View Full Version : "Умните" светофари.
ecotronic
30-08-2015, 17:53
Седя си на ъгъла на "Стабмолийски" и "Княз Борис І" и искам да пресека булеварда по пешеходната пътека. Натискам копчето, индикаторът му светва в зелено, от което става ясно, че заявката е приета и системата работи по въпроса с моето пресичане. Аз стоя, чакам и гледам умно. 10 секунди, 30, 60....... В този момент по булеварда няма кьорава кола. Ако не беше на пътя ми това умно чудо, щях вече да съм на Алабин.
Питам се - аз ли нещо не разбирам от умни светофари?
dimitar_vd62
30-08-2015, 20:16
Като няма кьорава кола за какво изобщо натискаш копчето, бъди българин.
ecotronic
30-08-2015, 20:24
То това е ясно, ма туриха тия хуйовини, които като гледам струват бая пари, пък освен да правят пешеходците нарушители, друго не постигат.
Как искате да работи нещо правилно, като още изначално са му турили грешни задачи
То това е ясно, ма туриха тия хуйовини, които като гледам струват бая пари, пък освен да правят пешеходците нарушители, друго не постигат.
То целта на мероприятията е "да се усвоят едни пари".
Като техническо лице ми отговори на въпроса: Как работи "умна" апаратура инсталирана от прости хора?
Като отговориш на въпроса ми, ще имаш отговор и на твоя :calc::idea2::stumm:
Susscrofa
02-09-2015, 22:44
Уникална глупост!
Този на Света неделя, ако не го натиснеш си свети червено, но това не променя нищо за автомобилите в кръстовището, освен може би за дяснозавиващите.
Мисълта ми е, че алгоритъма на останалите светофари се запазва, дори и като времетраене. Абсурдни са. Имат смисъл само и единствено когато са поставени на пешеходни пътеки без те да са на кръстовища.:picnic:
Поредната ниша за усвояване на кинта.