Известие

Collapse
No announcement yet.

Директно впръскване на газ ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Директно впръскване на газ ?

Понеже вече има доста "обявления" в БГ пространството за този тип инжекционни системи, е ли възможно някакво разяснение за "балъците" с JTS системи на Алфа ?
    Системи, начин на монтаж и работа, пари /начална вноска/ и прочие.

Това е към модератора явно.
    AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Доста неща могат да се прочетат в интернет.
    Аз лично не съм и не познавам човек от колегите който да е монтирал такава система.
    Засега още не са измислени уредби покриващи всички автомобили. Нещо повече-производителя на електрониката на почти всички уредби от високия клас в Италия е един.
    Реално разработките се извършват по поръчка и с парите на въпросните фирми. Та, дори и да има в каталога на производителя даден автомобил за който е направена разработка се оказва, че някой автомобили не стават. Това е проблем който самите италианци казват, че още не могат да преборят.
    Това е и причината поради която сервизите се въздържат да монтират такива системи. Не казвам, че няма разработки или направени коли, но моето мнение е, че все още е рано за категоричен отговор-"Да, това мога да го направя и гарантирам, че ще работи!".

От Алфите има разработка само за:
    -Алфа 156 JTS 121Kw и GT 2.0 122Kw, но за определени версии на компютрите.
    От Българските системи има разработки на "Блутроник", но нямам наблюдения над тях.
    Last edited by robygas; d.m.y г., 22:32.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
      Доста неща могат да се прочетат в интернет.
      Аз лично не съм и не познавам човек от колегите който да е монтирал такава система.
      Засега още не са измислени уредби покриващи всички автомобили. Нещо повече-производителя на електрониката на почти всички уредби от високия клас в Италия е един.
      Реално разработките се извършват по поръчка и с парите на въпросните фирми. Та, дори и да има в каталога на производителя даден автомобил за който е направена разработка се оказва, че някой автомобили не стават. Това е проблем който самите италианци казват, че още не могат да преборят.
      Това е и причината поради която сервизите се въздържат да монтират такива системи. Не казвам, че няма разработки или направени коли, но моето мнение е, че все още е рано за категоричен отговор-"Да, това мога да го направя и гарантирам, че ще работи!".

От Алфите има разработка само за:
      -Алфа 156 JTS 121Kw и GT 2.0 122Kw, но за определени версии на компютрите.
      От Българските системи има разработки на "Блутроник", но нямам наблюдения над тях.
      Е това е отговор.
      И да се молим да пада бензина ...

Comment

Ми..той си пада непрекъснато.
        Вече е по половин литър за същата цена.
        Автогаз сервиз-

Comment

Може газово с директно впръскване и газов инцекцион с частично впъскване на бензин Романо покриват 2,0 1,9 и 2,2 JTS бях го чел в някъде като търсих варианти за газифициране на 3,2 JTS но за него имаше само един вариант и той е с течна фаза. Това за което говоря е с впръскване газова фаза цената беше 2,200лв и трябва да се сметне дали има смисъл да се слага всичко зависи от годишния пробег защото освен газ гори и бензин според завизи 15-20% и така газовото се "избива" за повечко километри.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Някъде бях чел, че съществуват уредби с течно впръскване, при които се пали директно на газ.
            Има ли нещо вярно в това?

PS:

Намерих информация по въпроса. Става въпрос за LPI с директно впръскване - LPDI (подобно на бензиновия JTS).
            Повече по въпроса - тук.
            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 19:36.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Тези системи са светлинни години напред като технология и елементи.
              За съжаление са достъпни за много малка част от простосмъртните в БГ.
              Автогаз сервиз-

Comment

Няма ли вариант да се кара само на газ? Ако аз съм с JTS и има такъв вариант, дори работата на бензин нацяло да се прецака сигурно ще го направя
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Няма ли вариант да се кара само на газ? Ако аз съм с JTS и има такъв вариант, дори работата на бензин нацяло да се прецака сигурно ще го направя
                  Най-доброто решение е на Vialle, но предлагат само за VAG автомобили - алфа Йок.

Comment

Карам служебна кола (Great wall-voleex) която е с 1.5 VVT мотор на тойота и газовата която сложиха в тойота е точно виале без изпарител с помпа в бутилката и инжектори наредени до бензиновите. Колата върви еднакво на газ и бензин,но мисля че този мотор на тойота наа точно с директно впръскване ами се води някво предкамерно ил нещо от сорта.
                    Газовата струваше 1700лв,ако някой го интересува цената
                    Мисля че това като система е доста по-различно от JTS-a ,но пък дали не може да се махнат бензиновите и да се сложат на тяхно място от най-добрите газови инжектори и колата да работи само на газ..........
                    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

неможе, там наляганията са зверски. има си помпа високо налягане. подобно е на дизеловия жтд.
                      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        неможе, там наляганията са зверски. има си помпа високо налягане. подобно е на дизеловия жтд.
                        -не може, щото се използват бензиновите инжектори за газ
                        -и поради същото отпада необходимоста да се сменят
                        -и това удоволствие е само за VAG !

---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                        Карам служебна кола (Great wall-voleex) която е с 1.5 VVT мотор на тойота и газовата която сложиха в тойота е точно виале без изпарител с помпа в бутилката и инжектори наредени до бензиновите. Колата върви еднакво на газ и бензин,но мисля че този мотор на тойота наа точно с директно впръскване ами се води някво предкамерно ил нещо от сорта.
                        Газовата струваше 1700лв,ако някой го интересува цената
                        Мисля че това като система е доста по-различно от JTS-a ,но пък дали не може да се махнат бензиновите и да се сложат на тяхно място от най-добрите газови инжектори и колата да работи само на газ..........
                        1. ако е с директно впръскване тоя китаец, само ще сънуваш да ги видиш инжекторите.
                        2. На тойота 2,0 147 к.с. е директно впръскване
                        3. По спомен GW използва технологии които не се използват вече от ... Митсубиши май.

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
                          -не може, щото се използват бензиновите инжектори за газ
                          -и поради същото отпада необходимоста да се сменят
                          -и това удоволствие е само за VAG !
                          Някой беше си правил туинспарка на газ с обикновена АГУ, ако изходим от това, че JTS си е туинспарк, би трябвало да стане и на него. Измисля се примерно някакъв подгрев на изпарителя и заработва само на газ Това го пиша ей така колкото да не заспя, не съм го проверявал дали ще стане, щото не ми е трябвало, но аз бих си тряснал нещо подобно, ако има вариант. В мобиле се продаваше един JTS на газ т.е. на всичко се намира лесното, въпросът е на някой да му се занимава и какво си готов да прежалиш по колата. След 50хил км със спестените пари си купуваш 156 1,9JTD и си решаваш проблема
                          Last edited by code; d.m.y г., 23:03.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            Някой беше си правил туинспарка на газ с обикновена АГУ, ако изходим от това, че JTS си е туинспарк, би трябвало да стане и на него. Измисля се примерно някакъв подгрев на изпарителя и заработва само на газ Това го пиша ей така колкото да не заспя, не съм го проверявал дали ще стане, щото не ми е трябвало, но аз бих си тряснал нещо подобно, ако има вариант. В мобиле се продаваше един JTS на газ т.е. на всичко се намира лесното, въпросът е на някой да му се занимава и какво си готов да прежалиш по колата. След 50хил км със спестените пари си купуваш 156 1,9JTD и си решаваш проблема
                            предполагам знаеш че туинспарк означава двойно запалване или свещ.
                            Изхождам от това че JTS е с една свещ - те ти общото.
                            И ако ще е дизел нема да е алфа

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
                              предполагам знаеш че туинспарк означава двойно запалване или свещ.
                              Изхождам от това че JTS е с една свещ - те ти общото.
                              И ако ще е дизел нема да е алфа
                              Гледай сега ако си търсиш начин да я сложиш на газ ще я сложиш, това се опитвам да ти кажа Иначе разликите са ясни - същия двг с друга глава. След като се прецакват на бензин, аз бих търсил вариант да я изтряскам само на газ, пък който го е страх от мечки не ходи в гората
                              sigpic

Comment

Working...
                              X