Има ли значение това налягане за това колко газ ще събере бутилката? Евентуално за вървенето или разхода после? Малко тъп въпрос, но ми е интересно да видя мнения.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Има ли значение налягането на газ- колонката?
Collapse
X
-
И двата вида.Все пак и пропана е под налягане, само по- малко. Но да речем, че за пропан- бутан повече ме вълнува примерно. И ако имате впечатления, колко може да варира зареденото количество според налягането?
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеИма ли значение това налягане за това колко газ ще събере бутилката? Евентуално за вървенето или разхода после? Малко тъп въпрос, но ми е интересно да видя мнения.
Comment
-
На пропан-бутан няма никакво значение дали е по високо налягането.Той е втечнен и само от поплавъка зависи колко ще напълни.Ако въпросния поплавък е шибан ,като моя,може да се получават най-разнообразни резултати,но това не е от налягането.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
На мен при 50 литрова бутилка,в Италия колонката изключва внаги на 37-38 литра.В Хърватска са ми сипвали 53 литра!!!Налягането на колонките е различно ,но това не влияе на разхода.
sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.
Comment
-
Ами в 30литрова пропан бутан бутилка на ШЕЛа където най честоя я зареждам ми слагат 23-4литра максимално...На газтрейд на Цариградско хващат 28,5литра... Обаче и в двата случая дава един и същи разход...Тоест наистина са влезли тия 28.5литра газ... А и маршрута на каране е един и същ.... та това са моите впечатленияAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Като стана въпрос за тоя поплавък..От какъв материял е изработен? Питам защото моят много гадно се удря по стените на бутилката и ме дразни това дрънчене..При потегляне и спиране си се плиска по стените.Има ли някакъв начин да се спре това мърдане на поплавъка? Евентуално ако е метален с някакъв по-голям магнит да го лепна за бутилката? Дайте идеиЯсно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Има значение налягането . По-ниско налягане на газ-колонката , по-ниска газова фаза , повече литри отчетени на колонката .
В най-кратък вид това е , иначе си е цяла наука да се обясни . Който му се чете за газове и флуиди под налягане да чете .
За пример мога да дам домакинска газова бутилка - когато е заредена я разклатете - имате чувството че е пълна на 1/3 а дефакто са си 10л .Last edited by Sunny; d.m.y г., 23:54.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеИма значение налягането . По-ниско налягане на газ-колонката , по-ниска газова фаза , повече литри отчетени на колонката .
В най-кратък вид това е , иначе си е цяла наука да се обясни . Който му се чете за газове и флуиди под налягане да чете .
За пример мога да дам домакинска газова бутилка - когато е заредена я разклатете - имате чувството че е пълна на 1/3 а дефакто са си 10л .Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Налягането на газта!?
Има значение в смисъл, че когато решиш правилно да си сметнеш разхода на газ ,/което най-добре е да е извънградско/ е необходимо да зареждаш от една и съща колонка,при едно и също налягане на помпата /имаш право да попиташ газаджията какво е налягането на помпата на колонката/ и при една и съща външна температура! И най- важното да се пълни бутилката до "дупка", дето се казва!
Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Разхода на газ е много абстрактно понятие. Аз занулявам километража, правя 3-4 зареждания и тогава деля всички литри на км-те щото иначе ще го сметнеш точно на кукуво лято.Примерно 50+50+50л - 150л на 1000км - 15л/100
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Аз зареждам там където на празна бутилка ми сипят най - малко газ......обикновенно от празна 30 литрова не са сиплави порече от 24.5 литра, но сипят ли ми някъде повече от 26 литра и не стъпвам повече там...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment