Известие

Collapse
No announcement yet.

Гадните цени на газа...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    В момента /от осведомен източник/ потреблението на бензини е много ниско-свито. Това води до липсата на достатъчни количества пропан-бутан на пазара/както знаем той е отпадъчен продукт при преработката на петрола/. Глада е толкова голям , че се купува всичко което се появи на пазара стига то да е в рамките на 5-7 ст. от продажната цена. Естествено качеството е отвратително защото това са недостатъчно рафинирани фракции.
    Личното ми мнение е, че не е болка за умиране цената защото разлика от около 80ст. за мен си е нормална. /не казвам, че не искам 1 лев./.
    Наблюдавайки постовете оставам с впечатление, че само си чешете езиците. Има много други неща които са важни и могат да бъдат цивилизовано решени и от полза за хората ползващи газови уредби. За съжаление батака в милата ни родина е толкова голям, че 500 000 ползващи газ за автомобилите си /отгоре на всичкото като помощно гориво/ изобщо не са приоритет за каквито и да било разисквания. Измислете нещо по-сериозно.
    Въпрос към робигаз:
    Би ли ми казал 1 килограм на колко литра пропан-бутан се равнява?
    Last edited by vaklinator; d.m.y г., 14:37.
    Alfa 155 2.0TS 8V '93
    sigpic
    VW LADAVAGEN '81
    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• грубо-2л.

А точно:
      Относителното тегло на газ пропан-бутан при 20грС е 0.550, т.е. 1кг.=1.8181литра.
      Last edited by robygas; d.m.y г., 13:15.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Благодаря

А каква е далаверата и в чия полза - едно и също нещо да се продава в един случай на литри , а в друг на килограми?
        Прилича ми като краставици, които до обед се продават на кило, а следобед на метър.... хахаха
        Last edited by vaklinator; d.m.y г., 14:35.
        Alfa 155 2.0TS 8V '93
        sigpic
        VW LADAVAGEN '81
        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Не схващам точно за какво говориш, но ако забелязваш има спомената и температура. А иначе всички горива се продават на Тон на дилърите. Това с обръщането касае най вече тях заради количествата които продават.
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
            Не схващам точно за какво говориш, но ако забелязваш има спомената и температура. А иначе всички горива се продават на Тон на дилърите. Това с обръщането касае най вече тях заради количествата които продават.
            Багодаря, разбрах онова което ми трябваше
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• температурата.......
              това означава ли, че през студените месеци ще сме на далавера, ако зареждаме от откритите цистерни а през лятото от подземните??
              при всички други равни условия.
              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

• Не. Нали колонката мери в литри. Ако вкараш повече литри, ще си ги платиш.
                2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Не. Нали колонката мери в литри. Ако вкараш повече литри, ще си ги платиш.
                  е как не ? литъра е единица за обем . колкото по-ниска е температурата на веществото, толкова повече се свива /в общия случай/ , което значи че на единица обем, ще имаш повече тегло. само че тая далавера трудно ще излезе, бензиностанцията винаги си е на печалба.
                  точка

Comment

• Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                    температурата.......
                    това означава ли, че през студените месеци ще сме на далавера, ако зареждаме от откритите цистерни а през лятото от подземните??
                    при всички други равни условия.
                    Зимата ще е все тая от къде ще зареждаш, защото температурата на газта е много по ниска от външната.
                    През лятото може и да има някаква разлика, но едва ли голяма.
                    Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX

Comment

• За разлики ли говорите колеги нека споделя и аз:
                      Русе - Бяла Слатина 210км в Русе сипвам на ЕКо-то на Лукойла в Бяла Сл.Допълвам 16 литра идеално звучи...
                      следващата седмица ->Русе - Бяла слатина зареждам на ОМВ на същия ЛукОйл 22 литра ....разлика от тук до небето колата е от подписа ми а ГИ-то е Тартарини
                      Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                      Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                      Alfa Romeo GT 1.8 TS
                      Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
                        За разлики ли говорите колеги нека споделя и аз:
                        Русе - Бяла Слатина 210км в Русе сипвам на ЕКо-то на Лукойла в Бяла Сл.Допълвам 16 литра идеално звучи...
                        следващата седмица ->Русе - Бяла слатина зареждам на ОМВ на същия ЛукОйл 22 литра ....разлика от тук до небето колата е от подписа ми а ГИ-то е Тартарини
                        Чакаи малко на кое сипваш сега първо на Екото на Лукоила второто зареждаш на ОМВ на същия ЛукОил????!!!!
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Извод: внимателно с ОМВ
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                            Чакаи малко на кое сипваш сега първо на Екото на Лукоила второто зареждаш на ОМВ на същия ЛукОил????!!!!
                            Да на един същ Лукоил в Бяла Слатина,разликата е само в бензиностанцията в началната точка Еко и ОМВ
                            Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                            Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                            Alfa Romeo GT 1.8 TS
                            Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              В момента цените на горивата са такива, каквито бяха при 160$ барела. Сега цената на барела е 88$. Иде ми да се пръсна от яд, мамицата им мръснла лъжлива!!!!!
                              Хвала за думите, и аз това ВИКАМ, но никой не ще да чуе, газта при сегашните цени на петролните продукти трябва да БЪДЕ 0.87 до 0.99 лв/литър максимъм - АЗ КАЗАХ.
                              Last edited by LadaSamara; d.m.y г., 18:51.
                              ОК, оглеждам се за 147

Comment

• добре де, при
                                ~2,25лв.-А95 и
                                ~1,35лв.-Газ
                                си на далавера с 60% за литър.

обаче разхода на газ е ~30%
                                над разхода на бензин.

60х30~20% чиста далавера.

тоест, стане ли газаът 1,62лв. се изравнява с бензина и........

САМО на бенз.
                                sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Working...
                                X