Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли значение налягането на газ- колонката?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли значение налягането на газ- колонката?

Има ли значение това налягане за това колко газ ще събере бутилката? Евентуално за вървенето или разхода после? Малко тъп въпрос, но ми е интересно да видя мнения.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

пропан или метан
    при метана има огромно значение, колко ще натъпчиш в бутилката, защото тъпчиш под налягане
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

И двата вида. Все пак и пропана е под налягане, само по- малко. Но да речем, че за пропан- бутан повече ме вълнува примерно. И ако имате впечатления, колко може да варира зареденото количество според налягането?
      Last edited by didod; d.m.y г., 18:42. Основание: подробности
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

не бях сигурна и пропуснах да пиша за него
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Има ли значение това налягане за това колко газ ще събере бутилката? Евентуално за вървенето или разхода после? Малко тъп въпрос, но ми е интересно да видя мнения.
          според мен за количеството което ще побере има но за разхода не.налягането на газа винаги се променя дали в бутилката или при пълнене няма значение.автомобилът трябва да може да неотрализира тези различия.бутилката може да е напълнина примерно с 10атмосвери но при температура на въздуха -10 градуса,в последствие караш колата и времето се промени отново си в промяна на налягането или обратно,така че не би трябвало ако е наред всичко да и влияе толкова много.

Comment

На пропан-бутан няма никакво значение дали е по високо налягането.Той е втечнен и само от поплавъка зависи колко ще напълни.Ако въпросния поплавък е шибан ,като моя,може да се получават най-разнообразни резултати,но това не е от налягането.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

На мен при 50 литрова бутилка,в Италия колонката изключва внаги на 37-38 литра.В Хърватска са ми сипвали 53 литра!!!Налягането на колонките е различно ,но това не влияе на разхода.
              sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Ами в 30литрова пропан бутан бутилка на ШЕЛа където най честоя я зареждам ми слагат 23-4литра максимално...На газтрейд на Цариградско хващат 28,5литра... Обаче и в двата случая дава един и същи разход...Тоест наистина са влезли тия 28.5литра газ... А и маршрута на каране е един и същ.... та това са моите впечатления
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

Като стана въпрос за тоя поплавък..От какъв материял е изработен? Питам защото моят много гадно се удря по стените на бутилката и ме дразни това дрънчене..При потегляне и спиране си се плиска по стените.Има ли някакъв начин да се спре това мърдане на поплавъка? Евентуално ако е метален с някакъв по-голям магнит да го лепна за бутилката? Дайте идеи
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Има значение налягането . По-ниско налягане на газ-колонката , по-ниска газова фаза , повече литри отчетени на колонката .
                    В най-кратък вид това е , иначе си е цяла наука да се обясни . Който му се чете за газове и флуиди под налягане да чете .

За пример мога да дам домакинска газова бутилка - когато е заредена я разклатете - имате чувството че е пълна на 1/3 а дефакто са си 10л .
                    Last edited by Sunny; d.m.y г., 23:54.
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                      Има значение налягането . По-ниско налягане на газ-колонката , по-ниска газова фаза , повече литри отчетени на колонката .
                      В най-кратък вид това е , иначе си е цяла наука да се обясни . Който му се чете за газове и флуиди под налягане да чете .

За пример мога да дам домакинска газова бутилка - когато е заредена я разклатете - имате чувството че е пълна на 1/3 а дефакто са си 10л .
                      Ми те 10 литра са си почти 1/3, като се има в предвид че хваща 27, може би имаш в предвид 10 кг., което си е към 17 литра...
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Налягането на газта!?

Има значение в смисъл, че когато решиш правилно да си сметнеш разхода на газ ,/което най-добре е да е извънградско/ е необходимо да зареждаш от една и съща колонка,при едно и също налягане на помпата /имаш право да попиташ газаджията какво е налягането на помпата на колонката/ и при една и съща външна температура! И най- важното да се пълни бутилката до "дупка", дето се казва!
                        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Разхода на газ е много абстрактно понятие. Аз занулявам километража, правя 3-4 зареждания и тогава деля всички литри на км-те щото иначе ще го сметнеш точно на кукуво лято. Примерно 50+50+50л - 150л на 1000км - 15л/100
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Почнах и на по- големи интервали даже. Иначе е вятър и мъгла, да.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аз зареждам там където на празна бутилка ми сипят най - малко газ......обикновенно от празна 30 литрова не са сиплави порече от 24.5 литра, но сипят ли ми някъде повече от 26 литра и не стъпвам повече там....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X