Log in

View Full Version : Обратна съвместимост на волани / седалки

SwappeR
09-05-2018, 18:20
Здравейте,
Сега ще ви застрелям с един интересен въпрос. Някой пробвал ли е да сложи волан от ГТВ на 145/146? Намерих нова кола за занимание и да ми върши работа, а волана ме дразни. Много ми харесваше едно време махагоновия волан на 156-цата ми, ама от 156 воланите не са съвместими със 146, както вече видях в една тема.

Също така шофьорската седалка е "избушена" и позицията на сядане е малко накриво, та седалка от 156 ще стане ли с преправяне на релсите?

Scrapera
09-05-2018, 23:50
Имаш много по-голям шанс с волан от 156, 147, GT от колкото с волан от 166/164/GTV - нямаш шанс.

SwappeR
10-05-2018, 00:56
Интересно... Защото изрових една стара тема днес, в която пишеше, че волан от 156 на 146 няма как да стане. ПРедполагам с преправяне и custom фланци има как, ама си е занимавка. А иначе любимия ми волан е махагон от 156.

Ако имаш повече опит с подобно напасване, ще се радвам да го споделиш :) Или поне да доразвиеш тезата, защо мислиш че е по-лесно с волан от 156

bobi1997
10-05-2018, 07:09
А махагонов волан от 155?

SwappeR
10-05-2018, 13:09
Пак е вариант, въпросът е колко лесно пасва волан от 155 на 146 :)

bobi1997
10-05-2018, 14:51
Ами с оглед на това, че и двете коли са на Типо платформата и са от сходни години, и споделят много компоненти бих се обзаложил, че са напълно взаимозаменяеми. Но все пак докато не се провери с един волан от 155 да се сложи на 145 няма как да се разбере със сигурност.

SwappeR
10-05-2018, 16:32
Май си прав колега, това за платформата не го знаех като инфо. Но намерих момо волан в ebay и продавача пише, че става за 155, 145, 146. Е, цената за махагонов момо волан е 174$, ама да се надяваме, че по моргите у нас ще намеря нещо :)

Иначе за седалките предполагам е същото положението, ама там ще търся от 156 плюш, че са ми хем удобни, хем няма да ме натоварят с цена. Ще трябва само да преправям релси.

vankata_ll
10-05-2018, 16:37
Виждал съм волан от 147-ца сложен на 146, както и волан от 145/146 сложен на 155-ца. Тоест е възможно, но не познавам нито един от двамата, за да ги попитам как е станало. Успех.

bobi1997
10-05-2018, 17:27
Май си прав колега, това за платформата не го знаех като инфо. Но намерих момо волан в ebay и продавача пише, че става за 155, 145, 146. Е, цената за махагонов момо волан е 174$, ама да се надяваме, че по моргите у нас ще намеря нещо :)

Иначе за седалките предполагам е същото положението, ама там ще търся от 156 плюш, че са ми хем удобни, хем няма да ме натоварят с цена. Ще трябва само да преправям релси.

Салон от 155 на 146 би трябвало да става без преправяне на релсите. Също така и от Делта 2, но с 4 врати. Общо взето за салоните са така нещата - Дедра, Делта 4-врати, 155, 146 са напълно взаимозаменяеми. Същото важи и за Делта 2-врати 145, а даже не знам дали и от ГТВ не стават директно на 145.

В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех! :crazy:

Scrapera
10-05-2018, 19:10
Колегата даде страхотна идея за волан от 155.
155 е най-близо до 145/146. Все пак визуално превключвателя на мигачите е почти същия.
Относно Типо платформата, ГТВ също е на Типо платформа, но превключвателя за мигачите е съвсем различен тип (164).
Воланът е на конус, и дори след минимално стягане, трябва да се сваля със скоба, или с бой, точно както на 164/166.
Лентовия кабел на ГТВ-то също е много близо до 164/166, и много далеч от 147/156.
Имам махагонов волан с еърбег от 155, който мога да ти предоставя за проба.

SwappeR
11-05-2018, 10:40
Колегата даде страхотна идея за волан от 155.
155 е най-близо до 145/146. Все пак визуално превключвателя на мигачите е почти същия.
Относно Типо платформата, ГТВ също е на Типо платформа, но превключвателя за мигачите е съвсем различен тип (164).
Воланът е на конус, и дори след минимално стягане, трябва да се сваля със скоба, или с бой, точно както на 164/166.
Лентовия кабел на ГТВ-то също е много близо до 164/166, и много далеч от 147/156.
Имам махагонов волан с еърбег от 155, който мога да ти предоставя за проба.

Ако продаваш махагоновия волан с бега от 155-цата направо да се разберем на ЛС за цена, колега.

В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех!

Мислех даже само с предните 2 седалки да мина, защото шофьорската в момента е избушена и ми е неудобна просто, а от всички коли които съм карал досега на 156-цата ми плюша ми беше най-удобен. Може и да е носталгия просто, тъй като ми беше 1-вия автомобил. Но и за Дедра салон ще се огледам, Рекаро звучи също като нещо комфортно :)

vankata_ll
11-05-2018, 13:32
https://www.olx.bg/ad/mahagonov-volan-momo-CID360-ID7fElD.html#cc5e25f7fc

Ето още тема за размисъл.

SwappeR
11-05-2018, 17:07
Да, това наистина е тема за размисъл, защото в една тема от нашия форум изрових мнение, че волан от 156 не става за 146. Може в обявата да са объркали и да са искали да напишат 147? За 147 100% ще пасне.

ivopifeca
11-05-2018, 20:22
Салон от 155 на 146 би трябвало да става без преправяне на релсите. Също така и от Делта 2, но с 4 врати. Общо взето за салоните са така нещата - Дедра, Делта 4-врати, 155, 146 са напълно взаимозаменяеми. Същото важи и за Делта 2-врати 145, а даже не знам дали и от ГТВ не стават директно на 145.

В твоя случай, след като си решил да подменяш салона и да не си е заводския аз бих заложил на Рекаро алкантара от 4-врата Делта 2 серия. Уникалният салон е това, но това си е мое мнение все пак..Успех! :crazy:Евала,Бобка.

bobi1997
11-05-2018, 22:37
Мислех даже само с предните 2 седалки да мина, защото шофьорската в момента е избушена и ми е неудобна просто, а от всички коли които съм карал досега на 156-цата ми плюша ми беше най-удобен. Може и да е носталгия просто, тъй като ми беше 1-вия автомобил. Но и за Дедра салон ще се огледам, Рекаро звучи също като нещо комфортно :)

От Делта 2-ра серия е салонът, само че. Не от Дедра. Ето това е: https://www.google.bg/search?q=lancia+delta+hf+hpe+recaro+seats&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjV1Z-Asv7aAhXjQJoKHQEuDv0Q_AUICigB&biw=1366&bih=672#imgrc=WKUbG75tCkD2kM:

Аз честно казано доста италианки съм пробвал до сега и на неудобен салон не съм се натъквал. Но си зависи от човека и предпочитанията де. Щото има по-едрички хора, на които не им е комфортно в такова Рекаро и ги ръби.

Иначе имам салон от старата ми 146, който е почти без никакви забележки и се нуждае само от едно пране, че си прашлясва на село. Ако имаш интерес пиши ще се разберем за цена на мен и без друго не ми трябва, но имай предвид, че е от сивите плюшени от боксерите 95-96 г.

Евала,Бобка.
;)

SwappeR
11-05-2018, 23:01
От Делта 2-ра серия е салонът, само че. Не от Дедра. Ето това е: https://www.google.bg/search?q=lancia+delta+hf+hpe+recaro+seats&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjV1Z-Asv7aAhXjQJoKHQEuDv0Q_AUICigB&biw=1366&bih=672#imgrc=WKUbG75tCkD2kM:

Аз честно казано доста италианки съм пробвал до сега и на неудобен салон не съм се натъквал. Но си зависи от човека и предпочитанията де. Щото има по-едрички хора, на които не им е комфортно в такова Рекаро и ги ръби.

Иначе имам салон от старата ми 146, който е почти без никакви забележки и се нуждае само от едно пране, че си прашлясва на село. Ако имаш интерес пиши ще се разберем за цена на мен и без друго не ми трябва, но имай предвид, че е от сивите плюшени от боксерите 95-96 г.

;)

Много благодаря за предложението, ама след като видях това якото Рекаро ми се иска да си намеря такова, та дори и само за отпред. Много удобно ми изглежда, а аз много обичам салони с по-голяма странична опора. Защото като се поотпусна с Ti-ката предполагам ще си я карам подобаващо бързо в завоите. Единствените ми опасения са, че няма да намеря подобно салонче много лесно :)

bobi1997
11-05-2018, 23:13
Това Рекаро точно е уникално. Като седнеш и те обхваща отвсякъде, удобно, бе голям кеф. За визията въобще не коментирам - без да казвам силна дума това е един от най-красивите салони за лек автомобил въобще. Отдавна да съм боднал такова ако не държах интериора да си ми е заводски.

Иначе може и да ти отнеме време, защото са редки сравнително, но си струва да потърсиш. Като жокер мога да ти кажа от кои точно коли да го търсиш. Категорично Ланча Делта 2-ра серия с 4-ри врати (освен ако не искаш да преправяш релси, макар че за този салон си струва :hehehm:), като модификациите са следните:
-2.0 Turbo
-2.0 16v
-1.8 16v V.V.T.
, като при последните 2 е според нивото на оборудване, но се срещат. Това за 4-вратите. При 2-вратите съм го срещал дори и на turbodiesel.
Успех с търсенето!

SwappeR
11-05-2018, 23:23
Това Рекаро точно е уникално. Като седнеш и те обхваща отвсякъде, удобно, бе голям кеф. За визията въобще не коментирам - без да казвам силна дума това е един от най-красивите салони за лек автомобил въобще. Отдавна да съм боднал такова ако не държах интериора да си ми е заводски.

Иначе може и да ти отнеме време, защото са редки сравнително, но си струва да потърсиш. Като жокер мога да ти кажа от кои точно коли да го търсиш. Категорично Ланча Делта 2-ра серия с 4-ри врати (освен ако не искаш да преправяш релси, макар че за този салон си струва :hehehm:), като модификациите са следните:
-2.0 Turbo
-2.0 16v
-1.8 16v V.V.T.
, като при последните 2 е според нивото на оборудване, но се срещат. Това за 4-вратите. При 2-вратите съм го срещал дори и на turbodiesel.
Успех с търсенето!

Много благодаря, както и за подробната информация :bowdown:

martyny
11-08-2020, 20:08
Здравейте,

Като изчетох набързо темата стигнахте от волани до седалки и Ланчии. Аз си смених ръчлетата на чистачките и мигачите от една Делта, че светат.
Въпроса ми е седалките от GTV да ли ша станат на 145?
И не разбрах за 145ца какви волани стават в крайна сметка?

martyny
20-08-2020, 01:37
Проверено,
волан от 156-ца на 145, plug and play, не става.
Трябват маймуджолъци.

Благодаря за вниманието