Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги помогнете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги помогнете

От 2 дена съм собственик на Алфа 156 1.8 ГИ и имам проблем с газта.Когато стигне 2-2.5 оборота и се получава едно разклащане като че ли и свършва газта и явно трябва да се настрои.Искам да ме упътите към някои майстор в Разградски или Русенски регион да ми я настрои газовата е FLY JET.Благодаря в и предварително.

Първоначално публикувано от M.Genov Покажи съобщение
    От 2 дена съм собственик на Алфа 156 1.8 ГИ и имам проблем с газта.Когато стигне 2-2.5 оборота и се получава едно разклащане като че ли и свършва газта и явно трябва да се настрои.Искам да ме упътите към някои майстор в Разградски или Русенски регион да ми я настрои газовата е FLY JET.Благодаря в и предварително.
    Като стане така, обръща ли на бензин?
    Върви да и видят филтрите.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Ами не обръща на бензин а за филтрите в понеделник ще и обслужвам двигателя с ролки ремъци и т.н.Но на бензин него прави трябва да се настрой газовата но не всеки има такава програма за да ми я оправи за това ми трябва помощ.

Comment

Ами не обръща на бензин а за филтрите в понеделник ще и обслужвам двигателя с ролки ремъци и т.н.Но на бензин него прави трябва да се настрой газовата но не всеки има такава програма за да ми я оправи за това ми трябва помощ.
        Имах на предвид филтрите за газ-та. И газовата има филтри. Ако си с ГИ имаш на изпарителя, за течната фаза и на тръбата от изпарителя към рейката (газова фаза).
        Те нямат общо с основните филтри на колата и като идеш в сервиза за обслужване, няма да ти ги сменят.
        За тях трябва да идеш на газаджия, или ако можеш, да си ги смениш сам.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Добър майстор в Разград е Младен,работи в механотехникума,ако той не може да помогне,друг едва ли, а в Русе ми препоръчаха сервиз "Клаас",само че не могат да поемат ангажимент преди вторник,сряда,днес говорих с тях,точните думи на моя механик бяха "няма нещо по газовите уредби,което да не могат"...и аз мисля да ходя другата седмица,че имам нещо като проблем с моята 147-ца,има телефони и адреси в нета...успех!!!
          може да споделиш какво е станало,когато отидеш!

Comment

Колега аз като не разбирам нещо и ходя на майстор опитвам се да кажа че ми трябва човек със програма на моя ГИ FLY JET.На драго сърце ще отида.А аз говорих с Младен и ми каза че няма програма.Звънях и на тези Клаас, и ми казаха че нямат и те програма.Много странна работа толкова ли е неизвесна тази марка моята газова.

Comment

Колега аз като не разбирам нещо и ходя на майстор опитвам се да кажа че ми трябва човек със програма на моя ГИ FLY JET.На драго сърце ще отида.А аз говорих с Младен и ми каза че няма програма.Звънях и на тези Клаас, и ми казаха че нямат и те програма.Много странна работа толкова ли е неизвесна тази марка моята газова.
              Търси сервиз, където работят с BRC. Инжекциона ти е fly jet, ама е модел на BRC, не е самостоятелна марка.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

При мен е същата работа,моят ГИ е е-g@s и всеки казва няма софтуер,дай да го сменим,последна надежда Русе,ама едва ли,по телефона казаха,че не са чували такъв,ама ще погледнат.

Comment

Колега питал съм няма как да сменим софтуера и но ако някои знае майстор да ги оправя тези на БРЦ да пише.

Comment

ГИ искат да ми сменят,не софтуера,а БРЦ тези в Русе правят,ама трябва да отидеш там направо за да видят модела,по тел. не разбират за какво става дума.

Comment

Първоначално публикувано от nov fen na 147 Покажи съобщение
                      ГИ искат да ми сменят,не софтуера,а БРЦ тези в Русе правят,ама трябва да отидеш там направо за да видят модела,по тел. не разбират за какво става дума.
                      Щом не разбират, значи не е много добре работата
                      Като гледам, колегата достатъчно добре го е обяснил проблема, и модела на ГИ е казал.
                      Пък и кво има да се настройва, тя нали си е била настроена преди това и си е вървяла добре?
                      По-скоро проблемите са механични, от колкото софтуерни. Търси добър майстор-газаджия, да ти види основните неща по системата, софтуера го остави за последен вариянт.
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега питал съм няма как да сменим софтуера и но ако някои знае майстор да ги оправя тези на БРЦ да пише.
                        Колега в една друга тема пишеш че ГИ ти е нов/слаган февруари/ .
                        Защо не питаш старият собственик къде го е монтирал и иди там да го настроят - а би трябвало да е в гаранция,само на 6 месеца е.

Comment

Установих днес след като я обслужих че го прави това и на бензин и ме съмнява дали не е от свещите проблема.

Comment

Установих днес след като я обслужих че го прави това и на бензин и ме съмнява дали не е от свещите проблема.
                            Виж си дюзите
                            Alfa Romeo 1.8 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от maxcavalera Покажи съобщение
                              Виж си дюзите
                              Малко съмнително, след като проблема е и на двете горива.
                              По-скоро колегата е прав с предложението за свещи, което може да излезе и кабел(и) и бобина(и). Провери си дебитомера също.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                              X