преди да сложа газовата нямах проблеми с мотора,но след слагането минах няма и 1000 километра и инжекторите се предадоха кюфка патка.Слагам добавка но я карам максимум 50 метра на бензин на всеки 50 километра(знам че е малко ама съм си такъв докато сляза по улицата и дам гас и тя смени)Оня ден карах 50 километра нормално каране на бенз и почти не се промениха нещата,затова последните 8 километра само на 5000 оборота.Уж се оправи и след 100 километра на гас пак я няма никаква.При вас как е.
Известие
Collapse
No announcement yet.
колко бързо ви се запушват инжекторите
Collapse
X
-
При мен се запушват през около 300 литра газ лятото и да кажем 100 литра зимата. Гледам да спивам само 100 октанов бенз или 95 с добавки и то често, за да не преседява бензина. Винаги карам докато свърши газта и след това минавам някакви км на бенз. Зимата, когато газта е скъпа карам поне 1 резервоар само на бенз. На всяко извънградско карам 10 минути на бенз със 120-140+ км/ч и мисля, че така се чистят най-добре. Добавки като Редекс вече не сипвам.
Comment
-
150 000 на газ - никакви ядове. Нито с инжектори нито с моторчета, дросели, помпи и. т. н. Искам или не си карам на бензин на всяко палене заради темп. датчик на газовата.
Забравих да спомена, че при купуването на колата свалих и промих цялата хранителна система- Резервоар, горивен ф-р, тръби, рейка, дюзи защото колата явно беше седяла някъде и беше много зле на бензин.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Много бързо се запушват (ако се запушват). Нещо взе да препатква и да се тресе и на газ, свещите са на 6000 км. кабелите на 15000 км.
Преди месец заредих бензин до горе да не се занимавам. Карам само на къси разстояния 2-3км. почти всеки ден, докато превкл*чи почти съм стигнал. Всяко трето четвърто палене, колата не работи нормално докато не я форсирам малко.
Вчера на газ съм (спокоино, градско и бавно) спирам на кръстовището колата се тресе и вибрира, не можах да потегля както трябва, понастъпих педала и се оправи.
Някои с подобни симптоми?
А да, профилактика ,извън градско, бензин, 100-120 на трета направих, ефект-краткотраен
Чета други колеги не се оплакват, даже не са имали такива проблеми.
???
Нямам много време да ходя по майстори в момента, пък и колата все пак се движи, ама дразни!
Моля споделете при вас как е?146 1.3 боксер 1996г.
156 SW 1.9 JTD 8V 2002
Comment
-
при 1,6 боксер, ако релето на газовата е до или в черната кутийка под капака от страната на шофьора с 2-те главни релета, значи ти спира и бензиновата помпа щото там е най-лесно. доста хора мислят че помпата им работи докато са на газ.точка
Comment
-
моята помпа работи посоянно.и ако я покарам малко на бенз се оправя ама трябва да я мъча само във високите.както казах колата не искарва и една минута на бензин.карам на добавка от 2 години и без газова поне два пъти в годината сега карам с 3 пъти повече добавка от както сложих газовата но увиalfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL
Comment
-
Ползвам темата на колегата, но мисля проблема е един и същ.
Колата е с ГИ СИМГАЗ, не зная дали помпата работи постоянно.
Последните зареждания са само на лукойл.
Добавки не съм слагал.
Първите 2000 км. не съм имал никакви проблеми.
Ако проблена не е от запушени дюзи, къде е?
Какво става като ти работи помпата постоянно?
Сигурно без майстор няма да мина, ама нещо не ми се ходи на газаджия в Слънчев бряг.
Само се плаша, че мое да не запали точно като е най-належащо.146 1.3 боксер 1996г.
156 SW 1.9 JTD 8V 2002
Comment
-
Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение...
Какво става като ти работи помпата постоянно?
...
AR 145 QV '97
Comment
Comment