PDA

View Full Version : Малко помощ за една студентка във Варна

Skyline
21-09-2016, 22:37
Здравейте колеги,

Сестра ми е 4ти курс студент по стоматология във Варна в Медицинският. Има нужда да идват пациенти защото практиката ѝ го изисква. Тъй като всичките роднини се изредиха, и не стигат явно хора, реших да пусна и тук, ако някой има нужда от зъболекар.

Цените на които студентите работят са СМЕШНИ: Ето го и текста на сестра ми в който тя обяснява от какво точно има нужда.

" Търся хора, нуждаещи се от изработка на зъбни протези или коронки (за сега само единични или не големи мостове),лечение на зъбен кариес, екстракция на зъби.

Работя единствено в присъствието на асистент във Факултета по дентална медицина. За съжаление в точно фиксирани дни и часове. Ако някой има нужда от споменатите интервенции за себе си или свой близък/съсед... ще се радвам да помогна ☺ Цените са символични.

Тъй като се налагат понякога няколко идвания за проби желаещите трябва да са от Варна или да могат да пътуват.

За контакти: 0896 21 67 67 – Камелия Драгомирова"

Мерси предварително и дано помогнем на някой :)

Ето го и ценоразписа:

http://i64.tinypic.com/1gmxrr.jpg

old alfist
21-09-2016, 23:24
Сестра ти тепърва ще има да бачка за други, докато се научи.
Доверието е нещо хубаво, но тя все още не е научила тънкостите на занаята, а камо ли да дава ценоразписи.
Пиша ти това, защото се оказа, че едно познато момиче завършило същото учебно заведение, така си беше свършило работата върху снахичката ми, която и е приятелка, че се наложи отваряне на работата и от друг познат в Плевен, за да довърши работата и.

Skyline
22-09-2016, 00:14
Сестра ти тепърва ще има да бачка за други, докато се научи.
Доверието е нещо хубаво, но тя все още не е научила тънкостите на занаята, а камо ли да дава ценоразписи.
Пиша ти това, защото се оказа, че едно познато момиче завършило същото учебно заведение, така си беше свършило работата върху снахичката ми, която и е приятелка, че се наложи отваряне на работата и от друг познат в Плевен, за да довърши работата и.

Колега, това е организирано от университета. Тези цени са от него. Те работят безплатно....самите студенти. Не виждам връзката с това което пишеш. Те имат асистент който вече е зъболекар и той гледа кой какво прави. Това е което знам аз. Просто нямат хора и не могат да си заверят часовете при професора .

old alfist
22-09-2016, 00:31
Колега, това е организирано от университета. Тези цени са от него. Те работят безплатно....самите студенти. Не виждам връзката с това което пишеш. Те имат асистент който вече е зъболекар и той гледа кой какво прави. Това е което знам аз. Просто нямат хора и не могат да си заверят часовете при професора .

В такива случаи те трябва да плащат на пациентите, а не пациентите на тях.

Бобби
23-09-2016, 00:10
В такива случаи те трябва да плащат на пациентите, а не пациентите на тях.
Не така бе Олди....утре, кой ще ни прави кастанетите, ако не се научи детето.....ама не си прав....то през комунизма ни правеха зъбите безплатно в училище, ама ти искаш и да ти плащат....:))

mordohy
23-09-2016, 00:35
ЕВйййй! Един човек поиска помощ за сестра си, а един бюлюк се изредиха , защо не трябва.... А стига бе!
Малко ми е далечко, ама бих и предложил да се поупражнява по зъбите ми.
Ако не помогне, нама и да навреди:cheers:

Бобби
23-09-2016, 00:40
ЕВйййй! Един човек поиска помощ за сестра си, а един бюлюк се изредиха , защо не трябва.... А стига бе!
Е не следиш темата...къде видя бюлюк......Олди е против, аз съм за.....сега с тебе го водим с две към едно.....намали пиенето...:))

mordohy
23-09-2016, 00:44
Е не следиш темата...къде видя бюлюк......Олди е против, аз съм за.....сега с тебе го водим с две към едно.....намали пиенето...:))

Ти ли ми го казваш!
Аз от половин година едвам имам една вречер да се напия пред компа, а ти ме кориш/...
Казах, каквото ми е на .... трябва да подкрепяме младите.
Иначе ще се наложи до гроб да им вършим работата

Бобби
23-09-2016, 00:48
Ти ли ми го казваш!
Аз от половин година едвам имам една вречер да се напия пред компа, а ти ме кориш/...
Казах, каквото ми е на .... трябва да подкрепяме младите.
Иначе ще се наложи до гроб да им вършим работата
А...е тук си много прав.....но ако се затрудняват, мое да помогнем на нежният фронт :))

old alfist
23-09-2016, 00:50
Това което съм написал не е изсмукано от пръстите ми.
Законната ми снахичка/майка на престолонаследника/ наистина след година от зъбната интервенция на кръсницата-приятелка- дипломиран денталист, страдаше може би обострено от бременноста, но се наложи да се разбие извършеното и да се лекува зъбът няколко седмици преди да се затвори отново.
Трябва си време - първо трябва да се лекува и после да се правят инженерни съоръжения.

Бобби
23-09-2016, 00:56
Това което съм написал не е изсмукано от пръстите ми.
Законната ми снахичка/майка на престолонаследника/ наистина след година от зъбната интервенция на кръсницата-приятелка- дипломиран денталист, страдаше може би обострено от бременноста, но се наложи да се разбие извършеното и да се лекува зъбът няколко седмици преди да се затвори отново.
Трябва си време - първо трябва да се лекува и после да се правят инженерни съоръжения.
Нема се плашиш, има и по екстремни ситуации.....по време на война, а и едно време в казармата ги вадеха само....:))

old alfist
23-09-2016, 01:07
Нема се плашиш, има и по екстремни ситуации.....по време на война, а и едно време в казармата ги вадеха само....:))

Ти може и да се майтапиш, но стоматолозите би трябвало първо да са лекари, след това инженери и накрая търговци - сложно звучи, но реалностите са такива.

nickgaidarov
23-09-2016, 03:32
...

old alfist
23-09-2016, 16:01
По мое мнение всички сте прави - и колегата, пуснал темата, и сестра му, и вие - които отказвате медицинска помощ от недипломирана стоматоложка.
Виновна, и то много виновна според мен, е системата - откъде накъде заверката на семестъра на даден студент/студентка ще зависи от броя пациенти, които съвсем естествено ще бъдат песимистично настроени към един още недоказал се специалист? То дори и специалист е още малко пресилено да се каже, защото още учи. Това по-скоро ми изглежда като поредния абсурд както в родното образование, така и в родната медицина.

Тази измишльотина е с цел преподавателите да си дигнат малко доходите, с уж с благородната цел студентите да се научат, но освен приятели и роднини, или някой много закъсал неосигурен или пенсионер не вярвам някой да се навие.
Дадох ви пример с познатото ни момиче завършило във Варна и как по-късно се наложи довършване на започнатото, а се представяше, че всичко е ОК.

Skyline
25-09-2016, 22:14
Колеги, идеята е не да спорим дали системата е грешна или не, защото нас никой не ни пита. Кучетата лаят , кервана си върви. Просто ако някой има нужда от този тип услуги,нека се свърже или да препоръча на друг.

Мерси

dimitar_vd62
26-09-2016, 00:38
Пичове по смело, и без туй като идете при известния дългогодишен зъболекар Х и ви направи отливка на ченето я праща познайте къде да му изработят протезата за смешни пари и после ви одрусва яко.Да не мислите че си ги прави в къщи.Двама мои познати си правиха протези при студентите и са много доволни не само откъм цените.

old alfist
26-09-2016, 00:43
Пичове по смело, и без туй като идете при известния дългогодишен зъболекар Х и ви направи отливка на ченето я праща познайте къде да му изработят протезата за смешни пари и после ви одрусва яко.Да не мислите че си ги прави в къщи.Двама мои познати си правиха протези при студентите и са много доволни не само откъм цените.
Брадчет, зъбарите имат вече 3D принтери - заснема се с утразвук параметрите и машината прави всичко.

dimitar_vd62
26-09-2016, 01:08
Абе не знам 3д, ултра мултра, ама майка ми има пломба от 1952 година и още не паднала а на жена ми три пъти и правиха една пломба, то керамика ли не беше полимери ли кво ли и все падаше.Да не ти казвам че на мен пък ми писна след незнам колко човъркане пломбиране и направо си реших проблема по сталински няма зъб няма пломба.

Alex_26
26-09-2016, 13:06
Момчета, тя поне си признава, че е новобранец, искащ да се научи. А вие какво правите с колите си - ходите повечето по майстори, дето си нямат и грам хабер за по-сложни проблеми и са се научили само на две неща - да лъжат колко са велики и да ви взимат парите

Skyline
07-10-2016, 09:33
up up up

Susscrofa
11-10-2016, 10:33
Абе не знам 3д, ултра мултра, ама майка ми има пломба от 1952 година и още не паднала а на жена ми три пъти и правиха една пломба, то керамика ли не беше полимери ли кво ли и все падаше.Да не ти казвам че на мен пък ми писна след незнам колко човъркане пломбиране и направо си реших проблема по сталински няма зъб няма пломба.

Еми ходи си сложи златни коронки, и те са вечни, също кат оная смес от тежки метали дет ния тъпчеха навремето.
Ааааа, и не забравяй да поискаш да ти умъртвяват зъбите с арсен, тва си е най-сигурното.:stretcher:

---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------

Подкрепям мнението, че тези процедури трябва или да са напълно безплатни, или дори в някои случаи да се заплаща на пациента.:afro:

Alex_26
11-10-2016, 20:40
Еми ходи си сложи златни коронки, и те са вечни, също кат оная смес от тежки метали дет ния тъпчеха навремето.
Ааааа, и не забравяй да поискаш да ти умъртвяват зъбите с арсен, тва си е най-сигурното.:stretcher:

---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------

Подкрепям мнението, че тези процедури трябва или да са напълно безплатни, или дори в някои случаи да се заплаща на пациента.:afro:
Да, ама даскалите искат отчет в кинти за да са убедени, че наистина е имала реални пациенти

Susscrofa
12-10-2016, 13:44
Да, ама даскалите искат отчет в кинти за да са убедени, че наистина е имала реални пациенти

Даскалите седят при нея!
Ти да не мислиш, че тя прави зъби без надзор?
Всеки се учи на занаят в присъствието на "майстор" до себе си.
Така като ти чета постовете и ти имаш нужда от такова обучение.:pain:

Alex_26
12-10-2016, 17:31
Даскалите седят при нея!
Ти да не мислиш, че тя прави зъби без надзор?
Всеки се учи на занаят в присъствието на "майстор" до себе си.
Така като ти чета постовете и ти имаш нужда от такова обучение.:pain:

Седи асистентът, не баш даскалът. По-нагоре го пише.

Работя единствено в присъствието на асистент във Факултета по дентална медицина.
Така, че мини обучение по асимилиране ти

Susscrofa
13-10-2016, 13:03
Седи асистентът, не баш даскалът. По-нагоре го пише.

Така, че мини обучение по асимилиране ти

Ти знаеш ли какво е асистент в университет?

Хахаха:rotfl:

Alex_26
13-10-2016, 20:31
Ти знаеш ли какво е асистент в университет?

Хахаха:rotfl:

Знам много добре. Но ти не знаеш какво искаш да кажеш

pa4ito
13-10-2016, 22:05
Аз подкрепям този начин на обучение, защото първо пациентите сами решават дали станат такива или да не са; второ там има наблюдаващ асистент, който дори и да не е практикуващ, все пак има някакъв опит и трето някак си тези студенти трябва да придобият практика. Не мисля, че е по-добре да се дипломират и после да се "учат" тепърва на занаят....
Случаят със снахата на Олди е интересен - в крайна сметка зъболекарката дипломирана ли е била или е "работела" приятелката си по същата такава програма? И другият интересен момент е, че доколкото разбрах, чак година по-късно са започнали проблемите. Дали не е друг източникът на втория проблем?