View Full Version : Манипулиране на километраж
vaklinator
19-06-2014, 21:04
Колеги бих желал да ви попитам как се манипулира километража на 155?
Не искам да свалям километрите, а да ги вдигна.:flirt:
Моля за съвет, благодаря.
thecleaner
19-06-2014, 21:12
Дигаш на крика, палиш, включваш на 5та, мяташ една тухла на газта и отиваш да си гледаш мачовете, и без това вероятно ще избиваш километри, така по-малко ще гори :band:
vaklinator
20-06-2014, 20:54
Дигаш на крика, палиш, включваш на 5та, мяташ една тухла на газта и отиваш да си гледаш мачовете, и без това вероятно ще избиваш километри, така по-малко ще гори :band:
Не е вариант
Колеги бих желал да ви попитам как се манипулира километража на 155?
Не искам да свалям километрите, а да ги вдигна.:flirt:
Моля за съвет, благодаря.
И каква е целта на упражнението?
thecleaner
20-06-2014, 22:13
И каква е целта на упражнението?
Обяснявам, някои кога иска да бута напред километраж, крадне бензин, газ, нафта, щото надписва километри :)
Обяснявам, някои кога иска да бута напред километраж, крадне бензин, газ, нафта, щото надписва километри :)
Баси...корифей си....само дето колегата пита за собствената си кола.:wierdo:
thecleaner
20-06-2014, 22:50
Баси...корифей си....само дето колегата пита за собствената си кола.:wierdo:
Е не може ли да се фанал някъде на работа със собствената си кола, и да иска да изкара лев !!!
Аз ще дам една друга причина за това, кога може на човек да му се прииска да си манипулира километража.
Преди време, когато си смених моят инструмент панел, с такъв от 1,8 - 2,0 ТС ми се искаше да превъртя километража, с цел да изравня показанията на "новия" километраж с тези на стария километраж, за да не се получи объркване в бъдеще за това, кои консумативи, кога са сменяни...
Та, в този ред на мисли, мен също ме вълнува темата за превъртане на километража по някакъв по-лесен начин, без разход на допълнително гориво.
ecotronic
23-06-2014, 17:23
Най лесно би могло да стане, като се откачи връзката между датчика и таблото и на входа на таблото (конектор "A" пин 4) се подадат импулси от външен генератор:
http://snimki.be/store/1/491403533175.jpg
Ако няма някакво ограничение на честотата на входните импулси, честотата на генератора се подбира такава, че манипулацията да се извърши максимално бързо.
......
---------- Post added at 22:38 ---------- Previous post was at 22:36 ----------
ей, как ги назнайваш тия неща.....ама има къде, къде по добър начин...