Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 156 2,5 V6 24V + LPG инжекцион?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
    Невъзможно ми е - на тоя етап не мога да карам две коли наведнъж.....
    Можеш да ги пробваш с тази програмка RaceChrono има опции за 0-100 или примерно 400м, но ти сам каза по-горе ,че не искаш да юркаш 2.5. Иначе така като гледам какви си сменял по 2.0 определно ще навървява , и ако го комбинираш с чип тунинг , може и да успее да догони 2.5, но ако колегата по-горе пита за стокови коли просто, няма смисъл да се коментира естествено , че 2.5 е по-бърз.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
      От екологична гледна точка се обезмисля да се карат такива коли!

А колкото до поддръжката ... малко хора са наясно каква е тя и надали са готови да дадат 600-700 лв. (TS двигатели) само за смяна на ремъци, а камоли ако се наложи да се сменят части по предницата
      Да не говорим за V6 и др. екзотични испълнения като GTA

Явно в Италия, Белгия, Холандия, Мароко и т.н. са големи сиромаси, щом дори имат данъчни облекчения, когато използват алтернативно гориво

Колкото и да не ви се иска, в бъдеще ще се карат малолитражни двигатели и такива с алтернативно гориво.
      Все пак кола 100 к.с. спокойно вдига 160 км/ч дори и повече, а вече доста се нагледахме на катастрофи и улични простотии

Нека сам човекът да избере дали, какво и как ще го кара
      На бас, че ще се карат всякакви двигатели и сега и в бъдеще, демек и големи.По ред причини.
      Да не говорим и за тия глупости с глобалното затопляне /ако въглеродния диоксид, както се казва по новому е въобще причина/... всеки ден се изчезват гори с територията на България в световен мащаб, да не говорим за други икономически последствия, а то виж автомобилите виновни...
      Иначе и кола 65 кс вдига 160, ама като я караш по баир с 4 човека ще и трябва два часа да ги вигне.Но щом ти харесват винаги можеш да си купиш такава
      Last edited by fred; d.m.y г., 22:32.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Най-добре се получава като всеки който чете примера с баира и 4 човека си представя какав маитап става с тая колица 65 к.с. .....ама колега ти си прав донякаде за тези неща с екологията , ама все пак е кофти че много производители са притиснати да скопяват гамата си от агрегати , имаше един епизод от едно предаване от Англия "Top Gear" предполагам всички са чували за него , там водещия говореше точно за това че след 10-на година спортните коли и големите двигатели ще са история.... а съм сигурен че на много хора това не се харесва :S както и на мен разбира се :P
        Virus Alfa

Comment

там водещия говореше точно за това че след 10-на година спортните коли и големите двигатели ще са история....

Aми то и нефта някаде там по тва време ще се изчерпи.
          Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            На бас, че ще се карат всякакви двигатели и сега и в бъдеще, демек и големи.По ред причини.
            Да не говорим и за тия глупости с глобалното затопляне /ако въглеродния диоксид, както се казва по новому е въобще причина/... всеки ден се изчезват гори с територията на България в световен мащаб, да не говорим за други икономически последствия, а то виж автомобилите виновни...
            Иначе и кола 65 кс вдига 160, ама като я караш по баир с 4 човека ще и трябва два часа да ги вигне.Но щом ти харесват винаги можеш да си купиш такава
            Човечеството черпи с 30% повече, отколкото земята и природата може да възстановяват!
            До голяма степен си прав за глобалното затопляне, но сам виждаш, че светът върви в определена посока, начертана от определени директиви и нито ти, нито аз или някой друг сме в състояние да променим световни икономически или политически решения, правила и закони

Все пак темата е дали 2.5 V6 може да работи на ГАЗ и какво би се случило. Отговорът е прост - Да, може и няма моторът да се счупи (ако системата е кадърно направена), както се носят слухове, че ГАЗ-та скапвала двигателя.

А както всички останали теми, тя се изроди в спор дали 2.5 е "куц кон", коя върви повече, кое как се чупи и т.н.
            sigpic

Comment

Към колегата от Leuven. Колега, въпреки че нямам представа от цените на газовите инсталации в чужбина, ми се струва, че за тези пари(2000+ евро) става дума за газов инжекцион течна фаза. Защото ако е така, то колата с такава газова би трябвало да върви повече от на бензин и разхода да е същия.
              Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
              Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Aми да , извинявам се че не поясних.... става въпрос за LPI , а може би LPG ще е на половина което пак е много де , в сравнение с цените в БГ
                Virus Alfa

Comment

За 6 цилиндъра LPi щe e повечко ot 2000 + евро, особено там. По-скоро 4000.
                  Last edited by didod; d.m.y г., 18:21.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Според мен е задължително да сложиш газ, защото при разход не по-малко от 18/100 в градски условия (нека каже ФЕРАРИСТ) е немислимо на бензин, особено ако я ползваш ежедневно! А и щом слагат на 3.2 ГТА, дори и на 166 3.2, защо да не се сложи на 2.5....
                    Колкото до вървентъо според мен няма нищо общо между 2.0 и 2.5
                    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=trt3xpXqLM0

Ето 1 клипче на 156 2.0 и 156 2.5 предполагам от колата която се снима е 2,5 , защото в профила на усера има още няколко клипа с 2.5

ЕДИТ: ето и 1 клипче(0-100) с чип доколкото разбирам от инфото http://www.youtube.com/watch?v=HDiQbbvJwFU

Определено 2.5 върви стабилно, такаче ако имаш възможност колега , вземай я , слагай и ГИ и си свиркай.
                      Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 19:41.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Да , и аз гледах както ми показвате днес малко клипчета с тази алфа , и виждам че тези с 2.0 завиждат благородно на тези с 2.5 чисто и просто защото ясно се вижда че е нормално 2,5 да си върви повече и няма нищо лошо в това , а другото са празни приказки , така че мисля да пробвам комбинацията с ГАЗ-та и алфата
                        Virus Alfa

Comment

Първоначално публикувано от Skyline Покажи съобщение
                          Aми да , извинявам се че не поясних.... става въпрос за LPI , а може би LPG ще е на половина което пак е много де , в сравнение с цените в БГ
                          При всички случай цената в БГ е двойно по-ниска. Доста коли се карат за монтаж в България и после се експлоатират навън. Ако монтираш LPI няма проблем с вървенето ако ще и 350коня да е ДВГ. Няма разлика в динамика и мощност, но си има недостатъци. По-скоро капризи особено ако ти се налага да я караш тук с нашта газ.
                          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                          Автогаз сервиз-
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

по-добре си вземи една 2ка и на нея слагай газ,хем ще ти гори по-малко,пак ще понавървява,и поддръжката и данъците ти ще ти идват по-евтини.
                            аз бих си взел 2.5,но никой път не бих му сложил газ
                            Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Аз пък бих си взел 3.2 и бих сложил газ.
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

АКо наистина върви на газ, както и на бензин не виждам нищо лошо колегата да и сложи газ на 2,5
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X