Известие

Collapse
No announcement yet.

159 на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 159 на газ

Момчета , решил съм да си взема 159 от Германия. Колебая се обаче дали да е дизел или да си взема бензин и да отида до Италия да и сложа газова уредба.Какве са Вашите мнения ?? Четох тук , че последните модели газови инжекциони са доста добри..от друга страна дизела си е без патерици на двигателя ..ама цената му стана повече от тая на бензин 98..благодаря предварително за мненията Ви.
    Върнете се в началото
    Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла

Сложи си газовата тука. Нали после иска и поддръжка. И гаранционна и извънгаранционна . Всеки път да ходиш до Италия за настройка или проблемче не върви.
    sigpic33201
    930 Quattroporte

Comment

Да!

Първоначално публикувано от BaiJedi
      Сложи си газовата тука. Нали после иска и поддръжка. И гаранционна и извънгаранционна . Всеки път да ходиш до Италия за настройка или проблемче не върви.
      И аз съм на същото мнение! Успех!!!
      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Сложи си ГИ тук в БГ. Аз сложих LANDI RENZO с две години гаранция или 100000 км. След 20000 км ме викат на профилактика. Не е нужно да ходиш до Италия.
        Zastava 55
        VAZ 2101
        AUDI 80 `80
        VW Golf III `93
        ALFA ROMEO 1,8 TS `98

Comment

Колега, това да сложиш газ на 159-ката е много оптимистично Моето мнение е, че в БГ няма газаджия, който да ти каже дали ГТС може да тръгне на газ, просто защото не са виждали двигателя, освен на картинка. За слагането в Италия - ок, но после кой ще ти прави настройките и профилактиката?! Сложно ми изглежда. Най-добре питай във Вантотрейд или Бобо. Веднага ще те разубедят.
          Иначе и аз си мислех така - взимам си кола до 5г., слагам й газ и си карам с 10лв./100км. Ама не се оказа така. Икономията е 5-6 лева средно. Даже ако караш в градско на къси разстояния пък въобще няма смисъл.
          Ако можеш да си позволиш 159-ка си карай на бензин и се радвай на колата. Въобще няма да ти пука за тези няколко лева, уж спестени от газта. Това, че харчи само литър повече отколкото на бензин пък въобще не е вярно. Един резервоар бензин ми стига (при моите настройки) за 1700км. Това прави 3-4 литра на 100км.! Иначе газта наистина е с литър повече
          Малко се отклоних от въпроса - ако те влече да си пионер и да експериментираш ОК. Тъкмо после ще знаем дали да слагаме ГИнжекциони на 159-ките, но рискуваш да караш невероятна кола, която сутрин тръгва така: http://www.youtube.com/watch?v=2HWzxVPPbZ4
          2014: Deutschland über alles

Comment

Къв е тоя разход бе колега ? Аре стига бе
            sigpic33201
            930 Quattroporte

Comment

Еми зимата е толко. Като тръгна от Младост, ми пуска газта чак на Плиска. Малко след тва ми е офиса. Е ако чакам 2-3 минути на място, след като запаля, тогава газта тръгва много по-рано, ама ебаси чалъмите се започнаха, за 5 лева. Ае нема нужда.

Comment

Ахаааа... разбрах То при това положение верно нема смисъл
                sigpic33201
                930 Quattroporte

Comment

Не мисля, че ще е някакъв проблем да се сложи ГИ на 159.
                  И на Ферари може да се сложи АГУ е и . .
                  Аз не бих го направил. След 5г ще и сложа ГИ с кеф, ама на нов модел хората имат малко или много свръхочаквания, егати гъзара ще си с бойлера в багажника. По-добрия вариант е слаб бензинов мотор отколкото як на газ, при новите модели малките мотори имат приличен разход.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
                    Не мисля, че ще е някакъв проблем да се сложи ГИ на 159.
                    И на Ферари може да се сложи АГУ е и . .
                    Аз не бих го направил. След 5г ще и сложа ГИ с кеф, ама на нов модел хората имат малко или много свръхочаквания, егати гъзара ще си с бойлера в багажника. По-добрия вариант е слаб бензинов мотор отколкото як на газ, при новите модели малките мотори имат приличен разход.
                    В БГ си е много сериозен проблема. Тук са твърде малко хората, които могат да правят тези коли. Виж, колко ТС двигатели им се клатят оборотите на бензин и не могат да ги оправят, а какво остава за газ. Проблемът със сервизното обслужване на Алфа в БГ си го знаем, а като прибавим и газ...
                    Но съм съгласен с теб донякъде, че по-добре колегата да се насочи към по-икономична кола, отколкото да рискува със 159ГИ. Иначе има екпериментални дизелови самолети, но какво от това.

Comment

Абе не знам кой ми разправя за някакъв шофер в Т-я имал Порше човека, ама много му горяла и решил да слага АГУ. И понеже не искал да направи някоя беля с хубавата кола направил запитване до завода.
                      Германците го помолили да им върне Поршето срещу справедливо обезщетение
                      sigpic

Comment

Въпроса опира до това защо да давам повече пари за гориво като има и алтернативи... що се отнася до това пари имам и ще си купя 159 ка със сигурност.Лично аз съм виждал във mobile.de доста коли на газ включително и AUDI TT. Да ги питаш къде са събрали бутилката за газ..По скоро се чудех ако реша да експериментирам дали тук или в Италия щото все си мисля че там ще я настроят по-добре от тук. А пък за подръжката на 20000 км. нищо не пречи да се разхождам до Италия.

Comment

Италиянците са палачори не слагай ГИ там. Мое мнение, виждал съм им "майсторлъка" и съм им сърбал попарата.
                          sigpic

Comment

ако ще караш много - слагай метан
                            поне метан сложен в италия има къде да ти го поддържат и тук, освен ако не го сложиш тук
                            метанстанции в БГ и Ит има много, остава въпросът само за помежду двете, ако ходиш много често към ботуша
                            и без това разликата в цената на читав газов инжекцион и читав метанов дали ще дойде и 1000лв, което в разхода си го избил многократно
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Малко инфо по темата на немски език
                              http://www.alfisti.net/alfa-forum/topth ... toren.html

Comment

Working...
                              X