Ей сега ще натежи малко. Няма начин! :respect:
Printable View
Ей сега ще натежи малко. Няма начин! :respect:
Вече си стана на истинска кола за писта евала :)
Кейджа е добре направен и най-важото както трябва за тая база. Аз ще съм със същия или подобен вариант. :)
На скоро слушах, че коланите се закачат на ролбара ако стане нещо да не усучеш и :mf_Flush:...
Гледам и в алфата са както трябва. Долу къде са закачени?
Страхотна е :)
Какво не бих дал да я покарам.
браво колега радва на MAX я кажи колко кончета са в крайна сметка
Страхотна :) :) :) поздрави и много безаварийни :)
Колата е невероятна. :rosso_spider:
Резутата от Серес - 1:36.5
За пореден път се връщам от писта с подобрено време, въпреки по-голямото тегло на колата (1000 кг). Мисля, че сме близо до възможностите на колата в тоя и вид. С хубави пистови гуми може би над средно 1:35.... но трябва да се пробва. Иначе 117 обиколки на пистата!!!! Пистата е 3.2 км.
Като някакво сравнение (просто бегла представа без да се взима предвид метеорологична обстановка и прочие) времената от клас до 1600 кубика (А6, С1600 и Х2), от миналата година БФАС, като моята кола попада в клас Х2. Да не се пренебрегва, че уменията на пилотите от шампионата са над моите.
Attachment 91808
Attachment 91809
Attachment 91810
Attachment 91811
Благодарности на всички, които ми помагат за състезанията и колата. Мисля моята кола е доказателство за това как с постоянство, без излишни разходи с нормална кола се постигат резултати и най-важното несравнимо удоволствие.
Ники сам знаещ, че едно е да си в киреча на писта в шампионата, друго е да се борим с коли, които пречат на пистата. Опита си е опит, незаменим е. А и ние гоним една добра обиколка :).
Факт е и че състезанието от шампионата е 12 обиколки, само, а мисля с въртях равни обиколи в такъв период без проблеми.
Много си прав ;) Едно е при почти чиста писта да се поддържа постоянно темпо със сравнително равни обиколки(което никак не е лесно) а е друго в пряка битка срещу всички,подготвени мотивирани и излезли на макс.
Поздравления за постоянството,радва 145-та ;)
Добавката на предната броня от какво е ?
може и да я пробвате 1-2 състезания в родния шампинат няма лошо хем ще се види кой колко кара :) ако имаш резервни ламарини де ..
Добавката май е от немец :) дали не е от сеат незнам
Евала :)
Като ти гледам подписа се чудя, 75 на такава писта дали е с предимство пред 145 (задно и килограми)?
Фактите показват, че
Тази 75-ца във фабричен вид (само рязани пружини) дава
1:03 и нещо си без проблеми (време дадено по време на състезание за издръжливост след над 1 час на пистата с нормални гуми),
а от последния трак дей част от класирането е такава:
7 Николай Димитров Alfa Romeo 145 1.9 JTD 01:01.56
8 Делян Генов Alfa Romeo 145 1.9 JTD 01:01.98
9 Любомир Григоров Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16v 01:03.14
10 Любомир Денчев Alfa Romeo 145 2.0 16V Turbo 01:03.25
11 Иван Цветков Lancia Dedra HF Integrale 2.0 16v Turbo 01:03.72
12 Даниел Денчев Alfa Romeo 145 2.0 16V Turbo 01:03.89
13 Костадин Стойнов Alfa Romeo 156 2.4 JTD 01:04.22
14 Радослав Христов Alfa Romeo 145 QV 01:04.40
15 Иван Сираков Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 01:04.82
16 Теодор Соколов Alfa Romeo 145 QV 01:05.24
като най-бързата 145 така да се каже фабрична е на Радослав Христов.
Изводите всеки сам може да си ги направи. От тук на там зависи какво се влага в колата. Но от завода нещата що се касае за писта поне за мен са за 75-цата.
75-цата е 1.8 с карбове!!!!!
За пилотски умение моля да не се коментира, защото и тримата къде караме 75-цата даваме равни времена.
Ще видим проектаджийските 75-ци как ще вървят, но така или иначе задното си е поне секунда надолу пред равностойните нему коли като кила и мощност на Калояново.....
.... но максимата звучи
ВСЯКО ПОДОБРЕНИЕ ВОДИ ДО НЕОТСТРАНИМИ ДЕФЕКТИ!!!
факти бол... :)
Поздравления за изключително добрите резултати, и то с 1.6 мотор :cheers:
Има, обаче някой неща, с които не мога да се съглася :coolio: Първо казваш, че твоята кола е "нормална". До колкото знам е максимално олекотена, с рол кейдж, специално подготвена глава, валове, фиданза 4кг маховик, 4в1 изпускателен клектор и правен смукателен, спортно окачване, стъкла заменени от поликарбонатни плоскости, 4 бутални спирачни апарати, хидравлична ръчна, пластинчат диференцал или quaife не съм сигурен точно какъв вид е...:BIGsmile: Сигурно има и още, но това се сещам на прима виста. Таааа, ако това е нормална кола...
Също така относно разходите... много добре знаеш, че не са никак малко парите, които си дал колата ти да е това, което е....Със сигурност е 5 цифрена сума:coolio: Ами N-броя сликове и гуми...Тоест това, че едва ли не за без пари или за жълти стотинки взимаш колата X и отиваш на пистата и даваш супер времена, просто няма как да стане:wierdo:
Относно Калояново и Серес... Кола, която е 3 секунди под твоето време на Калояново, същата е на 9 след теб на Серес. Тоест това какво време дава една кола на Калояново не мисля, че е много показателно за това дали по-става или е по-кола от друга. Просто спъната писта като Дракон е по-благоприятна за по-слабите коли. На Серес с тези дълги прави и бързи завои мисля, че е обратното...
Опита и уменията на пилота също са МНОГО важни за крайния резултат. Казано иначе, не мисля че ако аз се кача да карам твоята кола ще мога да дам 1,36 :???:
Това пък откъде го измисли? Чак Нено и аз не знаем, че има такива неща в неговата кола. За спирачките си прав, но аз държа да подчертая, че дисковете са като на твоята кола.
Иначе за останалото си прав, колата е много подготвена. А спортното окачване не е толкова спортно, колкото си мислиш.
Първо спорта е скъпо нещо и 5 цифрените суми са срещани, но не задължителни, но с опита човек се научава, че 100 лева могат да се дадат на вятъра, а може и по предназначение ;)
Светльо за мен състезателна кола е кола с изцяло изменено окачване, състезателен диференциал, състезателна скоростна кутия, подготвено купе и истински подготвен мотор.
Та към колата
Идеята ми за колата от начало е да се придържа към фабричен вид и да си е с 1.6 мотор.
ОСНОВЕН ПРИНЦИП: ЗАМЕНЯМЕ ОРИГИНАЛНИ ЧАСТИ СЪС СЪЩИТЕ, НО ПО-ДОБРИ и ПО ВЪЗМОЖНОСТ ПО-ЛЕКИ!!!! НЕ ИЗМИСЛЯМЕ НИЩО!!! ВСИЧКО ВЕЧЕ Е ИЗМИСЛЕНО ПРОСТО ТРЯБВА ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ!
По мотора нещата, които са направени са ала бала, т.е. са задължителни и са направени защото се Боби го сглобяваше мотора от нула (т.е. ревизира се мотор на 88 000 км от Алфа 156). По мотора мисля няма смисъл да се прави друго, защото се разчита да е издръжлив консуматив, а и е БЕЗМИСЛЕНО да се прави истинско подбрение без скоростна кутия. ТС в моргите бол.
Иначе
1. максимално олекотена - липсват и излишните неща от интериора, като ламарина има няма 15 кг са срязани главно от капаците, вратите и една лайсна в купето. Т.е. има още за рязане ама на Венци не му давам още :)
2. рол кейдж - кейджа ми е истински от истински безшевни тръби с нужните сертификати, пак задължителен, но го отлагах от несериозност дълго време - около 60 кг. Правен от Драго.
3. маховик - маховика е английски има ги в Аутоделта, под 4 кг... задължителен, фабричния е тежък
4. диференциал - винтов, хубав и скъп, също дълго отлаган, защото реално най-вече го ползавам при спиране.
5. някои от стъклата са подменени с поликарбонатни плоскости на BAYER - хоум мейд, прави се за около 2 часа не е скъпо, нужно е зеге и малко късмет щото съм ги рязал с Тони и Гиги на око
6. Четирибутални апарати - от Порше, просто са по-леки
7. Нямам АБС!!!
8. Хидравличната ръчна само се вози - продава се! (работи перфектно изработена е още по-перфектно)
9. Всичко по интериора е на спарко с хомологации.
10. По окачването спортна щанги и полиуретан, амортисьори и пружини,.
Общо взето тези неща са пробвани и тествани едно по едно и т.н... всички части са взаимозаменяеми с оригиналните - БОЛТ ОН.
Боби е прав за окачването, но за да имаш окачване (амортисьори и пружини) се искат много пари (2500 +) и знания за това как да се настрои спрямо гуми, кола, време писта и т.н. Това може да го направи само състезател на конкретна кола с много опит по пистите и много изтъркани гуми, т.н. не попадам в тази графа и към момента ще са пари на вятъра.
Моите пружини и амортисьори са просто от хубавите улични такива.
Голяма грешка е да се подценява Калояново като писта и като резултати за сравняване. Тъй като следя много коли и хора, които карат на "по-високо" ниво на Калояново и Серес, разликите се запазват, като се увеличават на Серес. Едно каране не е извадка. За да не задълбаваме просто сравни резултата на Феро и моя. Примери мога да ти дам много.
Преди да тръгнем за Серес Ви казах, че ще се боря с Тимос кой ще даде по-ниска 1:36 -ца, просто знаех какво мога при норлмани условия (нищо че имаше скиптични хора)
Не съди по твоя резултат за Серес, трябва си каране за да има база за сравнение. А и всеки човек има и силни и слаби дни. Не мисля, че караш по-слабо от мен. 147 - ца като твоята спокойно може да даде 1:42, че и на долу и съм сигурен, че ще го дадеш.
С моя кош на Серес през 2008 година с пълен интериор и дървен волан, за първи път на пистата и само с валове имах време 1:42.
Искам да знаят и видят хората, които се заемат с аматьорски спорт, че нещата се случват без да имаме 400 коня под капака. 400-те коня ги видяхме на Серес как се возят с по 1:25-6. Трябва каране и малко по-малко само смислени и нужни подобрения!
За 75-цата, повярвай ми 75-цата е в пъти по-бърза в завои във фабричен вид от всяка една 145-ца от завода.... а 75-те не е като да не вървят също, като говорим за 75-ца със шпер или както е на Данчо колата с Данчов шпер, който струва само малко ток.
Доказахме че 75-цата е КОЛА на Калаояново и сме Шампиони за идръжливост като в 2 от трите сътезания бяхме с най-добри времена от класа (в най-успорвания клас)
И ПАК СПОМЕНАВАМ БОБИ 33, ВЕНЦИ, ДАНЧО И МЪРИ като феите на колата
Ами в първия пост прочетох, че главата е пипана:
За смукателя Нено ми беше пращал в скайпа някаква снимка с фешън колектор, сега дали наистина е бил неговия, дали си е правил шега не знам...
Да не си помислите, че нещо се правя на интересен или се заяждам. Кефя се на такива коли, подготвени за писта като на Нено и на Феро :cheers:
Относно последното мнение на Нено - евала, че обясни подробно кое, какво и как ;) :metal:
Също така си прав и за моето каране тази година на Серес ;) Колата можеше и още, но аз карах прекалено предпазливо и на сигурно. Направих няколко онборда и там се вижда и чува - където трябва да съм на пълна газ аз я пускам :) Вика му се - страх :???: :icon_frown: Още едно много важно нещо, за да даваш времена е - да си прежалил колата и да не я мислиш - ще се счупи ли, ще се хвърлиш ли в тревата итн :BIGsmile:
Главата е направена, портвана е, както и фабричния колектор и той е портван, но този колектор къде е на сниката не е на колата, това е турбо колектор... демек шегуваха се с мен, но ми хареса как седи :)
Прежалена кола няма, както на теб ти е скъпа и на мен също, просто е част от играта, аз мисля че на пътя рискуваме повече... :)
И този път на Серес излетях и поразих бронята, спойлера и окачването, но пак сме в играта
този колектор на снимката е от френски кенеф САКСО
нз ама на мен мн ми харесвааааааааа ... едва ли на стоковия с портване ще му разшириш толкова много портовете колкото на тоя :) и ако дросела е 70 мм направо е супер за 1.6 и не само :) поне така си мисля де
а такъв колектор не може ли да се сложи и на кола без турбо
По принцип може и ако се настрои ще работи, но едва ли ще е надежно.
По-скоро не.
Първото нещо което трябва да бъде един мотор е да бъде НАДЕЖДЕН, тоест да не се пипа много много, защото хората в Италия са го измислили ;) Едва ли сме по-умни :):):)
Вече ако се гони истински състезателен мотор, там може да се ползват услугите на хора, които наистина могат да настройват инжекционни системи, а това е скъпо нещо и към момента не съм стигнал до там.
като се замисля мотора е 8 клапанов ризник :):):)
Каде това, в 145-цата? Би било хубаво! :) Един 2.0 ризник, ще си понавървява на това купе, пък и е здраво желязо той. :)
Зимната подготовка тече... обаче рязко ме мързи да пиша...
По колата ще има малки промени да доизкусурим окачването..
След Серес 2012 от където е и 1-вата снимка... колата се разглоби за да се боядиса тъй като имаше доста драскотини от писти през последните 2-3 години та реших и да направим повечето подвижни детайли от фибростъкло....
( имам калъпи за всичко тъй че някой ако иска някакъв лек детай да казва)
Пристигна и Close Ration (CR) скоростна кутия от Бачи Романо и ще бъде събрана с диф на Quaiffe (щото дифа на Бачи Романо струва почти колкото кутията)... има и други, но после...
С Ферариста ще можем да сравним Куайфа на задно и предно..
Attachment 105147
Attachment 105148
Attachment 105149
Attachment 105150
Attachment 105151
все пак 100-на дни има до Серес 2013 та от Вентура и Венера се подготвяме... .. венера даже и 2-ве коли 145§156 РВД
p.s. Най-накрая и в тоя фиат ще има част от Алфа Ромео и по-специално от Алфа Ромео 75, но това ще е изненада
Нено, отвори го това пакетче де :)
Без майтап, дай да облажим поглед по тия зъбни колела, ако може да ги наснимаш едно до друго заедно със стоковите като разглобиш кутията.
Ц-ц-ц.....ще зема да си зема едно шаси от 145-ца и да насадя отзад двигателя директно от моята, взех да се замислям за тоя вариант, ей ти олекотени карантии, и без това предницата на 156-цата ми троши яко нервите с това трудно за реформи окачване, а и отделен е въпроса че е поне два пъти по тежко от това на 145-ца.......
Илияне нищо специално не е, просто подредените числа, по-големите зъби и материала, но е със синхрони нормални не е дог...
те тва са предавателните числа, като имам няколко 5-ти предавки, както се сещаш :)
http://www.bacciromano.com/indi/_pic...5065795020.jpg
Феро, истината брат е, че нищо не стааа от тия фиатове ;)
Нищо де, ти наснимай :), друго си е да се види от реално качество снимка :)
Интересно ми е дали е намален наклона на зъбите, и дето спомена вече че са с по-голяма основа, също и на една макро снимка на повърхността на зъбите бих се зарадвал много, структурата ме интересува как изглежда от няколко сантиметра :)
Те тва е идеята, да се тестват нещата едно по едно и да се знае кое колко дава и взима. Това всичко може да стане и за месец ако имах възмножност, а не за 3-4 години (променяш -тестваш, махаш-тестваш, слагаш тестваш....)
Те затова хората на вън се казват инженери... щото са похарчили безумни пари за тестване, тестване, пак тестване и за да са сигурни в резултата пак тестване.
Мотора е най-лесната част от колата там хората са го измислили и винаги може да се приложи. Тука аз няма как да произвеждам детайли и да тествам промени по мотора. Иначе щях да съм инженер само дето нямаше да съм оше в България :):):):)
не ми стига време да пиша и във форума, но ето една снимка в процеса на изработване на детайлите.... имам и други по-нови, но са ми на телефона и по-късно
интересно схващане, аз пък толкоз време на Калояново нито един път не съм забелязал турбо-кола да е напълно спрела на пистата и да припада от смешно 1.6 :waving:
(това с мега-турбината от совалка не ми е ясно що ще рече, явно има специалисти дето са виждали такава)
Ици верно ли не си виждал мега-турбина NASA MADE..... ми ти къв тунер си ..... замисли се сериозно за вижданията ти в тунинга... явно си заблуден :):):):):)
Сега сериозно, истина е, че на Калояново са много малко бавните турбо коли, както и че 1.6 които минават за бързи въобще не са смешни коли.....
Ей и невкви снимки трудно качени на великите търкала (материала изглежда малко по различен).....
Attachment 105380
Attachment 105381
Attachment 105382
това исках да подчертая на господин бадмадафака, да не изпада в заблуждения, че нито има бързи и в същото време смешни 1.6, нито има спрели и същевременно в "пистова екипировка" турбо-коли с графики дето излизат извън таблицата :holiday: сори за отклонението в темата от моя страна :?
мерси за снимките, ако щракнеш една срещу зъбите от 5-6 см с хубаво фото, да се види микро-текстурата на повърхността на зъбите ще съм наистина много радостен :)
Извинявам се за досаждането, но колелата си заслужават гледането ;)
:) хихихх има бегачки и бегачки :) Всичко е компромис.
Според мен, няма как една кола да пердаши "баш батките" в драга (9 и 10 секундните коли) и същевременно да върти рекордни обиколки по пистите и да си я караш като ежедневка (легално)...Тоест може, но една много голяма част от хората във форума няма да могат да си го позволят финансово, за съжаление :roll2:
п.с. Феро не е луд човека, че си купи 3 (три) коли : трак, ентъртейнмънт и дейли :big_bow_down:
сакън няма да го обиждаш има си и 4та "сити" един смарт това му е единствената с климатик :hehe:
А Нено батка сложил си лек маховик, ами земи сложи и лека шайба на пистовия ремък и от там кило и двеста надолу се слиза хахахахахахаха , ако искаш мога да те уредя имам връзки :handshake:
ма тя моята е от първите с "леката шайба" :)
проблема е, че шайбата не върши работа просто като шайба а е хубаво да е и демпферна, тоест с гума вътре която погасява вибрациите на коляновия вал и намалява шансовете за бели.
Примерно
http://www.motoiq.com/magazine_artic...ibrations.aspx
За разни афтермаркет демпферни шайби гъзарийки не говорим, защото не съм виждал за нашите коли.
снегорина.....
Ще изравняваш ли пода бре??????
Броничката е бомба, лошото е че ако отървеш първи завой както лани и тва е дотам.......лошото е че и аз ще съм кажи речи на толкоз от земята.....
Бих допълнил.... като отърва..... досега винаги съм излитал там... :)
Бронята вече е консуматив.... имам калъпи за всички детайли и може да се произвеждат за 2-4 часа.
Пода ще е не за снимка, тоя път няма да е равен... както си е ще бъде демек балон до балон... като заформя хубави амортисьори, примерно Пенске тогава.
п.с. В аеродинамичния тунел спря тока зимата и няма данни за пода... :):):)
Напротив маме, истинските бегачки са с такава броня и с турбина от совалка, те ти една ;) http://www.prospeed.bg/bg/blog/2/15
Абе ти ли дава газ оная вечер в Люлинския тунел...
Инак са и отзад трее замяза кат на Златков Аудито и на фаца ще го докара.
[QUOTE=thecleaner;1156336]Напротив маме, истинските бегачки са с такава броня и с турбина от совалка, те ти една ;) http://www.prospeed.bg/bg/blog/2/15
Да се обърне внимание на тази снимка.
http://www.prospeed.bg/bg/blog/2/15
Калъчев,бронята имаше как да седи по-добре на колата.Много прави форми има и на 155-ца щеше да седи екстра ама тука не се връзва много.
Всички тия "аеро допълнения" дето се правят по начина по който се опитваме, трудно биха могли да окажат чак такъв ефект че чак да се разбалансират предна и задна част на колата......броня от тоя тип в много по голяма степен намаля драга, както и въздуха който влиза под колата като "прекарва" по голямата част от него над колата......
Което е плюс като се има впредвид че задната част на 145цата е в най - неблагоприятната форма за състезателна кола.......
Кво, кво......кво викаш.....?????:prescription::prescription:
Зимната лудост ...
Attachment 106291Attachment 106293
днес с Ферариста бяхме на ръба да си премерим колите...
Attachment 106294
Интересно изглежда, но за цялостен ефект ще трябва да се направят и престилки и заден дифузиор както и колата отдолу. :)
Нено, ще може ли да направиш една снимка отвътре на мястото където излизат тръбите на кейджа отиваши към макферсона примерно от дясната страна. Трябва да знам къде няма смисъл да се заварява допълнително като тъй или иначе ще се реже... То няма да е зле да дойда да погледна, ама все пусто време не остава...
продължаваме...
http://www.alfisti.bg/images/alfisti/ne0.JPG
---------- Post added at 12:22 ---------- Previous post was at 12:14 ----------
най-добре ела ;)
Отиде хубавата броня на 33-ката :sex:
Всеки гони максималко малките килограми а в момента отпред е със 2 брони не става ли много тежка бронята по този начин??? Иначе е станало много яко :punk:
От 155 ца е :indian: Калпазани такива :)))) Нено ти да не си разглобил твоята 155 ?
Бронята е правена след изследване в аеродинамичния тунел на Байкунур, иначе тежи наполовина от оригиналната, просто защото е от фибростъкло.
От каква кола е ... оставам всеки да си мисли
Може би е от Байкунурска кола ...............
Нено, само да те попитам, мислил ли си за потока въздух след като мине след радиатора?
При мен на 145цата, мислим в/у подобен въпрос. като най вероятно ще направим отвор отгоре на капака.
Мисля си дали ако се сложи "сплитер", който да разделя въздуха на две. Едната посока е поток от въздух под радиатора (и под моста), а другия поток да си мини през радиатора.
Въздуха м/у радиатора и двигателя е много горещ (заради колектора и топлия радиатор) , та ако се отвори "джоб" в капака м/у гредата и двигателя, въздуха би трябвало да бяга нагоре (по-лек) и със скороста (по правите особенно) , челното съпротивление би трябвало да се намали с поне малко.
Мисълта ми, дали си мислил в/у подобна идея? и дали ще има ефект? (освен по доброто охлаждане) :)