колега, при половината коли внос от италия с газ и ламбда контрол, тая система още там е байпасната като на мястото на стъпковото моторче се слага кранче и всичко друго се оставя както си е. така ремонта ти струва колкото една баница с боза. ако самото моторче е скапано ,ново ще ти струва можеби 80-100лв. ако ремонтираш електрониката или я смениш, после ще трябва да намериш газаджия който наистина може да я настрои, та от тая гледна точка е по-добре да купиш нов ламбда контрол. според мен виж първо дали имаш стъпково моторче на пътя на газта, да не се окаже че системата ти е била изключена отдавна.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някой с Tartarini TEC99
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеколега, при половината коли внос от италия с газ и ламбда контрол, тая система още там е байпасната като на мястото на стъпковото моторче се слага кранче и всичко друго се оставя както си е. така ремонта ти струва колкото една баница с боза. ако самото моторче е скапано ,ново ще ти струва можеби 80-100лв. ако ремонтираш електрониката или я смениш, после ще трябва да намериш газаджия който наистина може да я настрои, та от тая гледна точка е по-добре да купиш нов ламбда контрол. според мен виж първо дали имаш стъпково моторче на пътя на газта, да не се окаже че системата ти е била изключена отдавна.
По-късно ще кача и снимки на изпарителя и всички щуротии дет ги имам по колата.Last edited by qkimov; d.m.y г., 19:03.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
ами честито, тоя ламбда контрол в момента само превключва газовите клапани и не върши никаква друга работа. щом ти гасне когато цъкнеш на газ, варианта е да се е скапало релето което дава ток на газовия клапан и изпаритеря /то трябва да е нейде по тая платка/ или по друга причина до тях да не стига захранване. може и импулсите за оборотите да се губят нейде. най-добрия вариант в случая е някой електричар да изкорми всичко,да върне инсталацията в заводски вид и да сложи едно автоматично ключе за 15-20лв. другия вариант е да ремонтираш релето ако е от него и да оставиш нещата както са били до сега, ако е това ще ти струва пак от порядъка на 10-20лв. ако решиш да правиш тая система както трябва да е, това ще са към 200лв за употребявани части без гаранция и пак ти остава въпроса кой ще я настрои. а нов ламбда контрол мисля че е около 150лв без инсталацията.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от qnis3 Покажи съобщениеНе е от това. Почти всичките са така понеже този резистор е силов и се нагрява. Най вероятно е от степ мотора. Аз има всичко за тази ламбда контрол и даже на едната кола съм с нея. Мога да ти дам всякаква информация за нея само питай какво ти трябва. Имам и резервни части за нея. Провери захранването *червената и червено/черната*.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Първоначално публикувано от qkimov Покажи съобщение. Днес обиколих почти всички "МАЙСТОРИ" в Стара Загора и всички се опитват да ме клатят към ново понеже не им се занимавало да им е*а майката.
Янко влиза тук изключително радко а иначе сервиза му е в гр.Септември.
От снимките които си побликувал се вижда /както каза Колев/, че моторчето е свалено и е сложен ръчен реглаж. Не зная как прецени, че ти трябва централа. Аз първо бих потърсил да си набавя липсващото защото предполагам е свалено точно поради причината, че е блокирало. Затова и товарното съпротивление е пекло.
Никой не ти е виновен, че тази част липсва, както и никой не е длъжен да работи с марката. Ако намирането /евентуално/ на липсващите части, евентуалния ремонт на централата, реглажа със съответния софтуер, и труда ще си ги правиш ти може и да има смисъл, но това не означава, че трябва да псуваш, че на никой не му се занимава.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Колега явно не съм се изразил правилно.Имах в предвид че ходих в магазин за електроника и там ми казаха че имат наличните части върху тази платка но просто да намеря някой майстор за ел.инсталации и да ми каже в кое точно е проблема.
Така и направих.Намерих майстори тамън двама,но не им се занимавало (не знам поради каква причина).
За това и питах Янко ако го има това нещо да си го закупя и да отида да ми направят каквито центровки е необходимо.
Не съм искал да засегна или обидя абсолютно никого просто тогава така чувствах нещата.
Другият ми въпрос е каква роля играе това нещо щом нямам такова моторче?sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Comment
-
Първоначално публикувано от qkimov Покажи съобщениеДругият ми въпрос е каква роля играе това нещо щом нямам такова моторче?
Никаква.
Телефона на Янко е 0878 6016880887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Благодаря.
sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Comment
-
Вече мога да се похваля с функционираща газова. Благодарности на qnis3 за перфектно свършената от него работа,както и на всички колеги които взеха участие по темата и проблема ми.
В крайна сметка се оказа че точно това управление е свършило вследствие на късо от кабел на копчето в купето.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Comment
-
Ейде честито!
Все пак имало и нормални начини, не да се почва с купуването на компоненти...0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеЕйде честито!
Все пак имало и нормални начини, не да се почва с купуването на компоненти...sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениекажи как де, махнахте ли системата или я правихте.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Comment
-
Винаги съм харесвал когато темите завършват по този начин.
Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti
Comment
Comment