Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да сведем разхода на газ до минимум?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да сведем разхода на газ до минимум?

Моля за някакви идеи !!!
    Примерно зимата да се изчаква да загрее двигателя.
    защото съм със испарител и 13-14/100 по магастралата ми се струва много . Освен да сложим ГИ какво друго може да направим ?? ламбда контрол ?? Аз лично незнам за това пиотам вас . Примерно моята кола е със плочка и испарител и някви два въртела . Кака да намаля разхода на газ. ??

Сподолете със нас привас как е и дали сте доволни .

Ходя на газоанализ редовно.
    Доволен съм !
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от ken400 Покажи съобщение
      ... Примерно моята кола е със плочка и испарител и някви два въртела . Кака да намаля разхода на газ. ??

....
      И да допълня колегата robygas: след газоанализа не пипайте "въртелите"

Историята познава случаи в които от мноо врътенье за намаляване на консумацията (респективно обедняване) двигателят почва да харчи повече газ вместо по-малко.
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

Естествено, че ще харчи повече като не му е добро изгарянето.
        Обедняването на сместа няма нищо общо със по-ниския разход. Плюс това разхода е съвкупност от много фактори. Студено стартиране на ДВГ поради липса на бензин, лоша запалителна система , стар въздушен филтър и.т.н.
        Изобщо...само си приказваме...
        Last edited by robygas; d.m.y г., 20:30.
        Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
          Ходя на газоанализ редовно.
          Доволен съм !
          Редовно, редовно, колко да е редовно.
          Все пак и това си е пари и то не малко.
          Намаляваш разхода, но като сметнеш парите за реглажа и пак толкова.
          Роби дай пример колко редовно.
          Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX

Comment

Аз намалих разхода като сложих ламбда контрол,разхода падна веднага с литър.Иначе съм забелязал.че каране до 2500-2800 оборота ми увеличава пробега с около 10%,но само през лятото сега е голям заради студа,че не я чакам много да загрее преди да обърна.
            alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
            alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от dobri_g Покажи съобщение
              Редовно, редовно, колко да е редовно.
              Все пак и това си е пари и то не малко.
              Намаляваш разхода, но като сметнеш парите за реглажа и пак толкова.
              Роби дай пример колко редовно.
              Два пъти годишно- контролно.
              Пролет и есен.
              Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                Два пъти годишно- контролно.
                Пролет и есен.
                Това и за ГИ ли важи
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  Това и за ГИ ли важи
                  НЕ
                  Автогаз сервиз-

Comment

Малко звучи като онази приказка дето един тъкмо си научил магарето да не яде и то взело че умряло.

Comment

Първоначално публикувано от Skunkmstr Покажи съобщение
                      Малко звучи като онази приказка дето един тъкмо си научил магарето да не яде и то взело че умряло.

Кое?
                      Автогаз сервиз-

Comment

аз от 2 години съм с газов инжекцион градско в момента 12/100 с малко пържинки по пловдивските улици и извън градско 10 пак с Малко настъпване ама нещо взе да ми предърпва постоянно и незнам наскоро свалях акумулатора за зареждане дали несъм изтрил програмата на инжекциоа някой ако знае нека сподели

Comment

аз пак сам с газов инжекцион брц и разхода си ми е много добар като с 2.0 тс 155+ кончета среден ми дава около 9.5-10 като повечето е градското НО имам проблем с изванградското----вапроса ми е за хора който могат да помогнат че си е сериозно

-КАРАМ ГРАДСКО ВСИЧКО СИ Е ОК
                          НО КАТО Е ИЗВАНГРАДСКО И ПОЧВЖА ДА МИ ИЗКЛЮЧВА И СИ МИНАВА НА БЕНЗИН
                          ОБРАЩАМ Е РАЧНО НА ГАС И СЛЕД МАЛКО ПАК СИ Е НА ГАС И ПО ЕДНО ВРЕМЕ ПАК ПРАВИ ТОЯ НОМЕР ПАК СИ МИНВА НА БЕНЗИН ???/

ГИ МИ Е брц сенгуент и изпарител сащо брц???

МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
                          Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                          Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Тва с помоща добре, ама моля те пиши с нормални букви защото писането с големи се възприема като КАРАНЕ !

Ако си направил нормалното: - нови филтри и проверка на налягането на изпарителя ми идва на акъл да провериш и откъде е взето подгряването му. Дали е от дебелите маркучи отиващи към парното или от тънкия подгряващ дросела. Идеята ми е, че ако не му стига подгряване като е натоварен е възможно системата да отчита, че температурата е по-ниска от зададената и затова да обръща на бензин. Това се проявява най-вече на дълъг път защото тогава консумацията на топлина е постоянна.
                            Last edited by robygas; d.m.y г., 20:07.
                            Автогаз сервиз-

Comment

не сам искал да се карам,просто така писах демек е важно но както и да е

филтрите са сменени всички
                              ходих в един сервиз и този ми каза,че евентуално трябва да се сменят мембраните на самия изпарител,но и кажа когато изкючи да сляза и да видя дали изпарителя е горещ или студен точно както и ти казваш,но как да стане като изкючи и аз като намаля и не давам гас и скороста пада много барзо отново минава на гас
                              .утре ще направя снимки точно кой маркуч минава и отива в него зада ме посаветваш кое ще е най-добре

да се сменят мембраните или друго
                              благодаря
                              Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                              Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Working...
                              X