If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За първи път от две години и половина сложих гориво от - петрол и за първи път от две години и половина оборотите ми играят като луди - от 500 да 1500.
П.П. Може и да е съвпадение...
За първи път от две години и половина сложих гориво от - петрол и за първи път от две години и половина оборотите ми играят като луди - от 500 да 1500.
П.П. Може и да е съвпадение...
Направо си е съвпадение.Аз карам от години с газ от Петрол и оборотите са си нормални,разхода е приличен,върви си колата доволно,но и аз горя повече с газ от ЕКО.Общо взето зареждам и на други газстанций но,най-често на петрол.
Без значение от градусите ,часа на зареждане/сутрин,вечер и т.н./,на която и да е газстанция,в 35 л. бутилка не са ми наливали повече от 26,5 л.,но ако ми се случи някога ,бензинджията ще изпадне в голям купон и разликата над 26,5 л. ще си я плаща той.
Това с газта е бошлаф работа - достатъчно е поплавъка/клапана леко да заяде и да не затвори навреме и вече имате няколко литра отгоре. На мен вече няколко пъти ми се случва.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
на ромпетрол, дали е румънска или и тя идва от лукойл?!
питам на колонката, ама и те не знаят.
От Румъния идва и доколкото знам е с най-високо съдържание на пропан 45% . Това естествено не може да се сравнява с газта в Европа , но пак е по добре .
---------- Post added at 20:39 ---------- Previous post was at 20:37 ----------
Това с газта е бошлаф работа - достатъчно е поплавъка/клапана леко да заяде и да не затвори навреме и вече имате няколко литра отгоре. На мен вече няколко пъти ми се случва.
А като разклатиш колата влизат 1,2 литра отгоре (това един таксиджия ми го показа )
нещо не схванах.
значи, отиваш с празна бутилка, казваш - пълни до горе и вътре влизат не повече от 26,5 литра(според колонката). така ли??
чудно ми е, защо си сигурен, че реално не са 25 или 28!?
Не съм сигурен.Казвам колко най-много са ми сипвали на колонка.Ние сме мошенническа държава и е възможно да ме работят нещо.Аз за това съм спрял да засичам разход.Наливам,карам и като свърши повтаряме процедурата.
Е на мен за втори път ми зареждат 39л на Шел сутрин при бутилка 40л разбрах ,че и да правиш панаири файда няма,момчето което зареждаше каза че от 33л е започнал клапана да чука ама го напълнил до като спре да влиза, още не е свършила засичам да видя колко км ще мина и дали са ме набутали ,което е по вероятно.
Естествено, че може. Моята винаги я пълня напълно празна и сипвам догоре. 40л. е бутилката и се пълни винаги и на абсолютно всички газ-станции еднакво - 30л. +/- 0,5 л. Никога не съм сипвал над 31л. или под 29., така че проблемът си е във вашите бутилки и вашите поплавъци (клапани или там каквото изключва), които не изключват всеки път на едно и също положение.
П.С. Карам 3,5 години и зареждам по 1-2 пъти седмично, така че съм тествал газстанциите стотици пъти и никога не е имало проблем в колонката.
Comment