View Full Version : Какво направи Бойко за нас?
ecotronic
27-04-2021, 13:39
Рацер, с цялото ми уважение към твоя ИТН ентусиазъм, би искал да споделя опасението си, че с "мъдрите" си ходове от тези дни, Славчо може всъщност да бетонира, вместо да изчегърта ГЕРБ.
Самият аз, който никога до момента не съм гласувал за ГЕРБ, се чувствам амбициран да го направя.
Не защото не ми харесват идеите на ИТН а защото изпитвам ужас от мисълта, ИТН да има тотално мнозинство в парламента.
Омръзнало ми е от пожарникари, чалгари, царе, пилоти, шахматисти.......демек от крайности.
Искам нормални хора.
И шахматиста с 5 езика е по-крайно от доказания олигофрен пожарникар изтъркан прогнил корумпиран образ? Да бе, те всички от ГЕРБ говорили по 5 езика, ама никой не ги е виждал. Да оставим езиците. Те не са важни. Свикнали сме да се излагаме по Европа. Ъъъ торта, сахер, айм амейзинг, ал шол ю томорол.
Аз пък пропуснах да гласувам. Умишлено. Нямам доверие на никого. Бях написал есента още ако помните. И аз искам нормални хора и живот. Затова на следващите избори ще гласувам за ИТН, защото си удържаха на думата. Не цепят басма на никого и ги правят на гъз. Казаха им истини в очите. Е, вярно станаха неудобни. ИТН игнорираха дебилите, а те се възпалиха. Започнаха да обиждат и хапят. Най пък обичам някакви идиоти да ми обясняват колко прекрасен живот съм живеел, че и да ме заплашват, че ако не са те ще станело по-зле. Ха ха...
Рацер, с цялото ми уважение към твоя ИТН ентусиазъм, би искал да споделя опасението си, че с "мъдрите" си ходове от тези дни, Славчо може всъщност да бетонира, вместо да изчегърта ГЕРБ.
Самият аз, който никога до момента не съм гласувал за ГЕРБ, се чувствам амбициран да го направя.
Не защото не ми харесват идеите на ИТН а защото изпитвам ужас от мисълта, ИТН да има тотално мнозинство в парламента.
Омръзнало ми е от пожарникари, чалгари, царе, пилоти, шахматисти.......демек от крайности.
Искам нормални хора.
Нормалните не изпитват нужда да управляват,още по-малко имат необходимост да бъдат управлявани.Но това останалите не го знаят.
Абе всяко стадо си има един овен отпред,по-рядко овца.
И аз ще гласувам за ИТН, защото за сега си държат на думата..
ecotronic
28-04-2021, 11:27
Помня, че и когато ГЕРБ се появиха на политическата сцена, го имаше този ентусиазъм. Разочарованието дойде после.
ivan dimitrov
28-04-2021, 14:31
И аз ще гласувам за ИТН, защото за сега си държат на думата..
На коя дума си държат?
Да не се коалират с познатите партии. Изчерпани, изтъркани, компроментирани и т.н. Кое не е ясното?
Дали всички хора, които за гласували за ИТН са бесни чалгари, които са ходили на всичките му концерти? Дали пък няма една огромна маса хора, които НЕ желаят да дават гласа си за добре познатите изгнили партии? Било то отрицателен вот, най-малкото зло и др. Май вярно не знаем какво искаме. Не искаме крайности, не искаме това да продължава. Появява се някой който заявява, че това няма да продължава. Гласува му се доверие. Той изпълнява това което е заявил, а сега пък се чудим: е добре де, защо сега прави така, че досегашното да НЕ продължава. Много странно...
Сигурно има идея и за секциите в чужбина. Естествено че няма да си го нашие с казуса Турция. Да видим. Освен ако Курнелия не удари по масата и каже: не може така! Трябва да има правителство. Ние не сме страхливци! Ще направим изключение в името на народа и ще влезнем в парламента за 1586 път заедно с ГЕРБ и ДПС. Боже каква саможертва... Как да не се изнежи човек...
ivan dimitrov
28-04-2021, 15:42
Не е ясно как си представяте "изкормването, изчагъртването и т.н.т." на герберите. Това може да стане само с по добро управление от тяхното. Не с приказки.
Ако някой си въобразява че ще събере сам мнозинство тия дни - дълбоко се лъже.
Правителството на Нинова и е в кърпа вързано. Независимо дали ще е с мандат или служебно. Тя отсега подготвя оправдание за кадровите промени. Или трябва да повярваме, че Тати е чакал последният момент, та да си назначи хората.
Ами да, Трифонов има идея за секциите в чужбина. Идеята е да си ожъне нивата. Там са предимно хора на твоята възраст. Такива, на които цял живот им е обяснявал че политиците са им виновни за всичко. И къде отиват лошите момчета.
Както и да е. Ще си платим поредният експеримент.
До тук нищо още не е станало.Излишно се пените ми се струва.
ivan dimitrov
28-04-2021, 18:00
До тук нищо още не е станало.Излишно се пените ми се струва.
Да де! Нищо не е станало. Няма и да стане.
Е, верно най големият губещ на изборите, все пак ще се добере до власта. Ама.....кой го брица. Важното е "да не им цепим басма".
А, да. Мажоритарни избори, в два тура ама.......друг път. Левче на глас.....друг път.
Важното е че си държат на думата обаче.
Ванчо,щом чалгарите не тръгнаха от първия път да спасяват държавата всичко е О.К. :)
ivan_dimitrov, какво им е на младите хора в чужбина? :) Нямат ли право да бъдат движеща сила в собствената си държава? Нямат ли право на глас? За теб вероятно този глас е грешен. Ами ако не е? Не оставай с грешно впечатление. Съмнявам се и в Трифонов. Чалга не слушам, по концерти не ходя. Но пък от друга страна на пенсионерите май също им обясняват нещо от 30 години насам. А на "дясно" мислещите в годините на прехода? А на българските турци? А на желаещите за по-патриотично още националистическо управление?
За мен ИТН се държи мъжки. Казва нещо - прави го. Ама няма ама, ама няма чакай, то щото такова. Да, може да им го боцнат, защото добре познатите партии нямат задръжки, алчни са и пак ще се набутат. А дали пък няма да изперка народа и пак да излезне на улицата, ако БСП и ГЕРБ се гушнат? По-стабилно правителство ли ще е това отколкото ИТН с част от БСП или ГЕРБ или ДПС? Ще разберем съвсем скоро.
ecotronic
28-04-2021, 20:17
Абе мъжки се държи, спор няма.
Само че като кажеш, че няма да се коалираш със стари курви, печелиш овациите на народа. Спор също няма.
Ама кога ще стане, да спечели ИТН 121 места?
Точно никога !!!
Иначе - да. Мъжка работа си е. А най-добре, Славчо да почака още докато над парламента сложат надпис:
"Молим те, Славчо, ела да царуваш".
По въпроса за гласуването от чужбина.......
С цялото ми уважение към младите, ако от мен зависеше, щях да забраня всякакъв чуждоземен вот.
Не живееш в тази държава, не плащаш данъци, не храниш пенсионери......
Тогава, защо трябва да определяш правилата на играта???
Имам приятели в чужбина, които не гласуват, именно, защото считат, че нямат моралното право да го правят.
Само дето за тая работа се иска да имаш нещо между ушите.
Защо пък да е никога? Успее ли да промени също толкова изгнилия изборен кодекс може да му се получи. Но може и да не се. Иска да разкара всички тумори и да действа на чисто. Повече от ясно е. Дали това ще се случи - ще видим. Може и да се размие цялата тази работа във времето и добре познатите партии ще се погрижат за това. Сигурен съм. Телевизия не гледам, но когато мерна нещо направо ми се гади. То са обиди, то са квалификации. Абе много ги боли. :)) Че и заплашват както казах... Срам нямат. Играта е долна и си личи кой какъв е. Просто цвета на очилата е различен... лилав... червен...патриотичен...
А за храненето на пенсионери, нека не отваряме темата. Много добре знаем, че един милион българи не са зад граница на екскурзия и защото не им допада климата тук. Има много кадърни хора в чужбина и те трябва да бъдат разграничени от хората които дори не знаят български език. Много е изкривена избирателната ни система. Съгласни сме, нали? Един циганин с 12 деца, който цица от мен и теб, трябва ли повече да избира от български програмист в Лондон например?
ПП: Пипне ли се избирателния кодекс както трябва, много маски ще паднат. Много митове ще бъдат разбити. Много тъжни и сърдити ще има. Абсолютно наложително е.
ivan dimitrov
28-04-2021, 20:59
Абе то, че доста от тия навън, баш хранят пенсионери тук си е факт. И аз не казвам че нямат право на глас. Проблемът е че не зачитат правото на глас на останалите.
Давате ли си сметка, че изгнилите стари партии представляват много по голяма част от народът?
Е!? Аз винаги допускам че съм в грешка. За това и проверявам всичко по два пъти поне.
Не се съмнявам в Трифонов. Днеска ми оправда очакванията.
ИТН искат да искат, не да правят нещо. Каквото и да е. Инак щяха да "начукат" на Борисов малката хитрост със внесеното предложение за мажоритарният вот. Левчето на глас, и децата в детската градина знаят, че няма да мине.....
Та....какво са казали ИТН и са го спазили, та са мъжкари? Естествено че няма да се коалират с никого, нали ше трябва да се върши и нещо полезно тогава. Ако бяха мъжкари, трябваше да приемат подкрепата и без коалиция, каквато им предлагаха даже и герберите. Да съставят кабинет, да управляват и ако им играят "сечено", да покажат среден пръст и да хвърлят оставката на масата.
В следващият парламент ще са ГЕРБ, НТН, ДПС и БСП. В тоя ред, със почти същите проценти като съотношение.
Какво правим!?
Имайте предвид, че тия които гласувахме за ДаБългария, в по голямата си част ще гласуваме за герберите. Щото замяната на "мутра" с идеологът на мутренската култура, не е оферта.
ecotronic
28-04-2021, 21:02
Да допуснем, че Славчо обезглави старите курви и заедно с новите курви, заеме парламента.
Хитлер е имал 99% подръжка, Путин има 80 - 90. Асад - 80 - 90.
Високият % обикновено е показател за лоши неща.
В белите държави нещата са поравнени!
Истина има тогава и само тогава, когато има цивилизовано противоречие и баланс на силите.
Другото много лесно се превръща в извращение.
Абе Славчо уж иска да разкара туморите и да направи нещо добро на чисто, ама знаем ли... Ако го погълне тъмната сила... Какво по-лошо може да стане от сега се чудя? Има ли още някое дъно да ударим? :)
А какво им е на Хитлер и Асад? Въпрос на гледна точка. Германия през ВСВ меко казано е "дръпнала", просто се дънят в един момент от лакомия. Асад макар и спуснат пак ги държи на каишка. А какво стана като изпуснаха същата на Афганистан, Ирак и Либия? Май май всички сме пионки в една игра. Въпросът е да не сме най-преебаната пионка. Честно казано бих погледал Славчо, докато Ердоган превърти, Саудитска Арабия откачи, петрола намалее, китайците се издървят, американците се пръснат, европейците са самоубият, украинците полудеят, вирусите ни залеят и извънземните дойдат. о.О
ivan dimitrov
28-04-2021, 22:28
А, то всичко е въпрос на гледна точка.
Нали знаеш каква е разликата м/у оптимист и песимист?
Ако Славчо докара старите до колапс да са под 50% ще е голямо постижение.На Хр.Иванов много не се надявам,даже въобще не го виждам да направи баш това упражнение.По принцип чалгарите да свършат мръсната работа ме устройва напълно като решение.Разчистването е единствения шанс тръгнат нещата и у наше село.
Засега ми е много забавно да гледам Бойко и Корнелия как се опитват да се закрепят на повърхноста,явно не се усещат .
ivan dimitrov
28-04-2021, 22:41
Ако вместо тук, на главата си, бях паднал на Хаваите на гъзът си........еееееххххх......
Ама на!
Нали помниш че Христо Иванов беше министър, как, кога и защо престана да бъде? Аз не разбрах що му беше тоя цирк, ама.....
Все тая. В следващият парламент пак няма да го има.
п.п. Упс! Усетих се че не е ясно - имах предвид циркът с гуменетката.
ecotronic
28-04-2021, 22:43
След идните избори ситуацията с процентите на първата тройка няма да се промени съществено. Ако Славчо продължи да си държи на думата, ще го откараме в избори до второ пришествие.
Помня разбира се.Той си е шамандура точно като Мая и тия от триото.
Еко ,какъв е проблема с изборите ,че нещо не схващам.
Боорисов и Нинова не са в позиция да поставят условия ,освен ако не се гушнат,в което нещо лошо няма.А може и тройка да си направят с Доган.
ecotronic
28-04-2021, 22:47
Аз пък мисля, че имаме доста добри перспективи с една дълга серия от служебни правителства, съставени от експерти, вместо от подвластни на разни вождове, дупльовци.
ivan dimitrov
28-04-2021, 22:55
Аз пък мисля, че имаме доста добри перспективи с една дълга серия от служебни правителства, съставени от експерти, вместо от подвластни на разни вождове, дупльовци.
Предполагам имаш предвид експертни правителства, излъчени от Парламентът. Щото служебните на Президентът......
Кой ще плаща за вечните избори?
Няма ли да се учим и от собственият си опит?
Предполагам имаш предвид експертни правителства, излъчени от Парламентът. Щото служебните на Президентът......
Акциза на цигарите с 1 лев нагоре и те ти кинти за избори
ecotronic
28-04-2021, 23:32
Имам в предвид това, което казах - служебни правителства. Можеш да направиш справка за последните 2 и да видиш, колко безпартийни министри има в тях.
Това в контекста на моята теза, че партиите само вредят на управлението.
За пари - де да знам, все отнякъде ще се намерят. Може би от лапачката на партиите.
При всички положения изборите са по-рентабилно решение от доказано безконтролно разхищаващите финансов ресурс партийни правителства до сега.
Нищо лошо няма министрите да са партиййно ориентирани,стига да стопанисват с грижата на добър стопанин поверените им министерства.За съжаление кадруването при партийните правителства е не по компетентност,а по-други критерии.
ecotronic
28-04-2021, 23:46
Като стана на въпрос за разходите по изборите, се питам, на какво се дължи обстоятелството, че те уверено поскъпват.
За сведение - изборите през 2007 - ма са стрували 17 млн. а тези през 2021 - 66 млн + 50 млн. за пикливите машини.
А пропо - първото законодателно лайно на ИТН - 100% машинен вот.
alfa racer GTA
29-04-2021, 00:03
Ей тука да прочетете как БайБ ви ебава с втората пенсия (родените след 1959г.) :https://segabg.com/node/179865?fbclid=IwAR1r_bLfYqZzJo_BqkTxHNhXNrWnBIKfiP GPHYYSmEpo-vhhquY2kjc3a3M
вие внасяте пари 20 години като мен, защото Костов "обещава", законът също " обещава" да взимаш втора пенсия , след това царя остава съотношението УПФ/ДОО(универсален частен пенсионен фонд/държавно обществено осигуряване едно и също докато царува, въпреки че идеята на Лостов беше за 10-на години да процентите да се обърнат и да плащам в личната партида в УПФ 26%-30%, а за изплащане на пенсиите на пенсионерите в ДОО да ми взимат 3%), след това дойде Свети Бойко Банкянски и след като открадна 1.4 милиарда лева от Здравна каса през 2010 година:https://news.bg/crime/s-vzetite-1-4-mlrd-lv-ot-nzok-dyankov-plashtal-pensii.html и докара Здравна каса до фалит- не се знае колко пациенти си заминаха поради недофинансирането/откраднатите пари:
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/bls-diankov-e-otklonil-2-mlrd-lv-ot-zdravnata-sistema-za-drugi-razhodi-143042/
, след като успя да фалира КТБ като преди това разпореди на всички държавни фирми да си преместят парите там: https://m.offnews.bg/news/Balgariia_1/Premierat-54-ot-parite-na-darzhavnite-firmi-sa-v-KTB_189665.html
След това ограби парите на застрахованите в Олимпик, чрез аверчетата -съдружницив СИК:
КАК БЪЛГАРСКИ ГАНГСТЕРИ ЗАГРАБИХА И РАЗГРАБИХА “ОЛИМПИК”
(https://bivol.bg/olympic-losses-how-a-failed-cyprus-based-insurer-was-seized-by-alleged-bulgarian-gangsters.html)
https://m.fakti.bg/mnenia/324638-dvama-balgari-svarzani-s-olimpik-izskochiha-ot-kiparskia-registar
И най-накрая "спечелилите" от лотарията на Божков останаха милионери само на хартия/колкото да ги покажат по телевизията като мечка на синджир и да ги обявят за милионери...
Както каза един познат "Имаше 1.4 милиарда събрани от нашите пари в Здравна каса сега ги няма, имаха хората пари в КТБ сега нямат, имаха застраховки в Олимпик, а се оказа че нямат, бяха спечелили милиони от лотарията, ама се оказа че не са - държавата блокира сметките с парите, без да се ангажира да им изплати печалбите и ги прати "да духат супата..."
И допълни "Е'га ти "държавата..."
П.П.
ЕКО напълно вярвам, че си способен да извърши атентат срещу бъдещето на децата и внуците си когато дойде време да гласуваш.
Не се засягай, ама друг извод няма как да направя при наличието на гореизброените факти "несполуки" на управлението на Борисов...
Аз лично считам, че ИТН допусна груба политическа грешка, като върна мандата, но все пак Трифонов е прав -със старите уруспии ново управление няма как да се случи.
Определено това ме разочарова и не знаех дали ще гласувам на следващите предсрочни избори ако има такива, но днес след като прочетох и чух Борисов :
https://segabg.com/node/179865?fbclid=IwAR24T5SMnZb4X3e9dOQUd_KlQ-fzng3ou2UzNyBCscOxX4yaFX3pJNjHA-g
реших, че такова безочие и арогантност не мога да ги оставя и доброзорлен ще гласувам отново за ИТН.
Просто нямам избор, защото още 2017 когато ББ се пресегна чрез закона да ми вземат парите от частен пенсионен фонд, знаех точно какво прави...
Няма да гласувам и за ДаБг, защото те като "Реформатори" тогава му станаха съучастници в тази кражба на моите пари за пенсия в ЧПФ, вместо да напуснат правителството да минат в опозиция, да му поискат "вот на недоверие" и да го пратят "в на Кънда гъза", преди да е направил золума с пенсиите на милиони българи...
Докато на местото на ГЕРБ не се получи политическа дупка все така ще гласувам.Гласуване по друг начин не е в мой интерес.
Като стана на въпрос за разходите по изборите, се питам, на какво се дължи обстоятелството, че те уверено поскъпват.
За сведение - изборите през 2007 - ма са стрували 17 млн. а тези през 2021 - 66 млн + 50 млн. за пикливите машини.
А пропо - първото законодателно лайно на ИТН - 100% машинен вот.
Това "лайно" според теб ще доведе до липса на невалидни бюлетини, поради невъзможността да сгрешиш...
В един момент невалидните бюлетини бяха около 7%-10%.
При машинно невалидните ще са 0.001% :
Машините намалиха наполовина невалидните бюлетини спрямо 2017 г.
(https://www.24chasa.bg/novini/article/9695259)
Полезен си при диагностициране на ел.проблеми на алфите, тук не си наясно.
Беше какво беше с 20лв или кебапче на циганите. Сега имаш 50+лв, пък на тоя който ги отчита и на него 500-1000лв. Пък на по-високите етажи цените са ехеее. А да говорим ли с колко милиарда са ни "овътрили" тези мили и симпатични още харизматични политици последните 30 години... С некадърното си престъпно умишлено или не управление. Нека дадем едни 50 милиона за машини, моля Ви. Важно е :)) За добро е.
ecotronic
29-04-2021, 00:20
....Това "лайно" според теб ще доведе до липса на невалидни бюлетини, поради невъзможността да сгрешиш...
На последните 2 избора невалидните бюлетини са около 7%-10%.
При машинно невалидните ще са 0.001%.
Само да ти припомня, че дали ще пуснеш празна бюлетина или ще напишеш "кур" на нея или ще отбележиш "не подрепям никого" за изборния процес е все тая.
Или казано иначе, хора, като мен, които се колебаеха, кое от трите по-горе да изберат, просто ще изберат това, което предлага машината - а именно "не подкрепям никого"
А пропо - в референдума на Слави не помня да е имало нещо за машинен вот. Сега откъде им дойде това гениално прозрение? От друга страна в референдума имаше въпрос за електронно (дистанционно) гласуване. Сега дума не чух да се обели за него.
Абе все мъжки работи.....
По същата логика, заради която ти ще подкрепиш ИТН - не защото очакваш чудеса от тях а за да остане дупка на мястото на ГЕРБ, аз ще подкрепя някой друг (може и ГЕРБ), защото вече виждам в тази дупка ИТН, а този филм, вече, съм го гледал.
alfa racer GTA
29-04-2021, 04:45
Разбрах те --> пуснал си един "кур" за бъдещето на децата и внуците на приключилите избори и на изборите занапред ще продължиш да пускаш "кур" за бъдещето им...
При такава ситуация при която ГЕРБ и БСП искат да подчинят дневния ред на своите мераци:
ГЕРБ и БСП заплашиха трайно да блокират работата на парламента
Двете формации се заканват, че докато дневният ред на Народното събрание не бъде подчинен на исканията им,
(https://segabg.com/hot/category-bulgaria/gerb-bsp-i-dps-provaliha-zasedanieto-na-parlamenta)
Същото правят и със законите - изопачават ги и започват да тръбят "Слави е виновен, той го направи..."
Трифонов няма избор.Аз също съм без избор....
Продължавай да извършваш атентат след атентат срещу бъдещето на следващите поколения и продължавай да не отговаряш на поставените въпроси горе и да не бъдеш честен към себе си.На мен честен отговор ме ми трябва, на теб ти трябва, защото без него трудно ще направиш най -доброто за наследниците ти.
Вместо това следват въпроси "Откъдя накъде машинен вот" -ами защото е полезен и решава проблема с невалидните бюлетини-> не се хабят нахалост 170 000 гласа като невалидни, защото избирателя е объркал при гласуването.
Давам факти, ти ми "отговаряш" с въпрос - вместо да дадеш честна оценка според фактите ...
Интернет вота иска поне 18-20 месеца подготовка - разработване на софтуер за гласуване, тестването му, разработване на софтуер за защита на гласуването/софтуера за гласуване и тестването му...
ГЕРБ имаха време 12 години да го направят и въведат, ама не го направиха когато имаха спечелени повече от 50% от бюлетините от вота в чужбина, а сега няма и да го направят, защото при гласовете от чужбина са вече 3-та или 4-та политическа сила...
Можеше и сам да достигнеш до отговора горе, ако беше честен към себе си.
Как това твое гласуване помогна за - по-добро бъдеще на децата и внуците ти?
Имаш ли честен откровен отговор на този въпрос отпреди 20 дни или "не е удобно"?
Гледанията филм е ГЕРБ - сриване на институциите, за сметка на една личност, която им изземва държавните функции и "решава вместо тях"."Дава вместо тях", казва кой е прав и кой не е и установява "Върховенство на Бойко Борисов" вместо върховенство на закона и по този начин вместо правова имаме
Бойко Борисова държава.
И логиката не е същата - Трифонов не е управлявал България последните 12 години, но Борисов е бил на власт последните 12 години и се е вкоренил яко във властта и в държавата и както се вижда трудно ще го изчегъртаме...
Разликата е огромна, но само за който може да я види...
И да "този филм сме го гледали" --> комунизма падна, но една камара народ не бяха разбрали че "е паднал и връщане няма" и продължаваха да гласува, и сега е същото --> една камара народ не е разбрал че герберизма/бойковизма си отиде и продължават да гласуват за него...
П.П.
Честито -->.
Държавната банка за развитие отпуснала 19 милиона лева кредит на Маджо
(https://www.mediapool.bg/bankata-za-razvitie-otpusnala-kredit-i-za-madzho-news321326.html)
Докато обикновения човечец се гърчи в опит да намери пари да започне бизнес или за да оцелее бизнес
му, за аверчетата на Борисов има открита кредитна линия в Държавната Банка за възстановяване и развитие и още със създаването на фирмите им получават милиони левове кредити...
Грабете братя, не остана...
Огън, уволнение...
ecotronic
29-04-2021, 10:21
Кое е добро за децата и внуците ми, си го преценявам аз, но ти не спираш да ми даваш наклон на ...
Откъде черпиш това самочувствие, че твоята "камбанария" е единствено вярната?
Аз съм в състояние да аргументирам обратното, но не го правя, защото, за разлика от теб, зачитам чуждата гледна точка.
Ако наистина едни хора са се объркали нещо и поради това, неволно, са пуснали недействителна бюлетина, то тези хора едва ли могат да докажат, че не са зеленчуци и като така, може би е наистина по-добре, техните гласове да не бъдат отчетени.
Хайде - със здраве! Искрено се надявам да греша в преценките си за ИТН.
кУрнелия ще оправи нещата споко... имайте търпение. БСП, ГЕРБ и ДПС в никакъв случай не са партии, които искат да влязат на всяка цена в политиката. Те са толкова съвестни и добри, че ще съставят експертно правителство само в името на България. Пък имат специалисти и опит. Само те знаят как се управлява държавата... Без тях сме кръгла нула.
Викаш кат нищо специалистите ще се юрнат с 200 да спасяват държавата.А после кой ще я спасява пък от тях не се знае. :)
Бойко е експерт по дърпане на кредити и наместването им къде ли не,а останалите са още по-големи експерти в харченето,за народа остава удоволствието да ръкопляска наслаждавайки се на фокуса " Едни кинти влизат в бюджета и изчезват безследно ".
Така сме се омазали в лайна. Така сме се оплели. Толкова сме изтормозени и объркани, че дори когато някой се появи и се държи адекватно, ние го подозираме и заклеймяваме. Чак ни е странно, когато говори истини или действа смислено.
Дано Славчо има някаква идея за секциите в Турция. Че хубаво ще си ожъне нивата с българите в чужбина, ама фесовете да не вземат да се мобилизират. И дори да се мобилизират, дали пак "плюса" от българите ще е по-голям.
ivan dimitrov
29-04-2021, 22:55
фесовете да не вземат да се мобилизират
Аз паднах от Марс. Ти от къде?
Може ли определение на понятието - "смислени действия", щото и това май е въпрос на глрдна точка?
Ако според теб адекватно поведение е - когато предизвикаш референдум с цел въвеждане на мажоритарна система на гласуване, и някой я предложи вместо теб, а ти се откажеш - оттеглям първият си въпрос.
По въпроса за гласуването от чужбина.......
С цялото ми уважение към младите, ако от мен зависеше, щях да забраня всякакъв чуждоземен вот.
Не живееш в тази държава, не плащаш данъци, не храниш пенсионери......
Тогава, защо трябва да определяш правилата на играта???
Имам приятели в чужбина, които не гласуват, именно, защото считат, че нямат моралното право да го правят.
Само дето за тая работа се иска да имаш нещо между ушите.
++ за това.
Само че в моя случай нямам приятели, а родители в чужбина, както и сестра ми.
Пак да попитам. Добре образован българин принуден да напусне родината си по икономически причини, не трябва да гласува за сметка на неграмотен циганин с 12 деца? Това са купени гласове. Лесни гласове. Ами изкуфелите пенсионери на 90 години? Моите уважения, но не е честно. От 30 години има един твърд електорат от пенсионери за БСП (с носталгия към соц-а, лесно манипулируеми), един твърд електорат български турци УЖ етнически засегнати, а чисто и просто подклаждани пак с политически намерения. Мангалите гласуват за който си плати. И какво остана накрая? Една част работещи (които всъщност бачкат и изкарват) хора, които или НЕ гласуват защото виждат че си ебало майката или пък се припознават в някоя нова партия тип спасител. Не ви ли звучи уродлива ситуацията?
На последните избори избирателната активност дали не беше ПАК под 50%? Дали тези които не са гласували просто ги е мързяло и са смотаняци или по-скоро са продукта на тази уродлива избирателна система? Умишлено отстранените. Що ли ми се струва, че ако се направи проучване за негласувалите, ще се окаже всъщност че масово са грамотни хора.
Не видях ГЕРБ или БСП да подскачат срещу изборните промени, защото се притесняват за гласовете от Турция. Защо ли?
Защо почти целия вот от чужбина НЕ е за добре познатите прогнили партии?
ecotronic
30-04-2021, 17:33
Звучиш ми като приказката за нероден Петко :tooth:
Нали никой още не е спрял тези, които са напуснали страната да гласуват?
Имай малко повече уважение, към "изкуфелите 90 годишни пенсионери", щото те на твоето няма да дойдат, но ти ще отидеш на тяхното.
Не знам, какво точно разбираш под "почти цяло" но за мен 2/3 от нещо са далеч от това понятие.
Истината е, че ИТН, мутрите и пр. нови курви бяха подкрепени основно от живеещите в България и е доста по-правилно да се каже, че ИТН, само, изпревариха БСП благодарение на гласовете от чужбина.
Изключително много ценя възрастните хора. Бъдете сигурни. Но все пак мисля, че изборния ни кодекс умишлено е направен така да затруднява по-трезво мислещите избиратели. И ми е странно защо така се възпаляват добре познатите управляващи от евентуалната промяна на това. Звучи ми като излизане от зона на комфорт. Страх?
Но да не изпадаме в подробности де. Докато чукаме яйчица и мезим агнешко, ще се завъртят няколко телефончета между сараите, Банкя и Позитано. Един вътрешен глас ми шепти, че и оня Хаджи какъв беше, на Майчето сол ташака резко ще происка стабилно правителство в името на България. Дано греша :))
ecotronic
30-04-2021, 18:27
....Но все пак мисля, че изборния ни кодекс умишлено е направен така да затруднява по-трезво мислещите избиратели....
Кажи, какво конкретно смяташ, че трябва да се промени в ИК за да се преодолее това?
Лишаване от право на глас за хора без основно или средно образование. Грозни глоби и затвор за купуване на гласове. Премахване на възможността за манипулация на бюлетини преди и след изборния ден (печатници, вътрешни хора, чували и т.н.). Икономическият натиск и страх от настоящата партия на власт (която и да е тя) също трябва да бъде изкоренен. Пример: ако не бяха купени гласовете на циганите, ако нямаше натиск над стотици хиляди по редицата, системата и хорото, дали ГЕРБ щеше да е "първа" политическа сила? Щяха да са като Марешки и онзи клоун Симеонов, за когото дори аз се излъгах преди време да гласувам. И ме е срам. Че се подведох по патриотичната нотка, която умело успя да прокрадне в обществото.
ПП: На тези избори не гласувах. От онези 50% смотаняци и мързеливци бях, които не си харесаха никой, защото им е писнало от царе, патриоти, пожарникари, чалгари и т.н.
ecotronic
30-04-2021, 20:02
Лишаване от право на глас за хора без основно или средно образование. Грозни глоби и затвор за купуване на гласове.....
Напълно подкрепям, макар и да смятам, че не тапията за някакво завършено образование, следва да е определящото, а няколко прости въпроса с които, човек да докаже, че не е зеленчук и че малко от малко си има понятие за държавата ни.
Е да де, но все пак основното и средното образование са тази редица "прости въпроси", с които се доказва, че даден човек не е зеленчук. Пред всяка избирателна секция ли ще назначим по един, който да препитва кога е създадена българската държава или какъв ден е днес? :)) А на всеки избори виждаме една камара народ, които изобщо не знаят къде се намират, какво правят и за кого гласуват. И същите тези неграмотни и купени хора решават за съдбата на страната, точно толкова, колкото и ти, и аз или някой друг съвсем грамотен адекватен човек, интересуващ се от политика. Реалността е такава. Веднъж ми пуснаха на Курнелия телевизията. Там в нейно обръщение към избирателите си тя започна с: Другари и другарки... Хах... На кого говори, къде бърка, какво цели? Не е ли долно? 80% от електората на БСП лежи на Живковата носталгия и си мечтае "онова" време да се върне. За това и гласува. Това честно ли е? Морално ли е? Почти изцяло електората на ГЕРБ са мангали и притиснати икономически или облагодетелствани от управлението под една или друга форма. Патеричките АТАКА, ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ заминаха в кошчето със същата скорост с която дойдоха. Златно пръстче, огардка, дискотечка, бензинче. Помним ли? А сега СДС? Хах... СДС... кое СДС? Това сериозно ли е? И какво от това в крайна сметка? Пак едни се нагушиха, пак осраха държавата. На мен ли ми се струва само или една група хора непрекъснато се въртят около софрата? Моите наблюдения са от около 10 години, нали съм млад и без отправни точки. :)) Бре деба едни и същи под различен цвят. Днес говорят едно, а утре вършат друго и пак са в играта. И сега когато някой се опитва да разбъзика лайната и страшно много агресия се излива. Много странно... :))
ecotronic
30-04-2021, 22:20
Дори и човек без отправни точки и само с 10 годишен поглед върху политическия живот у нас, би трябвало да помни народния ентусиазъм от появата на ГЕРБ. Сега народът изпитва същия ентусиазъм от "разбъзикването на лайната".
Има ли обаче ясна визия, как ще продължи това?
По природа съм оптимист, но считам че съществува много голяма вероятност, ББ да бъде подменен от СТ а иначе "Сталин" и всичко друго да си остане непроменено.
Поглеждайки в историята, тук и там, умният човек би забелязал, че подобни пикове на ентусиазъм е имало на много места и това, че те не са донесли нищо добро.
Някой беше казал - Всяка революция е много красива.....докато е млада.
Какво е решението тогава? Да сме със сведени глави, да се радваме на трохи и да си живеем в прекрасния свят, който ни описват?
Друго се питам... За 30-годишната история на крехката ни демокрация, има ли партия, която да е върнала мандата? Да е имала топките и да каже: вижте к'во, имаме цели, дали сме обещание и ще го направим. Не е ли Славчо първата партия, която не се мушна като мишка веднага в парламента? Върна мандата мъжки, а го нарекоха страхливец. А ако беше съставил правителство дали щяха да му кажат браво? Едва ли. Щяха да кажат ей го тоя... веднага се намести и сега ще се нагуши.
Нямаме угодия май :)
ecotronic
30-04-2021, 23:37
За мен по въпроса, наречен ИТН, съществуват 2 възможни варианта:
1 - ИТН e наистина организация, което иска радикална промяна на политическата система у нас. Поради това на нея и е необходимо абсолютното мнозинство в парламента. Поради това прави всичко възможно да се сдобие с това мнозинство.
2 - ИТН се пробва да влезе в парламента, като поредния балансьор, но не очакваше че народът ще я изстреля в космоса и като така, сега няма ясна представа, какво да прави с властта.
Кое от двете е вярното, времето ще покаже.
Поради тази причина, предлагам да укротим емоциите и да почакаме данните.
Лично аз ще бъда изпълнен с ентусиазъм, тогава, когато в парламента, вместо 4, 6 или 8 субекта, гласуващи с различни тегловни коефициенти, видя 240 необвързани с нещо и доказани професионалисти от различни области.
Тъй като това няма изгледи, скоро да се случи, се стремя да избирам по-малкото зло.
Както вече казах, мисля че кУрнелия има топки и ще ни изненада. Ще състави експертно правителство с Буци в името на държавата.
ecotronic
01-05-2021, 00:01
Залагам една бира на това, че това няма да се случи. Тя, също както ББ, СТ или всички останали, милее за народния глас много повече, отколкото за бъднините на държавата.
И аз бих се радвал. Така Славчо ще натисне. Каскета долу, Буци в пандиза и после подред :))
alfa racer GTA
01-05-2021, 09:42
Когато никой не е в опозиция, народът минаваше опозиция.
Има вероятност ГЕРБ+БСП+ДПС са съставят правителство, но е малко вероятна, а ако съставят няма да е за целия мандат.
БСП иска нови избори, защото се надява на 2 или първо място, а сега е трета.
Така или иначе всички "подушиха кръв" и се настървиха едни на ГЕРБ, други на БСП, трети на ФОС...
ДПС за малко да избирателя да я изпрати на 5-то място.
За ЕКО всичко е черно или бяло1 или 2).
Истината е някъде там - народът/избирателя няма да даде абсолютно мнозинство на Славчу, ако ще последният гъза си да слънце, ама е интересно че той не е казал, че иска такова мнозинство от 51%, но много хора му вкарват в устата думи които не казал...
И от тук тръгват всякакви "тълкувания"...
То сега е малко като работата на БайБ в началото министерства ето му - мисирките питат "Ще ставате президент а?", А той "Сто пъти ви казвам, че няма!"
"Ще ставате евродепутат а?
Той "Не, не и не!"
Мисирките "Ще ставате космонавт а?"
Та няма никакъв смисъл да дава интервюта на мисирки, защото те в желанието си да изпълнят професионално. " създават" постоянно някакви мисирчи сензации...
Според мен Трифонов няма достатъчно експерти, за да управлява, но има перспектива, а ГЕРБ нито имат експери, нито имат перспектива.
На практика ГЕРБ отдавна беше напусната от експертите и там останаха само алчните за пари и власт калинки.
А експертите ги напуснаха, защото Борисов през годините пренебрегваше експертното им становище било по политически причини, било по негови си съображения, било защото някоя негова калинка го е убедила, че е права за сметка на експерта
Ами ОК - нека си управлява с калинките тогава, "да се взимат, да се обичат и да живеят щастливо..."
Халал да са си един на друг...
Така експертите разбраха, че е безсмислено да работят с ГЕРБ и Борисов и тези работили с него и тези не работили с него го разбраха.
Сега никой който си цени името и знанията не иска името му да се спряга заедно с това на ГЕРБ и Борисов.
ГЕРБ и конкретно Борисов с тази смяна на решенията си сутрин-обед-вечер изгубиха доверието на можещите и знаещите и никога няма да си го върнат...
Затова и ГЕРБ нямат перспектива за по-добро управление на България....
Това пролича особено силно при "проектът им за нова конституция"
Проект на калинки, за са спасят лапането на пари и властта си...
Е, сега са пълни с калинки, който ще се разлетят към други партии в момента в който разберат, че ГЕРБ повече няма да управлява България и няма да могат да изсмукват от България чрез ГЕРБ пари +/или власт...
Славчу има перспектива, защото ще има доста хора със знания които ще му ги предоставят за управлението на държавата.
Според мен направи политическа грешка като върна мандата, но зная ли, може и да не съм прав - той е успешен мениджър вече над 25 години и знае как се управлява...
Времето ще покаже, но ГЕРБ са минало независимо дали ще успеят или не да се "вмъкнат" да управляват още един път.
Във времена на криза си проличава кой става и кой не и на ГЕРБ им къщи яко гъза от миналата година и затварянето на градовете + КПП-тата...
Точно в такива времена "оголените кокали" изхвръкват на показ и бай-болните обществени отношения с нерешени с години обществени проблеми "изпъкват" болезнено и ги виждат всички, дори дотогава да са прикривани успешно...
ecotronic
01-05-2021, 11:04
Доколкото познавам нрава на СТ, съществува много голяма вероятност, много бързо, ИТН да се превърне в това, в което се превърна ГЕРБ. И то - доста по-бързо.
Поради това, считам, че това с лидерските партии, е нещо вредно.
Смея да твърдя, че ако съберем 1000 професионалисти, хвърлим жребий, изберем 240 от тях и ги вкараме в парламента, щансът за добре работещо правителство и парламент, ще е много по-голям отколкото, когато и да било.
Съединението прави силата, но ако силата е деструктивна, по-добре е да го няма съединението.
Славчо не е като Буци да коли и да беси. Славчо има мениджърски умения, има определено капацитет, но чалгарията много му тежи. От своя страна ГЕРБ и другите добре познати прогнили партии имат страшна рутина. Тук се намесват сценаристите. Гледах доста интервюта, където се вижда, че думите на Тошко Йорданов и т.н. не идват от Славчо. Обикновено всички говорители от дадена партия ръсят и повтарят едни и същи заучени фрази и клишета. Спуснати думи и опорни точки. В случая всички от ИТН говорят изключително ясно, стегнато и смислено. Което пак се явява светлина в тунела.
Поразрових се за информация отностно късния дебат миналия ден. Кой как е гласувал. За какво е гласувал. Ами оказва се че добре познатите партии са били доста объркани. Нещо като ученици, които са разчитали да препишат или някой да им каже верните отговори, обаче са им сменили теста в последния момент. Т.е. пак си имаме депутати, които отиват да плюскат кюфтета и да правят каквото им се каже. А когато ги изкараш от зоната им на комфорт, когато ги поставиш в ситуация, те направо се осират.
ivan dimitrov
01-05-2021, 14:32
https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/kolko-khora-platikha-za-televiziyata-na-slavi-438757.html
Причинно/следствена връзка.
Като не си плащате по един начин, ще плащате по друг, след като си избирате да плащате.
Ако някой е в състояние да докаже(приемам и предполужения) че Трифонов има намерение да прави нещо конкретно - моля да го направи.
Ако ще ми обяснявате какво няма да направи - мерси, няма нужда
.
И какво общо има някаква статия от 6 октомври 2020-та година? Че след като имал 2000 абоната и не му потръгнало ще влезне в политиката, за да захлеби ли? Малко не разбирам. Извинявам се за което.
Не е сериозно. Имаш ли представа към днешна дата колко са абонатите? Имаш ли идея ВЕЧЕ какви реклами се въртят там? Не че го защитавам, телевизия не гледам, но това което съм виждал е че кабеларката дръпна бая. А да отваряме ли темата за БСтВ, Алфа Атака, Скат и т.н.?
ivan dimitrov
01-05-2021, 14:54
Много добре разбираш даже.
Щото си задаваш правилните въпроси, а подозирам че знаеш и отговорите.
Несериозно е да се/питаш дали няма фесовете да се активизират, след като знаеш че ги караха с автобуси от на "пиндерът си лелин". Правилно зададеният въпрос е - дали няма да ГИ активизират, но....семантика,
Ако имаш някаква идея, какво мисли да прави Трифонов и за начинът по който ще го прави - давай.
Само не ми обяснявай че Трифонов не е като Борисов, много по зле е. Не ме разсмивай с наблюдението че сценаристите на Слави, говорят със собствените си думи. Ами те за това са сценаристите, Слави да говори с техните.
Не е сериозно. Имаш ли представа към днешна дата колко са абонатите? Имаш ли идея ВЕЧЕ какви реклами се въртят там?
Не нямам представа - колко са му абонатите към днешна дата?
От 10 души които познавам и му бяха фенове, когато беше в националните телевизии - само 1 му е абонат. Друга информация не видях. Но ми е интересно - давай.
Аз никой не защитавам, и никой в нищо не убеждавам. Говорим си тук 5-6 човека в някаква темичка и толкова. Не зная колко са му абонатите сега, но в началото имаше една пиклива реклама, а сега изглежда като една пълноценна телевизия. По пътя на логиката следва, че абонатите му далеч не са 2000. Но без значение е всичко. Ако Борисов е лайно и Слави е същото лайно, ами браво. Тоест не е браво, а е жалко. Надявам се на промени и то в положителна насока. До момента виждам някаква правилни ходове и се надявам те наистина да работят в полза на държавата. Или е поредния измамник с нов подход, за да се докопа до софрата или на нас ни е трудно да разберем способите му, защото сме се омазали в лайна и сме свикнали вече да сме в лайна. А да влезнеш в лайната които са го гуша и да ги разчистиш определено е трудно. Най-малкото другите които им е добре там, те пръскат с лайна.
ivan dimitrov
01-05-2021, 16:48
Да не би да мислиш че аз защитавам някого?
Говорим си тук и си разсъждаваме.
Кои действия според теб бяха правилни? Тия, които ще заличат единственото полужително нещо от присъствието на патриотите във власта? Или може би изхарчването на 100-тина милиона за глупусти. 7 до 10 процента невалидни бюлетини ли са проблемът? Ами това са 2 и половина депутатски столчета. Да ги закръглим на 5. Сложи ги в която поискаш парламентарна група, и ми кажи че цената си струва. А те практически са разпределени.
Или набутването на властта в БСП е правилно действие?
alfa racer GTA
01-05-2021, 18:56
Доколкото познавам нрава на СТ, съществува много голяма вероятност, много бързо, ИТН да се превърне в това, в което се превърна ГЕРБ. И то - доста по-бързо.
Поради това, считам, че това с лидерските партии, е нещо вредно.
Смея да твърдя, че ако съберем 1000 професионалисти, хвърлим жребий, изберем 240 от тях и ги вкараме в парламента, щансът за добре работещо правителство и парламент, ще е много по-голям отколкото, когато и да било.
Съединението прави силата, но ако силата е деструктивна, по-добре е да го няма съединението.
И Славчу може да е Деспот, но ако е такъв ще е за кратко във властта, защото няма 12-годишни корени впити в държавата като ББ.
От друга страна не разбирам как си "За" президентска република, но си "против" лидерски партии...???
Дори и човек без отправни точки и само с 10 годишен поглед върху политическия живот у нас, би трябвало да помни народния ентусиазъм от появата на ГЕРБ. Сега народът изпитва същия ентусиазъм от "разбъзикването на лайната".
Има ли обаче ясна визия, как ще продължи това?
По природа съм оптимист, но считам че съществува много голяма вероятност, ББ да бъде подменен от СТ а иначе "Сталин" и всичко друго да си остане непроменено.
Поглеждайки в историята, тук и там, умният човек би забелязал, че подобни пикове на ентусиазъм е имало на много места и това, че те не са донесли нищо добро.
Някой беше казал - Всяка революция е много красива.....докато е млада.
Еко, какъв народен ентусиазъм при избора на Бойко...?....такъв имаше при създаването на СДС, след това поутихна при идването на царя, но пак го имаше до някъде и след всички лъжи стремглаво надолу, докато бившият соц. лагер се катереше нагоре в Европа....... при Бойко всичко си беше подплатено от една групировка, май забравихте кога Бойко пазеше мерцедесите на бай Миле пред ресторант Славия...
Сега пак го има народния ентусиазъм, но той е подмолен, защото много ни лъгаха....
Много телевизия гледаш и вярваш на платените журналисти, поздрави от Пеевски..:))...излез на улицата, изпии една бира със стар познат...струва ми се, че не го правиш, защото той се е пропил и пропаднал...ами направи го, разбери му болката и защо е стигнал до там, не всички са алкохолици като мен от необходимост, струва ми се, че не го правиш, за да не падаш на неговото ниво...та втоя ред на мисли, интернета и телевизията те заблуждават, изолирал си се в медийното пространство и не си наясно с много неща, нали знаеш информационо на кое място сме...?... Слави може да е слугувал на мутрите за пари, да правил го е, просто бизнес и затова е много наясно с техните номера....Но за сега, след като влезна в политиката не е излъгал.....за другите може да спорим още три години....
Ако ми кажеш къде Слави излъга от както влезна в политиката, имаш една бира..;)
Сега каката с топките може да върне последните тридесет години на управление, ако не се откаже, иначе може да очкваме промяна за добро...;)
Весели Празници.
ecotronic
01-05-2021, 20:05
....Ако ми кажеш къде Слави излъга от както влезна в политиката, имаш една бира..;)
Сега каката с топките може да върне последните тридесет години на управление, ако не се откаже, иначе може да очкваме промяна за добро...;)
Весели Празници.
Излъга като каза, че няма да се коалира със старите курви. Върна мандата, защото не искаше да състави правителство, подкрепено от гласовете на старите курви, но направи промени в ИК, които бяха подкрепени от същите тези курви.
Изобщо - това обещание си беше супер-дупер популистко и предназначено за наивни избиратели, защото и на врабчетата е ясно, че няма как да участваш в управлението, без никакво съдействие от страна на старите курви.
Сега върна мандата, щото си направи тънката сметка, че така ще спечели още подръжка. Но резултатът от следващите избори няма да е по-различен и тогава, ако трябва пак да решава дали да прави правителство или да продължава да си държи на обещанията, то аз залагам една бира на това, че ще се отметне от обещанието си в името на народа, на кварталния или на......все ще измисли нещо, щото и той знае, че птичето веднъж каца на рамото.
Излъга като каза, че няма да се коалира със старите курви. Върна мандата, защото не искаше да състави правителство, подкрепено от гласовете на старите курви, но направи промени в ИК, които бяха подкрепени от същите тези курви.
Изобщо - това обещание си беше супер-дупер популистко и предназначено за наивни избиратели, защото и на врабчетата е ясно, че няма как да участваш в управлението, без никакво съдействие от страна на старите курви.
Сега върна мандата, щото си направи тънката сметка, че така ще спечели още подръжка. Но резултатът от следващите избори няма да е по-различен и тогава, ако трябва пак да решава дали да прави правителство или да продължава да си държи на обещанията, то аз залагам една бира на това, че ще се отметне от обещанието си в името на народа, на кварталния или на......все ще измисли нещо, щото и той знае, че птичето веднъж каца на рамото.
:))....няма да коментирам, защото не виждам никаква лъжа......!!!...а на другите лъжите са всеизвестни и забравени може би, ама не от всички, щом цитираш едно изречение от целият ми пост...
Наздраве и Весели Празници....ще поживем, ше видим....:)
кученцетоОгиитаткоДоги
02-05-2021, 23:29
Ако нищо не стане у нас...ще правим революция...:))...ама на тебе ти дреме на шмайзера
Новини съм спрял да гледам….. вредно е за здравето:) Комунягите за толку години управление нищо не направиха.Пътищата бяха един гюл. Престъпността и едра и дребна вилнееше на поразия.Българите не можеха свободно да работят в западна Европа. Към днешна дата нещата в тия посоки са по-добре.Подобрение има. Не съм му подръжник на Бойко, но ние българите очакваме хоп с магическа пръчка за два-три мандата да стигнем американците……:)
Аз съм за президентска република с президент Васил Божков,
На България и трябва умен водач, човек математик! Бобка всичко в живота е сметки и математики;)
ecotronic
03-05-2021, 11:13
+ 1000.
Това са отправните точки за които все говоря.
Добавям и това, че хората могат свободно да изразяват позициите си по отношение на управлението и все пак - да влияят на процесите.
Не е много, но е по-добре от нищото.
ivan dimitrov
03-05-2021, 11:47
Водачи трябват на стадата. Стадата ги доят, стрижат и.........
До тук веднъж/дваж сме гласували за политики, през останалото време - все за водачи.
На България и трябва умна политика.
кученцетоОгиитаткоДоги
03-05-2021, 16:34
Политиката е втората най-древната професия след първата…..:) извършва се предимно с уста….:) Бойко направи нещо, но той е простоват човек силовак.Дори не може да се изказва, ами Севдалинчето му казва какво да говори.Трябва да дойде човек със здрава ръка и да изкорени старата хунта.И този човек ще дойде от запад…. Дори баба Ванга го е предзказала.
Иначе стада има в животнския свят да. Които ги има и в човешкия, но ги наричаме общество……
ivan dimitrov
03-05-2021, 16:44
Какво е определението за стадо и какво за общество?
Инак - да, политиката е дрвена професия и се реализира чрез общуване. И животните я практикуват.
Тоя, дето баба ти Ванга го предсказа, дойде, оправи ни и си замина.
Политиката е втората най-древната професия след първата…..:) извършва се предимно с уста….:) Бойко направи нещо, но той е простоват човек силовак.Дори не може да се изказва, ами Севдалинчето му казва какво да говори.Трябва да дойде човек със здрава ръка и да изкорени старата хунта.И този човек ще дойде от запад…. Дори баба Ванга го е предзказала.
Иначе стада има в животнския свят да. Които ги има и в човешкия, но ги наричаме общество……
Аз съм фен на първата най древна професия...:))...при тая втората няма наслада..;)...но и при двете има математика..нали..?
Какво е определението за стадо и какво за общество?
Инак - да, политиката е дрвена професия и се реализира чрез общуване. И животните я практикуват.
Тоя, дето баба ти Ванга го предсказа, дойде, оправи ни и си замина.
Ами определението за стадо го честваме тези дни, тоез възкръсението на вожда му...;)
п.п...съжалявам че така го казах, но съм атеист...
ecotronic
10-05-2021, 17:00
Па ти намери на кой Пеевски парцал да вярваш....
Рацер, я глей, к'во е публикувал "пеевският ти парцал": https://www.24chasa.bg/novini/article/9781068
:tooth:
ivan dimitrov
10-05-2021, 19:11
Предлагам да "замразим" темата, до след следващите парламентарни избори.
Логиката която следвам е - не се учим даже от собственият си опит, да не говорим за "чуждият".
Каквото и да пишем сега, фактите са следните - няколко месеца, ще ни управлява правителство, назначено от Президент, избран с "протестен вот". Същият е "подкрепен"/представител от третата по големина "политическа сила". Тая същата, от години по друг начин не се е докопвала до власта. Баш сега, от втора по големина, стана трета. Втората по големина политическа сила, иска да "изчегъртва" първата. Останалите по назад я подкрепят(верно ли бе!?). Само че......друг път, щот сега нямат мнозинство.
"Как ще ги стигнем Хамериканците........"?
Нц. За Румънците става въпрос, Вероятно ...... трябва да питаме Енчев.
ecotronic
10-05-2021, 19:41
Е - то след изборите, рацерът ще пусне друга тема, озаглавена "какво направи Слави за нас ? " и ще трябва да дращим в нея.
ivan dimitrov
10-05-2021, 20:50
А, не е задължително.
Но би било много полезно да се затвори кръгът.
Все пак, все някога, трябва да стане ясно че - да плюеш на воля и да правиш нещо смислено, не са едно и също нещо. Въпреки че принципно не се самоизключват взаимно.
Вярвам не очакваш, да промениш мнението на някой "изгорял" в КТБ, че не той на 99 процента е виновен за това, а аз, ти, те......
Споко! След като без да искаш си плащаш за най скъпият театър, поне му се наслаждавай.
Да, културата е скъпо начинание, трудно се придобива, но пък....ако гледаме обкръжаващият ни свят - явно си струва да се придобие.
alfa racer GTA
10-05-2021, 22:29
"След изборите" - иди пусни едно тото след като знаеш какво "ще пусна", та да имаш полза от способността си да предвиждащ бъдещето, па белким и децата и внуците намажат келипир...
Оставям на вас "да пускате", тема или тото или да "предвиждате" бъдещето...
Предпочитам фактите:
https://www.mediapool.bg/vtori-biznesmen-obvini-ivan-angelov-v-kartel-news321675.html
Коментирайте, "предвиждайте", забавлявайте се...
Правете глупави неверни предположения...
ivan dimitrov
10-05-2021, 22:46
Много благодаря за разрешението!
Без него, бях обречен на скучен сив живот.
Фактите са си факти, винаги....когато са факти. Обвиненията стават факт....когато за такива ги обяви......кой......а....ъъъъъъъ......съдът.
Инак - на един съгражданин му палиха аптеките.....и още какво ли не. Обаче......гласува за .....за кого гласува!? И това защото ще направи .....ъъъъъ........какво щял да направи!!!!!?????
Дано ме разбереш правилно. Никак не ми се иска и на по следващите избори да гласувам, без право на глас.
ecotronic
10-05-2021, 23:20
Идат избори. И както, често сме били свидетели, в такъв момент, започват да хвърчат лайна.
На този етап аз не виждам нищо повече от думата не един дембел срещу думата на друг дембел.
Има си следствие и прокуратура. Без факти и доказателства, всичко това е само един предизборен цирк за наивници.
Пробваха с дюдюкане и блокиране на кръстовища. Пробваха с майките от "системата ни убива". Пробваха с дубайски пари. Ето че дойде ред и на кошаревските свидетели.
Изобщо сега и тук ли беше мястото на тази комисия и изобщо на целия този цирк? Не трябваше ли първо да се излъчи стабилно управление, да се изправят недъзите на съд, прокуратура и следствие и чак тогава, да се разследват бандюгите и да се натикат, където им е мястото?
alfa racer GTA
11-05-2021, 08:56
Ми Борисов къде дрема 12 години, та не "оправи" съд, прокуратура и разбирайте цялата съдебна система, та сега да чакаме на МаяМа?
Ако не сега, кога? Ако не тук, къде?
= Ще ти купя колело тати, ама друг път.
Няма кой да чака вече.
Най-интересното е, че "опитомената" от Борисов съдебна система може да се окаже, че когато падне от власт ще е в негова вреда, защото няма да получи справедлив процес, ако го добутат дотам.А няма, защото той назначи посредством Висшия съдебен съвет много фурнаджийски лопати които много умело се извъртат натам откъдето "духа вятъра".
А и "чакането" в стил "дайте да оправим Еди какво си, пък тогава да решим Еди кои си проблеми " вече не върви.
А не върви, защото никой не вярва на досегашните "оправачи", че са честни и искрено искат да решат проблемите на правосъдието.
Дори напротив --> виждаме, че там се работи некачествено, но тази некачествена работа и некачествен продукт се поощряват с "бонуси", увеличение на заплатите и все едни такива материални облаги които по принцип се следват на отличниците...
Народът е недоволен, а ако искаше вярвайте Божков щеше да е премиер, но явно народът не го иска, защото той събра около 3% и то със заплащане/купуване на глас.И на мен се опитаха да ми пробутат Божков, но не им се получи.
А бре вие няма значение на колко години сте, но дърдорите като 84 годишни пенсионери --> само негативизъм и апокалипсис следва от писаниците ви, пък един бил зависим, друг бил кошаревски свидетел, трети един кво си...
Ма вие откъде "знаете" кой какъв ? А имате ли доказателство че е такъв или просто си правите проветрение на устата...
За случващото се има причини, а не причина, но вие нямате желание да ги видите...
А пък другия рефрен -"Ама ще стане ли по-добре, щото иначе защо ги ручахме жабетата?" е смешен.
Не, няма да стане по-добре, то и сега не е, но явно народът след като 12 години не получи "по-добре то" което ББ му обеща сега иска друго - може би справедливост, а дори възмездие за лъжата след като гласува по този начин.
Ето че познах! По-горе писах, че бачо Румен ще се докопа със служебно правителство и под диктовката на КУрнелия ще си правят каквото си искат. Спомняте ли си песента в която се пееше : "Комунистите Родината изграждат..." Е сега да видим дали ще изграждат или разграждат.
ecotronic
11-05-2021, 10:13
Рацер, имам те за интелигентен човек, но понякога ме учудваш с разсъжденията си. Аз нямам доказателства. Ти имаш ли? Нямаш. Никой, на този етап, няма. Поради това, считам, че е редно, първо да се изяснят фактите и после да правим заключения.
Поставени в обратен порядък, нещата, имат силно манипулативно въздействие върху маса хора. А това не е никак добре, защото сега, повече от всякога, е важно, народът да направи правилния избор.
След като над 30- години бъркаш лайна и след това сложиш малко МаЯ се получава нашата политика, очаквам точката на кипене...тя е неизбежна!
Затова вярвам на новите лица, който не са участвали в тоя процес...;)
п.п..каква ревизия на досегашното управление, какви пет лева се питам аз...?
Един бизнес създаден от една политическа партия изважда компромати срещу друг бизнес на друга политическа партия...ама тия се ебават с нас....ами така ще е, щом сме свързали тясно бизнеса и политиката, а законите кучетата ги яли, тоез са в услуга на тия, който са на власт....
Някой чака доказателства...ай стига наивност!!!...какви доказателства...?..кой от тези който бъркат лайната ще ги извади...?....ами нали ще се изцапа...:))...елементарно е....за сега само миризма...;)
Те доказателствата са на улицата и във всичко това, което ни заобикаля в нашата мила страна ...
Еко, правилен избор НЯМА....всеки гласува според разбиранията си, други според облаги и т.н....този термин правилен избор не съществува, ако ме разбираш....иначе ставаме стадо, за което разсъждаваше Ванката....
alfa racer GTA
11-05-2021, 11:31
"Правилен избор" към момента не е гарантиран и няма, защото няма избор.
А няма избор, защото народът така е "избрал" и в прекия и в преносния смисъл - с времето е оставил да съществуват чрез гласуването си на политическо доверие само наличните към момента партии.
Тоест "на пиацата" са партии които принципно нямат решение на проблемите, единствено предлагат промяна.
Доколко това ще е "промяна" на политиките е под въпрос, сигурно е само че евентуалната "промяна" ще промени личностите управляващи държавата.
Доколкото е налице вътрешна или външна "заплаха" за държавата след 1 година и половина плашене с вирус, преди това с емигрантски поток и какво ли още не, на почти никой не му пука.
Тоест хората са приели "заплахата" като част от живота си, свикнаха и я "сложиха настрани".
В този смисъл Борко няма вече с какво да ги уплаши. Едно е сигурно - след постоянните му телевизионни, интернет воаяжи и "джип транслации" той страшно омръзна, досади и да не кажа силна дума една част от избирателите го намразиха.
Погледнете фактите назад последните 31 години "демокрация" у нас и ще констатирате, че най-мразените управляващи са не най-провалилите се, а най-дълго управляващите --> Иван Костов е по-мразен от Жан Виденов...
Българският народ лесно прощава и забравя една голяма грешка, но трудно понася поредица от "грешки", особено когато след първите няколко грешки е посочил проблема, побутнал е управляващите да го решат, наказал ги е когато не са го послушали(например с избора на президент от друга партия), но това не е признато като грешка от управляващите и довело до корекция в политиките им, а е отдадено на други причини извън управлението и управляващите.
Отделно една част от вотът ще е чисто емоционален - и това има своето решение, също емоционално, но няма да го соча.
Другият вот - подчиненият на логиката не подлежи на промяна, защото там има конкретни причини, а не драсканици по медии или оплювания--> там има политики увредили интереса на избирателя по един или друг начин и в този случай тези гласове са неспасяеми за този управляващ който е причинил увреждането.
Така че, връщане назад според мен не е възможно, а и Борисов с ежедневното си публично присъствие и ръсене на мозъци мотивира още повече емоционално гласуващите, а логически гласуващите само остават с убеждението че "съвсем е сдал багажа"...
ivan dimitrov
11-05-2021, 12:15
Ми Борисов къде дрема 12 години, та не "оправи" съд, прокуратура и разбирайте цялата съдебна система, та сега да чакаме на МаяМа?
Ако не сега, кога? Ако не тук, къде?
Е , тука уцели 10 - ката.
Няколко пъти ти казвах че искам Борисов да си ходи. Не за това което е направил, а заради това което не е и няма намерение да прави.
Големият въпрос е не кога и къде. Въпросът е КАК?
И отговорът изобщо няма да ти хареса, ако очакваш НТН да я свършат тая работа. Ако си въобразяваш че с плиткоумно скроени театрални постановки може да стане, то се заблуждаваш.
До сега винаги съм гласувал за хора, които са доказали че имат желание да направят нужното и имат идея как това да стане. Та, не ми казвай че няма избор.
Тоя, дето ти го втълпява това последните 30г, сега го видяхме колко струва. На предстоящите избори, моят избор е предопределен от твоят, на миналите.
Някоко пъти изискваше от дискутиращите тук, да са честни със себе си. Хайде сега бъди така добър, дъди честен със себе си и си отговори на въпросът - доволен ли си от изборът си. На себе си отговори, не на мен.
alfa racer GTA
11-05-2021, 12:22
Аз съм ти отговорил, но ти за пореден път отказваш и да помниш и да мислиш.
Междувременно комунягите от БСП ще глътнат още вода - Защо се завръщаш, "пътнико ВИДЕН"? (https://www.clubz.bg/113455-zashto_se_zavrashtash_patniko_viden)"Вкупом съгрешиха, вкупом ненужни станаха – да освобождават терена“, каза Жан Виденов и обяви, че влиза отново в политиката: https://www.clubz.bg/113455-zashto_se_zavrashtash_patniko_viden?fbclid=IwAR1Ma Hzvo2GZZ7oYXGqlIdfhrNHLs-RFar6xgk5bOmOlVd0t1azGNx36L2c
ecotronic
11-05-2021, 12:32
Както всеки истински комунист.....ти го гониш през вратата, той влиза през комина.... Напаст !!!
Не е като да няма млади и перспективни хора в тая партия, които могат да я съживят.
Национално събрание на ПП ГЕРБ......хайде всички крадливи ръчички горе...:))...ебати как гласуват....тия са бетер БКП, БСП, ДПС и.тн......;)
ivan dimitrov
11-05-2021, 22:16
Аз съм ти отговорил, но ти за пореден път отказваш и да помниш и да мислиш.
Сега се налага да те помоля, да посочиш кога съм демонстрирал липса на памет. Липсата на мисъл е доста субективна, та допускам че е възможно да се отчетат разлики във възприятията.
Ако мислиш че не помня написаното от теб, няколко страници по назад - помня го. за това и ти написах да си отговориш на себе си. Надявах се да зарежеш емоциите.
Сигурен съм че има причина за тях.
Аз обаче не съм изгорял в КТБ и приемам законът за офшорките за нещо полужително. И ми е все едно дали твоят ксапацитет е 100, 10, или 1 мф, ако ще ми пишеш глупусти.
Тук е моментът, да се усетиш че изгорелите в КТБ не са мнозинство и като тръгнеш да изчегъртваш нещо/някого, губиш не само ти.
Ако и сега не разбереш какво ти казвам - не ми остава друго,освен да ти пожелая това което пожелавам на всички - бъди жив и здрав,и....само успехи.
alfa racer GTA
11-05-2021, 23:16
Ами то и аз не съм изгорял в КТБ,нито в някой от другите бойково-калинкови далавери, но това не е повод да ти се обяснявам при всяко твое нежелание да мислиш или дори без повод.
Продължавай в същия дух...Жив и здрав- "плод и зеленчук"...
ivan dimitrov
11-05-2021, 23:25
Нито е необходимо, нито искам да ми се обясняваш.
Приемам че съм допуснал грешка. При това не за пръв път.
Нещо по темата, че на мен нещо не са ми ясни нещата...:))...хамериканците ни подсказаха кой ни крадне чистачките, ама ние пак, не можем да си изчистим челното стъкло и всичко е мъгла...;)
Както казваше покойният Жорж Ганчев....."Не ме гледай умно, българино"......просто сме много зле според мен....
ecotronic
04-06-2021, 22:16
Този Бойко Рашков, много активен, бре. Чак се чудя, как е просъществувала държавата без него.....
Ама не беше ли същият онзи Бойко Рашков, дето водеше следствието за "танковата касета" на Евгени Михайлов? Цял свят тогава разбра, само Бойко Рашков не можа.....
Подозирам, че след датата 11 юли 2021 и след президентските избори, една камара от сегашните лайномятаници, ще се окажат, за пореден път, кьорфишеци.
Иначе искрено се надявам, да "видя" корумпираните, зад решетките.
alfa racer GTA
04-06-2021, 23:18
Големи надежди "храниш" у себе си.
Мераците ти могат да се сбъднат единствено при ефикасно работещи правозащитни и съдебни органи, върховенство на Закона и наличие на правова държава.
Последното предполага разумни и справедливи закони, като преди това са налични другите посочени
предпоставки за органите.
Дори да приемем, че първите две са такива,макар аз да имам доста резерви спрямо съдебните органи - по смисъл само съд, а по действаща конституция съд+прокуратура+следствие, то мога да ти кажа, че последното изискване не е налично .
Нито разумни, нито справедливи бяха приеманите закони поне последните 5-6 години.Преди това при други управляващи ситуацията в законотворчеството беше "Тука има, тука нема...?"
Има много гюбре в Авгиевите обори за ринене...
Не става въпрос само за хората/калинките.А и за тяхното "творчество" останало след тях..
И риненето няма да го направят нито американци, нито руснаци, нито ЕС...
С други думи "запрятайте ръкавите"...
П.П.
Личното ми мнение е, че:
- съответните органи бяха верни не на България, а на Борисов
- имаше върховенство на Борисов, а не върховенство на закона
За наличие на правова държава няма да споменавам, при условие че горните две предпоставки не са налице...
П.П.2.
За да задоволи жаждата си за власт опитите за дискредитиране на изборната система, чрез покупка на бюджетни служители с наши пари бе доведено от Борисов до нови висоти :
Заради бюджетната сфера средната заплата нарасна до 1437 лв.
(https://www.segabg.com/category-economy/zaradi-byudzhetnata-sfera-srednata-zaplata-narasna-1437-lv)
Въпреки сериозните нерешени с десетилетия проблеми в различните държавни органи и сфери, заплатите им се увеличават - ефикасност няма, увеличени заплати има...
ecotronic
05-06-2021, 00:16
Стига с това пораженческо мислене за липсата на закони.
По-добре започни да си водиш записки за да видиш, кое от всичкото, дето се размята, ще се окаже истина. Подслушването, кредитите, рекетирането на бизнеса, разфасоването на колбаси, кюлчетата.......
Пък наесен, с песен, пак ще броим пилците.
alfa racer GTA
05-06-2021, 11:51
Не смятам да броя.
Присъдата като избирател съм я произнесъл преди няколко години -"Виновен/и, Смърт(политическа)!"
Отделно трябва да си наивен, са да считаш, че някой ще е на власт, ще върши престъпления и няма да заличи доказателствата.
Ама ако искаш, заповядай- самообслужвай се и "разследвай дали е истина"
:https://segabg.com/hot/category-bulgaria/kanibalskata-zaplaha-borisov-spasil-ministur-delo-za-podkup
Този и много други случаи.
Не ми вменявай на мен работа, ти ги опровергавай и събирай доказателства, не ме пращай мен.
За такива като Борисов "С неговите камъни по неговата глава" и "Каквото повикало, такова се обадило!"
ecotronic
05-06-2021, 14:21
Умните хора гледат резервирано на всичкия този бълвоч, който се сипе в момента. Да вземем например раздаваните кредити от ББР. Министърът викал на разговор кредитополучателите, пък те не се явили и това, за първосигналния мозък, вече означава, че е налице пръстъпно деяние.....
Умният човек не се връзва на такива фарсове, защото знае, че има договори, документация, одитиращи институции, банков надзор.......
Поради това, всичко може да се изясни и ако наистина има престъпления, да се стартират следствени действия и съдебни производства.
Плямпането, в нечий кабинет, е пушилка за тъпи избиратели.
За мен персонално, цялата тази дандания, има отрицателен ефект и ако се продължава в същия дух на просташка агитация, то най-вероятно, за пръв път, ще подкрепя ГЕРБ на идните избори.
alfa racer GTA
05-06-2021, 14:47
Умния...
Умния...
Умния...
Умният е преценил много преди изборите за кого ще гласува по това което му се е случило през време на управлението...
Та нито това което направиха е в тяхна полза, нито това което се говори напоследък (последната година и половина)...
Като се има предвид, че не гледам телевизия от края на март 2020 г. е малко излишно да ми пишеш горе кой какво казал.
Общо взето не ми пука.БацБ се насра много преди тези "компромати".
Дори писането тук го считам за излишно - има хора които са се/ще се повлияят от "телевизионните сериали", аз не съм от тях.
Но има факти които не са за пренебрегване --> все интересчии, са се събирали --> "уволни " дясната си ръка, онзи пък не спря да го плюе и да му ака в устата...До вчера заедно пиха и ядяха и корупция нямаше и всичко беше "мед и масло" и от следващия ден когато вече Пипона физкултурник не е "на софрата" да мези суджуци - изведнъж "ГЕРБ станаха много корумпирани и лоши".
Един дол дренки са се събрали --> време е "за разтуряне на седянката".
Много малко от тях имат качествата да са там където са.
Промяна, независимо дали ще стане първоначално по-добре или по-зле.
Нямам такива съображения към момента.
От получените гласове на 11.06. ще се разбере имат ли доверие или не - не може да твърдиш, че "Народът искал да управляваш, защото имаш най-много гласове".
Имаш 25%, останалите 75% не те искат.
Ще видим на 11 юли какво ще стане, но дори й Борисов да успее "да се вмъкне и да управлява", то ще е кратковременно, защото ще мине "през задната врата".
Основното за което отново ще "им тегля балтията" е законодателството, това че не е справедливо направено и че на практика "законът това е Борисов"...
КТБ, Олимпик и останалите фиаскота на герберските калинки са достатъчни, макар че не съм пострадал пряко от тях, а само непряко .Пряко съм пострадал от опитът за кражба на пенсионните ми вноски от вторият пенсионен стълб и от законодателното "орязване" на бъдещата ми пенсия, ако доживея до нея.
Но и не смятам да ги оставя да продължават с правенето на грешки, докато и мен ме ударят някоя балтия.
Колкото и да си умен и да съумяваш да избягваш вредите сипещи се около теб в резултат на грешките на управляващите в държавата в която живееш, рано или късно "късметът" ще те напусне и "ще отнесеш перото".
По-добре те/управляващите да "отнесат перото"...
Индулгенциите ми свършиха.
ecotronic
05-06-2021, 15:15
Не пиша на теб а пиша на всички, които имат интерес към темата. А и на никого, нищо не вменявам. Излагам собствената си гледна точка.
В едно съм, обаче, сигурен. Големият проблем на нашия политически живот се свежда до "стани да седна". После се започва с едно анатемосване на всичко до момента. Няма как, все от нулата да започваш и да очакваш, че нещо градивно ще постигнеш.
На народа, обаче това му харесва, защото той най-много харесва, на Вуте да му е зле.
ivan dimitrov
05-06-2021, 16:56
Основното за което отново ще "им тегля балтията" е законодателството, това че не е справедливо направено и че на практика "законът това е Борисов"...
На практика, не са виновни законите, а прилагането им. В никой закон не пише "законът е Борисов".
Никаква полза няма, ако в законът пише че в населено място се кара с 50км, след като тоя, който контролира спазването на законът излезе и оповести че до 60км/ч няма да те наказват.
Борисов е виновен че не промени "средата" за толкиова години. Щото ако днес КАТ "нацвъкат" два милиона акта и те отпаднат в съдът, ще лъсне голата истина.
Голата истина е, че у нас всеки иска законът да важи за другите, но не и за него.
Никакво значение няма, коя масмедия ползваш за информация. Важно е как обработваш информацията. А това при всеки е различно.
Оф, пак ме избива на "деървена философия".
От три държавни поръчки, над които имам/х пряка видимост, две минаха през съдът.
Този Бойко Рашков, много активен, бре. Чак се чудя, как е просъществувала държавата без него.....
Ама не беше ли същият онзи Бойко Рашков, дето водеше следствието за "танковата касета" на Евгени Михайлов? Цял свят тогава разбра, само Бойко Рашков не можа.....
Подозирам, че след датата 11 юли 2021 и след президентските избори, една камара от сегашните лайномятаници, ще се окажат, за пореден път, кьорфишеци.
Иначе искрено се надявам, да "видя" корумпираните, зад решетките.
Какъв Бойко Рашков те мори тебе.....?...аз думам за Шиши. Миши и ония другия дето американците ни подсказаха....не, че ние....... не си ги знаем...;)
Стига с това пораженческо мислене за липсата на закони.
По-добре започни да си водиш записки за да видиш, кое от всичкото, дето се размята, ще се окаже истина. Подслушването, кредитите, рекетирането на бизнеса, разфасоването на колбаси, кюлчетата.......
Пък наесен, с песен, пак ще броим пилците.
И записки да се водят е се тая.
Борисов даже не можа да посочи коя е снимала подхвърлените според него пачки,та си мисля,че ако е толкова зле да не е способен себе си да защити ,какво може да очакваме ние от него .А остава и възможността да не е инсценировка,разбира се.
За подслушването пък как се сниши не е истина.Чак се притеснявам някой на ниско ниво от службите да не понесе цялата строгост на закона ,въпреки ,че е изпълнявал нареждания от горе.Остави ги да се спасяват самички и сега ще трябва да замажат качествено, иначе отнасят сопата,щото да се предприемат такава действия без съответното основание си е престъпление.Че,и ако не дай си боже се стигне до съд едва ли правния отдел на съответната служба ще се ангажира със защитата.А адвокатите които са наясно с материята хич не са от евтините.Обикновено са им бивши колеги.
Грозна картинка ще стане ,ако подслушваните в един момент се окажат достатъчно овластени и ги подгонят до дупка по правов път.Особено при нашата удобно сляпа за себе си съдебна система.
alfa racer GTA
05-06-2021, 17:45
Е, все пак във времето се създаде една култура която възприема че "не всичко започва и свършва с теб"- поне Мадридският крадец се опита и в не малка степен успя да "насади" този държавнически начин на мислене.
Отделно е ясно, че гаранция "Стани да седна " няма и може следващите да са такива.
Но пък "чакай, докато ме изнесат с краката напред, за да седнеш" изобщо не го възприемам с оглед на близкото Тоталитарно-Тошово време...
Това което ясно виждам е, че едни хора с манталитет и "мислене" на малки деца са седнали на мястото на което се натискат копчетата за решаване на проблемите на обществото и държавата и в последните няколко години като 3-4 годишно лапе натискат и "тропат" хаотично с пръсти, длани, цели ръце и както им дойде и сварят копчетата и като им кажат да станат, те отговарят "Ей сега ще намеря решението- само още малко "да посвиря" на копчетата" и продължават в същия хаотичен дух да "щракат" белким уцелят някак си правилната комбинация от копчета за създаване на решение на някой от многото проблеми на държавата и обществото.
Ами не съм склонен това да продължава и аз да го позволя по какъвто и да е начин.
Ще търся решение/друг човек, дори да сгреша 1,2,3 ..., макар че аз почти не греша, тъй като винаги оглеждам от всички страни проблема/ситуацията преди да "режа".
На доста хора съм подсказал конкретно решение на проблема дори извън моята професионална сфера.Преди това тези хора са грешли няколко пъти, но накрая им "увира главата" .
Има и такива които са дебелоглави и ти им казваш, те продължават "с главата в стената".
То в днешно време непоискани съвет и помощ не се дават де...
А за някои неща, дори да зная не казвам, защото на прост човек колкото и да се опитваш не можеш да помогнеш --> казваш в подробности до последем детайл какво да направи и той си го прави "както му е дошло/си е наумил" и после "ти търси сметка- що не стана".
Философията ми е "остави ги да си строшат главата, та да им дойде акъла".
На някои обаче цял живот не им идва акъл...
Затова само на най-близките и на някого на когото си струва - има достатъчно акъл да разбере какво му казваш...
Проблемът ни е, че българите "всичко знаем и от всичко разбираме"- затова все ходим със счупена глава...
Принципно си прав,но "дебелоглавите" са видимата част,тези които са невидими са по-големия проблем.Но тях не ги избираме на избори ,нито те имат нужда да ги избираме,те си съществуват и си правят това което им е изгодно.И точно тях твоите или моите съвети въобще не ги интересуват.Но те също като нас съветват дебелоглавите,и го правят по различен начин и той е по-убедителен.
Така ги виждам аз нещата.
Истината е ,че не ние решаваме ,а само можем да избираме тези които да ги взимат решенията вместо нас.Е можем и да ги съветваме ,но дали ще се вслушат или не си зависи от тях,не от нас. Промени ли се това ,има малка надежда за демокрация,иначе си стоим в коловоза и се лашкаме напред-назад ,а времето си минава .
ecotronic
05-06-2021, 18:34
Това с подслушването е ясно, че ББ го е правил, така както и всеки с власт. Службите са една лайняна работа, която винаги мирише и които обикновено, законите не ги ловят.
Да се върнем на нещо доста по-прагматично....
Какво стана с онази система бонус-малус? Защо ГЕРБ не я реализираха? Питам, щото това ме вълнува пряко.
Иначе - това за което говорите като решение не е в надеждата, че след N неуспешни управляващи, ще случим на някой удачен. Решението е в смъкването на прага на търпимост на населението.
Тогава, когато една партия води убедително пред другите, означава, че колкото и да сваляш прага на търпимост, много трудно ще я разкараш от властта.
Поради това трябва да има баланс на силите и избирателят е този, който може да го създаде.
В белите държави е така. Там, където някой взема > 60% доверие, работата не отива на добре.
Абе баш си ги ловят законите,че има и по-строги наказания,но проблема не е в обикновените служители,а в тези които ги контролират и назначават мършите с цел да ги ползват при нужда.
ivan dimitrov
05-06-2021, 19:02
Абе баш си ги ловят законите,че има и по-строги наказания,но проблема не е в обикновените служители,а в тези които ги контролират и назначават мършите с цел да ги ползват при нужда.
Не разбрах - законите, или правозащитните органи не ги ловят? Не разбрах и кои са тия, които избягват улавянето.
Трудно е за разбиране.В общи линии отговорността да се спазва закона е лична и засяга всеки от министъра до чистачката,но самата служба не може да бъде обявена за "незаконна" тъй като е създадена чрез закон.Ако има нарушение на закона се приема ,че конкретен служител е извършил нарушението и ,ако някой е потърпевш следва да си търси правата по правов път.Е може отделен служител или няколко да отнесат някоя и друга присъда,държавата да бъде осъдена да заплати обезщетение и дотам.Съответната служба е недосегаема!
Може би е от компетентноста на конституционните съдии да решават казуса ,смятай на какво ниво са нещата и колко са малки шансовете за обикновенния гражданин ( независимо бил той служител или потърпевш ) да се защити в съда.Справедливост може и да има ,но не и за всеки.И това е така в цял свят,не само у нас
Иначе казано парата ебава фукарата...;)
ecotronic
05-06-2021, 20:02
Не става ясно и за какво подслушване иде реч. Ако е телефонно, чисто технически, то е невъзможно без активното съдействие на мобилните оператори.
Т.е - ако иде реч за такова незаконно подслушване, операторът или е получил неправомерно издадено нареждане, или и той е в кюпа.
Че оператора може да си те подслушва за собствено удоволствие ,никакво разрешение не му трябва.Проблем е ,ако реши да ползва информацията за нещо повече.
Децата до 5-6 години го знаят това и съм забелязал ,че не ползват телефони ,когато нещо им е важно отиват лично .Но с годините човек започва да забравя.
ecotronic
05-06-2021, 20:07
Разбира се, че може. Но в момента в който реши да ползва въпросната информация, влиза с двата крака.
ivan dimitrov
05-06-2021, 20:14
Справедливост може и да има ,но не и за всеки.И това е така в цял свят,не само у нас
Ако искаш да ме убиеш, ползвай други средства. така само ме мъчиш (садист такъв).
Хвани кой да е ром(не в бутика) и го питай - справедливо ли е, ти лично, да имаш нещо, което той няма, питай кой да е педал, справедливо ли е ти да можеш да си спретнеш парад, а той - не........
......And Justice for All
Правосъдие, справедливоста не може да бъде описана.
Разбира се, че може. Но в момента в който реши да ползва въпросната информация, влиза с двата крака.
Интересно ми е къде влиза с двата крака...?.......ти ми дай ценна информация, па гледай как ще скачам с двата крака от радост, а не да влизам някъде....;)....иначе казано ще се възплозувам от нея ако ми е угодно....образно казано...хайде гледай реално на нещата.
ecotronic
05-06-2021, 20:23
Интересно ми е къде влиза с двата крака...?.......ти ми дай ценна информация, па гледай как ще скачам с двата крака от радост, а не да влизам някъде....;)....иначе казано ще се възплозувам от нея ако ми е угодно....образно казано...хайде гледай реално на нещата.
Говорим, кое е законно и кое - не. Иначе можеш и банка да обереш и да си направиш сметката, че ако лежиш 5 г, но след това излизаш и разполагаш с 10 млн, няма проблем да го направиш. В крайна сметка, всичко е въпрос на сметка.
Говорим, кое е законно и кое - не. Иначе можеш и банка да обереш и да си направиш сметката, че ако лежиш 5 г, но след това излизаш и разполагаш с 10 млн, няма проблем да го направиш. В крайна сметка, вкичко е въпрос на сметка.
Блажени са вярващите в законите, иначе казано каре попове за играчите..;)
Ако искаш да ме убиеш, ползвай други средства. така само ме мъчиш (садист такъв).
Хвани кой да е ром(не в бутика) и го питай - справедливо ли е, ти лично, да имаш нещо, което той няма, питай кой да е педал, справедливо ли е ти да можеш да си спретнеш парад, а той - не........
......And Justice for All
Правосъдие, справедливоста не може да бъде описана.
Що ми се връзваш?Само си чеша езика,нищо повече.Наздраве!
ecotronic
05-06-2021, 20:30
Не знам, кои са блажените и кои - вярващите, но знам, че ако всеки спазваше закона, нямаше да има нужда от закон.
Абе има един модел пистолет наречен " умиротворител",специално за да замества закона е направен.
Не знам, кои са блажените и кои - вярващите, но знам, че ако всеки спазваше закона, нямаше да има нужда от закон.
Ами вярващи са тия дето го спазват, а блажени са останалите....елементарно, реалноста не ти ли го показва...;)
ivan dimitrov
05-06-2021, 20:56
Що ми се връзваш?Само си чеша езика,нищо повече.Наздраве!
Е, то всички тука, това правим.
Просто реших да вметна, че за някой, справедливост и правосъдие са неразделни. Щото според мен, това ни отличава от "ония", Ние търсим справедливост(утопия), "ония" - правосъдие(реалност.)
Когато парата бие фукарата, това несправедливо ли е, незаконно ли е или е в редът на нещата?
Просто реших да вметна, че за някой, справедливост и правосъдие са неразделни. Щото според мен, това ни отличава от "ония", Ние търсим справедливост(утопия), "ония" - правосъдие(реалност.)
Когато парата бие фукарата, това несправедливо ли е, незаконно ли е или е в редът на нещата?
Питай финикиците....:))
ivan dimitrov
05-06-2021, 21:02
Питай финикиците....:))
Ти ги питай! Тях тоя въпрос не ги е вълнувал. Те са знаели отговорът и за това са 'финикийци".
alfa racer GTA
06-06-2021, 02:10
Еко, за какво ти е да навлизаш/знаеш в технологията и подробностите на подслушването?
След като се измине цялата процедура по разрешаването на СРС на оператора се изпраща до кой мобилен номер трябва да даде "достъп". Преди освен номера записан на лицето се посочваха и "ползваните от лицето телефонни номера", тоест може номерът да е на друг, но те са разрешили и неговото подслушване, защото "лицето го ползва".Например номер на жена ти и от време на
време по 1-2 пъти в седмицата говориш по него.
Към момента вече не се пишат имената на исканите лица за подслушване и съдиите дори не знаят за кого дават разрешение да се подслушва - само службите знаят.Та ми е много интересно как Специализираният съд каза "не сме давали разрешения за подслушване на политици".
Ма то вие НЕ ЗНАЕТЕ какво сте "давали"...
На практика както парламента, така и съда беше превърнат в "гумен печат" на Борисов.
Ако не вярваш/те, чети/ете:
Съдия Иво Хинов: За последиците от немотивираните съдебни разрешения за експлоатация на специални разузнавателни средства
(https://defakto.bg/2021/05/25/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D 0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%BE/)
Аз не считам за нормално да ме подслушват без разрешение.То не че "с разрешение" е по-различно, но не е по -различно, защото както много други държавни системи всичко се сведе "до Борисов"- каквото поиска "му се дава", защото той така си нареди/написа законите...
Да се стигне дотам, че съдиите да подписват разрешения за подслушване на бланка и без имена...
А не е нормално, защото някой политически противник може да има любовница, или пък дъщеря му да си има любовник и Борисов да каже "Ако направиш протестираш/стачкуваш срещу мен жена ти ще разбере/ съпруга на дъщеря ти ще разбере" или пък "помисли за внучетата си как ще им се подиграват в училище/детската градина и какво ще им се случи, ако ти...."
В демократичните общества начело на тези служби винаги е цивилно лице, което носи политическата отговорност.Поне в САЩ, Великобритания и Австралия е така.
Начинът на мислене на цивилния е друг.Военизираният е с друг начин на мислене.Дори в Симеоново в някои профили им промиват мозъка и те действително си вярват че "без тях не може" - в някои отношения са докарани до "краен начин на мислене", бих казал в определени отношение "маниакален".
Аз пък ти се чудя на акъла - каква "Бонус-малус" система очакваш от ГЕРБ и защо изобщо я дъвчеш?!!?!
Не ти ли стана ясно че ГЕРБ нямат капацитет да направят разумна работеща такава система??
Аз се кръстя нищо повече да не "правят" законодателно, защото ще направят "законодателна боза "за пореден път всичко и изобщо няма да се получи това което очакваш да стане.
Нямат експертно -интелектуалния капацитет, няма хора които да го могат.А и което е по-лошо --> не могат и да привлекат, защото никой уважаващ себе си в тази област няма да си заложи името.
Така преди 5-6 години експертите- професори и доценти - в Съветът по законодателство към Народното събрание напуснаха този орган и ГЕРБ го напълниха с юристконсулти с практика 3-4 години.Сибираха ги от държавни институции "да запълнят дупката".
А експертите ги напуснаха, защото и тях ги ползваха за "гумен печат" - има пуснати интервюта в нета --> без да ги питат без да ги уведомяват и да са им дали възможност да прочетат законопроекти, ГЕРБ са им слагали имената върху разни законодателни съчинения като са обявявали "минало е през Съвет по законодателството и е одобрено от него/Огнян Герджиков, този професор, онзи доцент"...А на практика последните дори не са "помирисали" текстовете на законопроекта...
Ей така "на чужд гръб" си прокараха няколко изменения в закони и нови закони с уж "одобрението на", " положителното становище на"...
А в действителност съвсем друга реалност...
Та, моли се да не създават те правилата на "Бонус-малус", че не се знае какво ще измъдрят и кой застраховател какви текстове ще ви "добави" към Бонус-малус системата.
Няма ред в законосъздаването и няма как да има дори най-елементарна нормалност, а за разум да не говорим.
И на мен ми омръзна да плащам 300лв последните 3 години, преди това 186-196лв застраховка, ама се кръстя ГЕРБ да не правят изменения, че по-зле ще го направят, по- добре няма да е.
Имаха 12 години и не го направиха, включително и в началото когато и народа и експерти им помагаха, а сега когато можещи ги напуснаха е пълна утопия, дори наивност да чакаш "на ГЕРБ".
Най-много осъждания за изнудване Харизанов "да я направи"...Не им останаха други...
А и като зная Борисов още на обяд в деня на приемането ще му "хрумне" нещо и до вечерта Бонус малус няма да е такава каквато е замислена - повече пари да плащат лицата причинили вреди при ПТП.
П.П.
От закон щеше да има нужда, от полиция, прокуратура и съд нямаше да има необходимост при доброволно 100% спазване на законите...
А е така защото законът би следвало да сочи "съвършеното" поведение което индивида да има.
Или с други думи:
"Робът се бори за свобода, свободният за съвършенство..."
При мен финикийските знаци са транзит,та не смея да твърдя ,че съм компетентен относно употребата им.Може би там където се събират накрая е законно,но употребата на така събрания ресурс за заобикаляне на законите е несправедливо при всички положения.Някои с голям финансов ресурс си мислят,че спазването на законите е гаранция този ресурс да остане при тях.Други пък смятат,че финансовите средства е редно да се използват да упражняват натиск върху системата с цел да увеличат обема на ресурса,разчитайки ,че разполагат с достатъчно резерв който им гарантира недосегаемост без нужда от законова защита.Даже донякъде успяват да го правят по законен начин.Дали това е справедливо или не е въпрос по-скоро етичен отколкото юридическиТа справедливост и правосъдие са абсолютно различни неща.
Както и да е.Народа е суверена -това е истината.
И накрая всички откриват ,че АК47 не прави разлика между едните и другите.
Затова в момента световната война е срещу тероризма с цел запазване на статуквото.Държавите даже поспряха да воюват по между си. Що ли?Войната си е делаверка -победителя взима всичко и няма кой да го съди.
Локално в нашата кочинка нещата са прости.Хвърлят от ЕС малко кокали и който е на власт дели с народа.Са дали е фифти-фифти или не и кой точно е на власт зависи от народа.Демокрация по нашенски.
Та те така.
Не ме кефят нито революциите,нито политиците,терористите пък са ми даже леко неприятни. Смятам ,че е най-добре да си правя каквото ми изнася и ако някой ми пречи не виждам причина да му играя по свирката и действам според ситуацията и възможностите си.
Колкото до службите и СРС-тата,аз за разлика от Рацера нищо против нямам да ме слушат дори и без разрешение. Даже нещо повече,не само телефон ,а и уеб камера ще си купя, условието е да ме следят 24 часа.Ще я монтирам на тоалетната чиния.Съвършенството в близък план .
ecotronic
06-06-2021, 12:26
Свиквайте. Технологиите са нож с 2 остриета.
Никакви закони няма да ви гарантират правата и свободите. Не и на тази планета. Поради това се фокусирайте върху поведението си. Това е единственото сигурно, което можете да направите.
Рацер, когато за пръв път беше въведена ГО, в началото на 90 - те, плащах около 30 лв. Т.е - десетократното и поскъпване е в резултат на действието/бездействието на още няколко управления, освен това на ГЕРБ.
Аз все се надявам, че ГЕРБ може да го има и без ББ.
Покойният ми баща, който беше убеден комунист, казваше - "Това, че селският поп е пияница и развратник, не е повод да се откажеш от религията".
alfa racer GTA
06-06-2021, 19:21
Разликата е че след фалита(затваряне на офисите) на "Олимпик ЗАД" министерски съвет увеличи годишната такса на застрахователен брокер от 500лв на 5000лв - 1000% увеличение, което моментално осъзнах че има някаква причина, след това Министерски съвет отпусна кредит от стотици милиони на Гаранционния фонд за застраховки гражданска отговорност, защото ако фалира застраховател фонда отговаря вместо него.
И след това Гаранционния фонд увеличи размера на вноските на застрахователите към него.
Ако не вярваш прости си виж колко пари от платената застрахователна премия по застраховка ГО от теб са отивали към Гаранционния фонд ПРЕДИ и колко СЛЕД фалита/затваряне офисите на "Олимпик" ЗАД.
Още тогава разбрах какво следва - обикновенните хора ще заплатим фиаското на калинките назначени от ГЕРБ в Комисията за застрахователен и финансов надзор.
За съжаление обвинени от тях нямаше, единствено след като се вдигна шум по медиите за да се умият очите на народа и затова че около 160 000 собственици бяха принудени да сключат нови застраховки и да платят ДВА ПЪТИ бе освободена Ралица Агаин - царско чедо от НДСВ, но назначена там от ГЕРБ...
А ние продължаваме всяка година да плащаме средно с 50% увеличена застраховка ГО...
Та не на мен тия локуми " От 1990 г. беше 30лв..."
Сега има конкретна причина и тя не е инфлацията, а грешките/фалита на калинките на НДСВ- ГЕРБ/ Олимпик ЗАД...
Тия лакърдии горе на оня зеления или някой друг, който не знае "откъде му е дошло"...
Същата работа стана и с КТБ - имам познат с отпуснат кредит от Пощенска банка - парите във фонда за гарантиране на влоговете не стигнаха за изплащане на гарантираните влогове в КТБ на граждани от държавата в размер до 196 000лв. на човек, при което Министерски съвет отпусна първоначално 400 милиона лева от парите на данъкоплатеца на този гаранционен фонд на влоговете, след което Гаранционния фонд увеличи месечните вноски на търговските банки към фонда, за да може да върне взетите пари, а пък банките увеличиха едностранно лихвите по вече взетите кредити.
Имам колега който беше взел кредит преди фалита на КТБ в размер на 7000лв и ми казва "Е 'га ти трябва да върна с 1500лв повече, отколкото ми беше казано когато взех кредита".
И аз му отговорих "А ти кой си мислиш, че ще плати фалита на КТБ?".
Той не разбра първоначално какво му казах, но след като поясних "От кой друг банките ще вземат пари ако не от такива като теб да си платят увеличените вноски към фонда за гарантиране на влоговете!?!."
При което той макар и със "запъване" и с първоначално несъгласие в един момент след няколко дни ми каза "Прав си".
Аз пък се надявам и ГЕРБ и БСП и ДПС заедно със старите муцуни в тях да бъдат изчегъртани от политическата сцена на България и мястото която за затлачили с присъствието си да бъде заето от новосъздадени партии с нови млади дейни хора, които ще изведат България на нова писта...
Затова й ще гласувам...
А ти мечтаеш за съществуването на БКП без Тодор Живков...
Никакви закони няма да ви гарантират правата и свободите. Не и на тази планета. Поради това се фокусирайте върху поведението си. Това е единственото сигурно, което можете да направите.
....
Мъск май е на същото мнение. Изгражда глобалната мрежа да си имат предостатъчно работа всички служби на Земята и газ към Марс.;)
Някой ден марсианците ще има да се чудят кви са тия простотии дето ги дробят комшиите .
Рацер, когато за пръв път беше въведена ГО, в началото на 90 - те, плащах около 30 лв. Т.е - десетократното и поскъпване е в резултат на действието/бездействието на още няколко управления, освен това на ГЕРБ.
Аз все се надявам, че ГЕРБ може да го има и без ББ.
Покойният ми баща, който беше убеден комунист, казваше - "Това, че селският поп е пияница и развратник, не е повод да се откажеш от религията".
;)))....
Той и моят казваше подобни приказки, макар да беше заклет антикумунист...но неговите думи бяха, не да се откажеш от религията, а да разбереш за какво иде на реч...;)
ivan dimitrov
09-06-2021, 22:26
При мен финикийските знаци са транзит,та не смея да твърдя ,че съм компетентен относно употребата им.Може би там където се събират накрая е законно,но употребата на така събрания ресурс за заобикаляне на законите е несправедливо при всички положения.Някои с голям финансов ресурс си мислят,че спазването на законите е гаранция този ресурс да остане при тях.Други пък смятат,че финансовите средства е редно да се използват да упражняват натиск върху системата с цел да увеличат обема на ресурса,разчитайки ,че разполагат с достатъчно резерв който им гарантира недосегаемост без нужда от законова защита.Даже донякъде успяват да го правят по законен начин.Дали това е справедливо или не е въпрос по-скоро етичен отколкото юридическиТа справедливост и правосъдие са абсолютно различни неща.
Както и да е.Народа е суверена -това е истината.
И накрая всички откриват ,че АК47 не прави разлика между едните и другите.
Затова в момента световната война е срещу тероризма с цел запазване на статуквото.Държавите даже поспряха да воюват по между си. Що ли?Войната си е делаверка -победителя взима всичко и няма кой да го съди.
Локално в нашата кочинка нещата са прости.Хвърлят от ЕС малко кокали и който е на власт дели с народа.Са дали е фифти-фифти или не и кой точно е на власт зависи от народа.Демокрация по нашенски.
Та те така.
Не ме кефят нито революциите,нито политиците,терористите пък са ми даже леко неприятни. Смятам ,че е най-добре да си правя каквото ми изнася и ако някой ми пречи не виждам причина да му играя по свирката и действам според ситуацията и възможностите си.
Колкото до службите и СРС-тата,аз за разлика от Рацера нищо против нямам да ме слушат дори и без разрешение. Даже нещо повече,не само телефон ,а и уеб камера ще си купя, условието е да ме следят 24 часа.Ще я монтирам на тоалетната чиния.Съвършенството в близък план .
Това което е интересно, е че при 10 процента плосък данък, на тия при които се събират знаците, не им трябва да ги ползват за натиск, където и да е, в политиката у нас.
Да решим казусът справедливост/правосъдие.
Плоският данък, справедлив ли е?
Това което е интересно, е че при 10 процента плосък данък, на тия при които се събират знаците, не им трябва да ги ползват за натиск, където и да е, в политиката у нас.
Да решим казусът справедливост/правосъдие.
Плоският данък, справедлив ли е?
По принцип тия които владеят изкуството да събират знаците не са толкова големи кретени да не си плащат данъка върху доходите независимо дали е плосък или не ,и по правило не ползват финансовия си ресурс за да упражняват натиск,корупцията е за по неумелите и невежите.
Относно данъка,може да е справедлив само, ако се събира от тези които не живеят мизерно,за такива хора трябва подпомагане.Е ,това едва ли ще стане някога и някъде, така ,че се налага да приемем реалността,макар и с отвращение.И тъй като е важна крайната сума, дали е данъка е плосък или нарастващ е за мен е по-маловажен въпрос.
Личното ми мнение е,че плоския данък е по-справедлив спрямо прогресивно нарастващия,но трябва да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и минимален праг за облагане.Може би семейното облагане също има място в някакви разумни граници.В едно семейство от доходите на един е възможно да се издържат доста хора без доход ,тоест може да се приеме ,че дохода е общ и да се приспадне данъка ,ако е нисък на член от семейството.Другия вариант е обратния и някак си не е гот в едно семейство, ако единия печели повече от достатъчно ,другия да е освободен от данък защото дохода му е нисък.
ecotronic
11-06-2021, 12:51
Сега, като бият тъпана за онези подслушвания, аз май не се сещам за друг, освен Бойко, за когото да са вадени повече записи наяве - Мишо бирата, кърджалийската.......а имаще и записи от СРС - та. А и случайно ли, толкова скоростно, бяха подменени всички онези, които имаха бизнес с тези деяния?
Май пак ще се окаже, че крадецът вика "дръжте крадеца"
Разделяме се със старите кримки. ОК. Ама, какво иде на тяхно място?
Това (https://www.24chasa.bg/novini/article/9875000) ли?
Това ли му е културата на новия министър на културата?
Та той става да пелтечи на женски пазар.
alfa racer GTA
11-06-2021, 19:21
И аз съм за плосък данък + семейно подоходно облагане.
Работата е там, няма как да дадете правилен отговор за "справедлив данък" без първо да дадете правилен отговор на понятието "справедливост".
А то освен човешко такова е и философско и юридическо...Тоест има доста страни...
Сега, като бият тъпана за онези подслушвания, аз май не се сещам за друг, освен Бойко, за когото да са вадени повече записи наяве - Мишо бирата, кърджалийската.......а имаще и записи от СРС - та. А и случайно ли, толкова скоростно, бяха подменени всички онези, които имаха бизнес с тези деяния?
Май пак ще се окаже, че крадецът вика "дръжте крадеца"
Разделяме се със старите кримки. ОК. Ама, какво иде на тяхно място?
Това (https://www.24chasa.bg/novini/article/9875000) ли?
Това ли му е културата на новия министър на културата?
Та той става да пелтечи на женски пазар.
Абсолютно съм съгласен с теб ,че тъпаците във властта са по-лоши от кримките,вторите имат шанс да се осъзнаят и променят за разлика от първите , кофти,че третия вид е обречен на изчезване докато тези се връткат на управленческите позиции.
Конкетния случай от линка,Кошлуков и най-големия бандит да е,докато е шеф на медия следва да е извън контрола на политиците.Нали медиите са независими уж.А той и бандит не е ,а по скоро обикновена калинка.
Добре ,че никой не си позволява да прекъсва прогнозата за времето когато я представя Натали Трифонова,че тогава ще станем на кълбета.
ecotronic
11-06-2021, 22:03
Някога, от Петър Младенов, за първи път, чух изразите "номенклатура" и "командно администранивен апарат". 32 г. по-късно, нищо не се е променило, само, дето сега на назначените им викат парашутисти.
Къде е конкурсният принцип? Докога, Гуньо Гъсков, ще назначава Сульо Пулев, според негово си усмотрение?
Конкурсния принцип е неудобен за тези на власт.Че току виж се появил някой независим журналист.Ще трябва след това да проявяват съобразителност докато ги вършат там , каквито ги вършат ,а те си знаят ,че това не им е силна страна.
Иначе е гадно , Кошлуков и в затвора е бил на младини,в неговия случай резултата е два на нула за Матрицата.
ecotronic
11-06-2021, 22:47
Е - значи за 32 г демокрация, още не можем да се отървем от номенклатурата. А като гледам, това явление, вместо да намалява, се увеличава.
Шуро-баджанащина, казано на разбираем език.
След Соца следва Родово-общинния строй,демокрацията остава някъде в бъдещето.:)
А може да открием и някаква нова схема на устройство на обществото,нали сме големи тарикати.
Ае бе...идват избори, а почти един месец мълчите...:))
Поздрави.....https://www.youtube.com/watch?v=pnqNcX7stbI
mimouzunov
05-07-2021, 08:38
Ае бе...идват избори, а почти един месец мълчите...:))
Поздрави.....https://www.youtube.com/watch?v=pnqNcX7stbI
Може и да бъркам, но маи вчера видях някакъв афиш на герб и там имаше надпис нещо от сорта "ред в хаоса"
Зачудих се, след като те мноого години бяха на власт и то до съвсем скоро, от къде е дошъл тоя хаос!?!!?
От известно време ако случаино попадна на новини, все чувам за някакви злоупотреби и пари.... откраднати...
Да.. идват избори, но по-важното е какво идва след тях!?!!
Може и да бъркам, но маи вчера видях някакъв афиш на герб и там имаше надпис нещо от сорта "ред в хаоса"
Зачудих се, след като те мноого години бяха на власт и то до съвсем скоро, от къде е дошъл тоя хаос!?!!?
Това ми напомня за един виц:
Спорят физик, химик и икономист за съдаването на света:
Хмика:
- Благодарение на химията имаме елементите в Менделеевата таблица.
Физика:
- Благодарение на физиката от всички тези химични елементи в хаоса се образувал света.
Икономиста:
- Я почакай! Хаос ли каза? А кой създаде хаоса...
А сега вие кажете кой създаде хаоса?
ivan dimitrov
05-07-2021, 20:17
Верно това е важно.
За съжаление, това което ще дойде е поредният спасител, който верно ще се спаси.
А, да. И още 5-6г неработеща администрация, щото ще трябва да се "изчегъртат" "изчегъртващите" в момента.
Накратко - идва светло бъдеще.
А сега вие кажете кой създаде хаоса?
А що е то хаос?
Ако приемем че е редът, създаден от причинно/следствената връзка, то въпросът кой го е създал е излишен.
Е това е хаос Иване......https://www.youtube.com/watch?v=8PYpHQhXmv0...рядко сте ме разбирали, гледай концерта и новите избиратели...;)....Еко сега ще скочи за Бойко, че не е заслужавал такава съдба, ама какво да правим, такава ни е географската ширина....;)
То обществото се гради с години...е това са ни избирателите, сами си ги създадохме и няма да пискаме...;)
От известно време ако случаино попадна на новини, все чувам за някакви злоупотреби и пари.... откраднати...
Мимо, незнам бате....няма как да израстнеш в такава среда като у нас и да си чист....е аз съм мръсен...е може и да има и чисти, ама те май страдат по цял свят, но при нас водим класацията по мърсотия, образно казано, ако ме разбра...
Какво става...?...Еко, меко и другите активни в темата мълчите....ще има ли подкрепа новият проекто кабинет...?....тоя бибитко, какви глупости наприказва след като падна от власт не е истина...:))...ебем ти имота, като неможеш да го съхраниш..https://www.youtube.com/watch?v=pnqNcX7stbI...а другите...!!!....много мишки има.....ей...;)....няма оправия..
ecotronic
04-08-2021, 09:40
Е - какво да пишем? Според заглавието и, темата вече не е актуална.
Досега Бойко ви беше виновен, сега нарочете друг и пуснете нова тема.
ivan dimitrov
06-08-2021, 11:04
Според заглавието и, темата вече не е актуална.
А!? Защо да не е актуална!? Изчегъртването продължава, и ще продължи докато всеки (даже и кандидат) член на БСП не се намести на държавна работа.
Нали след няколко месеца трябва да се сравнява - кой какво е направил?
Мхм, актуална си е темата, актуална си е. Като гледам как с лекота изхарчихме едни милиони, за много по честни от честни избори ........ тая тема, май все по актуална ще става.
Абе ... я да попитам - Бобка, що ти е толкова важно, да пращаш македонец в космосът?
ecotronic
10-08-2021, 15:06
Всъщност, като гледам, как фаворитите на рацера, насраха пеизажа, нищо чудно, темата отново да стане актуална. :tooth:
Всъщност, като гледам, как фаворитите на рацера, насраха пеизажа, нищо чудно, темата отново да стане актуална. :tooth:
Бедна ти е фантазията бате...:))...рацера е човек с ново виждане и по различно мислене, което е за добре...;)....Слави искаше да отдели политиката от бизнеса, ама Не....стари курви нов бардак не правят......незнам как ще ме разбереш, ама всеки си гледа от своя балкон....интернет инфото до някъде е голям боклук......Сорри България...носете си новите дрехи момчета, за да не ги носи любовника на жена Ви.....Бойко е мъртъв, да живее Бойко....това ли искаш да кажеш....
п.п....м/у другото мразя Бойко Рашков....ако има значение...:)))
А!? Защо да не е актуална!? Изчегъртването продължава, и ще продължи докато всеки (даже и кандидат) член на БСП не се намести на държавна работа.
Нали след няколко месеца трябва да се сравнява - кой какво е направил?
Мхм, актуална си е темата, актуална си е. Като гледам как с лекота изхарчихме едни милиони, за много по честни от честни избори ........ тая тема, май все по актуална ще става.
Абе ... я да попитам - Бобка, що ти е толкова важно, да пращаш македонец в космосът?
Иване...ае да влезем в час и да ходим за риба....да му еба майката, ако ме разбираш.....аз, и ти, и всички тая в темата сме никой....което е кофти...;)
Поздрави за Еко с тоя клип ...https://www.youtube.com/watch?v=AqIvCXBUTsI&t=468s....момчето което води клипа ми е съсед.......кофти, че май е платен..;)...което не е доказано....!!!
Гледайте сега как се печели аудитория.....https://www.youtube.com/watch?v=deTb9RcCyRs....:)).....
Лошото е е, че у нас никой не е започнал да се занимава с политика богат, а е използувал за да стане такъв...:))))))))))))))))))
Е това е цялата тема за мен- Какво направи Бойко за нас?
.....https://www.youtube.com/watch?v=AqIvCXBUTsI........;)
alfa racer GTA
11-08-2021, 09:10
28 милиарда от еврофондове "чакат" да бъдат откраднати бе еййй-й-й-й...!?
Кой ще се откаже от баницата...?!???!
Не са ми "фаворити", но не е за първи път да не си разбрал...
Ето малко храна от изборите 2017 г. :
Нова република се регистрира за изборите и призова партиите за Общ пакт срещу корупцията
(https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Nova-republika-se-registrira-za-izborite-i-prizova-partiite-za-Obsht-p_646516.html)
Официално: "Да, България" на избори със "Зелените" и ДЕОС (https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Ofitcialno-Da-Balgariia-na-izbori-sas-Zelenite-i-DEOS_646558.html)
И резултатите бяха : Излиза ли му сметката на Христо Иванов? (https://www.clubz.bg/52144-izliza_li_mu_smetkata_na_hristo_ivanov)
И след като разбраха че "без обединение, няма да ручат баница" :
Дясното - между последната фаза на разпада и първата стъпка към обединението (https://m.offnews.bg/news/Analizi-i-Komentari_65/Diasnoto-mezhdu-poslednata-faza-na-razpada-i-parvata-stapka-kam-obed_677005.html)
Тези да толкова жалки и смешни човечета, че няма повече накъде...
А винаги съм гласувал за десни партии...
Та, всичко се повтаря, но не на междупартийно, а на национално ниво в парламента и за мен е напълно ясно кои са "виновниците" - едни жалки човечета с 12% имат големи претенции и искат голям залък да лапнат...
Нищо по-различно от 2017 година...
В политиката на България има много политически мастии и сега следва ЯКО МАНДРЪСАНЕ ...Колкото повече изтръскване/мандръсане на политическото пространство, толкова повече политически мастии/"политическа аристокрация" ще изпаднат извън политиката...
Да сте виждали скоро по телевизиите или в парламента Михаил Миков, Георги Пирински, Свинаря Гергов и останалите БСП другари - няма у да ги видите, Нинова ги "изтръска " от политиката преди 4 години...
Сега това следва в национален мащаб...
едни жалки човечета с 12% имат големи претенции и искат голям залък да лапнат...
Друго си е с 24% да имаш мераци за еднолична власт.
ecotronic
11-08-2021, 10:42
...
Не са ми "фаворити", но не е за първи път да не си разбрал...
Може и да не съм разбрал (пак) а може и ти да шикалкавиш (пак) :)
Тиквата се търкулна братя!
:
https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Bravo-balgari-Masov-vot-na-sanarodnitcite-ni-v-chuzhbina-biuletini_749184.html
Удряйте задружно, докато й отсечем врата!
Има такъв народ, ама Няма такава държава :biggrin:
alfa racer GTA
11-08-2021, 11:58
Друго си е с 24% да имаш мераци за еднолична власт.
24% е :
1. 100% повече от 12%
2. На тях Конституцията дава първи мандат за съставяне на правителство.
3. Ако не те, кой друг...
Може и да не съм разбрал (пак) а може и ти да шикалкавиш (пак) :)
Не си разбрал.
Това, че не искам Тиквуний и съм "за" определена партия е единствено, за да "се търкулне тиквата".
И тя "се търкулна" благодарение на тях.
Ама разводът с Тиквата ще е труден, дълъг и мъчителен...Появиха се и други които уж искат "да довършат изчегъртването" , ама не си спомнят че бяха съдружници/коалиция с Толупа...
Сега най-важно е "изтръскването"...
Дори ако ще Радев да управлява посредством служебни правителства.
Старите политически уруспии трябва да бъдат изритани от политиката, защото я превърнаха в бардак...
П.П.
След това нямам против и Славчу "да си замине" ...Стига да има нещо по-добро и полезно за България.
24% е :
1. 100% повече от 12%
А колко са 42% от 24%?
(аз съм от 58-те, преди някой да ме пречисли грешно като симпатизант на някоя организация)
ecotronic
11-08-2021, 12:52
От старите уруспии не ме хваща такъв ужас, както от новите уруспии на Славчо. Най-малкото, новите, следва, преди всичко, да минават на детектор на лъжата и преглед при психиатър. Да не говорим, че общуването с привържениците в стил "Дон Корлеоне от тъмната стая" намирам, за крайно неприемливо. Нещо, което, сигурен съм, ще си проличи на идните избори.
Накратко - държавата е прекалено важно нещо за да се упражнява кьораво и сакато върху нея.
Иначе - Слави и сценаристи са пророци:
"Те нали уж са нови, а пак са си същите, правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.
И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти.
И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали?"
https://textove.com/slavi-trifonov-i-kuku-bend-nema-takava-darzhava-tekst
А колко са 42% от 24%?
(аз съм от 58-те, преди някой да ме пречисли грешно като симпатизант на някоя организация)
Няма страшно да те припознаят...:))...тези 58% са тези който не са гласували, иначе казано кибиците...те гледат как 42% нови и стари курви се кълчат, и коментарите им са като на онанистите щом не участват....;)
В тая тема аз и още не знам кой...? са споделяли за кой са гласували....другите са под прикритие....страх ги е да си свалят дрехите......
От къде тръгна цялата промяна в днешно време...... за по младите да са наясно....;) https://www.youtube.com/watch?v=rHzxN2bZSq4
Да улични клюки :)...но който иска да гледа телевизия, да слага маска и да се пази от пандемията.....не карам никой да вярва в моето виждане....;)
Лятото си отива...ебати и зимата ни чака...докато скачате по площадите за политици, а не за правата си ще е така....;)
ecotronic
12-08-2021, 14:01
Рацерче, щом Слави не ти е фаворит, как ще обясниш това, дето си го писал:
https://i.ibb.co/JkVLdMb/r.jpg
Вместо да го играеш фурнаджийска лопата, бъди мъж и кажи, че вече не ти е фаворит. В едно разочарование, няма нищо срамно.
И в какво Ви разочарова Слави и ИТН...?....много ми е интересно да разбера...
ecotronic
12-08-2021, 14:11
Мен с нищо не са ме разочаровали, защото никога не съм ги подкрепял.
Питай рацера, защото фактите сочат, че той ги е подкрепил, поне на априлските избори а сега твърди, че ИТН не са му фаворити. Та трябва да има нещо заради което си е променил нагласата. Освен разочарование, за друго не се сещам.
На последните избори и аз ги подкрепих.....и не съжалявам....не направиха брак по сметка, искат да отделят бизнеса от политиката и т.н.....
Затова и не получиха подкрепа в парламента, защото там преобладават тези за който политиката е делавера...;)
ecotronic
12-08-2021, 14:41
Глобалната им идея и на мен ми допада. Не ми допадат детайлите и начина по който се опитват да я материализират. С маймунджулуци и с проява на тотална политическа аматьорщина, няма дълго да задържат доверието на хората.
Да допуснем, че само на мен, така ми се е сторило.
Цък (https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10074386)
Залагам 1 бира на това, че на идните избори, ще са №3.
alfa racer GTA
12-08-2021, 16:04
Рацерче, щом Слави не ти е фаворит, как ще обясниш това, дето си го писал:
https://i.ibb.co/JkVLdMb/r.jpg
Вместо да го играеш фурнаджийска лопата, бъди мъж и кажи, че вече не ти е фаворит. В едно разочарование, няма нищо срамно.
К'во ся, искаш "да се ядем ли" ? Ми не е моят стил. В този смисъл :
Ще кажа когато имам за кого друг да гласувам.
Засега не виждам такъв ---> и отново да кажа : "Не съм разочарован, защото нямам очаквания от ИТН и Трифонов" .
Това което имам като очакване е да "изринат" Борисов& ГЕРБ и те тази работа наполовина я свършиха.
Очакванията от политиката са за такива като теб "Мъже", за мен е логиката.
Логиката дотук е, че "ИТН се осраха с предложението на Петър Илиев и може би още един -двама от кандидатите им за министри" .
И толкова.
Стремя се да съм обективен, защото тогава преценката е най-ясна и правилна.
Най-глупавото нещо е да имаш очаквания от политик -> там има една логика и аз се придържам към нея.
Не гласувам по възможност за политически търтеи които паразитират на гърба на народа и няма какво да му дадат за положителното му развитие.
Това, че едни Ицохитроумни им слагат спици в колелото е отделен въпрос, но той не касае мен, а касае ИТН.
Аз пък не разбрах ти за кого си гласувал или ще гласуваш.
А за кого предлагаш да гласуваме, след като не харесваш ИТН - всеки може да критикува, но малко могат да предложат смислено решение на даден проблем.
Досега винаги гласувах за десни и то поради проста логика --> би трябвало да са на принципа за който има няколко български поговорки, една от които е: "Работиш - ядеш, не работиш- не ядеш" .
За съжаление според мен там се намърдаха само едни политически търтеи, които освен да паразитират друго не могат.
От друга страна 2009 година след като бе избран Борисов, защо през 2013 година се самозапалиха немалко млади хора: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D 0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%91%D 1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(2013_%E2 %80%93_2015)
Ако нещата и управлението в България бяха ОК, едва ли тези млади хора щяха да изберат смърт чрез самозапалване...
Борисов е изчерпан и няма какво да даде повече на България, същото и с неговите партийни и безпартийни сподвижници.
Ще гласувам за ИТН докато се появи някой по подходящ ...
За мен е достатъчно че продължават да "изтръскват" политическото блато и от него ще продължават да изпадат политически паразити.
За сега това е достатъчно, когато някой предложи повече и ме убеди - добре дошъл, ще гласувам за него.
За разлика от тук коментиращите съм имал пряк досег с "дясното" и зная какви рядки дрисни са така наречените им "лидери" .Не че в другото политически пространство за различни...
И отново да кажа - разсъждаваме в различни категории.
За мен чувства няма и няма да има, има само логика, която се основава на фактите и поведението на партиите и лидерите им, но не на това което говорят, а на това което правят.
За мен е достатъчно за да мога да ги преценя.
В този смисъл "очаквания" , "разочарования", "фурнаджийска лопата" и "бъди мъж" не попадат в логическата ми парадигма.Първите са чувства, а второто квалификации и имат повече отношение към твоят начин на мислене и мисловна парадигма която очертава теб, отколкото мен.
В този смисъл явно не познаваш начина ми на мислене, поради което съжденията ти са неправилни и дори са извън категорията в която аз разсъждавам като начин на мислене.
За мен политически партии и "играчи" са само инструмент за постигане на определени резултати.
Което означава само едно.
От там нататък си свободен отново да правиш свободни съчинения, но те ще охарактеризират теб и начина ти на мислене, а не мен .
П.П.
Сега и аз да си "окна" -- търпя критика за начина по който обсъждах твоят начин на мислене и поведение/гласуване и по който се опитвах да те провокирам към размисъл и анализ и най-вече, че намесих семейството/близките ти.
Поради това приемам, че "ми го връщаш" с "фурнаджийска лопата" и "бъди мъж".
Е, не разсъждавам по този начин.Провокирам, когато някой ми се струва, че е сляп за истината най-вече за да го събудя, но никога не влагам злоба или злоумисъл.
Негативните чувства разрушават душата и личността, поради което е глупаво да си ги причиняваш.
ecotronic
12-08-2021, 16:15
Аз пък си мисля, че за да "изчегърташ" някого, далеч не е достатъчно само да го биеш на изборите. И то ако под "биене", разбираме разлика < 1%. Далеч по-важно е, на по-късен етап да предложиш нещо доста по-добро на хората. В противен случай, съществува много голяма вероятност, изчегъртването да се превърне в бетониране.
Ако четеше по-внимателно, какво пишат хората и ако помнеше, нямаше да ме питаш, за кого съм гласувал. И все пак, щом това те интересува, ще ти припомня.
На априлските избори гласувах с "не подкрепям никого" на последните, за пръв път, гласувах за ГЕРБ, защото нескопосаната предизборна кампания на Бойко Рашков и съпартийци, ме мотивира да направя това. За идните избори, ще си помисля. Едно е сигурно - няма да подкрепя ИТН.
Еко....кофти е че, правосъдието е един бетон за политиците ни...от там нататък няма какво да коментираме...оплетени свински черва...и най добрият касапин, няма как да ги оправи без да не потечат лайна....ама бягат от тази миризма доста господа свързани с политиката... Кой е Бойко Рашков...?.....ами този който променя бизнес интересите в политиката.....не го харесвам.....не прави нищо ново до сега..... то като случая с Васил Божков.....самата държава предлага делавера за бизнеса и удобни закони, а след това писка...:))...дясна ръка, ляв джоб...Ако питаш мен...от Иван Костов до сега всички под ножа....да крайно е...но след едно такова клане ще има резултат......тя историята ни е много кървава, ама в последно време няма мъже, щом на олипиадата медали печелят жените ни....
Прост пример....в Румъния заастреляха Чеушеско в зората на демокрацията, а ние оставихме охранителя на бай Тошо да ни управлява....къде сега са те, къде сме ние...?
В цяла Европа хората протестират против високи сметки, ограничения и т.н...а ние за политици...ебати колко сме зле....
Няма как да се оправим ако продължаваме по тоя начин....казвам го за пореден път...
Аз отивам и гласувам за моето добро......а след това ми идва някаква клика педерасти и ми обеснява за коалиция и политика...ае Моля...ако не ми подобрите живота, естествено с мое участие сте аут......но при нас ги търпим с години....и то е заради ония 58% кибици дето не гласуват....и чакат някой да ги оправи....е той ги оправя, ама само отзад....и от там се получава педарастия образно казано....харесва им...:))
ecotronic
12-08-2021, 17:58
Негативизмът и простотията на народа са в основата на всичко.
Да говориш, че ГЕРБ нищо положително не са направили и че само са крали, не отговаря на истината. Ако са крали, докажи го, осъди ги и ги накажи. Но това, което са направили за хората им го признай и надграждай върху него.
Да ми вади някой доводи, от сорта на шкафчета, пълни с кюлчета и пачки, е жалко. Още по-жалко е, когато това го прави държавната глава. Чувствам се обиден от това, че някой ме смята за толкова прост, че такова нещо, може да мине.
Но иначе минава. И то пред немалко хора.
Според мен, за последните 30 г не сме имали по-слаб президент от Радев. Какъв обединител на нацията е, като той не се спря да я разединява (разделяй и владей). Какъв е тоя президент, койо в новогодишното си обръщение, ни говори за мафия? Ама народът си го избра. А сега ще го преизбере.
С такъв мат'рял, братя, - толкова.
alfa racer GTA
12-08-2021, 19:10
Това, че на теб не ти харесва, не означава че "матря'лът е такъв".
Не вярвам някой от разумните гласували да е отричал направеното от ГЕРБ.
Това обаче в един момент не е достатъчно.Този момент дойде когато го попитаха в посолството в Лондон " Като погледнете в огледалото виждате ли Пеевски?!?"
Той пропусна след този момент 7- 8 години.
Хората вече не ги интересува, че "имало какво да ядат" - не всичко е манджа и магистрали/строителство.
Това което пропусна Борко, а и ти е че народът поиска повече --> поиска нормално правосъдие, поиска нормална държава, поиска ",правила за всички" без изключение.
Е, точно това не получи всичките 12 години управление на ГЕРБ.
А не го получи, защото някъде след 2017 г. започна видимата деградация в назначенията на ГЕРБ --> "не може да назначаваш верен, а да очакваш от него резултати като от знаеш и можеш".
Казаха го неведнъж доста хора.
На ББ не му увря главата и вместо да се коригира , той назначаваше в държавната власт и взимаше за съветници все повече верни калинки и харизанки и така все повече знаещи и можещи се дистанцираха от него и управлението му.
Хората биха простили КТБ, биха простили Олимпик ЗАД, може би биха простили 1.2 милиарда здравни вноски "взети щото те са едно с бюджета", някои биха простили, други като мен не биха простили ограбването на втория пенсионен стълб/ пенсия, но това което никой не би простил е да продължаваш дебелокожо "напред" без да поправяш грешките си, въпреки че всички ти ги посочват и да казваш "няма проблеми, всички е ОК, вижте колко построихме"!
Това няма как да бъде простено, защото касае деца, внуци и следващите поколения.
За мен е ясно --> отново ще си ГЕРБ, но "Panta rhei, panta horei "(Хераклит) - историята никога не се повтаря два пъти по един и същи начин, освен като фарс.
...
Връщане няма...Пътят е само напред...
Наивно е да считаш, че гласувайки може да помогнеш на някой да опровергае Хераклитовата мъдрост доказана в няколко хилядолетия човешка история...
В този смисъл твоето разочарование изразяващо се изявлението ти "С такъв мат'рял, братя, - толкова" не се основава на логика, та и в този смисъл си нелогично разочарован...
Негативизмът и простотията на народа са в основата на всичко.
Да говориш, че ГЕРБ нищо положително не са направили и че само са крали, не отговаря на истината. Ако са крали, докажи го, осъди ги и ги накажи. Но това, което са направили за хората им го признай и надграждай върху него.
Да ми вади някой доводи, от сорта на шкафчета, пълни с кюлчета и пачки, е жалко. Още по-жалко е, когато това го прави държавната глава. Чувствам се обиден от това, че някой ме смята за толкова прост, че такова нещо, може да мине.
Но иначе минава. И то пред немалко хора.
Според мен, за последните 30 г не сме имали по-слаб президент от Радев. Какъв обединител на нацията е, като той не се спря да я разединява (разделяй и владей). Какъв е тоя президент, койо в новогодишното си обръщение, ни говори за мафия? Ама народът си го избра. А сега ще го преизбере.
С такъв мат'рял, братя, - толкова.
Ау...какво направи Герб...?...нещо което да го полузуваш ден до пладне....аз съм от ония простаци които след първият ден когато Бойко беше кмет и асфалтира Цариградско шосе от Феята до Орлов мост минах по трасето и имах чувството, че армотесьорите са ми изпуснали, а ги бях сменил предният ден, от там до вчера същите фирми асфалтират..:))....та така и всичките му магистрали...ае моля ти се, покарай из страната, виж качественото им изпълнение, , безопасност и след колко време са аут и т.н....знаеш ли колко издържа асфалта на прохода Петрохан...?....ама гледаш телевизия и картинки и коментираш......ще ми кажеш ли колко народ загина, заради некачествено пътно стройтелство и глупави изпълнения в него...?....няма как да ми кажеш, защото правосъдието е в услуга на политиката която е на власт, шофьора на автобуса край Своге е в затвора незаслужено според мен...а колко мтакива случай има, бедна ти е фантазията...
Знаеш ли че Бойко дойде в селото на дядо ми преди две години и откри пречиствателна станция за водата....обаче до ден днешен вътре няма никаква техника и до днешен ден си е така до скоро имаше един пазач, дето не знаеш какво пази,...е водата си е пак същата... тая година не съм ходил да видя как са нещата....
Знаеш ли колко еко пътеки има с една табела и три метра асфалт или някаква беседка в нищото, а от там нататъка пущинняк, обаче са усвоени едни пари на хартия....вело алеята на бул. Бъкстон издържа три месеца, да не говорим за Графа....бул Пушкин от Околовръсрен.път до Бояна тъкмо го азфалтираха миналата година и след това го направиха на швейцарско сирене...три пъти променят вело алея недомислена, начин на паркиране по средата на улицата, слагат колчета, след това ги махат защото го няма никъде по света... и сега нищо.....изровен и леко замазан асфалт с лопати, който на пролет ше е леш....община Витоша в София е шампион по глупост мой лични наблюдения.....свалят камъни морените на Витоша и ги слагат за да не паркират коли за да покажат къде трябва да е тротоар, вместо да го направят...една малка улица Будилник вече шеста година година я кърпят с асфалт положен с лопати....изхабиха толкова асфалт, време и плащане на фирми, колкото да се направи 10 километрова отсечка от първокласен път ....
Може да съм прост, но съм позитивно настроен, а ти си ебати и комуниста....не се обиждай, защото бай Тошо направи нещо с което може да се гордееш, а Бойко и останалите нищо....само кюлчета пари и власт с която да подтискат другите...;)
Ебати найстина има закоравяли от моето поколение, независимо от образование и ценз, което на Еко съм го признал в други теми....
ecotronic
12-08-2021, 20:05
Понаместили са ти се кокалите за 200 м пред Ропотамо и орива вселената. А това, че стигаш до морето за 3 ч. го пропускаш. За Своге, баш шофьорът на автобуса си е виновен. Ако не беше така, трябваше там да стават по 3 катастрофи на ден. Проста логика, но далечна от тиквата ти.
PS:
Комунист никога не съм бил и няма да бъда.
Понаместили са ти се кокалите за 200 м пред Ропотамо и орива вселената. А това, че стигаш до морето за 3 ч. го пропускаш. За Своге, баш шофьорът на автобуса си е виновен. Ако не беше така, трябваше там да стават по 3 катастрофи на ден. Проста логика, но далечна от тиквата ти.
PS:
Комунист никога не съм бил и няма да бъда.
Щом си казал...така да е...няма смисъл да споря, след като са ми се наместили кокалите...200 метра са от Ропотамо до Феята, а до орлов мост са...?:))...няма значение изюркай алфата по Бул. Цар Борис че ти е на близко и всяка година му пререждат паветата на едно и също място...до така наречената магистрала Марица няма да те пращам...ае с здраве....
Аз за три часа стигах до морето и 90-та година с ланчата...;))...сега опитах с алфата, ама не сучи на места ме изхвърляха извън магистралата, за да заобикалям, на места ме преместваха в насрещтната лента с ограничени и невъзможност да изпреварваш...тая година пътувал ли си до морето...?...да видиш задръствания...!....едно време карах в насрещтното и бях по сигурен, отколкото сега в еднопосочното.....
Излишно е да коментираш, без да си го изпитал......все едно гледам Бойко от джипката, когато бяха въвели ограниченията за пътуване, а той ни се постваше онлайн от магистралата....:))
ecotronic
12-08-2021, 20:39
На Цар Борис не е правен капитален ремонт откак се помня. Която и да било община много трудно се разделя с паважа, защото не и се налага често да го кърпи. За калдаръма на Прага, също си трайкаш. Много избирателни са ти спомените.
За чирпанския вълнолом на Тракия, не знам Бойко да има вина.
Накратко - ни се хаби да баламосваш батя си. Ходи да ги пробутваш тия на някое лапе.
На Цар Борис не е правен капитален ремонт откак се помня. Която и да било община много трудно се разделя с паважа, защото не и се налага често да го кърпи. За калдаръма на Прага, също си трайкаш. Много избирателни са ти спомените.
Не са ми избирателни спомените, аз говоря за сега.....спомена ми е, че от пете кюшета до гарата си беше калдаръм....но бях малък и живеех на Ботев...и всяка сутрин миеха булеварда..;)
а относно Борис...толкова пари дадоха в годините за измислени ремонти, че капитален ремонт и полувина да са направили.....;_
ecotronic
12-08-2021, 20:52
Е - щом от малък живееш в София, значи много добре знаеш, че едва ли някой е направил повече от Бойко за пътищата в нея. Да стигна от Пирогов до г Лозен за 25 мин в час пик, това никога не е било. А това, че някога улиците се миеха почти всеки ден е факт, но на 100 м улица нямаше повече от 3 коли и жителите бяха 500К
За мен Слави само разлая кучетата, но не му изнася да поеме политическа отговорност. Едно е да плюеш на ляво и на дясно, друго е да се хванеш на хорото и да го поведеш. В крайна сметка се получи една разруха на държавата и не се вижда краят на цялата тази помия. Като е толкова ербаб защо не се кандидатира за депутат или дори за премиер? Най-лесно му е да седи отстрани и да насъсъква кучетата. Пак ще отидат милиони народни пари за нови избори и от цялата тази каша печели Радев, който отдавна искаше пълната власт, е постигна я. За мен Радев е антиобединител на нацията.
За мен Слави само разлая кучетата, но не му изнася да поеме политическа отговорност. Едно е да плюеш на ляво и на дясно, друго е да се хванеш на хорото и да го поведеш. В крайна сметка се получи една разруха на държавата и не се вижда краят на цялата тази помия. Като е толкова ербаб защо не се кандидатира за депутат или дори за премиер? Най-лесно му е да седи отстрани и да насъсъква кучетата. Пак ще отидат милиони народни пари за нови избори и от цялата тази каша печели Радев, който отдавна искаше пълната власт, е постигна я. За мен Радев е антиобединител на нацията.
Слави не е в добро здравословно състояние......и въпреки всичко държи на това което е искал да направи с проекта си....
Да има минало, ако се разровиш назад, което е било в угода на някой бизнеси с предаването си...например Овергаз и Сашо Дончев, дори и политика, но сега проповяда нещо което би трябвало да промени нещата.....та в тоя ред на мисли, дори и Бойко да е на власт...всичко зависи от избирателя...тоез не трябва да го търпиш четири и повече години, а още на вторият ден, ако не изпълнява това което е обещал и за което си го избрал...да си му под прозореца и да го подсетиш за какво иде на реч....докато ние си плащаме данаците, а някой мутри заобикалят закона с протекция на политиците ще е така....няма как закона за Черепа който си плаща на политиците и за мен да е различен.....а колко такива примери има...вината е на народа...едни се продават за пет стинки, други за пет милиона.....няма оправия, докато всички шмекери не се изчистят....
Още Алеко го е казал "Всичките са маскари..." -Бай Ганьо.
А тук https://fakti.bg/bulgaria/604585-slavi-vasilev-toshko-iordanov-ne-stava-za-politik според мен са казани доста неща писани в по-горният ми пост.
Поздрави за избирателите на Герб....:)))
https://www.youtube.com/watch?v=WAOr3zAMsKM&list=RDMM&start_radio=1
Ае... да влезнем в час на края...да му еба майката....;)
Да разлаем кучетата отново.
Гласувахте ли? Аз като редови българин изпълних своето задължение. И както винаги има кусури при гласуването. Снощи по телевизията казаха какъв е реда при гласуване. Едното на което обърнах внимание е, че членовете на ИК нямат право да ти докосват личната карта, но преди мен на всички им ги вземаха както едно време. Да ама аз не им я дадох. Казх им че нямат право да я докосват по закон, а те "нали трябва да ти вземем личните данни", " ами вземете ги без да я докосвате, тя си е моя", а една лелка се изцепи, че картата била на държавата. Казвам й "там пише Лична карта на ... еди кой си, значи си е моя и нямате право да ми я докосвате, четете и вземете данните, но не я пипайте". Накрая къндисаха, няма къде да отидат. Насъсках и домочадието и познати да не си я дават. Въпреки че казах и на жената, но тя мина преди мен и не се запъна, а бе женска работа, неможела така.
ecotronic
14-11-2021, 12:26
От 1990 г. насам, съм гласувал за всичко, в т. ч. и на референдуми. Докосването на личната ми карта, не съм го правил на въпрос :)
alfa racer GTA
14-11-2021, 13:00
Вероятност да има или "златен пръст" или избори за парламент февруари 2022г. :bg:
Яко "мандръсане" падна тази година --> на купувачите на гласове не им останаха пари от многото избори ...:biggrin: Някои от тях се отказаха още за вторите избори през юли месец...
Ей ви линк, доколко "статистиката" е вярна е отделен въпрос: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10394105
ecotronic
14-11-2021, 13:48
Якото "мандръсане" се получи заради твоите фаворити.
ivan dimitrov
14-11-2021, 17:17
Абе ти не четеш ли?
Той фаворити няма, важно е да се изрине Борисов, щото всичко друго е по добре.
Е, ами сега е по добре. И по добре ще става.
Сега на мода са "почтенните". После ще са "доблестните" и т.н.т.
Докато градските митове и легенди определят изборът ни, все така ще е.
А това видимо, няма да се промени.
Весело е.
Съвет към всички настоящи и кандидат политици у нас - кажете на българина, че някой го е окрал и той му е виновен че съседът е по добре, и сте на върхът.
В държава в която правосъдието се свежда до "съдебна практика", няма значение дали това е факт.
Ако все пак, някой заведе дело - Главният Прокурор е виновен.
Еко, поздрави от Джон Траволта (българският, с бивше канадско гражданство)
https://www.youtube.com/watch?v=818MJsaDJrk...само не си мисли, че Оливией е Мая Манолова...:wow:
А бе рацер, тая уепенка бате Бойко Борисов нема чегрътане...:)))...залепена преди 12 години ...боята пада, тя не....тия пари за автомагистрала Хемус са отишли пак за купуване на гласове ебати, а можеше по бързо да стигам до Варна...;)...а и шефа на автомагистрали в чужбина се покрил....ебати и бушона...;)
Иване изказваш се, като седемте джуджета на главният прукорор....митовете и легендите не са случайни, то си е типичен градски фолклор и истината е там някъде..:)
ivan dimitrov
14-11-2021, 23:52
На български - Оливия(маслинка) бе Боби.
Утре си провери банковата сметка. Щом оня е българският три волта, току виж ти си българският Рокфелер.
След три месеца с какво ще поздравяваш?
Парите за Хемус отидоха за много по честни от честни избори.
Предстои да съставяме правителство, с програма - "леви цели, с десни мерки".
Радвай се!
Точно така, митовете и легендите не са случайни. Това е проблемът. Защото си остават такива.
ecotronic
15-11-2021, 00:11
Рацерът сигурно е преял с пюре от тиква :)
Това момче, пък било то и канадец, ми вдъхва повече надежди отколкото ИТН, които бяха объркали българския парламент с учиндолския мегдан.
Другото, което ме обнадеждава, е изборният резултат на СБГНСО (Седни БГ Ние Си Отиваме).
ivan dimitrov
15-11-2021, 00:18
Уви, на мен не ми вдъхва доверие, някой който влиза в политиката с погазване на върховният закон.
След като точно тоя, ми обясняваше как фирма ипотекирала активите си, ще ги прехвърли и това е проблем на ръководството на ББР...........
А дано е почтен, ама......
Е тая тема край няма,но пък може да си я направим приятна с едно весело рок парче
https://www.youtube.com/watch?v=qJwIbl-FXPU
alfa racer GTA
15-11-2021, 12:06
Рацерът сигурно е преял с пюре от тиква :)
Поздрав за всички Гербери:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Em522TkxV0A&fbclid=IwAR38kWNLv s6mdM7mkwLbVp6vDk1v1-Je8tIjfw-AD3hbjzHWadMC0ltNSZM
Интересно, обявявайки публично че по-добра алтернатива от Слави няма не те прави чалгар, но ако не ти харесва Слави, то задължително си гербер.
В миналото също се помнят такива лозунги "кой не е комунист, е фашист", "кой не скача е червен" и т.н.
Ще ми е интересно да прочета един анализ на този психилогичен феномен, подробен като тези за акумулаторите и маслата.
На български - Оливия(маслинка) бе Боби.
Утре си провери банковата сметка. Щом оня е българският три волта, току виж ти си българският Рокфелер.
След три месеца с какво ще поздравяваш?
Парите за Хемус отидоха за много по честни от честни избори.
Предстои да съставяме правителство, с програма - "леви цели, с десни мерки".
Радвай се!
Точно така, митовете и легендите не са случайни. Това е проблемът. Защото си остават такива.
За маслини не ми говори, имам представа, но маслинка е умалително и се замисли какво споделям....
Чул те господ за Рокфелер..:)...Мерси....;)...литературата която четеш не ти помага, мислех те за човек свързан с действителност като рибар, ама не ...липсва ти кумоникацията със заобикалящите...
Поздрави пак от улицата и от новият депутат...
https://www.youtube.com/watch?v=XhAe4lLR8Ms&t=129s
ivan dimitrov
06-12-2021, 22:36
Бобка, като риболовец, не свързан с действителноста - те ти поздравче от парламентът, който улицата избра https://www.facebook.com/Iskam.te.bg/videos/на-всеки-километър-сезон-2-епизод-1/651171075090478/.
Знам че тоя филм си го гледал. Е ....щом те кефи.....и ние ще го г;ледаме заедно с теб.отново, въпреки че не искаме.
И рацер, вече може да ме наричаш гербер, без да лъжеш. 99,99 процента вероятност да гласувам за герб трайно, след като и ДСБ се съгласиха да се "овъртолят' с тия.
Иване, нямам фейсбук... бате, посни поздрава по друг начин
Ето над 30-се години промяна какво беше....
https://www.youtube.com/watch?v=3CO1JrjEV7g
А дано сега да е друга....ако не се получи в България ще останат Ахмед Доган, Деян Пеевски, Бойко Борисов, още няколко мутри и група цигани....е тогава не ги мисля...
Успех на новото правитеслство....макар, че има стари моцуни, а и в парламента ги има, което не е много добре....но трябва да са позитивни...
https://www.youtube.com/watch?v=D3zQaFjCUyQ
п.п....ало герберчетата, свършиха трохите за вас...не знам защо им се наслаждавахте и подържахте Винету толкова време...няколко лапнаха пая, броят се на пръсти...а тия като ония смешник адаша от автомагистрала Хемус ще го подуха малко с надеждата да му се размине или авери, който едва ли го мислят да го спасят...така и с адмистрация по общини и министерства...добър ден, някой трябва да си заслужат заплатите и с работа..;)
ecotronic
14-12-2021, 14:09
Що се касае до премиерския пост, смяната на пожарникар с харвардски възпитаник, носи известен оптимизъм. Предстои да разберем, как стоят нещата в действителността.
ivan dimitrov
14-12-2021, 15:55
Предстои да разберем, как стоят нещата в действителността.
Ами то май е ясно как стоят. Леви цели с десни мерки!
Интересно ми е - на какво се основава оптимизмът ти.
ecotronic
14-12-2021, 16:11
Не стана ли ясно? На появата на едни по-млади и образовани хора във властта.
ivan dimitrov
14-12-2021, 16:30
Аха!
Разбрах!
Може би.
Не разбрах, харвардският възпитаник, Харвард ли е завършил, или бизнес училище там. Ама това е без значение, всъщност. Щом е научил как се постигат леви цели с десни мерки.
Не споделям оптимизмът ти. Причината е че съм убеден че най големият проблем на тая територия на която живеем, е неспазването на законите. А как младите и образовани ги спазват, мога да пиша до утре.
ecotronic
14-12-2021, 16:42
Същите тези, които, иначе, не спазват законите, когато попаднат в друга реалност, започват да ги спазват.
Очевидно, защото личните морални ценности, са пожелателни, но "дърпането на уши" върши по-добра работа.
Казано иначе - неспазването на законите е резултат от лошото управление и бездействието на органите, които трябвало да дърпат уши, когато не се спазват законите.
"Леви цели с десни мерки" е днешното клише. Сигурен съм, че ако помислиш повече по въпроса ще стигнеш и до неговия смисъл или поне до липсата на така привидното противоречие.
Аз, например, съм се нагледал на постигане на леви цели с леви средства и това, хептен, не ми харесва.
ivan dimitrov
14-12-2021, 17:03
Същите тези, които, иначе, не спазват законите, когато попаднат в друга реалност, започват да ги спазват.
Очевидно, защото личните морални ценности, са пожелателни, но "дърпането на уши" върши по-добра работа.
Казано иначе - неспазването на законите е резултат от лошото управление и бездействието на органите, които трябва да дърпат уши, когато не се спазват законите.
Това е пресечната точка!
Нататък ще го 'умуваме".
Оптимист си че някой, който не спазва Конституцията, ще направи така, че законхите да се спазват от всички!?
Леви цели с десни мерки не е клише.
Това е оксиморон.
Значи само и единствено - частни монополи.
Което си е фактът у нас. Е, да, ще се вдигат отново косвени данъци и такси, но и това не е ново.
Понеже сме в автомобилен форум - кой заповяда, катаджиите да не се крият? Сега тоя ......къде е?
Или....дърпането на уши го отлагаме, докато минат изборите, и после вече....
Оптимизмът е хубаво нещо.
Съжалявам че не съм изпълнен с него.
ecotronic
14-12-2021, 17:10
И оптимизмът и песимизмът "мълчат", когато е налице реализмът. А реализмът сочи, че във всички "бели държави", без изключение, социалните придобивки, са постигнати с десни средства. Накратко - към настоящия момент, десните сили движат света. След 1000 г. може да е различно, но днес е така.
Онова за конституцията, ми е толкова смешно, че няма накъде. Къде бляха конституционните радетели, когато Кирил Петков беше предложен за министър?
ivan dimitrov
14-12-2021, 17:19
Добро утро!
Не търсим социални цели с десни мерки. Търсим леви цели с десни мерки.
За никого не е тайна че десните държави, винаги са били по социални.
Просто лявото прави всички еднакво зле. Което за някой е достатъчно.
Посочи лява цел, постигната с десни мерки моля.
ecotronic
14-12-2021, 17:23
Не посочих ли вече? Всички социални придобивки, без изключение. Трябва ли да ги изброявам една по една?
ivan dimitrov
14-12-2021, 17:31
Не посочих ли вече? Всички социални придобивки, без изключение. Трябва ли да ги изброявам една по една?
Упс!
Сега ще трябва да обясниш, защо мислиш, че социалните придобивки, са монопол на лявото.
Защото левите го казват?
Защото фактите сочат че е така?
Защото дясното отрича социалното?
Нещо друго?
ecotronic
14-12-2021, 17:36
Не е ли по-лесно да обясниш, какво ти разбираш под "ляво" та да минимизираме спама?
ivan dimitrov
14-12-2021, 17:48
Не е ли по-лесно да обясниш, какво ти разбираш под "ляво" та да минимизираме спама?
Крайно ляво = 100 процента държавен монопол. Крайно дясно = 100 процента частен монопол.
Окръжност, като на 12 часа, двете се пресичат. през целият ми съзнателен живот гравитираме околу 11 и 13 часът. като изключението беше 14.30, за кратко, а мечтата ми - 15.00.
ecotronic
14-12-2021, 17:57
За двете крайности, разбрахме. Къде, според теб, се ситуират безплатното образование, социалното осигуряване, националната сигурност, правораздаването...........?
ivan dimitrov
14-12-2021, 18:34
За двете крайности, разбрахме. Къде, според теб, се ситуират безплатното образование, социалното осигуряване, националната сигурност, правораздаването...........?
Веднага щом разбера що е то безплатно, ще те информирам, къде се ситуира безплатното образование.
Социалното осигуряване се ситуира, където се ситуира мисълта за собственото ти бъдеще.
Националната сигурност, първо трябва да установи - що е то нация. После да мисли да я опазва, за сметка на данъците.
И какво за правораздаването....моля!?
п.п. Здравеопазването, умишлено ли го изключи?
Крайно ляво = 100 процента държавен монопол. Крайно дясно = 100 процента частен монопол.
Окръжност, като на 12 часа, двете се пресичат. през целият ми съзнателен живот гравитираме околу 11 и 13 часът. като изключението беше 14.30, за кратко, а мечтата ми - 15.00.
Ами ти си непоправим материалист,а свободата на духа и общочовешките ценности в колко часа да ги чакаме.
ivan dimitrov
14-12-2021, 19:05
Ами ти си непоправим материалист,а свободата на духа и общочовешките ценности в колко часа да ги чакаме.
В 15.00.
Ама....няма да дочакаме.
Явно.
Поне аз, де.
ivan dimitrov
14-12-2021, 19:26
Онова за конституцията, ми е толкова смешно, че няма накъде. Къде бляха конституционните радетели, когато Кирил Петков беше предложен за министър?
Това съм го пропуснал.
Ами там бяха бе!
Трябваше само някой млад и образован да ги попита, преди да наруши Конституцията. С главна буква, не случайно.
Или твърдиш че ако някой нарушава правилата и не е хванат веднага, на място, не подлежи на санкция, или че за тия, които са ни симпатични, правилата не важат.
На мен и двата вариянта не ми вдъхват оптимизъм.
Сещам се за Максим Ставийски веднага...
Все тая. Моите асоциации и проблеми са си мои.....
Важно е да сме социални.
ecotronic
14-12-2021, 20:28
Човекът е декларирал, че се отказва от канадското си гражданство. Какво повече от това е трябвало да направи? Ако има някой, който не е спазил конституцията, това, преди всичко, е президентът.
Здравеопазването, това за което държавата плаща, е част от социалното осигуряване.
Ако ще обсъждаме, що е това платно и безплатно, по-добре да си лягам.
ecotronic
14-12-2021, 20:41
Понеже сме в автомобилен форум - кой заповяда, катаджиите да не се крият?
Бойко Рашков им заповяда да не се крият в храстите.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/zapoved-na-bojko-rashkov-katadjiite-da-ne-se-krijat-po-hrastite-281524
И те не се крият.......в храстите:
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/bwy1639507181h.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/opt1639507243c.jpg
ivan dimitrov
14-12-2021, 20:56
Да бе! Човекът е декларирал че се отказва.....
Ако аз, днес , пред нотариус декларирам че се отказвам от Българското си гражданство, значи ли това че утре няма да ме търсят за нищо?
Данъци, сметки, съдебни процедури......нищо.
Или за да е факт че не съм български гражданин, трябва да изчакам държавата да го установи?
Що е то правораздаване, е следващият ми въпрос.
Дали ще си легнеш е твой личен избор. Ако не съм ти интересен, може и да ме отсвириш далеч по безцеремонно.
Обърнах внимание на здравеопазването, понеже не го отбеляза. Отбеляза че за него държавата плаща, и че е част от осигуряването.
Ама...... не ти се обсъжда безплатното.....
Така или инак - 'дебатът ни' е посфактум. Едни пари бидеха изхарчени за много по честни от честни избори. "Левите" монополисти взеха власта, сега чакаме да се случи светлото бъдеще.
Вероятно във вид на Белене, до половин година, и други дребни, все такива хубусти.
така че - лека нощ!
Ако ще си лягаш.
ivan dimitrov
14-12-2021, 20:56
И вселената твърди че нещо бъркам. За това ми се дублира постът.
Въпреки това ще използвам ситуацията, да те върна над пресечната ни точка.
Виж какво си писал за шамаросването, какво написах аз и си прави изводите. То и с пандемията беше същото. Ту я има, ту я няма, зависи от предизборната ситуация.
Инак - с теб трайно имаме различни мнения по въпросът за контрол на транспорта. И то принципни.
ecotronic
14-12-2021, 21:04
Аз пък се питам, с какъв мотив една Канада би отказала да удовлетвори молбата на Петков. Вярно - законът е закон и трябва да се спазва. В случая, обаче, намирам, че Петков има най-малката вина в тая история.
А и за мен, не е толкова важна дървената пунктуалност на закона. Доста повече ме вълнува умственият потенциал на този човек, както и това, дали може или не може да бъде полезен на държавата ни.
ecotronic
14-12-2021, 21:15
Инак - с теб трайно имаме различни мнения по въпросът за контрол на транспорта. И то принципни.
Въпреки, че не се сещам, на какво базираш това си твърдение, различията са хубаво нещо.
ivan dimitrov
14-12-2021, 21:28
Аз пък се питам, с какъв мотив една Канада би отказала да удовлетвори молбата на Петков. Вярно - законът е закон и трябва да се спазва. В случая, обаче, намирам, че Петков има най-малката вина в тая история.
А и за мен, не е толкова важна дървената пунктуалност на закона. Доста повече ме вълнува умственият потенциал на този човек, както и това, дали може или не може да бъде полезен на държавата ни.
Аз пък съм сигурен, че ако всеки "тълкува' законът според собствените си моментни нужди, правова държава е невъзможна.
В моментът, в който в Конституцията пише че не може министър да е с двойно гражданство, то и Бог да иска да стане министър - няма право, освен ако не е само с Българско Гражданство. Ако ще е правова държава.
Вариянтът в който - "някой са по равни от други' сме го наблюдавали достатъчно дълго. Да сега нищо добро, освен за "по равните",
Въпреки, че не се сещам, на какво базираш това си твърдение, различията са хубаво нещо.
Различията са хубаво нещо, когато не касаят правилата. С теб сме били на различни позиции и по въпросът с дневните светлини, и по въпросът с "хранилките". А това са правила и е добре да сме на едно мнение. Защото най простата истина е - че ако правилата не се спазват, от тях няма никакъв смисъл. и даже са вредни.
ecotronic
14-12-2021, 21:32
Правовата държава е много хубаво нещо, но кел файда от правова държава, когато хора тънат в мизерия и мрат, като мухи?
Не си мисли, че с това си твърдение, заставам срещу закона. Просто, както в много случаи, така и сега, е редно да изберем по-малкото зло.
ivan dimitrov
14-12-2021, 21:56
Правовата държава е много хубаво нещо, но кел файда от правова държава, когато хора тънат в мизерия и мрат, като мухи?
Това не го очаквах! изненада ме!
Ами..... следващият ми въпрос е към всички революционери, които мислят че днешните са по малкото зло от вчерашните.
Що е то - https://www.eppo.europa.eu/bg/signal-za-prestplenie-do-evropeyskata-prokuratura
Ако сте наясно какво е това, то знаете ли колко сигнала Рашков е пратил там, след като прокуратурата му е крива?
Аз не зная. Ако все пак е подал няколко, любопитно ми е по колко ще има равръзка, някаква.
Очаквам да са 0(нула), щото освен приказки, в правовите държави обвиненията се и доказват. И имат последствия за престъпниците.
ecotronic
14-12-2021, 22:01
Нещо не си ме разбрал. Нямам в предвид това, че днешните са по-убави от вчерашните. Няма, как да твърдя такова нещо, след като ми липсва информацията за днешните.
Мисълта ми е, че е по-добре читав премиер, пък бил той и канадски гражданин (де юре) отколкото тъпак - кореняк.
ivan dimitrov
14-12-2021, 22:23
Нещо не си ме разбрал. Нямам в предвид това, че днешните са по-убави от вчерашните. Няма, как да твърдя такова нещо, след като ми липсва информацията за днешните.
Мисълта ми е, че е по-добре читав премиер, пък бил той и канадски гражданин (де юре) отколкото тъпак - кореняк.
За това трябва промяна в Конституцията, за която лично аз съм "на кантар". Настоящата го забранява.
След като нямаш информация, как знаеш че е читав, и си избрал по малкото зло?
Информацията която е налична е че е престъпник. Доказано според Конституционният Съд. Е, и според изборният кодекс, ама.....след предното.....
Та тоя господин, от екранът ти обясняваше че очаква едни милиони да изчезнат от ББР, защото не че кредите не се обслужват, не че не са обезпечени, ама....те едни фирми ще си прехвърлят активите......
И понеже тоя казва че другите са мутри, лоши и т.н.т. решаваш че е по малкото зло!?
След като нямаш информация, как знаеш че е читав, и си избрал по малкото зло?
По-добре да се пробва и да се види, че пак е зло от колкото да си стоиш на познатото зло.
Все едно да си малтретирана проститутка, някой да ти подава ръка за помощ и да не му знаеш задните мисли, и да останеш на текущия си сутеньор, защото новия може и той да те бие. Няма логика в това мислене.
ecotronic
15-12-2021, 17:15
Така де - трябва да им се даде малко време, пък после, ако трябва, пак ще си ги плюем, както, най-добре, си знаем. :)
ivan dimitrov
15-12-2021, 18:50
Все едно да си малтретирана проститутка, някой да ти подава ръка за помощ и да не му знаеш задните мисли, и да останеш на текущия си сутеньор, защото новия може и той да те бие. Няма логика в това мислене.
Нищо общо!
По скоро е все едно, да знаеш че тоя който ти подава ръка, пак си е оператор на биологични единици, ама понеже е нов, да избереш него, вместо да отидеш в полицията.
Наистина ми е интересно - ти вярваш ли че някой който не ебава Конституцията, ще създаде правова държава.
Или просто се надяваш?
Няма да се включвам в дебат, в който ще обсъждаме "духът на Конституцията".
Крайно време е законите да се спазват. Ако не - нека е анархия.
Или просто се надяваш?
По-добре да имаш надежда, вместо да си умреш без такава в мизерията. И без това ако надеждата не се олицетвори, пак ще си умреш в мизерията.
Същото както хората скачат от 20-тия етаж на горяща сграда. Ако си мислиш, че тези хора не осъзнават какво правят жестоко се лъжеш. Но надеждата си е надежда. И без това си умрял, надеждата те крепи и правиш рискован ход. По-лошо няма как да стане.
ivan dimitrov
15-12-2021, 19:23
Отново неудачно сравнение. Ти в мизерия ли живееш?
Не, обаче те другите....пенсионерите....
Същите тези пенсионери, дето и дарения правят даже.
Това е като да скочиш надолу, от 20-тия етаж, внесто половин метър напред, към пожарната стълба.
Надеждата не е лошо нещо. И да, рискът е неотменна част от животът, ама да скочиш от мостът от 300м., без въже с надеждата че водата ще умекоти ударът, не си е оферта.
Предлагам да престанем със сравненията, че нещо не ни се получава.
В крайна сметка, нещата допират до там - в правова държава ли искаме да живеем, или не.
Изглежда не. За това и ми е интересно - какво очакваме, встщност.
Като население на тая територия, имам предвид.
Иване, какви пет лева, каква конституция, каква правова държава и кой е спазваше до сега...?...хайде да погледнем реално.....след като доставчиците на пица идват по бързо у вас или където и да е, от полицията, линейката и пожарната нямаш думата....пожарната стълба не е на полувин метър, а на полувин километър когато тръгнеш да скачаш....да не ти се налага...
ivan dimitrov
18-12-2021, 20:14
Боби, доставчиците на пица са частна "институция'. другите, цитирани от теб - държавни. Това се опитвам да ти обясня от много време. ама... докато гледаш в "паничката на съседът", не виждаш как опоскват твоята. Щото гледаш в неправилната посока, гледаш към стълбата в другият край на улицата, а не към тая която аха-а-а да ти извади очите.
Ей такава конституция Бобка, дето се води Върховен Закон. Дето има специален съд, който решава - дадено действие съобразено ли е с нея, или не.
Докато ми задаваш тия въпроси, а не ме питаш - "абе....кой е пропуснал в Чл 309 (1) от НК, да напише че това не важи за Кирил Петков, все така ще си. И всички останали - заедно с теб.
В случаят те използвам за "събирателен образ", защото хората, колкото и да са различни - имат и общи признаци, по които могат да се групират.
Отново неудачно сравнение.
Щом казваш.
Гледай си само в твоя масраф, както очевидно правиш и всичко ще ти е наред.
Боби, доставчиците на пица са частна "институция'. другите, цитирани от теб - държавни. Това се опитвам да ти обясня от много време. ама... докато гледаш в "паничката на съседът", не виждаш как опоскват твоята. Щото гледаш в неправилната посока, гледаш към стълбата в другият край на улицата, а не към тая която аха-а-а да ти извади очите.
Ей такава конституция Бобка, дето се води Върховен Закон. Дето има специален съд, който решава - дадено действие съобразено ли е с нея, или не.
Докато ми задаваш тия въпроси, а не ме питаш - "абе....кой е пропуснал в Чл 309 (1) от НК, да напише че това не важи за Кирил Петков, все така ще си. И всички останали - заедно с теб.
В случаят те използвам за "събирателен образ", защото хората, колкото и да са различни - имат и общи признаци, по които могат да се групират.
Частна институция, която си плаща данаците на държавната институция.....предубеден си за Кирил Петков....на едно правителство се дават мисля 100 дни и след това се дават оценки, а ти от третия ден, и тия сравнения дето ги даваме сега са излишни.
ivan dimitrov
19-12-2021, 15:44
....предубеден си за Кирил Петков.....
Точно така. Интересно ми е защо ти не си. За останалите двама в тоя дебат, съм сигурен че ще потърсят отговор на въпросите които задавам, публично(тук) а и на себе си. интерсът от дебатът ми е свързан с теб, конкретно. Защо не си предубеден, след като тоя човек, доказано нарушава законите? Мислиш че понеже е българският Джон Траволта, утре ще си милионер, Мислиш че данъците от достойният ти труд, трябва да отидат за безсмислените машини за гласуване, та да дойде той на власт? Мислиш че "справедливият сплескан данък" те устройва, понеже плащаш пропорционално на монополистите. Нещо друго! ?
Опа!
Може би мислиш, че като за него попълването на документ с невярно съдържание, не води до последици(правни), и ти ще се разминеш с такива. Съвет - не попълвай документ с невярно съдържание.
Най интересно ми е, защо мислиш че нямам думата? Колкото и безсмислен да е тоя дебат, не си ти тоя, който раздава правото на глас. Защо твърдиш че нямам думата? Ама честно.
ecotronic
19-12-2021, 16:52
Да разбирам ли, че ако имаме за премиер някой, който, преди да стане премиер, е бил изряден пред закона, утре ще съм милионер? :tooth:
Честно казано, не ми пука, дали, канадец, баба Меркел или някой марсианец ще дойде да ни управлява, стига да работи, както се очаква.
ivan dimitrov
19-12-2021, 17:05
Ами не. Разбирай че ако някой преди да стане премиер, е изряден, след като дойде на власт, има шанс(някакъв) да имаме държава.
Обаче, след като главният прокурор е "под обсада", понеже е решил да проверява сигнал в президенството. След като някой който е нарушил Конституцията и съответно след като прокуратурата не намира доказателства за престъпление, поради несъвършеният закон, тоя някой е премиер - държавата се отлага.
Имам предвид правова държава. Диктатура на пролетариатът вече знаем какво е.
ecotronic
19-12-2021, 17:12
Ами не. Разбирай че ако някой преди да стане премиер, е изряден, след като дойде на власт, има шанс(някакъв) да имаме държава.
Да разбирам ли, че при противното, нямаме никакъв шанс?
Освен че, шансът за който говориш, никак не е гарантиран, ами вече имаме и неприятен опит. Да припомням ли Виденов и Орешарски?
ivan dimitrov
19-12-2021, 17:23
Е, ами нали за това иде реч. Гаранция за успех - никаква, никога. За фиаско, при закононарушител Премиер(че и Президент) - пълна.
В моментът и аз, също като един виден рапър, не вярвам в прокуратурата. Защо да очаквам, други да вярват в нея?
Уловката е - като я сменят тия, ще и вярвам още по малко, понеже "не ги бръсне' законът.
ecotronic
19-12-2021, 17:38
Ясно. Сега чакаме фиаското :tooth:
ivan dimitrov
19-12-2021, 17:53
Ясно. Сега чакаме фиаското :tooth:
Не бе! Първо ще дочакаме ББР да вземе да раздава кредити само на малкият и среден бизнес. После ще се намесим на пазарът на електромобили. Вероятно ще изкопаем Белене и...чак тогава фиаското ше дооооди.
Установих че отново съм в грешка. Би ли ми отговорил - видя ли какво пише в член 309 от наказателният кодекс? Приключвам с темата, така или инак.
alfa racer GTA
19-12-2021, 21:31
Написаното в този член не се отнася за нито един кандидат за министър, включително и министър председател поради празнота в законодателството.А "празнотата" е поради липсата не само на качествени юристи, а изобщо на юристи в народните събрания от последните 30 години и поради "липсата"/не използването на другата възможност когато няма юристи с опит избрани за народни представители - заплащане на юристи като консултанти при създаването на законодателството.Така нито избирателя избира юристи за народното събрание, нито избраните народни представители не юристи използват парите за консултанти юристи с опит за създаването на закони...
Все едно да ми се е развалила 159-ката и да отида при ...готвач да ми я диагностицира и поправя...И дори избирателя да ми даде пари с които да отида при автомонтьор/автосервиз които да направят диагностика и да ремонтират, ама аз вместо това "да пиша роднините автомонтьори/автосервиз", да им "зачисля" едно 2000лв на месец като "съветници/консултанти" и да чакам 159ката да ми я ремонтират точно тази рода която хал хабер си няма от ремонт на автомобили...
Ми може и да дочакам...
Ще продължава да пати избирателя/народа, докато не се случи това е което е нормално и се случва в напредналите държави.
Дори прокуратурата да внесе обвинение в съда против Кирил Петков, съда ще го оправдае.Длъжен е да го оправдае според действащата Конституция, НК и НПК.
С други думи "случаят Кирил Петков като (кандидат и)министър не касае само него, а всички като него.Касае и избирателя, ама хем го касае, хем не го касае...
Ако питат избирателя "не го касае", а на практика "го касае много яко" щото накрая той плаща сметката...
ivan dimitrov
19-12-2021, 22:17
Написах че приключвам с темата, не че съм приключил.
Може ли малко по подробно за тая 'празнина"?
Щото....то когато казусът Петков изплува, той вече беше министър. Та... къде пише че министър, не може да бъде преследван по чл. 309?
alfa racer GTA
19-12-2021, 22:42
Lex imperat, non docet.
И аз така.
Явно е там където не си чел.
П.П.
Поздрав за всички в темата:
https://www.youtube.com/watch?v=tZGylw7h_Qw&t=8s
ivan dimitrov
19-12-2021, 22:54
Явно е там където не си чел.
Явно, но не би ли ме побутнал малко в правилната посока?
Както и да е, айде и аз да поздравя https://www.youtube.com/watch?v=HbokBTEBEOE
Точно така. Интересно ми е защо ти не си. За останалите двама в тоя дебат, съм сигурен че ще потърсят отговор на въпросите които задавам, публично(тук) а и на себе си. интерсът от дебатът ми е свързан с теб, конкретно. Защо не си предубеден, след като тоя човек, доказано нарушава законите? Мислиш че понеже е българският Джон Траволта, утре ще си милионер, Мислиш че данъците от достойният ти труд, трябва да отидат за безсмислените машини за гласуване, та да дойде той на власт? Мислиш че "справедливият сплескан данък" те устройва, понеже плащаш пропорционално на монополистите. Нещо друго! ?
Опа!
Може би мислиш, че като за него попълването на документ с невярно съдържание, не води до последици(правни), и ти ще се разминеш с такива. Съвет - не попълвай документ с невярно съдържание.
Най интересно ми е, защо мислиш че нямам думата? Колкото и безсмислен да е тоя дебат, не си ти тоя, който раздава правото на глас. Защо твърдиш че нямам думата? Ама честно.
Ами просто спорим бе Иване....да казах ти, че нямаш думата защото се захвана за това двойно гражданство....тоез ония с единичното(Винету) спазваше законите или не...я кажи..?....хайде да не наблягаме на правото, защото съдебната ни система е пълен аут, от как се помня....по прости и елементарни разсъждения в тая тема от мойте няма, но по някой път ми е трудно да те разбера...разсъждаваш като баш депутат....много приказаваш, но нищо не казваш.....ако ме разбираш.....и закачаш на куката една дума или цитат, но не и цялата мисъл на този с който спориш....
ivan dimitrov
20-12-2021, 00:10
Ами просто спорим бе Иване....да казах ти, че нямаш думата защото се захвана за това двойно гражданство....тоез ония с единичното(Винету) спазваше законите или не...я кажи..?....хайде да не наблягаме на правото, защото съдебната ни система е пълен аут, от как се помня....по прости и елементарни разсъждения в тая тема от мойте няма, но по някой път ми е трудно да те разбера...разсъждаваш като баш депутат....много приказаваш, но нищо не казваш.....ако ме разбираш.....и закачаш на куката една дума или цитат, но не и цялата мисъл на този с който спориш....
Ще започна от тук, защо искаш да махнеш Винету? Щото според теб не спазва законите!? Кога и кой закон е нарушил(доказано) - посочи ми и няма да се налага да ми взимаш думата.
Зарязваме това, допускаме че е нарушил всички възможни закони, просто това трябва да се докаже. Та....пращаш в парламента някой, който доказано е нарушил поне два закона, за краткото си пребиваване в политиката. за да докаже че Винету, за 12г е нарушил всички!? И това те устройва, въпреки че тоя, на който се доверяваш те баламосва откровено!?
Боли ма к колко гражданства има, е имал, ще има. Или е престъпник, или некадърен престъпник. Ти си избери. И това, щото непознаването на законите, не оправдава нарушаването им.
Изчакай колегата да ти сподели според кой закон, министър може да нарушава законът. За оная "празнина" иде реч. Дето е пряко свързана с капацитет ми, помниш ли? Тогава когато спорихме за офшорките. Е, отвориха Кутията на Пандора и от там изпълзя ......едно голямо......НИЩО. И то ще броди по земята, докато навсякъде не приемат подобен на нашият закон за офшорките. Как са ония 10 процента, виждаш ли ги още?
Коя ти мисъл искаш да закача на куката, цялата?
Ще започна от тук, защо искаш да махнеш Винету? Щото според теб не спазва законите!? Кога и кой закон е нарушил(доказано) - посочи ми и няма да се налага да ми взимаш думата.
Зарязваме това, допускаме че е нарушил всички възможни закони, просто това трябва да се докаже. Та....пращаш в парламента някой, който доказано е нарушил поне два закона, за краткото си пребиваване в политиката. за да докаже че Винету, за 12г е нарушил всички!? И това те устройва, въпреки че тоя, на който се доверяваш те баламосва откровено!?
Боли ма к колко гражданства има, е имал, ще има. Или е престъпник, или некадърен престъпник. Ти си избери. И това, щото непознаването на законите, не оправдава нарушаването им.
Изчакай колегата да ти сподели според кой закон, министър може да нарушава законът. За оная "празнина" иде реч. Дето е пряко свързана с капацитет ми, помниш ли? Тогава когато спорихме за офшорките. Е, отвориха Кутията на Пандора и от там изпълзя ......едно голямо......НИЩО. И то ще броди по земята, докато навсякъде не приемат подобен на нашият закон за офшорките. Как са ония 10 процента, виждаш ли ги още?
Коя ти мисъл искаш да закача на куката, цялата?
За тебе всички са бракониери или греша...не така....при Винету за едни има закони, за други не....и преди него е същото.....по тази тема има да спорим цял живот и няма да ни стигне.....само ти ли не разбра, че спазването на законите у нас е избирателно.....та в тоя ред на мисли, се захвана за нарушение, преди даденият човек да е свършил нещо....нали ти казах, дай му 100 дена и тогава го кори...а не да му дадеш 12 години и пак да го защитаваш...след като през това време той е ковал законите в своя изгода...
ivan dimitrov
20-12-2021, 00:27
Е, сега вече приключих с темата.
На съдът всичко е ясно! Моля - да влезе убитият!
Е, сега вече приключих с темата.
На съдът всичко е ясно! Моля - да влезе убитият!
Крайно време е...:)))...той и Бойко приключи с власта...:)...правосъдието отдавна е заспало за такива като него, това си личи и от избирателната активност, омразата един към друг така се е насадила във времето, че трудно ще бъде изкоренена....
Да Живее България...
п.п...ако си ме разбрал Наздраве, ако не, с Здраве си остани...;)
Абе тя работата стана малко "Де го чукаш,пък то де се пука".
Ама сме с нови балерини вече.Все бели лебеди.Чакаме първо действие.
Та тва е како Сийке,да правят, каквото си щат. Наш Груйо тъй дума:
-Във всяка къща - и наредба, всяка коза - за свой крак. Кой както иска, тъй да я кара!
П.С. Присъединявам се към набора с едно ТТ (червено рубин органик-са това "органик " било модерно) ,защото всички знаем ,че Съединението прави Силата-Наздраве и нека Силата бъде с Вас!
Но иначе Ванчо когато си е прав ,прав е,според мен де ...