Известие

Collapse
No announcement yet.

къде зареждате газ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За първи път от две години и половина сложих гориво от - петрол и за първи път от две години и половина оборотите ми играят като луди - от 500 да 1500.
    П.П. Може и да е съвпадение...
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
      За първи път от две години и половина сложих гориво от - петрол и за първи път от две години и половина оборотите ми играят като луди - от 500 да 1500.
      П.П. Може и да е съвпадение...
      Направо си е съвпадение.Аз карам от години с газ от Петрол и оборотите са си нормални,разхода е приличен,върви си колата доволно,но и аз горя повече с газ от ЕКО.Общо взето зареждам и на други газстанций но,най-често на петрол.
      Без значение от градусите ,часа на зареждане/сутрин,вечер и т.н./,на която и да е газстанция,в 35 л. бутилка не са ми наливали повече от 26,5 л.,но ако ми се случи някога ,бензинджията ще изпадне в голям купон и разликата над 26,5 л. ще си я плаща той.
      sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
        .......на която и да е газстанция,в 35 л. бутилка не са ми наливали повече от 26,5 л.,..........
        нещо не схванах.
        значи, отиваш с празна бутилка, казваш - пълни до горе и вътре влизат не повече от 26,5 литра(според колонката). така ли??

чудно ми е, защо си сигурен, че реално не са 25 или 28!?
        sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Това с газта е бошлаф работа - достатъчно е поплавъка/клапана леко да заяде и да не затвори навреме и вече имате няколко литра отгоре. На мен вече няколко пъти ми се случва.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
            на ромпетрол, дали е румънска или и тя идва от лукойл?!
            питам на колонката, ама и те не знаят.
            От Румъния идва и доколкото знам е с най-високо съдържание на пропан 45% . Това естествено не може да се сравнява с газта в Европа , но пак е по добре .

---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:37 ----------

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            Това с газта е бошлаф работа - достатъчно е поплавъка/клапана леко да заяде и да не затвори навреме и вече имате няколко литра отгоре. На мен вече няколко пъти ми се случва.
            А като разклатиш колата влизат 1,2 литра отгоре (това един таксиджия ми го показа )

Comment

нещо не схванах.
              значи, отиваш с празна бутилка, казваш - пълни до горе и вътре влизат не повече от 26,5 литра(според колонката). така ли??

чудно ми е, защо си сигурен, че реално не са 25 или 28!?
              Не съм сигурен.Казвам колко най-много са ми сипвали на колонка.Ние сме мошенническа държава и е възможно да ме работят нещо.Аз за това съм спрял да засичам разход.Наливам,карам и като свърши повтаряме процедурата.
              sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                А като разклатиш колата влизат 1,2 литра отгоре (това един таксиджия ми го показа )
                Ми нормално е да влезне още малко като разклатиш, нали и поплавъка се разклаща и клапана се отваря....
                Last edited by Доко; d.m.y г., 12:46.

Comment

Е на мен за втори път ми зареждат 39л на Шел сутрин при бутилка 40л разбрах ,че и да правиш панаири файда няма,момчето което зареждаше каза че от 33л е започнал клапана да чука ама го напълнил до като спре да влиза, още не е свършила засичам да видя колко км ще мина и дали са ме набутали ,което е по вероятно.
                  АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

тоя клапан не е ли по-логично да е в пистолета а не в резервоара?
                    sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

тоя клапан не е ли по-логично да е в пистолета а не в резервоара?
                      И как точно да стане...че не се сещам.
                      А оня дето е продължил да сипва и след като клапана е започнал да чука е идиот.
                      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                      Автогаз сервиз-
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Какво му пука на бензиджията нали той няма да се вози в опасна кола.Въпроса ми е може ли да се направи да не се пълни толкова много бутилката?
                        АР 156 1.8 ТС 2000г

Comment

Естествено, че може. Моята винаги я пълня напълно празна и сипвам догоре. 40л. е бутилката и се пълни винаги и на абсолютно всички газ-станции еднакво - 30л. +/- 0,5 л. Никога не съм сипвал над 31л. или под 29., така че проблемът си е във вашите бутилки и вашите поплавъци (клапани или там каквото изключва), които не изключват всеки път на едно и също положение.

П.С. Карам 3,5 години и зареждам по 1-2 пъти седмично, така че съм тествал газстанциите стотици пъти и никога не е имало проблем в колонката.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                            И как точно да стане...че не се сещам.
                            ami, като се изравни налягането м/у цистерната и бутилката и нещо в пистолета прави - щрак, и движението на течността спира.

щото, дали ще втечниш 1тон или 1кг., то налягането е еднакво-нали?
                            sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

мхм.... и ще ти пълнят бутилката 2 часа щото трябва да пълнят с ниско налягане щом то ще работи като изключвател.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

хахаха ми то това си е далавера да върви с боза накъдето отива работата ще ни излезе много по евтино

Comment

Working...
                                X