Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 143

Thread: 156 2.0 TS(chip) vs 156 2.4 JTD(chip)

Banned

Quote Originally Posted by ne0 View Post
    на старта моята 1.6 тежи 1175 кг без мен и е с чип и вал

Престани да спамиш глупости защото главата ти въобще неотбира от тематиката. Избери си друг раздел да проповядваш или ще ти помогна.
    До колкото четох някъде из форума помня, че беше изброил вече подобрения по автомобила ти освен това? Както и да е не искам да споря с теб, защото отклонихме темата чак до това колко е бърза 166 дизел, а относно това не мога да споря защото си знам стоката ( за всеки случай е по-добре от 156 2.0 ТС де ). Тръгнах от спора, че 156 2.0 ТС за мен не е бърз автомобил и не 1 е паднал от моята тромава 166, както и мисля , че чипосан 156 2.4 JTD ще го отвее та се разтегна темата чак до 2.0 V6 срещу 2.0 ТС което си е вече абсурд.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

Quote Originally Posted by 1912 View Post
    с моя кораб направен (без драстични неща) само чип колектори генерация олекотен маховик спортен филтър сгъстяване и портвана глава дадох 15.6 по г-тек който си е бая точен ..не знам дали с тая печка ще успееш да дадеш такова време
    Прав си колега... Не мога да дам това време, но пропускаш и нещо съществено. Колата ти има доста повече подобрения от един чип и не знам защо въобще се включи в спора. Даже не знам тая сникка преди или след подобренията ти е направена? Вярваш ли, че тоя кораб ще върви срещу 220 к.с. автомобил ако имаш само един чип?
    Last edited by RoMAN; 18-10-2009 at 22:08.

Старши алфист Derry's Avatar

Предлагам ви в темите от тип "нещо vs нещо" да започват с "Аз с ..... победих *****, колата такава, мотор такъв, съотношение к.с./кг такива.

Сърцата са по-капризни от умовете.

хмммммммммм slav40's Avatar

Quote Originally Posted by Connor View Post
    До колкото четох някъде из форума помня, че беше изброил вече подобрения по автомобила ти освен това? Както и да е не искам да споря с теб, защото отклонихме темата чак до това колко е бърза 166 дизел, а относно това не мога да споря защото си знам стоката ( за всеки случай е по-добре от 156 2.0 ТС де ). Тръгнах от спора, че 156 2.0 ТС за мен не е бърз автомобил и не 1 е паднал от моята тромава 166, както и мисля , че чипосан 156 2.4 JTD ще го отвее та се разтегна темата чак до 2.0 V6 срещу 2.0 ТС което си е вече абсурд.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

Прав си колега... Не мога да дам това време, но пропускаш и нещо съществено. Колата ти има доста повече подобрения от един чип и не знам защо въобще се включи в спора. Даже не знам тая сникка преди или след подобренията ти е направена? Вярваш ли, че тоя кораб ще върви срещу 220 к.с. автомобил ако имаш само един чип?
    Без чипа колко коня е мотора!?
    Ако си 136 и си бил чипната 2.0 ...значи или чипа(на бензинката) го е правил бъгав майстор или шофера е калпав!
    От опити на няколко гонки със 156(136 с чип - бившата на санто трафиканте, има победа не повече от половин кола,като от 3 старта 2 взе - 3тия падна с кола(че проспа старта)) си вадя изводите.
    Сега ако кажеш ,че си по-бърз от 156ЖТД с чип спирам да пиша глупости в темата!
    Тук не говоря за моята кола,тя няма чип!
    Last edited by slav40; 18-10-2009 at 23:09.

започва да се пристрастява paparak_ivi's Avatar

Абе карайте си ги тез дизели и им се кефете според мен 2000 тс с чип е по бегачка + като добавим капризността на дизеловия автомобил от кам гориво - благдаря не ща го. А и аз мисля че Нено и Бобо някак си повечко разбират от повечето тук разбирачи.

Quote Originally Posted by Connor View Post
    До колкото четох някъде из форума помня, че беше изброил вече подобрения по автомобила ти освен това? Както и да е не искам да споря с теб, защото отклонихме темата чак до това колко е бърза 166 дизел, а относно това не мога да споря защото си знам стоката ( за всеки случай е по-добре от 156 2.0 ТС де ). Тръгнах от спора, че 156 2.0 ТС за мен не е бърз автомобил и не 1 е паднал от моята тромава 166, както и мисля , че чипосан 156 2.4 JTD ще го отвее та се разтегна темата чак до 2.0 V6 срещу 2.0 ТС което си е вече абсурт
    С риск да изместя темата към алфа ромео 156 вс 166 само не разбрах с какво тоя параход 166 превъзхожда 156.Може би невероятния дизайн на 166 или навигацията(неизползваема в Б-я).До колкото съм запознат алфа ромео 156 е кола на годината за 98 година(поне такава лепенка имам на задното стъкло)Не съм запознат с никакви награди притежание на грозния параход 166.За вървеж няма смисъл да говорим.

Banned

Quote Originally Posted by slav40 View Post
    Без чипа колко коня е мотора!?
    Ако си 136 и си бил чипната 2.0 ...значи или чипа(на бензинката) го е правил бъгав майстор или шофера е калпав!
    136 к.с. е фабрично автомобила. Никъде не съм казал че свин спарк-овете са били чипнати (Само 164-ата). Просто давам един довод, че ако с такова голямо разстояние бия 156 2.0 ТС, представям си какво ще го прави една 156 2.4 JTD, надали 10 коня и още малко NM отгоре да му помогнат много...

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:41 ----------

Quote Originally Posted by Memento View Post
    С риск да изместя темата към алфа ромео 156 вс 166 само не разбрах с какво тоя параход 166 превъзхожда 156.Може би невероятния дизайн на 166 или навигацията(неизползваема в Б-я).До колкото съм запознат алфа ромео 156 е кола на годината за 98 година(поне такава лепенка имам на задното стъкло)Не съм запознат с никакви награди притежание на грозния параход 166.За вървеж няма смисъл да говорим.
    Като за начало не ми следиш мисълта и никъде не съм казал, че 156 е по-лош автомобил? Говорех за двигателя...Чети малко, моля ти се. И второ: Да 166 превъзхожда 156 в много отношения, които просто не ми се занимава да ти обеснявам след като не си я карал тая кола.

Преди 3 месеца в швейцария когато си избирах кола имах честта да се повозя на(толкова възхваляваната от теб 166)не останах доволен...Така,че имам бегли впечатления от 166.Та да не се отклонявам от въпроса...Ако може да си така добър да ме светнеш кои са преимуществата на 166 пред 156 ще съм ти много благодарен.

Преди 3 месеца в швейцария когато си избирах кола имах честта да се повозя на(толкова възхваляваната от теб 166)не останах доволен...Така,че имам бегли впечатления от 166.Та да не се отклонявам от въпроса...Ако може да си така добър да ме светнеш кои са преимуществата на 166 пред 156 ще съм ти много благодарен.
    Ти сериозно ли го питаш това за 166, или ей така спор да става.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Не бе напълно сериозно го питам.Щом е направил изказване трябва да го защитиш с някаква теза.

А и спора никога не е излишен.За това е форум-в древен Рим хората са се събирали там за да разискват важни политически,социални и тн. теми,но най вече за да спорят.В спора се ражда истината.

Пък и коментара ми беше провокиран и от едно негово изказване в един др форум(той си знае кой)в,който се опитваше да наложи мнение на сума ти народ,че прословутата 166 притежавала повече екстри от бмв е90...Та за това ми е мн интересно какви доводи ще даде в подкрепа на тезата си.
    Last edited by Memento; 19-10-2009 at 00:23.

Не бе напълно сериозно го питам.Щом е направил изказване трябва да го защитиш с някаква теза.

А и спора никога не е излишен.За това е форум-в древен Рим хората са се събирали там за да разискват важни политически,социални и тн. теми,но най вече за да спорят.В спора се ражда истината.
    Еми същото е все едно да питаш каква в разликата между БМВ 3-та и 5та серия, между Е-класа и Ц-класа, мажду Вектра и Омега. Ако кажеш и че между тях няма разлика те признавам.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Banned

Пък и коментара ми беше провокиран и от едно негово изказване в един др форум(той си знае кой)в,който се опитваше да наложи мнение на сума ти народ,че прословутата 166 притежавала повече екстри от бмв е90...Та за това ми е мн интересно какви доводи ще даде в подкрепа на тезата си.
    Наистина аз просто не мога вече... Първо туйн спарк 2.0 бие 2.0 V6 турбо, сега 156 превъзхожда 166... Колега просто ми писна на всеки 1 човек от форума да давам доводи и да се обеснявам, вземи порови се из нета или помоли някой да те повози в 166.
    Last edited by RoMAN; 19-10-2009 at 00:37.

Въпросът ми към него не е каква е разликата между 156 и 166..А с какво 166 превъзхожда 156.Искам точен,ясен,конкретен отговор.Освен,че се води по висок клас(по високо ниво на оборудване)макар,че не правя голяма разлика в оборудването на двете коли.Това,че 166 е с по високо ниво на оборудване прави ли я по добър автомобил от 2-те?Ако махнем марката и моделите настрани и съпоставим 2-те коли 1 до друга...166-тицата малко ми бледнее сравнение с 156-тицата.Не случайно при появата на 156 на пазара става абсолютен хит.За 166 не мога да кажа същото.Не случайно дори аз щом застанах между 2-те коли предпочетох 156.

Невървежен Satanism's Avatar

Въпросът ми към него не е каква е разликата между 156 и 166..А с какво 166 превъзхожда 156.Искам точен,ясен,конкретен отговор.Освен,че се води по висок клас(по високо ниво на оборудване)макар,че не правя голяма разлика в оборудването на двете коли.Това,че 166 е с по високо ниво на оборудване прави ли я по добър автомобил от 2-те?Ако махнем марката и моделите настрани и съпоставим 2-те коли 1 до друга...166-тицата малко ми бледнее сравнение с 156-тицата.Не случайно при появата на 156 на пазара става абсолютен хит.За 166 не мога да кажа същото.Не случайно дори аз щом застанах между 2-те коли предпочетох 156.
    Все си мисля, че ако изкараш по 1000км в един ден с двете коли, ще поразмислиш малко
    Освен това 156 преди фейслифа е ексклузивно грозна...
    ...или поне изисква доста стайлинг, за да заприлича на нещо...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Quote Originally Posted by Satanism View Post
    Освен това 156 преди фейслифа е ексклузивно грозна...
    ...или поне изисква доста стайлинг, за да заприлича на нещо...
    Сакън бре, много арна визия си има.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Невървежен Satanism's Avatar

Quote Originally Posted by ФЕРАРИСТ View Post
    Сакън бре, много арна визия си има.....
    Въпрос на лично мнение, колега....
    156 FL е страхотна, ама оригиналната изобщо не ми харесва...
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast