Log in

View Full Version : Какво направи Бойко за нас?

Pages : 1 2 [3] 4 5

Бобби
16-03-2021, 22:06
Абе и това ще го преживеем, ама такъв свят ли ще оставим на Лили Иванова?

:tooth:

:)))...жива и здрава да ни е.....поздрав свързан и с модела на обичаната ни марка...:)
https://www.youtube.com/watch?v=PrrYu2JNXjw

ecotronic
16-03-2021, 22:11
Така е. Да е жива и здрава. И ние покрай нея :)

А иначе това (https://www.youtube.com/watch?v=M_kTSBqQkME&list=RDM_kTSBqQkME&start_radio=1) има доста по-силна връзка с любимата марка.

Бобби
16-03-2021, 22:25
Така е. Да е жива и здрава. И ние покрай нея :)

А иначе това (https://www.youtube.com/watch?v=M_kTSBqQkME&list=RDM_kTSBqQkME&start_radio=1) има доста по-силна връзка с любимата марка.

Е...малко лирично., аз карам по нашенски...а е това за младите да разпознаят алфата на мацката, а не лимозината на ония травестит...:))...:)
https://www.youtube.com/watch?v=hZAnwlDjoRo

ecotronic
16-03-2021, 22:31
Кроасаните си ги яж ти, на мен ми дай това:

https://www.youtube.com/watch?v=rjeUp6rdblQ

Бобби
16-03-2021, 22:44
Кроасаните си ги яж ти, на мен ми дай това:

https://www.youtube.com/watch?v=rjeUp6rdblQ

А... не...:)))....аз искам на Бойко тойотата, за да се придържаме към темата..;)
https://www.youtube.com/watch?v=7zDrxivu9qw

Бобби
16-03-2021, 22:55
...https://www.youtube.com/watch?v=mgG-CE20SVY

ecotronic
16-03-2021, 22:59
Чеки малко, ИТН да измести ГЕРБ. Тогава ще си мечтаеш за Бойко :tooth:

Бобби
16-03-2021, 23:05
Чеки малко, ИТН да измести ГЕРБ. Тогава ще си мечтаеш за Бойко :tooth:

А нищо не чакам, просто искам българина да се осъзнае....а това дето го посвам е просто фолклор......не е свързано с бивша мутра на прехода в медиите иначе казано Слави Трифонов....просто някой попадения в творчеството на който и да е трябва да се зачитат....то все едно сега да спрем производството Опел Астра, заради Астра Зенек...:))

https://www.youtube.com/watch?v=88WXqXhaOX4
....израснал съм на улицата и от там знам, че се ражда всичко позитивно....а това кой го е откраднал и използувал е друга дума.......то и фолка на Слави, не е дошъл от Учиндол....но е добре да се представя по някъкъв начин истината, иначе ставаме ебати и дебилите...!!!

NikMar
17-03-2021, 17:17
Като гледам наплива към заведенията, веднага щом ги отворят, и си давам сметка, колко много хора, очевидно, се чувстват некомфортно у дома си. Или просто са сферични идиоти.
Поскоро немислещи и стремящи да се покажат нещо като "Герой нашего времени", сякаш са държани на въже, ама има и по-лоши от нашите->англичните, знаете какво правят като им отпуснат гема.

ecotronic
17-03-2021, 19:56
Е - очевидно има и много овце. Ама нали те си имат пъдар?

Сега, след като болниците блокират, след като хора страдат и си отиват от този свят, някой от "пъдарите" ще поеме ли отговорност за това, че реши да отвори ресторанти и кафенета, при положение, че вече и врабчетата знаеха, какво ще последва от това?

dimitar_vd62
17-03-2021, 20:59
Току що чета от ЕС вдигнали ръце кой квот иска да си сертифицира.Ебати, ако и НАТО-то е такъв ташак и каже кой както иска да се спасява ако Русия ги нападне....Искам пандемията да свърши че да им чуя приказките за евросолидарност, как трябва дасме единни и прочие.

Като капак НАСА показа "зашеметяващи"снимки от кацането на новия роувър, които се оказаха от кацането на Кюриосити.Иди им вервай после че са били на Луната.

ecotronic
17-03-2021, 22:16
Като капак НАСА показа "зашеметяващи"снимки от кацането на новия роувър, които се оказаха от кацането на Кюриосити.Иди им вервай после че са били на Луната.

Къде ги гледаш тия работи?

546
19-03-2021, 20:40
Митака е в страната на чудесата.
У тях когато пуснеш чешмата и тече нагоре.

ivan dimitrov
19-03-2021, 20:53
Митака е в страната на чудесата.
У тях когато пуснеш чешмата и тече нагоре.

Е, това не е вярно. Просто целият свят е наобратно.

546
19-03-2021, 22:15
Е не се знае.Може и да съществува и паралелна Вселена в която Русия да ни нападне.Добре,че в тая в която сме с теб такава опасност няма.Да му мисли Митака.
Аз твърдо вярвам ,че ще защити националния интерес в неговия свят и моята тамошна проекция ще може да спи спокойно.

dimitar_vd62
20-03-2021, 14:45
То ясно че е кацнал, само че някой объркал видеата.На първите кадри от панорамата след кацането за момент се виждаше част от надписа на кюриосити.Или може би са бързали със сензационната новина.

Пичове държите се като недоклатени женки.
Бъдете живи и здрави!

ecotronic
20-03-2021, 16:36
Точно там е работата, че никой, от NASA, не е объркал видеата.
Ама вие, световно-конспиративните анал-лизатори, сами си ги създавате тия неща, за да може, после, да им се радвате.

Бобби
29-03-2021, 20:15
А бе нещо замклъкнахте преди изборите...:))....я ми подскажете за кой да гласувам, че съм в затруднение.....
Честнно ...... 30 партии на шест милиона....леви, десни...другите са явмо леко у десно или у лево според ситуацията ебати.....това не е истина...и аз искам да лапам.....някой да не си помисли нещо еротично, иде реч за кинти...:))
Май пак се изгубихме в превода....жалко за Бългрия..., е точно сега го няма народа, дето искаше нещо...тъпо затишие от което си патим цял живот....

ecotronic
29-03-2021, 22:35
След като депутатите си опекоха работата с квадратчето "не подкрепям никого", а именно - гласуваха, този вот да се отчита за изборна активност, но да не се отчита при разпределението на местата в парламента, се питам:

Каква е разликата между това да отбележа въпросното квадратче и това да пусна недействителна бюлетина?

И ако няма разлика, тогава, защо изобщо, това квадратче го има в бюлетината?

Докога с тази демагогия?

546
30-03-2021, 00:52
Еко,тия конституцията бяха тръгналЕ да променят,ти се чудиш за някво си квадратче у бюлетинката.
То не ,че конституцията кога я приемаха ме питахА кво мисля ,ама аре пряка демокрация тогива беше ептен във сферата на фантастиката.
Кат си спомня как бая народ се чудеше как ша я карат без член Първи от старата,и то хора не от комунистите които бяха във властта,а съвсем обикновени серсеми.Сметай у кратуните на обикновенните хора колко яко изпилено е било .Даже не изпилено-направо на водна шкурка .
Не съм сигурен ,но май червените бяха и с мнозинство в първия парламент след десети ноември.Добре ,че имаше все още нормални хора в тяхната партия ,та се случиха криво-ляво нещата ,макар и с палатки на поляната до парламента.

А бе нещо замклъкнахте преди изборите...:))....я ми подскажете за кой да гласувам, че съм в затруднение.....

Броиш калинките в листите .После броиш кандидатите които са били във властта до сега.Сумираш .Резултата го изваждаш от общия брой кандидати.Получаваш резултат.
Така за всяка една партия.
Сравняваш числата.Изваждаш от задачата тези с отрицателен резултат .Подреждаш останалите по големина.
И сега най-важното в упражнението:
Задраскваш първите и последните пет и си избираш някоя партия от останалите.

alfa racer GTA
30-03-2021, 09:46
Разлика от гласуване в "онова квадратче" и негласуване няма.

Така или иначе Банкянския Бидон си отива.
Но с много мъка - вероятно след изборите като види избраните депутати от другите партии ще си напазарува депутати с обществени поръчки за тях, семейството им, роднините им и/или техните любовници...

Мъка ще е няколко години докато осъзнае и се примири с факта, че "повече няма да го бъде" в политиката...

А ще е мъка, защото предизборно напазарува доста държавни служители чрез увеличение на заплатите, а също и фирми+ работниците им през обществени поръчки с пари на българския и европейския данъкоплатец...

Ще "се коли свинята", но тя няма да стои послушно докато я колят - яко ще се тръшка и дърпа...

ivan dimitrov
30-03-2021, 10:17
Не гласувам за никого, недействителна бюлетина или въобще неявяване на изборите е все едно и също. Тоест - друг ще избира вместо вас. За това - избирайте най малкото зло според вас.
Никой да не си въобразява, че някога, някъде, някой ще тръгне да се занимава с политика, само и само да му оправи животът. И не гледайте само кой какво е направил, а и какво не е, а според вас е трябвало.
Дано тоя път сме се вразумили!

ecotronic
30-03-2021, 11:55
Разлика от гласуване в "онова квадратче" и негласуване няма.

Разлика има, защото с "онова квадратче" се обуславя някаква изборна активност, която ще се вземе в предвид при определени обстоятелства - примерно при провеждането на референдум. Няма такава между онова квадратче и недействителна бюлетина.

alfa racer GTA
30-03-2021, 12:42
Да, такава е "разликата" .

Но предимно това квадратче е за да оправдае липсата на партии които да предложат ефикасно решение на проблемите на обществото ни и да оправдае взимането на заплати от депутатите и партийните им лидери...

Имитация на дейност е ---> така или иначе след като имаше референдум за намаляване на броя на народните представители от 240 на 120 в Народното събрание, това "народно решение" не бе изпълнено от народните "представители". Не бяха изпълнени и още много други желания на суверена, като вместо да ограничат властта и финансирането си народните "представители" ограничиха желанията и възможностите на суверена си.

Както и да е ---> това е наказуемо .И суверена ще накаже тези които не изпълниха волята му.

ivan dimitrov
30-03-2021, 13:44
Както и да е ---> това е наказуемо .И суверена ще накаже тези които не изпълниха волята му.

А дано, ама......
Може и да не ти се вярва, но 5 души могат да окрадат толкова, колкото и 500. И да "натворят" два пъти по вече "в полза роду" от 1000. Оня референдум, беше пример - защо не ни трябват референдуми. А те ни трябват. Но не за да печелят гласове за популисти.
От цялата 'дандания' околу въпросният референдум, единствено въпросът със държавното спонсориране на партиите имаше смисъл. В смисъл - няма смисъл да се обезсмисля смисълат на безсмислената иначе дума партия, с налагането "принудително", на пропорционално членство, на членове, които ич не ги бОли членът, дали са членове на неква безсмислена партия, дето единственият и смисъл е - да обезсмисля думата партия.
Възникват серия взаимносвързани въпроси. Първият е - що е то партия.

ecotronic
30-03-2021, 14:10
Изборите са скъпо начинание. Или поне така твърдят. Тогава, когато отказваш да получиш малко повече обектинва информация, на същата цена, значи си щраус или по-лошо.
А колко по-справедливо и близко до акъла би било, това процентът "не подкрепям никого" да намали броя на депутатските места с колкото е.

ivan dimitrov
30-03-2021, 14:25
А колко по-справедливо и близко до акъла би било, това процентът "не подкрепям никого" да намали броя на депутатските места с колкото е.
На коя от партиите? Или броят места в парламента?
Мислиш че ако в парламента са 10 .......-> 5 ,4, 3, 2, 1 народни представители, ще 'прокопсаме' заради икономиите от заплати!?

ecotronic
30-03-2021, 15:07
Не съм говорил за партии. Не става въпрос да икономисваме от заплати. Доста по-важното е да се знае, тези които са в парламента, с каква част от гласовете са избрани. Щото сега се получава, че избирателите, които не искат тези хора да са в управлението, реално го "искат". А това не отговаря на истината и представлява пълен абсурд.

Накратко - в предвид сегашните "правила", е по-добре, въпросното квадратче да го няма.

ivan dimitrov
30-03-2021, 15:31
Е, това е очевадно. Ако го няма това квадратче и някой не иска да избере, и пусне невалидна/недействителна бюлетина, дали това квадратче е там или не.........
п.п. За да не тъпчем на място - наказателният вот води до....президент Румен Радев.

alfa racer GTA
30-03-2021, 19:27
А бе то не е въпросът само да "накажеш", а и да гласуваш за определена перспектива/бъдеще.
Гласуването само и единствено "наказателно" не дава перспектива нито на теб, нито на децата нито на внуците ти...

Въпросът е че едни поколения дължат много голямо извинение на други поколения след тях за гласуванията през годините които провалиха бъдещето им...

Ха дано, ама надали...?!?

И Румен Радев не участва на тези избори.Ще участва на следващите избори - тази есен...

ecotronic
30-03-2021, 20:00
Когато вляза в магазина, мога да си избера измежду няколко вида стока. Мога и нищо да не избера. Не е редно обаче, някой да ме задлължава да си купя нещо, все пак. Ако този магазин, системно, продава лайна, очевидно ще изчезне и на негово място ще се появи такъв, който е по-угоден за хората.

На този етап, не разполагаме с много средства за да влияем върху процесите по управлението. Дюдюкането и подскачането по площадите, не е вариант. И като така, ненавиждам този, който ми отнема и малкото с което разполагам.

546
30-03-2021, 20:26
В Девня в музея има една надгробна плоча .От камък.Вътре където е щанда.Човека сам си я е написал.Не пише какво е пазарувал обаче.Друго му е било важно.Иди я виж.И ,ако пак е на ебем ти страна я изправи.

ivan dimitrov
30-03-2021, 21:14
А бе то не е въпросът само да "накажеш", а и да гласуваш за определена перспектива/бъдеще.
Гласуването само и единствено "наказателно" не дава перспектива нито на теб, нито на децата нито на внуците ти...

Въпросът е че едни поколения дължат много голямо извинение на други поколения след тях за гласуванията през годините които провалиха бъдещето им...

Ха дано, ама надали...?!?

И Румен Радев не участва на тези избори.Ще участва на следващите избори - тази есен...

Ами нали и аз това казвам. Радев го дадох като пример за резултат от наказателният ни вот. Щото въобще не съм убеден че беше по малкото зло. А наказателният вот е в пряка връзка с въпросното квадратче. За което пък си мисля че е стъпка напред, защото поне "отсява" наказателният вот, от некомпетентният.
Да, имам лошото усещане че хорото още не е свършило.

Бобби
01-04-2021, 16:40
Когато вляза в магазина, мога да си избера измежду няколко вида стока. Мога и нищо да не избера. Не е редно обаче, някой да ме задлължава да си купя нещо, все пак. Ако този магазин, системно, продава лайна, очевидно ще изчезне и на негово място ще се появи такъв, който е по-угоден за хората.

На този етап, не разполагаме с много средства за да влияем върху процесите по управлението. Дюдюкането и подскачането по площадите, не е вариант. И като така, ненавиждам този, който ми отнема и малкото с което разполагам.

От тоя магазин вече тридесет и години пазаруваме, и излизаме с една торба лайна от него на всички избори, ако ме разбираш....?
На всеки етап трябва да разполагаме със средства, за да влияем върху управлението, иначе казано няма такъв народ...(съвпадението с партията на Слави няма нищо общо с това което казвам)...примирието ражда робство.....

546
04-04-2021, 08:02
От тоя магазин вече тридесет и години пазаруваме, и излизаме с една торба лайна от него на всички избори, ако ме разбираш....?
На всеки етап трябва да разполагаме със средства, за да влияем върху управлението, иначе казано няма такъв народ...(съвпадението с партията на Слави няма нищо общо с това което казвам)...примирието ражда робство.....
Боби,ама робството се ражда от робите бе бате,навремето едни там обикаляли из песъците докат умрЕ и последния роден в робство и пак не им се получили нещата,са половината от тях са роби ,а другата половина робовладелци.
Не ,че няма шанс ,но не съм оптимист , иии ......що тъй сещам се за един дето казал преди време:
"Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат."

ecotronic
04-04-2021, 11:21
Ако съм извънземен и кацна в България, гледайки само това, как имената на партиите се променят във времето, мога да придобия доста вярна представа за това, на какъв хал са нещата.

ivan dimitrov
04-04-2021, 20:40
Ако съм извънземен и кацна в България

Това някаква нова форма на дискриминация ли е?
Щото до тук разбирам, че ако не се абонирам за 7/8, коментар няма да чуя. Е, ами......няма да се абонирам, но......няма такъв народ.

alfa racer GTA
04-04-2021, 20:46
Тиквата се търкулна братя!
:
https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Bravo-balgari-Masov-vot-na-sanarodnitcite-ni-v-chuzhbina-biuletini_749184.html

Удряйте задружно, докато й отсечем врата!

Има такъв народ, ама Няма такава държава :biggrin:

ecotronic
04-04-2021, 20:53
Само да не стане така, че да си спомняш с умиление за тиквата, когато нейното място бъде заето от гъдулката :tooth:

alfa racer GTA
04-04-2021, 20:56
Аз няма, ама ти не пропускаш случай да кажеш нещо умилително за Тиквата...

ivan dimitrov
04-04-2021, 21:03
Тиквата се търкулна братя!
:
https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Bravo-balgari-Masov-vot-na-sanarodnitcite-ni-v-chuzhbina-biuletini_749184.html

Удряйте задружно, докато й отсечем врата!

Има такъв народ, ама Няма такава държава :biggrin:

Държавата, това е народът и. Останалото е територия.
За съжаление - грешиш. Тиквата не е паднала все още. Вкарването на главният чалгаджия в парламента, ще бетонира герберите. Защото на предстоящите предсрочни избори, и аз, за пръв и надявам се последен път, ще гласувам за герберите.

546
04-04-2021, 21:36
Държавата, това е народът и. Останалото е територия.
За съжаление - грешиш. Тиквата не е паднала все още. Вкарването на главният чалгаджия в парламента, ще бетонира герберите. Защото на предстоящите предсрочни избори, и аз, за пръв и надявам се последен път, ще гласувам за герберите.

БОЙКОтираш изборния процес един вид ,доклкото зацепвам.
Аз пък ще гласувам за такива който не са били във властта.Герб е време да си поотпочинат малко.Не ме кефят как се представят в условията на криза.

ivan dimitrov
04-04-2021, 21:46
БОЙКОтираш изборния процес един вид ,доклкото зацепвам.
Аз пък ще гласувам за такива който не са били във властта.Герб е време да си поотпочинат малко.Не ме кефят как се представят в условията на криза.

В бъдеще време, да подчертая аз. На принципът на по малкото зло. Мисля че има хора, които въпреки че не са били, не трябва да бъдат в политиката, Има и такива, които в последните 30г никога до сега не са били в парламентът, но винаги са били в политиката. Тия пък - съвсем нямат място в парламентът.
Според мен, и други паднали от Марс де.

546
04-04-2021, 23:42
Да де ,със "Ще" отпред.
Хипотезата ти за евентуален шпагат на Славчо не е лишена от логика,пък и няма да е първия ,но пък може и да не се стигне до там пак да трябва да подкрепяме Герб .За момента времето работи против тях според мен.
Лошото е ,че групичката на онези дето ги визираш ,най-вероятно е предвидило тази ситуация и има сценарий и за този вариант.

Пък може и да си прав,едно е колата да бута масло,съвсем друго е да не дърпа на баир.
Но по-малкото зло, пак си е зло.Че и кат се поояде от малко бързо става на голямо.
Абе с издухан мотор каруцата си е за скраб,поне моя опит е такъв.Тенекиите може да се изчукат и боядисат когато няма ръжда,но двигател с ремонт е ташак работа.

Бобби
04-04-2021, 23:46
Поздрави от най големият победител на тези избори....:)))
https://www.youtube.com/watch?v=iLElZsCydJ8

alfa racer GTA
04-04-2021, 23:50
Много с къса памет сте братя!?

Борко би Славчу и го изгони чак у Берое.

Да не мислите, че такова нещо се прощава...?!??

П.П.

Готиното е че за първи път БСП може да не са нито първа, нито втора политическа сила, а да останат чак трета...

Бобби
04-04-2021, 23:57

Споко...леко си превъзбуден...;)...игрите те първа започват и най вече финансовите...
Аз например гласувах за Възраждане.... най ми допаднаха ......;)....и сега разбрах, че умственият багаж на българите според мен и резултатите от изборите е 2.1%....това си е мое виждане....;)
п.п...поздрави от мен за теб рацерче......https://www.youtube.com/watch?v=MzQV5_z4fcc

ivan dimitrov
05-04-2021, 00:04
Да де ,със "Ще" отпред.
Хипотезата ти за евентуален шпагат на Славчо не е лишена от логика,пък и няма да е първия ,но пък може и да не се стигне до там пак да трябва да подкрепяме Герб .
Лошото е ,че групичката на онези дето ги визираш ,най-вероятно е предвидило тази ситуация и има сценарий и за този вариант.

Пък може и да си прав,едно е колата да бута масло,съвсем друго е да не дърпа на баир.
Но по-малкото зло, пак си е зло.
Абе с издухан мотор каруцата си е за скраб,поне моя опит е такъв.

До сега не ми се е налагало да подкрепям герб. В следващите избори, ще ми се наложи. Защото нямам и грам/мол доверие в бсп.
По малкото зло, пак е зло, но е по малко. Отдавна загърбих идеализмът.

Бобби
05-04-2021, 00:20
До сега не ми се е налагало да подкрепям герб. В следващите избори, ще ми се наложи. Защото нямам и грам/мол доверие в бсп.
По малкото зло, пак е зло, но е по малко. Отдавна загърбих идеализмът.

Иване...леко си объркан според мен.....и аз загърбих идеалите, ама нали нямаше да гласуваш....?.....я ми подскажи за Възраждане, тия са от вашият край.....объркал съм хората, или имат потенциал според мен...?

ivan dimitrov
05-04-2021, 00:34
Иване...леко си объркан според мен.....и аз загърбих идеалите, ама нали нямаше да гласуваш....?.....я ми подскажи за Възраждане, тия са от вашият край.....объркал съм хората, или имат потенциал според мен...?

О,о,о явно си се вживял в ролята на Митака!
Вземи се съвземи!
Никога не съм споменавал че няма да гласувам. Това е задължение на всеки гражданин в развиваща се страна.
Нашият край е край. Твоето мнение си е твоя отговорност.

Бобби
05-04-2021, 00:42
О,о,о явно си се вживял в ролята на Митака!
Вземи се съвземи!
Никога не съм споменавал че няма да гласувам. Това е задължение на всеки гражданин в развиваща се страна.
Нашият край е край. Твоето мнение си е твоя отговорност.

Е не ме карай сега подпилнал да ти търся поста дето го заявяваш...както и да е, относно Митака аз го казах в друга тема.... и съм много последователен за разлика от спорещите тук...;)...може да съм тъп, неграмотен, но не спирам да пиша, когато не ми изнася или съм се усрал....ае на един джак да ти цитирам поста за, че няма да гласуваш....но без увъртане...;)
п.п...и ми отговори в експреса, недей пресича двойна непрекъсната линия в населено място, ако ме разбираш...това от ЗДП...:))

ivan dimitrov
05-04-2021, 00:50
....ае на един джак да ти цитирам поста за, че няма да гласуваш....но без увъртане...;)
Бъркаш ме с някого. В поне два смисъла.

Бобби
05-04-2021, 00:53
Бъркаш ме с някого. В поне два смисъла.

Цитирай смисъла, за да разбера грешката си.....

Бобби
05-04-2021, 01:04
Иване, едната грешка е разбрах, като се върнах по назад в темата...тя е че не си гласувал, грешно съм разбрал поста ти, и сега при втори прочит я осъзнах...;)
Но ако бъдеш открит и кажеш за кой си гласувал на тези избори ще ми е по лесно да спорим..;)

ivan dimitrov
05-04-2021, 01:09
Веднъж - не съм споменавал че няма да гласувам. Втори път - не бих тръгнал да се обзалагам с някой, който твърди че е подпийнал. Има и още, но ще запазя и мааалко мистика в постът си. инак няма да ми е интересно.
п.п. Аха, докато проумея какво искаш да ти отговарям "оттатък", си се 'сефирясал".
Нямам намерение да споря за изборът ти, нито за моя. Малко по назад го написах ясно - всеки си носи отговорноста.
Ако вникнеш в смисъла, и в другата тема ще намериш отговорът, във въпросът ми. Помисли.

Бобби
05-04-2021, 01:13
Веднъж - не съм споменавал че няма да гласувам. Втори път - не бих тръгнал да се обзалагам с някой, който твърди че е подпийнал. Има и още, но ще запазя и мааалко мистика в постът си. инак няма да ми е интересно.

Добре казано, за едното се осъзнах.......а това ли е втората ми грешка...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?101162-%D2%E0%E1%E5%EB%EA%E0-%F1-%E8%EC%E5%F2%EE-%ED%E0-%ED%E0%F1%E5%EB%E5%ED.. защото нея визирах
п.п...като не казваш предпочитанията си, ми е трудно да опонирам....ебати и мистиката...:))
...поне можеше да ми подскажеш нещо за тези на който симпатизирам, може би по добре ги познаваш от мен....пропусни, че са проруско настроени....това което го има в нета не ме брига...

546
05-04-2021, 01:19

П.П.

Готиното е че за първи път БСП може да не са нито първа, нито втора политическа сила, а да останат чак трета...

Понякога няма нужда да се прощава,прави се сделка.Но при тези отношения няма нищо черно на бяло ....е има едни фактури и едни пари.
Не очаквай някой да прости .Това мога да ти кажа .Може и да няма сделка.Тогава правим нови избори.Ванчо го обясни вече.
Ти поне си идеалист,че се почуствах леко самотен сред тези материалисти тук .

ivan dimitrov
05-04-2021, 01:30
Добре казано, за едното се осъзнах.......а това ли е втората ми грешка...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?101162-%D2%E0%E1%E5%EB%EA%E0-%F1-%E8%EC%E5%F2%EE-%ED%E0-%ED%E0%F1%E5%EB%E5%ED.. защото нея визирах
п.п...като не казваш предпочитанията си, ми е трудно да опонирам....ебати и мистиката...:))
...поне можеше да ми подскажеш нещо за тези на който симпатизирам, може би по добре ги познаваш от мен....пропусни, че са проруско настроени....това което го има в нета не ме брига...

А, а,а, не хубаво това! Изобщо не е хубаво!
Имах предвид желанието ти, да ти отговоря в експресът. Прочети пак въпросът, виж какво си ми отговорил, помисли и не чакай друг отговор от мен. Излишен е, ако помислиш малко.

Бобби
05-04-2021, 01:34
А, а,а, не хубаво това! Изобщо не е хубаво!
Имах предвид желанието ти, да ти отговоря в експресът. Прочети пак въпросът, виж какво си ми отговорил, помисли и не чакай друг отговор от мен. Излишен е, ако помислиш малко.
h
Утре като изтрезнея...:))....а сега мисля, че нашето общество е като в този клип https://www.youtube.com/watch?v=7U-M-FFPKF0

само като смениш черно море с парламент...:)

Бобби
05-04-2021, 01:42
Остава да видим колко дългият е мъж и дали си държи на думата...тоез това което изразяваше до сега....
Да видим новите....само да не се изметнат, "оти" ни е къса памета, ама да не си мислят, че е така, защото ножа е до кокала...;)

https://www.youtube.com/watch?v=pGpGv15IQ3w

ecotronic
05-04-2021, 11:02
Аз пък имам усещането, че дългият не е очаквал и като така, не е подготвен за толкова висок процент. И като така, сега ще започне голямото чесане по въпроса, какво ще прави оттук насетне.

Накратко - живее с нагласата да го играе опозиция, но е далеч от това да го играе управление.

NikMar
05-04-2021, 12:04
Народа е казал "музикант къща не храни", та тоя чалгаджия какво разбира от политика, икономика и т.н. Ако не е екипа до него дума няма да може да обели. Как го виждате като министър в някое министерство, освен министър на чалгите? Едиствения плюс в неговите действия е че казва доста истини без да се страхува, а не се страхува з/о и той си е една мутра.

ecotronic
05-04-2021, 12:41
Жалко, че референдумът от 2016 остана невалиден. В него имаше добри намерения а най-важните (според мен) въпроси - този за намаляването броя на депутатските места и този за електронното гласуване, бяха ловко отхвърлени от управляващите.

Силно се надявам, че сега има повече шансове, ако не друго, поне тези неща да станат реалност.

alfa racer GTA
05-04-2021, 13:02
Народа е казал "музикант къща не храни", та тоя чалгаджия какво разбира от политика, икономика и т.н. Ако не е екипа до него дума няма да може да обели. Как го виждате като министър в някое министерство, освен министър на чалгите? Едиствения плюс в неговите действия е че казва доста истини без да се страхува, а не се страхува з/о и той си е една мутра.

Ха ха.

А ПОЖАРНИКАР какво разбира от политика?

Или мутра изнудвала хората през прехода?

А ПАНДИЗЧИЯ лежал в затвор в Прага?

ecotronic
05-04-2021, 13:15
А ПАНДИЗЧИЯ лежал в затвор в Прага?

Имаш ли достоверни доказателства по този въпрос или просто тиражираш приказки на други мутри?

Как мислиш - кака ти Кури, нямаше ли да изрови земята за да се добере до тази информация, ако тя наистина съществуваше?

546
05-04-2021, 19:00
Остава да видим колко дългият е мъж и дали си държи на думата...тоез това което изразяваше до сега....
Да видим новите....само да не се изметнат, "оти" ни е къса памета, ама да не си мислят, че е така, защото ножа е до кокала...;)

https://www.youtube.com/watch?v=pGpGv15IQ3w

Викаш ,Дългия има шанс да сложи прът в колелото на партийното статукво само ,ако е мъж.
Що си мисля ,че това не е задължително.
Корупционния натиск също има някаква граница на търпимост . :)
Кой знае дали не вървят оферти и към момента.Задкулисието е силно защото в известна степен е независимо от системните партии.А и каква е гаранцията ,че останалите нови са по-устойчиви.Като ги гледам някои си играят на " я стани да седна".
Опасността вълка да си смени кожата е съвсем реална ,че може и да е дори по-рентабилно и във финансов аспект .Просто ще наблюдаваме изсветляване на паричните потоци .
Нищо ново под слънцето не очаквам.
Съжалявам ,ако съм ти развалил настроението.

546
05-04-2021, 21:08
Ако съм извънземен и кацна в България, гледайки само това, как имената на партиите се променят във времето, мога да придобия доста вярна представа за това, на какъв хал са нещата.
И аз като теб ги гледам тия с новите имена.Добре се справят за съжаление.
Ще има много пребоядисани сега,като се почне от обикновенни кариеристчета,разни блуждаещи влезли в политиката за да се препитават,та до целенасочено внедрени интервенти и калинки от всякъкъв характер и на всякакво ниво.Даже ще има и такива крайнонуждаещи се от личен асансьор и решили ,че това е постижимо единствено чрез участие в политическия живот.
Но ще има и свестни сред пребоядисаните.
Всичко това е част от играта и не е причина да не търсим промяна към ново и по-добро.

ivan dimitrov
05-04-2021, 23:23
Слави Трифонов обявил във фейсбук, че печаливши са всички български граждани.
Верно ли бе!?
Ако има шанс, като народ, да осъзнаем че току що "чукнахме дъното", то да, може и да сме спечелили нещо.
За жалост - няма такъв шанс. Определено.
Честито на всички които се чувстват печеливши! Печалбата ще си приберете малко по късно, заедно със губещите.
Отново!
Не, НЯМА ТАКЪВ НАРОД.

546
05-04-2021, 23:41
Хехе днес един по тв-то каза ,че в България денят за размисъл бил първия ден след изборите.Ама това ми се вижда твърде скоро ,както и да е, важното е да сме здрави.

ecotronic
06-04-2021, 09:58
Какви дъна, какви 5 лв. ? На какво конкретно се надявахте? Някой отново ли ви излъга? ......
Всичко си е в реда на нещата. Надявам се, тези които дюдюкаха по площадитe, блокираха кръстовища, чупиха колите на хората и живяха с убеждението, че те са народа, сега да си направят правилните изводи.

NikMar
06-04-2021, 10:35
За мен абривиатурата на "дългата парития" ИТН означава "и така нататък", т.е. преминил се Илия и пак с тия. Ще дойдат нови лапачи и ще дооглозгат кокала, каквото е останало от него, а за простолюдието, както се казва във филма "Сътворението на света" - да го духат бедните. Все си задавам един въпрос: Толкова мутри се изредиха да ни командват и все остава за следващите да си напълнят гушите като пеликани.
А как си представяте дългия като премиер?
В една ръка захванал чело,
а с друга лък размахва смело.
Очи тъмнеят, глава се люшка
и псува че е роден на село.

alfa racer GTA
06-04-2021, 10:46
Абсолютно.
Такава е логиката.

Борисов направи една основна грешка.

Хората разсъждават с джоба си.

И с това всичко по "спечелените от ГЕРБ избори" приключва.

Ето мерките във Великобритания обявени публично на 27 март 2020г.:https://help4bg.co.uk/2020/03/27/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D 0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D 1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA/

В България има 850 000- 900 000 самоосигуряващи се - включително й едноличните фирми.

Те му сложиха гюлето и го метнаха във вира и затова сега той вика давещ се с пълна с вода уста - "Помощ, искам експертно правителство!?!".

Съмнявам се някоя партия да му угоди - равнозначно на политическо самоубийство ще е.

А за Борисов ще стане и по-лошо --> ефектите на затворената и ограничена икономика тепърва ще рикошират във вид на безработни и намалени доходи...

И не "тези които чупиха колите на хората" го свалиха от власт, а той сам се свали с глупостта си - една камара народ се върнаха от чужбина без работа, други ги съкратиха у нас и ги изпратиха на издръжка на държавата, трети им намаляха доходите, а Бай Борьо не спря да обикаля и да показва колко милиони и милиарди харчи/е изхарчил през това време и с които пари е направил няколко стотин човека мултимилионери ...

Клиентелистите на партията му като се разбягат до 3-5 месеца и този резултат няма да има на следващите избори...

Забрави от къде е тръгнал и си помисли, че може да дои мляко без да храни кравата...

Бобби
06-04-2021, 10:56
Ех....така като Ви слушам, сте изгубили вярата си, мрънкате като сърдити старчета...:))
Радвам се, че на тези избори се разместиха пластовете тиня, който се натрупват последните 30- години....а това до къде ще доведе...времето ще покаже, дано новите да не ги засмуче блатото наречено парламент.....

ecotronic
06-04-2021, 12:12
Сега можем много да плямпаме, да злорадстваме и да твърдим, че ГЕРБ са ни закарали до дъното.

Реалната преценка за всичко това, ще е възможна едва, когато политическото махало се установи, когато поемем нанякъде, когато видим/не видим цветята и розите, които ще ни донесат новите властелини.......

Това сочи трезвият поглед върху ситуацията.

И преди някой да ме захапе за пореден път за това, че съм "на страната на ГЕРБ", държа да поясня това, че не съм привърженик на ГЕРБ.

Идейната им платформа съвпада с възгледите ми, но не ми харесва сталинизма, подлизурковщината, единоначалието и умствения потенциал на Борисов.

Поради това, на никои избори, не съм ги подкрепял.

546
06-04-2021, 12:49
Абсолютно.
Такава е логиката.

Борисов направи една основна грешка.

Хората разсъждават с джоба си.

И с това всичко по "спечелените от ГЕРБ избори" приключва.

Ето мерките във Великобритания обявени публично на 27 март 2020г.:https://help4bg.co.uk/2020/03/27/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D 0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D 1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA/

В България има 850 000- 900 000 самоосигуряващи се - включително й едноличните фирми.

Те му сложиха гюлето и го метнаха във вира и затова сега той вика давещ се с пълна с вода уста - "Помощ, искам експертно правителство!?!".

Съмнявам се някоя партия да му угоди - равнозначно на политическо самоубийство ще е.

А за Борисов ще стане и по-лошо --> ефектите на затворената и ограничена икономика тепърва ще рикошират във вид на безработни и намалени доходи...

И не "тези които чупиха колите на хората" го свалиха от власт, а той сам се свали с глупостта си - една камара народ се върнаха от чужбина без работа, други ги съкратиха у нас и ги изпратиха на издръжка на държавата, трети им намаляха доходите, а Бай Борьо не спря да обикаля и да показва колко милиони и милиарди харчи/е изхарчил през това време и с които пари е направил няколко стотин човека мултимилионери ...

Клиентелистите на партията му като се разбягат до 3-5 месеца и този резултат няма да има на следващите избори...

Забрави от къде е тръгнал и си помисли, че може да дои мляко без да храни кравата...
Абсолютно и с джоба си разсъждавам.По принцип не ме ебеше колко влиза в моя сектор,аз се оправям ,но вече е така.
ББ очакваше силна подкрепа този път от тия на които е дал ,но...се оказа, че е сбъркал хората,а преди раздаването колко по-силен беше...всички очакваха да са на софрата ,а то се оказа ,че има много ,а няма за всички.
Когато парите като се изгубят по трасето тъй става винаги.
Сега с експерти ще ме спасява .
Намали ми патента с ЛЕВ на ден ,смешкото ,че то на таксито ДДС-то само на горивото 4-6 лв. на ден.
И защото съм маргинал и трудно мога да пресметна колко точно много ми е помогнал на фона на трилионите евра,сега давам шанс на някой друг да ми се подиграва.

alfa racer GTA
06-04-2021, 14:19
"Нещо" е намалил.:roll2::bg:

Имаше професии на които нищо не намали, затвори ги, затвори институции, забрани на хората да работят и ги изпрати у дома да си стоят, и отгоре на това за времето в което ги остави без работа продължи да им иска внасяне на осигуровки и заплащане на данък.

Ако дам линк към мерките на гръцкото правителство от миналата година ще ви стане лошо - за спаднали доходи над 32% на годишна база го освобождават не само от осигурителни вноски, но и от внасяне на ДДС и от още една камара работи.

Борко приключи с управлението още в края на август 2020г., но едва в неделя вечерта го разбра след резултатите от изборите.

Вече нито ще има възможност, нито ще му бъде дадена такава възможност.
Защото за да има възможност, трябва да има доверие, а такова няма.

И ЕКО, не сме казали, че "ще е по-добре", а че просто ще се чува гласа и ще се гледа интереса на всеки, а не само на тези ревещи пред Башбаканина за пари.

ecotronic
06-04-2021, 14:59
Не знам, чий интерес и глас ще се чува, но аз знам, че съм видял и много по-лоши от управлението на Бойко. Пък може да има и по-добро.
Ако Слави успее да направи нещо по въпроса за електронното гласуване и пряката демокрация, както приказва, ще започна да го уважавам.

А, да - ако успее да внедри най-накрая и онази космическа система "бонус малус", направо ще го разцелувам. :tooth:

PS: В Гърция, дали е, като у нас, публична тайна, че една камара народ работят "на минимална заплата" за да плащат минимални осигуровки?

Казано иначе - сега ресторантьорите реват, че не получават помощи от държавата. А някой да е чувал за келнер, който получава (официално) повече от минималната заплата?

Тия които работят не на сянка или на шарена сянка ами баш на светло, те ли са най-големите балъци в таз държава, бре?

alfa racer GTA
06-04-2021, 16:09
Само с Гърция не ни сравнявай нито като народ, нито като управление.

Много по-зле е откъм данъците и една камара народ публична администрация там. Бюрокрацията е много по-голяма, но за сметка на това пък пият и ядат като за последно, инвалидните им пенсии бяха се разколачили до неузнаваемост - имаше пример за един от островите им. От 11 хиляди и нещо жители, 9500 били "инвалиди".

Изобщо и в Гърция се укриват страшно много данъци, дори и след като яко ги стегнаха за изплащането на останалият им неопростен дълг от около 160 € милиарда.

Гърците 30 години пиха узо, ядоха калмари и играха сиртаки и най-накрая сметката от 120 милиарда евро дългове я заплати Германия най-вече, след това Франция и Великобритания.

Няма място за сравнение - те си знаят интереса и ако не им дадат пари сам е трябвало да си отговориш, че не 1 000 000 ще са на площада пред народното им събрание в Атина а 3-4 милиона...

Ако няма пари ---> няма и правителство.Така са гърците.Не ме карай да намеря отново мерките им в Катемарини или в който друг ежедневник бяха публикувани.

Само си задай въпросът -- след колко време Борисов щеше да бъде изхвърлен от министерски съвет, ако управляваше в Гърция...

П.П. Боя се че Трифонов не изпитва необходимост нито от твоето, нито от моето уважение.

546
06-04-2021, 16:44
Еко ,ако Трифонов клекне на ДПС,БСП,Патреоти и Костовите клонинги връщаме ББ.Защото те са недемократични,крадат повече и нищо полезно не правят.Доказано пълни паразити.
Но пълната му парализа в последната година не е случайност.Изчерпването е очевадно.За чий седи на власт?На мен не ми трябва такъв премиер.Еле пък в парламента кви ги мъдрят.В моя сектор вместо да вкарат нормални превила направо си го преместиха от единия крачол в другия.И обяснението било тъй ще е,това е положението.И то при положение ,че им е обяснено какво куца.При сервитьорите е още по-зле.Ние поне имаме възможност за контакт.С медицинските сестри какво направи-нещо да е бутнал цифричките срещу кода за професията им.Не.
Вдига минималната колкото да отчете дейност.Бизнеса да не умрел видиш ли.Ами тия бизнесмени дето не могат да плащат европейски заплати да ходят в Бангладеш да инвестират.Ама що да ходят като могат да си купят колкото им трябват там калинки и да си прекарат робските условия и тук.После имало работещи бедни.Сети се по някое време ,че покупателната способност е ниска ,ще работи да я вдигне .Но това го обясни в Брюксел,пред тамошните спонсори.Ония викат -а така -Тоя ще е Ерхард на Балканите,ок ще ударим едно рамо и после нещо има ли насреща-не.Тук си мълчи и гледа да не дразни тукашните спонсори.Щото има лека разлика къде отиват парите.Че даже и от еврофондовете им налива ,после ония от Брюксел пискат ,че не се разходват по предназначение. Ако електората участва с едно право на вето дали ще имат лев да го купят нашите бандюги?Що сега не му купиха още един мандат?

ecotronic
06-04-2021, 16:46
Веднъж даваш за пример действията на гръцката държава, после обясняваш че там кучето скача според парите. Как се съвместяват двете, освен с абстрахирането от външния дълг?
При това положение, критерий за какво е Гърция?

ecotronic
06-04-2021, 16:51
Еко ,ако Трифонов клекне на ДПС,БСП,Патреоти и Костовите клонинги връщаме ББ.Но пълната му парализа в последната година не е случайност.Изчерпването е очевадно.За чий седи на власт?На мен не ми трябва такъв премиер.Еле пък в парламента кви ги мъдрят.В моя сектор вместо да вкарат нормални превила направо си го преместиха от единия крачол в другия.И обяснението било тъй ще е,това е положението.И то при положение ,че им е обяснено какво куца.При сервитьорите е още по-зле.Ние поне имаме възможност за контакт.С медицинските сестри какво направи-нещо да е бутнал цифричките срещу кода за професията им.Не.
Вдига минималната колкото да отчете дейност.Бизнеса да не умрел видиш ли.Ами тия бизнесмени дето не могат да плащат европейски заплати да ходят в Бангладеш да инвестират.Ама що да ходят като могат да си купят колкото им трябват там калинки и да си прекарат робските условия и тук.Ако електората участва с едно право на вето дали ще имат лев да го купят?Що сега не му купиха още един мандат?

2 дни след изборите, продължават да държат на обещаното :)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9684074

За помощите, данъците и пр. нещата са синджир марка. Трябва да се разглежда цялата верига. Иначе всевъзможни изводи могат да се сътворят.

ivan dimitrov
06-04-2021, 17:14
И ЕКО, не сме казали, че "ще е по-добре", а че просто ще се чува гласа и ще се гледа интереса на всеки, а не само на тези ревещи пред Башбаканина за пари.
Сериозно ли си вярваш!? Че няма да е по добре - разбира се, няма.
Ама..... казваш - "ше се гледа интересът на всеки"!?
Кой ще го гледа и кой е всеки!?
"Добрите момчета отиват в Раят, лошите - където си поискат"!!!!
И си говорим за мутри!?
А, стига бе!
Еко, никой не ме е излъгал. Това не пречи да съм адски разочарован.

BO
06-04-2021, 17:27
Като чета кой какви надежди има, как оценява бъдещето и миналото, все едно съм попаднал във форум на тиннейджъри, които гледат през призмата на собственото си аз, изключвайки много фактори.
Други, които едвам пишат, оценяват "интелекта" на гласуващите.
А бе тотален филм.:drinking:

ivan dimitrov
06-04-2021, 17:37
Като чета кой какви надежди има, как оценява бъдещето и миналото, все едно съм попаднал във форум на тиннейджъри, които гледат през призмата на собственото си аз, изключвайки много фактори.

Е, неизбежно е всеки да гледа на светът през собствена призма.
Гадорията се получава, когато всеки нарича еднаква дължина на вълната с различно име.
Не можем се разбра.
Кошмар!

546
06-04-2021, 17:52

Я ги дай факторите които не ги коментираме.
Че е филм спор няма,направо си е сапунка.Но това е тема за политикка в която пишем избиратели,а не политици и едва ли може да е по различно.

ecotronic
06-04-2021, 18:15
Сега все повече става ясно, че вероятно ще има нови избори. Интересно ми е, те какво ще променят. Май се очертават избори до дупка....

ivan dimitrov
06-04-2021, 18:22
Сега все повече става ясно, че вероятно ще има нови избори. Интересно ми е, те какво ще променят. Май се очертават избори до дупка....

Това беше ясно, още щом излязоха предварителните резултати.
Нищо няма да променят. Връщаме се на полужението от преди изборите.
Харчим едни пари, за да може "едни хора", "да си начешат крастата".

546
06-04-2021, 18:30
Значи трябва да се поработи в посока понижаване на цената на изборите.
Другия вариант е да се самопровъзглася за Император и да ви освободя от този разход,но нещо ме мързи .Ти искаш ли вместо мен да свършиш тая работа ,а аз ще меткам пържолки и ще черпя с червено,че ми писна от политика.

ivan dimitrov
06-04-2021, 18:42
Значи трябва да се поработи в посока понижаване на цената на изборите.
Другия вариант е да се самопровъзглася за Император и да ви освободя от този разход,но нещо ме мързи .Ти искаш ли вместо мен да свършиш тая работа ,а аз ще меткам пържолки и ще черпя с червено,че ми писна от политика.

Още веднъж - излишен сарказъм.
Ако искаш да ставаш император, може се нагърбя да помогна. Аз многократно съм писал че искам да съм Крал на малък остров, без да съм крал на голям, преди това. Можеш да си направиш изводите, без да съм пунктоален.
И на теб ще го споделя - нищо/никой не ми забранява да съм разочарован.
Имам право - възползвам се, без да нарушавам нечий други права.
И да ти писне от политика, на политиката няма да и писне от теб.
Ти можеш да си правиш изводи. Решението, знаеш чие е,

ivan dimitrov
06-04-2021, 18:42
Ха,ха. И другото ми аз решило да пусне същият пост.
Да видим дали мога да го изтрия.

546
06-04-2021, 19:05
Похапнах една пържолка с малко червено,сега ще полегна,ако си на линия по-късно мога да поогледам за остров в гугълмапса.НОо трябва предизборно да обещаеш че ще изтърпиш един поданик! Пък и какъв Крал ще си без поне един поданик.То малко по Екзюпери ще я караме,но ще свикнем.

ivan dimitrov
06-04-2021, 19:09
Похапнах една пържолка с малко червено,сега ще полегна,ако си на линия по-късно мога да поогледам за остров в гугълмапса.НОо трябва предизборно да обещаеш че ще изтърпиш един поданик! Пък и какъв Крал ще си без поне един поданик.То малко по Екзюпери ще я караме,но ще свикнем.

Нищо не обешавам.
В моментът себе си не понасям.
Срамувам се.

alfa racer GTA
06-04-2021, 20:09
Веднъж даваш за пример действията на гръцката държава, после обясняваш че там кучето скача според парите. Как се съвместяват двете, освен с абстрахирането от външния дълг?
При това положение, критерий за какво е Гърция?

За няколко неща:

- как се харчат обществени пари за хора които действат през измама.

- как въпреки горното народът винаги е добре, защото излиза като един на площада и омита управниците или последните му клякат и изпълняват неговите искания.

Тоест гърците не са овце.Като им кажеш за протестите в България - мирни, с плакати, те ти отговарят "маляка" - чикиджийска/педерастия работа демек - така граждански права не се отстояват ---> излизат всички в общонационална стачка и всичко приключва.

Не ме разбирай погрешно - не искам да лапам наготово, не искам в събирането през данъци и осигуровки и харченето на обществени пари да сме като гърците, а искам да сме като американците с изцяло лични пенсионни партиди,не искам и да ми взимат и да раздават от моето на други и да казват "Аз давам".
Дава, ама вече не и с моите пари.

В момента Бойко промени пенсионната система и осигуряване и каквото съм натрупал в частен пенсионен фонд иска да ми го вземе - ако съм искал по-голяма пенсия да съм си внесъл парите от частния пенсионен фонд в държавния.
Ма това да не мислиш, че му единственото законодателно прегрешение - една камара ги натрупа за последните години и все на гърба на народа/данъкоплатеца.Ма аз да не съм ти добитък бе!!!

Така ли я мисли той???!

Няма да стане --> както казваш "Избори до дупка", и дупката ще се образува точно там където в момента е неговата политическа партия...

За мен не е вече важно "Кой ще е", от около 10 месеца важното за мен е "Да не е Борисов".

Търпях му глупостите на него и на калинките/ПКП докато от чашата се получи водопад.

Досега никога не съм излизал и участвал в протести, но него повече няма да го търпя - ако трябва се емвам и с камъни, дърве и каквото трябва докато този противяга си отиде.

Според мен не си наясно, но да кажем и музиканти и артисти са страшно озлобени - един от тях беше написал във фейса "Вече и пари не ща, искам главите им набучени на кол".

Поредицата неадекватни решения доведоха дотук, обаче БайБорьо май от добро не разбира - експертно правителство му се приискало...

Миналото лято протестите бяха културни, полицията би, съблича момичета ..ама сега стигне ли се дотам и частната му Ипон армия няма да го спаси, ако не се съобрази с желанието на народа.

Дали Трифонов е читав, не ми пука.Борисов за мен отдавна престана да е читав.

Трифонов ще го мисля, след като на Борисов му бъдат отнети всички властови позиции и лостове.

Още 150-400-450 милиона за избори и демокрация мога да понеса, още 4 години и няколко милиарда "давани" от Борисов от Жипката не мога да понеса.

И така са доста голяма маса от избирателите, затова и на Борисов му увисна носа...

П.П.

А аз последната 1 година не гледам телевизия буквално - щото нито новини има, нито ми се гледа Борисов и хвалбите му, нито за корона вируса.
Има си нет и си подбирам източниците - не да ми набутват телевизии без нито едно критично предаване за властта или негативна новина.

Разследващите журналисти - Шикерова, Бенатова, Николов и редица други да не мислиш, че случайно ги изхвърлиха и баце няма нищо общо...???
Не остана телевизия с предаване за корупцията свързано с ГЕРБ - по телевизиите останаха само мисирките...

ecotronic
06-04-2021, 20:35
Рацер, вече ти казах една приказка и няма да се повтарям. А и дано да греша.

Един приятел казва - Бойко е Богобоязлив, но Слави си е сатанист.

alfa racer GTA
06-04-2021, 20:44
ОК.

Хората гласували като мен предпочитат Сатанист явно.
А Борисов може да се прави на какъвто си иска.

С други думи:

Вече и Сатанист ми отърва, но селски бек от Банкя да ме прави на прост не ми отърва...

ecotronic
06-04-2021, 20:58
А дано ама надали.
Аз помня един, дето по интелект беше много далеч от селския бек, да не говорим, че превъзхожда с много и него и сатаниста, взети заедно.

И той така изгря ненадейно и породи доста ентусиазъм у населението през 2001 ва, а после се оказа поредното голямо нищо.

ivan dimitrov
06-04-2021, 20:59
ОК.

Хората гласували като мен предпочитат Сатанист явно.
А Борисов може да се прави на какъвто си иска.

С други думи:

Вече и Сатанист ми отърва, но селски бек от Банкя да ме прави на прост не ми отърва...

Ами, то хубаво, ама хората гласували за герб, явно предпочитат Бански а не Учиндолски селски бек.
Явно не ти се вярва, ама на следващите избори пак ще сме там от където започнахме тия. И то само щото тия като теб, отказват да мислят. Нали малко по назад, ми обясняваше кое било важно. Как се връзва това с тоя ти пост?

alfa racer GTA
06-04-2021, 21:22
Връзването е следното:

Вкарвате един човек е "тъмната стаичка", казвате му че от това което ще избере ще зависи бъдещето на децата и внуците му, но него никой няма да го преследва и съди за избора му и му давате бюлетина с две възможности:

-Борисов да управлява още най-малко 4 години

- Сатаниста Трифонов да изкорми Борисов и да го обеси на червата му( и съответно Борисов няма да управлява повече никой)

Така разбирате истината.

Според вас какво се случи на тези избори, след като Сатаниста Трифонов нямаше програма,а Борисов "предлагаше 4 години още той да продължи да управлява"?

Според мен изглежда не схващате.

Моята учителка по история казваше в училище и сега го повтаря:

Идва ден в който управляващите искат да управляват, но не могат, а управляваните нито искат тези управляващи, нито могат да си го позволят...

Бобби
06-04-2021, 21:24
Ами може да стане и по лошо за Боко.ако на следващи избори излязат да гласуват не като сега 40% а повече....незнам дали са му останали още кинти за даване, за да активира верните му гербери с който заплаши след изборният ден, ако сте слушали кви ги реди.....иска още да реже баницата и да дава този път и на опонентите си, но не и на народа....нещо като 60/40 за тези след него в класацията...аз така го разбрах..... а
след това кво дойде....;)
п.п...

ivan dimitrov
06-04-2021, 21:41
Връзването е следното:

Вкарвате един човек е "тъмната стаичка", казвате му че от това което ще избере ще зависи бъдещето на децата и внуците му, но него никой няма да го преследва и съди за избора му и му давате бюлетина с две възможности:

-Борисов да управлява още най-малко 4 години

- Сатаниста Трифонов да изкорми Борисов и да го обеси на червата му( и съответно Борисов няма да управлява повече никой)

Така разбирате истината.

Според вас какво се случи на тези избори, след като Сатаниста Трифонов нямаше програма,а Борисов "предлагаше 4 години още той да продължи да управлява"?

Според мен изглежда не схващате.

Моята учителка по история казваше в училище и сега го повтаря:

Идва ден в който управляващите искат да управляват, но не могат, а управляваните нито искат тези управляващи, нито могат да си го позволят...

Това ли е изборът!? Сигурен ли си!?
Това което се случи на тези избори е следното - група хора решиха, че ще борят мутрите, като натоварят идеологът на мутренското движение с тая задача. Друга група не вярваха че предната група е толкова голяма и допуснаха грешка.
И не! Недей забравя третата група, която е по голяма от предните две взети заедно и си гласува пак за мутрите.
Не разбрах обаче, как замяната на Борисов с Трифонов оправя бъдещето на идните поколения, или чието и да е.
Азис - министър на културата, може би!? Или......!?
Трифонов има програма, и вече към 20г я изпълнява.

alfa racer GTA
06-04-2021, 22:03
Тук ме разбра само този които не работи на заплата.

Останалите не ме разбрахте.

-----> Изборът е "Трифонов да изкорми Борисов и да го обеси на червата му", а не "Трифонов да управлява"

СИГУРЕН СЪМ, ама ти си несигурен и редиш порой от думи.

Както и да е.Няма и да ме разберете, защото не осмисляте написаното, а само се пенявите с приказки.

Нищо не забравям, и прекратявам участието в темата до резултатите от следващите избори.

ecotronic
07-04-2021, 00:55
... и прекратявам участието в темата до резултатите от следващите избори...

Ами тогава - до нови избори! :tooth:

546
07-04-2021, 09:04
Рацер,веднъж съм гласувал за Борисов .Може и пак да го направя.
Не ми трябва ничии черва да гледам .
Сега съм за Трифонов не да търся сметка на досега управлявалите,
а за да има промяна в начина на избиране на управляващите за в бъдеще и дай боже да минем и към форма за взимане на решения чрез директно участие чрез раферендуми.
Който си е партийно ориентиран пак ще може да си подкрепя съответната партия,но и такива като мен ще могат да участват под някаква форма .Сегашния модел реално не ми дава възможност да подкрепя отделно политическо решение което одобрявам без да дам подкрепа на други политики на проводника на същото това решение ,които са в противоречие с моите виждания.Простичко изглежда ,но всъщност си е бая сложно за изпълнение.Но пътека се реди камък по камък.
А важното в случая е ,че примерно някоя политическа партия реши да прави нещо което не одобрявам да ми се чуе гласчето и то без да вадя щангата от багажника като някой олигофрен.
Иначе все се намира някой да гази правата ми скрит зад многопартийния модел .На Борисов лафа да съм си правил партия и да съм спечелил изборите не ми е оферта.Свободата ми е по-важна от партийния модел.Не съм с терористични нагласи и ще отстоявам вижданията си с демократични средства.Не казвам ,че ще стане бързо и лесно-това е процес който върви напред заедно с осъзнаването на все повече хора ,че отговорността за това какво ще става занапред е и персонална.
Не правя разлика между хората на заплата и такива като мен.Нито между бюджетници и частници.Всеки сам си решава какво да работи.Но да се бачка по 10 часа на ден по 6 дни в седмицата и накрая да нямаш средства за нормален живот през 21 век е абсолютно неприемливо.И тук проблема е чисто политически.Не съм толкова прост и необразован да ми минават с лафове за производителност на труда ,международното ни позициониране,кредитен рейтинг на държавата или климатичните промени.

BO
07-04-2021, 09:33
Я ги дай факторите които не ги коментираме.

Като гледам разсъжденията и доводите, това е все едно като онази жена, която беше решила да минава през народа с колата си, защото ѝ бяха препречили пътя.
Резултатът е предизвестен нищо, че теоретично си в правото си. Просто няма нужда от явни конфронтации, които ще настъпят в последствие.
Но затова:

а за да има промяна в начина на избиране на управляващите за в бъдеще и дай боже да минем и към форма за взимане на решения чрез директно участие чрез раферендуми.
...
Хората не могат да си изберат между 2 вида домати в Кауфланд, не могат да се разберат да си оправят теча в собствения вход, в който живеят, то остава да им се даде възможност да "избират" важни въпроси засягащи държавното управление.
Хайде няма нужда.
Колкото и да е тежко, Бойко съвсем правилно си каза - материала ни е такъв. Пък който се припознава в думите му, нека се обижда, лошо няма.

546
07-04-2021, 09:45
Е щом смяташ хората ,че нямат право на избор защото не могат да направят разумен такъв може да ги поставим под запрещение.По едно време живеех и при такива условия.Даже в Контитуцията пишеше коя партия трябва да управлява.
Като цяло това което посочваш е преодолим проблем.Ще се научат с времето кои домати стават и кои не.;)
Да знаеш ,аз съм по-луд от оная с колата.Газя всичко което ми пречи.И не съм особено човеколюбив.Но с демократични средства.Просто това е Силата.
Цитатите са хубаво нещо,стига да са от добър автор.Бойко го слагам в графа "Бисери"

ecotronic
07-04-2021, 10:19
Това, че има някой, който не може да си избере домати, означава ли, че трябва да се сложи някой, който да ги избира вместо всички?

Това за което говори Андро представлява глобален проблем, който се опитват да преодолеят и най-развитите демокрации.

546
07-04-2021, 10:45
Еко.като гледам развитите в честност Хамериканците в последно време.все повече се убеждавам ,че партиите са развъдник на дебили.
Но също така същите тия дебили са наясно ,че технически вече е възможно всяко едно политическо решение да има възможност да бъде одобрявано на ниво електорат.Това стане ли веднъж ,изтърват кокала завинаги.После за да отнемат правото на хората да взимат решения в политически аспект директно ще трябва да се ползва невероятна арогантност и сила.В началото ще е както с доматите,но постепенно хората ще се поосъзнаят и ще драпат със зъби и накти да отстояват това си право и това ще е преломния момент за промяна на закостенелия към момента модел на съществуване на политическите партии.Или ще еволюират ,или ще изчезнат.

ecotronic
07-04-2021, 10:59
Ако зависеше от мен, щях да забраня всякакви партии и сдружения с политически цели.

Нали картелните споразумения в търговията били незаконни? Защо тогава, те са законни в политиката?

Не твърдя, че може и трябва да се въведе пряка демокрация във всички аспекти на управлението. Има такива, които, без авторитаризъм, не могат да съществуват.

Но какъв е проблемът да се реализира това, което правят швейцарците, със съвременни технически средства?

Всичко това го съзнават немалко хора. Проблемът е, че за да стане то факт е необходимо хлябът и ножът да преминат в различни ръце. Именно това ще бъде най-трудното.

Не разбирам, защо, според действащата ни конституция, трябва да се дава мандат на една или друга партия за да сформира правителство.

Би било много по-добре, ако това беше забранено. Ако то беше забранено, сега нямаше да изпадаме в идиотската ситуация в която се намираме и нямаше да са необходими избори до дупка.

546
07-04-2021, 11:40
Ситуацията не е идиотска.Просто инерцията е голяма и за да се направи завоя ще се получи известно забавяне.Ти да не очакваш всички да са с едно и също темпо.Изборите са си много хубаво нещо .
Ако те притеснява евентуална правителствена криза.... ами правителството е да се изпълнява бюджета.ако няма нов се кара по стария.Нищо страшно няма.
Това има и весела страна,някой друг ще "ДАВА" допълнителни средства да запълва дупките които е заложил ГЕРБ със съществуващия Закон за Държавния бюджет и ще трупа положителни оценки.

ecotronic
07-04-2021, 11:56
Опитвам се да кажа това, че не виждам никакъв проблем, едно правителство да е експертно. От друга страна всички виждаме много проблеми свързани с партийни или коалиционни правителства.

546
07-04-2021, 12:25
В законния срок мога и аз да ти съставя един експертен кабинет.Но ти нямаш възможност да не го одобриш.
Нещо против да ти назнача :
Цецо Цветанов за МВР
Дянков за МФ.
Сл.Трифонов за Културата.
Мая за Правосъдието.
Костадинов за Външно
Шефа на Щаба дето не му помня името в МЗ
Хр.Иванов -социален
Те ти все експерти.
И Б.Б. да се оправя с Европростотиите да не го пропускаме все пак.
Как е?
Премиер Доган .Най му отива.
P.S. И Шиши дето участва в политиката е тъй ,за спорта избирам за шеф на Спорта щото само той е в състояние да ни класира на световно по футбол.Тук ,ако на някой не му е ясно как ще стане това въобще да не се опитва да води дебат по темата.Със съдийството шега не бива.За несведующщите пояснявам ,че във футбола съществуват понятия като служебна победа,червен картон и 11-метров наказателен удар.

BO
08-04-2021, 09:19
Това, че има някой, който не може да си избере домати, означава ли, че трябва да се сложи някой, който да ги избира вместо всички?

Погледни го от другата страна.
Това, че има масово хора, които не могат да си изберат домати, това не означава, че те трябва да избират за всички, защото са просто числено повече.

alfa racer GTA
08-04-2021, 12:33
Това което е добро като политика за един/една група , не означава че е добро като политика за всички останали.

Така че изборът на домати е въпрос на вкус - всеки сам преценява.

От тази гледна точка да налагаш твоя вкус/ това което е най-добро/изгодно за теб, а да твърдиш че останалите не можели да избират е доста недемократичен и егоистичен подход.

Ако не ти отърва "общия избор на домати" - имаш избор - Кант го е посочил преди повече от 200 години.

Бобби
08-04-2021, 13:38
Я кажете за Била градини, шкембе воевода пазарува от там.. ��

NikMar
08-04-2021, 15:08
Май най печелив ще излезе бачо Румен, той отдавна мечтае за президентска република и на там отиват работите, Корнелия ще му дърпа конците и в един момент пак ще сме в т.н. социализъм.

ecotronic
08-04-2021, 15:35
Вместо да разсъждавате на тема домати и тикви, поразсъждавайте върху това, кога, къде и защо е възникнала представителната демокрация. После помислете, как, кога и колко са еволюирали средствата за комуникация за едни 2500 години. И накрая си отговорете на въпроса, кое налага да продължаваме да ползваме такава форма на демокрация и изобщо, има ли нужда от нея.

ivan dimitrov
08-04-2021, 17:50
Ох, ами тя техниката еволюира ежеднавно. Проблемът е че хората са доста по бавни. Стига ти да прочетеш последните три страници на тая тема, за да се откажеш от всякакъв вид нецентрализирано управление. Пряка демокрация, ама...друг път.
Това което трябва да се направи, е да се върне смисъла на думата "партия". Абсурдно е, част от данъците ми, да отива в сбирщина, която нито съм избирал, нито някога ще избера, само защото някой е гласувал за тая сбирщина. Има партия, има си членове, плащат си членският внос, плащат си кампании, печелят или губят избори. Няма членове, няма членски внос, няма кампания, няма партия. Това е представителна демокрация. Това у нас е нещо друго.

alfa racer GTA
08-04-2021, 19:16
Вместо да разсъждавате на тема домати и тикви, поразсъждавайте върху това, кога, къде и защо е възникнала представителната демокрация. После помислете, как, кога и колко са еволюирали средствата за комуникация за едни 2500 години. И накрая си отговорете на въпроса, кое налага да продължаваме да ползваме такава форма на демокрация и изобщо, има ли нужда от нея.

Налага го в България Борисов.

Той не ще дори елементарно машинно гласуване, какво остана за друго.

И аз съм привърженик на пряката швейцарски модел демокрация, като въвеждането й у държави като нашата трябва да става постепенно/поетапно, като първоначално се даде възможност народа да се произнася по второстепенни въпроси, а по останалите се произнася както досега Народното събрание.
След 1-2 мандата на НСъбрание се добавят нови въпроси и за около 30 години народа ще може да се произнася по всички важни въпроси които го засягат с изключение на тези изискващи незабавна оперативност - тоест неотложност.

А се налага да е поетапно, защото старите поколения масово се държат като малки деца и не са достатъчно зрели за такова решаване, а пък от по-новите поколения тези които израснаха в мутренските времена са една част развей прах и вятър ги вее на бял кон - вярват че нещо хубаво може да "си го вземат веднага" - влиза в магазина и си взима каквото иска/вади пищола, или че нещата се случват лесно .

Иска се период на съзряване, за да се взимат решения, а тези които не подлежат на съзряване трябва време да си заминат чисто биологично и да не объркат живота на по- младите поколения с неадекватността си.

И не, не може механично да се сравняваме с швейцарското общество - те вече са зряло общество - не си мислят, че повишение на пенсии или безусловен базов доход може "да паднат" отнякъде си ...

П.П.
За да се случи това обаче авторитарни личности на които изречението им започва с "АЗ" и това местоимение се повтаря няколко пъти в изреченията им и които като министри/ министър председатели говорят от първо лице единствено число ("Давам", "Разпоредих" ) трябва да останат в историята и тяхното място да заемат личности и екипи, които управляват чрез закона и институциите.

След 12 години управление на БМБ вместо върховенство на закона имаме върховенство на Бойко Борисов= не е важно какво казва закона, а какво ще каже Бойко Борисов...

П.П.
"Давам 10 депутата"- --> не можеш да "дадеш", нямаш право, има си конституционна процедура с разписани правила в нея по която се съставя правителство, а не чрез "даване на депутати".

Бобби
08-04-2021, 19:36
Знаете ли, защо Бойко строеше магистрали.. ��

ivan dimitrov
08-04-2021, 19:44
Знаете ли, защо Бойко строеше магистрали.. ��

Ами аз не зная, предполагам че за да има къде да си кара джипката.
А ти знаеш ли защо Слави и Курнелия няма да строят магистрали?

Бобби
08-04-2021, 20:05
Ами аз не зная, предполагам че за да има къде да си кара джипката.
А ти знаеш ли защо Слави и Курнелия няма да строят магистрали?

Защото знаеше, че ще дойде Слави с червеното ферари..за Корнелия ти ще ми кажеш... ��

ecotronic
08-04-2021, 20:14
Рацер, машинното гласуване си беше чиста проба лапачка за някои, с нулева ефективност.
Неслучайно повечето държави в ЕС са се отказали от тази глупост.
Наясно ли си, че за 1/3 от парите, които се дадоха за машините, можеше да се построи постановката за онлайн гласуване? И ефектът щеше да е много сериозен.

Само дето швейцарски референдуми са крайно неприятни за нашата управа.

ivan dimitrov
08-04-2021, 20:15
Защото знаеше, че ще дойде Слави с червеното ферари..за Корнелия ти ще ми кажеш... ��

Ба, Слави не се интересува от земни неща. Тоя го интересува връзката с Господ Бог. Това по магистрала не мож го осъществи, даже с такаваhttps://www.youtube.com/watch?v=UAKCR7kQMTQ. А на Курнелия не и трябва път. тя предпочита да язди. Е, не като Путин(гола до кръста), ами......просто така. Където и когото може....

Рацер, машинното гласуване си беше чиста проба лапачка за някои, с нулева ефективност.
Неслучайно повечето държави в ЕС са се отказали от тази глупост.
Наясно ли си, че за 1/3 от парите, които се дадоха за машините, можеше да се построи постановката за онлайн гласуване? И ефектът щеше да е много сериозен.

Само дето швейцарски референдуми са крайно неприятни за нашата управа.

В колко от ЕС страните се гласува онлайн?

ecotronic
08-04-2021, 20:28
В колко от ЕС страните се гласува онлайн?

Не знам в детайли, но знам за Естония, където изборната активност се е вдигнала с около 20% след въвеждането му. Това не е никак малко и непостижимо заради машини, ако ще и златни да са.

Дори машини да са..........В 21 -ви век, под машинно гласуване разбирам, данните от вота да отиват директно в ЦИК, без писане, брисане и пр.

ivan dimitrov
08-04-2021, 20:47
Не знам в детайли, но знам за Естония, където изборната активност се е вдигнала с около 20% след въвеждането му. Това не е никак малко и непостижимо заради машини, ако ще и златни да са.

Дори машини да са..........В 21 -ви век, под машинно гласуване разбирам, данните от вота да отиват директно в ЦИК, без писане, брисане и пр.

Хм, прекрасно те разбирам. Логиката е безупречна. Пропускаш само един детаил според мен. Това касае много индивиди. Някой от тия, даже на могат да разберат кой от 5 бутона е за превключване на следваща програма. И това след детаилно обяснение от "специалист".
Сега си припомни че в ЦИК, пак хора работят.
Тоя дебат няма никакъв прагматичен смисъл. Светът не е идеален.
Като "цифров" човек, явно разбираш какво ти казвам. Нека дебатираме околу това, което е смислено и постижимо. Има безброй смислени, но не постижими неща.
Инак........срамът е неизбежен. Както лично Аз, установих.

ecotronic
08-04-2021, 20:54
И двамата прекрасно знаем, че проблемите, свързани с електронното гласуване не са технически а законодателни.
А как да се решат законодателните проблеми, когато законодателят се бои от електронното гласуване, като дявол от тамян?
И това не е само у нас, за съжаление.

546
08-04-2021, 21:10
Хм, прекрасно те разбирам. Логиката е безупречна. Пропускаш само един детаил според мен. Това касае много индивиди. Някой от тия, даже на могат да разберат кой от 5 бутона е за превключване на следваща програма. И това след детаилно обяснение от "специалист".
Сега си припомни че в ЦИК, пак хора работят.
Тоя дебат няма никакъв прагматичен смисъл. Светът не е идеален.
Като "цифров" човек, явно разбираш какво ти казвам. Нека дебатираме околу това, което е смислено и постижимо. Има безброй смислени, но не постижими неща.
Инак........срамът е неизбежен. Както лично Аз, установих.

Това не е проблем.По-лошото е тези индивиди да пускат предварително попълнени хартиени бюлетини.Ако тези индивиди се забатачват на машината е просто супер-това е още един проблем за купувачите на вот разчитащи на този тип избиратели.Даже бих вкарал десетина различни по вид интерфейса ,като на всеки следващ избирател на случаен принцип му се предоставя различен от предния дизайн -като защитна мярка насочена срещу тези "избиратели".
Колкото до ЦИК,минимализирането на човешкото участие е гаранция за достоверни резултати.Няма да ти обяснявам на теб разликата между ЕИМ и човек .;)

ivan dimitrov
08-04-2021, 21:11
И двамата прекрасно знаем, че проблемите, свързани с електронното гласуване не са технически а законодателни.
А как да се решат законодателните проблеми, когато законодателят се бои от електронното гласуване, като дявол от тамян?
И това не е само у нас, за съжаление.

Въобще нямаше да опонирам, ако бях сигурен че става въпрос за страх.
Не съм.
Законодателен е проблемът - добре.
Обаче.... въобще не съм сигурен че страх движи законодателите. Задавам си въпроси и търся отговори(религия), "Ами ако на някого му ""извадя електронен подпис"" и той хич не знае за това!? Ами ако някой даже не знае що е то тъчскрийн и аз, щото съм "ангел небесен", гласувам вместо него, понеже съм "мил съсед", ......
При нас, проблемите са принципни и нямат общо с начинът на гласуване. Искше ми се да живея в страна, дето не зная кой е президент, премиер и председател на НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ама.....

Това не е проблем.По лошото е тези индивиди да пускат предварително попълнени хартиени бюлетини.Ако тези индивиди се забатачват на машината това е още един проблем за купувачите на вот които разчитат на този тип избиратели.Даже бих вкарал десетина различни по вид интерфейса ,като на всеки следващ избиратил на случаен принцип му се предоставя различен на предния дизайн -като защитна мярка насочена срещу тези "избиратели".

Супер!
Само дето става въпрос за тая дето ме е родила!
Да бе!
Колко процента според теб е купеният вот?

ecotronic
08-04-2021, 21:23
Ванка, дай да си говорим реални неща. Да се сдобиеш с чужд електронен подпис е също толкова "лесно", колкото да си извадиш лична карта на негово име.

Всичко е доволно помислено. Вече, дори и без електронни подписи има многофакторни автентикации, биометрии и каквото се сетиш.

Нали нямаш проблеми да си управляваш банковата сметка, да си плащаш данъците, да си купуваш винетки, и пр. със същото това средство?

ivan dimitrov
08-04-2021, 21:47
Ванка, дай да си говорим реални неща. Да се сдобиеш с чужд електронен подпис е също толкова "лесно", колкото да си извадиш лична карта на негово име.

Тоест - въпрос на мотивация. Има бе, аз лично съм си заключвал лаптоп с биометричен сензор, и после съм му презаписвал биосът, щото не ме разпознава. Ама това е "друга бира". Искам да си приказваме за утре(не за необозримото бъдеще, па било то и в други ден). Щото ако утре не съм по добре от днес - за чиф..... живях днес?
Най, най, най интересното е, че няма никакво значение как точно гласът ти е отчетен. Дали ще е на хартия(да ме простят зелените, дето си мислят че икономията на хартия икономисва гората), дали ще е на монитор......все тая, ако е лишен от мисъл. Не от смисъл - всеки глас носи такъв.

ecotronic
08-04-2021, 21:56
Как да няма значение, как е отчетен вотът?

Едното е скъпо, тъпо, неудобно и поради това се провежда само при крайна необходимост.

Другото е лесно, бързо, евтино, може да се провежда по 2 пъти на ден, но пък това е крайно "неудобно" за някои хора.

Ти ми кажи, кое от двете има повече шанс да пребъде.

ivan dimitrov
08-04-2021, 22:18
Как да няма значение, как е отчетен вотът?

Едното е скъпо, тъпо, неудобно и поради това се провежда само при крайна необходимост.

Другото е лесно, бързо, евтино, може да се провежда по 2 пъти на ден, но пък това е крайно "неудобно" за някои хора.

Ти ми кажи, кое от двете има повече шанс да пребъде.

Не вярвам че ти ме питаш това!
Ще ти отговоря с въпроси и аз(предвид написаното по рано).
1 ви ред -Според кого бе!?
2 ри ред - за кои хора!?
3 ти ред - за коя безкрайност си пишем!?
"Разчекнал" съм се м/у аналоговата и цифровата ера, и виждам смисъл в това което ме питаш. Просто трябва да отчетеш, че не всички ....ьм, съотечественици, са на твоето ниво.
Сега се налага да питам - кое е скъпо и кое ефтино, като се касае за бъдещето на няколко милиона люде.

Бобби
09-04-2021, 00:37
Споко бе момчета...след дълъг спор ще вземе да се намразите като ония мой виртуален приятел от Булгарплод, дето ми дава определемия в форума, без да ме познава и по назад в темата разклати червените домати с факти....:))

ivan dimitrov
09-04-2021, 01:00
Споко бе момчета...след дълъг спор ще вземе да се намразите

Малко вероятно(за да не напиша - изключено).
Имай предвид, че виртуалният живот, не се различава кой знае колко от реалният. Предстои разликата съвсем да изчезне, но не утре.

Бобби
09-04-2021, 01:20
Малко вероятно(за да не напиша - изключено).
Имай предвид, че виртуалният живот, не се различава кой знае колко от реалният. Предстои разликата съвсем да изчезне, но не утре.

А бе за мен се различава яко.....срещал съм хора с който съм се запознал виртуално и след това реално, и разликата е голяма....да не говорим за тези, който лъжат виртуално, каква картинка са реално....ама това е друга тема.

ivan dimitrov
09-04-2021, 01:32
А бе за мен се различава яко.....срещал съм хора с който съм се запознал виртуално и след това реално, и разликата е голяма....да не говорим за тези, който лъжат виртуално, каква картинка са реално....ама това е друга тема.

Зависи от гледната точка. Написах нещо, ти го разбра по някакъв начин......
Не, темата е същата. Пише я като заглавие.
За да съм в крак с темата, и дискусията относно изборите(и твърдението си от преди пост) - колко си доволен от своят избор?

alfa racer GTA
09-04-2021, 04:38
Проблемът с постепенното въвеждане на пряка демокрация не е технически, юридически/законодателен, той е политически - политиците осъзнават, че ще загубят част от властта си да завземат решения за живота на другите и се дърпат.
Но използват за това дърпане -плашене на електората "турците ще ни завладеят" и все в тази насока "аргументи' .

Управляват чрез страх, а поколението на Екото си го е страх от техниката общо взето - като той е едно миниатюрно изключение на фона на общото.
Който не вярва - да погледне какви опашки пред банкоматите и в банките когато на пенсионерите им "пускат" пенсиите по сметките.

За 30 години демокрация едва един банкомат успяха да ги научат да ползват, а банкомати има у нас от поне 1993г., аз започнах да ползвам такъв през 1995г.

Когато дигиталните поколения навлезат достатъчно в живота никакви аргументи и страхове няма да могат да ги уплашат и който политик им се противопостави ще се сгромоляса с трясък...

Ама след 20- на години.

Сегашните пенсионери - пискат и мрънкат ако им "вземеш" копчелък телефона и го смениш със смартфон.

След това дуднат, че "не искат интернет банкиране" и така всеки месец да си ходят на пощата и да си взимат пенсията "им е добре"
Няма нищо, че ги болят краката от ходене - друго си е "да пипнат парата в ръка".

Единствено Корона пандемията ги наплаши заради опашките в банки и пред банкомати, та чета в нета, че една част кандисали на интернет банкиране...

След 20-на години и този аргумент ще отпадне, но когато първите дигитални поколения станат пенсионери.

546
09-04-2021, 05:31
Чета в новините ,че ББ ще подкрепя Трифонов за правителство.Викам си тоя си приказва както обикновено.Но после чета ,че и Томислав потвърждава казаното от ББ.Нема шега,нема измама.Истина е.
Е това е !
Следва и БСП заедно с ДПС да се включат в инициативата .
Няма опасност ни от правителствена криза,ни от избори до дупка.
Остава и Мая да прати поименни чекове персонално до всеки българин който не е декларирал доход над 50000 лв.
Мир,любоф и парички за всички -точно както аз обичам да пожелавам по Коледа и Нова година.
Отивам за бира .Да им пикая после на политическия модел.
Ванчо брат,опс ,Ваше Величество,прав си !
Верно немаше смисъл да се гласува,тия са пълна чалга,ша търся остров и ставам привърженик на монархията.Може да вземем и Митака да прави революции от време на време .
https://www.youtube.com/watch?v=5_8IifQjYuI

546
09-04-2021, 08:50
Тъй,взех 12 бири като за начало.

ecotronic
09-04-2021, 09:53
Старото поколение не е пречка за въвеждането на електронно гласуване. Подразбира се, че този начин на гласуване само ще допълни традиционния. Който го е страх, че някой ще злоупотреби с личните му данни, пак ще си пуща хартията. Или какво, като някой разбере, за кого съм гласувал? Ще си направя секуро.

Накратко - всички аргументи "срещу" са някакви смешки, които управляващите вадят от 9 кладенеца. Но в крайна сметка, винаги става това, което разумът иска.

dhtj
09-04-2021, 10:06
Аз мисля, че може и още по-напред да ги доведем нещата с гласуването.
Щом сега за 2 минути от смартфона си мога да направя банков превод за 10 000лв например, защо да не мога да гласувам от тоя същия смартфон?

Приемането на един такъв тип гласуване ще вдигне доста избирателната активност, защото сега много хора не отиват да гласуват, щото си имат някаква друга работа и не им се чака на опашки.

Но това не е в интереса на герб/дпс, които си отглеждат цигани, само заради едното гласуване. И колкото по-малко бели хора гласуват, толкова по-голяма тежест ще имат купените цигански гласове.

alfa racer GTA
09-04-2021, 10:22
Чета в новините ,че ББ ще подкрепя Трифонов за правителство.Викам си тоя си приказва както обикновено.Но после чета ,че и Томислав потвърждава казаното от ББ.Нема шега,нема измама.Истина е.
Е това е !
Следва и БСП заедно с ДПС да се включат в инициативата .
Няма опасност ни от правителствена криза,ни от избори до дупка.
Остава и Мая да прати поименни чекове персонално до всеки българин който не е декларирал доход над 50000 лв.
Мир,любоф и парички за всички -точно както аз обичам да пожелавам по Коледа и Нова година.
Отивам за бира .Да им пикая после на политическия модел.
Ванчо брат,опс ,Ваше Величество,прав си !
Верно немаше смисъл да се гласува,тия са пълна чалга,ша търся остров и ставам привърженик на монархията.Може да вземем и Митака да прави революции от време на време .
https://www.youtube.com/watch?v=5_8IifQjYuI

Нищо не си разбрал.

Когато Трифонов каже, че ще сформира правителство подкрепено от ГЕРБ, тогава написаното горе от теб става истина.

Сега разбра ли?

И аз мога да "кажа/напиша ще онодя 546 отзад"- ама това ще стане едва когато Ти кажеш че си съгласен, свалиш гащите и се надупиш.

В противен случай аз само " пробвам почвата" дали ще мине номера...

Досега Славчу е казал 1 изречение "Има законно установен ред по Конституция за съставяне на правителство."

И с това запуши устата на Банкянския съдран чувал.

И той, и мисирките и мисирите/социолозите са изнервени от това мълчание.

На мен мълчанието ми харесва.
Не би ли харесало ако се случи същото което беше когато реформаторския блок след изборите започнаха "да пушат пури с Бойко".

Слави пури с Бойко няма да пуши -- война е и след нея само една от политическите формации на някой от двамата ще оцелее.Другата ще се ерозира скоропостижно докато остане и без съществена членска маса и без избиратели.

Трябва да се променят правилата за избор и Борисов да не е на власт поне едно 1 година.
Така че Борисов може да си подкрепя който ще, важното е който и да е на власт да изреже назначенията му - областни управители, шефове на МВР и т.н.
Те го крепят - ГЕРБ получава най-силна подкрепа в ромските махали....

П.П.
Гледайте и се учете от БатСлави как се погребва политическият наследник на Т.Ж.

https://offnews.bg/politika/trifonov-provali-ugovorkite-otpredi-vota-za-eksperten-kabinet-poveden-749356.html

Бобби
09-04-2021, 15:58
Зависи от гледната точка. Написах нещо, ти го разбра по някакъв начин......
Не, темата е същата. Пише я като заглавие.
За да съм в крак с темата, и дискусията относно изборите(и твърдението си от преди пост) - колко си доволен от своят избор?

Ами доволен съм че гласувах за това което предлагат като виждане за политика, недоволен съм след като разбрах, че се предлага от водач с нечисто минало, от там нататък ебем ти гласа :))...все пак е протест с/у сегашното управление, за което не се чувствувам толкова тъп...;)
Иване, ние дъртите нямаме думата, защото за 30-се години нищо не направихме а търпяхме всички политически игри.....може да сме в полза със съвети в друга сфера....
Радвам се на младите....трябва да се съобразяваме с техните виждания, колкото и да ги корим....незнам alfa racer GTA на колко години е, но ме кефи неговият бунтарски дух, браво на dhtj че има своето виждане и то е много правилно, не е безразличен... и за всички останали млади, който са изразили мнение в темата или се борят за своето бъдеще....ние нащето го проиграхме и сега може само да си пием ракйката с здраве, и да се бъзикаме...та в тоя ред на мисли Българя ще се оправи, ако управляващите са под 50-се годишна възраст, доказа ли се в живота за което говорят фактите, като образование,успехи в дадена сфера и т.н.. а не избора на домати....

ecotronic
09-04-2021, 16:32
Може и да съм дърт, но нямам усещането, нещо да съм проиграл :)
Винаги съм следвал правилото "прави, каквото трябва, пък да става, каквото ще."
Никого не съм окрал или излъгал, имам здрав и спокоен сън....

Бобби
09-04-2021, 19:39
Може и да съм дърт, но нямам усещането, нещо да съм проиграл :)
Винаги съм следвал правилото "прави, каквото трябва, пък да става, каквото ще."
Никого не съм окрал или излъгал, имам здрав и спокоен сън....

Ами най малкото което си проиграл е пенсията си, и още много неща, ако ме разбираш, иначе нямаше да бъдем най бедната държава в ЕС, по добре да не беше спал три дена :)))....тук не иде реч за крадене и измама, а да се бориш за твоето и на децата ти бъдеще;).....истината е, че не сме правили това което трябва, и това е много ясно, ама у нас никой не приема вина...;)
Е аз казвам, че имам вина за хала на който съм и сме, ако ти смяташ че това е твоя живот, ами той си е твой, постигнал си това което желаеш.....образно казано един щастлив и около него десет хиляди озлобени кучета като картина... не е добре...;)

546
09-04-2021, 19:59
Нищо не си разбрал.

Когато Трифонов каже, че ще сформира правителство подкрепено от ГЕРБ, тогава написаното горе от теб става истина.

Сега разбра ли?

И аз мога да "кажа/напиша ще онодя 546 отзад"- ама това ще стане едва когато Ти кажеш че си съгласен, свалиш гащите и се надупиш.

В противен случай аз само " пробвам почвата" дали ще мине номера...

Досега Славчу е казал 1 изречение "Има законно установен ред по Конституция за съставяне на правителство."

И с това запуши устата на Банкянския съдран чувал.

И той, и мисирките и мисирите/социолозите са изнервени от това мълчание.

На мен мълчанието ми харесва.
Не би ли харесало ако се случи същото което беше когато реформаторския блок след изборите започнаха "да пушат пури с Бойко".

Слави пури с Бойко няма да пуши -- война е и след нея само една от политическите формации на някой от двамата ще оцелее.Другата ще се ерозира скоропостижно докато остане и без съществена членска маса и без избиратели.

Трябва да се променят правилата за избор и Борисов да не е на власт поне едно 1 година.
Така че Борисов може да си подкрепя който ще, важното е който и да е на власт да изреже назначенията му - областни управители, шефове на МВР и т.н.
Те го крепят - ГЕРБ получава най-силна подкрепа в ромските махали....

П.П.
Гледайте и се учете от БатСлави как се погребва политическият наследник на Т.Ж.

https://offnews.bg/politika/trifonov-provali-ugovorkite-otpredi-vota-za-eksperten-kabinet-poveden-749356.html

Дали има сделка или не е рано да се каже.
Герб са готови на сделка.Дават колкото трябва за да няма правителствена криза.После може и да ударят едно рамо и в посока промените касаещи избирателния закон.Решението ще зависи вероятно от действията на управляващите.
Доколкото аз поне имам усещането от откъслечни изказвания на социалисти,в БСП има хора които биха разгледали евентуално искане за подкрепа от страна на Трифонов .На основата на общи политики и без участието на Герб.
Карадайъ е против участието на ДПС в уравление заедно с Герб и БСП.За момента.Може би при определени условия това решение ще търпи редакция.
Тъй като гледам Трифонов има голям избор.
Явно е много секси.
Ако се получи така ,че Трифонов да не се договори с никой от горните,а към момента изглежда е такава ситуацията,ще има подкрепа само ,ако предлага решения които са взаимно изгодни.
Сега остава да намери начин да прокара промените които го вкараха в играта.Не очаквам да стане без както ти се изрази "онождане".
Разбира се,може и да не се съгласи и тогава Герб ще го подкрепят парламентарно без да има споразумение за това.Защото при нови избори е много вероятно да са отново първи с най-голям брой гласове,но да влезнат повече гласове за новите и те да постигнат общ резултат осигуряващ им мнозинство.Този сценарий за да се реализира достатъчно е всички, чиито резултати са след Мая да не участват и да дадат възможност на техните симпатизанти да гласуват за когото си пожелаят.Ако пък и Доган реши да пропусне да има сериозно парламентарно участие за кратък период от време става интересно.Неговата партия е и без това с балансиращ характер,а той е политик който знае както да печели гласове,така и да губи.Няма да предложи директна подкрепа най-малкото защото не е някоя тъпа трътка ,дето да се моли да му дадат това което може и сам да си вземе.Просто ще разпредели порциите в името на общия просперитет и благоденствие.А да вземе подобно решение му е много лесно в така създадената ситуация.Нищо не губи,а даже може и да спИчели дето вика Ицо..Но в случая не е "съмтайм луз,съмтайм уин",а е Уин-уин.Никога не трябва да се подценява политик с неговия опит.И въобще не вярвам да се е почуствал лично засегнат от действията на Хр.Иванов.Просто както се изразява той понякога е достатъчна една лека "усмивка".

ecotronic
09-04-2021, 20:09
Аз пък си мисля, че на този етап, Слави ще удържи на думата си и като така, ще има нови избори, освен, ако Бойко не си легне с кака Кури. Така ще спечели още повече симпатизанти и на следващите избори, ако не успее да задмине ГЕРБ, то ще се сдобие с %, който да му позволи, коалирайки се с ДБ и евентуално с ИСМВ, да сформира правителство. А нищо чудно и сам да успее.

Накратко - залагам една бира на това, че към края на лятото ще си имаме за премиер гъдулка, вместо тиква.

546
09-04-2021, 20:16
Виолата е с 4 струни,не забравяй.

Бобби
09-04-2021, 20:19
Ебати как го охажват Слави, или му залагат капани.....е това времето ще покаже!

546
09-04-2021, 20:33
Е сега си купих и семки.

Бобби
09-04-2021, 21:09
Е сега си купих и семки.

Чопли семки и мисли, защо всички предлагат подкрепа на Слави...?

546
09-04-2021, 21:26
Боби,тая тема не ми е интересна чак толкова при положение ,че освен да чоплим семки и да си дискутираме мача май друго няма какво да правим.Предпочитам да гледам женски плажен волейбол честно казано.Тимаджиите са опънали една мрежа до заведението им на плажа ,та като попремине вируса и , ако се появят и волейболистки вероятно ще ми се измести фокуса на вниманието.Просто сега сезона не предлага друго.

Бобби
10-04-2021, 17:12
Боби,тая тема не ми е интересна чак толкова при положение ,че освен да чоплим семки и да си дискутираме мача май друго няма какво да правим.Предпочитам да гледам женски плажен волейбол честно казано.Тимаджиите са опънали една мрежа до заведението им на плажа ,та като попремине вируса и , ако се появят и волейболистки вероятно ще ми се измести фокуса на вниманието.Просто сега сезона не предлага друго.

М...да, сега може да чоплим семки, няма как да влиям на тези който сме избрали за решение за коалиция, макар, че има начин да им повлиям на улицата, ама това е друга бира....доста сме потистнати още....дано да не чоплим семки и на следващите избори.....
Тая групировка ТИМ ми е малко неясна...владее цял град, може би и област, още от началото бяха с бели якички, не е ли леко проруска.....незнам, не съм от вашият край...е ти си от нашият, ама живееш от дълго време там....не е нужно да ми разясняваш сега, може лятото като гледаме волейбол...:))
И аз отивам за семки...;)

ecotronic
10-04-2021, 18:45
На тези избори гласувах с "не подкрепям никого" но ако се окаже вярно това, което се говори - че Трифонов няма намерения да става премиер и дори смята да се откаже от депутатсктото място и ако удържи на думата си да не се коалира със старите курви, на следващите, с 2 ръце ще гласувам за ИТН.

546
10-04-2021, 19:31
М...да, сега може да чоплим семки, няма как да влиям на тези който сме избрали за решение за коалиция, макар, че има начин да им повлиям на улицата, ама това е друга бира....доста сме потистнати още....дано да не чоплим семки и на следващите избори.....
Тая групировка ТИМ ми е малко неясна...владее цял град, може би и област, още от началото бяха с бели якички, не е ли леко проруска.....незнам, не съм от вашият край...е ти си от нашият, ама живееш от дълго време там....не е нужно да ми разясняваш сега, може лятото като гледаме волейбол...:))
И аз отивам за семки...;)

Тимаджиите преди време бяха направили нещо като политическа структура на местно ниво,после май се отказаха-вероятно не са получили очакваната от тях подкрепа или просто им е излизало нерентабилно.Може и да са в орбита около някоя от системните партии,може и да са се отказали да се навират в политиката ,абе въобще не ги знам сега какво правят .Добре са организирани според мен,имат си хора за всичко.Вадят парички като цяло,лошото е ,че май не са добре диверсифицирани и сега със ситуацията с вируса ще им е трудно.Съмнявам се да им е розово положението ,тук сме силно зависими от туризма.Но те за разлика от мен са извън опасност от потъване.Може да поемат бая вода и да са пак на повърхността.
Моите резерви са макс за още една година,тяхните са за десетилетие вероятно.Бизнеса ги влече яко,докато аз я карам малко кат братята роми.

Бобби
10-04-2021, 19:43
На тези избори гласувах с "не подкрепям никого" но ако се окаже вярно това, което се говори - че Трифонов няма намерения да става премиер и дори смята да се откаже от депутатсктото място и ако удържи на думата си да не се коалира със старите курви, на следващите, с 2 ръце ще гласувам за ИТН.

Ами за мен е тъпо гласуеане, ти си подкрепил дефакто герберите, а сега търсиш боя, за да се нацапаш....какво ще кажеш за тия милиарди дето се очкват до 30 -ти април спред социалната министърка, ама няма кой да ги освой....тя живее в съседен квартал до теб...:))

ivan dimitrov
10-04-2021, 19:58

Би ли разяснил малко? Защо си гласувал по тоя начин е ясно.
Интересува ме защо би гласувал както заявяваш.
Мислиш че някой не може да прокара политиката си без да е в парламентът?
Мислиш че е важно някой да държи на думата си, без да ти е обещал нещо и без да ти каже какво мисли да прави с животът ти?
Мислиш че заменяйки една мутра с друга си решаваш проблемът с мутрите?
Виждаш смисъл в това, тая държава да е мутренска?
Нещо друго!?
Интересно ми е. Сигурен съм че не очакваш Слави да изкорми Бойко и да го обеси на червата му, ама не разбирам защо би подкрепил ИТН.
Някой да ми обясни - що е това ИТН, моля. Това е партия с ясно виждане, какво трябва да се направи, за да живеем по добре утре? Това е движение на недоволните от социалният си статус, на които всеки им е виновен?
Това е движение на недоволните от социалният си статус, чийто лидер е със тяхният и се бори за "социално равенство".
Това е движение, което "група сценаристи" иска да превърне в "дойна крава", понеже бидеха изритани от всички втзможни телевизии?
Нещо друго?

ecotronic
10-04-2021, 20:04
Аз съм директен човек, който обича точните неща. И така - взимам една бюлетина, чета, чета и не харесвам нищо. А има едно квадратче "не подкрепям никого". В този момент няма по-логично нещо за мен от това да го отбележа.
А това, че някакви гъзове са направили така, че гласът ми да бъде интерпретиран по някакъв идиотски начин, не ме е еня.

А и, след 100 г някой историк, като отвори архивите, да види, че има едни 50 000 човеци, които са направили този избор.

Ако и Бойко направи това, което се говори за Слави, може и партията му да се върне в играта.

Ванка, ИТН, както и ГЕРБ предлагат платформи и идеи, които подкрепям. Вече съм го казвал - не подкрепям ГЕРБ заради ББ. По същата причина няма да подкрепя ИТН, ако трябва да сменим пожарникаря с гъдулката.

И не на последно място - чувал съм, че нов бардак със стари курви не се прави.

Бобби
10-04-2021, 20:08
Аз съм директен човек, който обича точните неща. И така - взимам една бюлетина, чета, чета и не харесвам нищо. А има едно квадратче "не подкрепям никого". В този момент няма по-логично нещо за мен от това да го отбележа.
А това, че някакви гъзове са направили така, че гласът ми да бъде интерпретиран по някакъв идиотски начин, не ме е еня.

А и, след 100 г някой историк, като отвори архивите, да види, че има едни 50 000 човеци, които са направили този избор.

Ако и Бойко направи това, което се говори за Слави, може и партията му да се върне в играта.

Хич не си последователен, ако се върнеш назад в темата и прочетеш постовете си....и това хич не ми еня е кофти описание за теб....;)

ivan dimitrov
10-04-2021, 20:19

Ванка, ИТН, както и ГЕРБ предлагат платформи и идеи, които подкрепям. Вече съм го казвал - не подкрепям ГЕРБ заради ББ. По същата причина няма да подкрепя ИТН, ако трябва да сменим пожарникаря с гъдулката.

И не на последно място - чувал съм, че нов бардак със стари курви не се прави.

Дано това не е отговорът на моят пост.
Аз лично бях на път да направя същият избор.
Точно за това и не мисля, че тия които предвидиха тоя избор, са задници. По назад каза че е важно да се знае - колко човека не са за никой от предложените(интерпретация, за да не губя време).
Стига с тия бардаци бе хора!
Курвите са си курви, били те стари или нови. Ако се има предвид - млади вместо възрастни.......
Ами напишете го така - нов бардак се прави с млади курви. Тогава дебатът ще е друг.

Бобби
10-04-2021, 20:27
Дано това не е отговорът на моят пост.
Аз лично бях на път да направя същият избор.
Точно за това и не мисля, че тия които предвидиха тоя избор, не са задници. По назад каза че е важно да се знае - колко човека не са за никой от предложените(интерпретация, за да не губя време).
Стига с тия бардаци бе хора!
Курвите са си курви, били те стари или нови. Ако се има предвид - млади вместо възрастни.......
Ами напишете го така - нов бардак се прави с млади курви. Тогава дебатът ще е друг.

Ванка....а тези който не търсят курви....ами не им трябва бардак, сифилисът и спина е един, независимо млади, или стари са...:))

ivan dimitrov
10-04-2021, 20:31
Ванка....а тези който не търсят курви....ами не им трябва бардак, сифилисът и спина е един, независимо млади, или стари са...:))

Невероятно!
Разбра ме от раз!

Бобби
10-04-2021, 20:35
Невероятно!
Разбра ме от раз!

:))...уча се...то само с опит не става, трябва и знания...;)

ivan dimitrov
10-04-2021, 20:50
:))...уча се...то само с опит не става, трябва и знания...;)

Айде-е-е, пак крачка назад!
Знаеш ли кой е 12 президент на САЩ?
Аз не зная, но това не пречи да те питам.
Опитът е важен, щото е знание, знание без опит е....... теория.
На теория социализмът е най добрата политическа система, измислена от хората. На пактика е най ужасната.
Сигурно много хора ще се запитат - "защо е така?".
Ами защото сме животни бе! Тоест - живи сме.
Животът иска да самовъзпроизвежда. Това му е смисъла и съответно - изключителната цел. Със всички произтичащи от това последствия.

Бобби
10-04-2021, 20:55
Айде-е-е, пак крачка назад!
Знаеш ли кой е 12 президент на САЩ?
Аз не зная, но това не пречи да те питам.
Опитът е важен, щото е знание, знание без опит е....... теория.
На теория социализмът е най добрата политическа система, измислена от хората. На пактика е най ужасната.
Сигурно много хора ще се запитат - "защо е така?".
Ами защото сме животни бе! Тоест - живи сме.
Животът иска да саможъзпроизвежда. Това му е смисъла и съответно изключителната цел. Със всички произтичащи от това последствия.

Ами не ми се търси в нета кой, еди кой си подред е президент на щатите....тъпи въпроси.. знам, че да гласуваш, най малко трябва да си запознат с историята на собствената си държава..и знам каква е разликата м/у човека и животното...!!!

ivan dimitrov
10-04-2021, 21:04
Ами не ми се търси в нета кой, еди кой си подред,е президент на щатите....тъпи въпроси, знам че да гласуваш, най малко трябва да си запознат с историята на собствената си държава..и знам каква е разликата м/у човека и животното...!!!

Милион крачки назад!
Нищо общо!
Що е то - история!? Това което пише в учебниците, това което дъртите помнят, или това което "група съветски учени" предполагат?
И каква според теб е разликата м/у човек и което и да е животно?

Бобби
10-04-2021, 21:12
Милион крачки назад!
Нищо общо!
Що е то - история!? Това което пише в учебниците, това което дъртите помнят, или това което "група съветски учени" предполагат?
И каква според теб е разликата м/у човек и което и да е животно?

Алкохола е разликата м/у човека и което и да е животно........а що е то история, е полемика, кой, как е приема.....дали е от дядо си, учебници или интернет....жмела с нея е голям....въпроса е как е възприемаш за себе си, независимо от къде черпиш инфо....учители много в днешно време...:)

ivan dimitrov
10-04-2021, 21:20
Те ти на.
На 50 процента позна.
Хората не се различават от животните. Животните отдавна се "дезинфекцират", при това без да се "напъват", да мъкнат "матриал" до казанът.
За останалото - съгласен съм. И не само аз. Още в древноста са разбрали, че историята се пише от победителите.

Бобби
10-04-2021, 21:26
Те ти на.
На 50 процента позна.
Хората не се различават от животните. Животните отдавна се "дезинфекцират", при това без да се "напъват", да мъкнат "матриал" до казанът.
За останалото - съгласен съм. И не само аз. Още в древноста са разбрали, че историята се пише от победителите.

Ае... до ходим да чоплим семки, че ставаме досадни на аудиторията, много крачки навъртях тази вечер, назад напред, ебати тангото..:))...тя и баба знае, че който плаща или е победител, поръчва музиката....нищо ново не думаме...

ivan dimitrov
10-04-2021, 21:48
Ае... до ходим да чоплим семки, че ставаме досадни на аудиторията, много крачки навъртях тази вечер, назад напред, ебати тангото..:))...тя и баба знае, че който плаща или е победител, поръчва музиката....нищо ново не думаме...

Ами не, не ща да чопля семки. Предпочитам бадеми.
Все още ми е интересно - що е то ИТН.
След като СДС загубиха изборите от Негово Нищожество, дойде Негово Тиквеничество, сега - какво!!??
Пак!?
Не! Не разбира се, пак е лед. Отново.
Щото Азис, Слави, Луна, "....до тук са ми познанията", ще изкорми Бойко и ще го беси на червата му!?
Слави нямал платформа.....има бе.
В мигът в който Бойко увисне на червата си - всеки българин, мигом става милионер. Неизбежно!

546
10-04-2021, 22:39
Що е то ИТН?
Отговара за сега е -напън за промяна.
Я стане,я не.
Кво толкова има да се дълбае?
Земята си се върти,Слънцето си грее.Всичко е нормално.

ivan dimitrov
10-04-2021, 22:51
Що е то ИТН?
Отговара за сега е -напън за промяна.
Я стане,я не.
Кво толкова има да се дълбае?
Земята си се върти,Слънцето си грее.Всичко е нормално.

Промяна!?
Ще излизане от ЕС и НАТО, Ще анексираме Северна Македония, ще връщаме парите на "изгорелите" в КТБ?
Каква промяна!?
Изглежда имаме различни определения за нормално.
Е, да де! Паднал съм си на главата от високо. Нормално е.
П.п.Не вярвам, и дано не ми отговориш - "промяна към по добро".
Щото видно е ще питам.....
Нокога не съм ходил в Албания. Имам впечатления само от тв предавания. Ще се радвам, ако някой сподели преки, тук, или в друга тема.

alfa racer GTA
11-04-2021, 01:59

Влизам и чета горното и Бааааам:

ЕКОто пуснал термоядрена бомба...:biggrin::goodnight:

ЕКО има дървени глави, ама ти не си от тях - вземи се в ръце - това горе пак е гласуване и избор, но "без избор" - не помагаш на наследниците с такова гласуване...

А нали знаеш Айнщайн : " Глупаво е да правиш едно и също и да очакваш различен резултат", смени "правиш" с "гласуваш" и ще ме разбереш...

А Слави се надявам да е Сатанист както каза, Сатанист в стил:

" Искам главата му, главата на жена му, на децата му и на целия му род..."

Па белким нещо се промени в българската политика...

Преди няколко години Корнелия направи горното, но само в рамките на БСП, за което и правя евала - изхвърли старите муцуни...

Иска се радикална промяна в начина на мислене в българската политика и управлението на държавата, но това става само със смяна на хората...

546
11-04-2021, 03:42
Отзад-напред карам.
Корнелия изхвърли старите муцуни,но дали тези за които тя самата е вече стара муцуна ще имат същия шанс за успех?Да не се окаже бетонирана за Поста Шеф На Левицата?
Както и да е .Не ми е работа да им се бъркам във вътрешно партийните дела ,още повече ,че не съм член на тяхната партия.
За Сатанизма-Слави едва ли е фен на Сатаната.Черва не чакай.
А и съдебната система си е друга бира.
И откога децата и внуците отговарят за действията на родителите си?
Ти ,ако направиш престъпление роднините ти каква вина имат?
Ясно ,че си надъхан да има възмездие,но всичко си има някаква мярка.
Комунистите ги правеха тези неща и нищо не спечелиха.Те имаха класови врагове.Малко странна концепция за мен,но при тях странности да искаш.
Една мафиотска поговорка -Слабите избиват враговете си,силните ги привличат на своя страна.Много отдавна един истински бос го е казал .Кой му го е казал на него и идея си нямам.Сигурно е чел книжки.
Относно ИТН-- или ще им се получи ,или няма.
В първия случай остават в играта ,ползите ще ги видим ,ако въобще ги има.Изборния закон и броя на народните представители е едно,политическите решения касаещи бюджета,останалите закони,спазването им,вътрешната и външната политика и т.н. са съвсем друго нещо.Това може би изключва чалгарията ,пък де да знам-простотията може да ни залее и пак народа да е доволен.Ако ни е писано това да е народната воля-тъй да бъде.
Във втория случай излизат от играта.Вероятно със същата скорост с която влезнаха.Е ще се поопростачим малко,но ще е поне за кратко.
Народа си хареса ИТН да са начело на новите ,а не Хр.Иванов. Ако отпаднат -той е на ход,стига да не продъни пода заедно с тях.
Глас Народен-Глас Божи.Ще има още много възможности за всички които желаят да се пробват.
Дай Боже да има синергия ,че иначе отиваме на П...а си лелина.Ко беши "Съединението прави силата".

alfa racer GTA
11-04-2021, 07:18
Ха-ха...

Ама тук съвсем буквално ме "тълкувате"- на елементарно ниво...

Ни черва чакам, ни глави.

Червата беше в чисто политически смисъл - да го направи политически труп, да го изкорми, така както Баче Борисов изкорми Реформаторите, Барека, Патриотите ...нема само той да изкормва и разформирова партии...Деа и боклука му...
Зад всяка от тези политически формации имаше стотици хиляди избиратели, какво е очаквал че ще се случи когато ги дезинтегрира, че ще гласуват за ГЕРБ ли- избирателите им ще изберат някой друг и ще си отмъстят за това че им е отнел политическото представителство в парламента...

И това за "главите" беше препратка --> "Покръстването"...
Искам главата му и т.н. в смисъл искам не само той да е политически труп, но партията му да престане да съществува и техните членове и симпатизанти да изчезнат и да се покаят за избора който са направили години наред...

Ей, много буквално, много плоско ме възприемате...все едно съм някой касапин...

Дали е Сатана - ми не аз, ЕКОто го нарочи за такъв, защо ми се обясняваш на мен, аз никога не съм твърдял че е такъв - ЕКОто в момент на липса на каквито и да аргументи прибягна до "логиката на Сатанизма" спрямо Слави Трифонов...Обяснявайте си се двамата по този въпрос...

По въпросът за това кога отговарят децата - питай Библията, там е записано кога.И всичкото е истина.Греховете на родителите винаги се плащат от децата им.И аз не вярвах, ама го видях не веднъж и два пъти в този живот...

Кви комунисти, кви 5 лева...

Четете малко книги, па може и да ме разберете...

Ае сбогом, че с вашето разбиране и през вашите очи хептен ще ме принизите до някой примитив...

546
11-04-2021, 08:20
Ха-ха...

Ама тук съвсем буквално ме "тълкувате"- на елементарно ниво...

Ни черва чакам, ни глави.

Червата беше в чисто политически смисъл - да го направи политически труп, да го изкорми, така както Баче Борисов изкорми Реформаторите, Барека, Патриотите ...нема само той да изкормва и разформирова партии...Деа и боклука му...
Зад всяка от тези политически формации имаше стотици хиляди избиратели, какво е очаквал че ще се случи когато ги дезинтегрира, че ще гласуват за ГЕРБ ли- избирателите им ще изберат някой друг и ще си отмъстят за това че им е отнел политическото представителство в парламента...

И това за "главите" беше препратка --> "Покръстването"...
Искам главата му и т.н. в смисъл искам не само той да е политически труп, но партията му да престане да съществува и техните членове и симпатизанти да изчезнат и да се покаят за избора който са направили години наред...

Ей, много буквално, много плоско ме възприемате...все едно съм някой касапин...

Дали е Сатана - ми не аз, ЕКОто го нарочи за такъв, защо ми се обясняваш на мен, аз никога не съм твърдял че е такъв - ЕКОто в момент на липса на каквито и да аргументи прибягна до "логиката на Сатанизма" спрямо Слави Трифонов...Обяснявайте си се двамата по този въпрос...

По въпросът за това кога отговарят децата - питай Библията, там е записано кога.И всичкото е истина.Греховете на родителите винаги се плащат от децата им.И аз не вярвах, ама го видях не веднъж и два пъти в този живот...

Кви комунисти, кви 5 лева...

Четете малко книги, па може и да ме разберете...

Ае сбогом, че с вашето разбиране и през вашите очи хептен ще ме принизите до някой примитив...
И с унищожението- изчезването на политическия противник нещата се решават?
Интересна схема за управление се очертава,може би еднопартиен модел?

Ами ,тогава да кажа ,че не ме кефи Божков.Е гласуват за него хората,дали е по убеждение или е носталгия по Лотарията му не знам.
Но този човек се сети за подкрепа от народа когато го погнаха,че и се опитва да обърне нещата все едно той ще помага на народа ,а то според мене обратното.
Що просто не каже-тия ме изкарват престъпник,искам да ги сваля от власт и да изчистя името си ,да си върна собствеността-помагайте!

Абсолютно съм на мнение ,че децата не трябва да носят отговорност.
Не че не им се случва!
И между впрочем в Библията къде пише ,че децата трябва да носят отговорност за греховете на родителите си,че не се сещам?
Не се заяждам,просто, ама наистина не се сещам.
Може би е неясно написано и го тълкуваш грешно.
„И биде към мене слово Господне: защо употребявате в Израилевата земя тая пословица, думайки: „бащите ядоха кисело грозде, а на децата зъбите скоминясаха“? Жив съм Аз! казва Господ Бог, – занапред не ще говорят тая пословица в Израиля… Вие казвате: „защо пък синът не носи вината на баща си?“ – Защото синът постъпва законно и праведно, пази всички Мои наредби и ги изпълнява: той ще бъде жив. Душа, която съгрешава, ще умре; син не ще понесе вината на баща, и баща не ще понесе вината на син, правдата на праведния при него си и остава, и беззаконието на беззаконния при него си и остава“

или

И биде към мене слово Господне: "Защо употребявате в Израилевата земя тая пословица, думайки: "Бащите ядоха кисело грозде, а на децата зъбите скоминясаха?" "Жив съм Аз! - казва Господ Бог, - занапред не ще говорят тая пословица в Израиля. Защото ето, всички души са Мои: както душата на бащата, тъй и душата на сина са Мои: която душа греши, тя ще умре.

Ето ти текстове които са по същество еднакви и чието тълкувание те оневинява и от първородния грях.
Като думи разлика има,все пак са достигнали до нас по различни пътища,но смисъла е ясен.
Естествено това не е писмена гаранция ,че ще сме безгрешни на този свят,но поне за греховете на бащите ни сме освободени от отговорност.И юристите са го приложили в закона.Мисля ,че и юристите които не са религиозни са на същото мнение. :)
Така ,че може да гласуваш за който си желаеш,неговите закононарушения не са твои.Няма и да ти търся отговорност.И за да си спокоен Законодателя е взел мерки Вота ти да е таен!Просто си грешен,но не и отговорен.Вина в законния смисъл нямаш!
Ако си безгрешен може пръв да хвърлиш камък.Обаче гледай да не те видят ,защото може да се окаже ,че не спазваш някой закон.И не забравяй-Големия Брат може и да гледа от някоя камера.За Шефа не се притеснявай, той не гледа ,разчита да му докладват,като понякога , в много редки случаи чете докладите .

ecotronic
11-04-2021, 12:10
Рацер, точно Нинова ли намери да дадеш за пример? За теб не знам, но аз, тази жена, за едни 4 години, не я чух да каже нещо различно от това да плюе по опонентите си. Така не се привличат симпатизанти. Тя не прави нищо по-различно от Мазен Миков. А именно да води партията си към дъното. БСП си и има своите привърженици и бъдеще, но ако не успеят да се разделят с такива, като Нинова, нищо добро не я очаква.

И защо реши, че правя едно и също а очаквам различни резултати? Правиш ли разлика между принципи и действия?
Нещо лошо ли има в това, човек да има ясни принципи и правдиви, според него, отправни точки?

Ако Слави се откаже от претенции към премиерския пост и ако се откаже от депутатско място............някой виждал ли е до момента такова нещо у нас?

Каква по-голяма промяна от това?

alfa racer GTA
11-04-2021, 15:04
По ред на "номерата":

546:

1. Борисов не е политически противник на Трифонов, а на народа си - унищожава го.

2.Божков не ме интересува - Каскета ще го гони до дупка предполагам, а дори и след Каскета.Бижков си е разбойник и ще си носи съдбините/тегобите .Но и в правителството има съучастници - те кога ще бъдат подгонени - бившия министър на финансите например?

3.https://www.pravmladeji.org/node/1294

“...няма да се съединиш с тях в гроба; защото ти разори земята си, уби народа си: племето на злодейците довеки ня*ма да се спо*ме*не. Гот*ве*те кла*не за си*но*ве*те му по*ра*ди без*за*ко*ни*е*то на ба*ща им, за да не въс*та*нат и да не зав*ла*де*ят зе*мя*та и да не на*пъл*нят все*ле*на*та с неп*ри*я*те*ли. И ще въс*та*на про*тив тях, каз*ва Гос*под Са*ва*от, и ще из*т*ре*бя име*то на Ва*ви*лон и це*лия ос*та*тък * и син, и внук, каз*ва Гос*под” (Ис. 14:20-23).

“Ба*щи*те ни гре*ши*ха: тях ги ня*ма ве*че, а ние тър*пим на*ка*за*ние за тех*ни*те без*за*ко*ния” (Плач. 5:7).

Потомците/последователите се наказват за греховете на предшественика/предводителя си.

Има беззаконние, има несправедливост, има корупция, има проблеми които само се имитира, че се решават - това са греховете на Борисов и ГЕРБ, това причинява на народа си, няма идея как да ги реши, но продължава за властта да ламти...Заприщва възможността друг който може да ги реши с егоистичните си претенции: "По-добър от мен нямате", "Без мен/нас(ГЕРБ) ще се счупи държавата"...Егото и егоцентричността му са на първо място, а не народа му...

Всички които го поддържат стъпват върху неговите грехове към народа му и за това ще отговарят...

Древните римляни са казали :
"Не е важно как си получил властта, а как я даваш..."

Борисов отдавна започна да консумира властта която суверена му даде...Лошото е че не осъзнава, че е изчерпан и няма какво повече да даде на народа си и продължава да настоява за властта...

ЕКО

1. Имената са маловажни, действията са важни.
Нинова или друго име е без значение - почисти от старото мислене, даде път на новото/младото.

2.В принципността няма нищо лошо, но тя е за идеалния живот с идеалните хора.Досега от моя гледна точка ако си гласувал за десни си постъпвал добре.

В реалния живот нека ти покажа как изглежда точно това ти конкретно гласуване:

- вкарват в магазин за играчки едно дете, то предварително си е наумило какво иска, но в магазина тази играчка (партия, програма) я няма, то започва да се тръшка, да вика, да реве, че си иска "неговата играчка", но такава няма...Тогава то ядосано хваща един камък, хвърля го и троши витрината и някои от играчките...

Точно така изглежда гласуването ти в моите очи, защото:

- няколко поколения гласуваха "напук" за това което им бяха обещали --> светлия комунизъм и така и не го бяха получили, но те "държаха да го получат на всяка цена" въпреки, че това бе ясно че няма да се случи.

В същото време децата и внуците им виждайки какво правят родителите, бабите и дядовците им емигрираха там където животът е такъв искаха да живеят, а не такъв за какъвто гласуваха родителите и бабите и дядовците им...

Тези родители/баби дядовци никога не попитаха децата си в каква държава искат да живеят, какво бъдеще и какъв живот искат да живеят...

Вместо това със всяко едно гласуване, те извършваха атентат срещу бъдещето на децата и внуците си...

Наказанието им е, че сега една немалка част "виждат" внуците си по скайп, пътуват 1 път на 1- 2 години до чужбина да ги видят, а някои дори и това нямат...

Гласуването ти е "на инат", не е било "принципно" - на инат, защото няма това което искаш.

Затова попитах в по-горе пост "Как това помогна на наследниците ти?"
Не конкретно, а по принцип - за един живот тук?

Знаеш какво става с гласа ти, а това че казваш м@ната му важното е да съм принципен - ОК, ама по този начин не теглиш майната на политиците, а на бъдещето на потомците си, защото според мен си имал по-добър избор за тях.

И като казвам "за тях" нямам предвид какви хора си направил от тях, как си ги образовал, обезпечил и т.н., веднъж вече ми обяснява - не това е целта на гласуването, целтта е едно)няколко поколения да създават с всяко едно гласуване по-добро бъдеще на потомците си...

Битката между "принципност" и "мъдрост" отдавна приключи - тук гласуваха "принципно", на Запад "мъдро" ---> нашите поколения емигрираха в Западните държави, а не техни поколения млади хора у нас...

2.Айде пак "Ако" и "Ще".Дайте възможност от поне 100 дни бре хора...

Разликата е че на Борисов лайната ги видяхме и ядохме.Някой преядохме с тях и не ги искаме повече.

П.П.

Не ми отговаряйте, някои от вас чак едва ли не лично го приеха.Единствено исках да ви накарам да се замислите с въпросите.
Не ми обяснявайте и какви деца сте възпитали, създали и т.н.

Всичко написано не е за това конкретно, защото колкото и да са успешни, честни, почтенни, добри, все в тези лайна/реалност/общество живеят и в един и същ сос се пържат...

Жалкото е ако не вземате най-доброто решение за тях в конкретната ситуация/реалност, защото те го заслужават дори когато нямате избор и избирате от това което не искате - дори тогава измежду изборите има най-добро, защото в реалния живот идеално няма, макар за тях да ви се иска точно то.

Отново казвам -не влагам лично отношение, то не помага за реална оценка и решаване на проблемите.

ecotronic
11-04-2021, 15:27
Голям ферман си написал, но ако отделяш малко повече време да четеш, какво пишат хората, няма да ти се налага да пишеш толкова дълго, опитвайки се да опонираш на хора за които си придобил тотално погрешна представа.

Приципността, очевидно, е атрибут на идеалния живот, но идеален живот, с безпринципни похвати, не се постига.

alfa racer GTA
11-04-2021, 19:44
Идеален живот изобщо не се постига - той е утопия.

Ядосал си се от написаното, а не трябваше.

Бих се съгласил с написаното горе от теб, ако става въпрос за общество с поне един санитарен минимум на почтенност, но не такъв е случая.

Дори бих опонирал сам на себе си --> идеален живот няма, но почтеността и принципите най-много ни доближават до него.

Както е казал Я.Сандански "Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство".

В Игра на Тронове имаше един двубой между рицар-благородник и наемник.Залогът бе животът на Джуджето - когато наемникът победи, прободе и хвърли в пропастта рицаря, кралицата възкликна "Но вие не се бихте почтено!" - наемникът и отговори "Не, той се би почтено" и посочи към летящия в пропастта рицар.

Срещу принципни и почтенни хора - почтена битка.

Срещу безпринципни боклуци които не спазват правила - само ефективността е важна, за да не те победят те и да наложат своето - като ти нямат уважение, трябва да ти имат страх.

Проблемът ти е че си рицар, но времената ни не са рицарски...

ecotronic
11-04-2021, 19:57
Времената в които живеем, за разлика от други едни времена, в които сме живяли, предполагат много повече възможности и не е необходимо да прибягваме до не-рицарски похвати за да постигнем нещо положително.
Да, не е рицарско 50% от нацията да си трайка на избори а после, голяма част от нея да мрънкори, че масоните са им виновни.

Ако това бъде осъзнато, вече ще е много.

Накратко - дай да не рисуваме героични или трагични сценарии. И доста по-обикновените биха ни свършили работа.

На първо време, трябва да си създадем правдивите отправни точки и да престанем да анатемосваме всичко, което е било.

Може да не харесвам ББ, но има немалко неща, които са се получили по време на неговото управление.
Чак, когато дойде някой ХХ и направи повече, ще можем да кажем, че ББ не е бил свет.

Тъй както не съществува идеален свят, не съществуват и абсолютни неща. Всичко е относително.

alfa racer GTA
11-04-2021, 21:31
Е па добре, ама как да дойде, като никой няма да гласува за нов по тази логика?

И да кажа лично мнение:

За ДаБг няма да гласува доживот, както и за партиите в нея. Ей защо така: 172086

Не съм хомофоб, ама тва ми идва малко в повече - включили и са вкарали 3-ма които подкрепят пеееееееаси и/или тралалала и сега си благодарят един на друг...

Тоя с мъжко име, ама се направил на жена...

ecotronic
11-04-2021, 22:15
Не ща вече никой да идва. На път сме да се отървем от ББ. За нищо на света не искам, на негово място да седне СТ и да му търпим сталинизма още 20 г.

Ако наистина СТ e решил да работи за това, за което говори, да предостави премиерското място на някой ерудиран и необременен професионалист а той да продължи да работи за добрите си идеи без да се опитва да узурпира персонално властта.

Тогава ще има подкрепата на много хора, в т.ч. и моята.

Мечтая си за деня в който тази държава ще се управлява от индивиди, вместо от стада с овце, наречени "политически партии".

Вярно е, че съединението прави силата. Лошо става, когато силата е насочена в неправилната посока.

546
12-04-2021, 02:36
Рацер,благодаря за отделеното внимание и време.
Сега връщам жеста. ;)
По точка първа:
И аз съм враг на народа вероятно,защото опитвам все да си прокарам личните интереси.Е ,не ми се получава нещо с Борисов.Не защото и той така прави,а защото се разминават интересите ни. За народа ще мисля когато взема властта.Пък може и да продължа да си гледам интереса.Още не съм решил окончателно.
По точка втора :
Като цяло сме на едно мнение,разликата е ,че не наричам Божков разбойник защото спазвам презумцията за невинност.Това не го оневинява ,просто вината се определя от съда.
По точка трета:
Приемам ,че си оборил моята теза.Край ,разби ме ,аз едвам един пасаж намерих,а ти копна половината Библия. Предавам се,ето на, напускам сразен. :stretcher:
Мир и любоф.
Ама дай повече да не ползваме религията в подкрепа на тезите които защитаваме докато се забавляваме чешейки си езиците, а само по предназначение. Съгласен ли си?
Все пак ние идеалистите трябва да оборваме материЯлистите,въпроса е принципен!
Тук сме малцинство и трябва да се поддържаме взаимно.

P.S.Като засегнахме децата ,как мислиш,при положение че те са нещо като продукт на синтез от две отделни и различни генетични изходни субстанции,различни по полов признак,а в резултат се получава или едната ,или другата генетична субстанция (по полов признак отново) това дали не може да се ползва в Правото ,а защо не и в ежедневието ,за прехвърляне на вината по бащина линия на синовете и по майчина линия на дъщерите? А и с осиновените как ги виждаш нещата? Генетиката ми е напълно непозната и може и да е малко тъп въпроса ми ,за което се извинявам предварително.

546
12-04-2021, 03:39
Не ща вече никой да идва. На път сме да се отървем от ББ. За нищо на света не искам, на негово място да седне СТ и да му търпим сталинизма още 20 г.

Ако наистина СТ e решил да работи за това, за което говори, да предостави премиерското място на някой ерудиран и необременен професионалист а той да продължи да работи за добрите си идеи без да се опитва да узурпира персонално властта.

Тогава ще има подкрепата на много хора, в т.ч. и моята.

Мечтая си за деня в който тази държава ще се управлява от индивиди, вместо от стада с овце, наречени "политически партии".

Вярно е, че съединението прави силата. Лошо става, когато силата е насочена в неправилната посока.

Тъй убаво си думаме ,що си знаем ,че сме като едни обикновенни митничари .
Кой знае кво минава покрай нас в момента. ;)

ivan dimitrov
12-04-2021, 18:27

А сега де!
Костов го обвиняваха че е индивид. Докарахме Негово Нищожество, да го замести. Той въобще не беше индивид. Него заместихме с кого!? М....дааааа....
Трябват ни индивиди, не политики, няма съмнение. Даже за целта, искаме да сменяме начинът на избор.

alfa racer GTA
13-04-2021, 05:31
Той не е "в час" - простено му е.

Сега пак "ще скочи" :biggrin: - лично засегнат?!:roll2:

Имал е предвид "личности", казал е "индивиди" .
Ама е, Борисов е "индивид" по неговите критерии...:goodnight:

Тази "политико-изборна дъвка" за наивни избиратели я лансират постоянно няколко властожадни политици с нисък процент доверие на избирателя, белким някой избирател лапне кукичката и гласува за тях...

За да не съм голословен и без аргументи ---> Историята ни показва, че точно такива "индивиди" са взели най-лошите политически решения за България и дори са я довели с тях до национални катастрофи. Например Фердинанд еднолично дава заповед за настъпление срещу съюзниците от Балканската война, без дори да се консултира с военното ръководство, народно събрание, министри или когото и да е.
Резултатът е че днес земите считано 30 км на изток от Солун, до днешната Турска граница , та и зад нея и до Егейско и Мраморно море на север днес са гръцки и турски.

Дори родното село на Капитан Петко Войвода днес е на гръцка територия...

А по това време има договор между Гърция, Сърбия и Черна Гора, че ни ги дават, за да няма конфликт.Дори тогавашния външен министър на Великобритания има изказване - "Не мога да ги разбера българите, измежду възможното и нищо, избират "нищо", имайки предвид, че макар и да не получим цялата желана от нас територия, получаваме значителна част от нея...

Взимането на еднолични решения от един човек не ни е силна страна - диво племе сме, което не се опира на наука и реалности.

От друго имаме необходимост - точно определено законодателство, което ще укрепи държавността и което на Запад го има от едни 35-40 години и което конкретно касае представителната демокрация и укрепва слабите й места.

За съжаление последните 20 години управление имаме само "индивиди", но нямаме личности - то това е трагедията ни--> все "индивиди"/екземпляри ни управляват...

546
13-04-2021, 10:31
Много може да се напише ,защо при нас не работи представителната демокрация в полза на представляваните ,а само в полза на представителите.
До момента тия с делегираните права не пипаха законите ,защото се измъкваха с оправданието ,че тези които ги интересува материята са си дали гласа при тези условия -следователно тях ги устройват.

Колкото до тези които не гласуват, видиш ли не им пукало и заради това не са подкрепили някой който да променя закона.
Даже нямало кой да иска да го прави.
Референдума на чалгарите бил с дублирани участници,не стигала бройката и т.н.-О.К.
Е ,ясно ,че няма как да стане,за тях това референдум е мръсна дума ,трябва с техните камъни по техните глави,те друго не знаят.
Е сега като се появи ИТН и им показа по техния начин, а не с референдум,че имало и такива които не ги кефи сегашното статукво ,като ,че почват да обръщат курса.Очаквам ,че ще ги накара и да започнат да тръскат гюбеци .
Славчо го направиха за смях,сега си го връща.Вече е Господин Трифонов.
Ама какво да ги правиш. Чалгари,сър!
Колкото до Славчо,може и да е вече на вълна
https://www.vbox7.com/play:85cd943e
Времето ще покаже.

Рацер,да ходим на Калояново ,ако пуснат и семкаджии,а?

ivan dimitrov
13-04-2021, 11:08
Аз по принцип, бързо схващам, само трябва да ми се обяснява по дълго.
Моля някой да ми обясни - как избирането на Борисов с мажоритарни избори в два тура, променя ситуацията? Или изборът на царя, или на Трифонов?
Някой се надява, че като изпратим да ни управляват личности които са безпартийни, нови, дошли "отвън", нещо ще се прпмени?
Единствено вариянт, при който могат да се отзовават депутати има някакъв смисъл. Но пък това би означавало - неработещ парламент.
Коло пъти трябва да откриваме "топлата вода"?
Колко от четящите/пишещите тук, вярват че ингилизите ще "цъфнат и вържат" след референдумът си?

546
13-04-2021, 11:14
А сега де!
Костов го обвиняваха че е индивид. Докарахме Негово Нищожество, да го замести. Той въобще не беше индивид. Него заместихме с кого!? М....дааааа....
Трябват ни индивиди, не политики, няма съмнение. Даже за целта, искаме да сменяме начинът на избор.

В този ред на мисли ,очаквам на следващите избори начело в листите на системните партии да видя Луна,Кондьо,Сашка Васева и много още много знайни и не знайни за мен популярни лица.

Аз по принцип, бързо схващам, само трябва да ми се обяснява по дълго.
Моля някой да ми обясни - как избирането на Борисов с мажоритарни избори в два тура, променя ситуацията? Или изборът на царя, или на Трифонов?
Някой се надява, че като изпратим да ни управляват личности които са безпартийни, нови, дошли "отвън", нещо ще се прпмени?
Единствено вариянт, при който могат да се отзовават депутати има някакъв смисъл. Но пък това би означавало - неработещ парламент.
Коло пъти трябва да откриваме "топлата вода"?
Колко от четящите/пишещите тук, вярват че ингилизите ще "цъфнат и вържат" след референдумът си?
Ингилизите ги остави,нашите са по-смешни.

alfa racer GTA
13-04-2021, 11:43
Рацер,да ходим на Калояново ,ако пуснат и семкаджии,а?

Ами А де?

Аз съм си баш семкаджия - никнейм с претенции и ...семкаджия...

Да идем, ама жената я хвана кОроната ...и покрай нея и мен ме хвана нещо подобно - миналата година ме хвана истинската корона, ама нито знаехме симптомите, нито имаше лечение - та я изкарах като болно кученце - с много лежане.Точно БатБ затвори държавата и дори сложи КПП-тата и на 27-29 март 2020 ме хвана - боля ме глава 5 дни, боля ме всичко, боляха ме зъби/чене...

Ей сега ме хвана май за втори път, ма тоя път и изстинах щот и студен вятър ме духа преди това.

А бре не е за разправяне - много ме духаха:naughty:, ама не на правилното място .

Та ако сме все такива семкаджии няма проблем, ама поне малко да ми мине от духането и настинката/кОроната.

П.П.
А гласувах за Славчу белким им развали домуслъка на другите, че те са се наговорили и все против суверена/избирателя си работят и в своя полза--> да си напълнят джобовете.

Гледам сега ХаджиГенчото и той ламти оръфляка за власт и пари...

И сега след изборите се убеждам, че гласуването ми за ИТН е най-правилното с оглед на останалото което се промуши в парламента.

546
13-04-2021, 11:49
Диверсанти да искаш..то политиката е малко като футбола,често има и някой да играе срещу своите за пари. И в бизнеса е така. А в България е задължително.
То и около мен коронясани бол ,но са все въздържатели,аз и тъщата явно ще трябва да дочакаме вируса да мутира и да почне да поразява и пиещите.Всеки по реда си.Обаче ще трябва да заредя ,че силно ми е помогнала с унищожаването на иначе вредния алкохол :)
От последната метакса успях да дръпна по-малко от 100мл. Най-обичам да ми свършва пиенето. Да е жива и здрава.
И Вие бъдете Здрави!Наздраве!

ecotronic
13-04-2021, 13:03
По-добре, тъщата да ти пие пиенето, отколкото да ти говори за болести и за Русия.
Има и нещо хубаво в пандемията. Дзверът го е страх и си кюта у тях си. Иначе, как ще доживее до 120.

546
13-04-2021, 13:09
Моята не е фен на Русията ,малко расист и фашага си пада.Абсолютен ред,казармена дисциплина и болнична хигиена.За чорапи на пода може и бой да се яде.Но е на моя страна винаги!
Пробвай и с билети за Веско Маринов-човека се жертва за нас с тези шлагери на български.Ако пееше на немски щеше да е тежък милионер,ама явно е истински патриот ,а не като тия от политиката.Че и немския му е на ниво.
https://www.youtube.com/watch?v=l44EVvCurak
Ето това е тънка пазарна ориентация.И билети на народни цени,разбира се.

ivan dimitrov
13-04-2021, 14:22
В този ред на мисли ,очаквам на следващите избори начело в листите на системните партии да видя Луна,Кондьо,Сашка Васева и много още много знайни и не знайни за мен популярни лица.

Луна - президент, Азис - министър на културата.
Даже ще сме "политически коректни".

Бобби
13-04-2021, 17:14
Баба ви трънкина....мислех я темата за по сериозна, а то като експреса ебати...:))

ecotronic
13-04-2021, 19:55
E то какво да пишем? Рацерът каза, че тиквата е паднала и сега чакаме благоденствието :)

Бобби
13-04-2021, 20:12
E то какво да пишем? Рацерът каза, че тиквата е паднала и сега чакаме благоденствието :)

Е.. това е ясно, тиквата е загубила на теория, ама дали на другите тикви ще изсъхнат дръжките е друг въпрос...?....самите ние, народа на тая държава сме винновни, че позвуляваме това...да ни маниполират така...;)

alfa racer GTA
13-04-2021, 21:03

Много благоденствие много нещо последните 12 години изля БатБ върху нас - удави ни направо...

https://youtu.be/pnqNcX7stbI

Остави кво казах аз, Народът го каза...

Докато от Тиквата не направим тиквеник, благоденствието се отлага.Запрятай ръкави - не може все наготово да чакате/лапате светлото бъдеще/тиквеник.:tooth:

ecotronic
13-04-2021, 21:43
Досега обяснявахте всичко с тиквата, чекмеджетата и кюлчетата.

Ще поживеем и ще видим, коя ще е следващата "тиква".

546
13-04-2021, 21:58
Първо и единствено условие е да може да кара Джипка .Иначе за мен лично и Ванката става.Претенции нямам.
Винаги е избръснат,подстриган и прилично облечен.Костюм му стои добре ,глупости не приказва,бачка си човека без да мрънка-кво повече ?

ivan dimitrov
13-04-2021, 22:04
Аз не ставам. И го зная. Интересно е тоя дето разправяше че всички не стават, за какво става. Скоро ще разберем. Разбира се, както винаги - по трудният начин.

546
14-04-2021, 04:03
Помисли пак.Скоро няма да има друго правителство подкрепено от всички партии в парламента.Аз такова единомислие от Бай Тошово време насам не помня.Направо "Съединението прави силата".

Даже и не знаят дали ще се кандидатира за премиер Иван Димитров или Иван Атанасов,но вече са "ЗА".Нито политиката която ще прокарваш ги интересува ,нито нищо.Пълна свобода на действие.Това е рядък шанс.
Обаче според мен ще трябва да караш Джипка-за да има приемственост все пак някаква,а и ще направиш избирателите на тези от най-голямата парламентарна група щастливи.Даже някои може да не забележат разликата,ако Джипката е черна.Това ще гарантира гражданския мир.
Казваш им ,че за да не пострада някой депутат от вируса ги командироваш на самотен остров . Заседанията ще се провеждат на плажа,естествено ще има шезлонги и чадъри(безплатни) при спазване на два метра дистанция.Ядене и пиене 3 пъти на ден на корем(също безплатно) .Президента ще удари едно рамо да кара Спартана с парашутите с провизиите.Медиите само по телефона или онлайн достъп.Ако някой си включи телефона.
Ако за 100 дни не вкараш държавата в релси си хвърляй оставката,но малко се съмнявам,че въобще ще ти я разгледа някой .

Нещо става с тези хора,декларират всички подкрепа за правителството на Славчо,без да им я е искал, и то без някой от ИТН и дума да е обелил за това каква политика ще се води,няма платформа,няма програма ,абе нищо ,ама съвсем нищо няма -за мен поне това е силно обезпокоително.
Аз дето съм гласувал за Славчо му нямам и на половина на тяхното доверие,щото е чалгар .:metal:
Мисля си дали нямат нужда от чист въздух,слънце,моренце,здравословна храна и по някое и друго питие,но най-вече от много спокойствие. Мда -чистия въздух прави чудеса.
Че то тъй кво излиза,гласуваш например за БСП или ГЕРБ ,а получаваш "Шат на патката главата",не е честно да се подменя така вота на хората.Аз бих се почуствал прецакан.

alfa racer GTA
14-04-2021, 04:55
Досега обяснявахте всичко с тиквата, чекмеджетата и кюлчетата.

Ще поживеем и ще видим, коя ще е следващата "тиква".

Която и да е, тиква или гъдулка, нея лесно ще я "хвърлим през борда" - млада тиква = млади тънки корени - сегашната тиква яко се е вкопчила във властта и държавата с 12 годишните си дърти дебели корени и не можем все още да я изкореним - яко "вадене на ряпата" ще е...

https://segabg.com/node/178090

Ванка, имаш ли луди фенове/фенки "готови да се хвърлят"?

https://m.facebook.com/groups/1960365793993487?view=permalink&id=4358041507559225

Джипа лесно, ама :crazy: ....???

ivan dimitrov
14-04-2021, 15:32
Помисли пак.Скоро няма да има друго правителство подкрепено от всички партии в парламента.Аз такова единомислие от Бай Тошово време насам не помня.Направо "Съединението прави силата".

Даже и не знаят дали ще се кандидатира за премиер Иван Димитров или Иван Атанасов,но вече са "ЗА".Нито политиката която ще прокарваш ги интересува ,нито нищо.Пълна свобода на действие.Това е рядък шанс.
Обаче според мен ще трябва да караш Джипка-за да има приемственост все пак някаква,а и ще направиш избирателите на тези от най-голямата парламентарна група щастливи.Даже някои може да не забележат разликата,ако Джипката е черна.Това ще гарантира гражданския мир.
Казваш им ,че за да не пострада някой депутат от вируса ги командироваш на самотен остров . Заседанията ще се провеждат на плажа,естествено ще има шезлонги и чадъри(безплатни) при спазване на два метра дистанция.Ядене и пиене 3 пъти на ден на корем(също безплатно) .Президента ще удари едно рамо да кара Спартана с парашутите с провизиите.Медиите само по телефона или онлайн достъп.Ако някой си включи телефона.
Ако за 100 дни не вкараш държавата в релси си хвърляй оставката,но малко се съмнявам,че въобще ще ти я разгледа някой .

Нещо става с тези хора,декларират всички подкрепа за правителството на Славчо,без да им я е искал, и то без някой от ИТН и дума да е обелил за това каква политика ще се води,няма платформа,няма програма ,абе нищо ,ама съвсем нищо няма -за мен поне това е силно обезпокоително.
Аз дето съм гласувал за Славчо му нямам и на половина на тяхното доверие,щото е чалгар .:metal:
Мисля си дали нямат нужда от чист въздух,слънце,моренце,здравословна храна и по някое и друго питие,но най-вече от много спокойствие. Мда -чистия въздух прави чудеса.
Че то тъй кво излиза,гласуваш например за БСП или ГЕРБ ,а получаваш "Шат на патката главата",не е честно да се подменя така вота на хората.Аз бих се почуствал прецакан.

Няма платформа и програма казваш?
Какво правеше избранникът ти последните 30г?
Мен ако питаш, няма по успешно прокарана платформа и изпълнена програма. Остава само да променим изборните правила и....
някой ще си ходим в раят(ако ни пуснат), други - където си поискат.
Аз не бих и не се чувствам прецакан. Глас народен, глас Божий.
Интересно ми е - колко процента ще съберат ИТН на следващите избори.

546
14-04-2021, 16:51
Ванчо ,влез им виж сайта на ИТН,как ще управляват държавата си е не мъгла ,а не знам какво.Първо почваш да се смееш,после малко ти се разваля настроението.
Ама това е положението.Чалгата си е чалга.
Иначе каквото казва Славчо за Изборния дано да го прекарат.Ясно е,че той няма да може да управлява качествено.
Идеята е да може в бъдеще някоя партия да се реализира реално,естествено ,ако се вземе на сериозно и напише програма,с политики,с конкретни числа,анализи до какво ще доведат промените ,пак с числа и най-вече имена на хора които ще реализират написаното , с контакти с хората работещи по програмата за поне вътрешно партийно обсъждане по сектори. И да започнат да се случват нещата по нормалния начин.
Сега и да се направи нещо подобно,някой партиен лидер с огромна власт като Борисов накрая тегли чертата и си решава да прави каквото си знае,от кадруването до политиката.То не ,че го има това което съм написал по горе да е изнесено някъде ,пък и да го има ,явно отива в коша най-вероятно.
Другото касае корупцията която се прикрива зад анонимността на "партийните " решения.Тези които са проводник на корупционните интереси естествено остават анонимнни,но явно имат огромно влияние и могат да си кадруват хората докато на съответната позиция се озове съответната калинка.Ако гръмне бушон,сменят и продължават .Това не става бързо и лесно ,но с времето прекарано във властта играта загрубява все повече и повече.На местно ниво си личи от километър,всичко за всеки се знае,но има едни подобия на феодали,които си имат партията си за собствен бизнес и си правят каквото си пожелаят,винаги са начело в листите ,някои си ги избират вече с десетилетия,те работят единствено и само за задкулисието ,като се облагодетелстват и докато са на власт , и когато са удобна опозиция.Е за това сме шампионите по корупция.Пък и не само заради това ,но съдебната система ми идва висока летва.
И накрая по-добре чалгар,отколкото някой затънал до гуша.
Не, че няма пак да духаме супата,щото ще я претоплят за пореден път ,ама поне докато се сгорещи може и да посръбнем малко.
Честно да ти кажа процентите не са ми ясни,този път събраха над очакванията ми,може би следващия път ще са по-малко,все пак едва ли са много хората които да са нахъсани като Рацера.А и хъса както бързо идва,така и бързо отминава,особено след първия неуспех.

alfa racer GTA
14-04-2021, 21:56
Аз от Слави очаквания за добро управление и благоденствие нямам.
Единствено искам да направи пюре от тиква.

Затова не съм "нахъсан" както ви се струва - просто този повече не го искам в моя живот по какъвто и да е повод, а най-малко съм съгласен да определя живота ми сега в настоящето и да взима решение за бъдещето ми.

Само ви се струва,че съм емоционален.

Просто всички останали са били в някаква колаборация с БоеКо - БСП беше 12 години ялова опозиция, ДПС са си отбор КЕШ и беш, ма и те го крепиха, включително Доган.МаяМа и тя беше от БСП - шамандурите,
ДаБг с Ицката беше министър при БоеКо, ДСБ бяха от Реформаторите които направиха Трик на избирателите си - обещаха че ще свалят БоеКо и в изборната нощ = ТРИК било...

Обединени Идиоти и те се надупиха на БоеКо...

Та всичко при мен е логика, а не както ви се привижда.

Ае сега един -два вица:

Влизам в асансьора и съседа ми вика:
– Извинявай, преди малко пръднах.
Аз:
– Не се притеснявай, от вчера нямам обоняние

Πpoфилaĸтичeн пpeглeд в минитe. Bлизa пpи ypoлoгa миньop. Дoĸтopът ĸaзвa:
- Cвaлeтe гaщитe, пoĸaжeтe cи члeнa и дpъпнeтe ĸoжичĸaтa нaзaд. - Aaa, ĸaĸвo e тoвa пoд ĸoжичĸaтa?!
- Mи дъвĸaтa ми...
- Зaщo e тaм ?
- B минaтa e пpaшнo и мpъcнo и caмo тaм e чиcтo...
- Axa, и втopa дъвĸa ли имa тaм?!
- A, дa. Tя e нa Mexмeд, тoй нямa ĸъдe дa cи я пpибиpa...

Baĸcинaция:

GВ:
Дoĸтop: Иcĸaтe ли вaĸcинa?
Бpитaнeц: He.
Дoĸтop: Bcичĸи джeнтълмeни ce вaĸcиниpaxa.
Бpитaнeц: Aми тoгaвa - дa.

DЕ:
Гepмaнeц: He.
Дoĸтopa: Toвa e зaпoвeд!
Гepмaнeц: B тaĸъв cлyчaй, дa.

UЅ:
Aмepиĸaнeц: He.
Дoĸтopa: A cъceдът ви вeчe ce вaĸcиниpa.
Aмepиĸaнeц: Haиcтинa ли? Aми тoгaвa - дa.

FR:
Фpaнцyзин: He.
Дoĸтop: Bcичĸи гocпoдa ca вaĸcиниpaни.
Фpaнцyзин: И ĸaĸвo oт тoвa?
Дoĸтopa: Toвa e зaпoвeд!
Фpaнцyзинът: He ми пyĸa.
Дoĸтop: Cъceдът ви вeчe e вaĸcиниpaн.
Фpaнцyзинът: Kaĸвo oт тoвa?
Дoĸтop: Чaĸaй, ти cи фpaнцyзин, нaли? Ceтиx ce, чe вaĸcинaтa нe e пoзвoлeнa зa вac.
Фpaнцyзинът: Kaĸ нe e пoзвoлeнa? Beднaгa cлaгaй!

РL
Πoляĸ: He. He cи дaвaйтe зop ĸaтo c aнгличaнинa, гepмaнeцa, aмepиĸaнeцa и фpaнцyзинa, пpи мeн нямa дa cтaнe нoмepa.
Дoĸтop(шeпнeшĸoм): Tиxo. Знaeтe ли, инжeĸтиpax ги c pycĸa вaĸcинa. Ho имaм eднa aмepиĸaнcĸa, caмo зa лeĸapи. Изoбщo нe тpябвa дa ви paзĸaзвaм зa нeя. Toвa e нeзaĸoннo. И, paзбиpa ce, нe e бeзплaтнo ĸaтo pycĸaтa. Cтpyвa 900 злoти.
Πoляĸ (извaждaйĸи 1000 злoти oт пopтфeйлa, шeпти): Toгaвa гo нaпpaвeтe, дoĸтope. Bcичĸo e нapeд.

RU:
Pycнaĸ: He.
Дoĸтop: O, пpocтo cи cлaбaĸ.
Pycнaĸ: Aз ли cъм cлaбaĸ бe?! Двe ми cлoжи!

ВG
Бългapин: He мoжe ли caмo бeлeжĸa? A вaĸcинaтa я cлoжeтe нa пoляĸa и пapитe дeлим нaпoлoвинa.
Дoĸтop: Bce пaĸ щe тpябвa дa дeлим и c глaвния лeĸap.
Бългapин: E, XУБABO- EДHA TPETA...

ecotronic
14-04-2021, 22:04
Мошеш ли да си представиш малко повече детайли по въпроса за приготвянето на пюрето от тиква?

ivan dimitrov
14-04-2021, 23:11
Щом сме на кулинарна тема - не е необходимо въображение, за да направиш пюре от тиква. Взимаш тиквата, режеш, белиш, вариш и мачкаш. Ако вложиш въображение, малко прясно мляко, краве масло и кимион, черно пиперче и сол - получаваш крем супа.
На мен не ми стига въображение, да си представя, как се прави пюре от кратуна. Това става за детска дрънкалка, или най много - за детска гъдулка.

alfa racer GTA
15-04-2021, 00:04
Не.
Може да те хване разстройство с тези политически убеждения и на твоите години.

Майтап, майтап ама...--> като малък и като ученик много обичах нектарите от праскова, кайсия и в края на 80-те на гроздов сок производство на КК "Марица" Пазарджик.
Повече от тях харесвах единствено пюретата от тиква+ Мирков, тиква+морков+банан, тиква+ ябълка+морков и ябълка+морков+банан.

Вече след казармата се появиха соковете и детските пюрета на "Ганчев" Асеновград - и неговите сокове праскова и кайсия много ги пиех.

Един приятел ме вижда един ден с два сока по 2 литра и ме попита - казах му откъде ги купувам.
Той ме среща след 10&на дена и ми казва " Как ги пиеш тези сокове?"
Питам "защо, пия както се пият - вдигам директно от кутията или сипвам в чаша."
Той : "Аз три пъти купувах различен сок, три пъти пих и трите пъти бях по половин ден в :dyrvo_v_kenefa:- ега ти соковете повече не купувам от тях!":tooth:

546
15-04-2021, 12:43
Рацер,объркал си рейса пич,Мая щяла да одупва Бойко.

ecotronic
15-04-2021, 13:25
Пчеличката Мая сега е хиперактивна, докато намери подходящото лайно, на което да кацне. А беше време (като омбудсман), когато я харесвах, че и на кметските избори, гласувах за нея.....

alfa racer GTA
15-04-2021, 13:43
Пфффффф...

А бре вие съвсем ли изкуфяхте...????

1. Мая ще одупи само избирателите гласували за нея - такъв й е характера...

2.Утрепа ма ... : 1-во гласуваш за Мая, след това "Никой не щеш" ...

Голяма последователност...

Няма смисъл - логика няма...

Тея "най-бръмчащите" и вдигащи врява винаги най-малко работа вършат ... За 50+/60+ години ако не сте го разбрали...

ecotronic
15-04-2021, 14:01
Ти сам си се утрепал, като не вдяваш, какво ти се "говори".
Нещо странно ли намираш в това, някога да си подкрепял някого и след време, вече да не го подкрепяш?
Или при теб, това е пожизнено? :tooth:

Твоите фаворити отпочнаха с хаотичното си движение (шугавене).

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9709610

Що ли оставам с усещането, че не са много наясно, какви ще ги дробят, след като народът им даде властта?

alfa racer GTA
15-04-2021, 17:30
При мен има определени принципи - в следването на които последните 32-33 години съм последователен:
- не гласувам за комунягите които докараха България до положението от 1989-90г. и десетилетия лъгаха поколенията на баба ми и дядо ми, на родителите ми обещавайки им "Светло бъдеще".
Не гласувам и за техни отрочета, издънки и котилото им.

Ако бяха прави сега 2-3 милиона млади американци щяха да са емигранти у нас и да искат българско гражданство, а не 2-3 милиона българи на Запад.

Като гледам новото народно събрание започна доста добре.

А това което Борисов "надроби" само за последните 2- 3 години ще го сърбаме поне още 5-8 години...

Па ти намери на кой Пеевски парцал да вярваш...

Типично за заблуденото ти поколение:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/toshko-jordanov-njama-nuzhda-da-se-lazhem-parlamentat-edva-li-shte-izkara-palnija-si-mandat.html

Нито знаете къде сте, нито накъде отивате, а най ми харесва "Ами то времената бяха такива..."

Все тази - по- млади, решителни хора, които не са деца на този или онзи - бившият председател на ВКС Ненков уреди цялата си рода - дори внук му стана депутат от ГЕРБ, то не бяха футболисти, китаристи, Любо Силов Дин шоу мени, циркаджии и всякакви маймуни...

Се, Сбогом!

Като за начало субсидия за партиите 1 лв на глас на година.

ecotronic
15-04-2021, 18:00
Моля, отговори на следния прост въпрос (да или не):

Внася ли ИТН предложение за промяна на изборната система от пропорционален към мажоритарен вот?

ivan dimitrov
15-04-2021, 18:13
Моля, отговори на следния прост въпрос (да или не):

Внася ли ИТН предложение за промяна на изборната система от пропорционален към мажоритарен вот?

Да задаваш въпрос с предварително ясен отговор, не е интересно. Питай го как ще гласуват от ИТН, когато ГЕРБ внесе законопроектът.
За щастие - тая глупост няма да мине.
Никой не ми обясни, какво значение има - как ще изберем Борисов, царят, Първанов, Плевналиев или който и да е, да напомня аз.
Ако някой тук има съмнение че изборите са нагласени - да заповяда, да се обзаложим пред нотариус, че греши.
Аз не проумявам - що аджеба, трябва да плащам членски внос, на партии в които не членувам и никога, ама наистина никога не бих?
Ако на някой не му е ясно какво пиша - да провери, колко е членският внос в БСП примерно.

ecotronic
15-04-2021, 19:57
Ами принуден съм да му задавам такъв въвпрос, защото, според неговите думи, информацията не е вярна, щом е публикувана в "пеевския парцал".

Омръзна ми от субекти, които считат, че Пеевски влияе и на орбиталната скорост на земята.

А пропо - какво стана с едни от най-съществените въпроси от онзи референдум - този за намаляването броя на депутатите и този за дистанционното гласуване? Дума не чух в предложенията им.
Вместо това говорят за 100% машинен вот, което си е сферична простотия.

ivan dimitrov
15-04-2021, 21:17
Омръзна ми от субекти, които считат, че Пеевски влияе и на орбиталната скорост на земята.

Ами то и аз влияя на орбиталната скорост на земята, Това че не можеш да измериш/забележиш това влияние е съвсем друг въпрос.
Ако не си разбрал - истината се съобщава само по 7/8. Те държат изключителните права.
Един индивид, обяснява там, как в Крумова България, журнаслист щял бил да се раздели с части от тялото си.
Това че в същата България, същият нямаше да е жив, да обяснява - какво/що, пак е съвсем друг въпрос.
В крайна сметка, накрая пак ще допрем до капацитет. Скоро ще се види, дали е едно и също да плямпаш глупусти и да вършиш нещо полезно.

alfa racer GTA
15-04-2021, 22:12
Доколкото виждам 100% машинен вот е изобретение на твоята бивша любимка.

Лично аз също считам, че 100% мажоритарен вот не е разумно.

БСП заяви, че няма да подкрепи такъв законопроект.Твоята бивша любимка също няма да го подкрепи, защото изпада на следващите избори.

Надявам се и на Славчу да му дойде акъла, макар и да е обещал.Той глупака на практика изпълнява чуждо обещание - този мажоритарен вот, заедно с президентската република се въртят от времето на Първанов президент.Разумното е да за повече от два последователни мандата да не можеш да си депутат -за 8 години каквото си могъл си дал.
Сегашните депутати и за 8 месеца в народното събрание не им стига акъла и са им много.Дори 8 седмици са им много.Но за това си е виновен оръфляка -избирател --> да гледа, да слуша, да сравнява, да мисли --> 1 месец на 4 години не е много за да избере най-доброто на пазара от което ще зависи бъдещето на децата и внуците му, а и неговото.

Аз пък не зная какво 7/8 са ви в устата - само телевизия ли гледате бе, като дедовцире ви??

От миналата година края на март не съм гледал цяло предаване новини, та дори от май месец и телевизия спрях да гледам - то навсякъде БатБ.

От квартала минаха на бунтовната 7/8 и си обсъждат на по бира, ама аз и тях не гледам...

И програмите им не съм чел, защото нито ГЕРБ нито другите постоянно парламентарни партии ще ги изпълняват - те са само прах в очите.
Същото е и за Бабикян и ХаджиГенчото - Тея се помъкнаха с един куп дърти партийни повлекани.

И бившите реформаторчета- джоб намазаторчета са ми ясни.Дано не влезнат следващите избори.

Времето ще покаже - но си спомнете милионите глупости на Борисов -"Ние ги хващаме, те ги пускат", айде другите няма да ги изброявам, че вече и алергия имам...

Както и да. Този разговор е излишен.Каквото има става ще стане и без нас.

П.П.
Предполагам тази която я избраха за председател на народното събрание ще възпира собствените си от ИТН от глупости, а за другите партии...народа сам си ги е избрал...

Щото поцинкована та кофа и това не успяваше да направи...

Юридическата работа е страшно много там и ако нямат професионалисти в редиците си ще трябва да си плащат, ако и това не искат като Борисов ще наредят една тъпотии и ...Народа ще им бие шута като на БатБ-Сръдльото...

А на тва репортерче не ръцете, а мъдете да му клъцнат, барабар с на неговите шефове, щото общо само от еврофондове медиите са получили чрез правителството над 60 милиона лева, но на Борисов като му харесало е раздал досега към 300 милиона:https://www.svobodnaevropa.bg/a/30047591.html

Така че тук "случайни грешки" няма, всяка грешка е богато заплатена...

ecotronic
15-04-2021, 22:50
Ами то и аз влияя на орбиталната скорост на земята, Това че не можеш да измериш/забележиш това влияние е съвсем друг въпрос.

Ми - не, не влияеш. Дори и теоретично. :)

546
15-04-2021, 22:54
Твоите фаворити отпочнаха с хаотичното си движение (шугавене).

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9709610

Що ли оставам с усещането, че не са много наясно, какви ще ги дробят, след като народът им даде властта?
Не ги знам наясно ли са или не,но ще се пробват да докарат системните до състояние сами да си говорят.Бойко се усети и за да не става за смях си взе отпуска веднага.
Мая я го одупи,я не,но с чалгари от шоубизнеса да си има работа е рисково,може лесно да стане за резил.
Тия не са Нинова ,че да се разберат по мъжки.
Чалгата е интересен стил,орнаментика да искаш.Това е само началото.
ГЕРБ искали мажоритарен вот.Смях и смешка може би -не е ..Че ,ако изборите тоя месец бяха по М2 те щяха да са дори след ДПС.Но пробват.Ще им се може би хората да са срещу това предложение като прехвърлят механично негативното отношение срещу ГЕРБ върху М2 ,че да са все пак в играта.Ако мине случайно М2 пък ще са те тези които са предложили.Но как ще гласуват пък те баш,аз да попитам на свой ред? Щото може да предложат ,а при гласуването да не подкрепят. Дали ще е задружно или ще има тънки сметки колко гласа Борисов да "даде" " ЗА" и колко "ПРОТИВ"?
За мен са хитри и упорити като Катерицата в "Ледена епоха".
Питате как ще гласуват ИТН -и аз нямам идея,вероятно както се избират кои парчета да се изпълняват в чалготека .Оп саа!
p.s.
Между впрочем,ТОШКО НЕ КАЗВА ,че не трябва да има мажоритарен вот,НАПРОТИВ казва,че трябва има.А ОПИТА за манипулация на всички ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА НЯМА се базира върху думите : "Мажоритарни избори,колеги, се правят с мнозинство,партията която ги предлага няма мнозинство..." .Но това си е в реда на нещата,не вярвам да има изненадани.И записа го има в тубата все още.Който иска да си го пусне и да слуша внимателно.
Мдаа, журналята май вече не са в състояние да опишат дори действителността за съжаление,когато обсъждат казаното не пускат и записа с Тошко,нито цитират думите някъде ,вероятно и ги нямат под ръка,плямпат си само каквото са им спуснали.
До момента виждам желание от страна на ГЕРБ да внесе законопроектът ,остава и ИТН да им клъвнат на кукичката и да подкрепят инициативата и после ГЕРБ да им го набият с 200 като гласуват против.Дали ИТН са толкова прости ги не знам, но знам ,че са чалгари.
И едно поздравче от истинската чалга тв за гербаджиите:
https://www.youtube.com/watch?v=k7nZQoPCh7Y
че да усвоят движенията на гюбеците поне на оргинал,а не на кавър.
Мислех да ги поздравя с някоя оперна ария,защото само в операта Героя, когато го намушкат в сърцето вместо да легне да мре ,се изтъпанчва най-отпред и почва да пее ,но това по им приляга.

ivan dimitrov
16-04-2021, 00:47
Ми - не, не влияеш. Дори и теоретично. :)

А!? Мислех че скороста се влияе от масата. Какво пък, с лекота ще приема че греша. Все пак съм паднал от Марс.

546
16-04-2021, 01:04
А!? Мислех че скороста се влияе от масата. Какво пък, с лекота ще приема че греша. Все пак съм паднал от Марс.

Обаче Шиши влияе на въртенето на сателитите,във финансов смисъл.Теоретично де,така да се каже.

ecotronic
16-04-2021, 09:53
...."Мажоритарни избори,колеги, се правят с мнозинство,партията която ги предлага няма мнозинство..." .

Никъде не е казано, че внасящият предложението трябва да има мнозинство. А иначе мнозинство е необходимо и за одобряването на други предложения на ИТН, като това за намаляването на партийните субсидии. Но тях ги внасят а други, за които са заявявали, че ги искат - не.

Каква е причината ???

alfa racer GTA
16-04-2021, 12:57
Пускам радиоточката:
https://segabg.com/hot/category-bulgaria/slavi-trifonov-gerb-ne-iska-mazhoritarni-izbori

https://www.facebook.com/STTrifonov/

:dark2::BIGsmile::bg:

546
16-04-2021, 16:25
Никъде не е казано, че внасящият предложението трябва да има мнозинство. А иначе мнозинство е необходимо и за одобряването на други предложения на ИТН, като това за намаляването на партийните субсидии. Но тях ги внасят а други, за които са заявявали, че ги искат - не.

Каква е причината ???
Мажоритарни избори се правят с мнозинство,а внасящия предложението няма мнозинство,и аз ще ти го кажа същото.То заради това съм силно скептичен ,че ИТН ще успеят нещо да направят в тази посока точно в този парламент.И не само защото парламентарната им група няма мнозинство,а заради това ,щото заинтересованите да си остане пропорционалната система ще използват и някои традиционни финансови и силови похвати да повлияят на взимането на решения.
Малко кофти конструкция,но пък не може всичко да е на ниво чалга.По-горе ти обясних според мен, какво и защо е искал да каже като в детска песничка.В линка на Рацера Славчо друго казва,но това си е негово право,всеки може да си има мнение.Ти си решавай него ли ще слушаш или мен.

И за останалите неща може спокойно да се каже същото,съгласен съм,но от залата му зададоха конкретно въпроса за мажоритарните избори.Много им беше важно да знаят.
И още нещо ,на чалгар е трудно да му разбереш посланията, те са изпълнени с особено възвишен смисъл,логика и съдържание.
Често ще се налага да се чудим ние простосмъртните какво точно искат да кажат,то затова съм гласувал за тях.Свиквай.

Мен друго ме притеснява-Тошко нарече Простата Кърджалийска П.тка ,вместо както вече е общоприето да се обръщат към нея с израза Прекрасна Кърджалийска Представителка. Силно съм обезпокоен да няма задкулисие тук.

Според теб каква е причината???
и да не пропусна едно поздравче с просто послание ,хубава музика и много настроение :
https://www.youtube.com/watch?v=xVrlwdFkDVw

ivan dimitrov
16-04-2021, 20:02
Мажоритарни избори се правят с мнозинство,а внасящия предложението няма мнозинство,и аз ще ти го кажа същото.
Как да няма мнозинство!? Герберите ще го внесът законопроектът. ИТН - просто трябва да го подкрепят и сме готови, цъфнали, та вързали. И - хоп, първото изпълнено предизборно обещание.

ecotronic
16-04-2021, 20:07
Значи искат мажоритарни избори, но ако ги прокара някой друг, вече, не ги искат.
Що за идиотизъм е това?

Отделно да наричаш от трибуната на парламента, премиера - шофьорчето......, не ме обнадеждава много, що се касае до умствен потенциал.

Вече го видяхме, един друг лумпен с подобно държание, до къде докара себе си и партията си.

546
16-04-2021, 20:22
Абсолютно си прав.Чалгарите са идиоти .
Премиера сам се постави в позиция да ми е колега.Нищо обидно не виждам в това.Даже изкарва повече от мен,ама аз съм си мърда и с двеста хора не возя ,освен жената,щото да си нямам ядове ,ако закъснее заради мен и си изтърве часа при фризьорката.Имам случай да си карам лежерно със сто и пидисе и да ми кресне -Аре настъпи я тая кола,докога ще се влачим.Иначе с двеста си дърдори глупости по телефона и не се занимава с мен.После на бензиностанцията ми се реве,но семейството е на първо място при мен.

ecotronic
16-04-2021, 21:09
Ти да не си помисли, че гледам на шофьорската професия, като на нещо треторазрядно?

Уважавам еднакво всички професии.

Визирах панаирджийското изказване на един шут в парламента ни.

546
16-04-2021, 21:47
Кофти професия е шофьорлъка -с единия крак в затвора,с другия в гроба.
Всички станахме шутове.Нормално е и в парламента да има.То и Борисов беше шут по едно време.После премиер стана.Сега израстна до шофьор.Утре може да е президент.Вдруги ден нещо друго.Всеки си търси нещо дето да му иде отръки.

Бобби
17-04-2021, 00:08
Аз, пък след две заседания на парламента усещам лек полъх на промяна след 30 - години чакане,ама пусто неверие ....като знам, че вътре са над 70% стари муцуни....')

546
17-04-2021, 00:19
Вчера ги гледах малко,но днес не съм.Кво правят ,добре ли са ?

Бобби
17-04-2021, 00:59
Вчера ги гледах малко,но днес не съм.Кво правят ,добре ли са ?

Ами прехвърчат искри, ама герберите са малко тъпи и като в небрано лозе се услушват...бяха свикнали да се получава тяхната, а сега тропат по банките като някакви маймуни....лидерът им в отпуск, според клюките на улицата бил похарчил един милиярд за изборите и сега греда(не говоря за дани от интернет, цик, мик и тем подобни, да не скочат някой с копирани извадки от къде ли не )...едни влизат в парламента през парадният вход, други отзад....прави си сметка....Незнам....поживём - увидим...тая надежда, да е за добро на изтрадалия народ.....мойте изказвания са малко крайни и такива политици, измислени бизнесмени като Шиши, Миши и тем подобни с калашника на откос....те в зората на демокрацията съседите го направиха с Чеушеско, а след това и доста от демокраичните си политици вкараха в зандана и никой не ги кори, ама ние сме лабави, само един цигански лидер от български произход го вкарахме на топло, иде реч за Цветелин Кънчев ....превърнахме се в нация от предатели, завистници и тем подобни....нямам думи, оти съм просТ...и айде тези в темата дето преди време бяха кажи речи фенове на Гешев, какво направи той...?....Нищо....пиар телевизионна звезда, и всички останали знайни и незнайни звезди, като Цецо апартамента, финасовият министър ортак на черепа и т.н..който в момента са подмолни....Доган е проблем, макар и доказал се политик, което не може да се отрече, самият му електрорат от избиратели, българските турци са качествен народ, хора с цености и работливи, ама до сега нашите политици разчитаха повече на циганите, а те са голяма жмел...е там е много голям проблем...
Ами крайно време е за една РЕВИЗИЯ, но не на думи, а с дела.....и колкото и закъсняла да е тя....поне да тръгнат нещата.....;иначе нищо добро не ни чака.......народа трябва да е активен, както са гърците,те не биха търпяли лидери в нашата история като Иван Костов и Бойко Борисов и три месеца, а ние им дадохме цели мандати... иначе нищо хобаво не ни чака...та в тоя ред на мисли....наред сме НИЕ.....

Бобби
17-04-2021, 01:35
Драги събеседници да ви подскажа нещо...преди над тридесет години промяната в нашата политика дойде от гр. Русе...иначе казано Екогласност, но Костов я приватизира....е сега като погледна кой къде печели на изборите, промяната пак от там идва, пълна победа на ИТН само в Русе....хайде разсъждавайте малко...;)...кой ли ще я яхне...?

546
17-04-2021, 01:53
Абе Боби,милиард е хиляда милиона.ГЕРБ има под милион гласа.Всичките да са купен вот прави над 1000 на глас.То щеше да е като карнавала в Рио по махлите.А нищо подобно няма.По клюките на улицата пишеш.Съмнявам се по мерките за подпомагане да има раздадени толкова пари.Дори и да се откраднат не е проста работа,че баш Бойко да го направи,че и да има да раздава.Пък и даже да са гепили толкова Бойко и Герб,да не са Робин Худ и компания ,че да ги раздадат.Слез малко на земята.
Там по стотина -двеста лева на калпак и няколко процента от всички гласове е по-реално според мен.Все пак е национална традиция и си е в реда на нещата,а и има хора които разчитат на тези пари.По закон е престъпление ,но по същество е един вид благотворителност.
Иначе чак сега успях да хвърля едно око кви ги творят в Парламенто,екстра са.Вече са създали и творчески хаос.Само така ги искам.Да видим кога ще имат нужда и от спешна медицинска помощ.Надявам се да е скоро.

alfa racer GTA
17-04-2021, 05:58
Значи искат мажоритарни избори, но ако ги прокара някой друг, вече, не ги искат.
Що за идиотизъм е това?

Отделно да наричаш от трибуната на парламента, премиера - шофьорчето......, не ме обнадеждава много, що се касае до умствен потенциал.

Вече го видяхме, един друг лумпен с подобно държание, до къде докара себе си и партията си.

Текстовете са различни на законопроектите, ама "нали си си ти", си "прав".

Що се занимавате с нещо с което не разбирате?

Горе някой беше "уцелил"- сега играта е "виждате ли избиратели, това ние го можем най-добре, а останалите ви лъжат".

Как коментирате законопроект от който не сте прочели и една буква?

ГЕРБ "доказаха" импотентността си в изминалите 4 години в областта на законодателство с "върха" - "Новата конституция" ...

За другите им законодателни простотии - опрощаването на 60 : милиона на Домусчиеви:https://m.offnews.bg/news/Politika_8/GERB-i-Ataka-spasiha-Domuschievi-ot-58-mln-neustojka-trusove-v-koa_684608.html

Или пък че по време на епидемията им дадоха няколко милиона "помощ " за стадиона и футболистите: http://https://www.google.com/amp/s/www.sportlive.bg/amp/bgfootball/ludogorec/ludogorec-za-vtori-pyt-poluchi-dyrjavna-pomosht-po-shemata-6040-1462717.html

Борисов не е спирал да налива пари в определени негови авери, а това струва доверие - доверието на избирателя:https://m.dnevnik.bg/biznes/2020/04/06/4051178_bankata_za_razvitie_otpusna_75_mln_lv_na_f irma_pochti/

https://www.google.com/amp/s/www.sportlive.bg/amp/bgfootball/ludogorec/ludogorec-za-vtori-pyt-poluchi-dyrjavna-pomosht-po-shemata-6040-1462717.html

https://narod.bg/2021/04/09/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D1%8F%D0%B4%D0%BE-%D0%BC%D1%80%D0%B0%D0%B7-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5/

Нали уж Борисов щеше да изгони Вълка:https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-obeshtal-sym-che-shte-izgonq-vylka-ot-sofiq-120650

Я вижте коментарите на хората:https://m.dnes.bg/sport/2020/04/28/dyrjavata-dava-pari-na-ludogorec-po-miarkata-60-40.447774

Ако е искал да го преизберат, трябваше да има закон и да е справедлив за разпределение на държавната помощ --> вместо това Борисов решава, дава, решава, дава...Решава, ама и носи негативите, щом той решава, а не Закона- защото в закона е вложена народната воля- така е по Конституция.Така и съда започва присъдата/решението "В името на народа". А по времето на Бойко к'во стана - "В името на Борисов"-> той решава, той дава, той "и майка и баща"...

И за да се направи на играч - си "взел отпуска"- е да, ама това е Парламентарна република и министър председателя се явява и дава отчет и обяснения когато бъде извикан в Народното събрание, а не когато на него му е кеф и ако иска.

Борисов превърна България в Министерска република и свой придатък и сега му е криво когато отново се връщаме към нормалната парламентарна република трябва да дава обяснения пред НС и неговата ПКП не е председател да го "покрива" и няма мнозинство да бламира въпросите към него...
Ей им тъпотиитеhttps://www.mediapool.bg/gerb-osueti-s-kryasatsi-izslushvaneto-na-finansoviya-si-ministar-news320798.html

До дупка ще гласувам за ИТН и като гледам имам познати гласували за други партии и те ще направят същото...

Недоволни са хората - купи бюджетния сектор с пари и повишения, но само озлоби останалите - прошка нито искаме, нито даваме.

Това е ситуацията ако не сте я разбрали.

И Борисов също не разбра--> колкото по противни хора като осъждания за кражба Харизанов, противягата политически опртюнист и бояджия Дилов Син, колкото повече такива изпраща да плямпат по телевизиите, толкова повече хората са отвратени от него и точат
секирата да му резбнат тъпата кратуна...

546
17-04-2021, 08:27
Рацер,накрая винаги се стига до сделка.
ИТН са хора,ще ги поопердашат,къде с пачки,къде с дръве.Това което имат шанс да направят ,а те и това са заявили без претенции за нещо повече е промяна на пропорционалната с мажоритарна система.
Единственото предимство на мажоритарната е ,че поиздъни ли се някой просто хората във втория тур ще гласуват против него подкрепяйки другия кандидат и е чао.Нищо кой знае какво добро от само себе си няма да стане освен отрицателното влияние на пропадналите политици да се намали.Няма и никаква гаранция ,че техните места ще се заемат от "ангели" дето им вика Ванчо.
На ГЕРБ целта им вече е само президентските избори .Наясно са какво ги чака,ще вдигат врява до тогава.Борисов е в ситуацията на Иван Костов навремето-връщане назад няма,дори и при провал на новите.Е ще положат усилия да ги саботират и компрометират ,но премерено.
Очаквай зрелища ,хляба остава с пари.

alfa racer GTA
17-04-2021, 13:40
Друго е завленуето на Славчу - бой с тоягата в главата до смърт.

Ама ще видим- надявам се поне да няма сделка с ГЕРБ.

А след това --> нови избори, нова партийна конфигурация на парламента--> нови възможности. Една част от тези партии няма да влезат .

Хляба не го искаме безплатен, искане да не ни взимат нашия хляб и след това да казват "Аз давам" и междувременно да крадат за себе си под предлог на социална справедливост.

Това е, искаме справедливост, но не "социална" --> който не работи, не трябва да яде.

Не съм съгласен да спонсорирам аверите на БАтБ:https://www.rikoshet.eu/2019/05/08/митко-каратиста-иска-имението-на-бане/

Било като назначени от Борисов представители в ЧЕЗ https://bleuetoile.wordpress.com/2020/02/04/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D 0%B0-%D0%B4%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8/, било като недосегаеми които Борисов е насъскал да "разръфат" някого.

Омръзна ми от мутри и това е обяснението.

Бобби
17-04-2021, 14:03
Абе Боби,милиард е хиляда милиона.ГЕРБ има под милион гласа.Всичките да са купен вот прави над 1000 на глас.То щеше да е като карнавала в Рио по махлите.А нищо подобно няма.По клюките на улицата пишеш.Съмнявам се по мерките за подпомагане да има раздадени толкова пари.Дори и да се откраднат не е проста работа,че баш Бойко да го направи,че и да има да раздава.Пък и даже да са гепили толкова Бойко и Герб,да не са Робин Худ и компания ,че да ги раздадат.Слез малко на земята.
Там по стотина -двеста лева на калпак и няколко процента от всички гласове е по-реално според мен.Все пак е национална традиция и си е в реда на нещата,а и има хора които разчитат на тези пари.По закон е престъпление ,но по същество е един вид благотворителност.
Иначе чак сега успях да хвърля едно око кви ги творят в Парламенто,екстра са.Вече са създали и творчески хаос.Само така ги искам.Да видим кога ще имат нужда и от спешна медицинска помощ.Надявам се да е скоро.

Ами разхода не се определя само от парите който получава бай Мангал....разсъждавай малко....организатори,иначе казано дилъри...:)) фирми, администрация, преса и т.н...всеки си търси пая нали....но както и да е........това е улична клюка, аз на пресата отдавна не вярвам....всеки тук поства нещо от нея.... не ти насаждам мнение, просто споделям......;)

alfa racer GTA
19-04-2021, 04:24
172098

Много добре окарикатурена ситуация...

546
19-04-2021, 22:55
Ами разхода не се определя само от парите който получава бай Мангал....разсъждавай малко....организатори,иначе казано дилъри...:)) фирми, администрация, преса и т.н...всеки си търси пая нали....но както и да е........това е улична клюка, аз на пресата отдавна не вярвам....всеки тук поства нещо от нея.... не ти насаждам мнение, просто споделям......;)
Нищо против да ми насаждаш мнението си.Четири очи виждат повече от две.Ама не вярвам чак толкова да са развързали кесията.

546
21-04-2021, 00:01
Положението става грозно.Бойко или го държи упойката ,или май вече е не само за ортопед.
Има и трети вариант-Бойко и Любен Дилов да са решили да ни скъсат от смешки за Б. Борисов и да ударят и едно извън парламентарно рамо на Славчо и сценаристите от 7/8ТВ.
Краси Радков сигурно е останал дълбоко замислен дали казаното от Бойко не би трябвало да е в неговия сценарий когато играе ролята на Бойко.
Особено след като Бойко лансира версията ,че Доган и Хр.Иванов са разиграли скеч с Росеново с цел да си повдигнат рейтинга пред симпатизантите си и заявеното от Нинова ,че всъщност БСП не е от статуквото ,а е партията на протеста наред с Мая и триото .

" ...Ето, вие тук сте кандидати за министри и премиери и пак ме слушате.Не защото съм по - силен физически, а защото във времето съм доказал мъдростта си.
Ако не беше така Любо / Дилов- син/ нямаше да седне до мен.Той е един от най- добрите писатели и ние често сме сядали да водим интелектуални разговори.
Любо, да кажа ли ?

Казвал ми е Любо: " Ех, ти си толкова умен и толкова знаеш....другите просто не са в час"
И за Винету - това не е една книга, а са два тома! И както сега децата четат за Спайдърмен, ние тогава четяхме Винету...

А пък сега в парламента са се събрали едни злобни жени - И Мая, и Татяна, и Корнелия.Има и един-двама истерични мъже"
Бойко Борисов

За мен Бойко държи Славчо да е шефа и ще обърне света с главата надолу ,но да стане на неговото и този път.

Бобби
21-04-2021, 17:06
Нищо против да ми насаждаш мнението си.Четири очи виждат повече от две.Ама не вярвам чак толкова да са развързали кесията.

Ами както се казва, целта оправдава средствата.....след като се очакват двадесет и милярда......Андро не сме свикнали да боравим с такива суми, ама тия управляващите, не им знаеш дневните...;)...а и, както загатнах, разходите са им големи....данък спокойствие, охрана медии...и т.н..

546
21-04-2021, 19:39
Викаш сън не ги хваща да ги мислят как да ги гепят тези пари.И след като напълнят джобчето пък страх да не им ги гепят на тях.
Цирк.

Бобби
21-04-2021, 20:11
Викаш сън не ги хваща да ги мислят как да ги гепят тези пари.И след като напълнят джобчето пък страх да не им ги гепят на тях.
Цирк.

Незнам, ама ако така се получи...емегрирам в Албания....знаеш ли каква красива страна е...?....
...от сумати години насам ми е интересно да гледам заседание на Народното събрание...пчеличката Мая жили, ония курви от сорта проста кърдажилиска се кикотят....други запазват самообладание, герб са в патова ситуация за сега, ами те произлязоха от НДСВ...жалко, че преди време гласувах за тях.....ебати и толупите.....трябва да се чува гласа на народа и тия избраните да гласуват в поулза на него....иначе заеби варианта, ще се стигне до там някой да ни избира доматите в някоя хранителна верига....;)
п.п...съзирам един колега, ама изказването му в темата беше подобаващо...
Копелетата гадни депутати още искат да се возят с мерцедеси ебати....било им трудно да подържат личен автомобил, или да се возят с градски транспорт с техните заплати....ае стига бе....какво да каже простият избирател с минималните осигоровки....;)

кученцетоОгиитаткоДоги
22-04-2021, 23:04
Копелетата гадни депутати още искат да се возят с мерцедеси ебати....било им трудно да подържат личен автомобил, или да се возят с градски транспорт с техните заплати....ае стига бе....какво да каже простият избирател с минималните осигоровки....;)

Ще им вземи Алфи, че са по-ефтини:tooth:............

Жив ли си ве софийско копеле? Изгубихме се...... деева.......:cheers::cheers:

Как си добре ли си? Щерката добре ли е? Завърши ли?

Поздрави на Кайо,Боян, Стефо и цялата стара компания от експреса.Тия дни ще мина от там да пием по ,,червен етикет,, :drunk::drunk:

Бобби
24-04-2021, 00:24
Ще им вземи Алфи, че са по-ефтини:tooth:............

Жив ли си ве софийско копеле? Изгубихме се...... деева.......:cheers::cheers:

Как си добре ли си? Щерката добре ли е? Завърши ли?

Поздрави на Кайо,Боян, Стефо и цялата стара компания от експреса.Тия дни ще мина от там да пием по ,,червен етикет,, :drunk::drunk:

Ае стига бе....:wow:...да те еба у летящият холандец, ти яко си се напушил...:))...старите муцуни се поизгубиха....ония фашага Кайо за сега е у София и идва да яде пици при мене...на близко ми е....
Драго ми е да те видя пак тук.......кога се пребираш бе готин...?
Ако нищо не стане у нас...ще правим революция...:))...ама на тебе ти дреме на шмайзера май....прати тел...на лични, че тоя дет го имам незнам дали е актуален....
При мен за сега всичко е ОК....може да ме откриеш пак на оная пицария или у нас....ако случайно познаваш Славчо ми се обади, от един край сте да му еба майката....:))...за да влезнем в темата...;)
:drinking:

Бобби
24-04-2021, 00:31
Ае още една улична клюка....дочух, че Шиши е ял як пердах в Дубай, нещо се е правил на мъж с охраната си на некви ръшани, ама греда....ние като го изпуснахме, братушките са го набарали неподготвен....