Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155 на газ... какво да бъде ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 155 на газ... какво да бъде ?!

Драги колеги от няколко седмици съм собственик на тази красавица, но ми излиза доста соленичко да я карам. Съгласен съм с мнението на всички, че "кефа няма цена", но се надявам поне малка част от вас да ме разберат Искам да се движа малко по евтино и се чудя на какво да се спра. Двигателя е 96г. 1.8 t.s 127 к.с. с пластмасов колектор, за което разбрах, че не може да се сложи обикновенна АГУ. Намерил съм си колектори от същия модел 155 но 93г. алуминиеви, но се чудя като има разлика в годините дали ще стане ??! Поставям го като въпрос Ако сменя колектора, ще има ли проблем да сложа обикновенна АГУ ?! Ясно ми е какво да правя ако имам 800 лв. в момента, но проблема е, че ги нямам. Въпроса ми е мога ли да сменя колектора (дали ще пасне) и ако пасне мога ли вече с ал. колектори да слагам газ. Иначе най-добре е ГИ, но в момента нямам възможност. Дали да я покарам на бензин и да събера някой лев или ще мина и с евтиния вариант ?!

На този мотор му понася обикновената газова, аз съм с такава както и доста съфорумци със 155ци само че имай предвид че смяната на колектора ти е около 150 лв - колектора ти е 50-60 лв някъде маншоните са 12 лв/бр като вземеш и скоби към тях и за труд някой лев си се натрупват така че ти си прецени дали е по-добре да сложиш газов инжекцион или да се занимаваш с подобни конверсии на 16 годишна кола
    Газов инжекцион от 800 лв аз лично не бих си сложил, читавите почват от 1100 нагоре
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

може би да потърся нещо 2-употреба ГИ или метан ?! макар, че метана много ще я съсипе тая количка....

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
        На този мотор му понася обикновената газова, аз съм с такава както и доста съфорумци със 155ци само че имай предвид че смяната на колектора ти е около 150 лв - колектора ти е 50-60 лв някъде маншоните са 12 лв/бр като вземеш и скоби към тях и за труд някой лев си се натрупват така че ти си прецени дали е по-добре да сложиш газов инжекцион или да се занимаваш с подобни конверсии на 16 годишна кола
        Газов инжекцион от 800 лв аз лично не бих си сложил, читавите почват от 1100 нагоре

А проблеми някакви на газ прави ли ?! Разхода как е ?! Гърми ли ?!

Comment

Първоначално публикувано от Karaqnev Покажи съобщение
          може би да потърся нещо 2-употреба ГИ или метан ?! макар, че метана много ще я съсипе тая количка....
          Не съм свръх компетентен ,но аз бих заложил на ГИ.
          Скоро във форума се продаваха 2 такиава инжекциона за по 300-400лв.
          Аз съм с обикновенно АГУ на стария мотор-1,8 8V и колата се държи прилично,аз също бях с пластмасовия колектор и го смених с метален,ако ще правиш процедурата имай навпредвид,че чумените маншони на PVC колектоар са различниот тези на металния.И при смяната на колекторите задължително ги огледай и провери дали са добри и дали не са нацепени и не изпускат.
          За теб вече остава решението за подбор на сервиз и майстор.

---------- Post added at 06:45 ---------- Previous post was at 06:42 ----------

А проблеми някакви на газ прави ли ?! Разхода как е ?! Гърми ли ?!
          Правят проблеми,гърмят ,разхода е относителен и зависи дали е в извънградси или градски режим и от стила на каране,от сезона и от настройката.
          Варира от 8-15 Литра /в нормалните случай / аномалии винаги съществуват и са възможни.
          Надявам се да съм ти бил полезен със споделените мой впечатлеиня.
          Last edited by MUROMAN; d.m.y г., 09:53.
          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Значи на практика е безсмислено да се прави цялото движение и после да се разправям с майстори гърмежи и итн... в крайна сметка правим го за да си разтоварим финансово а не за да почна да ходя по майстори ще търся инжекцион.

Comment

Значи на практика е безсмислено да се прави цялото движение и после да се разправям с майстори гърмежи и итн... в крайна сметка правим го за да си разтоварим финансово а не за да почна да ходя по майстори ще търся инжекцион.
              Най-често гърмежите се получават от кофти и стари - кабели и свещи,стар въздушен/от него вдига разхода/ филтър,комутатори,бобини.
              И един низ от неща.
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

което според мен ще излезе по скъпо и с повече главоболия... мерси за информацията! Беше ми полезна мисля, че ще потърся инжекцион за някаква сума 300-400 лв и така ...

Comment

което според мен ще излезе по скъпо и с повече главоболия... мерси за информацията! Беше ми полезна мисля, че ще потърся инжекцион за някаква сума 300-400 лв и така ...
                  И като се окаже че рейката и дюзите са за смяна, без евросонда е, бутилката трябва да мине водна проба + още 200 лв за монтаж кво правим, пак отива към цената на нов, отделно от това не се знае дали ще намериш съвместими части
                  Както и да е, всеки си преценява
                  Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

колега аз карам алфа 1.8 8 V 126 k.s 95 г. и сам на тази дилема. Мислих си за ГИ втора употреба намерих за 300 лв всичко без бутилката. Като поразпитах малко газаджий и се разобедих ,обявяват ми цена за инсталация между 200-350 и за бутилка ми искат 200 лв хаиде ако намеря втора рака за 50-100 лв и то става около 600-700 лв и после може нещто да неработи добре после пак пари за да се оправи и става дебела и аз сега сам на дилема дали да си сложа ГИ за 950 лв полско с една година гаранция или да тарся метални колектори които се намирали трудно и аз незнам каде да ги тарся и да слагам обикноженно АГУ .......все пак на тези стари коли имали смисал да наливаме много пари ...
                    Продавам Alfa 155 1.8 TS

Comment

така.... ето още едно много полезно мнение !!! Нещо което с другия ми колега изправен пред това решение ни убягва.

Comment

Ами колега аз ще направя така ако намеря метални колектори с смяна и инсталация на обикновенно газово и цената се спре около 600-650 ще направя така има колеги с 155-ци с обикновенна уредба и са доволни ако се доближава цената до ГИ тогава ГИ
                        Продавам Alfa 155 1.8 TS

Comment

Е колега аз вече със сигурност се спрях на ГИ днес пак имах питания към двама газаджий и единия напълно отказа да ми слага обикновенно газово защото настройката е много деликатна и той несе заема а другия се нави но ми каза че има гърмежи и пак се опита да ме убеди че за моята кола е по-добре ГИ абе в крайна сметка май ще прежаля още 400 лв.
                          Продавам Alfa 155 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от di6kin,djovani_xxx@abv.bg Покажи съобщение
                            Е колега аз вече със сигурност се спрях на ГИ днес пак имах питания към двама газаджий и единия напълно отказа да ми слага обикновенно газово защото настройката е много деликатна и той несе заема а другия се нави но ми каза че има гърмежи и пак се опита да ме убеди че за моята кола е по-добре ГИ абе в крайна сметка май ще прежаля още 400 лв.
                            май май и при мен на там вървят работите, отделен е въпроса, че ще го нарпавя когато имам средствата

Comment

Само да вметна:
                              -Колектори -50 до 100лв.
                              -Маншони към 50лв.
                              -Скоби/добри/ за маншоните- 30-50лв.
                              -Труд по смяната/минимум/-50лв.
                              АГУ /нормално добра марка/ с емулатор за дюзите и автоматичен ключ -около 600-650лв.
                              Елементарната сметка показва, че за тая адаптация са необходими/в най-добрия случай/ към 800лв.
                              Това всичкото е свързано и с време за изпълнение.Без гаранция, че няма никога да стане детонация, защото газаджията и да е Господ той не знае в кой момент ще направи пробив някой кабел или друго по запалителната система.

Та това не е навиване за да слагате ГИ а само разбор на цените.А относно темата -Какво да бъде?
                              За пластмасата-ГИ.
                              За металните може и АГУ.
                              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                              Автогаз сервиз-
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Working...
                              X