Здравейте колеги!!!Алфата е с новия мотор без делката.Все повече се замислям за газова защото с тоя бензин не се издържа вече.По 10лв. на ден и то само за 20-30км. до работата ми писна да давам!Да не ви казвам колко давам за едно излизане да се повозя ей така за кефа от колата!Попрочетох това онова и разбрах че с газовия инжекцион колата си вървяла и харчела колкото на бензин.Този критерии най-много ме интересува!Четох че и с обикновената газова пак можело да върви колкото на бензин ама не ми се вярва много!Кажете при тая Алфа обикновената газова добре ли работи и какви пари е?Четох че ГИ е към 1000-1200лв.,което не е малко,но ако наистина разхода и вървежа си остават същите бих си взел такава.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Обикновена газова или газов инжекцион на Алфа 164 - 93г.
Collapse
X
-
Ми и двете могат да се монтират, логиката казва да избереш ГИ! При обикновена АГУ, ще имаш една загуба от около 10-15% мощност /при разход около 10-15% повече в литри/, ламбда контрола пооправя малко нещата /от към разход/.
Бе дори при тия неудобства пак си е ефтинко де, с тия 10 кинта ще минаваш поне 70-90 км. което си е 2-3 пъти повече.
Ако сложиш ГИ, разхода ще е приблизително колкото на бензин, а и вървежа /почти/ и тия 1000-1200 се избиват за 10-15 000 км. освен това снижаваш възможността от детонации почти до нула, към цялата работа ще трябва да добавиш 2-4 литра бензин щото ГИ преминава на газ към 40 градуса /според настройката/....и има и още много и...ма всеки сам си решава!
Мен ако питаш слагай конвенционална АГУ, със симулатор за дюзи и ламбда, както и ламбда контрол, подходящи защити /кихащи клапи и др./ цената ще е около 550-600 и почти няма да имаш ядове, освен това след около 7-8000 км. ще си избил инвестицията
Ако имаш още въпроси - питай, ще помагаме с колегите колкото можемMitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
-
Ми има го и в двата варианта, но аз предпочитам на обороти. Аз съм с конвенционална АГУ и превключвател на 3000, сутрин карам около километър на бенз...бе колкото да държа дюзите в кондиция /и да отлепи стрелката на Т/, а през деня паля и форсирам почти веднага...така на 10 л. газ отива и окло литър бенз - тва за лятото, зимата карам повече на бензин, понякога карам почти само на бензин.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Добре де правила ли ти е детонации досега? Мисля да сложа обикновено газово .... 1000 лв за инжекцион не се връзва с пробега , който правя за година а и тази кола още година две ще я търкалям
П.с.
Чувал съм да слагат кихалки по колектора??? Има ли такова изпълнение?97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
ГИ или...
Значи всичко което е написано тук е така ! Въпреки това ще добавя, че при конвенционалната през зимата се създават повече неприятни проблеми поради факта , че можеш сам да определиш кога да превключиш на газ ръчно или с авт.ключ и ако не ти е загрял добре изпарителя ще трябва принудително да потдържаш високи обороти а това е много пагубно за студен мотор! Докато ГИ е разумна система от по-ново поколение и това неудобство е избегнато, като е въведено софтуерно регулиране на температурните параметри на запалване при летен и зимен режим и това зависи само от компа!
А разхода на газ е с 1-1/5л повече от бензина но разхода на пари е около 2 пъти по-малкоКарам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Мерси за изчерпателните отговори!А с този ГИ как можеш да си караш само на бензин без да минаваш на газ?При 15% по-малко вървене и по-висок разход си мисля че в дългосрочен план ГИ си е доста по-добър варянт.А какво мислите за ГИ втора ръка?Alfa Romeo 164 W1 2.0 TS
Fiat Ulysse 2.1 TDI
Fiat Punto 1.6 16V HSD
Comment
-
Как ли?
Първоначално публикувано от Above&BeyondМерси за изчерпателните отговори!А с този ГИ как можеш да си караш само на бензин без да минаваш на газ?При 15% по-малко вървене и по-висок разход си мисля че в дългосрочен план ГИ си е доста по-добър варянт.А какво мислите за ГИ втора ръка?Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Четох някъде конвенционална е 450 лв доплащаш за ламбда контрол 400 лв = 800 лв с монтажДобре де какъв е смисъла тогава като 900 лв е ГИ ? или нещо са се объркали газаджиите ли?
97' Alfa Romeo 146 1.6 TS
.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....
Comment
-
Първоначално публикувано от YonЧетох някъде конвенционална е 450 лв доплащаш за ламбда контрол 400 лв = 800 лв с монтажДобре де какъв е смисъла тогава като 900 лв е ГИ ? или нещо са се объркали газаджиите ли?
ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
BMW e39 facelift
Comment
-
Здравейте, имам Алфа 146 1.6 от месец, твърдо сам за Газ, но още се лутам, с пласмасови колектори сам.... Някой да е монтирал конвекционална уредба, майсторите не дават гаранции, страх ги е... Виждал съм монтирани клапи, но на други коли...Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
Comment
-
Колега зависи от майстора дали ламбда контрола ще предизвика детонаций. Има едно правило че когато слагаш ламбда контрол диаметъра на дифузьора трябва да е с 2мм по малък тогава вероятноста да се появят детонаций е доста намалялиа. Ламбда контрола не само намалява разхода както беше казал един колега по нагоре а и увеличава динамиката на колата. Това се дължи на факта че ламбда контрола подържа сместа винаги нормална при всички обороти на двигателя. А за ламбда контрол от по 400лв има но са само върхови модели и не си заслужава да ги слагате.
Comment
Comment