Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля за малко помощ!
    Имам проблем с газовата.
    Отнася се за 1,6 Боксер с обикновена газова.След като я запаля на бензин и загрее,си прехвърля на газ.И тук почва проблема.
    На газ си държи ниските обороти перфектно,в момента в който и натисна газта си форсира до 2000 оборота и гасне.Като натискам много плавно газта,понякога си качва оборотите,но щом я натисна по-рязко пак гасне.
    Когато се опитвам да тръгна,губи мощност.Имам чувството че не и достига достатъчно гориво.

Та понеже това ми е първата кола с ГУ в живота и си нямам представа как работи системата,моля дайте някакъв съвет от какво може да е,дали има някакви филтри по нея или други работи.

Благодаря!
    155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
    Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
      Моля за малко помощ!
      Имам проблем с газовата.
      Отнася се за 1,6 Боксер с обикновена газова.След като я запаля на бензин и загрее,си прехвърля на газ.И тук почва проблема.
      На газ си държи ниските обороти перфектно,в момента в който и натисна газта си форсира до 2000 оборота и гасне.Като натискам много плавно газта,понякога си качва оборотите,но щом я натисна по-рязко пак гасне.
      Когато се опитвам да тръгна,губи мощност.Имам чувството че не и достига достатъчно гориво.

Та понеже това ми е първата кола с ГУ в живота и си нямам представа как работи системата,моля дайте някакъв съвет от какво може да е,дали има някакви филтри по нея или други работи.

Благодаря!
      Трябва да има едно или 2 кранчета на изходната тръба на изпарителя. Пробвай да ги развиеш малко (0,5 - 1,5 обората) И виж дали има подобрение. Ако няма, ги върни на старото положение и трябва да се види на първо време, дали няма запушен филтър или друга причина за слаб приток на газ.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41869
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Благодаря за бързите отговори!
          Утре ще сменя филтъра с нов,да видя дали ще има някакъв ефект.

Comment

• Колеги някой ако знае читав майстор за настройка на ГИ Фобос в София моля да сподели.Ходил съм в Долни Богров и в Пан сервиз ама....резултат задоволителен няма!!!! Колата е 145 1.7 боксер ако има значение

Comment

• Моята проблем изчезна благодарение на намесата на Роби.
              Благодаря!
              Вече върви "на бургия"

Comment

• Здравейте , препоръчайте ми сервиз за диагностика на г.и. БРЦ във Варна , Шумен или Търговище ! Предварително благодаря !!!

Comment

• Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
                  Моята проблем изчезна благодарение на намесата на Роби.
                  Благодаря!
                  Вече върви "на бургия"
                  А защо не споделиш, какъв беше проблемът и как го отстранихте?
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    А защо не споделиш, какъв беше проблемът и как го отстранихте?
                    Проблема беше, че се беше скапало релето за изключване на бензиновите дюзи и като обърне на газ колата е на две горива. Отделно и изпарителя не работеше като хората.
                    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                    Автогаз сервиз-
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Какви са симптомите ако в бутилката нее добре стегната тръбичката, (тази която стига до дъното)?!
                      Почвам да си мисля ,че при мен несъм я стегнал добре...
                      Умишлено не казвам какво прави колата за да не подведа някои
                      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

• Неможе да се изфорсира, няма мощност, а ти както си с ГИ би трябвало и да връща на бензин
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                          Какви са симптомите ако в бутилката нее добре стегната тръбичката, (тази която стига до дъното)?!
                          Почвам да си мисля ,че при мен несъм я стегнал добре...
                          Умишлено не казвам какво прави колата за да не подведа някои
                          Заскрежава се бутилката и няма достатъчно дебит за да работи нормално двигателят.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Еи... това форума... голяма работа е
                            Преди няколко дена рових в бутилката за да я чистя (колкото и странно да ви звучи) защото прекалено бързо ми задръства филтрите! Просто вече е на преклонна възраст и километри (купих я от познат които е минал над 200000км с нея)... Та от вътре излезнаха какви ли не "неща"... Скоро мисля да я сменявам, но как и да е...
                            Та рових вътре пипах и поплавъка защото не ми отчита коректно стрелката... Явно несъм я стегнал въпросната тръбичка защото наистина това са симптомите... Неиска да се изфорсира баш как си трябва ,а вчера като давах ток на комшито мярнах в багажника докато рових за кабели че бутилката ми е леко заскрежена... Утре ще отварям да натягам
                            Дано някои прочете писанията и да са му от полза

Comment

• Днес ми остана малко време и реших да погледна пак в бутилката... Отварям и гледам... гледам една цепка!??
                              Напънах съвсем леко и...

Не е евросонда ,да не е и сонда вече! Поръчал съм нова и ще сменям и редуктора защото и такова чудо си купих...
                              Интересно ,че като разглабях преди известно време не обърнах внимание или просто несъм видял въпросната пукнатина която видях днес...
                              Attached Files
                              Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 14:07.

Comment

• Сега е моментът да минеш на евро-сонда. Тази не се вижда добре, но май не е.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X