Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с газовото.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с газовото.

Здравейте! Имам малко проблеми след като си сложих газовото. Парвия проблем е: Изминавам около 100км и колата започва да губи мощност и да прекасва и гасне спирам отварям капака и гледам целия изпарител замразнал и трабичките и те. Почвам да карам на безнин няма проблеми. От какво се получава това замразване? Газовоте е от 3 месеца и досега не сам имал проблеми с това. От една седмица почна да го прави. Другия ми проблем е че, оборотите играят от 500 до 1500 понякога не винаги но ме дразни 15 пъти ходих да ми я регулират и не се получава оправя се за 15 минути и аиде пак почват. Това може ли да е от моторчето за празен ход (мисля че така се казваше не разбирам много) И третия проблем е че когато карам на бензин и понякога ми светва за момент червената лампа дето прилича на свещ и когато светне сдига оборотите и после пак си гасне. Газовото е ланди не сам сигурен като го погледна ще напиша какво е и снимка ще му направя да видите къде е монтирано. Колата е Алфа ромео 146 1.4 8в 90коня боксер. 96г.

1- паднало е нивото на антифриза или високо закачен изпарител или не е коректно вързан към охладителната система.
    2- така ще е, може да обърнеш въздуховода на филтъра да смуче надолу и да ти отворят малко кранчето, ама ще ти се качи и разхода.смени си също и въздушния филтър и да ти я регулират наново.
    3-лоша ел. връзка при монтажа на газовата или скапано реле.
    тоест - с***и са на всички възможни места
    точка

Comment

Възможно ли е да има въздух в системата? И затова да замръзва защото направих промивка на системата и от тогава почна да прави проблеми.

Comment

Може. Извади единия маркуч за вода от изпаритела и виж има ли въздух.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

наливай антифриз в казанчето докато нивото му се качи над това на маркуча на изпарителя и виж дали ще стане.
          точка

Comment

isparitelq e vinoven nai veroqtno e po na visoko ot kazan4eto za voda imah su6tiq problem i otidoh pri edin maistor i mi sloji isparitelq po nadolo i ot togava kolata e 6

Comment

Колега имах същия проблем !
              Бегай сменяй испарителя!!!! Бързо!!!

п.п. 70лв за нов (voltron -турски ) и си цар на пътя следващите 150хил км после нов
              п.п.с. смяната е елементарна, може и сам да си го смениш
              Last edited by Nasko; d.m.y г., 23:37.

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

Comment

Working...
              X