If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Днес попрегледах цените - всичко е нагоре. Дюзите вече са по 97 евро, комплекта за диагностика е 470 евро. Емулатора, който купих за 70, сега е около 95 евро и той.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Съжалявам наистина, ако това не е темата, в която трябва да пиша, но бих искал да споделя моя проблем с ГУ ВИАЛЕ на моето Митсубиши. Колкото и странно да звучи, проблемът започна точно след като си монтирах радиото за колата. Като се запали и премине на газ, колата почва да работи сеедно е на 2 или 3 цилиндъра. Казвам 2 или 3, защото понякога тресе много, а понякога не толкова много. Докато си тресе, по някое време колата почва сама да си се форсира и накрая се оправя. Рядко се случва да почне да тресе докато съм в движение. Принципно сипвам само от Лукоил, но веднъж съм сипвал в ОМВ, и колата не искаше да запали, а като я запалих на бензин и превключих на газ в движение, почна да се дави и да гасне. На другия ден се оправи и запали. Сипвах веднъж и в ЕКО, и след като изминах 200 км, почна да ми тресе при всяко палене. Сега горе долу се нормализира и почна да си пали без да тресе, но отвреме на време пак си тресе. Моля ви, споделете мнения. Мерси предварително.
Привет колега,
Не съм сигурен какво може да е причината за това, но мога да те посъветвам да си погледнеш акумулатора. Аз имах подобни проблеми при превключване от бензин на газ. Даже изгасваше понякога. Отначало беше само тогва, но в последствие започна и след като вече работи на газ. Обяснението, което мога да направя е, че не стига напрежението, тъй като помпата в бутилката е голям консуматор и като прибавиш климатик и т.н. При мен проблема за това беше реле-регулатора на алтернатора, т.е. проблема изобщо не бе в газовата, но се отразяваше нанейната нормална работа.
Другото може да се определи само чрез диагностика на системата!
Дано съм бил полезен.
Да добавя, че представителите на газови системи ICOM за България предлагат възможност да монтират филтър за пропан-бутан между пълначката и бутилката. По този начин вероятно ще се удължи живота на помпите при нашите уредби.
Дидо, супер си!
Определено ще трябва да те черпя някоя биричка. Нека си оправя първо СААБ-а. По моя въпрос - вече имам 4 лилави инжектора... а сега трябва да измисля как се сменят инжекторите и да сваля смукателния колектор ама на моята е много терсене...
Ти сам ли си смени твоите? (доколкото си спомням го беше правил това упражнение)
Ау... за това не се бях сетил. Във Вторник влизам в бокса - ще ми я прави човек, който разбира от СААБ-и. Имаш ли представа дали могат да се намерят тия О-пръстени някъде да кажем на Руй Планина или Аутодикс? Предполагам че ще ми трябват 8? Нали става въпрос за парт номер 19441.0?
Мдааа тъкмо влизах да пиша Забавих се с поста си тук защото исках да натрупам повечко впечатления.
1. Оказа се че моите дюзи не са V12 както си мислех, въпреки че са жълтеникави, ами си пишеше ясно на тях VIALLE20, което иначе не би се видяло ако не се свалят защото както казах са на изключително терсене място.
2. Купих си въпросните гумички от Руй планина за около 30-на лв 8 бр.
3. Оказа се че 2 от разпръсквачите ми са счупени откъм страната на дюзите та решихме да ги сменим с тези които взех заедно с дюзите. Да, обаче когато тръгнахме да изваждаме моите разпръсквачи единия излезе заедно леглото на дюзата или по-скоро леглото се посчупи малко. Те, доколкото видях в документите дето ми прати, са залепени с някакво лепило на локтайт. Понеже нямахме същото лепило пробвахме да го залепим с някакво друго налично. Всичко хубаво но при слагането на колектора то се отлепи. После пробвахме с някакъв течен метал и май стана. Поне засега не ми е давало проблеми.
4. Колата започна да пали отмах. Работа на тихи обороти - перфектна. Обаче когато тръгна да набирам между 2000 и 3000 оборота за малко като че ли заглъхва, замисля се и тогава тръгва. Малко се разочаровах от това нещо но след около седмица ръчкане колата тръгна перфектно. Започнах да се чудя, това дали е от обучението на колата или просто някоя от дюзите е била запушена (не са били ползвани повече от година) и сега се е отпушила. Чуденето ми не трая дълго. На следващия ден ми излезе грешка "Check Engine". Понеже знам от предно ходене в сервиз на СААБ че ламбда сондата ми понякога отказва да работи, реших да ресетна ECU-то. След рестартирането му, надписа изчезна и както предполагах колата започна да върви както си беше в началото - прехлъцване между 2 и 3 хил об. След едно обучение по схема за около 10-20 км колата пак си тръгна добре и от тогава вече 2-3 седмици не съм имал проблеми, дори и чек енджин не се е появявал.
5. Това което ме притеснява последната седмица е че колата започна пак да пали трудно което си го обяснявам със запушване на дюзите или по-скоро постоянен теч както беше и със старите ми дюзи. Много неприятно..... Замислям се дали случайно нямам някакви боклуци в бутилката и да се запушват дюзите от това... много е възможно защото със старите дюзи беше същото - след като ми ги изчистиха в аутодикс паленето от раз траеше около 1-2 седмици и после пак започна трудно да пали а година по-късно започна и да тресе около 2-3 хил об.
Някакви идеи?
М/у другото поканата за бира си остава за по някоя раздумка. Оказа се че аз живея близо до Робигаз и ако и ти си наблизо нищо не пречи да се видим по комшийски.
Сега последно с кои дюзи си?
При мен също има едно 'прихълцване' при някакви обороти, но зависи от товара на мотора. Най-добре си личи на магистралата, при започване на изкачване. Все си мисля, че тогава помпата включва на по-високите обороти. Ако уредбата е като повечето, имаш филтър след помпата, който трябва да ограничи постъпването на боклуци до дюзите. Дори и бутилката да е мръсна.
Хех, те всички живеят до Роби, се оказва Аз съм в Люлин иначе, ама може да се засечем някой път де.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Последно съм с V15 вместо с V20. Все пак преди обучението на ECU-то прехлъцването беше много осезаемо. Толкова осезаемо че беше дразнещо и някакси те спира да се наемеш да изпреварваш. Сега всичко е ОК. Може да има някакво прехлъцване заради помпата но аз лично не усещам такова. Абе не е лошо и някой друг да и се възкачи за да пробва как е, що е.
Има още нещо което забравих да спомена по-горе - разхода на газ.
Преди, когато бях със старите дюзи разхода ми на газ беше около 30 % повече от разход по комп и предполагам разход на бензин. Сега показанията на комп се покачиха и показва почти колкото ми е действителния разход на газ. Предполагам че това е заради удължените импулси на впръскване вследствие по-малкия дебит на дюзите. Всичко хубаво ама някакси ми се струва много висок разхода - 12 извънградско и 16 градско....
Май трябва да засека разхода на бензин и да сравня ... може да е заради ламбда сондата.. знам ли!?
Comment