Известие

Collapse
No announcement yet.

Газта и как да не си прее*ем колата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=75 2.0 turbo]
    Първоначално публикувано от "Dodo 155":37k51fmr
    Първоначално публикувано от Gligan
    Първоначално публикувано от ivoshaklev
    Ще купувам една 164ка инжекция . Обаче незнам за сега каква е газовата, Май не е за инжекция . С какви проблеми мога да се срещна ако не е такава . Уредбата е BRC ...
    При 164,освен че трябва да спзваш всичко казано до тук от колегите имай в предвид,че се вадят много често всмукателните колектори,което се дължи на: кофти газ,не добра регулировка на газовата и рязко натискане на педала на газта /последното ми го казаха в клубния сервиз,а аз се чуудех какво става /
    Вадят се когато ти кихне и гумените маншони са станали пластмасови от стареене
    хихих как знаеш а [/quote:37k51fmr]
    Аха
    Пита се патило, не старило
    После не изкачаха
    sigpic

Comment

...
      ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
      ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
      Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
      Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho
        А именно..........
        6. Комбинацията - кола на газ + спортен филтър - немислима (слагате пропан-бутан за икономия а не за вървене)
        ааа е те тука не съм съгласен с теб на колегата ГОР алфи4ката от 50 000км е на газ със спортен филтър и нема никви грижи със спорта на газ (ако те ка4и 4е дриснеш)
        п.п. за другите неща като цяло си мнооого прав

Comment

А именно за да не киха, кашля, гърми и така нататък какво трябва да знаем?

1. Не се правете на майстори - газовото се регулира замо на ГАЗОАНАЛИЗАТОР. Обедняването на газ може да доведе до доста неприятна детонация...
          2. Потдръжка на запалването в перфектна форма - кабели, лули, свещи, капачка, палец и др.
          3. Зареждане на качествена газ
          4. Задължителен пробег на бензин на всеки 1000 км - поне 100
          5. ЗАБРАВЕТЕ ТУРСКИТЕ и т.н ефтини газови устройства.
          6. Комбинацията - кола на газ + спортен филтър - немислима (слагате пропан-бутан за икономия а не за вървене)
          7. При колите с инжекцион - желателно е противоекплозна клапа (монтира се малко преди дифузиора за газ, като се отваря само по посока засмукания въздух - на обратно затваря плътно)
          8. Монтирайте газовото в оторизиран сервиз - не в гараж при "майстор"
          9. Редовна смяна на въздушен филтър
          10. Добавка за прочистване в бензина (по ваш вкус, аз лично ползвам STP)
          11. Задължителен годишен технически преглед на газовото устройство.

п.п - молба към модератора - ако може направете темата важна. Мисля, че ще е от полза на доста хора
          Немой така,бе 4овек,ела го кажи това,4е само на газоанализатор се регулира газова на Иво от Ко4ериново!Апа то4но колко хора с голфове знам с турски изпарители и нямат никакви ядове.....от коя статия го копира това?
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

вирус предполагам знаеш 4е голфа е ку4а марка и носи на вси4ко!!!
            то като циганин бе не е нежен като алфи4ките

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
              А именно..........
              ааа е те тука не съм съгласен с теб на колегата ГОР алфи4ката от 50 000км е на газ със спортен филтър и нема никви грижи със спорта на газ (ако те ка4и 4е дриснеш)
              п.п. за другите неща като цяло си мнооого прав
              Павка, аз лично съм виждал кола със газ и спортен как прай 330 магарий. В Русе обаче нищо не може да ме очуди баси. Утре другиден няма да се пуля даже ако перпетуум мобиле излезе от при вас (Не се базикам съвсем сериозно го говоря това. Не напразно в един форум като определение ви пишат - ГРАДА С НАЙ-МНОГО БЕГАЧКИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО) За теб, GOR, Бат ИХИ ама вообще не се очудвам.

Първоначално публикувано от virusalfa
              ...от коя статия го копира това?
              От никъде. Това са принципите ми що се отнася до кола с пропан/бутан. Спазвам ги, и може би за това карам 30 000 на газ до сега без почти никакви проблеми.
              ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
              ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
              Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
              Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

оффф направо полудявам вече....моля ви кажете ми какъв е проблем да си сложа газова с изпарител на боксер че от 1 седмица си блъскам главата....нямам никакво желание да слагам газ на алфичката ми но при полужение че навъртам по 90 - 100 км. градско на ден просто няма да издържа дълго
                Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent
                  оффф направо полудявам вече....моля ви кажете ми какъв е проблем да си сложа газова с изпарител на боксер че от 1 седмица си блъскам главата....нямам никакво желание да слагам газ на алфичката ми но при полужение че навъртам по 90 - 100 км. градско на ден просто няма да издържа дълго

Мен ако питаш ->нама никакъв проблем, но ще позагубиш от динамиката, обаче парите дето ги даваш на ден за гориво ще намалеят на половина.

П.П. Мнения против монтирането на газ в Алфа Ромео дават по често хора които не са карали на газ, с риск да се повторя, но дърлям вече трета Алфа на газ /общо за 7-8 години и към 100 К км. и не съм имал някакви МНОГО сериозни ядове/ В прочем и трите коли са още в движение ->тъй че сам прецени
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

мерси много колега.маи ще слагам обикновенна щото тоя инжекцион е много скъп

Comment

Не само скъп,а е и боклук!Нищо не става!
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                        Не само скъп,а е и боклук!Нищо не става!
                        Па ти и от инжекциони ли почна да разбираш
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

защо да е боклук не разбирам?

Comment

Бе не боклук, ма има там едни стъпкови моторчета дето правят ядове и са доста скъпи, но пак е за препоръчване инжекциона де. Бе ако имаш парите ->газов инжекцион /лично мнение, но пък аз съм фен на руския GIG/
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                              Бе не боклук, ма има там едни стъпкови моторчета дето правят ядове и са доста скъпи, но пак е за препоръчване инжекциона де. Бе ако имаш парите ->газов инжекцион /лично мнение, но пък аз съм фен на руския GIG/
                              Руския ГИГ 3 ДЛС е перфектен, Капата работи перфектно, върви като на бензин и харчи повече или по-малко, в зависимост от това дали се кара на спортна или икономична настройка (инжекциона сам минава от едното на другото, според стила на каране)

Все пак това е петцилиндров двигател, който е кошмар за газаджиите.
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от Crusader

Мен ако питаш ->нама никакъв проблем, но ще позагубиш от динамиката...
                                Като ти трябва динамика цъкаш бутона и даваш газ
                                ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                                BMW e39 facelift

Comment

Working...
                                X