Известие

Collapse
No announcement yet.

Промени ли се начинът Ви на шофиране след преминаване към газ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Защо 5 хил.? Какво става после?
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Да не забравяме ,че основното гориво е бензина а газта е алтернатива да се придвижваме по-евтино. Друг е въпроса ,че не трябва та има коренна разлика м/у двете горива. Често се случва това да е психологическа граница ,а не факт.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
        Да не забравяме ,че основното гориво е бензина а газта е алтернатива да се придвижваме по-евтино. Друг е въпроса ,че не трябва та има коренна разлика м/у двете горива. Често се случва това да е психологическа граница ,а не факт.
        Така е...Моята върви еднакво добре и на газ и на бензин...Е само до 5хил об...след това газта и е малко по-трудно...Но все още като набия втора и почва да превърта(с нови гуми и съед. съм),... Да това ме кефи...Очаквах да върви като 1.8 а тя продължава да си е 2.0 И все пак съм с обикновенно АГУ

Та мисълта ми е че ръчкането на газ е възможно, но на бензин ми се струва по-добре защото пък да държим и бензиновата система изправна и да се продухва хубавичко За то и аз съм така...На газ си карам бабешка(е в някои ситуации се налага да я изрежа малко), а като имам нужда от кеф включвам Еко100 октана и газ

Robygas скоро ще сменя филтъра и след нова година ще дойда да видим дали имам нужда нещо от регулировка Таблото за управление отдавна се отказах да го местя

ЕДит:
        Ами 420км. от последното изгасване...Смених едно реле, обаче колата си пали и работи и със старото...Проблема е че не можахме да сме сигурни, че сме оправили проблема...Миналия път минах 300км и ме остави... Не мога да съм сигурен утре ако тръгна на път дали няма след 1км. след 20км -500км. да изгасне... Та в момента я карам в Сф градско и само се надявам да не ме остави някъде, че да мога да си свърша работата....
        Last edited by VFTI; d.m.y г., 13:06.
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
        by RUBIG service

Comment

А така де! Стига с мита за 'умирането' на газ! Хората са го измислили- запазват се мощностите, само дето разхода е 20- 30 % нагоре. Аз не съм пробвал 'до дупка' да видя какво ще стане, но 6000 оборота (на 5- та) си ги прави и на бензин и на газ.

Послепис: среден разход за 4500км.- 11.1 л/100км.
          И Венци- оправи ли ти се колата вече?
          Last edited by didod; d.m.y г., 11:58. Основание: въпрос
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
            Така е...Моята върви еднакво добре и на газ и на бензин...Е само до 5хил об...след това газта и е малко по-трудно...Но все още като набия втора и почва да превърта(с нови гуми и съед. съм),... Да това ме кефи...Очаквах да върви като 1.8 а тя продължава да си е 2.0 И все пак съм с обикновенно АГУ

Ех.....младост.....младост.......
            Автогаз сервиз-

Comment

моята като я настройваха я настройха само до 5000оборота на газ - до толко поддържаше софтуера на газаджиите.

Така че разлика има определено, но при мен е над 5000 оборота
              Honda CB 500
              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

Странен софтуер, бих казал...
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                  Явно е стигнал етапа където е надхвърлил способностите на програмиста който гоподдържа
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                    Такъв е първия път като я настройваха аз карах - до 5000 оборота събират данни и настройват газовите инжекциони какво да правят над 5000 просто подават толко гориво колкото на 5000 - все пак ако караш на газ на пета на 5000 (нямам идея с каква скорост ще се движиш ама сигурно към 180кмч)
                    Honda CB 500

Comment

Върви да ти оправят колата!

Какво е това 5хил об.

А ти като тръгнеш да изпреварваш? На 3та примерно? Какво като дизел ли ще я караш...особенно 16в. ти трябват едно 4хил оборота да изтеглиш до 6300-500об. и вече да си изпреварил.....
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

Така се раждат легендите: колите на газ 'умират'. Аз също рядко вдигам над 4500, но поне мога. Така, че според мен е добре да се настрои и на над 5000, пък дали ще я ползваш така, си е лично твоя работа.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Не ми се говорят глупости ,но днес го демонстрирах на един колега-,че оборотомера може и да се обръща....
                          Автогаз сервиз-

Comment

Да особедно ако е с обикновенна газова не е проблем.

Comment

Първоначално публикувано от qnis3 Покажи съобщение
                              Да особедно ако е с обикновенна газова не е проблем.
                              Да с обикновена у-ба е. Но тук ставаше въпрос доколкото разбрах, не че се включва прекъсвача, а че колата на колегата е скопена до определени обороти, което според мен не трябва да е баш така
                              Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                                Върви да ти оправят колата!
                                сега като се замисля може и 6000 да са били, и да ходя и да не ходя няма какво да ми оправят тъй като софтуера им няма данни за въпросните обороти - няква крива гледат там.

Пък тя колата реално върви и ускорява и на 6300 примерно, но не така както на бензин - т.е. има разлика във вървенето, инак за изпреварванията и при каране рядко стигам 5000.

Пък баща ми го видях да изпреварва на 5та с 70, викам му що не на 4та и той аа то има място и то наистина нямаше коли наоколо пътя беше прав - начин на шофиране просто.
                                Honda CB 500

Comment

Working...
                                X