Log in

View Full Version : Италфест 2015

Pages : 1 [2] 3

Lei-chery
21-09-2015, 19:44
Фестът!!!
Беше хубаво, горещо, наситено с познати муцуни, а и Рожден Ден с торта и свещички даже празнувахме.... Сладурчето Рая, което посрещна 12-тата си годишнина на Феста. Ето това е истинско фенче!!!
Едни мрънкат, а на други им хареса...Ами така е! Винаги има от двата модела -доволни и недоволни.
Никога не може да се постигне 100% положителност....

Majed_146
21-09-2015, 20:32
Не знам какъв е този фест без елементи на състезания:) но как да е . ние пак ще дойдем :)

Zahari_
21-09-2015, 21:04
Имам чувството, че всеки 2ри пост който чета е "беше скучно". Мога да поздравя всички участвали в организацията че всичко планирано вървеше плавно и без големи паузи и изчаквания в които да ни е скучно. Аз лично не участвах на никоя от дисциплините и даже не гледах драга (жегата ми дойде в повече), но прекарах чудесно на пистата. Видях се с хора с които се виждам от фест на събор (демек 2 пъти в годината) и съм доволен. Поздравления за всички престрашили се да се включат в майсторското след подканата на shoxx :).

Афтърпартито да не го коментираме, но може би ще е хубаво следващия фест да е по-различен.
ПС. не съм правил много снимки но ще гледам да ги споделя идните дни :).

Bodom
21-09-2015, 21:08
Голямо БРАВО на организаторите!
Според мен се справиха отлично. Най-вече програмата беше много стегната и се движеше по график - нещо което винаги ни е куцало.
На тези дето не им е харесало - мога да кажа следното:
Пичуе, ако имате добри идеи и знаете как да ги реализирате - правилният начин е един -
Подавате си молба за членство, отивате на общо събрание, споделяте си идеите, намирате подкрепа, може и в Управителен съвет да влезете ако спечелите доверието на членовете и така... Всичко останало е смехотворно..

Честно казано през годините сме пробвали много неща..
И до София е бил феста, и забавления за деца е имало, и други видове състезания като сменяне на гума е имало, и радуоуправляеми модели с писта е имало, и авто родео е имало.. абе всичко, и все някой не е бил доволен :dark2:

Бобби
21-09-2015, 21:23
Голямо БРАВО на организаторите!
Според мен се справиха отлично. Най-вече програмата беше много стегната и се движеше по график - нещо което винаги ни е куцало.
На тези дето не им е харесало - мога да кажа следното:
Пичуе, ако имате добри идеи и знаете как да ги реализирате - правилният начин е един -
Подавате си молба за членство, отивате на общо събрание, споделяте си идеите, намирате подкрепа, може и в Управителен съвет да влезете ако спечелите доверието на членовете и така... Всичко останало е смехотворно..

Честно казано през годините сме пробвали много неща..
И до София е бил феста, и забавления за деца е имало, и други видове състезания като сменяне на гума е имало, и радуоуправляеми модели с писта е имало, и авто родео е имало.. абе всичко, и все някой не е бил доволен :dark2:
Всичко е ОК......аз специално никога не съм мрънкал от такива сбирки....винаги съм бил доволен.....
Ама това, дет го казваш...ела снеси, а след това мое те вземем под внимание....казано на шопски....не ми се нрави....:dunno:

Sm0k
21-09-2015, 21:26
...И не на последно място,ако господина имаше цифрите,щеше се е метнал на 330i Купе отдавна,ама ги нема и му личи от километри.

...Сега колко ви излезе феста, че по мои сметки само бензин и ядене са ~150лв(без да съм карал на пистата и преспивал вечерта), обаче големия смях 400лв.... То не са ралита за богати, не е момчето с мизерния 20 годишен фЯт дет се пъне...

И аз тва се замислих, че то от София да пътуваш, с гориво, ядене, евентуално спане, ено 100-150 лева ше ги похарчиш, да не говорим, ако си от Варна.

И не разбирам, защо постоянно трябва да се натрапва, че всеки който има пари за БМВ, неминуемо би си купил 330i и не би подушил повече Алфа. В момента се сещам за редица хора от форума, които продължават да си купуват не знам коя по ред Алфа, и си плащали за Алфа суми с които могат да си купят Е92 330i или по пет Е46-ци 330i. Включително има автомобили произведени в изключително ограничен тираж, а за ретро колите Tipo 105/115 и други такива дори няма да отварям дума.
Така, че все още, дори и в БГ има хора, които продължават да си купуват италиански коли, като личен, съзнателен избор и по собствено желание, а не щото такава им е изпаднала евтино на Горубляне. И във форума на Алфа, все пак би следвало да уважаваме избора на хората които искат да карат италиански коли, дори и на някой този избор да му се струва грешен.

injekciona - колега имаш много креативни идеи. От края на този фест ,вече се зароди идеята другия фест да е изчистен от към автомобилни състезания и да бъде проведен на просторно място, в близост до добър хотел и ресторант и насочен към състезания и надпревари със забавен характер. Другата година ще е 13-тия фест и ще е много много по-различен.
quadrifoglioverde - ЗАЩО НЕ ПРИСЪСТВА АУТО ИТАЛИЯ???? И аз това питам. При положение ,че е говорено с тях. Защото им е слаб маркетинговия отдел, явно.

Ауто Италия не обичат да си излагат колите на места от които не се очакват реални продажби, защото по техни думи кола стояла на изложение с много хора, после не ставала за нищо, щото всеки отварял и затварял вратите, мачкал тапицетията, крадяли подвижните пепелници, чупели интериора и т.н. Дали е така не знам, може и да има нещо вярно. При всички положения може би най-малкото събитието трябва да има някакво медийно отразяване за да се навият те специално. За други спонсори не знам.

На феста тази година официално са присъствали над 750 човека , без да се броят децата и 421 автомобила.
Амбицията ни наистина е да изчистим феста от състезателните елементи. нещо което от години искаме но така и не се получава. Всички състезания ще бъдат в отдемни мероприятия. Догодина скара , шльокавица и сръбска музика или Паста, пица, кианти и бира:)))

Ако трябва да съм честен, на мен винаги ми е било хубаво да ида на Италфест, независимо от мястото и програмата и тая година не съжалявам че отидох, пак ми хареса. Някви сериозни критики лично аз нямам и честно казано мисля, че това на което всяка година ставаме свидетели е безмислено - "ама що нямало това, ама що имало онова, ама що колите не са по модели, ама що нямало спонсори" е хейт в който просто хората се чудят за какво да се хванат. И както и да го направиш, пак ще намерят за какво. В края на краищата програмата се е знаела предварително, който е смятал че няма да му е интересно е могъл да прецени и да не идва. И наистина не трябва да забравяме, че хората които го организират отделят за това от личното си време, от времето което могат да отделят на семействата си и децата си и не е малко труд, за да може някои като нас просто в събота сутринта да станат да пият едно кафе и да отидат полюпят семки, след което да си уплътняват времето с предложения и критки които буквално са след дъжд качулка :)

Ако обаче съзтезателните елементи отпаднат няма да ми липсват, даже има риск да се получи по-добре. Ако толкова ми залипсват и имам свободно време, винаги мога да ида на някой трак дей да люпя семки. И в интерес на истината, начина по който колегите примерно в Румъния (а и в други страни) си правят феста, на мен също ми се струва интересен, така че си заслужава и се радвам че се обмислят нови варианти.

За пастата и киантито съм ол-ин. :)

Bodom
21-09-2015, 21:29
Всичко е ОК......аз специално никога не съм мрънкал от такива сбирки....винаги съм бил доволен.....
Ама това, дет го казваш...ела снеси, а след това мое те вземем под внимание....казано на шопски....не ми се нрави....:dunno:

Реално УС взима решенията и организира Италфест и някои други меропрятия, като се вслушва в исканията на членската маса. Ако наистина искаш да промениш нещо - УС е правилното място! Не мрънкане тук.
Не разбирам как може да не си член на един авто клуб и да му даваш наклон на къде да се движи. Някак не е нормално.

Бобби
21-09-2015, 21:37
Питам, за да получа отговор. Отговорът за съжаление е точно какъвто очаквах. АутоИталия имат много много слаб търговски отдел. Имал съм сблъсък с тях в личен план, когато исках да снимам Maserati GT. След много добре изготвен план за снимачни дни, организиране на локации, екип, техника, транспорт и т.н. от моя страна те пък просто спряха да си вдигат телефона. Се тая, там е друга драма, но е факт, че са несериозни. НО! това си има оправяне - пише се официално писмо от името на клуба към FIAT. Ако държат на имената на марките си няма да останат безучастни. Винаги може да се направи нещо, винаги може да му се даде гласност. За мен този вносител трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако не да организира, то поне да подкрепя такива мероприятия.

Другите спонсори. Айде аз като човек, който знае какво има рекламния бизнес знам как да подходя, но един лайк най-лесно е да види на другите клубове мероприятията и да прецени дали Coca-Cola (Monster) или Девин (Red Bull) да бъдат спонсори (най-малкото Девин имат огромни шатри тип "звезди", та да не се пържиме на слънцето като грешни дяволи).

Ами производители на масла, компоненити и т.н. Като им обещаеш медийно отразяване и намериш симпатяги, които да отразят с фотография и видео събитието ще си намериш и спонсори. Дори и символични да са, пак е нещо, защото се създават отношения и се гради имидж на самото мероприятие.

Много неща могат да се направят. Но е въпрос на ОРГАНИЗАЦИЯ и ПОДГОТОВКА. А не на хленчене тук. А лошото е, че на мен и хората около мен няма да ни се занимава да убеждаваме никой в правотата си, ще организираме събитие и ще поканим всички, но таксите за участието няма да са 5лв и записването няма да е 15мин преди събитието.

Поздрави и със здраве. Аз се изчерпах, от там нататък всеки от организаторите е готов да ми пише ако има нужда от идеи.

ПС. Тази година не ми се идваше на фест, но го направих, за да снимам injekciona по пътя натам. Заслужаваше си, нищо, че кара стар, евтин фиат, чиито дизайнер определя като едно от двете постижения в кариерата си (а той всъщност оформи така желаните от всички 330Ci :D).

ПС2
https://farm1.staticflickr.com/563/21383898968_20f3380c40_z.jpg
Колата ти е хубава, даже много хубава....но имам чувството, че страдаш от нарцисизъм...

---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

Реално УС взима решенията и организира Италфест и някои други меропрятия, като се вслушва в исканията на членската маса. Ако наистина искаш да промениш нещо - УС е правилното място! Не мрънкане тук.
Не разбирам как може да не си член на един авто клуб и да му даваш наклон на къде да се движи. Някак не е нормално.
Къде видя да давам наклон....:dunno:...просто споделям....и то позитивно....
Но от мен да знаеш....масата движи нещата......нали се сещаш, какво ти думам...

Италиан
21-09-2015, 21:40
Хубава,хубава,сега ако го попитаме колко пари е набил в нея и би ли го направил отново?

quadrifoglioverde
21-09-2015, 21:40
Колата ти е хубава, даже много хубава....но имам чувството, че страдаш от нарцисизъм...

имам чувството, че си малоумен, извинявай... надявам се просто да си пиян

Хубава,хубава,сега ако го попитаме колко пари е набил в нея и би ли го направил отново?

premium class викаш? на мене ми мирише на мухъл и мизерия.

seik00
21-09-2015, 21:48
хора що не я прекратите та тема, ясно стана че има недоволни и мрънкащи и защитаващи получилото се, важното е че се видяхме с хора които са далече, и се събрахме толкова коли на едно място.Мисля че няма смисал от тея глупави караници и простотии, дано догодина феста бъде по добър и всички да се поучат от дпуснатите грешки лека вечер на всички

Бобби
21-09-2015, 21:52
имам чувството, че си малоумен, извинявай... надявам се просто да си пиян
:)))...мамин , сладък....ходи си разтълкувай аватара и какво означава този жест дет си го поснал....и тогава давай определението малоумен.....не се занимавай с мен....просто си ниска топка...опитай се да спориш, без да обиждаш.....и пиян да съм, знам как да се държа...ама на теб, като ти слушам обръщенията....на маса си изял първи боя....

injekciona
21-09-2015, 22:01

Първо темата не е за моята кола, второ не засегнах аз темата за моята кола, трето след като преди време ми бе натякнато в една друга тема, че колата не е алфа, лично аз не съм пускал повече снимки в този форум....Ако това да си правиш колата за личен кеф, да влагаш адски много от свободното си време, средства, нерви, любов дори, да си фен на автомобилната фотография за теб е нарцисизъм, комплексарщина и т.н. - ОК. Цитираш нечие мнение, говориш за други хора, няма значение...

Еми щом ти е толкова интересно проекта наближава 30 000. Дали бих го направил отново, да. За мен тази кола означава много повече от тези пари, но хора като теб никога не биха ме разбрали. Така, че си живей живота, карай си там премиум автомобилите и не ми прави сметка за какво си харча парите.

quadrifoglioverde
21-09-2015, 22:01
:)))...мамин , сладък....ходи си разтълкувай аватара и какво означава този жест дет си го поснал....и тогава давай определението малоумен.....не се занимавай с мен....просто си ниска топка...опитай се да спориш, без да обиждаш.....и пиян да съм, знам как да се държа...ама на теб, като ти слушам обръщенията....на маса си изял първи боя....

че аз кога съм те обиждал? ти не можеш да включиш какво се случва, аз казвам какво изпитвам докато чета писанията ти, а ти го приемаш като обида - това си е твой проблем. На маса сядам, за да се нахраня, а не да подкрепям националния ни спорт. Боя знаеш за какви хора е забавление, нали? И бой още не съм ял от някой, който ме нарича "мамин".
Лека вечер от ниската топка ; )

Бобби
21-09-2015, 22:12
Първо темата не е за моята кола, второ не засегнах аз темата за моята кола, трето след като преди време ми бе натякнато в една друга тема, че колата не е алфа, лично аз не съм пускал повече снимки в този форум....Ако това да си правиш колата за личен кеф, да влагаш адски много от свободното си време, средства, нерви, любов дори, да си фен на автомобилната фотография за теб е нарцисизъм, комплексарщина и т.н. - ОК. Цитираш нечие мнение, говориш за други хора, няма значение...

Еми щом ти е толкова интересно проекта наближава 30 000. Дали бих го направил отново, да. За мен тази кола означава много повече от тези пари, но хора като теб никога не биха ме разбрали. Така, че си живей живота, карай си там премиум автомобилите и не ми прави сметка за какво си харча парите.
Е па защо я постваш, като не е за твоята........леко да избием комплекси.....лека вечер...

injekciona
21-09-2015, 22:16
Е па защо я постваш, като не е за твоята........леко да избием комплекси.....лека вечер...

Ти май наистина си много неадекватен, в кой пост съм я постнал АЗ???

Бобби
21-09-2015, 22:28
че аз кога съм те обиждал? ти не можеш да включиш какво се случва, аз казвам какво изпитвам докато чета писанията ти, а ти го приемаш като обида - това си е твой проблем. На маса сядам, за да се нахраня, а не да подкрепям националния ни спорт. Боя знаеш за какви хора е забавление, нали? И бой още не съм ял от някой, който ме нарича "мамин".
Лека вечер от ниската топка ; )
Виж сега, не знам на колко си години....но обръщението ми "мамин" си е, май на място....и ти го доказа, като каза, че още не си ял бой.....какъв мъж си тогава....мама не дава да се случват такива неща...нали.....ама тая ниска топка, ако някой е ритне на високо....след това как ще тупка....
Смятам, че се наприказвахме......нека още някой да сподели недоволството си......че не е както той си го представя....то и аз си представях живота по един начин...ама..:)))

Италиан
21-09-2015, 22:31
Премиум,викам,премиум.Измий си.... и нема ти лъха

quadrifoglioverde
21-09-2015, 22:31
....то и аз си представях живота по един начин...ама..:)))
ама той се оказа сбирщина от евтиния, комплекси за малоценност, битов алкохолизъм и бой? :D и такива неща се случват.

Бобби
21-09-2015, 22:36
Ти май наистина си много неадекватен, в кой пост съм я постнал АЗ???
Аз пия, тебе те хваща.....http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1441536&postcount=250....кажи ми как догодина да ти отделя 3-400лв.....за да ми организираш италфест...:)))...ебати сигурно и това не си го давал, като пример...:)))
п.п...нека тези който ни четата.....да преценят....кой не може да пие лимонада...

---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:33 ----------

ама той се оказа сбирщина от евтиния, комплекси за малоценност, битов алкохолизъм и бой? :D и такива неща се случват.
Не позна....ходи се прай на гадател по некоя долнопробна телевизия...... ходи на купон до сутринта и не ме занимавай ....

injekciona
21-09-2015, 22:36
Аз пич, тебе те хваща.....http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1441536&postcount=250....кави ми как догодина да ти отделя 3-400лв.....за да ми организираш италфест...:)))...ебати сигурно и това не си го давал, като пример...:)))
п.п...нека тези който ни четата.....да преценят....кой не може да пие лимонада...

Положението става трагикомично, не знам какво употребяваш честно!!!

Добре усрахме темата с простотия...ЕВАЛАТА НИ...!!!

toki4a
21-09-2015, 23:01
що не се спрете !??

Alfa User
21-09-2015, 23:04
Преди известно време, с едни други модератори, щяхте половината да сте с наказания вече - а някои даже и с бан...

Какъвто ни е форума (и хората в него...), такъв и феста - така че замислете се какво представлявате самите вие, преди да се жалвате защо нещо или някой не ви харесва!

От толкова изписани страници видях едва няколко градивни мнения - било то като критика или като предложения за корекции занапред. Всичко останало е чиста проба простотия и прояви на селски манталитет.
Да се сърди или засяга който иска, но това е горчивата истина! Колективния дух на взаимопомощ и добрия тон отдавна са бели лястовици в този форум :rip:

А сега да кажа и за Феста - доволен съм, че се видях с много и все уважавани от мен хора, с които наистина няма как да се виждаме много често. Другото няма да коментирам, защото вече достатъчно се изписа по темата. Съжалявам за адското неудобство на хората, решили да се доверят на скапания турски хотел.

Бобби
21-09-2015, 23:09
що не се спрете !??
Дърпам ръчната готин...ама тоя аватар на момчето много ме дразни...:))).....виж, за какво ме подсеща...http://shou.bezcenzura.bg/kuchkova-na-kurs-po-mineti/

injekciona
21-09-2015, 23:21
Преди известно време, с едни други модератори, щяхте половината да сте с наказания вече - а някои даже и с бан...

Ми май щеше да е по-добре... В крайна сметка се опитах да дам мнение и предложения за да може феста да стане по-добър и интересен, но ето го резултата. Когато някой има по-различно мнение и виждане за подобен вид събитие, никой не се опита аргументирано да каже с какво сегашния формат е по-добър. Обаче да си говориме за НИВО и да даваме обидни квалификации сме на първо място... Аз смятам темата за приключена и ще се радвам някой да зачисти простотията....

Alfa User
22-09-2015, 01:05
Който трябва - ще разбере какво си написал.
За разчистване моля и аз!

Sm0k
22-09-2015, 04:06
Момчета, излагате се тежко, а най-тъжното че сред вас има хора от които не се очаква...

А колегата Италиан, понеже продължава да се заяжда с колегата, чието Купе наистина е чудесно отново ще го помоля просто да приеме, че все още в тая република има хора, които предпочитат да дават пари за италиански коли по желание и въпреки, че имат пари за няколко 330ci. И да спре да налага неговите виждания по въпроса за какво трябва да си харчим парите.
И не се подигравайте на човека с Фиата, че му лайквали снимките във фейсбук, щото в тая безумна група във фейсбук, момчето с фиата и колегата който е правил снимките са едни от малкото хора от които съм чул да кажат нещо умно. Без да ги познавам лично мога да го потвърдя.

Какъвто ни е форума (и хората в него...), такъв и феста - така че замислете се какво представлявате самите вие, преди да се жалвате защо нещо или някой не ви харесва!

И щеше да е по-добре ако наказанията вече бяха раздадени. На моменти ми идва в повече тая демокрация.

А на всички, които се оплакват от феста, сега да се върнат да прочетат последните страници и после да си зададат въпроса с това ниво на дискусията във форума, на какво ниво очакват да е феста?

Lucky
22-09-2015, 10:16
Не знам какъв е този фест без елементи на състезания:) но как да е . ние пак ще дойдем :)

Че защо трябва да има състезания?
В Румънско не правят,в Сърбия също форматът е различен.
Тази година ходих до Унгария на Алфа Сити,там бяхме над 900 коли.Също няма състезания.
Въпрос на формат.Аз лично не смятам този с пистите за по добър.

mitaka_bg_pd
22-09-2015, 10:23
Сега и аз да споделя мнение за италфест 2015.Много дълго време го очаквах,до последно не знаех дали ще участвам,поради нещата,който правих по колата.Според мен този фест беше слаб,миналата година гледахме много повече коли имаше няколко интегралета,на Немокар 131 фиат,абе липсваха си истински автомобили.Колкото до каране наистина малко дойде тайм атака на всички,но все пак е фест не е трак дей ;)
Нещото което ме подразни беше отношението към мен и моят автомобил от страна на организаторите.Малко ретроспекция всички,които участваха в дисциплината тайм атак се знаеше че има 2 класа стрийт и модифициран,също така се знаеше че една кола се определя за даден клас спрямо гумите и.Предварително се интересувах и питах кое е водещото една кола да е даден клас и в отговор получих гумите-ако си с нормални гуми си клас стрийт,ако си със сликове съответно модифициран,предполагам всички са били запознати ЕДИНСТВЕНО,само с това условие.След като направих най-доброто си време за деня ми се казва ти си на 2-ро място в клас стрийт,но просто няма как да бъдеш,понеже си олекотявал прекалено много.Тук искам да поясня,че само на мен това се каза при положение че голяма част от пилотите караха без седалки.По моята кола имаше липси на задни седалки 4-те кори на вратите.При което от страна на КАРБ ми се каза редно ли е ти да караш без седалки и колата ти да е олекотена.Тук в отговор на това никъде не беше опоменато за тази промяна,за което не се смятам за виновен,отговарях си напълно за клас стрийт като бях с 4 стрийт гуми единствено :) Понеже не се качих на стълбичката,което за мен не е голяма болка,ме преместиха в клас модифициран,при положение че карам с нормални гуми и колата ми е 111 коня (на мотора) мерена на дино.И така аз да задам въпрос към всички.Според вас редно ли е да карам с турбо коли който са 200к.с + оборудвани със сликове...Както казах на приятели и на всички който ме познават дойдох на Калояново да се видя с приятели,да хапнем,да се забавляваме и да разпуснем на пистата.Никога не ходя на писта с цел да се прибера със шампанско и медал.
П.С След като ми се направи забележка за колата която нямаше седалки и кори на вратите,предложих да сложа задни седалки и да добавим някакъв товар вместо кори на врати и да дам време,но тук пак получих отказ.Защо ли?
П.С2 И все пак искам да благодаря на всички приятели който ме подкрепиха на това мероприятие и поздравление на всички които се качиха да карат пистата :)
П.С3 Да не си помислите че оставам с лоши впечатления от събора.Нищо лошо към никои :)

popaay
22-09-2015, 11:13
Феста мина супер! Мрънкачи и недоволни все ще има!
Тайм атака е направен за хората, които искат да покарат и да усетят адреналина, а не да си мерят оная работа, както на опознавателната обиколка с пилотната кола, някои хора взеха да си избиват комплекси.
Адмирации за хората провели събитието тази година ИТАЛФЕСТ 2015 :bravo:

BO
22-09-2015, 12:54
Е ти пък все едно не си чел от миналите години.
Всички са надъхани, след това ще започнат оправдания на една част от населението. Ще хранят друга част от потребителите, защото света им е крив. След това ще мине всичко. Пак ще има хранилка, че на някой не му е харесало нещо. Други ще казват, че вече нищо няма да правят. Трети ще казват, че беше супер. И т.н. Това са си просто нормалните комуникации около всеки фест.:drinking:
Да си дойдем на думат.:grandpa:

ICI
22-09-2015, 14:51
Фест без състезания лично аз не съм виждал, може би съборите и авто-походите са това за което става дума ;)
Иначе съм бил на международните фестове на Порше и Мини Купър в Холандия на Писта Занфорд. Е, хората се скинАха от каране и на тайм-атак по самата писта, и на майсторско по едни странични плацове. Даже паралелно вървяха мероприятията, понеже имаше няколко стотин участника от цяла Европа. И Алфа фестове се правят там, просто не съм ги отцелвал.

А иначе сега феста си мина доволно по програма, както си беше казано че ще бъде.
Всеки си намира интересното за него си, покарахме малко, видяхме се с итал - сектантите и така :)

haljscho
22-09-2015, 21:33
А иначе сега феста си мина доволно по програма, както си беше казано че ще бъде.
Всеки си намира интересното за него си, покарахме малко, видяхме се с итал - сектантите и така :)

Много точно написано Ици!
Обещаната програма беше изцяло изпълнена.
Т.е. за всеки е имало по-нещо интересно!!!

Няма как всичк да останат 100% доволни!!!
Ние сме много доволни!
Дай боже да има повечко мероприятия през годината, та да се събираме и забавляваме повече пъти заедно.....

Поздравления за организаторите и всички участници присъстващи на Феста!!!

genata_82
22-09-2015, 22:20
Добре де вместо да спорите и да се нападате по-добре погледнете фактите, а те са че участвалите на пистата са доволни а всички останали не...Нима ще отречете, че още към обяд голяма част от паркинга се изпразни...Защо ли? Не разбирам защо толкова се притеснявате да признаете, че нещо не се е получило това не е шамар за марката, а също така не трябва да е и за организаторите.. Не е нужно да се караме по между си това никому не е нужно...нужни са идеи и желаещи да ги осъществят и да бъдат съпричастни...Държа да отбележа, че карам алфа защото това ми харесва, а не защото не мога да си позволя друга марка и изказванията на някои колеги са неуместни...

Jimy
22-09-2015, 22:38
Поздравления за организаторите на ИТАЛФЕСТ 2015!!! Аз лично съм доволен, Хареса ми и даже се учудих на големият брой присъстващи фенове. Някои бехме и с не италянски автомобили, но фенщината е важна!
Винаги ще има недоволни и колеги, които не одобряват някое събитие или мероприятие. Не знам как е в чужбината, но АВТОфест, без натискане на газ не мога да си представя. Имам предвид, че без състезателен елемент просто няма да се получи. Само с кецане около автомобилите няма как да стане.
Тази година всичко се движеше по план и графика се спази, за разлика от миналата година, когато масово феновете мрънкаха, че драга се е опропастил ... щото линейката си тръгнала:grin:! Обаче пак има не доволни, що така?
Прочетох някои мнения от миналогодишният фест ... ми там някои споменаха за пари и начина за осигуряването им. Искам да попитам в настоящия момент, като как се организира един такъв фест: ИТАЛФЕСТ в случая? С какви средства /парички/ и колко ВРЕМЕ струва на фенските клубове?
Щото нали се сещате, че собственика на Дракон-а няма нищо против да вземем и 4/четирите/ празнични дни, стига да си платим. Пък тогава кеф ти драг, кеф ти миене на коли, кеф ти обиколка до Хисаря /крепости, минерални извори и тн/, кеф ти естетско "чоплене на семки" около автомобилите!
Айде по-реално да си говорим, щото от 42676 регистрирани потребители имаме 18 члена в СФФБ! За КАРБ и клуб Ланчия, вероятно не е по различно положението и в резултат на това възможностите са ограничени. Само с карти за горива и други подобни също не става, трябва да се помисли, как да се притеглят младите фенове към съответният клуб, а не да присътват само като юзъри /супер българска думичка ... сори/!
В тая връзка, който може да отдели 3-400лв на година за фест и желае да бъде такъв и онакъв, ми да стане пълноправен член! Плаща такса и участва активно в направията му /феста имам предвид/ !

п.п. Имам малка критика, като организатори трябваше да срещнете на старта най-силните коли без значение дизел, бензин. Така или иначе винаги има спор между феновете, кое е по-добро нафта или бензин. И на пистата би било най-готино да се реши спора!?

Bobi_33
22-09-2015, 22:44
Добре де вместо да спорите и да се нападате по-добре погледнете фактите, а те са че участвалите на пистата са доволни а всички останали не...Нима ще отречете, че още към обяд голяма част от паркинга се изпразни...Защо ли? Не разбирам защо толкова се притеснявате да признаете, че нещо не се е получило това не е шамар за марката, а също така не трябва да е и за организаторите.. Не е нужно да се караме по между си това никому не е нужно...нужни са идеи и желаещи да ги осъществят и да бъдат съпричастни...Държа да отбележа, че карам алфа защото това ми харесва, а не защото не мога да си позволя друга марка и изказванията на някои колеги са неуместни...

Ми той паркинга може да се е изпразнил не заради причините, които ти си мислиш, че знаеш. Може на много хора да им е било горещо примерно. за което организаторите нямат вина.
Трябва да се оцени факта, че в тая държава нямаме голям избор на места, където да бъдат организирани подобни мероприятия. но какво искам да кажа, ще ме разберат само хора, които са ходили на писта Серес. Тампримерно условията са различни, има място за какво ли не, но там освен писта е и супер огромен комплекс, в кото има забавления за деца, спрортни площадки за всевъзможни спортове, кръчми, забавачки за деца и т.н. Но тава е в Гърция, не тук. Със тукашните условия това е достатъчно добре.

Що били изчезнали хората, ми що не изчезнат на БМВ събор? Щото явно са повече фенове, отколкото критикари. И на БМВ събор не енещо твърде различно, но там не мрънкат толкова. Всеки сам да си прави изводите.

Италиан
22-09-2015, 23:44
Сравнение с БМВ е немислимо,поради факта,че покупката на БМВ е осъзната,а тази на Италианка,е по скоро импулсивна,неосъзната,грешен избор в някои случаи.

genata_82
22-09-2015, 23:56
На БМВ събора сигурно не е жега знам ли и аз... То там нито е жега, нито студено и дъжд никога не вали. Не разбирам само как се определя отдадеността на феновете към марката може би по брой публикации и дата на регистрация тук....или може би ако изкажат негативно мнение и вече не са фенове??? Помогни ми моля те ..аз фен ли съм или не по твоите критерии? Скорошна регистрация, малко мнения, но пък стоях до 17:30 ч. Направих си труда да отскоча до БМВ форома и попрочетох за техния фест...Направи го и ти и открий разликите..Техния не е насочен само към 20 коли подготвени да карат на писта и още 400 да се чудят какво да правят а са го ударили на забавления, игри, паради на марката и т.н ..Но прочети сам и после ми кажи дали става въпрос за това че те са по фенове от нас тук

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:48 ----------

Сравнение с БМВ е немислимо,поради факта,че покупката на БМВ е осъзната,а тази на Италианка,е по скоро импулсивна,неосъзната,грешен избор в някои случаи.

И от позицията на какъв определяш мен и хората тук като неосъзнати и бедни, не можещи да си позволим БМВ ??? Или може би трябва да ти предоставя извлечение от банковата ми сметка пък да прецениш ти вместо мен имам ли пари за БМВ или не..

BO
23-09-2015, 00:03
И от позицията на какъв определяш мен и хората тук като неосъзнати и бедни, не можещи да си позволим БМВ ??? Или може би трябва да ти предоставя извлечение от банковата ми сметка пък да прецениш ти вместо мен имам ли пари за БМВ или не..
Това наистина е така.
Ако някой си купи Алфа целенасочено, това е добре. Въпроса е, че това са много малък процент от общо каращите Алфа.
Докато тези, които си купуват БМВ е само заради марката. Без значение дали карат дръгели или някоя по-хубава кола.
Не, че нещо, ама аз с БМВ съм ходил на Италфест. Съответно и на БМВ "фест". Ами има разлика. И основната разлика идва от чисто финансов аспект на нещата. Несравнимо е парите вкарани в събора на БМВ и тези на Италфест. Съответно и качеството на самото мероприятие е различно.
Не помня точно дали миналото или по-миналото мероприятие тук отново се заговори и сравни с БМВ събора и Италфеста. Заговори се, че Алфите отново били спортни и чакали само писта, за да си покажат рогата. Ами накрая се вижда колко гуми остават от феновете на Алфа и колко от феновете на БМВ по пистата. И като питах след това къде бяха скъпите Алфи, каращи от хората с възможностите? Ами няма какво да се отговори. Просто няма сравнение. Но...
Но в крайна сметка не е важно самото събитие и организацията му, а това дали ти харесва и дали имаш стимул да отидеш там.
И на мен не ми хареса водещия да вика като хамалин стил, цитирам дословно - "Клас стани, клас мирно", изявявайки се на шеф, ама какво да правиш. Нищо лично. Нито познавам човека, нито имам някакви лични впечатления от него, нито дори имам и коментари за воденето на феста.. Въпроса е, че има някакви граници, които не трябва да се преминават. Ама в крайна сметка се усмихваш и се радваш, че има събитие. Не ти трябва някой да те забавлява. Не си отишъл на цирк.:lupe:

Италиан
23-09-2015, 00:03
Никъде не съм споменал,БЕДНИ и НЕМОЖЕЩИ да си позволят!!!Нека сме наясно.Ако ти така го усещаш е друго.В този случай е ясно защо не караш БМВ.

Bobi_33
23-09-2015, 00:07

Ский са, за мен лично покупката на БМВ е овча постъпка, казал някой, че блило кола и айде юруш. Глупости. Може да има хора, които карат италианки, щото нямат пари за БМВ, но поне при мен не е така. И добре знам що карам дърта италианка, а не някакво БМВ, което го има всеки 3-ти мангал. Та твоята гледна точка по въпроса не обосновава примерно моя избор. Не обобщавай като цяло, щото е обидно спрямо доста хора.

genata_82
23-09-2015, 00:09
Никъде не съм споменал,БЕДНИ и НЕМОЖЕЩИ да си позволят!!!Нека сме наясно.Ако ти така го усещаш е друго.В този случай е ясно защо не караш БМВ.

Това че не карам БМВ е въпрос на личен избор, а не на липса на възможности и това е което исках да отбележа! И не ми е приятно някой да определя избора ми като грешен и неосъзнат и то парадоксалното е че това се случва точно тук...в БМВ форума някак си по ми пасва

BO
23-09-2015, 00:15
Основната прилика реално между двете марки е фен групата.
Несъмнено това е една обща страна - фенове на марката.
Нека не обсъждаме това кой бил овчар и кой какъв избор имал. Въпроса е, че и двете марки са основно фанатизирани.
Но наистина ако тук кажете 20 човека, че имате пари за доста по-скъпа марка автомобил, ама карате Алфа защото сте фенове, то в БМВ форума има 100 пъти по толкова, които са фенове на БМВ и го карат просто за идеята, за фанатизма. Точно от там идва и различното финансиране на двете мероприятия, съответно и разлика в качеството на крайния продукт.
Но никой фен на марката няма да излезе и да каже, че не му харесало. Ей на тези няма да им харесва, които карат Алфа само и само защото са нямали пари да си купят БМВ, та решили насила да се присъединят към едно "общество", в което нямат работа. На сила хубост не става. :kiss:

genata_82
23-09-2015, 00:25
http://m.youtube.com/watch?v=fjBXng1m_00 не благодаря хаха

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:15 ----------

Колега ВО, ще си позволя да не се съглася с теб. Нека правим разлика между фен и фананик...първия може да види " + " и " -" и пак да си остане фен докато втория тип упорито отказва да види "- " те.. Не виждам проблем в това всеки свободно да изрази мнението си без да бъде нападан. Съгласи се. На един му харесало на друг не това не прави първия по фен от втория поне според мен.

Бобби
23-09-2015, 01:23
Стига с тия БМВ-та.....през 1989 година тати каза: Бързо Махай Волгата..съкратено БМВ....и аз си купих Фиат 132...ехе....след това осъзнах, че Ланча и Алфа са с друга душа....и те така до ден днешен.....Италфест ли коментираме или как припада шефа на БМВ...https://www.youtube.com/watch?v=ZbhgrrQL0IY

m__to
23-09-2015, 08:58
Колеги едно голямо БРАВО от мен и приятелите ми които докарах и едно голямо БЛАГОДАРИМ за прекрасните мигове,..... за магистралата незнмам вие как пътувахте, но ние със светлозелената алфа 145 с оранжевия покрив и другата синята със сивия покрив тръгнахме с групата от 1-ви километър на тракия след Пешко с неговата 164-ка и почти до края си се возехме след него, че на приятелката ми алфата е 1.3 боксер и на 160 малко бавно настигахме групичката но нямаше никакви задръствания, супер пътувахме, даже няколко пича с черни 156-ци си караха и те зад нас не сме разкъсвали малката ни колонка която образувахме. Тръгнахме си в 16:07 от пистата и 17.45 бяхме в София, кв. Банишора, (а повтарям че бяхме с 1.3 боксер) никой нямаше на пътя . Момичето което доведохме със синята 145 ца каза че е било адски готино на този фест и хората страшно усмихнати и добри и мисли за догодина и тя да докара нещо по италиянски на феста :thumbup:...... да добавя тая волга ми е$а майката да я бутам :haha::haha::haha:

Колега аз бях едната черна 156 :)

Много беше хубав феста. На мен ми хареса.

italfen
23-09-2015, 10:31
Това наистина е така.
Ако някой си купи Алфа целенасочено, това е добре. Въпроса е, че това са много малък процент от общо каращите Алфа.
Докато тези, които си купуват БМВ е само заради марката. Без значение дали карат дръгели или някоя по-хубава кола.

:thumbup:

Това е самата истина!

...

Малко по-назад Шокси сподели идеята за фенове с други автомобили, които могат да се записват за участие във феста, но само за време. Идеята е страхотна!

Някой беше споменал, че няма да се допускат до мероприятието други марки автомобили освен италианските+лада, което за мен е адски глупаво и това беше причината да не дойда.... дано това, че карам в момента ауди не ме прави по-малко фен във вашите очи :roll:

mirchozo
23-09-2015, 10:57
Що се делите на бедни и богати? Нали знаете..., богат си само ако имаш нещо което не се купува с пари, както някой беше казал "купчина красиво подредени железа, а по средата душа, необяснимо е".
Важното е че повечето карат това което им е на сърце.
Безпорно имаше неща които липсваха на този фест, но пък програмата си беше изпълнена както си го пишеше. Щеше да е хубаво от Ауто Италия да бяха докарали някой нови екземпляри за презентация и фотоснимки, както на феста в Хасково 2009г (ако не се лъжа), но уви..., на мен ми беше по-важно че се видях с приятели, запознах и се с нови такива, всички до един фенове. Та така, аз си изкарах супер.

BO
23-09-2015, 11:07
Някой беше споменал, че няма да се допускат до мероприятието други марки автомобили освен италианските+лада, което за мен е адски глупаво и това беше причината да не дойда.... дано това, че карам в момента ауди не ме прави по-малко фен във вашите очи :roll:
В какво му е глупавото?
Аз си отидох с Опела и дори не поисках да влезна с него. Видях, че колеги (макар и малко) влизаха с други коли. Но за мен това не е редно и не трябва да се допуска.
За това най-чинно си спрях отвънка и влезнах пеша.
И да, някак си не ме мързеше да мина около 20 метра пеша и не ми попречи да отида на феста с друга марка автомобил.
Но оправдания винаги може да се намират. :bounce8:

godtas
23-09-2015, 12:24
Лично на мен феста ми хареса бях приятно изненадан за това че не са ме забравили със специалният стикер наистина не участвах в нито една дисциплина но се видях с доста приятни хора не мога да разбера колегите които се оплакват какво очакват ако всеки не си направи хубавото естествено почват упреците ами добре вместо цяла година да питат кога ще е феста да се хванат да го организират те и да видят какво ще се получи така че благодаря на организаторите

italfen
23-09-2015, 13:00
В какво му е глупавото?
Аз си отидох с Опела и дори не поисках да влезна с него. Видях, че колеги (макар и малко) влизаха с други коли. Но за мен това не е редно и не трябва да се допуска.
За това най-чинно си спрях отвънка и влезнах пеша.
И да, някак си не ме мързеше да мина около 20 метра пеша и не ми попречи да отида на феста с друга марка автомобил.
Но оправдания винаги може да се намират. :bounce8:
Нямам предвид да си влезнеш с Опела и да си покажеш новите вежди, ами ставаше въпрос за участие в различните дисциплини, както казаха защо да не участват Поршета, М-ки и други трак автомобили за да могат зрителите да сравнят и разберат, че италианските са по-добри на пистата, както става в Серес например. Това за мен би вдигнал интереса на събитието като цяло.
Я кажете, ако се появи Бугати Вейрон ще го пуснете ли вътре? :arrow:

Kuker
23-09-2015, 13:24
Ще го пуснем, но само ако е с теглич и тегли на ремарке италиански автомобил :)

mirchozo
23-09-2015, 14:12
Защото е Италфест колега, идеята не е да се съберат някакви стероидни бегачки, а да се покаже италянското. Има си достатъчно други мероприятия за тази цел. Бугати и Ламбиргини ще дойдат колко и Ферари..., т.е. никога за жалост.

kaci73
23-09-2015, 14:12
Не видях някой да ограничава влизането на не италиански автомобили !
На входа даже упорито искаха да си лепна и стикер, макар че колата с която бях е от друг континент 8-)
Поне я паркирах встрани-да не загрозява красивите ви коли :tooth:

tsvety
23-09-2015, 14:40
Допускането на не италиански автомобили на пистата може да стане на Трак дей. И са допускани. Но на Италфеста ще ме прощаване , но го считам за не нормално. Да влезеш на феста с друга кола - ок. Ама да участват!!!!!!
На Бмв събора пускат ли италианки?

ne0
23-09-2015, 15:10
Нямам предвид да си влезнеш с Опела и да си покажеш новите вежди, ами ставаше въпрос за участие в различните дисциплини, както казаха защо да не участват Поршета, М-ки и други трак автомобили за да могат зрителите да сравнят и разберат, че италианските са по-добри на пистата, както става в Серес например. Това за мен би вдигнал интереса на събитието като цяло.

Мероприятието е малко различно.....

А и реално от българските участници в Серес на Италфеста имаше много малка част. Все пак наскоро имаше организиран Трак Дей от КАРБ, който си беше доста успешен.

В Гърция, винаги освен нормалното внимание върху Алфа Ромео се отделя и на гостите. На последното мероприятие имах повече запитвания от фенове на други марки да участват отколкото на Алфа Ромео автомобили (говорим за България, за която аз се занимавам)

Винаги първо каним редовните гости и след разбор се допускат и други. Критерий точен няма. В повечето случаи важен е човекът. След това автомобилът. Но явно така се получава, че желаните хора имат и желани коли.

Винаги има уважение и хората се информират отдалече.

Прикачвам обща снимка на италианските коли, както и такива на гостите.

Последния път имаше 20 гост автомобила.

148211

148212

148213

148214

148215

148216

п.с. Допускането на Руски автомобили е лично моя далечна инициатива, заради собствениците им първо, после заради колите. А и сме виждали доста интересни коли, в лицето на Стоян Еров и доста подготвени.

pa4ito
23-09-2015, 15:23
Не видях някой да ограничава влизането на не италиански автомобили !
На входа даже упорито искаха да си лепна и стикер, макар че колата с която бях е от друг континент 8-)
Поне я паркирах встрани-да не загрозява красивите ви коли :tooth:

Е, сега, чак пък "упорито". Просто предлагах на всички които влизат номер и стикер, дори и на моторите. ;)
Моята идеология е, че когато едни хора се събират на едно мероприятие, те са равни и са под един знаменател... :)

kaci73
23-09-2015, 15:39
Моя грешка - забравил съм да сложа кавички на упорито.
Не взех и не сложих въпросният стикер само защото не съм с италиански автомобил и според мен не е редно да имам такъв, но - това да са ни проблемите :)

Италиан
23-09-2015, 21:00
Ский са, за мен лично покупката на БМВ е овча постъпка, казал някой, че блило кола и айде юруш. Глупости. Може да има хора, които карат италианки, щото нямат пари за БМВ, но поне при мен не е така. И добре знам що карам дърта италианка, а не някакво БМВ, което го има всеки 3-ти мангал. Та твоята гледна точка по въпроса не обосновава примерно моя избор. Не обобщавай като цяло, щото е обидно спрямо доста хора.
Ако ти се налага да пътуваш интензивно с тези иначе красиви автомобили,си жив за оплакване.
Но пък ми е интересно как си се спрял на Алфа?

Bobi_33
23-09-2015, 21:47
Ако ти се налага да пътуваш интензивно с тези иначе красиви автомобили,си жив за оплакване.

Аз се спрях като дете още. Баща ми имаше 33-ка още в далечната 92-ра година. За тогава беше извънземна кола на фона на тогавашния автопарк. Така започна всичко. Иначе към днешна дата работя в автосервиз, има мвъзможността да пробвам много и различни коли, та мога да преценявам и претеглям нещата. С ръка на сърцето ти казвам, че БМВ-тата са ми неудобни като цяло. изключвам най-надървените и най-скъпите им модели, но съм пробвал, не е толкова извънземна кола като цяло.

Иначе има много добри коли за пътуване, все италианки. Примерно на дизелова 166-ца ти ми кажи кое и е гадно за пътуване. И с какво съответно я сравняваш от тези години в нейния клас, от което тя да по-зле.

Въобще тая дискусия не е за тук, за този раздел. Тук се обсъжда Италфест 2015.

Италиан
23-09-2015, 22:02
Да,тогава много съм съгласен с теб.през 1992-ра 33-ка беше съпер.Лично на мен и сега си ми харесва,не и като качество разбира се.Просто като Фен.Относно 166-ца за интензивно пътуване,хайде ще пропусна.Имал съм ей така от нищото проблеми с с датчик,разпределителен вал,датчик колянов вал,шайба на разпределителен вал,с имобилайзера.Като я напънеш на макс по дълго време и протича все от някъде масълце....Да имам Италианки за хоби,но не им разчитам за всекидневна употреба.Аз изминавам по 8 000км на месец с лек автомобил,предимно магистрално по Тракия и Струма магистралите.Не съм Такси!!!

Triptih
23-09-2015, 22:08

Аз пътувам интензивно с подобна кола и не бих казал че сме много за оплакване,дори ми доставя удоволствие.Е ако трябва да сме честни липсата на климатик лятото на обяд по магистралата на отворен прозорец понякога ме кара да размисля:beer:
Иначе и аз като Боби се облъчих от малък.
По темата-феста бе чудесен,но градивните критики имат своето основание и бихме могли да вземем примери от подобни фестове по света и у нас.

Италиан
23-09-2015, 22:27

Аз пътувам интензивно с подобна кола и не бих казал че сме много за оплакване,дори ми доставя удоволствие.Е ако трябва да сме честни липсата на климатик лятото на обяд по магистралата на отворен прозорец понякога ме кара да размисля:beer:
Иначе и аз като Боби се облъчих от малък.
По темата-феста бе чудесен,но градивните критики имат своето основание и бихме могли да вземем примери от подобни фестове по света и у нас.
С каква точно кола подобна пътува,която е без климатик?И как точно изминаваш с нея по 8 000 месечно

546
23-09-2015, 22:35
Изчетох цялата тема,евала за активноста.на следващия фест вярвам ще ударите по едно рамо .
И не се ебавайте с баварките,щот ако фалира алфа те са единствената алтернатива.

Triptih
23-09-2015, 22:38
С алфа 33 1.7 боксер.Не минавам 8000 месечно,по често градско,около 600 месечно,грубо 20 пъти годишно по 200 на ден и 10 пъти в годината по 400-500 дневно.

Италиан
23-09-2015, 22:48
Колега,моите уважения към 1.7 боксер,но сме 2015-та година.Какво ти е ежедневието?

Alfa User
23-09-2015, 23:02
Колега,моите уважения към 1.7 боксер,но сме 2015-та година.Какво ти е ежедневието?

А каква е връзката на така сериозно повдиганата от теб "дискусия" с Италфест 2015??? Всички тия въпроси и дебати са за съвсем друга тема, и съвсем друг раздел... Което ме подсеща пак да повдигна въпроса аджеба има ли модератори в тоя форум, или не?!?
И ако няма модератори - то къде са тогава администраторите???
И ако няма и администратори - да ви таковам и анархията безбожна - тоя форум верно е умрЕл... Точно кат' феста!

angelovi69
23-09-2015, 23:14
Аз съм доволен.
Много мога да напиша, ама няма, за да не повлека много антипостове след написаното. Благодаря на организаторите. Догодина - пак. Ама първо да минем през пролетна среща, тракдей и тогава фест.

Triptih
24-09-2015, 11:15
Ежедневието ми си е супер,не се оплаквам като за 2015г бива.А то е работа,семейство,приятели,природа,хобита и така нататък.Но най–важното е че аз съм си го избрал да бъде такова.Както съм избрал да снимам с лентов фотоапарат или да карам стара алфа,да нямам фейсбук,да имам мотор.....защото така искам.
Аз съм избрал да съм фен на тази марка автомобили.Затова и пиша в този форум и вярвам че алфите са едни много добри коли.Или си фен и вярваш в това или не си.Всеки си избира сам.Интересно ми е колега ти какво си избрал,и какъв е твоя идеал за човека и битието му през 2015г.

mordohy
24-09-2015, 11:37
Към Италиан:
Колега, 33-ката е като мотоциклета. Има един куп недостатъци, но феновете им са твърди. Иди попитай някой рокер, защо кара тая кошница и не чакай отговора, а бягай!:bouncing_smiley:
Да говориш с пренебрежение към боксера е не само проява на лош вкус, но и явно незнание. Двигателите от началото на деветдесетте са достатъчно технологични дори и днес. Даже се наблюдава връщане назад при други марки. Инжекциона Вебер-Марелли се използува и днес масово. Много малко са му промените.
Всеки ден изминавам с моята кола около 100 километра и едва ли щях да я търпя, ако нямаше нужните качества. Със старите и посестрими три пъти съм ходил до езерото Ван. По Европа не ги броя, защото я няма оная тръпка. Дори дъщеря ми, която още няма четири годинки, предпочита в Алфата, а не във Фиата, който е значително по-комфортен.
Виждам, че очакваш да те питаме, а ти каква кола караш, но няма да се хванем в капана на словоблудието.

по темата:
Считам, че трябва да сме цивилизовани хора, а не диваци.
Гостът е свещено нещо. Защо трябва да гоним гостите си?!
Ние не сме затворена секта, а автомобилен клуб. Редно е да има паркинг за гостите, както и да им се обърне особено внимание. Няма нужда да се затваряме. Затварят се и пазят тайни само престъпниците. Нека дойдат, да видят, да ги привлечем с качества, а не да ги отблъснем с високомерие и арогантност!
Цвети, нека влизат! Какво толкова. Помисли малко! Ти поне имаш с какво.
Нека влизат, нека гледат, нека се заразяват с алфа вируси!

toki4a
24-09-2015, 21:29
........... некой има ли да ми развали три лева уе

четаа чета . и ша зема да рода багер вече та тва е темата за фестъа веееее

ne0
24-09-2015, 21:45
........... некой има ли да ми развали три лева уе

четаа чета . и ша зема да рода багер вече та тва е темата за фестъа веееее

БАЯ багер ще да е тоз....

Италиан
24-09-2015, 22:14
Имах предвид,че за Хоби автомобил е перфектна занимавка.За семеен също,но за основен-АБСУРД.И практиката го показва.Тук там някой Фиат с мотор 1,3jtd,който доказано е по ненадежден от 1,4 на Пежо,Ситроен,Форд и от 1,5 да Дачия и Рено.

coca-cola
24-09-2015, 22:51
аре драйвер пали аемгето и на 2000 км е германето :doctor:стига ръси мозък и пиля акъл:indian:

Bobi_33
24-09-2015, 23:45
Имах предвид,че за Хоби автомобил е перфектна занимавка.За семеен също,но за основен-АБСУРД.И практиката го показва.Тук там някой Фиат с мотор 1,3jtd,който доказано е по ненадежден от 1,4 на Пежо,Ситроен,Форд и от 1,5 да Дачия и Рено.

Това с надежността сигурно ти си го доказал предполагам. Особено Пежо малолитражния дизел е недостижимо надежден. Той е дошъл от друга планета най-вероятно.

Обаче все още не захапвам това какво общо има с Италфеста.

mirchozo
24-09-2015, 23:54
Как какво общо, колегата се е набутал с някой талянцки дрънгел на петстин хиляди километра и ся всички сме му виновни че...., заеби, не ми се занимава да ти обяснявам даже. Вземи прочети малко и ще разбереш колко грешно разсъждаваш. Забележи, не казвам че другите автомобили са лоши, трошливи и т.н., аз харесвам всякакви марки, но на сърце ми е тази.

Alfa User
25-09-2015, 00:14
...
Обаче все още не захапвам това какво общо има с Италфеста.

E как какво, бе Боби - биваме просветлени свише колко трошени и ненадеждни са италианските кошници ... Сега ако не си благодарен за осведомлението, не знам кога ще да е...

Аз искам пак да питам : има ли тука модератори, или поне някакво подобие на такива - няколко потребителя вече открито заявиха желание за намеса от "поддръжката", и не разбирам защо не се прави нищо по проблема?!?

П.П. Май схванах същината на проблема - явно трябва ЧЛЕН на клубЪ да се жалва, че да се намесят "модовете" ... мненията и желанията на простите потребители нямат значение.
Ми да ни е честито! :cheers:

Бобби
25-09-2015, 00:24
Изчетох цялата тема,евала за активноста.на следващия фест вярвам ще ударите по едно рамо .
И не се ебавайте с баварките,щот ако фалира алфа те са единствената алтернатива.
Виж сега...алтернативата е Алфа....просто тя е мода.....ти виждал ли си добре облечена германка, без италианско участие....?:)))....я си задай въпроса, ако фалира БМВ....?...те и вагините купиха Ламбо...и какво развитие му направиха...?....никакво....само на некой друг мотор на Ауди слагат надпис ламборгини...за да впечетляват....
А бе я ги заеби....:waving:

tsvety
25-09-2015, 00:34
П.П. Май схванах същината на проблема - явно трябва ЧЛЕН на клубЪ да се жалва, че да се намесят "модовете" ... мненията и желанията на простите потребители нямат значение.

И това не помага. Преди не знам си колко страници и аз се опитах, ама........... явно акото трябва да стане по-голямо и да мирише по -силно

Бобби
25-09-2015, 00:37
Аз се спрях като дете още. Баща ми имаше 33-ка още в далечната 92-ра година. За тогава беше извънземна кола на фона на тогавашния автопарк. Така започна всичко. Иначе към днешна дата работя в автосервиз, има мвъзможността да пробвам много и различни коли, та мога да преценявам и претеглям нещата. С ръка на сърцето ти казвам, че БМВ-тата са ми неудобни като цяло. изключвам най-надървените и най-скъпите им модели, но съм пробвал, не е толкова извънземна кола като цяло.

Иначе има много добри коли за пътуване, все италианки. Примерно на дизелова 166-ца ти ми кажи кое и е гадно за пътуване. И с какво съответно я сравняваш от тези години в нейния клас, от което тя да по-зле.

Въобще тая дискусия не е за тук, за този раздел. Тук се обсъжда Италфест 2015.
Адаш, аз пък точно обратното..баща ми величаеше Мерцедес и БМВ....аз излезнах издънката .....ама бог да го прости, човека ми купи Алфа...и за това моите уважение към него, че не само,че ме е направил...а и ми е угодил:))
Аз не виждам, защо трябва да има дискусия за италфест....който иска ходи, който не иска не ходи.....а който е отишъл и мрънка, се е преебал...:)))

Бобби
25-09-2015, 00:58
И това не помага. Преди не знам си колко страници и аз се опитах, ама........... явно акото трябва да стане по-голямо и да мирише по -силно
Ами така е....като го карате като политиците....типично по български.....
Усетете феновете.....те са масата......форума е маса.....ако успеете да я управлявате...ще постигнете много повече.....
Какво наблюдавам от 2008 г....тези, който са членове....имат привилегия не само от отстъпки и вземане на решения относно там тем подобни събрания относно клуба...ами и в форума се ползуват от безнаказаност при дадени спорове .... в това отношение сте им създали кофти имунитет.....откъдето масата мрънка.......затуй има и блато....
Ако аршина беше равен....нямаше да е така....
п.п...лично мнение...

Furious 155
25-09-2015, 14:28
E как какво, бе Боби - биваме просветлени свише колко трошени и ненадеждни са италианските кошници ... Сега ако не си благодарен за осведомлението, не знам кога ще да е...

Аз искам пак да питам : има ли тука модератори, или поне някакво подобие на такива - няколко потребителя вече открито заявиха желание за намеса от "поддръжката", и не разбирам защо не се прави нищо по проблема?!?

Не се чисти, да се вижда хорската простотия... да ЩЕ бъде забърсано, но простотията няма да спре да се лее...

Цвети написа на всички ясно - Фестът е такъв, какъвто си го направите! Винаги има доволни и недоволни! Не може да се угоди на всички, а и не е това целта!

Италиан
25-09-2015, 21:30
Хайде сега,да не спекулираме с хорската простотия.Грозно е.Особено при доказания факт,че членове на клуба безчинстват как си искат,само защото са си платили.Аз декларирам,че искам да платя двоен членски жнос,но искам и двойни права.Щом плащам повече,редно е да получавам повече.

Gligan
25-09-2015, 21:38
Хайде сега,да не спекулираме с хорската простотия.Грозно е.Особено при доказания факт,че членове на клуба безчинстват как си искат,само защото са си платили.Аз декларирам,че искам да платя двоен членски жнос,но искам и двойни права.Щом плащам повече,редно е да получавам повече.

:screwy:

mordohy
25-09-2015, 22:06

Почувствувах се като привелегирован абонат на местната кръчма!
Давайте идеи за следващият фест и престанете да серете!
Освен това добре сте се усетили, че това, което е позволено на свети Илия, не е позволение на Илия!
Аз мога да тегля една майна на всеки от УС или член на клуба, както и те на мен, защото се познаваме лично и заедно сме преживяли много по събори, трак и драг , фестове и каквото друго се сетите.
Ето и моите идеи за следващия фест:
1: Стриктно разпределяне на колите по модели и марки. Без изключемия. особено за ония индивид Бобби!
2: Да има обособен детски кът. Желаещи да забавляват децата ще има. Не са необходими никакви особени средства.
3: Да се обособи технически център. Семинар по масла и горива. Имаме си инженер химик, който аз ще го уговоря! Съвети по диагностика и ремонт на автомобила. Да ги видим клавиатурните рацери. Имаме даже и строителен инженер, който вместо да търчи по чужди неща да обясни на всеки , който иска, как да си направи гараж с канал.
4:Кулинарен кът! Тука да се привлече Румбата, а не някакви аматьори да развалят храната.
5: Забавления за дамите. На един от фестовете на калояново имаше търкаляне на резервна гума. Два дена преди феста тренирах жената в тая дисциплина, ама нъцки. За това и съм разочарован.
6: ... давайте вие на там!

Изобщо възможно е да се организират много неща с малко средства.
просто давайте идеи!
Иначе е абсолютно наложително да се разделят пистите от феста!

ФЕРАРИСТ
25-09-2015, 23:00
Аз като изчетох 4-7 страници от тия за феста и претеглих коментарите, съпоставяйки ги с преките ми впечатления от същите през годините когато съм бил на Фестове - може би малко ме е яд че го изтървах тая година.....

mirchozo
25-09-2015, 23:49
Хубави идеи никога не липсват, но трябва желание и хора за да се осъществят. Желаещи напоследък липсват (включително и аз заради пътуването посреднощ не ми е до търчане насам натам), а и все пак и някакъв стимул дайте за стюардите, ако трябва нека се вдигне входа на 10лв.
Предлагам също, недоволните от феста нека се включат в организацията догодина, те явно знаят какво трябва да се направи.

stelt
26-09-2015, 00:20
Аз като изчетох 4-7 страници от тия за феста и претеглих коментарите, съпоставяйки ги с преките ми впечатления от същите през годините когато съм бил на Фестове - може би малко ме е яд че го изтървах тая година.....

Ти пък кога си идвал на фест :bangin:

Бобби
26-09-2015, 00:40
Почувствувах се като привелегирован абонат на местната кръчма!
Давайте идеи за следващият фест и престанете да серете!
Освен това добре сте се усетили, че това, което е позволено на свети Илия, не е позволение на Илия!
Аз мога да тегля една майна на всеки от УС или член на клуба, както и те на мен, защото се познаваме лично и заедно сме преживяли много по събори, трак и драг , фестове и каквото друго се сетите.
Ето и моите идеи за следващия фест:
1: Стриктно разпределяне на колите по модели и марки. Без изключемия. особено за ония индивид Бобби!
2: Да има обособен детски кът. Желаещи да забавляват децата ще има. Не са необходими никакви особени средства.
3: Да се обособи технически център. Семинар по масла и горива. Имаме си инженер химик, който аз ще го уговоря! Съвети по диагностика и ремонт на автомобила. Да ги видим клавиатурните рацери. Имаме даже и строителен инженер, който вместо да търчи по чужди неща да обясни на всеки , който иска, как да си направи гараж с канал.
4:Кулинарен кът! Тука да се привлече Румбата, а не някакви аматьори да развалят храната.
5: Забавления за дамите. На един от фестовете на калояново имаше търкаляне на резервна гума. Два дена преди феста тренирах жената в тая дисциплина, ама нъцки. За това и съм разочарован.
6: ... давайте вие на там!

Изобщо възможно е да се организират много неща с малко средства.
просто давайте идеи!
Иначе е абсолютно наложително да се разделят пистите от феста!
Той и Христо Ботев е повел четата от кръчмата....но ги е обединил...за това намекнах за масата, за маса...ама не ме разбрахте....:flirt:....разгледай клиповете на всички фестове и виж, как със всяка измината година издишаме...
Да едно време имаше известна дисциплина в форума, но не чак толкова адекватна...последвалата демокрация се развива, аналогично като и в нашата държава....:)))...изгубила се е тънката нишка ръководство- фенове...
Единственият модератор който не се повлия от пристрастия е Тонов....моите уважения....макар, че го познавам много бегло...

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Хубави идеи никога не липсват, но трябва желание и хора за да се осъществят. Желаещи напоследък липсват (включително и аз заради пътуването посреднощ не ми е до търчане насам натам), а и все пак и някакъв стимул дайте за стюардите, ако трябва нека се вдигне входа на 10лв.
Предлагам също, недоволните от феста нека се включат в организацията догодина, те явно знаят какво трябва да се направи.
Много добра идея......но много е трудно да накараш, някой дет мрънка да работи....

bager
26-09-2015, 01:10
....

Боби, няма по-добър регулатор от личният пример. Просто давай пример...
Между другото всеки това прави - дава пример.
Лошото е, че се дава и лош пример за последование.
А от това никой няма полза.

Та...давай пример...и не само ти. Има още ценни хора дето могат да го правят.

п.п. И макар и като послепис ще вляза в темата за Италфест. Това ми е вторият(май) фест, дето пропускам. Яд ме е и знам, че си е щях да си прекарам добре ако бях дошъл.
Браво на всички, които се погрижиха това мероприятие да го има все още.
Браво и благодарности!

Бобби
26-09-2015, 01:46
Боби, няма по-добър регулатор от личният пример. Просто давай пример...
Между другото всеки това прави - дава пример.
Лошото е, че се дава и лош пример за последование.
А от това никой няма полза.

Та...давай пример...и не само ти. Има още ценни хора дето могат да го правят.

п.п. И макар и като послепис ще вляза в темата за Италфест. Това ми е вторият(май) фест, дето пропускам. Яд ме е и знам, че си е щях да си прекарам добре ако бях дошъл.
Браво на всички, които се погрижиха това мероприятие да го има все още.
Браво и благодарности!
Ники, аз съм просто фен....винаги ходя на италфест с пълна кола от кандидат фенове.... и тая година го изненадах кукера.........
Но за пример не ставам, защото съм антигерой у форума от самото си влизане в него...ти поне знаеш...:)))
Е моята идея е.....допускайте на тези мероприятия всички желаещи, независимо каква кола притежават....и управляват в момента....дайте им възможност да седнат зад волана на италианката....той вируса от там се прихваща.....а не от думи....
:excl:

546
26-09-2015, 07:13
.......може би малко ме е яд че го изтървах тая година.....
Мен пък много ме е яд, че пропусна .

tancho
26-09-2015, 10:11
Ники, аз съм просто фен....винаги ходя на италфест с пълна кола от кандидат фенове.... и тая година го изненадах кукера.........
Но за пример не ставам, защото съм антигерой у форума от самото си влизане в него...ти поне знаеш...:)))
Е моята идея е.....допускайте на тези мероприятия всички желаещи, независимо каква кола притежават....и управляват в момента....дайте им възможност да седнат зад волана на италианката....той вируса от там се прихваща.....а не от думи....
:excl:

Много точно.Аз съм типичния пример как се запалих по алфа ромео.Качих се покарах и казах това ще е.

Peak1
27-09-2015, 00:21
Аз честно казано останах разочарован от феста.

За хората, които не караха нямаше нищо особено. Нямаше ги Вентура, нямаше ги Екстрийм, нямаше го Ферариста, нямаше ги интегралетата, нямаше 4Ц, нямаше атракция, нямаше емоция.
Тайм атак свърши изненадващо рано за мен и съвсем всичко за нормалния посетител приключи. После трябваше да гледаме драг от на майната си, а водещият за втора поредна година на моменти беше меко казано досаден.
Ако не беше хубавата стара компания феста щеше да е загубено време.

Sm0k
27-09-2015, 18:36
Това наистина е така.
Докато тези, които си купуват БМВ е само заради марката...

Основната прилика реално между двете марки е фен групата. Несъмнено това е една обща страна - фенове на марката...
Нека не обсъждаме това кой бил овчар и кой какъв избор имал. Въпроса е, че и двете марки са основно фанатизирани.
Но наистина ако тук кажете 20 човека, че имате пари за доста по-скъпа марка автомобил, ама карате Алфа защото сте фенове, то в БМВ форума има 100 пъти по толкова, които са фенове на БМВ и го карат просто за идеята, за фанатизма. Точно от там идва и различното финансиране на двете мероприятия, съответно и разлика в качеството на крайния продукт.
Но никой фен на марката няма да излезе и да каже, че не му харесало. Ей на тези няма да им харесва, които карат Алфа само и само защото са нямали пари да си купят БМВ, та решили насила да се присъединят към едно "общество", в което нямат работа. На сила хубост не става. :kiss:

Абе аз рядко се съгласявам с тебе, ама тоя път изглежда, че си прав до голяма степен. С толкова голям процент хора дето са на сила фенове и толкова малък твърди фенове, така ще е.

ФЕРАРИСТ
27-09-2015, 21:01
Ти пък кога си идвал на фест :bangin:
Хасково, Лесново.....Не бих го пропуснал, ако ще и 5 коли да има, но жената има отвратителния навик да планира още напролет семейната ваканция и без да знае кога ще е феста, за 6 години успя да направи съвпадение 4 пъти......

toki4a
27-09-2015, 22:39
Аз честно казано останах разочарован от феста.

За хората, които не караха нямаше нищо особено. Нямаше ги Вентура, нямаше ги Екстрийм, нямаше го Ферариста, нямаше ги интегралетата, нямаше 4Ц, нямаше атракция, нямаше емоция.
Тайм атак свърши изненадващо рано за мен и съвсем всичко за нормалния посетител приключи. После трябваше да гледаме драг от на майната си, а водещият за втора поредна година на моменти беше меко казано досаден.
Ако не беше хубавата стара компания феста щеше да е загубено време.

аз лично ги видях и бобо и вентурци и от града на ферариста и от нашия град и ОТ вашия град
загубно време е на тези който не са ДОШЛИ ;)

---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

Хасково, Лесново.....Не бих го пропуснал, ако ще и 5 коли да има, но жената има отвратителния навик да планира още напролет семейната ваканция и без да знае кога ще е феста, за 6 години успя да направи съвпадение 4 пъти......
жени:metal:
и аз требваше да ходя на Троян ама се отложи :D

кученцетоОгиитаткоДоги
27-09-2015, 23:45
Щом има недоволни значи феста е минал повече от добре:)Нямаше да е добре ако всички бяха доволни.Както викаше бай Тошо ,,Много на добре не е на добре,, :):) В едно семейство,ако няма караници от време на време значи имат сериозен проблем:):) Догодина ще дойда и аз с удоволствие:cheers:

Събев
12-06-2016, 22:53
Колеги преди час по ХобиТв случайно попаднах на репортаж от Италфест 2015, 30 минутно предаване е било но хванах последните 5 само! Някой ако знае каде може да се намери да се гледа да пише, че уж нямаше отразяване на събитието, но се оказа че е имало и ми е интересно да го видя!

angelovi69
05-07-2016, 21:38
В очакване на информация относно Италфест 2016 - кога, къде, мероприятия по време на феста и т.н. Давайте идеи, както си го направим, така ще изкараме! Някои идеи може да бъдат прегърнати от организаторите!

s_romeo
06-07-2016, 22:24
Панаирът в Пловдив има достатъчно място и като локация е ОК.

mirchozo
07-07-2016, 13:47
То варианти много, ама с всяка изминала година стават по-зле нещата. Всичко ще стане ясно в последния момент. Всъщност все тая, пак ще отидем за да се видим с определена група хора, да хапнем и пийнем заедно.

Alfa User
07-07-2016, 22:14
То варианти много, ама с всяка изминала година стават по-зле нещата. Всичко ще стане ясно в последния момент. Всъщност все тая, пак ще отидем за да се видим с определена група хора, да хапнем и пийнем заедно.

Maй наистина само това ни остана от идеята на Фестовете :(

Jimy
07-07-2016, 23:02
Стига де, ние балъците с изтрещяла фенщина кво да правим???
Ще носим конуси ако требе, но стегнете редиците!:clapping:

Alfa User
09-07-2016, 21:53
Ми какво да говорим ... Фестовете обикновено са в началото на октомври или края на септември ... Вече наближаваме средата на ЮЛИ а все още нищо не се споменава за ИталФест 2016 ?!?

Някак е редно според мен феновете да знаят какво да очакват, за да си наредят нещата - за да няма после мнения от рода на "абе тая година много малко хора имаше" ...

alfa_romeo_forever
10-07-2016, 15:19
Хм определено обявяването на феста закъснява ... Дано всичко е наред и да се състои ..

Zahari_
11-07-2016, 13:44
Като се има предвид че пролетния събор беше на 25ти Юни, нормално да очакваме Италфест октомври-ноември най-вероятно. и ще бъде обявен месец предварително и една седмица за превеждане на парите. Въпросът е поне да има ориентировъчна дата и да се каже място, защото ако пак е Калояново не мисля че ще има много хора, а за хотела изобщо.

mirchozo
11-07-2016, 13:59
Къв хотел бре, тва всичко друго ма не и хотел.
Циганцка раута

V@K@T@
11-07-2016, 15:22
Едва ли ще е пак на калояново но дори да е там може да си харесаме хотел в Пловдив

ScuderiaItalia
11-07-2016, 17:16
То че на пистата е интересно да гледаш гонки, но не е много готино да те пече слънцето цял ден. Не че няма да отида, но май лично предпочитам да е някъде на природа.

alfa_romeo_forever
19-07-2016, 23:18
Та така ... Ще има ли Италфест 2016 ??

Въпрос към организаторите

ShoxXx
23-07-2016, 01:31
Ако има...то явно няма да е септември или няма да е на Калояново. Това е графика на писта Дракон за септември:

digitalundgrd
23-07-2016, 02:17
След последните 2 пъти на Калояново - изводите бяха, че :

1) Хотел с ресторант наблизо няма читав - Сарая е под всякаква критика, а Пловдив идвало далече след като си изпил 1234567 бири на пистата.

2) На повечето им било скучно да гледат как някой върти кръгчета на пистата, докато те чоплат семки и слънчасват...

3) от т.2) следваше, че ще се прави отделно трак дей (който се състоя в края на май месец) и отделно Италфест, на който няма да има "спортни" мероприятия, а по-скоро "фенски" такива, насочени главно към публиката и самите коли посетили събитието.

nickgaidarov
23-07-2016, 02:43
...

digitalundgrd
23-07-2016, 10:26
Супер, темата за феста и проблемите свързани с хотелската част се бистрят вече 2-ра година. Можеше в началото на тази да се свържеш с организаторите на феста (никовете им са fiore и tsvety) и да им предложиш да съдействаш за хотел Тракиец. Сега предложението ти идва малко късничко ;)

nickgaidarov
23-07-2016, 10:32
...

ShoxXx
23-07-2016, 13:43
Има огромна пропаст между реалност и очаквания.

Струва ми се, че на повечето хора и фенове на италианските марки им се иска да има нещо от типа на Woerthersee, където има много да се види, да се пият бири и готини скари, готини хора, с които наистина може да обмениш опит и много ама много яки коли. Дет' се казва каймака на тунгованите коли от VAG групата. Не звучи зле, ама това са очаквания.

Реалността е, че никой не иска да види събрани на едно място, ако ще и да е в центъра на София или в Арена Армеец или Експото четиресет 156-ци, петдесет 147-ци, осем GT-та и 20 Фиат Браво. Завучи несериозно, защото колкото и собствениците да си ги харесват, мисля, че дори и пеша да се разхождаме по улиците има много по-расови коли, които да привлекат погледа ни.

Да, щеше да е супер яко ако имаше реставрирани Alfi, няколко брутални Integrale-та, представители на Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, Ducati и т.н. Ето тогава щеше да има какво да се види и да не се гледат състезания, да се направи друга програма и въобще друга концепция...НО предвид това, с което разполагаме като автомобили на фенове, като интереси на феновете и т.н. най-логичното нещо е да има състезания, защото като няма 40 уникални автомобила, които да ти заковат погледа и после да видиш готини хора, с които да говориш, а има предимно ежедневни коли и хора и групички, които трудно се гледат, то най-нормалното нещо е да има някакви надпревари, които да привлекат вниманието.

Някой ще ми каже ли как се прави фест без състезания, без това, което сме свикнали да виждаме всяка година? С какво се пълни програмата като нямаш автомобили акцент? Реално ако искате да видите автомобилите, които явно си заслужават от фестовете - отворете темите и снимките от оптичния тунинг. Това са. Миналата година имаше Freemont...WTF???

У нас модела със състезанията по фестовете и съборите работи. 2013 година на Лесново беше пълен провал, 2014 година беше малка стъпка напред, 2015 година беше сравнително добре откъм състезателен елемент, но се видя, че липсват занимания за публиката, за децата, за хората. Седиш, печеш се, гледаш коли по пистата и след 1-2 часа си викаш - кво да видя повече. Човек се учи от грешките си, но като си стигнал до някъде и 2013 година се провалиш тотално, следва да започнеш от нулата и да спечелиш отново доверието на хората.

Идеята е собствениците на уникални ретро и супер италиански автомобили сами да искат да дойдат на Италфест, а не да се обаждаме и да се молим поне на един с такъв автомобил да дойде за половин час да се завърти на пистата колкото да се покаже.

И като заключение: може би с Италфест трябва да се случи това, което се случва с ЦСКА. Не точно във финансовата част, но може би една година трябва да се пропусне и да се преосмисли всичко като концепция, да дойдат нови хора, ново мислене, нови идеи, а не да се изисква много във форума месец преди феста, после да се плюе месец след феста и следващите 10 месеца нищо да не се прави. Ако няма Италфест 2016, то нека има Италфест 2017, който да бъде и балкански фест на италиаснките автомобили. Така де, започва се от нулата, ама ударно. Цяла година има до тогава, а липсата на яснота в края на юли ме кара да си мисля, че тази година фест може и да няма.

Majed_146
24-07-2016, 00:33
Ай стига бе направо ме разочарова бе брато.. Аз защо глася Бегачката за италфеста... Брат ако няма да оргазнизирате Италфест давай един тракдей,... Много хора ще сме ви благодарни... обещавам...:machinegunner::biker:

ShoxXx
24-07-2016, 17:24
Не, не. Не искам да разочаровам никого! Просто разсъждавам на глас, нали е форум? Все още всички очакваме позицията на КАРБ относно това къде ще е Италфест 2016. Аз не съм част от КАРБ от години и не организирам. Аз помагам кололото да се върти когато феста вече започне, но до началото и какво къде и как ще бъде - нямам отношение.

myrko
25-07-2016, 00:46
Колега ShoxXx бъркаш годините 2013 беше в Хасково и беше най-добрия фест за последните години :cheers:

mirchozo
25-07-2016, 11:19
Нещата като не се получават губят смисъл и интерес, напълно нормално и закономерно. Трябва задължително да се поканят представителствата на марките, да докарат няколко нови автомобила които не се виждат всеки ден по улиците, нека си направят рекламата, защо не ?
Това е голям минус през последните години.
РЕКЛАМА, защо никой никъде не споменава нищо за реклама, дори да има фенове как да разберат кога/къде/как, ето дори и сега чоплим въпроса и информация пак няма. Как да има висока посещаемост като никой не знае кога и къде, а тези които все пак идват остават недоволни заради недобрата организация. Просто няма как да стане.
Отделно ще е добре да е 2 дни, така или иначе отива към обяд докато се съберат всички, програмата ще е по-малко натоварена, а не всичко да е набързо претупано. Втория ден задължително без шофиране, предимно забавление и мероприятия.
Локума може да се тегли много, нека си направим една анкета кой какво очаква и с какво може да допринесе за да се получат нещата.

Jimy
03-08-2016, 13:45
На писта Дракон, през септември месец гледам има 4/четири/ свободни дати, за сега!
Не че е единственото възможно място за италфест, но по мои наблюдения, винаги се търси повечко адреналин с мириз на бензин и изгоряла гума. Има разбира се и друга порода фенове, дето се събират с приятели и правят скари и мохабед, е там има място и за това?!

mordohy
03-08-2016, 22:23
Италфеста с трак дея не трябва да имат нищо общо. Да, добре е на Италфеста да има и къде да се въртят гуми, но това все пак не е трал дей. Ето за това са толкова провалените Италфестове. Там отиваме с жени и деца да се забавляваме и да ги научим на нещо. Когато им се предлага само жега, рев на мотори и смрад, то няма защо да се чудим, че ще има провали.
Вместо да се грижим за гостите си, ние само си помпаме егото с безсмислени и безсолни, като стара любовница конкурси, с вечните водещи, с вечните им простотии.
Проблемът е, че от години всичко се организира от шепа хора. Останалите си бъркат с единия палец в устата, а с другия в задника и при смяната им мърморят, че нещо не е наред. Не е наред системата.
По-горе хубаво го каза някой.
Разваляне на всичко и започване на ново.
Самият формат трябва да се промени.

Bobi_33
04-08-2016, 00:30
Италфеста с трак дея не трябва да имат нищо общо. Да, добре е на Италфеста да има и къде да се въртят гуми, но това все пак не е трал дей. Ето за това са толкова провалените Италфестове. Там отиваме с жени и деца да се забавляваме и да ги научим на нещо. Когато им се предлага само жега, рев на мотори и смрад, то няма защо да се чудим, че ще има провали.
Вместо да се грижим за гостите си, ние само си помпаме егото с безсмислени и безсолни, като стара любовница конкурси, с вечните водещи, с вечните им простотии.
Проблемът е, че от години всичко се организира от шепа хора. Останалите си бъркат с единия палец в устата, а с другия в задника и при смяната им мърморят, че нещо не е наред. Не е наред системата.
По-горе хубаво го каза някой.
Разваляне на всичко и започване на ново.
Самият формат трябва да се промени.

Добре де, защо след като е неразумно да се прави фест на писта, от клуба на БМВ , (което е 1 марка, на нашия фест е всичко италианско, демек много марки, трябва да бъдат повече посетителите) се събират по 5000-6000 човека, няма недоволни. При нас само недоволни, всяка година по-малко хора. Ми според мен последната причина е това,, че е на писта мероприятието.
Причините са други. Първо клуба ни е слаб, няма бюджет да направи това което може да напреви БМВ клуба примерно, второ нашата марка - Алфа Ромео загива в момента.

mordohy
04-08-2016, 01:40
Напипваш нещата.
Рибата се вмирисва от към главата.
От достатъчно години всичко е някаква бутафория и гадост. Виртуалното няма нищо общо с реалното.
В момента .....
Бе няма да пиша повече, че ...

Jimy
04-08-2016, 12:31
... Причините са други. Първо клуба ни е слаб, няма бюджет да направи това което може да напреви ...

Защо клубовете ни са слаби и нямат бюджет?! Включая, разбира се и СФФБ.

digitalundgrd
04-08-2016, 15:56
Щото :

1. сметни колко от хората каращи БМВ са баДки "фирмаджии"-бизнесмени и колко са такива с Алфа-Фиат-Ланчиа ;)

2. сметни по светофарите колко БМВ-та виждаш в ценова категория 20 000-100 000лв и колко еквивалентни Алфи-Фиати-Ланчии (опс ми то няма толкова скъпи) :)

Каквото и да си говорим малко са хората в този и във Фиат форума, които ще извадят е така поне по 1000лв да дарят на клуба безвъзмездно или да предложат някакъв вид услуга - примерно собственици са на хотел/ресторант --> предоставят го на клуба за Феста и 50% от парите от нощувките/ресторанта отиват в касата на клуба ;) итн итн...

BO
04-08-2016, 16:38
Щото :

1. сметни колко от хората каращи БМВ са баДки "фирмаджии"-бизнесмени и колко са такива с Алфа-Фиат-Ланчиа ;)

2. сметни по светофарите колко БМВ-та виждаш в ценова категория 20 000-100 000лв и колко еквивалентни Алфи-Фиати-Ланчии (опс ми то няма толкова скъпи) :)

Каквото и да си говорим малко са хората в този и във Фиат форума, които ще извадят е така поне по 1000лв да дарят на клуба безвъзмездно или да предложат някакъв вид услуга - примерно собственици са на хотел/ресторант --> предоставят го на клуба за Феста и 50% от парите от нощувките/ресторанта отиват в касата на клуба ;) итн итн...
И на фона на тези думи:
1. Членство Алфа = 60 лв.
2. Членство Фиат = 50 лв.
3. Членство Ланча = 40 лв.
4. Членство БМВ = 40 лв.
5. Членство Мерцедес = 40 лв.

Явно тия, които карат италиански коли са батките в случая. Особено собствениците на Алфи. И предвид твоите думи, които са реалността, то е абсолютно нормално финансовото състояние на италианските клубове.

Jimy
04-08-2016, 17:24
Мда и понеже точно за това исках да обменим мисли, да попитам още нещо!
ВО добре цитира членският внос в наще и другите клубове, но може ли да споделите каква е цифрата на официалните членове на съответните автоклубове?

Bobi_33
04-08-2016, 20:46
И на фона на тези думи:
1. Членство Алфа = 60 лв.
2. Членство Фиат = 50 лв.
3. Членство Ланча = 40 лв.
4. Членство БМВ = 40 лв.
5. Членство Мерцедес = 40 лв.

Явно тия, които карат италиански коли са батките в случая. Особено собствениците на Алфи. И предвид твоите думи, които са реалността, то е абсолютно нормално финансовото състояние на италианските клубове.

Това с парите както и да е. По-идиотското в нашия случай е, че имаше хора, които искаха да платят тоя членски внос от60 лв., но нямаше кой да им обърне внимание. Естествено тия хора са се отказали вече от клуб и идея и сега дори някой да ги гони да станат членове, няма да станат. Просто организацията е слаба за съжаление.

ShoxXx
04-08-2016, 23:37
Има истина в някои изказвания, има и много предположения.

Набързо казвам за БМВ събора, който тази година отбеляза 15 години и винаги е бил пример за това как трябва да се прави фест у нас. Това са елементарни истини и изводи, до които всеки трезвомислещ над 25 години трябва да стигне и сам.

1 BMW е марка с много повече фенове, като голяма част от тези фенове са под или около 18-22 години. За тях мечтата е да си вземат е36 или ако имат малко повече възможност е46 купе и да въртят гуми. Тази аудитория е много трудно да бъде разочарована, защото критериите са ниски все още. Млади момчета, които 2 коли да видят да дрифтят и вече са доволни.

2 Това, което има Алфа Ромео като по-специални коли в последните 20 години са Alfa 147/156 GTA, 4C, евентуално 159 ti. Дори 166 3.2 или GT 3.2 нямат нищо по-специално от просто малко по-мощен мотор. 159 ti какво има - същите двигатели като масовката и 19-ки, прагове, окачване и червени уреди...BMW имат в последните 20 години следните топ модели 135i, M3, M4, M5, M6, i8, S1000RR, като някои от изброените имат и кабриолети и олекотени версии и т.н. Тези коли представляват интерес за феновете, а такива има много, защото марката ги предлага. Т.е. дори и като атракциони да е слаб един BMW фест, то има поне 20 М3-ки, още толкова M5, 10 М6, Z4, Z3 M и т.н. Да не говорим, че може да отидеш с някои individual и да обереш наградите или с някое 335d, което да прави M-ките спрели...просто има разнообразие от топ модели, а феновете искат точно такива.

3 Дрифт! Каквото ще да става, колкото и коли да има или да няма, 3 руси п*тки и 5 дрифтаджийки правят шоуто за целия ден. Точка! За това отиваш - това виждаш! Без никой да се обижда, ама има 2-3 75-ци в клуба, които могат да направят сносен дрифт.

4 Не се дават по 1000-2000-3000лв за спонсортство на BMW фестовете. И 500лв вършат работа, ама простата математика е следната. 2000 коли, по 10лв вход на човек, средно по 3 души на кола - 60 000лв вход. Членство 40лв на човек - 1500-2000лв на година от членски внос, спонсори поне 5-6-7, които имат интерес, защото народа е много - 10 000лв спонсорство. Събота да струва 40000лв и останалото познайте за кого е. Те за тва имат драми там къде отиват парите, щото парите са много, но тва е друг въпрос.

5 Представяне на нови модели, докарани нови коли от официални представители, ама не базова F10-тка или F30 520d.

Последния събор беше слаб. 15 години, уж юбилеен, но слаб. Неща, с които ние сме се сблъсквали. Чакаше се не 20мин за кебапчета, а по 40-50 минути. Кебапчето некви космически суми. Никакви странични занимания за никого, само дрифт от време на време, бутане на коли, автомивка от некви полуголи кифли. Една от частите на събора беше интервю със състезателите, ама те там всички са в дрифт шампионата с некви 300-400-500 коньови е30-ки. Водещия слаб, НО

НО

Прочетете отзивите в БМВ форума - един нема да плюе! Всички са щастливи и искат още. Кво да кажа повече?

Извод - трябва ни дрифт и ше се оправят нещата! :D

---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

И още нещо - там фенщината е разпространена и сред хора с пари. Имали едно време е36, влюбили се в марката, животът ги завъртял и сега си купуват сериозни BMW-та нови от магазина. Знаят за какво ги купуват, поръчват ги с екстри, правят си ги като за тях.

Колко нови Алфи има продадени за миналата година? А за тази? А колко от купените Алфи са от заклети фенове на марката?

За феновете на марката с възможности няма избор от нови модели.

mirchozo
05-08-2016, 09:48
Фолксваген клуба да не би и те да правят лоши събори ? Събират се на една голяма поляна и кой кво може ...

Директно на въпроса, ИТАЛФЕСТ ЩЕ ИМА ЛИ ТАЗИ ГОДИНА ИЛИ НЕ ???

Jimy
05-08-2016, 10:38
Със сигурност меренето на фенщина с други автоклубове няма да ни помогне. Това може да донесе повече негативи от позитивите. Можем само да се поучим от техният опит, как се организират и забавляват, но това кой бил по-по, най и тн ... мисля, че няма нужда.

Ако позволите да споделя нещо, например клуб пежо си се организират и правят според мен, много слаб и елементарен събор, говоря чисто организаторски. Обаче всички са толкова надъхани и с огромно желание ... въпроса е защо? Имайте предвид, че и там моделите не са толкова интересни, дори напротив. Второ, малко са новите автомобили, но яко направените и добре поддържани бегачки са в изобилие. Няма модерни тупалки и суперкари, но има повече поне колкото на наш фест модели на пининфарина дизайн - 406 купе!
В тая връзка, от няколко години досаждам на колегите ... италфеста да е изтеглен по-рано от есента! Дрънкам и за това, номерата за събора да бъдат готови доста по-рано от датата на провеждане!
Някак си въпроса ми за членовете на автоклубовете минава между капките, но успях да проверя членският брой за пежо-78 потребителя. За СФФБ са по-малко от 30, така мисля ... не мога да влезна във форума и да кажа със сигурност.
Мисълта ми е, че колкото повече активни членове, повече идеи, спорове и съответно решения! Повече членски внос, който позволява повечко свобода и реализиране на взетите решения.
В крайна сметка, трябва ни повече автореклама, вътре в самите ни организации, щото толкова много регнати трябва да бъдат някак си приобщени към "фирмата"! Дали с облаги, както се и прави с многото ни търговски партньори, дали с някакви томболи и награди ... не знам точно, но може да се измисли формулата.
И последно, че станах досаден ... в един футболен клуб, как са уредени фенските взаимоотношения: ПВК и ФЕН на съответния клуб?

Turbo_A3
05-08-2016, 14:05
[QUOTE=mirchozo;1489140]Фолксваген клуба да не би и те да правят лоши събори ? Събират се на една голяма поляна и кой кво може .../QUOTE]

На VAG събора има ДРАГ с измервателна техника, тайм атак, като колите са разделени по класове на директни елиминаций, още карене на други дисциплини, игри за публиката, както и за най-малките, задължителните автомивки с чапли и накрая награждаване за 1-во, 2-ро и 3-то място на стълбицата с купи, медали и оше символични награди, както теглене на томболи и др. Така че не мисля че се ограничават нещата до ГОЛЯМАТА ПОЛЯНА!!! Ауди събора също е така. Бях и на VAG и на Audi тази година, като станах 1-ви и двата пъти както и жената 1-ва и то в дисциплините драг. Не знам как е на алфа, но явно няма и да разбера.

PE4E
05-08-2016, 23:42
ИТАЛФЕСТ 2016 :?:

Alfa User
06-08-2016, 00:14
ИТАЛФЕСТ 2016 :?:

е умрел ... явно.

PE4E
06-08-2016, 09:01
Само това ли ще е :shutup: Септември наближава.....:screwy:

alfonso_90
06-08-2016, 12:40
Събора явно ще е зимата за да има дърпане на ръчни ,щом дрифтовете правят шоуто ..:busted_cop: Или ще е нещо много специялно ,щом до сега го пазят в тайна или просто няма да има нищо ,защото всеки само недоволства и на организаторите им е писнало...

alfaa156
07-08-2016, 15:43
май май ще да е второто :( нищо няма да има

Alfa User
07-08-2016, 22:41
Дори и да няма Фест тази година, мисля че е редно "управата" на клуба да излезе от мазето, и да каже на хората!
Средата на Август е все пак...

V@K@T@
08-08-2016, 07:20
То и да има фест аз вече се отказах да ходя ... Ше ми го изтропат 1 седмица предварително и пак ще почна да се чудя как да се сменям ко да прая че да отида и като отида няма да видя нищо ново или различно. Ми то ако ше е само за да се видя с близките приятели мое им звънна и да се съберем да са нальокаме и без фест

ShoxXx
08-08-2016, 09:44
Фест се организира минимум месец. Горе долу месец - два. За да го организираш трябва да знаеш 1 къде ще е. Дори и днес да се каже къде е феста, то трябва месец и половина преди да се случи.

mirchozo
08-08-2016, 11:44
Е има още шанс за коледен фест, ше докарам и Снежанки няколко броя :)

Zahari_
08-08-2016, 18:41
И след много изписани постове се връщаме на моето предположение за октомвро-ноемврийски фест ;) и едномесечно предизвестие.
+1 за по-ранни номера и реклама, а не на входа. До сега май само веднъж бяха разпратени номера по клубните сервизи (пример), магазините където клуба има отстъпка и тн..., както и всеки който желае можеше да ги вземе от някой "представител" (който се навие да вземе за съответния град - винаги се намира).

Поздрави на всички!

mirchozo
10-08-2016, 14:14
Бе то ного неща могат да станат, ма желание няма. Сички искаме наготоо да идем да погледаме сиир, да издем пу две кибапчита и топла бира, после хутела, маса, хапка, пийка, некоя друга игра с публиката и сабален пу жиу пу здрау. Ма таз гудина и тва нема да има, ебахму и управителния савет начи, Алфити ли си пурдадаа, счипиа ли са, що тей стана ?

dansguardian
10-08-2016, 14:21
Е, ти пък сега "Управителен съвет"... ;) Да си чул колхоз или ТКЗС с управителен съвет? У БКАР са само звеноводи, бригадири и ударници многомашинници.

italfen
11-08-2016, 11:55
И аз се надявах на Италфест, ама не издържах накрая затова взех баварец :(

Jimy
11-08-2016, 15:02
Едното не пречи на другото ... според мен!

ShoxXx
11-08-2016, 21:13
Дет се казва хора на години сме. Ако не сме се усетили до момента, че фест няма да има...кво говори тва за нас? :hump:

digitalundgrd
11-08-2016, 21:19
...че има още такива, които вярват в дядо Коледа :native:

mirchozo
11-08-2016, 22:33
Бе то сме се усетили отдавна, ама въпроса е принципен, защо се крият и нищо не казват управляващите.

digitalundgrd
12-08-2016, 01:33
Ми в интерес на истината може би, щото не са на заплата осигурена от форумните "тигри" или от членовете на клуба. Според мен не са и длъжни при това положение да се отчитат на когото и да било...

Или казано по друг начин : плащам за кино прожекция - имам право да мрънкам, ако по средата на филма ми го спрат.

Ако вляза гратис и пак го спрат по средата - ставам и си заминавам без да имам право да мрънкам, за каквото и да било!

Като има тука 10тина фенове айляци с идеи и възможности, които държат да има Италфест тази година, ами давайте организирайте нещо!

Така или иначе до сега организаторите + "персонала/стюардите" се брояха на пръстите на двете ми ръце :)

mirchozo
12-08-2016, 15:28
Е защо да е гратис, нали всеки посетител си плаща вход. Колкото по-интересно е събитието, толкова повече посетители и събрани пари.

digitalundgrd
12-08-2016, 16:03
Това с гратиса го написах по отношение на това, че реално никой не е длъжен да се обяснява или да дава отчет на никой, защото в нашия случай всичко се прави от организаторите на "добра воля" за едно "мерси" или "беше супер" в края на мероприятието било то италфест, итал тракдей итн.

Ама където има една приказка "аз мерси не ям" :) , още повече че даже 90% от отзивите са негативни накрая и все така никой не се наема да помага дали финансово, дали с губене на време и нерви по организационни въпроси итн. И в един момент всеки ше си каже "я майната му на всичко".

Таа така че извода според мен е, ако има фест супер - ходиш, виждаш се с хората, които са ти приятни, ядеш кибапчитъ/ кифтеа и пиеш биришка.

Ако няма кой да се наеме да го прави - чудо голямо...не ходиш никъде и си кротуваш.

Реално погледнато никой не е вложил нищо от себе си, за да се случи Феста - не виждам причина да се негодува, за това че едва ли не някой друг е бил длъжен да организира нещата, така че на човека Х да му е готЕно, докато е бил на Италфеста, или за това че не дава отчет що аджеба не е организирал кОпона:picnic:

myrko
17-08-2016, 00:07
:drinking: Прав си колега digitalundgrd , че "гладна мечка хоро не играе" ама тея хора като са се цанили за тия "постове" им е било ясно какво е дереджето много преди това, аз една тема не видях в тоя раздел, където се дискутират финансови, организационни и каквито и да било други проблеми.

dansguardian
17-08-2016, 09:17
ОК. Предлагам да се събира някаква такса "участие", "посетител" или както и да я наречем, в размер на 100 лв. примерно. Колко алфисти обаче ще я заплатят е друга тема.

ScuderiaItalia
17-08-2016, 15:39
Ами тая такса от 100 лева какво ще влиза в нея? Само входа или и други работи? Попринцип, ако само входа е 100 лева на човек и е организирано от дълго време, напримерно от сега за другата година за август месец, то хората ще са си направили сметка, и ако трябва по 1 лев всеки ден ще си оставят в касичка. Но ако тая такса е от утре за другиден, не всеки може да си позволи.

Alfa User
17-08-2016, 19:04
:drinking: Прав си колега digitalundgrd , че "гладна мечка хоро не играе" ама тея хора като са се цанили за тия "постове" им е било ясно какво е дереджето много преди това, аз една тема не видях в тоя раздел, където се дискутират финансови, организационни и каквито и да било други проблеми.

Теми от този тип, колега, са скрити за обикновения потребител на форума - достъпни са само за "чУенове" - от там и неяснотите, незнанието, и всеобщата тъмнина, обхванала тази иначе толкова нашумяла до скоро Организация ...
Няма как информация, достъпна само за шепа хора, да е полезна или поне подлежаща на критика от масата фенове...

mirchozo
17-08-2016, 21:56
Аз съм на мнение че форума е мъртъв отдавна. Виждам неповече от 20-30 редовни юзъра, едно време беше ехеее... Та и интереса е на същото ниво. Откакто пък се направиха скрити раздели всичко отиде на майната си.
Преди си слагах стикери по алфите с кеф, сега ме е срам и на 159ката изпбщо няма да си направя труда.

mordohy
18-08-2016, 16:53
Алекс, ти си непоправим ентусиаст.
Какви скрити раздели те вълнуват?!
Какво искаш от клуб, който на ОС присъствуват само трима члена, а председателя на КАРБ не е член на КАРБ, понеже не си е плащал членския внос за три години и даже се гордее с това.
Датата е 18 август, а още няма карти и стикери за членовете на КАРБ, да не говорим за други неща, които са от кухнята.
Организацията върви по линията Цвети, Горица и Фиоре се занимава с пистите. Мислиш ли, че не им е писнало да носят всичко на гърба.
Трябва КАРБ да се разформира и започне всичко на чисто.
Има прекалено много тиня в него за чистене.
И да има фест, то той ще е сигурно последния в тоя вид. Толкова са ни силите.
По-добре да бъде като неформално събиране, както вашите сбирки, отколкото в тоя формат.
Станахме за смях пред останалите клубове.
Все повече си мисля, че съществуването на клуба е само за користни интереси на група хорам които не се явяват никога на светло.

alfaa156
18-08-2016, 17:07
напълно подкрепям такса вход да е с 2-3-5 лева повече, които отиват за организаторите все пак фенове фенове ,но хората (евала ,благодаря ,браво) не ядат.... лично на мен фестовете ,които бяха всичките ми харесаха :go:

PE4E
19-08-2016, 11:47
ще има ли италфест тази година или няма да има,какво е положението:screwy:

ShoxXx
19-08-2016, 13:09
Няма!

Alfa User
19-08-2016, 18:37
Алекс, ти си непоправим ентусиаст...

Иво, ако не бях - щеше ли да има 5 Национални срещи и почти толкова Пролетни на сектата???

С тоя клуб съм още от 2003 ... даже нямаше сайт, всичко беше в clubs.dir.bg ... Много ужасно уважавани от мен хора вече не са наоколо, просто защото видяха какво идва, или бяха натирени навън от тия, дето сега "водят парада" ...
Аз обаче съм тъп и упорит, и не изоставям идеята - и не мога да опиша колко боли като гледам снимките от преди години... спомените от преди години парят в очите ... защото беше СТРАХОТНО ...
Амин, братя ... каквото беше, беше :priest:

Jimy
19-08-2016, 18:38
... Датата е 18 август, а още няма карти и стикери за членовете на КАРБ, ...
Много ми е познато това ... , но няма да мрънкам тук!
Иначе:

... По-добре да бъде като неформално събиране, както вашите сбирки, отколкото в тоя формат. ...
и аз си мислех за нещо подобно, но всъщност никога не съм се занимавал с подобна организация. И нямам представа кое - как и кога?!
Примерно писта Дракон има цени за неделя - 1200лв август; 1800лв септември.

Дата в календара се запазва и обявява след предлащане на 20% от таксата. Останалите 80% са дължими преди датата на мероприятието.
Датата се запазва минимум една седмица предварително.
Използване на измервателна и озвучителна апаратура, екип стюарди и резервиране на цялото заведение се заплащат допълнително.
Наемът за уикенд включва ползване на трасето, паркинг и помещение за офис на организаторите, като цената е за 8 часа ползване на пистата и 10 часа за цялото съоръжение.
Това при условие, че искаме нещо свързано с писта, свободно каране и тн., ако е за бири и кебапчета ... :yawn:?!

mirchozo
20-08-2016, 09:35
Всъщност може би е по-добре така, поне няма да се излагаме. Въпроса е занапред да направим нещо, може би е добре да се мисли отсега. Незнам как точно да се изкажа за да не ме разберете неправилно. Да си отворим тема с предложения кой с какво може да допринесе за развитие и популяризиране на марката. Наскоро на една от сбирките дойде един от собствениците на Фиат сервиз Добрич,който се води и представител на Фиат,Алфа и Ланчия за региона, та пича каза "организирайте се, ще ви дам плакати, знамена, рекламни материали и т.н.", ясно че ще е вид реклама и на сервиза, но какво от това, без спонсори нестава.

tsvety
20-08-2016, 21:13
Моля, запазете спокойствие. До една седмица ще имате цялата и пълна информация за Италфест 2016 година.

Италфест ще има , очаквайте подробности......

Мислят се много интересни и забавни неща....... просто имайте търпение. Ако времето притиска някой ,то това са хората които се нагърбват с организацията.

mordohy
20-08-2016, 23:44
За тебе, освен едно искрено евала друго не мога да кажа. Обаче не е необходимо все едни и същи хора да влачат останалите.
С Горица ще оправите мястото, Цецо ще се справи с кетъринг и прочие, аз и още няколко ще се оправик със стюардите, но това няма да промени съществено нещата.
А те вървят на долу.

Отдавна казвам, че форматът трябва да се промени.
Ако ще е фест, да е без гонки и тракове. По-скоро, без да е задължително. Така хората ще могат да си обърнат повече внимание.
Освен това, така ще се засили техническата част. Имам в предвид, семинари за масла, горива, поддръжка, електроника, озвучаване.....
Да се намали до минимум състезателната част. Тя по принцип озверява хората и ги тласка в друго русло.
Другото, което е, че по тоя начин няма да сме вързани към пистите.
Така ще можем една година да е на Пампорово, следващата във Варна, после във Видин, Сандански, ....

mirchozo
21-08-2016, 08:13
Подкрепям идеята на Иво, колко от посетителите идвад за да карат на писта, невярвам да са повече от 20човека, и още толкоз дето идея си нямат за какво ще карат, ей така колкото да си пробват колите.

Turbo_A3
21-08-2016, 10:03
Щом няма да се дава газ какво ще се прави? Семки и бонбонки ли? По-добре да се съберем на полянката на Витоша.

mimouzunov
21-08-2016, 11:41
Щом няма да се дава газ какво ще се прави? Семки и бонбонки ли? По-добре да се съберем на полянката на Витоша.

Рали е едно фест е друго...

Turbo_A3
22-08-2016, 19:35
Добре ще попитам по друг начин. Кога и къде в календарната година дават газ някъде италиянките? На фест ли е, на събор ли е, на какво е?

angelovi69
22-08-2016, 19:48
На трак дей. Тази година беше на 29-ти май. Ти къде беше? Що не знаеш? Само мяташ бомби из форума.

Turbo_A3
22-08-2016, 20:53
Имам предвид Драг, а не трак. Четох някъде из форума че имаше драг на някой от предишните италфестове. Затова под даване на газ имам предвид конкретно дисциплината ДРАГ и нищо друго

coca-cola
22-08-2016, 21:52
за драг си купи американка. Тук говорим за фест-кебап фест,кифте фест,шиш фест.За кара4и има трак дей.А ти беше ли

tancho
22-08-2016, 21:57
В момента се коментира феста,не драг,трак и други такива.И аз мисля че на феста карането не трябва да е основното,подкрепям колегата по-горе,да се обърне внимание на техническита част ,да се обменя опит,идеи,да си полафим ,да се позабавляваме и такива неща.

Turbo_A3
23-08-2016, 09:05
за драг си купи американка. Тук говорим за фест-кебап фест,кифте фест,шиш фест.За кара4и има трак дей.А ти беше ли

Не съм бил колега, защото няма драг! Аз карам единствено и само това. Обикновено на съборите на повечето марки има както тайм-атак, така и драг, и доста по-символични дисциплини (като майсторско шофиране, паркиране и какво ли още не), и също така хапването и пийването също е налице и не пречи на другото. Има игри за публиката, мивки и т.н. което прави един такъв събор привлекателен сам по себе си като мероприятие за всеки вкус.

И само да кажа - не ме учи какво да си купувам за драг. Ако на теб единствената цел ти е да преядеш с кебапчета и да препиеш с бира - много жалко.

italfen
23-08-2016, 15:11
Имам предвид Драг, а не трак. Четох някъде из форума че имаше драг на някой от предишните италфестове. Затова под даване на газ имам предвид конкретно дисциплината ДРАГ и нищо друго

Еми тва, че можеш само на право да даваш газ, не значи, че всички разбират даването на газ под Драг. Те колите също могат и да завиват ;)

Turbo_A3
23-08-2016, 16:03
Така е могат :) Въпроса е коя за какво е подготвена.

mirchozo
23-08-2016, 16:13
Абе малко ли са ви светофарните глупости всеки ден? Толкова много занимания може да има че..., ако ще има каране, то нека е 2рия ден, така който не му е интересно може спокойно да си удари една разходка из околността.

DJ Vladic
23-08-2016, 19:36
Не съм бил колега, защото няма драг! Аз карам единствено и само това. Обикновено на съборите на повечето марки има както тайм-атак, така и драг, и доста по-символични дисциплини (като майсторско шофиране, паркиране и какво ли още не), и също така хапването и пийването също е налице и не пречи на другото. Има игри за публиката, мивки и т.н. което прави един такъв събор привлекателен сам по себе си като мероприятие за всеки вкус.

И само да кажа - не ме учи какво да си купувам за драг. Ако на теб единствената цел ти е да преядеш с кебапчета и да препиеш с бира - много жалко.

Само искам да ти кажа, че ако Майсторското шофиране е "по-символични дисциплини" , Драга е нещо, което умът ми не може да приеме колко е елементарно!

Turbo_A3
23-08-2016, 20:05
Само да ти кажа, че не ме интересува какво мислиш!!! Щом го смяташ за елементарен драга, ела ми покажи как се справяш на чертата а не зад клавиетурата.

Bobi_33
23-08-2016, 20:36
Само да ти кажа, че не ме интересува какво мислиш!!! Щом го смяташ за елементарен драга, ела ми покажи как се справяш на чертата а не зад клавиетурата.

Ти сега за нещо гениално ли мислиш стартирането ? Трага е тъп - ФАКТ. А за заставане на чертата се изисква да имаш съответната подготвена за драг кола в ръцете. Ако мислиш, че е трудно взимаш една бърза на драг кола, взимаш 20 човека със сходно тегло, слагаш ги в колата и им даваш да направят по 20-30 старта със една и съща кола. Ще имаш почти еднакви времена, с разлики от 2-3 десети.
Ако обаче им дадеш на тия същите хора да въртят обиолки пак с една и съща кола, времената ще бъдат коренно различни, въпреки еднаквото трениране от примерно 30 обиколки.
А драга е елементарен, всеки 20 годишен дришльо с малко повече от 150-160 коня кола е драгаджия на светофара всеки ден. Нагледали сме се на драгаджии. Този спорт е измислен в Америка, оттам нататък няма повече какво да се коментира. Интелигентна дисциплина, точно колкото и самите американци като цяло.

ScuderiaItalia
23-08-2016, 20:46
Ти сега за нещо гениално ли мислиш стартирането ? Трага е тъп - ФАКТ. А за заставане на чертата се изисква да имаш съответната подготвена за драг кола в ръцете. Ако мислиш, че е трудно взимаш една бърза на драг кола, взимаш 20 човека със сходно тегло, слагаш ги в колата и им даваш да направят по 20-30 старта със една и съща кола. Ще имаш почти еднакви времена, с разлики от 2-3 десети.
Ако обаче им дадеш на тия същите хора да въртят обиолки пак с една и съща кола, времената ще бъдат коренно различни, въпреки еднаквото трениране от примерно 30 обиколки.
А драга е елементарен, всеки 20 годишен дришльо с малко повече от 150-160 коня кола е драгаджия на светофара всеки ден. Нагледали сме се на драгаджии. Този спорт е измислен в Америка, оттам нататък няма повече какво да се коментира. Интелигентна дисциплина, точно колкото и самите американци като цяло.

Много истина има в думите на Боби.. не знам какво толкова се пънете за тоя драг, като е толкова проста дисциплина.

coca-cola
23-08-2016, 22:45
Котьо ти АЛФА карал ли си.Не се заяждам тва е най тъпата кола за драг безмислено е.

Turbo_A3
24-08-2016, 06:48
Просто всичките ви алфи са бавни и затова ви е тъпо момчета. Лепете си лепенки, окрашения, слагайте си спойлерчета, яжте си кебапчета по съборите и си мислите че карате бързи коли, докато некоя корсичка или 106-ца или голфче не ви обърне огледалата и после гледате на другата страна все едно нищо не е станало.
А за тези които си мислят че се става срагаджия със 20-30 старта нека заповядат. Освен това бърза кола не мисля че е 160 коня (както някой беше напоисал няколко поста по-нагоре) Да си драгаджия означава да имаш познания, а тук те са единици, които си драскат където трябва и вие не виждате нищо от написаното.

bobi1997
24-08-2016, 07:38
Приятел, добре познавам 1.8Т в А3, братовчед ми кара такова. Много добра кола е и чудесна драг машина става от нея, ама не мога да разбера комплекси ли избиваш и някво вътрешно удоволствие ли ти доставя често в темите да се заяждаш...
АЛФА за много от хората тука е много повече от просто даване на газ, драгове и нам к'во още...те за тва не харесвам Ауди като марка, просто в БГ ги карат все някви такива типове...нещо като диагноза е като че ли...

ScuderiaItalia
24-08-2016, 10:08
Просто всичките ви алфи са бавни и затова ви е тъпо момчета. Лепете си лепенки, окрашения, слагайте си спойлерчета, яжте си кебапчета по съборите и си мислите че карате бързи коли, докато некоя корсичка или 106-ца или голфче не ви обърне огледалата и после гледате на другата страна все едно нищо не е станало.
А за тези които си мислят че се става срагаджия със 20-30 старта нека заповядат. Освен това бърза кола не мисля че е 160 коня (както някой беше напоисал няколко поста по-нагоре) Да си драгаджия означава да имаш познания, а тук те са единици, които си драскат където трябва и вие не виждате нищо от написаното.

Той затова един приятел с 1.8T, като припадна от печката ми, остана разочарован и се беше навил да я продава. :D

546
24-08-2016, 11:18
А може ли да продължавам да ям кебапчета и след като корсичката е обърнала огледалата ми?
Или е задължително да мина на кифтета?
Обещавам да не си мисля ,че карам бърза кола.Моята на драг прави ниски 19-ски ,а извънградско на сичката газ гори около 13 нафта на сто и заради това не я настъпвам,скъпо ми е.

mirchozo
24-08-2016, 11:37
О май год, тва 1.8Т е такъв таралеж, с толкова проблеми, че рядко можеш да намериш читаво с което да се замериш. Прав ли съм колега Турбо_А3 ?
Няма лошо, направил си си кола, ама що се заяждаш, ходи си се бегай там, какво ни занимаваш тука с глупости. Бай хОй някой си с А3ка искал драг на Италфеста, сещаш се че изглеждаш глупаво предполагам или...?

Turbo_A3
24-08-2016, 12:45
О май год, тва 1.8Т е такъв таралеж, с толкова проблеми, че рядко можеш да намериш читаво с което да се замериш. Прав ли съм колега Турбо_А3 ?
Няма лошо, направил си си кола, ама що се заяждаш, ходи си се бегай там, какво ни занимаваш тука с глупости. Бай хОй някой си с А3ка искал драг на Италфеста, сещаш се че изглеждаш глупаво предполагам или...?

Попитах дали ще има драг, не съм настроявал, нито искал да се изясним. Оттам скачате с кебапчета и бири като се набляга на тях основно - пък каране ако ще да има. Интересно ми е как е по-важно да се наядете и затова да се бие път до събора, вместо да се дава газ. Е това не го разбирам

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

Той затова един приятел с 1.8T, като припадна от печката ми, остана разочарован и се беше навил да я продава. :D

Каква ти е печката колега?

Zlobich
24-08-2016, 12:53
На твърдо гориво :D въглища,пелети,дърВе :)

-----------
Пай сеее ...

mirchozo
24-08-2016, 12:57
Ами не го разбираш защото мислиш различно. Аз например ходя за да се видя с приятели с които не съм се виждал от миналата година. Да си полафим, да се похвалим кой какво е направил, малко забавления, биричка и т.н. Драга си е вид състезание в една или друга форма, някак не е основното нещо заради което бих отишъл на събор. Има къде къде по-приятни и забавни занимания.

mimouzunov
24-08-2016, 13:15

С какво време си на 400-те метра!?

ScuderiaItalia
24-08-2016, 16:32
Попитах дали ще има драг, не съм настроявал, нито искал да се изясним. Оттам скачате с кебапчета и бири като се набляга на тях основно - пък каране ако ще да има. Интересно ми е как е по-важно да се наядете и затова да се бие път до събора, вместо да се дава газ. Е това не го разбирам

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

Каква ти е печката колега?

Печката от подписа. И със читав чипосан Голф съм се пускал и очаквах да ми дръпне повече. Той каза, че повече от 220-223 не може. Засичаме ги на една отсечка на магистралата. А Голфа му е в кондиция, с много коли се е пускал от града. А и това, което говориш за Корса и Пежо 106.. Тва не го възприемам за всекидневна кола, а за кола за глупости. Аз да седна в 159 2.4 с чип с всички екстри, а пък ти си ми обръщай огледалата, няма ядове.

Turbo_A3
24-08-2016, 16:46
С какво време си на 400-те метра!?

Колата ми има топ време 10.8 с 231км, но обикновено записва около 10.9-11.1 с 225-230км. Не казвам че е много бърза, но имайки предвид че е направена дет се вика с два и педесе мисля че не е и слаба, освен това е стрийт и за улична става точка на пречупване навсякъде.

---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:41 ----------

Печката от подписа. И със читав чипосан Голф съм се пускал и очаквах да ми дръпне повече. Той каза, че повече от 220-223 не може. Засичаме ги на една отсечка на магистралата. А Голфа му е в кондиция, с много коли се е пускал от града. А и това, което говориш за Корса и Пежо 106.. Тва не го възприемам за всекидневна кола, а за кола за глупости. Аз да седна в 159 2.4 с чип с всички екстри, а пък ти си ми обръщай огледалата, няма ядове.

За корсата и 106-цата съм съгласен спрямо твойта от гледна точка лукс спор няма. Това е ясно. Говорех за светофарна гонка :) и за 1.8Т чипнато спрямо твойто чипнато на старт от място аудито е по-бързо, а освен това е по-кола, но е нормално - по-висок клас е а3-ката

ScuderiaItalia
24-08-2016, 17:26
Колата ми има топ време 10.8 с 231км, но обикновено записва около 10.9-11.1 с 225-230км. Не казвам че е много бърза, но имайки предвид че е направена дет се вика с два и педесе мисля че не е и слаба, освен това е стрийт и за улична става точка на пречупване навсякъде.

---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:41 ----------

За корсата и 106-цата съм съгласен спрямо твойта от гледна точка лукс спор няма. Това е ясно. Говорех за светофарна гонка :) и за 1.8Т чипнато спрямо твойто чипнато на старт от място аудито е по-бързо, а освен това е по-кола, но е нормално - по-висок клас е а3-ката

Е тва с А3-та, че е по-голям клас от мойта е невъзможно да го възприема. Просто масово немските коли са дървени в мойте очи. Един квадрат посредата за централна конзола и тва е.. От 100 години един и същи дизайн с леки промени и доукраски да убият дървения интериор. Онзи ден сядах в Ауди А6 2.5 ТДИ. Ми да ти кажа дърво си е та дрънка. Тия кори на вратите все едно са от конструктор лего взимани. Добре, че беше с кожа поне.
Няма човек, които да се е качвал в двете Алфи, които съм имал и да не са му харесали във всяко едно отношение.

Turbo_A3
24-08-2016, 18:08
Добре няма да споря - на мен аудито ми харесва повече във всички аспекти, на теб алфата. Мир да е няма смисъл да спориме. За вървежа там спор мисля че няма. Мен основно второто ме влече и бих карал бърз кош, отколкото лускозна примерно бавна кола, без да искам някой да обидя (лично за мен се отнася). Просто ми харесва като дам газ нещо да се случва, да мога да изпреваря когато си поискам и който си поискам. А това че има там доукраски и нещо си дрънкало на средната конзола ли беше не ми пречи щом колата е на гръмотевица. Ето едно от клипчетата ми на 1.8Т-то с човек в колата и доста грешки в карането ми http://www.vbox7.com/play:fa752df3ab километража тук не работи

Bobi_33
24-08-2016, 19:32

Ами за мен лично драга е тъп и това е. И съм сигурен, че преди теб съм се заигравал с тия неща. Още имаше Божурище и беше актуално. Не се смятам за голям шофер, ма и в тъпото стартиране съм ОК. Виж, в пистовото каране съм слаб, но мен това ме вълнува.

Иначе предвид колко са бързи ВАГ-ените на драг, като им гледам вемената от Калояново, ме напушва смях жесток. Та кой каквото го вълнува. Теб те радват 400 метра даване на газ, мен пък ме радват километри даване на газ. Различни критерии имаме, но те малко комплексарско да кажеш, че ти си прав, пък другите не. А има хора, коита пък си ги вълмува яденето на кюфтета и пиенето на бира + контакта с другите хора. И не може да им набиваш в главата, че мислят грешно. Като станеш на възраст и имаш деца, ще те вълнуват други неща. Но феновете на Алфа не са само младежи на по 20 години и не ги интересува само драг.

А иначе историята е даказала, че всички младежи започват със драг интереси и приключват със съвсем други.

alfista 96
24-08-2016, 19:43
Добре няма да споря - на мен аудито ми харесва повече във всички аспекти, на теб алфата. Мир да е няма смисъл да спориме. За вървежа там спор мисля че няма. Мен основно второто ме влече и бих карал бърз кош, отколкото лускозна примерно бавна кола, без да искам някой да обидя (лично за мен се отнася). Просто ми харесва като дам газ нещо да се случва, да мога да изпреваря когато си поискам и който си поискам. А това че има там доукраски и нещо си дрънкало на средната конзола ли беше не ми пречи щом колата е на гръмотевица. Ето едно от клипчетата ми на 1.8Т-то с човек в колата и доста грешки в карането ми http://www.vbox7.com/play:fa752df3ab километража тук не работи

Aз пък се чудя ко праиш във форум който няма нищо общо с марката на твоята рЪкетЪ ? Пък чак и ни убеждаваш колко сме зле . Ми карай си грЪмотевицата и не ни занимавай . И нашите талиги изпреварват от време на време ,особенно ако има нанЪдолнище и изпреварвания е спрял да пикае.Баси и комлексарите.

Turbo_A3
24-08-2016, 19:54
Bobi_33 Първо да кажа че на никой не набивам в главата нищо. Ако ти така се чувставаш си е твой проблем. Къде видя да кажа "че съм прав, а другите не". Ти на каква възраст си БАТКо и как прецени че съм на 20 и защо мислиш че на 40-50 години няма да ме вълнува драга.

Alfista 96 - На първия въпрос ще ти отговоря - ЗАБАВЛЯВАМ СЕ мога да си пиша в който форум си искам. Има ли проблем?
Къде видя да убеждавам някой колко е зле. Просто констатирам факти без да ги изопачавам. Незнам кой визираш като комплексар, ама ако се отнася за мен те съветвам да ми го кажеш лично, а не зад клавиетурата.

Ами някой не допуска ли че може би и аз имам алфа и затова съм се регнал тук, а не от любов към спреляците

alfista 96
24-08-2016, 20:35
Bobi_33 Първо да кажа че на никой не набивам в главата нищо. Ако ти така се чувставаш си е твой проблем. Къде видя да кажа "че съм прав, а другите не". Ти на каква възраст си БАТКо и как прецени че съм на 20 и защо мислиш че на 40-50 години няма да ме вълнува драга.

Alfista 96 - На първия въпрос ще ти отговоря - ЗАБАВЛЯВАМ СЕ мога да си пиша в който форум си искам. Има ли проблем?
Къде видя да убеждавам някой колко е зле. Просто констатирам факти без да ги изопачавам. Незнам кой визираш като комплексар, ама ако се отнася за мен те съветвам да ми го кажеш лично, а не зад клавиетурата.

Ами някой не допуска ли че може би и аз имам алфа и затова съм се регнал тук, а не от любов към спреляците

Ми как може да допуснем че имаш Алфа ,като говориш само за супер дупер А3 формат . Пък ако дойдеш на феста ,и се запознаем ,щети кажа че се държиш като комлексар .Това проблем ли е? Това в червенкото потвърждава мнението ми . Надявам се не е заплаха ?

Zlobich
24-08-2016, 20:44
Еее не му е за първи път.

-----------
Пай сеее ...

ScuderiaItalia
24-08-2016, 20:51

Е добре, няма да спориме, всеки има различен вкус. Но пак разказваш леки вицове. "За вървежа там спор мисля, че няма." В кое по-точно няма спор? В двулитровия мотор, дето препарира всички години напред в ралитата или кое по-точно? Реално погледнато ВАГ групата освен 1.8T, който в стоково състояние e нищо. Все още не съм виждал стоков или чипосан 1.8Т, който да върви много. Имам много приятели, които са Опелджий и въобще не се държат, като тебе. Има толерантност.. Един от тях има Бертоне турбо сток и много лошо е наплескал чипосан 1.8Т Голф. Не виждам що "играеш" така против италианците, като имат доста мотори, в които има хляб: 2.0 8V Turbo, 2.0 16V Turbo, 2.0 20V Turbo, 145 QV не е слаба атмосферка. Има също така доста напомпани дизели 1.9 и 2.4... Не казвай R32, щото GTA бяга повече. Напомняш ми на младеж, който е взел книжка онзи ден и си е купил кола. Неговата е повече от всички други.

mirchozo
24-08-2016, 21:20
Колега Турбо А3, все пак кажи каква е идеята ти за писането тук в нашия форум ? Щом пишеш тук нещо те гризе отвътре, все пак има нещо свързано с Алфите, признат грях половин грях ? Коя Алфа те натупа, я кажи сега :)))
Е на, мен не ме интересува Ауди форума и нищо свързано в момента с марката, въпреки че я уважавам доста, първата ми кола беше Ауди 80, само хубаво мога да кажа за нея, честно казано харесвам тия агресивните муцуни, чийто създател всъщност е дизайнера на Алфа 156, Валтер Да Силва ако не се лъжа. Все пак не ми е в природата да се дразня с другите фенове, всеки си усеща нещата както си знае, в което няма нищо лошо разбира се. Та зарови томахавката и да си говорим като пораснали хора.

bobi1997
24-08-2016, 21:44
Гризе го че има Алфа, ама в началото го били накантарвали 306-ци и Саксо-та и после яко тунинг, ама т'ва АР е скапана кола и не става от нея и трЕбва да просветим всеки непросветен да си знае...

dimitar_vd62
24-08-2016, 21:55
Що го не пратят при кученцето с волвото.

dansguardian
24-08-2016, 22:51
Едно чипнато 1.8Т ще разпори задника на една каквато и да била чипната 1.9JTD, говоря за чипнати коли, а не за силов тунинг. Особено 180-коньовата версия на 1.8Т, което след чип отива на около 230 коня. :)

Turbo_A3
24-08-2016, 23:16
Аааа Колегата над моя пост ВИ го каза. Благодаря dansguardian. Лелелеле излезнах за 2-3 часа, връщам се и са ме налазили 17 алфисти. Какво става бе хора толкова ли ви дразна или смех да става?

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:09 ----------

Стоков чипосан 1.8Т ще пръсне мозъка на всяка една сток алфа чипосана. Кое не разбрахте от цялото изречение? А3-ка е ниска 15-ка до висока 14-ка/400м
С3-ки повечето са в 13-ките. Коя от стоковите чипосани алфи ще запише същото или по-добро време та приказвате глупости момчета?

mimouzunov
24-08-2016, 23:24
Едно чипнато 1.8Т ще разпори задника на една каквато и да била чипната 1.9JTD, говоря за чипнати коли, а не за силов тунинг. Особено 180-коньовата версия на 1.8Т, което след чип отива на около 230 коня. :)

Ако 1.8т не е пипано/правено доста, си е куц кон.

Turbo_A3
24-08-2016, 23:31
Куци коне са и двете сток съгласен съм. 1.8Т със софтуер също си е куцо, но алфичка със софтуер е още по-куца.

Zlobich
24-08-2016, 23:31
Братко пиЙ си хаповете и бегай на ОМВ Бояна да се дървиш на таралежите с тази кошница :D

-----------
Пай сеее ...

mimouzunov
24-08-2016, 23:57
Куци коне са и двете сток съгласен съм. 1.8Т със софтуер също си е куцо, но алфичка със софтуер е още по-куца.

Сравняваш турбо бензин с турбо дизел...
Алфа 145 QV 2.0 16V (не е турбо) може да дава 14-ки...
Горе долу знам кое колко върви... Лошото е че няма запазени екземпляри от Алфите за разика от другите марки...

alfista 96
24-08-2016, 23:59
Аз в крайна сметка не разбрах ,тук за ИТАЛФЕСТ ли става дума или за представяне на А-3 формуляри .

Turbo_A3
25-08-2016, 02:11
Mimouzunov - Изобщо не визирам 145QV. Сравнявам направо 156 с 3.2+чип vs 1.8T с чип. Подчертавам колите сток, only чип на 400м времена. Принципно 3.2-то трябва да се сравнява с 2.0Турбо, така че тук срванението е в ощърб на 1.8Т-то

italfen
25-08-2016, 07:27
1.8т с чип припада от 1.9jtd 16v с чип при коли с еднакви килограми.
Колкото и да не ти се вярва, алдито става само да сваляш долнопробни първокурстнички в студентски град.

Zlobich
25-08-2016, 08:35
Момчето го е яд просто,че колата му не върви. Ама нали сега е модно,А3 в нея малолетна а на шАфьора краката и ръцете по-гладко обръснати от на детето до него :D

-----------
Пай сеее ...

Strahil
25-08-2016, 09:07
Колега Turbo_A3, качи се в една 1.9 16v АР(макар и стокова да е, а ако е чипната...) и после пиши и кажи ЧЕСТНО, че е спъната. Още повече сравнявате дизел и бензин. При дизела въртящия момент от ниски обороти е мнооооого по-голям от бензина. Пиши в Ауди форума за А3-то, а тук ако имаш Алфа и това е. Никой нищо няма да ти каже. ;)

bobi1997
25-08-2016, 09:37
В интерес на истината при 1.8Т макс въртящия момент е достъпен дооста рано и си ускорява наистина като ракета, но не в това е въпроса...

Alfa User
25-08-2016, 09:42
А някой най-сетне няма ли да разчисти темата, че ла*ната взеха да преливат вече?!? :dunno:

Strahil
25-08-2016, 09:48
Писах, че е по-голям, но да не е в това въпроса. ;) Тази тема е за феста и е време да не се пише за това тук.

ScuderiaItalia
25-08-2016, 09:59
Я сравни Coupe 16v турбо с 1.8 турбо 180 к.с., сравни и S3 с 20v турбо плюс. Също така ти гарантирам, че ако чипосам печката ще върви повече от 1.8Т при изравнено тегло. Над 100 кг е по-тежка Алфата. Кво има да говорим щом чипосан Голф не може да дигне повече от 220-223 км.

Turbo_A3
25-08-2016, 10:07
1.8т с чип припада от 1.9jtd 16v с чип при коли с еднакви килограми.
Колкото и да не ти се вярва, алдито става само да сваляш долнопробни първокурстнички в студентски град.

На думи си доста силен - ела на чертата с 1.9JTD само с чип срещу а3-ката ми само с чип, да те фотографирам. Първокурсничките в студентски явно не ти връзват и се чудиш как да си избиеш комплекса, но това си е твой проблем. Оправяй се...

---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 10:03 ----------

Момчето го е яд просто,че колата му не върви. Ама нали сега е модно,А3 в нея малолетна а на шАфьора краката и ръцете по-гладко обръснати от на детето до него :D

-----------
Пай сеее ...

Ти какво караш че ми обясняваш кое върви кое не? Заставай, а не плямпай.

---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:04 ----------

Колега Turbo_A3, качи се в една 1.9 16v АР(макар и стокова да е, а ако е чипната...) и после пиши и кажи ЧЕСТНО, че е спъната. Още повече сравнявате дизел и бензин. При дизела въртящия момент от ниски обороти е мнооооого по-голям от бензина. Пиши в Ауди форума за А3-то, а тук ако имаш Алфа и това е. Никой нищо няма да ти каже. ;)

Нищо никъде няма да качвам. Щом мислиш че алфата е по-лека - КАЧИ ГО ТИ твоя мотор в А3. Въртящия момент като ти е по-голям и какво от това? Ще теглиме ремарке на тир или ще се състезаваме. Ела да те изпреваря с малкия ми въртящ момент.

Zlobich
25-08-2016, 10:08
Пий си хаповете. Казах ти да ходиш да се дървиш на таралежите на ОМВ Бояна.
Аз какво карам,няма значение :D

-----------
Пай сеее ...

Turbo_A3
25-08-2016, 10:17
Я сравни Coupe 16v турбо с 1.8 турбо 180 к.с., сравни и S3 с 20v турбо плюс. Също така ти гарантирам, че ако чипосам печката ще върви повече от 1.8Т при изравнено тегло. Над 100 кг е по-тежка Алфата. Кво има да говорим щом чипосан Голф не може да дигне повече от 220-223 км.

Няма понярие ИЗРАВНЕНО ТЕГЛО - но и то няма да ти помогне, защото италиянките са най-големите спреляци. Елате и ми го покажете на чертата, тук зад клавиетурата всички гарантирате, ама шубето е голям страх.

---------- Post added at 10:15 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

Къде са ви алфите когато има състезание. Дават ли топ времена, печелят ли драгове или само си лялат собствениците им. Вие сте тези които си налагате мнение че алфата изпреварва 1.8Т ама като опре яйцето до гъза и трябва да се дава газ се скривате в миша дупка с подвита опашка.

ScuderiaItalia - Не е важно колко вдига голфа, а за колко време ги вдига. Щот на алфата като и сложа 3-та вътре имам време да се наям..... ахахаххаха

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:15 ----------

Пий си хаповете. Казах ти да ходиш да се дървиш на таралежите на ОМВ Бояна.
Аз какво карам,няма значение :D

-----------
Пай сеее ...

Заставай и ти или си трайкай като немаш с какво да даваш газ. Яж си семките на оградата докато аз карам

dansguardian
25-08-2016, 10:28
Mimouzunov - Изобщо не визирам 145QV. Сравнявам направо 156 с 3.2+чип vs 1.8T с чип. Подчертавам колите сток, only чип на 400м времена. Принципно 3.2-то трябва да се сравнява с 2.0Турбо, така че тук срванението е в ощърб на 1.8Т-то

Според мен не можеш да сравняваш атмосферка (3.2 мотора) с турбо мотор. А да не говориме, че при чипване на атмосферка ефекта е минимален. Возил съм се и на чипната 1.9JTD, и на чипнато Audi A4 1.8Т 220 коня. Ми какво да кажа, освен че 1.9-ката е гола вода. Виж, 2.4-ка чипната си е друга работа, спор няма.

Turbo_A3
25-08-2016, 10:43
Може. Има коефициент на турбо колите и той е 1.6. т.е. 3.2-ката атмосферна може и кара срещу 2.0Т. Така ги разделят и по класове колите, когато в един клас са атмосфреки с турбо коли. Атмосфреката е 250 коня с 3.2, не виждам защо да не кара с 1.8Т. Даже тя е превилигированас 200куб. 2.4-ката с чеп vs С3-ка с чеп ще е жалка картинка. Направо С3-ката ще остави алфата на средата на пистата :)

pyle
25-08-2016, 10:58
Спорите за глупости, колко 3.2 има в БГ та да има вървяща из между тях. Виждал съм ГТ 3.2 в Слатина и вървеше на смърт като сложеше втора ставаше страшно.. А колегите които хранят аудито да излезнат да кара, всички лаят аз се мъча да защита марката с мойта стоковица и карам с некви коли по 20-30коня отгоре..

Turbo_A3
25-08-2016, 11:30
Спор се разрешава на чертата не зад монитора. Излизайте да ви пръсна мозъка ахахахахаха МИШКИИИИИИИ

Zlobich
25-08-2016, 11:38
Хахаха пъпчасал тинейджър.

-----------
Пай сеее ...

mirchozo
25-08-2016, 11:53
Аз излязох, поогледах се, нямаше никой на чертата и се прибрах, баси...

Turbo_A3
25-08-2016, 11:58
Заставай на чертата да ти избие варицелата и после карантината ще те държи 1 месец. Ще се будиш на сън и ще викаш 1.8Т

murdera
25-08-2016, 12:16
Бързи алфи за драг няма, 145цата турбо беше дала 12.9 преди да я продадат, и на Радо дизела с нитро записа 12.9. Поне аз не съм видял по-добри времена,последните 4-5 години...
пс. на официална техника,не на съборите

pyle
25-08-2016, 12:29
Бързи алфи за драг няма, 145цата турбо беше дала 12.9 преди да я продадат, и на Радо дизела с нитро записа 12.9. Поне аз не съм видял по-добри времена,последните 4-5 години...

И на Бобо имаше средна 11-ка ба г-тек ако не ме лъже паметта..

ScuderiaItalia
25-08-2016, 13:09
Аз спирам да пиша, защото осъзнах с какъв заблуден човек разговарям. Ако си мислиш, че света се върти около една дървена А3-ка и един двигател, който ако не е напомпан е пълна скръб, то ти си в голяма грешка. Не разбрах защо игнорира предишния ми пост?

ПС Сега ти разгледах клиповете във Вбокс, и като гледам колата ти има сила от 6000 до 8000, преди тва е умряла работа. За мене тва е далеч от всекидневна кола.

Turbo_A3
25-08-2016, 14:35
Аз спирам да пиша, защото осъзнах с какъв заблуден човек разговарям. Ако си мислиш, че света се върти около една дървена А3-ка и един двигател, който ако не е напомпан е пълна скръб, то ти си в голяма грешка. Не разбрах защо игнорира предишния ми пост?

ПС Сега ти разгледах клиповете във Вбокс, и като гледам колата ти има сила от 6000 до 8000, преди тва е умряла работа. За мене тва е далеч от всекидневна кола.

Не съм ти игнорирал предишния пост. Погледни хубаво на предишната страница съм те цитирал и отговорил. Колата ми е с климатик, салон ФУЛЛ СТРИЙТ и държа да кажа че от 5000-8000 има фул бууст като турбината тръгва още на 3500 и там има 0.2 налягане, просто на клипа не я карам така че да може да го видиш това. А преди 3500 колата има малко над 100 коня на мотор, което е напъно достатъчно за стрийт евридейка, докато алфите са зле като цяло в целия работен диапазон и там нищо не се случва никъде (тук не визирам дизелите)

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

И на Бобо имаше средна 11-ка ба г-тек ако не ме лъже паметта..

11.8 имаше на г-тека. Само че тази кола вече не се движи, а тя не пее в хора Роска дори и да е здрава

---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Именно и аз това се опитвам да обясня "НЯМА БЪРЗИ АЛФИ" и като цифрите го говорят на официялната техника незнам защо спорят алфистите и си мислят че ги нападам, та даже ми се и сърдят. Просто констатирам факти!

pyle
25-08-2016, 15:30
Не съм ти игнорирал предишния пост. Погледни хубаво на предишната страница съм те цитирал и отговорил. Колата ми е с климатик, салон ФУЛЛ СТРИЙТ и държа да кажа че от 5000-8000 има фул бууст като турбината тръгва още на 3500 и там има 0.2 налягане, просто на клипа не я карам така че да може да го видиш това. А преди 3500 колата има малко над 100 коня на мотор, което е напъно достатъчно за стрийт евридейка, докато алфите са зле като цяло в целия работен диапазон и там нищо не се случва никъде (тук не визирам дизелите)

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:20 ----------

11.8 имаше на г-тека. Само че тази кола вече не се движи, а тя не пее в хора Роска дори и да е здрава

---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

Именно и аз това се опитвам да обясня "НЯМА БЪРЗИ АЛФИ" и като цифрите го говорят на официялната техника незнам защо спорят алфистите и си мислят че ги нападам, та даже ми се и сърдят. Просто констатирам факти!

Има Пешка, но не улицата!

Turbo_A3
25-08-2016, 15:35
Има Пешка, но не улицата!

Сега само да не кажеш че не е и в БГ?

pyle
25-08-2016, 15:38
Сега само да не кажеш че не е и в БГ?

Нещо такова, не се и състезава вече.

ФЕРАРИСТ
25-08-2016, 15:56
Да си драгаджия означава да имаш познания, а тук те са единици, които си драскат където трябва и вие не виждате нищо от написаното.
Да си драгаджия е едно, да правиш коли за драг е друго......за първото не се иска кой знае кво, за второто съм съгласен че иска много четене........

Просто всичките ви алфи са бавни и затова ви е тъпо момчета.
Сещам се преди петилетка мисля че беше, Алфисти.бг правиха некъв тракдей на Кал в деня след VW събора......след първата ни сесия от 5 коли на сутринта некъв Нену се изказа по микрофона че всичките 5 коли от първата сесия са били с поне секунда най - доброто време от целия VW фест.......така че бавна кола в права линия не значи че е бавна на писта......Не знам дали ти е известен факта че 110 коньова дизелация, дето тежеше 1400, беше най - бързия дизел на Калояново почти 2 години и половина......

Zlobich
25-08-2016, 16:03
Ееее сега те сложиха на чертата и тебе :)

-----------
Пай сеее ...

alfista 96
25-08-2016, 16:26
Ееее сега те сложиха на чертата и тебе :)

-----------
Пай сеее ...

Той Ферко на право не мой да кара , но имали завой А-3 формата няма да разбере какво му се е случило :):):)

Turbo_A3
25-08-2016, 16:32
Да си драгаджия е едно, да правиш коли за драг е друго......за първото не се иска кой знае кво, за второто съм съгласен че иска много четене........

Сещам се преди петилетка мисля че беше, Алфисти.бг правиха некъв тракдей на Кал в деня след VW събора......след първата ни сесия от 5 коли на сутринта некъв Нену се изказа по микрофона че всичките 5 коли от първата сесия са били с поне секунда най - доброто време от целия VW фест.......така че бавна кола в права линия не значи че е бавна на писта......Не знам дали ти е известен факта че 110 коньова дизелация, дето тежеше 1400, беше най - бързия дизел на Калояново почти 2 години и половина......

Не споря и не става дума за завои. Съгласен съм че на писта със завои по-бързата кола по права линия не означава непременно, че е по-бърза и по завоите. Това не го коментирам. Аз говоря единствено и само за ДРАГ - написах го няколко пъти вече. Никакви други дисциплини не ме вълнуват или впечатляват по никакъв повод, още по-малко 110-коньови дизели. Изобщо дизелите не ги броя за коли без да обиждам никой. Само турбо бензин и нитро.

---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:31 ----------

Той Ферко на право не мой да кара , но имали завой А-3 формата няма да разбере какво му се е случило :):):)

Някъде видя ли да говоря или да споря за завои? Макар че и с това не съм съгласен особено за с3 или рс3 или рс6 - тук и за завойте не участват алфите, защото са едни и същи от 20 години и не се развиват до ден днешен, но това е тема на друг разговор, в който няма да навлизам.

dimitar_vd62
25-08-2016, 17:19
Аааа Колегата над моя пост ВИ го каза. Благодаря dansguardian. Лелелеле излезнах за 2-3 часа, връщам се и са ме налазили 17 алфисти. Какво става бе хора толкова ли ви дразна или смех да става?

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:09 ----------

Стоков чипосан 1.8Т ще пръсне мозъка на всяка една сток алфа чипосана. Кое не разбрахте от цялото изречение? А3-ка е ниска 15-ка до висока 14-ка/400м
С3-ки повечето са в 13-ките. Коя от стоковите чипосани алфи ще запише същото или по-добро време та приказвате глупости момчета?

Ам ти очевидно не си наясно за какво е италфеста.Просто темата не е подходяща за страста ти ли, хобито ли или каквото е там.Направи си една тема ей тука - http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=11. Мен лично ми е през дъртия колко ти върви А3-ката, и съм наясно че има гоуфове и аудита и субарута и други дето вървят повече ма не това е стимулиращото за протежатела на такава кола, говоря за тези дето купуват алфа пак и пак а не за тези дето случайно са си купили некъф скраб.Тия дето скороста и дрифта са им в кръвта си имат раздел ма там нема те пуснат.
п.п.Иначе много искам да те видя с А3-ката пред мене примерно на отсечката Мадан-Златоград или Варна-Зл.пясъци през Аладжата ако някой ден се засечем по пътищата.Щото преди месец един баварец много се заяждаше на равното ма на Шипка ми освети очите със стопове.Аз си падам по планинската каране и ако ми се скрийш зад завоя ти стискам ръката.Точно така неволно си направихме кефа с едно бургаско бмв миналата година из Еленския балкан, здраво караше пишлемето и мастойрски ми взе един завой без да ме хвърли в храстите.Добре ни дойде биричката в хотела.Позавиждахме си един друг кой кво му липсва дет другия го има и тъй.

popaay
25-08-2016, 19:20
Момчето попита за драг, вие го изядохте.

pyle
25-08-2016, 19:27

Нещо такова...

Turbo_A3
25-08-2016, 20:01

Опитват се да отклонят темата от драга и конкретно 1.8Т vs каквато и да е Алфа (за драг пак) която самите алфисти си подхванаха, на нещо друго с цел да ме подразнят, но няма как да се случи, просто защото каквато и да е друга дисциплина няма как да ме заинтригува по никакъв повод. Аз съм добър в едно и смятам че не трябва да се разводняват нещата с други примеси. И то е ДРАГА. Лошото е че повечето тук пишат без покритие, а същевременно няма с какво да отговорят. Лошо е за алфистите, за мене е добре. Ахаха. Други индивиди се опитват да внесат смут с некви небивалици от София-Варна, Малта-Швейцария, Азербайджан-Китай (такива приказки си спомням че си лафехме в 5-ти клас за бащите ни), други гледам на завои наблягат, на дрифт, или офроуд и честно да ви кажа "все ми е тая" - чета и го подминавам, щом е нещо различно от 0-400

Давайте момчета некви алфи ако ще давате, и ако изобщо се местят и има живи из между тях, ако не мисля че това е точката на спора и мога да ви кажа приятно преяждане и препиване на събора и вместо да давате газ си говорете за украшения по колите, айнджел айс, лепенки по калниците, фолио и т.н. (това са топ темите измежду подрастващите и виждам че са интересни за мнозинството) и може би за размяна на картинки от турбо дъвки. Силовия тунинг виждам че не ви се отдава, ама донякъде и марката си предразполага към това. Не се напъвайте да ги тунинговате, но и недейте тогава да имате претенций че вървят. Иначе изпадате в сегашното положение да няма с какво да отговорите на едно 1.8Т направено за 2лв и 50 стотинки.

Аз ви оставям и ако все пак някой се престраши да се изправи срещу 1.8Т-то ми пишете на колегата Pyle той ме познава и ще се разберем за старт.

Zlobich
25-08-2016, 20:26
В мобиле има алфи бол. Ти тука искаш хората да ти ги дадат. Напъни се и си намери,че с тАвА алди е мъка.

-----------
Пай сеее ...

injekciona
25-08-2016, 20:54
Някакви новини около Италфеста има ли, че 3 страници само за някъв мноУ бърз голф с тЮнинг за 2.50 се говори ...

alfista 96
25-08-2016, 21:14
Опитват се да отклонят темата от драга и конкретно 1.8Т vs каквато и да е Алфа (за драг пак) която самите алфисти си подхванаха, на нещо друго с цел да ме подразнят, но няма как да се случи, просто защото каквато и да е друга дисциплина няма как да ме заинтригува по никакъв повод. Аз съм добър в едно и смятам че не трябва да се разводняват нещата с други примеси. И то е ДРАГА. Лошото е че повечето тук пишат без покритие, а същевременно няма с какво да отговорят. Лошо е за алфистите, за мене е добре. Ахаха. Други индивиди се опитват да внесат смут с некви небивалици от София-Варна, Малта-Швейцария, Азербайджан-Китай (такива приказки си спомням че си лафехме в 5-ти клас за бащите ни), други гледам на завои наблягат, на дрифт, или офроуд и честно да ви кажа "все ми е тая" - чета и го подминавам, щом е нещо различно от 0-400

Давайте момчета некви алфи ако ще давате, и ако изобщо се местят и има живи из между тях, ако не мисля че това е точката на спора и мога да ви кажа приятно преяждане и препиване на събора и вместо да давате газ си говорете за украшения по колите, айнджел айс, лепенки по калниците, фолио и т.н. (това са топ темите измежду подрастващите и виждам че са интересни за мнозинството) и може би за размяна на картинки от турбо дъвки. Силовия тунинг виждам че не ви се отдава, ама донякъде и марката си предразполага към това. Не се напъвайте да ги тунинговате, но и недейте тогава да имате претенций че вървят. Иначе изпадате в сегашното положение да няма с какво да отговорите на едно 1.8Т направено за 2лв и 50 стотинки.

Аз ви оставям и ако все пак някой се престраши да се изправи срещу 1.8Т-то ми пишете на колегата Pyle той ме познава и ще се разберем за старт.

АЛИЛУЯ !!!!!