View Full Version : Обратна съвместимост на волани / седалки
Здравейте,
Сега ще ви застрелям с един интересен въпрос. Някой пробвал ли е да сложи волан от ГТВ на 145/146? Намерих нова кола за занимание и да ми върши работа, а волана ме дразни. Много ми харесваше едно време махагоновия волан на 156-цата ми, ама от 156 воланите не са съвместими със 146, както вече видях в една тема.
Също така шофьорската седалка е "избушена" и позицията на сядане е малко накриво, та седалка от 156 ще стане ли с преправяне на релсите?
Scrapera
09-05-2018, 23:50
Имаш много по-голям шанс с волан от 156, 147, GT от колкото с волан от 166/164/GTV - нямаш шанс.
Интересно... Защото изрових една стара тема днес, в която пишеше, че волан от 156 на 146 няма как да стане. ПРедполагам с преправяне и custom фланци има как, ама си е занимавка. А иначе любимия ми волан е махагон от 156.
Ако имаш повече опит с подобно напасване, ще се радвам да го споделиш :) Или поне да доразвиеш тезата, защо мислиш че е по-лесно с волан от 156
bobi1997
10-05-2018, 07:09
А махагонов волан от 155?
Пак е вариант, въпросът е колко лесно пасва волан от 155 на 146 :)
bobi1997
10-05-2018, 14:51
Ами с оглед на това, че и двете коли са на Типо платформата и са от сходни години, и споделят много компоненти бих се обзаложил, че са напълно взаимозаменяеми. Но все пак докато не се провери с един волан от 155 да се сложи на 145 няма как да се разбере със сигурност.
Май си прав колега, това за платформата не го знаех като инфо. Но намерих момо волан в ebay и продавача пише, че става за 155, 145, 146. Е, цената за махагонов момо волан е 174$, ама да се надяваме, че по моргите у нас ще намеря нещо :)
Иначе за седалките предполагам е същото положението, ама там ще търся от 156 плюш, че са ми хем удобни, хем няма да ме натоварят с цена. Ще трябва само да преправям релси.
vankata_ll
10-05-2018, 16:37
Виждал съм волан от 147-ца сложен на 146, както и волан от 145/146 сложен на 155-ца. Тоест е възможно, но не познавам нито един от двамата, за да ги попитам как е станало. Успех.
bobi1997
10-05-2018, 17:27
Май си прав колега, това за платформата не го знаех като инфо. Но намерих момо волан в ebay и продавача пише, че става за 155, 145, 146. Е, цената за махагонов момо волан е 174$, ама да се надяваме, че по моргите у нас ще намеря нещо :)
Иначе за седалките предполагам е същото положението, ама там ще търся от 156 плюш, че са ми хем удобни, хем няма да ме натоварят с цена. Ще трябва само да преправям релси.
Салон от 155 на 146 би трябвало да става без преправяне на релсите. Също така и от Делта 2, но с 4 врати. Общо взето за салоните са така нещата - Дедра, Делта 4-врати, 155, 146 са напълно взаимозаменяеми. Същото важи и за Делта 2-врати 145, а даже не знам дали и от ГТВ не стават директно на 145.
В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех! :crazy:
Scrapera
10-05-2018, 19:10
Колегата даде страхотна идея за волан от 155.
155 е най-близо до 145/146. Все пак визуално превключвателя на мигачите е почти същия.
Относно Типо платформата, ГТВ също е на Типо платформа, но превключвателя за мигачите е съвсем различен тип (164).
Воланът е на конус, и дори след минимално стягане, трябва да се сваля със скоба, или с бой, точно както на 164/166.
Лентовия кабел на ГТВ-то също е много близо до 164/166, и много далеч от 147/156.
Имам махагонов волан с еърбег от 155, който мога да ти предоставя за проба.
Колегата даде страхотна идея за волан от 155.
155 е най-близо до 145/146. Все пак визуално превключвателя на мигачите е почти същия.
Относно Типо платформата, ГТВ също е на Типо платформа, но превключвателя за мигачите е съвсем различен тип (164).
Воланът е на конус, и дори след минимално стягане, трябва да се сваля със скоба, или с бой, точно както на 164/166.
Лентовия кабел на ГТВ-то също е много близо до 164/166, и много далеч от 147/156.
Имам махагонов волан с еърбег от 155, който мога да ти предоставя за проба.
Ако продаваш махагоновия волан с бега от 155-цата направо да се разберем на ЛС за цена, колега.
В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех!
Мислех даже само с предните 2 седалки да мина, защото шофьорската в момента е избушена и ми е неудобна просто, а от всички коли които съм карал досега на 156-цата ми плюша ми беше най-удобен. Може и да е носталгия просто, тъй като ми беше 1-вия автомобил. Но и за Дедра салон ще се огледам, Рекаро звучи също като нещо комфортно :)
vankata_ll
11-05-2018, 13:32
https://www.olx.bg/ad/mahagonov-volan-momo-CID360-ID7fElD.html#cc5e25f7fc
Ето още тема за размисъл.
Да, това наистина е тема за размисъл, защото в една тема от нашия форум изрових мнение, че волан от 156 не става за 146. Може в обявата да са объркали и да са искали да напишат 147? За 147 100% ще пасне.
ivopifeca
11-05-2018, 20:22
Салон от 155 на 146 би трябвало да става без преправяне на релсите. Също така и от Делта 2, но с 4 врати. Общо взето за салоните са така нещата - Дедра, Делта 4-врати, 155, 146 са напълно взаимозаменяеми. Същото важи и за Делта 2-врати 145, а даже не знам дали и от ГТВ не стават директно на 145.
В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех! :crazy:Евала,Бобка.
bobi1997
11-05-2018, 22:37
Мислех даже само с предните 2 седалки да мина, защото шофьорската в момента е избушена и ми е неудобна просто, а от всички коли които съм карал досега на 156-цата ми плюша ми беше най-удобен. Може и да е носталгия просто, тъй като ми беше 1-вия автомобил. Но и за Дедра салон ще се огледам, Рекаро звучи също като нещо комфортно :)
От Делта 2-ра серия е салонът, само че. Не от Дедра. Ето това е: https://www.google.bg/search?q=lancia+delta+hf+hpe+recaro+seats&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjV1Z-Asv7aAhXjQJoKHQEuDv0Q_AUICigB&biw=1366&bih=672#imgrc=WKUbG75tCkD2kM:
Аз честно казано доста италианки съм пробвал до сега и на неудобен салон не съм се натъквал. Но си зависи от човека и предпочитанията де. Щото има по-едрички хора, на които не им е комфортно в такова Рекаро и ги ръби.
Иначе имам салон от старата ми 146, който е почти без никакви забележки и се нуждае само от едно пране, че си прашлясва на село. Ако имаш интерес пиши ще се разберем за цена на мен и без друго не ми трябва, но имай предвид, че е от сивите плюшени от боксерите 95-96 г.
Евала,Бобка.
;)
От Делта 2-ра серия е салонът, само че. Не от Дедра. Ето това е: https://www.google.bg/search?q=lancia+delta+hf+hpe+recaro+seats&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjV1Z-Asv7aAhXjQJoKHQEuDv0Q_AUICigB&biw=1366&bih=672#imgrc=WKUbG75tCkD2kM:
Аз честно казано доста италианки съм пробвал до сега и на неудобен салон не съм се натъквал. Но си зависи от човека и предпочитанията де. Щото има по-едрички хора, на които не им е комфортно в такова Рекаро и ги ръби.
Иначе имам салон от старата ми 146, който е почти без никакви забележки и се нуждае само от едно пране, че си прашлясва на село. Ако имаш интерес пиши ще се разберем за цена на мен и без друго не ми трябва, но имай предвид, че е от сивите плюшени от боксерите 95-96 г.
;)
Много благодаря за предложението, ама след като видях това якото Рекаро ми се иска да си намеря такова, та дори и само за отпред. Много удобно ми изглежда, а аз много обичам салони с по-голяма странична опора. Защото като се поотпусна с Ti-ката предполагам ще си я карам подобаващо бързо в завоите. Единствените ми опасения са, че няма да намеря подобно салонче много лесно :)
bobi1997
11-05-2018, 23:13
Това Рекаро точно е уникално. Като седнеш и те обхваща отвсякъде, удобно, бе голям кеф. За визията въобще не коментирам - без да казвам силна дума това е един от най-красивите салони за лек автомобил въобще. Отдавна да съм боднал такова ако не държах интериора да си ми е заводски.
Иначе може и да ти отнеме време, защото са редки сравнително, но си струва да потърсиш. Като жокер мога да ти кажа от кои точно коли да го търсиш. Категорично Ланча Делта 2-ра серия с 4-ри врати (освен ако не искаш да преправяш релси, макар че за този салон си струва :hehehm:), като модификациите са следните:
-2.0 Turbo
-2.0 16v
-1.8 16v V.V.T.
, като при последните 2 е според нивото на оборудване, но се срещат. Това за 4-вратите. При 2-вратите съм го срещал дори и на turbodiesel.
Успех с търсенето!
Това Рекаро точно е уникално. Като седнеш и те обхваща отвсякъде, удобно, бе голям кеф. За визията въобще не коментирам - без да казвам силна дума това е един от най-красивите салони за лек автомобил въобще. Отдавна да съм боднал такова ако не държах интериора да си ми е заводски.
Иначе може и да ти отнеме време, защото са редки сравнително, но си струва да потърсиш. Като жокер мога да ти кажа от кои точно коли да го търсиш. Категорично Ланча Делта 2-ра серия с 4-ри врати (освен ако не искаш да преправяш релси, макар че за този салон си струва :hehehm:), като модификациите са следните:
-2.0 Turbo
-2.0 16v
-1.8 16v V.V.T.
, като при последните 2 е според нивото на оборудване, но се срещат. Това за 4-вратите. При 2-вратите съм го срещал дори и на turbodiesel.
Успех с търсенето!
Много благодаря, както и за подробната информация :bowdown:
Здравейте,
Като изчетох набързо темата стигнахте от волани до седалки и Ланчии. Аз си смених ръчлетата на чистачките и мигачите от една Делта, че светат.
Въпроса ми е седалките от GTV да ли ша станат на 145?
И не разбрах за 145ца какви волани стават в крайна сметка?
Проверено,
волан от 156-ца на 145, plug and play, не става.
Трябват маймуджолъци.
Благодаря за вниманието