Ако приемем, че спортния филтър вкарва повече въздух, няма ли да е по добре при обикновенна газова уредба да се постави обикновен филтър, който ще даде възможност да се завие трипътника и да харчи по малко ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въздушен филтър
Collapse
X
-
Ако "спортния" филтър е китайски за 15лв. е точно така.Ако обаче е истински оригинален такъв ,той е изчислен и няма как да вкарва повече въздух от необходимото.Аз съм с китайски и не видях разлика в разхода с него и с оригиналния който е в кутията.Също и баране по настройката на изпарителя и тройника не беше нужна след поставянето му(а причината е ,че кутията ми беше счупена и това е по-евтиното решение).Пък за звука на боксера става суперAlfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.
-
Колега аз разкарах кутията и сложих конус(китайски) директно на маркуча с едни тръби пластмасови.Предпочитам всеки месец да давам по 15лв. за такъв отколкото да пера оригиналния.И м/у другото за градско 15/100 газ не ми се виждат много и аз харча толкова във В.Търново както с обикновения така и с този.С обикновена газова съм.Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.
Comment
-
Треа го пЕреш максимум на 10 иляди километра колега...И не стаа с нафта. Като не ти се даат 40лв за почистващ спрей и омаслител, пЕри го с вОда и малко веро, а за омаслител вземи това. Струва точно 8лв
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
ето едно разумно решениеблагодаря, нали знаеш студентска му работа...
40 лв са ми множко нещо, а колата я купих с филтъра и няма начин
Имам още едно питане, ако някой знае дали ламбда сондата не работи ще се отрази ли на разхода на газ при обикновенно агу ?!
Comment
-
Тц... Ако си с жило на газта директно към дроселовата клапа никак. Ако си с моторче (демек ти искаш еди-как си да върви мотора, ама ЕКУ-то иска и си прави друго), е много вероятно да ти клати оборотите на празен ход или да не може да ги закове, щото се ЕКУ-то се шашка и нон-стоп мърда дроселовата клапа. При обикновена уредба забележима разлика в харча не би следвало да се получи.Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...
Comment
-
Колега, с вакуумен изпарител ли си? Ако си, и е задръстен много филтъра, може - ама не само. Ти вземи го изчисти вече тоя пусти филтър и да се види какво и е на количката. И тебе да те стиснат за гърлото и ти ще дишаш някак си, но няма да е това, което трябва да е. Свещите и кабелите на колко пробег са? Проверявани ли са поне? Тука хвърляме боб и гледаме на кафе за момента. Нищо чудно, че по-знаещите, например robygas или kolev не се обаждат...Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...
Comment
-
още не съм свикнал да се грижа за количката както и се полага съгласен съм.Не съм проверявал свещите и кабелите, но утре ще го направя, макар, че никакви такива признаци няма да има проблем с тях. Филтъра ще го изчистя и така
Благодаря и още веднъж се извинявам ако темата е разисквана и излишна
Comment
-
При класическата газова уредба (без значение дали изпарителят е вакуумен или електрически), количеството газ, което се подава към двигателя, много силно се влияе от състоянието на филтъра.
Колкото по-задръстен е филтъра, толкова горивната смес е по-богата и обратно.
Общо взето има 2 начина за реглаж:
1 - Форсираш двигателя и същевременно притваряш кранчето (или кранчетата) на изхода на изпарителя докато усетиш, че двигателят се форсира по-тромаво. От това положение връщаш малко (отваряш ги примерно полвин оборот) и ги оставяш така.
2 - По добрият начин е чрез използването на газ анализатор на изгорелите газове.
При всички положения е по-добре въздушният филтър да бъде чист. В противен случай като цяло мощността на двигателя ще бъде по-ниска от нормалното.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Резултатите са следнитеИзобщо не съм доволен от обикновен филтър.
1. Със сигурност колата върви чувствително по малко. След реглаж на анализатор колата направо едвам върви и 2-3 пъти по не гръмна зверски.
2. Дали от времето, дали от филтъра колата почна да качва доста значително разход, а пак казвам едвам върви.
3. Никакъв "рез" .... сигурно 1,2,3 са еднакви ама така е по прегледно
Comment
-
А ще споделиш ли каква е "колата"?
За каква уредба става въпрос?
Къде и в какви режими се кара?
Как е на бензин и какъв е разхода?
Кога за последно е правена профилактика на изпарител и газов клапан?
И.т.н. все важни въпроси.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Роби аз просто съм забравилКолата е 155 с обикновена газова уредба 1.8 т.с. като не е правила никакви проблеми преди. Трябваше просто да сменя филтъра и вместо да изпера спортния сложих обикновен и некак си загина
Изпарител и всичко са на 6 месеца...
Comment
Comment