Известие

Collapse
No announcement yet.

Къде в София ще ми сложат качествено газова уредба?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Къде в София ще ми сложат качествено газова уредба?

Здравейте!
    Аз съм сигурно най-неграмотния на тема автомобили член на този форум
    Вчера си купихме Алфа Ромео 146 1.8 TS и искаме да й сложим газ, че иначе малко множко идва...Та въпросът ми е къде да отидем, за да ни сложат газова уредба (така като чета по форума, май инжекцион ще е) качествено и с гаранция? И ако можете да ми дадете и някакво инфо за цени, ще ви бъда много благодарна...
    Освен това, при диагностиката ни казаха, че дава грешки в дебитомера и ламда сондата, та искам да попитам дали е добре да ги сменим преди да сложим газовата уредба или след това, или няма значение?
    Благодаря предварително.
    Alfa Romeo 146 1.8 16V 144 к. с. TS 1999

Първо добре дошъл във форума и много безаварийни километри с колата ти...до тук с хубавите работи. Сега като я взе тая кола не я ли кара на диагностика? Щото тия грешки в дебитомера и ламбда сондата могат /евентуално/ да ти струват към 600+ лв. имаш и към 400 обслужване /ремъци ролки, масло, филтри..../ + 1200-1600 лв. газов инжекцион + още накоя друга дреболийка и си еб%$ мамата.
    За софия колегите ще те насочат /вероятно/ към някой сервиз, но аз да ти дръпна едно конско: не чете ли форума преди да купуваш кола и евентуалните проблеми в последствие, в крайна сметка парите са си твои, но после излиза лоша слава на италианските автомобили....

Дано да се разминеш само с чистене на грешките /става като откачиш акумулатора за 15 мин/...а после те чакаме при любителите на алтернативните горива
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

мдааа

Ами да, заедно с продавача отидохме във Ванто Трейд за диагностика и там ни казаха за тези грешки. Но кола на старо без проблеми не сме и очаквали да случим, а доста търсихме...така че тези 500 лв. (толкова ни казаха във Ванто за дебитомера и ламбда сондата) ги прежалихме (а и продавача ни свали 600 лв. от цената). А ремъци, ролки, филтри и масла къде препоръчвате да се сменят (в Александър ауто проверих и излиза около 300 лв. с труда). Колкото до газта, смятам първо да разучим добре преди да слагаме газ (тъкмо ще отделим още някой друг кинт, щото си абсолютно прав че си "е**** мамата").
      Очаквам да ме опътите по въпроса за газовата уредба.
      10х

Comment

не ходи в александър авто
        изчакай за газовата
        покарай колата така
        щото квото и да разправят аз лично не разбирам хора дето си зимат кола 150 коня и й слагат газ
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

ти не разбираш и тия дето си взимат 120 коня и им слагат метан
          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

тези па ич биля не са ми ясни

Comment

За това че не разбираш защо се слага газ на автомобилите .... отговора е много лесен , помисли и ще се сетиш , колкото по голям и мощен е двигателя толкова ползата от слагане на газ е по голяма..
              А ако не си срещал има и доста коли с по 200-300 коня двигатели дето са на газ ...

Comment

срещал съм и 500 кс на газ за твое сведение
                и пак няма смисъл

ама с теб не ми се спори

Comment

Хахахах , и на мен не ми се спори с някой който не знае какъв е смисъла от слагането на газ .

Comment

пак не четеш внимателно кво съм написал

кола 150 коня се зима заради динамиката, а не заради разхода

и ся не ми обяснявай как на газ е същата или по-добра динамиката

Comment

Навремето се чудих на единия микробус дали да слагам метан, ама викам айде сега ще сложа газ че метана идва 1000лв отгоре .. Сега след като съм му навъртял 100 000км седнах да сметна каква всъщност съм я свършил и се оказа, че на метан досега щях да съм дал 9 000лв по-малко за гориво отколкото съм дал за газ. . ами изводите всеки за себе си
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

много ясно, че е по-добра, важното е да е по-евтина, и кав е смисъла тея дето карат на бензин да разбират тези дето карат на газ, кво ме топли мен това??? Всеки си решава какво да се прави с колата

Иначе, ако слагаш ГИ тръбва да ти е наред всичко по вървежа на колата на бензин, затова и аз ти казвам покарай я малко колата, засечи разхода, лесно ще се монтира газова и преди това направи пак диагностика и един газанализатор
                        sigpic
                        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                        0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от търтей

мда , само че като сложиш газ на кола 150 или повече коня имаш хем динамика хем нисък разход на пари

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                            Първоначално публикувано от търтей

мда , само че като сложиш газ на кола 150 или повече коня имаш хем динамика хем нисък разход на пари
                            викаш ем вълкът сит ем агнето цяло а
                            ега не

скорост на горене/обороти нещо да ти говори? :P

Comment

То е ясно че първо ще я покараме и ще видим колко харчи. Освен това, доколкото разбирам е хубаво първо да сменим и ламбда сондата и дебитомера преди да слагаме газ. И все пак някой може ли да ми каже къде слагат качествено газови уредби в София? А, междудругото, взех да се чудя дали не е по-добре метан (пак докато четях темите от форума)...

Comment

Working...
                              X