Здравейте, искам да ви попитам какво толкова значение има при слагането на газова уредба от това дали колата е с метален или пластмасов колектор. Понеже аз съм с пластмасов и съм решил да слагам газ - какъв е проблема при пластмасовия?????????
Известие
Collapse
No announcement yet.
ПЛАСТМАСОВИ КОЛЕКТОРИ
Collapse
X
-
Проблем има само ако слагаш обикновено АГУ. Аз съм с пластмасови колектори и обикновено, но имам 4 клапана на тръбите. Това се прави за да има накъде да избяга налягането в случай на пукане в колектора (което все някога ше се случи). За инжекцион колегите казват, че няма опасност от детонации, успех
166, 2.4 JTD'00
-
Първоначално публикувано от ChimevПроблем има само ако слагаш обикновено АГУ. Аз съм с пластмасови колектори и обикновено, но имам 4 клапана на тръбите. Това се прави за да има накъде да избяга налягането в случай на пукане в колектора (което все някога ше се случи). За инжекцион колегите казват, че няма опасност от детонации, успех
Alfa Romeo 145 T.S 1.6 /99 година
Малко луд, в рамките на нормалното!
Comment
-
Да, те си ги сложиха. Гледай да си намериш читав майстор, че много колеги се оплакват от обикновените. При мен горе долу се е получило. Но не върви както трябва на бензин, предполагам, че дебитомер и ламбда сонда са за смяна, но те не ме вълнуват, защото не играят при конвенционално агу. Ако искаш и на бензин да е 6 по-добре се насочи към инжекцион. Аз само паля и карам около 1 км на бенз и после на газ. Така че, умувай кой е по-добрия за теб вариант166, 2.4 JTD'00
Comment
-
агу
Сериозните майстори отказват да слагат обикновена АГУ при пълен инжекцион и пластмасови всмукателни колектори. Тези, които го правят задължително трябва да ти монтират клапанчета, защото иначе рискуваш да си напукаш колекторите.Zastava 55
VAZ 2101
AUDI 80 `80
VW Golf III `93
ALFA ROMEO 1,8 TS `98
Comment
-
Re: агу
Първоначално публикувано от ivoraikkonenСериозните майстори отказват да слагат обикновена АГУ при пълен инжекцион и пластмасови всмукателни колектори. Тези, които го правят задължително трябва да ти монтират клапанчета, защото иначе рискуваш да си напукаш колекторите.
Comment
-
Първоначално публикувано от ChimevЛошото е, че на бензин не е вред
Я помисли, дали цената на ламбда сондата и дебитомера не са сравними с тази на газовата уредба.
Какъв е смисълът да поддържаш в изправност всичко, свързано с работата на бензин, след като ти трябва само да запалиш? Лично мнение - аз винаги съм карал на газ и ще продължавам да го правя, именно защото мнооого елУегантно заобикалям всички досадни проблеми с датчици, дебитомери, ламбда сонди и т.н., които задължително се появяват на старите коли. Да не забравяме все пак разликата в цената на горивата.
Някой може да ми противоречи, в смисъл, как така да я загробваме на бензин. Ами така. За какво ми е??? Като карах Типо-то (1.4 моно) навремето имаше период от близо година, в който изобщо не работеше на бензин. Какъв ужас, а. Е, и? Палил съм я и зиме и лете и нищо. А най-много да купиш изпарител за около 60лв, което всъщност никога не ми се е налагало.
Пак лично мнение - винаги бих предпочел възможни най-елементарната газова уредба. Монтирал съм доста и никога не е имало проблеми. Вярно, напоследък все по-сложни стават колите, но все още може да се измисли нещо разумно.
Към колегата - по възможност слагай най-обикновената уредба (но с предпазни клапи, де) и не се занимавай с тия "инжекциони", които струват колкото цялата кола. Друг е въпросът защо.
Съжалявам, че пак го откарах на "За и против газта", ама ми е много странно как хората дават луди пари за излишни неща.
Ма нали и майсторите трябва да живеятFiat Stilo Abarth 2002
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото глупаците съставляват по-голямата част от хората...
Comment
-
Първоначално публикувано от Димо ГенчевПървоначално публикувано от ChimevЛошото е, че на бензин не е вред
Я помисли, дали цената на ламбда сондата и дебитомера не са сравними с тази на газовата уредба.
Какъв е смисълът да поддържаш в изправност всичко, свързано с работата на бензин, след като ти трябва само да запалиш? Лично мнение - аз винаги съм карал на газ и ще продължавам да го правя, именно защото мнооого елУегантно заобикалям всички досадни проблеми с датчици, дебитомери, ламбда сонди и т.н., които задължително се появяват на старите коли. Да не забравяме все пак разликата в цената на горивата.
Някой може да ми противоречи, в смисъл, как така да я загробваме на бензин. Ами така. За какво ми е??? Като карах Типо-то (1.4 моно) навремето имаше период от близо година, в който изобщо не работеше на бензин. Какъв ужас, а. Е, и? Палил съм я и зиме и лете и нищо. А най-много да купиш изпарител за около 60лв, което всъщност никога не ми се е налагало.
Пак лично мнение - винаги бих предпочел възможни най-елементарната газова уредба. Монтирал съм доста и никога не е имало проблеми. Вярно, напоследък все по-сложни стават колите, но все още може да се измисли нещо разумно.
Към колегата - по възможност слагай най-обикновената уредба (но с предпазни клапи, де) и не се занимавай с тия "инжекциони", които струват колкото цялата кола. Друг е въпросът защо.
Съжалявам, че пак го откарах на "За и против газта", ама ми е много странно как хората дават луди пари за излишни неща.
Ма нали и майсторите трябва да живеят
Comment
-
Защото им е по кеф да те одерат 1500лв вместо 500Моята така я взех иначе нямаше да дам 1500лв за ГИ.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
само да попитам думи катто прогрес и еволюция за вас значат ли нещо.
що не си купихте карбураторни коли?
ясно е че по простите уредби имат по малко проблеми, но на пълна инжекция с пласмасови колектори според мен е риск които само времето може да покаже дали ще е оправдан (ако не те споходи скъп ремонт свързан с газовото печелиш, ако издухаш колекторите дебитомера и ламдата губиш)Honda CB 500
Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана)
Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
Зелен дванайсетак от яките (то други няма)
Comment
-
здрасти колега,по твоите думи долавям че тези3 елемента които изреди може и без тях на газ такали,тогава защо като отидеш на газ-майстор и си пожелаеш обикновенно агу те веднага те апострофират че може при евентуално БУМ да останеш без тези неща?
Защото им е по кеф да те одерат 1500лв вместо 500 wink Моята така я взех иначе нямаше да дам 1500лв за ГИ.
Ето, колегата ти е отговорил, няма какво повече да добавя
само да попитам думи катто прогрес и еволюция за вас значат ли нещо.
що не си купихте карбураторни коли?
ЗАЩОТО НЯМАИначе - с огромно удоволствие. Даже бих преправил някоя, колко му е, един фланец
Трябва докато още се продават карбуратори по магазините да взема няколко, та да си имам за в бъдеще
Това, разбира се, в рамките на шегата.
А сега сериозно - логиката е много проста. Ако някой има финансова възможност да се грижи много добре за колата си и поддържа всичко в абсолютна изправност, то очевидно това така или иначе ще му струва много пари. Не виждам смисъл такъв колега да се стреми да спести пари чрез използване на други горива, то е ясно, че си има достатъчноПожелавам на всички да бъдат в това положение
За съжаление в нашата Татковина такива са по-малка част. Останалите се опитват да пестят по някакъв начин.
За да не бъда разбран погрешно, не искам да кажа, че не трябва да се обръща внимание на техническото състояние. Просто някои неща не си струват.
И накрая, специални поздрави на колегата Chimev, нищо че изобщо не се познаваме
Fiat Stilo Abarth 2002
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото глупаците съставляват по-голямата част от хората...
Comment
Comment