Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход газ/бензин, двигател, марка ГИ/АГУ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

засичам при абс. празна бутилка.(карам на бензин до бензиност.)

слагам 30лева ГАЗ и нулирам.
    на отиване:
    3 души+пълно комби багаж+климатик нонстоп
    и газта свърши на 270км.
    =10/100

на връщане:
    2души, без багаж+климатик
    и газта свърши на 210км.
    =13/100

без магистрали и в двете посоки.

нямам обяснение?!?

едит-стилово
    Last edited by ALFonsOlder; d.m.y г., 20:20.
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

италиански ГИ не помня името
      приблизително 90 000км
      дава ми около 5% разход бензин и 95% газ
      разход в софия 11,5-13,5 газ
      11-12 бензин
      извънградско то ..........най нисък разход 6,8 среден разход 8,5 8,9 на газ
      най висок ........16,5-200 и км/час
      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
      156 1,8ТS-99 ......
      EX
      159 1,9 JTD-08

Comment

обикновенна газова lovato.По един и същи маршрут на бензин 10 на газ 11,след монтирането на ламбда контрол landi renzo a/1 v05 разхода падна на 9,благодарско на robygas
        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
          засичам при абс. празна бутилка.(карам на бензин до бензиност.)

слагам 30лева ГАЗ и нулирам.
          на отиване:
          3 души+пълно комби багаж+климатик нонстоп
          и газта свърши на 270км.
          =10/100

на връщане:
          2души, без багаж+климатик
          и газта свърши на 210км.
          =13/100

без магистрали и в двете посоки.

нямам обяснение?!?

едит-стилово
          Различен стил на каране и скорост или разлика заради различните места на зареждане и в това колко точно са ти сипали Газ.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Последно засичане от днес: само градско с 31 л. газ 220 км. = 14.5/100
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Хвалиш ли се или се оплакваш?
              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
              Автогаз сервиз-
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Хваля се На бензин ми дава длу горе толкова от 13.5 до 14.0

Comment

Без тескере???

Де ги навъртя тез 220км. бре Коле без ...?
                  А аз след онази диагностика, заредих за 280 км - 30.2л. смесено каране през Арбанаси! За сега добре, но ще засека и на дълго и ще пиша!
                  Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                    Де ги навъртя тез 220км. бре Коле без ...?
                    А аз след онази диагностика, заредих за 280 км - 30.2л. смесено каране през Арбанаси! За сега добре, но ще засека и на дълго и ще пиша!
                    Не съм без... все още Чакам си наказателното

Браво за разхода. Така си и мислех. При теб при настойката на газовото глеах, че максималните ти бензинови времена са на половината на моите. Максимално ти сигаше до 8.5 мс. Може би да има проблем с дебитомер или просто са си такива, но на мен ми се стори ниско време за пълно натоварване...
                    Last edited by oem; d.m.y г., 13:11.

Comment

909 литра газ - 8260 км. - 11.00 лтр./100 км. (90% градско 10% извън)
                      Засичането е направено между 06.10.2009 г. и 01.04.2010 г. винаги взимам касова бележка.Към тези 909 литра за газ добавям и още 130 кинта за бензин че винаги паля на бензин като него въобще не го включвам към тоя разход понеже не се придвижвам и 1 метър на бензин само паля да поработи минутка на място.АГУ-то е най обикновенно Landi Renzo без ЛК и без ТАП.Карането е супер спокойно винаги (рядко стигам 4000 оборота).
                      Lancia Lybra 1.9 JTD 105

Comment

При мен всеки път е различен разхода. от 14/100 до 17/100 градско. Незнам какво става. Като зарейдат ли ме лъжат или разлика в стила на шофиране оказва голямо влияние на газ.... странно.

Comment

При мен всеки път е различен разхода. от 14/100 до 17/100 градско. Незнам какво става. Като зарейдат ли ме лъжат или разлика в стила на шофиране оказва голямо влияние на газ.... странно.
                          Лъжат мамито имаз имам странно засичане ходих до София на отиване 100-110н повече не съм вдигал на икономичен решим на газовото разход 9,8-9,9 и климатика не работеше постоянно. на връшане 150-160 по магистралата извън нея 120-130 на климатик на нармален режим 10-10,5 необяснимо.
                          Бутилката събира към 33-34л знам че не е сършила защото карам на газ слагам 20лв и нивомера показваче е на средата е как при положение че вътре има 1-2 литра газ и ми заредят 18 това ще е средата на 34. И това е все на ОМВ май ще ги сменям.
                          Има няколко основни правила че се зарежа газ по хладно време и то от газ станции на които балоните са на закрито а не на пряка слънчева светлина щото като ги напече слънцето плътността на газта пада и ти зареждат по малко килограми. Големи разлики може да се получат когато балона на газстанцията е към изпразване примерно към 30 и под 30% тогава може в 30л бутилка да ти заредят 40л газ защото ти вгарват не течна а газообразна фаза.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                            И това е все на ОМВ май ще ги сменям.
                            Преди като бях на газчица, само ОМВ успяваха на няколко пъти да ми сипят 34-36 литра газ, в 30 литрова бутилка.......ОМВ стават само да спреш и да чуркаш ако си на зор, за абсолютно нищо друго.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хм, а дали не от разлика в качеството на пропан-бутана?!? Аз съм имал случаи на разлика от 11,5 - 18 л от една и съща колонка
                              Last edited by spe4elist; d.m.y г., 09:52.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                                Хм, а дали не от разлика в качеството на пропан-бутана?!? Аз съм имал случаи на разлика от 11,5 - 18 л от една и съща колонка
                                Ами незнам. Не мога да преценя и от друга верига ако заредя. На скоро имах зареждане от ЕКО и ми даде 14.5/100 после пак от ЕКО ми даде 16.5/100, след това на Лукоил ми дава 17.5.

От същото ЕКО заредих веднъж преди да пътувам за Варна. Стигнах във варна и имах още газ. Бутилката ми събира 32 литра и на ЕКО на изхода на Варна ми допълниха 33 литра. На връщане като се прибрах в Горна ми дозаредиха 20 литра. Изобщо не мога да засека каквото и да било. Винаги е нещо различно.

На газ или има прекалено голямо значение в стила на каране или има няква врътка при зареждане/колонки/качество на газа... Един с един път няма да засека еднакъв разход с предишния.

Преди на бензин като карах винаги едно и също. 13.5/100 градко. Както и да карам все толкова. На газ е друга бира явно.
                                Last edited by oem; d.m.y г., 10:13.

Comment

Working...
                                X