно. Ако ти е интересно прочети малко история. Ама не вашата история, а нашата.
А от Съветския съюз никой не е видял нищо добро. Включително и вие самите. Аз ли да ти припомням за товарища Сталина и его подруга Берия! За стотиците хиляди жертви в ГУЛАК!!!
Ако някой трябва да се радва, че го няма Съветскя съюз - първо трябва сте вие, товарищи руские ...
Будь здоров!
nikolaaaay
18-11-2013, 18:56
..а ти явно не познаваш и не си и познавал хора регистрирани по ддс...нормално типично гербаджииско поведение...Вие сте по зле и от електората на гея и феса...тотално зомбирани типчета...
Много си прав, че не познавам хора, регистрирани по ДДС. Ти явно не само познаваш такива но и вероятно ти говорят нощно време. Прав ли съм.
Аз мога да говоря единствено за моята фирма, която редовно е в НАП за възстановяване и мога да гарантирам, че разлика във връщането на ДДС при тригъзата коалиция и при Герб няма абсолютно никаква. Никога не е имало забавяне. Това вероятно щото документите винаги са били изрядни, не знам.
Относно АЕС не съм запознат с конкретния случай, но ако това да не се признае данъчен кредит е "рекет", то аз настоявам за по-сериозен рекет от страна на НАП. Този невърнат ДДС остава в бюджета на България и е редно държавата да защитава интересите си и да проверява стриктно дали се дължи данъчен кредит или не. Ако се откаже необосновано данъчен кредит, има съд и там решението на НАП винаги може да падне ако има основания за това.
П.С. когато почнеш да си припяваш с лудите, спри и виж каква е причината.
tribaleo
18-11-2013, 19:07
Абе чиче...имаш да взимаш примерно 100 000 ддс...мотат те сума ти време идват и ти казват..гледай сега..ако искаш подпиши тук и взимаш 80 000 веднага и сме чисти...ако не не знаем кога ще може да ти платим каквото и да е..ето за това говоря и беше масово...да не говорим че един познат ремонтира детска градина и така и не му дадоха парите (фалира естествено)...човека за който работех му отвлякоха екипажа в Судан...плати разноски за едни полети ..които трябваше държавата да му върне..така и не му ги върнаха и в момента съди държавата..а въпросната фирма която споменах е построила цял тец и изобщо не е случайна така че може да спестиш гербаджииските си простотии...аман от дървени философи като теб!
П.С. няма как да си прав..щото дръкаш само глупости...прекалено си пристрастен за да си прав за каквото и да е . -> за последен път ти отговарям на тъпотиите.
nikolaaaay
18-11-2013, 19:14
Сега те разбрах. Костов отвлича екипажи в Судан в комбина с Бойко Борисов и после делкат печалбите :calc:
dimitar_vd62
18-11-2013, 19:15
Вижте момчета, ГЕРБ,БСП, ДПС, СДС, и т.н. дето се упражняваха почти четвърт век не ни трябват.Сите са дупе и гащи не в наша полза.Ний сме си виновни че нямаме смелост да изметем парламента в буквалния смисъл.Стига с проби-грешки.
nikolaaaay
18-11-2013, 19:18
Вижте момчета, ГЕРБ,БСП, ДПС, СДС, и т.н. дето се упражняваха почти четвърт век не ни трябват.Сите са дупе и гащи не в наша полза.Ний сме си виновни че нямаме смелост да изметем парламента в буквалния смисъл.Стига с проби-грешки.
Те твоите от ВМРО сега са в коалиция с Дудука. Перфектната комбинация. Аз мисля да ги подкрепя тоя път, щото не са управлявали горките. Може да са честни. Какво мислиш.
tribaleo
18-11-2013, 19:38
Сега те разбрах. Костов отвлича екипажи в Судан в комбина с Бойко Борисов и после делкат печалбите :calc:
Какъв Костов бе...ти май вярно си говориш само е така за спорта.....даже не знам какво да кажа без да те обидя...май ще се позова на максимата "убий глупака с мълчание".
nikolaaaay
18-11-2013, 19:46
Какъв Костов бе...ти май вярно си говориш само е така за спорта.....даже не знам какво да кажа без да те обидя...май ще се позова на максимата "убий глупака с мълчание".
Ма не умирате. Там е проблема. http://radar.bg/bg/ (http://radar.bg/bg/2013-11-16/article/9530312_%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8 %D1%87_%D0%A5%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%B6% D0%B8%D1%8F%D0%BD_%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D 0%B8_%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0 %B0%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%A1%D0%9F_%D 0%B7%D0%B0_%D0%BD%D0%B5.html)
dimitar_vd62
18-11-2013, 20:12
То па един електорат има БШП-то:tooth:
Митак, да спориш с някой от тях е излишно......цитират неща от времето, когато са пили с майка си боза......все едно са вътре в нещата....просто заеби....
Уважавам младите.....те са ни надеждата.....ама да ми казват:.... какво е било, когато са носели памперси....Моля...стига глупости...дето ги четата в нета и къде ли не....и само цитират, без да са го приживяли.....
Един ми говори, колко е велик еди кой си....а той самият е бил тогава на 13-14 години...:calc:....за какво иде на реч.....:calc:.....Няма да цитирам никой, защото са много обидчиви....спорих до някъде с тях, ама те си знаят своето....или какво са им насадили.....просто не са се борили до сега с живота.....а някой им е казвал...прави това....прави онова....е това е по голяма част от участващите в темата......
Моля, само не се засягайте......
Наздраве Митак....ще пораснат....ще прогледнат, ако не ги закрилят цял живот:)))
....а въпросната фирма която споменах е построила цял тец и .......
Имаш в предвид инвеститора АЕS (става дума за ТЕЦ AES Гълъбово) или фирмата извършила Архитектурно Строителната Част, че двете неща с много различни?
Ако ства дума за AES България ето малко любопитна информация за изпълнителният директор г-н Питър Лидгоу. ".... “генерал-губернаторът” на България Питър Литгоу. Започвам с него, защото след АЕЦ”Белене” и енергийната мафия, този човек е нанесъл най-големи вреди на правовия ред, пазарната икономика и демократичното функциониране на институциите в България. Засега се справихме с енергийната мафия, но сме безсилни да възпрем този човек и делата му” Цитат от предаването Всяка Неделя 02.2013 г.
Ако става дума за фирмата и по точно не фирма а консорциум извършил АС Част - това са няколко фирми от така известните обръчи около ДПС!
п.п. В бюджет 2014 г. са предвидени по малко пари за Култура но за сметка на това 24 000 000 лева повече за ПОДСЛУШВАНЕ. Дали тези пари ще се използва за набавяне на флашки за предизборна агитация ... А как мислите?
п.п.п. И колеги стига с определенията кой колко е бил промит или глупав всеки има мнение, идея, виждане и застава зад нея.
tribaleo
19-11-2013, 15:02
Това за Литгоу са пълни глупости изречени от устата на платения комик Гамизов..на който дори децата в детската градина не обръщат внимание...иначе точно за тази говоря.
Хайде, признаха си за сценария:
http://www.segabg.com/article.php?id=675218
nikolaaaay
19-11-2013, 20:05
Всички комундета ли четат само заглавията на статиите, бе Паца?
Всеки нормален човек го усещаше това и преди само че сега умниците реформатори не се сдържаха и си признаха с цел сложат синдикатите на мушката да им продължава сценария.
spe4elist
19-11-2013, 22:36
Много вярно!
nikolaaaay
19-11-2013, 23:07
Всеки нормален човек го усещаше това и преди само че сега умниците реформатори не се сдържаха и си признаха с цел сложат синдикатите на мушката да им продължава сценария.
На митинга на ДПСБСП ли са нормалните? Циганин, комунист, циганин, комунист. Тия от снимките ако ги оставим да водят България, мисля, че е ясно докъде ще я доведат.
http://offnews.bg/index.php/268042/miting-v-podkrepa-na-oresharski
Баси помиярите сме.....в нормалните държави протестите са свързани с искания за по висок стандарт,повишавне на заплати и условия за живот, за конкретни придобивки....а при нас да сменим едните с другите......
А бе не се ли усещате колко сме зле в мисленето....затуй ни маниполират....
Има правителство....каквото и да е...без значение е за мен....но самият народ, трябва да търси свойте парава към него с протестите си...за по добри условия,заплати, сигурност и т.н........а не да сменя едни с други душегубци.....
Трябва протестите да са насочени към определени неща, а не към дадена партия....,дето отговорноста е на никой....а на самият народ дето е избрал.....
А бе пргледнете мама му стара...преди време баретите на Чехия влезнаха в парламента и изведоха такива като Бисеров с белезници, а ние ги изпращаме с лимозини до доказване на противното.......но както обикновено става парата ебава фукарата.....и те след някоя друга година ...изкъпани, чисти, неопетнени пак са там на чело на вашият протес, митинг......както му викате......
В България няма граждански глас...е това е....пито платено....ако се появи такъв протес, за който говоря....управляващите вербуват лидерите и до там опират нещата като се замазват....добре позната схема в нашата история..
tribaleo
20-11-2013, 08:39
Ето още едно реално обективно мнение, очакваме сега някой от тук пишещите (познайте кой от 3 пъти) да те обяви за комунист :D
old alfist
20-11-2013, 09:53
Баси помиярите сме.....в нормалните държави протестите са свързани с искания за по висок стандарт,повишавне на заплати и условия за живот, за конкретни придобивки....а при нас да сменим едните с другите......
Има правителство....каквото и да е...без значение е за мен....но самият народ, трябва да търси свойте парава към него с протестите си...за по добри условия,заплати, сигурност и т.н........а не да сменя едни с други душегубци.....
Трябва протестите да са насочени към определени неща, а не към дадена партия....,дето отговорноста е на никой....а на самият народ дето е избрал.....
А бе пргледнете мама му стара...преди време баретите на Чехия влезнаха в парламента и изведоха такива като Бисеров с белезници, а ние ги изпращаме с лимозини до доказване на противното.......но както обикновено става парата ебава фукарата.....и те след някоя друга година ...изкъпани, чисти, неопетнени пак са там на чело на вашият протес, митинг......както му викате......
В България няма граждански глас...е това е....пито платено....ако се появи такъв протес, за който говоря....управляващите вербуват лидерите и до там опират нещата като се замазват....добре позната схема в нашата история..
Бобчо, ти като, че ли си паднал от Марс.
Какви конкретни искания бе, човек - ще изпълнят нещо частично за замазване на положението с цената на нови милиарди дългове, като част от тях отново ще отклонят в личните си сметки в чужбина.
За какви барети говориш, като баретите се управляват пак от политическата мафия.
Това за Литгоу са пълни глупости изречени от устата на платения комик Гамизов..на който дори децата в детската градина не обръщат внимание...иначе точно за тази говоря.
Не съм казал, че е вярно (просто цитат, а и няма как да го докажа), НО въпросът е в това че всеки избира на какво да вярва и на кого. За жалост, когато нещо не ни допада обикновено твърдим, че човека изказал мнение или становище е платен. Именно такъв е подхода на правителството, тези които протестират срещу тях са платени а тези които бяха на митинга в събота са спонтанно събрала се тълпа. Няма да споменавам как се извършва броенето на двата вида протеста.
Ти твърдиш, че Гамизов е платен, а г-н Литгоу е цвете, но няма как да го докажеш, въпрос на убеждения. За въпросният английски джентълмен има публикации и разследване в Унгария (нищо лично към него).
Пак ще кажа не искам да връщам никого на власт, затова са необходими спешни промени в Конституция, Изборен Кодекс и Основен ремонт (казано по наше му смяна на целия мотор) на съдебната власт. Всичко контролирано от будно общество.
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 09:56 ----------
За жалост си ужасяващо прав ... този мач вече е свирен. Затова тайно се надявам, че е възможно наистина да се зароди гражданско общество, което да следва една линия, без да я продава, изменя или замазва. Надеждата ми е в това, че не е необходимо да откриваме топлата вода, а трябва само да я използва ме (а примери много). Днешната младеж има много по лесен достъп до информация (което е голямо предимство но и най голямата им слабост т.к. именно този достъп се използва за масова манипулация) много от тях са посетили, живели или учели в бели страни.
И като казах надежда ето нещо любимо "Да се очаква НЕЩО от НИЩО е най популярната форма на надежда"
:spoko:
tribaleo
20-11-2013, 13:47
Гамизов тази версия я лансираше за още 4-5 различни човека...та от там ми е мисълта, че или е платен или е тотален идиот...друг е въпроса че Литгоу е просто мениджър на чужда фирма и нищо повече.
Ето още едно реално обективно мнение, очакваме сега някой от тук пишещите (познайте кой от 3 пъти) да те обяви за комунист :D
Няма как да стане.....:bg: не се връзвам виртуално, който каквото иска да си плямпа....харесвам червени Алфи, може би червенокоси дами:)))......цветът е хубав, ама не и за партия....много е страдала моята рода от тях, ама това е извън темата...аз лично малко.....защото като излезнах от казармата след два месеца, попадннах в нова среда....ама и тя измислена демокрация....в последствие, майката ми се е....а!
п.п....м/у другото сме най демокртичната държава, ако ме разбираш.......направо свободия....... защото законите не се спазват...граничи с анархия!
---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:01 ----------
Не съм казал, че е вярно (просто цитат, а и няма как да го докажа), НО въпросът е в това че всеки избира на какво да вярва и на кого. За жалост, когато нещо не ни допада обикновено твърдим, че човека изказал мнение или становище е платен. Именно такъв е подхода на правителството, тези които протестират срещу тях са платени а тези които бяха на митинга в събота са спонтанно събрала се тълпа. Няма да споменавам как се извършва броенето на двата вида протеста.
Ти твърдиш, че Гамизов е платен, а г-н Литгоу е цвете, но няма как да го докажеш, въпрос на убеждения. За въпросният английски джентълмен има публикации и разследване в Унгария (нищо лично към него).
Пак ще кажа не искам да връщам никого на власт, затова са необходими спешни промени в Конституция, Изборен Кодекс и Основен ремонт (казано по наше му смяна на целия мотор) на съдебната власт. Всичко контролирано от будно общество.
---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 09:56 ----------
За жалост си ужасяващо прав ... този мач вече е свирен. Затова тайно се надявам, че е възможно наистина да се зароди гражданско общество, което да следва една линия, без да я продава, изменя или замазва. Надеждата ми е в това, че не е необходимо да откриваме топлата вода, а трябва само да я използва ме (а примери много). Днешната младеж има много по лесен достъп до информация (което е голямо предимство но и най голямата им слабост т.к. именно този достъп се използва за масова манипулация) много от тях са посетили, живели или учели в бели страни.
И като казах надежда ето нещо любимо "Да се очаква НЕЩО от НИЩО е най популярната форма на надежда"
:spoko:
М...Да...трябва да има надежда, и не само надежда....а да се борим, за да я осъществим...А не да ми говорят...НАТО...мато, европейски съюз и тем подобни, че са постигнали някой.....като са ни ориентирали на там....бих попитал Швейцария дали членува там....и какво е тресе...?:)))
Спирам да коментирам в тая тема.......с приказки нищо не става......
---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
Бобчо, ти като, че ли си паднал от Марс.
Какви конкретни искания бе, човек - ще изпълнят нещо частично за замазване на положението с цената на нови милиарди дългове, като част от тях отново ще отклонят в личните си сметки в чужбина.
За какви барети говориш, като баретите се управляват пак от политическата мафия.
Аха....каква стана тя....в началото на прехода ми говореха за деполитизация на армията, полицията и съдебната власт......явно не се е получило.......затова и аз съм марсянец:)))
old alfist
20-11-2013, 21:18
Аха....каква стана тя....в началото на прехода ми говореха за деполитизация на армията, полицията и съдебната власт......явно не се е получило.......затова и аз съм марсянец:)))
Фалстарт, рестарт или повторение - нещо такова се случва.
tribaleo
20-11-2013, 21:22
http://www.socbg.com/2013/11/t.html колкото и да плюете ето примерен плюс на отминалия строй...за жалост никога повече няма да имаме такива предприятия и такова земеделие...а моето лично мнение е че само съживяване на земеделието може да ни измъкне от тази дупка.
old alfist
20-11-2013, 21:28
http://www.socbg.com/2013/11/t.html колкото и да плюете ето примерен плюс на отминалия строй...за жалост никога повече няма да имаме такива предприятия и такова земеделие...а моето лично мнение е че само съживяване на земеделието може да ни измъкне от тази дупка.
Много добре го знам в детайли, защото съм го оценявал и тук се съгласявам, че сме по-зле от преди 24г.,защото не стъпихме на направеното по неправилен начин, за да продължим правилно напред.
dimitar_vd62
20-11-2013, 21:38
Според някои е било нужно всичко де е соц. да се затрие като некункаренто способно.Друг е въпроса че можеше се преобурудва с нови машини и технологии и пак да произвежда .Не знам каква е разликата между соц. теле и капиталистическо теле. Както и старите телевизори дето не могат да приемат цифров сигнал ги преобурудваха с приемници или и си пуснаха кабел.Ма не ги хвърлиха и заклеймиха и да стоят без телевизия нали.А някои ме убеждават че сиренето при соца не било сирене, а сега е сирене.
tribaleo
20-11-2013, 21:43
Е това за сиренето някой на майтап ти го е казал..на дали има трезво мислещ човек, който може да мисли наистина такава глупост.
dimitar_vd62
20-11-2013, 21:50
Ми тука из темите ме убаждаваха ма не ми се търси пък и не ми се води този спор отново.Все пак и аз съм живял по това време и кой каква идея иска да наложи сега не ми се занимава.За мен истината е че преебахме държавата с криворазбрания ни преход.И продължаваме да я закопаваме с изчанчените протести.Тумор се реже.
nikolaaaay
21-11-2013, 00:10
Според някои е било нужно всичко де е соц. да се затрие като некункаренто способно.Друг е въпроса че можеше се преобурудва с нови машини и технологии и пак да произвежда .Не знам каква е разликата между соц. теле и капиталистическо теле. Както и старите телевизори дето не могат да приемат цифров сигнал ги преобурудваха с приемници или и си пуснаха кабел.Ма не ги хвърлиха и заклеймиха и да стоят без телевизия нали.А някои ме убеждават че сиренето при соца не било сирене, а сега е сирене.
Няма соц завод и несоц завод. Има рентабилен завод и нерентабилен завод. Можели са вероятно много от заводите към 1989 да се спасят, но трябваше да се приватизират веднага, както в другите страни от ЦИЕ. Ние ги държахме 8 години във фризера и после се чудите защо се мумифицирали. Това е едната причина за провала на прехода. Другата е, че самата икономика беше прекалено изкуствена. Вярно, тогава съм бил на 14, но след това съм учил все пак 6 години икономика и имам някакво понятие. Нашата икономика натрупва външен дълг над 110% от БВП само за 5-6 години веднага след идването на Горбачов на власт и спирането на помощите от СССР. През 1990 без да са управлявали никакви соросоиди, Луканов въведе купонна система за снабдяването с храни. Какви телеугоителни комплекси и какви АПК-та ми хвалите тук, при положение, че държавата живее на кредит и не може да си изхрани населението. Разберете, че работеща фирма и фирма работеща на печалба са две съвсем различни неща. Трета причина за разрухата е мораториумът върху външния дълг на Луканов. Аз не вярвам в планове като Ран-ът, но специално за този мораториум мисля, че са го направили нарочно, за да досъсипят икономиката! Заради този мораториум и начинът, по който го направи Луканов, банките кредитори блокираха всички плащания към и от България. Коя фирма може да оцелее при положение, че не може да получи парите за изнесената си продукция, не може да внесе суровини, не може да си купи резервни части и консумативи за машините си.
Има и още поне 20 причини за провала на прехода, но от много философстване няма смисъл. Има смисъл от оставка, ново правителство и най-вече огромно засилване на обществения натиск към всички бъдещи управления. Трябва да ги оценяваме с много много по-стриктни критерии. Да им искаме оставката за всяка дребна грешка. Никой не е незаменим. Точно както с полския министър, който подаде оставка, щото си купил часовник за 4 900 евро, но не го декларирал.
Нашето правителство назначи за шеф на ДАНС едно момче, което от 20 годишно върти десетки милиони с неясен произход . Къде е Полша, къде сме ние. Не мога да ги разбера тия, които защитават БСП защото са "нашите хора". Действия на тия наши хора очевидно са в явен противовес с интересите на целия народ. Тоест ОСТАВКА!
Глупости, размерът на реалния БВП сега е почти толкова колкото е бил 1989г. Абсолютната сума на държавния дълг също няма голяма разлика с този от 1989г. Изменила се е структурата на БВП преди по-голям дял е имала индустрията и реалното производство, сега услугите и разни други измишльотини.
Ако погледнем брутния външен дълг включващ държавен и частен, там има голямо нарастване дължащо се основно на увеличение на частния дълг. Това също е проблем за икономиката. Тук има една интересна статия която развива определени теории. Не съм съгласен със всичко което пише в нея но дава някои основни насоки.
http://antipropaganda.comxa.com/debts.html
Това е селското стопанство на НРБ!!!
Когато фактите (членовете на политбюро) говорят, и боговете мълчат. Част от тези документи бяха показани в документалният филм "Последният лов".
Бившият министър председател Станко Тодоров посочва:
„Ценовата политика беше погрешна. Премахването на рентата и натуралното разплащане
доведе до практическото приравняване на селяните до промишлените работници, но при
по-ниско заплащане и по-лоши социално-битови условия. Чувствам и своя политическа
отговорност, че като член на Политбюро не оцених голямата опасност и не се
противопоставих на преобразуването на кооперативните стопанства в АПК, тъй като
практиката доказа, че при нашите условия най-добри резултати и най-добра форма на
организация са кооперативните земеделски стопанства.
Бившият председател на НАПС и секретар на ЦК на БКП Васил Цанов посочва:
„Условията на труд през всичките тези десетилетия не се променяха по начин, който да ги стимулира. Селскостопанските работници бяха лишени от транспорт и ходеха пеша до обектите. В много от отраслите ръчният труд остана основен вид и не се облекчаваше с въвеждането на модерни и механизирани начини. Липсваше пропорционалност в заплащането на труда в селското стопанство и в останалите отрасли на икономиката. То винаги е било в ущърб на селскостопанските производители. И понеже това продължаваше с десетилетия, голяма част от селяните емигрираха в градовете, където в индустриалните отрасли заплащането беше по-високо.”
“Материалната база в селското стопанство не можеше да гарантира въвеждането на модерни съвременни способи за производство, които да доведат до непрекъснато повишаване на обема и качеството на продукцията. Основният източник на оборудването беше от социалистическите страни, а неговото ниво не беше на най-съвременно равнище.
Например един комбайн съветско или полско производство имаше далеч по-ниски качества от този, произведен в капиталистическите страни. При неговата експлоатация нивото на производителността беше по-ниска и с по-големи загуби при прибирането на реколтата. В някои отрасли на селското стопанство въобще липсваше оборудване на съвременно ниво – зеленчукопроизводството, лозарството, овощарството, тютюнът се обработваше и прибираше на нивото отпреди 9 септември 1944”, признава Васил Цанов.
Васил Цанов допълва:
„Състоянието с резервните части за селскостопанското оборудване направо може да се каже, че беше ужасно. Външнотърговските централи, вносителки на селскостопанска техника, въобще не обезпечаваха вноса с резервни части. Това довеждаше до огромни затруднения в експлоатацията. По тази причина ремонтите се извършваха със стари и употребявани части, което на практика довеждаше до това, че един ремонт на трактор го оскъпяваше до степен, по-висока от цената за нов трактор, а освен това се намаляваха и експлоатационните му качества. През последните 5-6 години селското стопанство работеше в 70-процентов мащаб с амортизирани машини.
Бившият министър на икономиката и планирането Стоян Овчаров признава:
„Особено тежко за икономиката по своите последици беше политиката в селското стопанство. Особено значение за упадъка в селското стопанство имат необмислените реорганизации от ТКЗС в обединено ТКЗС, АПК и НАПС. В резултат на това в селското стопанство се разви гигантомания, наруши се естествения ход на селското стопанство и се стигна до обезлюдяване на българското село”.
Тенденцията в забавянето на развитието на селското стопанство за сметка на машиностроенето и електрониката, започнала през 70-те години, през следващото десетилетие довежда до все по-задълбочаващи се проблеми в сектора, а това от своя страна влошава цялата икономика. Дотогава средно износът на селскостопанска продукция в конвертируема валута е в размер на 400-500 млн. щатски долара. От 80-те години производителността в отрасъла започва да спада, като от 1985 г. в страната започват да се внасят традиционно произвеждани продукти – фасул, лук, картофи, които в предишни периоди България е изнасяла.
След 1985 г. вносът на селскостопанска продукция възлиза на около 400 - 500 млн. долара.
Станиш Бонев, зам.-председател на Министерския съвет (1981-1985) смята, че „причина за проявата на кризисни явления е рязкото спадане на прираста на националния доход, получаван от селското стопанство от началото на 70-те години. Това доведе до намаляване на селскостопанските ресурси, а в последните години до внос на зърно за фураж, на плодове и зеленчуци и други стоки, на които България е била традиционен производител”.
nikolaaaay
21-11-2013, 19:33
Глупости, размерът на реалния БВП сега е почти толкова колкото е бил 1989г. Абсолютната сума на държавния дълг също няма голяма разлика с този от 1989г. Изменила се е структурата на БВП преди по-голям дял е имала индустрията и реалното производство, сега услугите и разни други измишльотини.
Ако погледнем брутния външен дълг включващ държавен и частен, там има голямо нарастване дължащо се основно на увеличение на частния дълг. Това също е проблем за икономиката. Тук има една интересна статия която развива определени теории. Не съм съгласен със всичко което пише в нея но дава някои основни насоки.
http://antipropaganda.comxa.com/debts.html
Едно си баба знае, едно си баба бае. Брутният външен дълг е НЕСРАВНИМА ВЕЛИЧИНА спрямо държавния дълг. Нарочно ли лъжеш и паникьосваш хората с тия неверни неща?!
Брутният външен дълг на една държава включва задълженията на всички резиденти и включва преките чуждестранни инвестиции. Ако Райфайзенбанк Германия даде 500 млн. на българския си клон, това автоматично увеличава БВД, но е добре за страната ни, защото тия 500 милиона се завъртат в нашата икономика. Намаляването на брутния външен дълг е ЛОШО за икономиката. Това не го казва анонимния автор на твоя блог, а човек който разбира за какво говори.
Ето чети тук защо намалението на БВД е лошо http://www.investor.bg (http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/brutniiat-ni-vynshen-dylg-namaliava-s-233-mln-evro-prez-septemvri,143294/)
С две думи лошо е, защото намаляването на БВД означава, че има отлив на чужди инвестиции.
Ето, чети и тук за състоянието на държавния дълг. Този дълг е гарантиран от държавата и той е важният показател за задлъжнялостта на страната. Държавният дълг преди идването на ДПСБСП беше към 16%. През 1990 беше към 110%, а през 1996 беше над 115%. През 2001г. беше драстично намалял. Това е дългът, гарантиран от държавата и дългът, който ще трябва да се плати от данъкоплатците.
Ето, чети тук за държавния дълг. Авторът също си е написал името. Не е като твоя източник - анонимен "нобелов лауреат".
http://www.segabg.com/article.php?id=598079
Относно БВП преди 1989 и сега е безсмислено да се коментира, защото до 1990 нямаше пазарен курс на лева към долара, но както и да го смятаме реалният БВП е нараснал значително, и това въпреки, че тогава населението е почти 9 милиона, а сега е 7 милиона и то силно застаряло, защото се изнесоха над 2 млн. предимно млади хора.
Колкото и да ни обясняваш как през социализъма животът е бил рай, няма как да забравим празните магазини и купоните за храна накрая. То ако всичко беше толкова розово, магазините щяха да са пълни и да има огромно предлагане. Вместо това не можехме да си произведем дори и храните. Границите бяха затворени, защото иначе хората щяха да се разбягат масово от тоя "рай". Защо ли не идваха от запад да живеят и работят в соц. лагера, а хората от източния блок бягаха на запад дори с риск за живота си и с риск за този на близките си. Изключвам радиоточката и те игнорирам като ненормалник и тъпанар.
В нито една държава по света, включително и в Русия едно време, социализъмат не е дошъл по мирен път.Това е дело на малка група хора, дошли на власт с преврат и задържали властта си с терор-повсеместен, включително и срещу съпартийците си, насилие и лъжи.Фашизмът ряпа да яде.
Та това "благо"-соца, просъществува пряко сили 50 години /в азиатскта империя, маалко повоче/ и умря.Това е - а умря, защото си беше мъртвороден държавен капитализъм, с елементи на феодализъм.Та след като умра соца, останаха лъжливите му манипулатури и проповедници....
Колкото до БВП - тука има една статия на Георги Ганев, по случай 20 годишнината от края на соца, вляво са графикити, който има очи и уши ще чуе.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2009/11/13/815537_sled_20_godini_prehod/
БВП на глава от населението е нарастнал и то значително-
dimitar_vd62
21-11-2013, 20:56
Чак пък рай соца не беше, въпроса е в какъв рай попаднахме след това.
Е как в какъв?! В пост социалистически естествено...
Ами както е казано в библията-по плодовете им ще ги познате.Настоящето ни е плода на зрелия и презрял социализъм, а за плода "демокрация" трябва работа-плевене, поливане, грижи и след това плодове :) Общо взето узряването е резултат на зрелостта на тия, дето отглеждат дървото.
Настоящото е плод на безобразния преход и разграбването и унищожаването на голяма част от това което беше построено до 1989г.
Едно си баба знае, едно си баба бае. Брутният външен дълг е НЕСРАВНИМА ВЕЛИЧИНА спрямо държавния дълг. Нарочно ли лъжеш и паникьосваш хората с тия неверни неща?!
Брутният външен дълг на една държава включва задълженията на всички резиденти и включва преките чуждестранни инвестиции. Ако Райфайзенбанк Германия даде 500 млн. на българския си клон, това автоматично увеличава БВД, но е добре за страната ни, защото тия 500 милиона се завъртат в нашата икономика. Намаляването на брутния външен дълг е ЛОШО за икономиката. Това не го казва анонимния автор на твоя блог, а човек който разбира за какво говори.
Ето чети тук защо намалението на БВД е лошо http://www.investor.bg (http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/brutniiat-ni-vynshen-dylg-namaliava-s-233-mln-evro-prez-septemvri,143294/)
С две думи лошо е, защото намаляването на БВД означава, че има отлив на чужди инвестиции.
Ето, чети и тук за състоянието на държавния дълг. Този дълг е гарантиран от държавата и той е важният показател за задлъжнялостта на страната. Държавният дълг преди идването на ДПСБСП беше към 16%. През 1990 беше към 110%, а през 1996 беше над 115%. През 2001г. беше драстично намалял. Това е дългът, гарантиран от държавата и дългът, който ще трябва да се плати от данъкоплатците.
Ето, чети тук за държавния дълг. Авторът също си е написал името. Не е като твоя източник - анонимен "нобелов лауреат".
http://www.segabg.com/article.php?id=598079
Относно БВП преди 1989 и сега е безсмислено да се коментира, защото до 1990 нямаше пазарен курс на лева към долара, но както и да го смятаме реалният БВП е нараснал значително, и това въпреки, че тогава населението е почти 9 милиона, а сега е 7 милиона и то силно застаряло, защото се изнесоха над 2 млн. предимно млади хора.
Колкото и да ни обясняваш как през социализъма животът е бил рай, няма как да забравим празните магазини и купоните за храна накрая. То ако всичко беше толкова розово, магазините щяха да са пълни и да има огромно предлагане. Вместо това не можехме да си произведем дори и храните. Границите бяха затворени, защото иначе хората щяха да се разбягат масово от тоя "рай". Защо ли не идваха от запад да живеят и работят в соц. лагера, а хората от източния блок бягаха на запад дори с риск за живота си и с риск за този на близките си. Изключвам радиоточката и те игнорирам като ненормалник и тъпанар.
Абе умник, като взимаш заем и увеличаваш задлъжнялостта значи че нещата не вървят на добре. Точно това се получава и с външната задлъжнялост. Тя като абсолютна стойност и като % от БВП се е увеличила многократно. За да има положителен ефект тя може да нараства като абсолютна стойност но да намалява като % от БВП. Това се подчертава и в статията която си посочил. Тези 500 млн. които чужда банка заема на клона си в България се връщат защото не могат да се реализират на местния пазар. Те ще станат инвестиции когато се реализират в местни проекти които да носят доходност по-голяма от разходите за заема.
Останалите ти писания няма да ги коментирам защото са откровенни глупости. Пак да ти кажа че през социализма купони нямаше, празни магазини също нямаше. Имаше дефицит на някои стоки но за сметка на това имаше потребление. Не съм казал че било рай и че всичко е било перфектно но в сравнение с живота сега в България има доста предимства.
Настоящото е плод на безобразния преход и разграбването и унищожаването на голяма част от това което беше построено до 1989г.
Съдебен архив разкрива фалитите на комунизма
През 45-годишното си съществуване комунистическият режим в България е фалирал два пъти - през 1960 и 1987 г., и още един път е бил на крачка от фалита през 1978 г. За да скрие първата катастрофа и да изплати част от натрупания необслужваем дълг към Съветския съюз, генералният секретар на Българската комунистическа партия (БКП) Тодор Живков еднолично и без да уведоми нито правителството, нито партийното ръководство, е продал на Москва стратегическия златен резерв на страната, натрупан до 9.ІХ.1944 г. ...
http://www.helikon.bg/books/50/-%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D 0%B0_129420.html#book_info
Купи си книгата, разгледай я, вътре са приложени много документи от държавният архив преди 1989 година, ако желаеш изобщо не чети коментарите на автора, но спри да лъжеш!
tribaleo
22-11-2013, 08:07
Шшшшш, само няма да се лъжете ей! :D
Toва за което много хора си спомнят с носталгия едно че неможе да се върне,второ че така нареченото "благоденствие" през 70-те е за сметка на големи пари изсипани от СССР за да се задържи положението в сателитите и.Наистина имаше придобивки за които много от обществата на запад можеха да мечтаят,като безплатното здравеопазване,образование и т.н. Но съвсем определено (соц-комунизмът съсипа държавата)като спря естествените и процеси на развитие.Павлин защитава кауза която е бита карта,защото същите тези хора принадлежащи към бившето БКП са инициатори и главни действащи лица носещи пряка вина за състоянието на страната ни днес.Разберете че това са шайка която няма нищо общо с идеята на комунизма,той въобще не се е случил по нашите земи.Истинските комунисти са изтребени още в първите години на така наречената Народна Власт.
Toва за което много хора си спомнят с носталгия едно че неможе да се върне,второ че така нареченото "благоденствие" през 70-те е за сметка на големи пари изсипани от СССР за да се задържи положението в сателитите и.Наистина имаше придобивки за които много от обществата на запад можеха да мечтаят,като безплатното здравеопазване,образование и т.н. Но съвсем определено (соц-комунизмът съсипа държавата)като спря естествените и процеси на развитие.Павлин защитава кауза която е бита карта,защото същите тези хора принадлежащи към бившето БКП са инициатори и главни действащи лица носещи пряка вина за състоянието на страната ни днес.Разберете че това са шайка която няма нищо общо с идеята на комунизма,той въобще не се е случил по нашите земи.Истинските комунисти са изтребени още в първите години на така наречената Народна Власт.
Няма нищо безплатно на практика там, защото един лекар получаваше по малко от един механизатор в ТКЗС.
И стадото свикна да дава луди пари на майстори (не визирам автомобили само тук), но да гледа на лекарите като на слугинаж... същата и в образованието.
От реноме преди комунизма, учителите се превърнаха в гъби ползвани за промиване на мозъците, образованието в зубрене на партийни повели и патриотични стихчета.
Премиера вече има опит в потъпкването на права на учители.
А последните 3 правителства (това вкл.) ни върнаха в бюджетното здравеопазване.
А частен фонд предлага по-добро покритие на здравни услуги срещу 1/10 от сумата която взема държавата.
После защо над 80% от младите и завършващите лекари декларират, че тръгват за чужбина.
Ако някой наистина го интересува картинката там, да провери в големите болници и големите градове колко незаети позиции за специалисти има.
А в образованието ... кризата личи в момента в който погледнеш 1 автобиография за работа.
"Безплатното" го плащахме, плащаме и ще го плащаме прескъпо.
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1391913_607732979291199_428851793_n.jpg
Какво ще ми разправят разни червени картуни какво било. То се вижда какво е било...
п.п. Това е буквар за първи клас (отделение), за който се чуди...
ecotronic
22-11-2013, 10:48
Каквото беше при соца, се разбира най-кратко от основния за онова време девиз на БКП:
"Всичко за човека, всичко за благото на човека"
........Дори знаехме и името на човека.
Няма нищо безплатно.
"Безплатното" го плащахме, плащаме и ще го плащаме прескъпо.
Да абсолютно вярно е,но за да се случи това което всички искаме,т.е.да имаме социална държава,тогава таксите и данъците трябва да са много ама много по високи(справка -Скандинавския Регион),и освен това трябва и да има от КОГО да се вземат,а това го няма в зара.Колкото до образованието трябва да ти кажа че точно образованието по времето на т.н."Социализъм" беше в пъти по добро от днешното.Сегашните млади хора със средно образование нямат професии за разлика от тогава.Тоест получи се парадокса (много вожд и то много некадърен,и малко индианец също толкова некадърен).