Известие

Collapse
No announcement yet.

Може ли TS CF3 - евро 3 двигател да върви на газ с ГИ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

AR32205 CF3 - това ли ти е мотора?

Comment

Първоначално публикувано от qnis3
      За какъв конденз говорим при температури от порядака на 700градуса. При мен на старата ОМЕГА съм минал за година 60 000км. и ламбда сондата си работи идеално а е още оригиналната и е с обикновена газова с ламбда контрол. Конденза прецаква гарнетата не ламбда сондата.
      700 градуса не са денонощно в изпускателния колектор. В режим на загряване на двигателя се получава кондензат по студените стени на колектора, който при форсиране може да попадне върху вече загрялата ламбда сонда и напуква керамиката.
      Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
        AR32205 CF3 - това ли ти е мотора?
        Да, точно това е.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от JJJ
          За какъв конденз говорим при температури от порядака на 700градуса. При мен на старата ОМЕГА съм минал за година 60 000км. и ламбда сондата си работи идеално а е още оригиналната и е с обикновена газова с ламбда контрол. Конденза прецаква гарнетата не ламбда сондата.
          700 градуса не са денонощно в изпускателния колектор. В режим на загряване на двигателя се получава кондензат по студените стени на колектора, който при форсиране може да попадне върху вече загрялата ламбда сонда и напуква керамиката.
          Колко време според теб загрява тоя колектор? + това затова се пали на бензин, за да може да не се получават тия неща!
          Lexus IS200

Comment

Загрява на бензин, но не напълно, защото като пусне газта на 45 градуса и времето е студено двг придърпва и ако не е в движение загасва. Лятото не го прави тоя номер, но принципно трябва с разни чалъми да се кара.

Comment

Колеги как да ви го обясня че това с конденза са глупости. А ако някой можа да ми го обясни и да ме убеди как става номера с конденза, че аз нещо не мога да захапя и при какви условия се появява конденз. И още повече как така ламбда сондата ще успе е да се загрее до 700грд. а колектора ще е на температура под 30грд. за да се образува конденза. Направо не мога да си го обясня! Някой да не е измислил някой нов закон във ФИЗИКАТА и ХИМИЯТА *от аспуха да тече ракия*.

Comment

пропан-бутан

Колеги как да ви го обясня че това с конденза са глупости. А ако някой можа да ми го обясни и да ме убеди как става номера с конденза, че аз нещо не мога да захапя и при какви условия се появява конденз. И още повече как така ламбда сондата ще успе е да се загрее до 700грд. а колектора ще е на температура под 30грд. за да се образува конденза. Направо не мога да си го обясня! Някой да не е измислил някой нов закон във ФИЗИКАТА и ХИМИЯТА *от аспуха да тече ракия*.
                Има резон в следните две неща:
                1. При запалване на студения двигател има температурна флуктоация,изгорели газове и студени колекторни тръби/аспуси и т.н./- резултата е конденз!
                2 Пропан-бутана при изгаряне отделя СО2 и много водни пари- резултата е пак конденз!
                Затова е хубаво да се пали на бензин поне по-малко водни пари да се отделят при студения двигател!
                Така поне малко ще удължим живота на аспуховата система от неизбежната корозия!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Аз не знам да има някоя кола с добре сложена газова да пали дирекно на газ *като не вземаме предвид аварийния режим* и да има ламбда сонда. Това е при савсем обикновените газова а при по голямите модели с ламбда контроли има дажи и датчик който следи температурата на двигателя.

Comment

Конкретно!!!

Аз не знам да има някоя кола с добре сложена газова да пали дирекно на газ *като не вземаме предвид аварийния режим* и да има ламбда сонда. Това е при савсем обикновените газова а при по голямите модели с ламбда контроли има дажи и датчик който следи температурата на двигателя.
                    Аз споменах за принципа, а сега конкретно: Всичко е въпрос на настройки,което ще рече че може да се направят дори и една секунда да не работи на бензин и да прехвърли на газ! Това е валидно както за обикновените така и при големите модели, както се изразяваш!
                    Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: Конкретно!!!

Първоначално публикувано от JORDI
                      ! Това е валидно както за обикновените така и при големите модели, както се изразяваш!
                      При по голямите модели нямаш шанс да превкючва на по ниска темп. понеже се задава температура от 20 до 40град. А за настройката си зависи от корекноста на колегата.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                        Първоначално публикувано от JJJ
                        Колко време според теб загрява тоя колектор? + това затова се пали на бензин, за да може да не се получават тия неща!
                        Ламбда сондата има нагревател затова загрява по-бързо от колектора.
                        Споменатото явление, е съществуващ проблем и от Бош го окачествяват, като такъв на базата на диагностика на сонди работили на бензин. А за това, че този проблем е по-силно изразен при работа на газ, всеки сам може да се досети защо.

По-долу извадка от указания за монтаж на Ламбда сонда.
                        Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

От изчетеното до тука си правя извод че ако обръщаме на газ чак когато двигателя загрее, ламбдата ще се скапе точно толкова колкото и на бензин. Ако нещо не съм схванал поправете ме. А това докато загрее горе долу колко градуса е? Дали когато достигне 50на охлаждащата течност или трябва повече?

Comment

Сондата се се вкючва при Т над 72 градуса

Comment

Колега Nikolaaaay , извинявам се , че въпроса ми е встрани от темата , но може ли да поясниш къде по-точно е този филтър за климатроника на купето.Карам същата като твоята -само , че дизел , вътрешния фейслифт и също не можах да открия този филтър.Ако може поясни как се сваля за да си го сменя.Благодаря.
                              Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi
                                Колега Nikolaaaay , извинявам се , че въпроса ми е встрани от темата , но може ли да поясниш къде по-точно е този филтър за климатроника на купето.Карам същата като твоята -само , че дизел , вътрешния фейслифт и също не можах да открия този филтър.Ако може поясни как се сваля за да си го сменя.Благодаря.
                                Филтърът е зад централната конзола на таблото. Достъпът до него е откъм пасажерското място, т.е. отдясно. Точно зад пепелника има пвц капак с мисля, че бяха три винтчета /нестандартни, така че не ги губи/. Доколкото си спомням този капак е 90 градусов. Трябва доста сръчност, защото мястото не е от най-удобните. Филтърът, който btw е от две части и с двойна цена се слага по посока, така че гледай стрелките.

Comment

Working...
                                X