View Full Version : Схема на ТС мотор
Здравейте колеги,някой дали има някаква схема в разрез на ТС мотор на Алфа(ако може и с приблизителни размери или чертана на AutoCad),без значение кубатурата,трябва ми много,а в интернет намерих само 1-2 и то доста постни.Ще съм много благодарен ако някой помогне!
А на какъв ТС - на 16 клапанов или на 8 клапанов?
Щото между двата няма нищо общо, освен това, че имат по 2 свещи на цилиндър.
angelovi69
16-03-2014, 22:02
http://prikachi.com/images/742/7156742G.jpg
Дано съм го качил правилно, че с РС-тата не ме бива.
А на какъв ТС - на 16 клапанов или на 8 клапанов?
Щото между двата няма нищо общо, освен това, че имат по 2 свещи на цилиндър.
Да пропуснал съм доста важна подробност,трябва ми за 16 клапанов,но и за 8 пак може да помогне
---------- Post added at 11:24 ---------- Previous post was at 11:16 ----------
Да не правиш курсова ?
Да,но го направиха гадно,защото ни дадоха да си изберем мотори,а нямаме размери,така на око не става.Трябва да го начертаем в 3 проекций (1:1) детайлно без дадени размери :D .Намерих по каталозите размери на бутало ход и по-простите неща,но е до никъде.
Има доста богати cad библиотеки-форуми из нета,защо не поровиш?Почти съм убеден ,че ще намериш каквото ти е нужно.И не се надявай на англоговорящите.......пробвай рускоговорящи,чехи или поляци.
dimitar_vd62
17-03-2014, 21:47
[/COLOR]
Да,но го направиха гадно,защото ни дадоха да си изберем мотори,а нямаме размери,така на око не става.Трябва да го начертаем в 3 проекций (1:1) детайлно без дадени размери :D .Намерих по каталозите размери на бутало ход и по-простите неща,но е до никъде.
Ми така е, фенщината глава затрива...:-D
Според мен се преориентирай към C20XE, ABF или нещо подобно, което е много популярно. Ще ти е много по лесно да намериш каквато и да е информация + CAD чертежи.
dimitar_vd62
17-03-2014, 23:37
[/COLOR]
Не може ли да си избереш друг мотор, щото май мога ти услужа с всякакви чертежи на Перкинс - газов, дизелов, вариант на ВАМО, май и в електронен вариант на АУТОКАД.Напиши си заглавието на дипломната си работа да видим мое ли измислим нещо.Ако не искаш тук на ЛС.Ако искаш де.
Не може ли да си избереш друг мотор, щото май мога ти услужа с всякакви чертежи на Перкинс - газов, дизелов, вариант на ВАМО, май и в електронен вариант на АУТОКАД.Напиши си заглавието на дипломната си работа да видим мое ли измислим нещо.Ако не искаш тук на ЛС.Ако искаш де.
А бе ти го върна с десетилетия назад.....как ще прогресираме с някакъв англиски перкинс...отдавна забравен дори и в гр.Преслав...?
Нека да се равиват младите....ама интернет им е пагобен....трябва литература....да чете....а не на готово:))
dimitar_vd62
18-03-2014, 01:07
Ми той този Перкинс си е баш от времето на ТС-а, че ако не и по-нов.:hehe:
Ми той този Перкинс си е баш от времето на ТС-а, че ако не и по-нов.:hehe:
Явно този, не е онзи за който си мисля:)))...дет едно време го сглобяваха във Варна и го монтираха на едни камиончета наречени Преслав(българската Авиа:)))
dimitar_vd62
18-03-2014, 11:05
И този, но има и други, има и газови, има и морско изпълнение, генераторни... все пак те имаха специфично приложение, макар.И все още се произвеждат зад граница.
http://threecar-bg.com/?act=products&category_id=9&product_id=195
http://threecar-bg.com/?act=products&category_id=9&product_id=198
http://threecar-bg.com/?act=products&category_id=9&product_id=196
Лошото е,че вече немога да си сменя двигателя,защото миналия семестър го смятах,а този трябва да го чертая.Хубавото е,че както аз незнам размери,така и те, затова ми трябва поне нещо което да ползвам за основа и да работя по него.Заданието ми е да начертая двигателя на 147-ца 1.6тс 16v 120 коня в 3 проекций в разрез,размери 1:1, чертая всичко включително маслена помпа, зъбните колела при ангренажа абе всичко:) Трябва да го направя на AutoCad или Solidworks,но аз не обичам Solid много затова ще го правя на cad.
dimitar_vd62
18-03-2014, 11:57
Няма ти гледат размерите а проекциите.
Чакай сега ! Ти щом си го смятал значи имаш някакви данни на които да се основе чертежа .
Мене като ме караха да проектирам спирателния кран . Смятах по една загубена методика и накрая ми излизаха размерите .
Предполагам , че при вас не е кой знае колко по различно .
Иначе браво за фенщината ,че си избрал ТС и още веднъж браво , че не си си намерил готова курсова която само да представиш !
Чакай сега ! Ти щом си го смятал значи имаш някакви данни на които да се основе чертежа .
Мене като ме караха да проектирам спирателния кран . Смятах по една загубена методика и накрая ми излизаха размерите .
Предполагам , че при вас не е кой знае колко по различно .
Иначе браво за фенщината ,че си избрал ТС и още веднъж браво , че не си си намерил готова курсова която само да представиш !
Имам данни,но не са достатъчни.Примерно на блока имам само диаметъра на цилиндрите и до там,не знам нищо повече.Имам данни за бутала,мотовилки,валове,клапани и до там приключва всичко.Някой неща могат да се намерят (не всички) след 100000 формули с някакви тъпи коефициенти,но те са с голям диапазон и е гадно след 4-5 часа сметки накрая виждаш как нищо не е станало и почваш на ново с нови коефициенти :D и накрая тъкмо се е получило нещо(след 15-тото пресмятане) и отиваш и ти казват "Еее не е точно както го искам" и на ново :D Затова търся нещо от което да започна като блок примерно и оттам да си градя всичко останало.
Mind_Control
18-03-2014, 17:12
Имам данни,но не са достатъчни.Примерно на блока имам само диаметъра на цилиндрите и до там,не знам нищо повече.Имам данни за бутала,мотовилки,валове,клапани и до там приключва всичко.Някой неща могат да се намерят (не всички) след 100000 формули с някакви тъпи коефициенти,но те са с голям диапазон и е гадно след 4-5 часа сметки накрая виждаш как нищо не е станало и почваш на ново с нови коефициенти :D и накрая тъкмо се е получило нещо(след 15-тото пресмятане) и отиваш и ти казват "Еее не е точно както го искам" и на ново :D Затова търся нещо от което да започна като блок примерно и оттам да си градя всичко останало.
Отиваш в някоя морга и мериш :) Иначе незнам от къде ще намериш такива детайлни чертежи.
Абе то и 1.6 в 147 не е същият, като в 145 примерно. В 147 има 1.6 но с по-различни бутала, колянов вал (диаметъра на шийките е по-малък от на по-старите TS-и), буталата са с други чела, с различна компресионна височина, различни сегменти, по-тънка гарнитура на главата, и т.н разлики спрямо ТS 16V в 145
А след като имаш диаметъра на цилиндъра, ти давам веднага и хода - 75 мм.