Известие

Collapse
No announcement yet.

къде зареждате газ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
    Тук нещо не ми е ясно. Как в 40 литра бутилка ще ми налеят 41 литра ??? По обяд бутилките да не се разширяват случайно ?
    Ако аз лично си знам обема на бутилката и ми налеят повече от нейния обем - ще има здрава разправия.
    Не забравяйте, че пропан бутана се зарежда втечнен.
    При нягаряване газта преминава от газообразна в течна фаза а уредите по газстанциите са направени да отчитат течна газ а не газообразна да не говорим колко се нагряват и трасетата по които с епренася газта от балона до помпата. Именно задари това преминаване на газта от течна в газообразна фаза бутилките се пълнят на 80% по9 регламент за да има на къде да се разшири газа при преминаване от течна в газова фаза(при преминаване му се покачва налягането)
    Като казвам нагряванеимам предвид нагряване на бутилката поставена в багажника на кола която се напича от слънцето.
    Сущото това преминаване от течна в газова фаза може да стане и при балаон з агаз под 20% налягането пада и пак част от газта преминава в газова фаза и отново бутилката се пълни повече от колкото събира.
    Проблема е че повечето бутилки за автомобили спират на около 80 % и няма как да ги хванеш че са те измамили. Най сигурно ще е ако се зарежда на килограм тогава почти не могатж да те излъжат или поне лъжат с малко защото всеки газовоз като пълни газ получава сертификат със специфичното тегло на газта която зарежда (за съответното зареждане) а това тегло е различно всеки ден (зависи от съдържание температура и разни други параметри)
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
      При нягаряване газта преминава от газообразна в течна фаза а уредите по газстанциите са направени да отчитат течна газ а не газообразна да не говорим колко се нагряват и трасетата по които с епренася газта от балона до помпата. Именно задари това преминаване на газта от течна в газообразна фаза бутилките се пълнят на 80% по9 регламент за да има на къде да се разшири газа при преминаване от течна в газова фаза(при преминаване му се покачва налягането)
      Като казвам нагряванеимам предвид нагряване на бутилката поставена в багажника на кола която се напича от слънцето.
      Сущото това преминаване от течна в газова фаза може да стане и при балаон з агаз под 20% налягането пада и пак част от газта преминава в газова фаза и отново бутилката се пълни повече от колкото събира.
      Проблема е че повечето бутилки за автомобили спират на около 80 % и няма как да ги хванеш че са те измамили. Най сигурно ще е ако се зарежда на килограм тогава почти не могатж да те излъжат или поне лъжат с малко защото всеки газовоз като пълни газ получава сертификат със специфичното тегло на газта която зарежда (за съответното зареждане) а това тегло е различно всеки ден (зависи от съдържание температура и разни други параметри)

Това, което написа колегата не е точно така.
      Пропан-бутана се втечнява - когато се компресира, сиреч - като му покачим налягането.Втечнява се с помощта на компресори. Ако само нагряваме такъв газ - няма да успеем да го втечним. Самите бензиностанции, които ни продават тъй наречената "газ" - не я втечняват.Тя си достига до техните цистерни втечнена.
      Съдовете в които се съхранява пропан-бутана трябва да се запълват до 80%, тъй като коефициента на линейно разширение на пропан-бутана е доста голямо. Съответно като покачим температурата - на това вещество в бутилката започва да му става тясно.
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Около 10000км станаха на ГАЗ , само от Лукойл.
        Разход около 9-10 извънградско и около 11-12 градско.

Миналия ден тръгвах за Бургас и щото чета много форуми викам да пробвам ЕКО, минах точно с 30км по малко. И в двата случая винаги се зарежда празно - пълно, което в моя случай е точно 33 литра...

Принципно не ме късае къде зареждам , но се оказва, че ми са най удобни Лукойл, при положение, че почти всички тяхни обекти имат ГАЗ на всички колонки... си е предимство , според мен.

Споделете впечатления за тоя Blue Force.... да взема ли да го пробвам...

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
          Това, което написа колегата не е точно така.
          Пропан-бутана се втечнява - когато се компресира, сиреч - като му покачим налягането.Втечнява се с помощта на компресори. Ако само нагряваме такъв газ - няма да успеем да го втечним. Самите бензиностанции, които ни продават тъй наречената "газ" - не я втечняват.Тя си достига до техните цистерни втечнена.
          Съдовете в които се съхранява пропан-бутана трябва да се запълват до 80%, тъй като коефициента на линейно разширение на пропан-бутана е доста голямо. Съответно като покачим температурата - на това вещество в бутилката започва да му става тясно.
          Няма да изпадам и визлишни спорове но ще направя пояснение втечняването на газа зависи от налягане но и от температурата при по ниски тепмератури газа се втечнява при по ниско налягане а при високи температури налягането за втечняване става по високо. По принцип газа се пренася втечнен и при запълване на балоните на газстанциите е втечнен но това ако са хубаво пълнии како са на сянка. При загряването заради покачване на температурата част от газа от повърхностат на течната фаза преминава от течна в газова фаза. Проблема с запълването не идва от големия коефициент на линейно разширение понеше газовете не се разширяват линейно а обемно , а проблема идва от това че газовата фаза покачва нялягането си доста бързо има една графика която показва как налягането се повишава и то доста бързо мисля беше около 1 атмосвера за няколко градуса при загряване на газова фаза
          Приемам забележката че думата газ в българския език е самои единствено в мъжки род но си позволявам да я употребявам и в женски род.
          И ако много държиш мога да сканирам страници от един учебник Газови автомобили и зарядни станции за да ти покажа тези писания графики и прочие които не си измислям в момента.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Това хубаво въпреки ,че е разисквано. Само дето тая тема е за друго и почва да ми писва да си пишете и разисквате където как Ви падне.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

OMV от фаворити, отиват към ту аутсайдери. Колата работи неравномерно, няма я обичайната динамика. С газта на Ромпетрол, веднага се усети разликата, към подобряване. Но пак ми се струва, че има какво още да се иска.
              p.s. типично по нашенски...не можеш да разчиташ, че добър продукт, ще бъде добър и утре...
              Last edited by JAMAL; d.m.y г., 11:07.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

123

Само знам че лукойл са много зле един път да заредя от там и колата става кат спънат кон
                Абе то май всички бензиностанции са ужас кат са замисля.През 5000,6000 км. сменям филтри на г.и.
                Нека да всички да си кажат мнението от коя бензиностанция са най доволни от газта.
                демек на с коя газ им върви най добре колата .
                Last edited by Crash87; d.m.y г., 14:09.

Comment

Виж това е едно позитивно мнение.
                  Не съм знаел, че колата ми върви с боза !?
                  Автогаз сервиз-

Comment

абе то че контрол на качеството няма е ясно но все пак и веригите бензиностанции не са виновни за мен. ОМВ и ЕКО зареждат газ от ГАЗТРЕЙД а пък на тях един път им скимнало да купят от Румъния другия път от Гърция третия тъп ги смесили четвърти път от Нефтохима затова не се учудвате че всеки път колата се държи различно а има и пети вариянт в който бензиностанцията е на франчайз а пък там какво става е тъмна Индия
                    AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                    http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                    Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                    BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

С ГАЗ от Еко минавам с около 30км по-малко сравнено с Лукойл при преход 300км.
                      4 Пъти съм пробвал и разликата е в порядъка от 20 до 30км в полза на Лукойл.
                      Разлика във вървежа, разбира се няма...
                      Не знам какво я хвалите тая ЕКО ала-бала ГАЗ...

Comment

За сега съм най-доволен от Ромпетрол,а иначе зареждам дето ме хване нуждата
                        Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
                          За сега съм най-доволен от Ромпетрол,а иначе зареждам дето ме хване нуждата

Е...нуждата си е нужда. Особено ако е голяма
                          Автогаз сервиз-

Comment

И ако преди това съм заредил бозичка
                            Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

на ромпетрол, дали е румънска или и тя идва от лукойл?!
                              питам на колонката, ама и те не знаят.
                              sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Аз ги тачих тия от ромпетрола но последния път ме удариха с 1,5л най малко до сега празна бутилка 40л все съм зареждал някъде 33,5 до 33,8 и то на няколко пъти а сега 35л нещо взех да се замислям преди това зареждах на ОМВ и беше по реално зареждането а и сякаш по добре навървява.
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X