View Full Version : Малко помощ за една студентка във Варна
Здравейте колеги,
Сестра ми е 4ти курс студент по стоматология във Варна в Медицинският. Има нужда да идват пациенти защото практиката ѝ го изисква. Тъй като всичките роднини се изредиха, и не стигат явно хора, реших да пусна и тук, ако някой има нужда от зъболекар.
Цените на които студентите работят са СМЕШНИ: Ето го и текста на сестра ми в който тя обяснява от какво точно има нужда.
" Търся хора, нуждаещи се от изработка на зъбни протези или коронки (за сега само единични или не големи мостове),лечение на зъбен кариес, екстракция на зъби.
Работя единствено в присъствието на асистент във Факултета по дентална медицина. За съжаление в точно фиксирани дни и часове. Ако някой има нужда от споменатите интервенции за себе си или свой близък/съсед... ще се радвам да помогна ☺ Цените са символични.
Тъй като се налагат понякога няколко идвания за проби желаещите трябва да са от Варна или да могат да пътуват.
За контакти: 0896 21 67 67 – Камелия Драгомирова"
Мерси предварително и дано помогнем на някой :)
Ето го и ценоразписа:
http://i64.tinypic.com/1gmxrr.jpg
old alfist
21-09-2016, 23:24
Сестра ти тепърва ще има да бачка за други, докато се научи.
Доверието е нещо хубаво, но тя все още не е научила тънкостите на занаята, а камо ли да дава ценоразписи.
Пиша ти това, защото се оказа, че едно познато момиче завършило същото учебно заведение, така си беше свършило работата върху снахичката ми, която и е приятелка, че се наложи отваряне на работата и от друг познат в Плевен, за да довърши работата и.
Сестра ти тепърва ще има да бачка за други, докато се научи.
Доверието е нещо хубаво, но тя все още не е научила тънкостите на занаята, а камо ли да дава ценоразписи.
Пиша ти това, защото се оказа, че едно познато момиче завършило същото учебно заведение, така си беше свършило работата върху снахичката ми, която и е приятелка, че се наложи отваряне на работата и от друг познат в Плевен, за да довърши работата и.
Колега, това е организирано от университета. Тези цени са от него. Те работят безплатно....самите студенти. Не виждам връзката с това което пишеш. Те имат асистент който вече е зъболекар и той гледа кой какво прави. Това е което знам аз. Просто нямат хора и не могат да си заверят часовете при професора .
old alfist
22-09-2016, 00:31
Колега, това е организирано от университета. Тези цени са от него. Те работят безплатно....самите студенти. Не виждам връзката с това което пишеш. Те имат асистент който вече е зъболекар и той гледа кой какво прави. Това е което знам аз. Просто нямат хора и не могат да си заверят часовете при професора .
В такива случаи те трябва да плащат на пациентите, а не пациентите на тях.
В такива случаи те трябва да плащат на пациентите, а не пациентите на тях.
Не така бе Олди....утре, кой ще ни прави кастанетите, ако не се научи детето.....ама не си прав....то през комунизма ни правеха зъбите безплатно в училище, ама ти искаш и да ти плащат....:))
ЕВйййй! Един човек поиска помощ за сестра си, а един бюлюк се изредиха , защо не трябва.... А стига бе!
Малко ми е далечко, ама бих и предложил да се поупражнява по зъбите ми.
Ако не помогне, нама и да навреди:cheers:
ЕВйййй! Един човек поиска помощ за сестра си, а един бюлюк се изредиха , защо не трябва.... А стига бе!
Е не следиш темата...къде видя бюлюк......Олди е против, аз съм за.....сега с тебе го водим с две към едно.....намали пиенето...:))
Е не следиш темата...къде видя бюлюк......Олди е против, аз съм за.....сега с тебе го водим с две към едно.....намали пиенето...:))
Ти ли ми го казваш!
Аз от половин година едвам имам една вречер да се напия пред компа, а ти ме кориш/...
Казах, каквото ми е на .... трябва да подкрепяме младите.
Иначе ще се наложи до гроб да им вършим работата
Ти ли ми го казваш!
Аз от половин година едвам имам една вречер да се напия пред компа, а ти ме кориш/...
Казах, каквото ми е на .... трябва да подкрепяме младите.
Иначе ще се наложи до гроб да им вършим работата
А...е тук си много прав.....но ако се затрудняват, мое да помогнем на нежният фронт :))
old alfist
23-09-2016, 00:50
Това което съм написал не е изсмукано от пръстите ми.
Законната ми снахичка/майка на престолонаследника/ наистина след година от зъбната интервенция на кръсницата-приятелка- дипломиран денталист, страдаше може би обострено от бременноста, но се наложи да се разбие извършеното и да се лекува зъбът няколко седмици преди да се затвори отново.
Трябва си време - първо трябва да се лекува и после да се правят инженерни съоръжения.
Това което съм написал не е изсмукано от пръстите ми.
Законната ми снахичка/майка на престолонаследника/ наистина след година от зъбната интервенция на кръсницата-приятелка- дипломиран денталист, страдаше може би обострено от бременноста, но се наложи да се разбие извършеното и да се лекува зъбът няколко седмици преди да се затвори отново.
Трябва си време - първо трябва да се лекува и после да се правят инженерни съоръжения.
Нема се плашиш, има и по екстремни ситуации.....по време на война, а и едно време в казармата ги вадеха само....:))
old alfist
23-09-2016, 01:07
Нема се плашиш, има и по екстремни ситуации.....по време на война, а и едно време в казармата ги вадеха само....:))
Ти може и да се майтапиш, но стоматолозите би трябвало първо да са лекари, след това инженери и накрая търговци - сложно звучи, но реалностите са такива.
nickgaidarov
23-09-2016, 03:32
...
old alfist
23-09-2016, 16:01
По мое мнение всички сте прави - и колегата, пуснал темата, и сестра му, и вие - които отказвате медицинска помощ от недипломирана стоматоложка.
Виновна, и то много виновна според мен, е системата - откъде накъде заверката на семестъра на даден студент/студентка ще зависи от броя пациенти, които съвсем естествено ще бъдат песимистично настроени към един още недоказал се специалист? То дори и специалист е още малко пресилено да се каже, защото още учи. Това по-скоро ми изглежда като поредния абсурд както в родното образование, така и в родната медицина.
Тази измишльотина е с цел преподавателите да си дигнат малко доходите, с уж с благородната цел студентите да се научат, но освен приятели и роднини, или някой много закъсал неосигурен или пенсионер не вярвам някой да се навие.
Дадох ви пример с познатото ни момиче завършило във Варна и как по-късно се наложи довършване на започнатото, а се представяше, че всичко е ОК.
Колеги, идеята е не да спорим дали системата е грешна или не, защото нас никой не ни пита. Кучетата лаят , кервана си върви. Просто ако някой има нужда от този тип услуги,нека се свърже или да препоръча на друг.
Мерси
dimitar_vd62
26-09-2016, 00:38
Пичове по смело, и без туй като идете при известния дългогодишен зъболекар Х и ви направи отливка на ченето я праща познайте къде да му изработят протезата за смешни пари и после ви одрусва яко.Да не мислите че си ги прави в къщи.Двама мои познати си правиха протези при студентите и са много доволни не само откъм цените.
old alfist
26-09-2016, 00:43
Пичове по смело, и без туй като идете при известния дългогодишен зъболекар Х и ви направи отливка на ченето я праща познайте къде да му изработят протезата за смешни пари и после ви одрусва яко.Да не мислите че си ги прави в къщи.Двама мои познати си правиха протези при студентите и са много доволни не само откъм цените.
Брадчет, зъбарите имат вече 3D принтери - заснема се с утразвук параметрите и машината прави всичко.
dimitar_vd62
26-09-2016, 01:08
Абе не знам 3д, ултра мултра, ама майка ми има пломба от 1952 година и още не паднала а на жена ми три пъти и правиха една пломба, то керамика ли не беше полимери ли кво ли и все падаше.Да не ти казвам че на мен пък ми писна след незнам колко човъркане пломбиране и направо си реших проблема по сталински няма зъб няма пломба.
Момчета, тя поне си признава, че е новобранец, искащ да се научи. А вие какво правите с колите си - ходите повечето по майстори, дето си нямат и грам хабер за по-сложни проблеми и са се научили само на две неща - да лъжат колко са велики и да ви взимат парите
Susscrofa
11-10-2016, 10:33
Абе не знам 3д, ултра мултра, ама майка ми има пломба от 1952 година и още не паднала а на жена ми три пъти и правиха една пломба, то керамика ли не беше полимери ли кво ли и все падаше.Да не ти казвам че на мен пък ми писна след незнам колко човъркане пломбиране и направо си реших проблема по сталински няма зъб няма пломба.
Еми ходи си сложи златни коронки, и те са вечни, също кат оная смес от тежки метали дет ния тъпчеха навремето.
Ааааа, и не забравяй да поискаш да ти умъртвяват зъбите с арсен, тва си е най-сигурното.:stretcher:
---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------
Подкрепям мнението, че тези процедури трябва или да са напълно безплатни, или дори в някои случаи да се заплаща на пациента.:afro:
Еми ходи си сложи златни коронки, и те са вечни, също кат оная смес от тежки метали дет ния тъпчеха навремето.
Ааааа, и не забравяй да поискаш да ти умъртвяват зъбите с арсен, тва си е най-сигурното.:stretcher:
---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------
Подкрепям мнението, че тези процедури трябва или да са напълно безплатни, или дори в някои случаи да се заплаща на пациента.:afro:
Да, ама даскалите искат отчет в кинти за да са убедени, че наистина е имала реални пациенти
Susscrofa
12-10-2016, 13:44
Да, ама даскалите искат отчет в кинти за да са убедени, че наистина е имала реални пациенти
Даскалите седят при нея!
Ти да не мислиш, че тя прави зъби без надзор?
Всеки се учи на занаят в присъствието на "майстор" до себе си.
Така като ти чета постовете и ти имаш нужда от такова обучение.:pain:
Даскалите седят при нея!
Ти да не мислиш, че тя прави зъби без надзор?
Всеки се учи на занаят в присъствието на "майстор" до себе си.
Така като ти чета постовете и ти имаш нужда от такова обучение.:pain:
Седи асистентът, не баш даскалът. По-нагоре го пише.
Работя единствено в присъствието на асистент във Факултета по дентална медицина.
Така, че мини обучение по асимилиране ти
Susscrofa
13-10-2016, 13:03
Седи асистентът, не баш даскалът. По-нагоре го пише.
Така, че мини обучение по асимилиране ти
Ти знаеш ли какво е асистент в университет?
Хахаха:rotfl:
Ти знаеш ли какво е асистент в университет?
Хахаха:rotfl:
Знам много добре. Но ти не знаеш какво искаш да кажеш
Аз подкрепям този начин на обучение, защото първо пациентите сами решават дали станат такива или да не са; второ там има наблюдаващ асистент, който дори и да не е практикуващ, все пак има някакъв опит и трето някак си тези студенти трябва да придобият практика. Не мисля, че е по-добре да се дипломират и после да се "учат" тепърва на занаят....
Случаят със снахата на Олди е интересен - в крайна сметка зъболекарката дипломирана ли е била или е "работела" приятелката си по същата такава програма? И другият интересен момент е, че доколкото разбрах, чак година по-късно са започнали проблемите. Дали не е друг източникът на втория проблем?