Log in

View Full Version : "Умните" светофари.

ecotronic
30-08-2015, 17:53
Седя си на ъгъла на "Стабмолийски" и "Княз Борис І" и искам да пресека булеварда по пешеходната пътека. Натискам копчето, индикаторът му светва в зелено, от което става ясно, че заявката е приета и системата работи по въпроса с моето пресичане. Аз стоя, чакам и гледам умно. 10 секунди, 30, 60....... В този момент по булеварда няма кьорава кола. Ако не беше на пътя ми това умно чудо, щях вече да съм на Алабин.

Питам се - аз ли нещо не разбирам от умни светофари?

dimitar_vd62
30-08-2015, 20:16
Като няма кьорава кола за какво изобщо натискаш копчето, бъди българин.

ecotronic
30-08-2015, 20:24
То това е ясно, ма туриха тия хуйовини, които като гледам струват бая пари, пък освен да правят пешеходците нарушители, друго не постигат.

mordohy
30-08-2015, 22:11
Как искате да работи нещо правилно, като още изначално са му турили грешни задачи

myato
31-08-2015, 09:03
То това е ясно, ма туриха тия хуйовини, които като гледам струват бая пари, пък освен да правят пешеходците нарушители, друго не постигат.

То целта на мероприятията е "да се усвоят едни пари".
Като техническо лице ми отговори на въпроса: Как работи "умна" апаратура инсталирана от прости хора?
Като отговориш на въпроса ми, ще имаш отговор и на твоя :calc::idea2::stumm:

Susscrofa
02-09-2015, 22:44
Уникална глупост!
Този на Света неделя, ако не го натиснеш си свети червено, но това не променя нищо за автомобилите в кръстовището, освен може би за дяснозавиващите.
Мисълта ми е, че алгоритъма на останалите светофари се запазва, дори и като времетраене. Абсурдни са. Имат смисъл само и единствено когато са поставени на пешеходни пътеки без те да са на кръстовища.:picnic:

Zlobich
02-09-2015, 23:00
Поредната ниша за усвояване на кинта.