Здравейте колеги,интересува ме какъв е проблема че колата става много по пъргава като остане малко газ в бутилката. С газов инжекцион съм Stag 4 plus мотора е 2.0 тс. Проблем в рейка, изпарител или друго?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пъргавина на газ
Collapse
X
-
Мисля, че е добре да се премери изходното налягане на изпарителя при пълна и при почти празна бутилка. Възможно е заради недобре уплътняваща клапа на редуктора, при пълна бутилка налягането на изхода на изпарителя да е по-високо от нормалното.
Разходът на газ нормален ли е или завишен?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Ами за мен е нормален с 25-6 литра газ 200км градско повечето с климатик.А как може да се измери това налягане?Alfa Romeo 155 2.0 143hp, Opel Calibra C20XE, Alfa Romeo 156 1.8 +++,VW polo 6n 1.6, Smart Fortwo 0.7 turbo (на жената бегачката),Audi a4 b5 1.8t quattro,Alfa Romeo 156 2.0 ts.....
Comment
-
Благодаря, ще ги премеря при пълна и празна бутилка какви са стойностите и ще пиша пак. А има ли вариант да е прецакана рейката и тя да прави проблеми.Alfa Romeo 155 2.0 143hp, Opel Calibra C20XE, Alfa Romeo 156 1.8 +++,VW polo 6n 1.6, Smart Fortwo 0.7 turbo (на жената бегачката),Audi a4 b5 1.8t quattro,Alfa Romeo 156 2.0 ts.....
Comment
-
Ако имаше проблем с рейката, той щеше да се проявява винаги и нямаше да зависи от количеството газ в бутилката. А то (количеството) би могло да влияе само върху изходното налягане на редуктора, при положение, че той е неизправен.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Аз залагам на това, че софтуерната корекция за компенсиране по DeltaP на газта , която е заложена в газовото вероятно или нее изчислена добре (ако газовата е стара или с стара софт. версия) или някой я е направил ръчна и е въвел някакви стойности.
Колата преди да обърне на бензин сама при свършила газ, губи ли тяга (да забие муцуната) и тогава да обърне или просто обръща почти неусетно..?EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
-
Тоя проблем го имах на едно Ауди 50. Оказа се твърде богата смес.
При всички случаи една диагностика с газоанализатор не е излишна.
И колеги, не си въобразявайте.
Може да е с инжекцион, а може и да не е.
Никъде не го е уточнил.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТоя проблем го имах на едно Ауди 50. Оказа се твърде богата смес.
При всички случаи една диагностика с газоанализатор не е излишна.
И колеги, не си въобразявайте.
Може да е с инжекцион, а може и да не е.
Никъде не го е уточнил.Първоначално публикувано от ivan_m_k Покажи съобщениеЗдравейте колеги,интересува ме какъв е проблема че колата става много по пъргава като остане малко газ в бутилката. С газов инжекцион съм Stag 4 plus мотора е 2.0 тс. Проблем в рейка, изпарител или друго?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan_m_k Покажи съобщениеЗдравейте колеги,интересува ме какъв е проблема че колата става много по пъргава като остане малко газ в бутилката. С газов инжекцион съм Stag 4 plus мотора е 2.0 тс. Проблем в рейка, изпарител или друго?
Comment
-
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщениеАз залагам на това, че софтуерната корекция за компенсиране по DeltaP на газта , която е заложена в газовото вероятно или нее изчислена добре (ако газовата е стара или с стара софт. версия) или някой я е направил ръчна и е въвел някакви стойности.
Колата преди да обърне на бензин сама при свършила газ, губи ли тяга (да забие муцуната) и тогава да обърне или просто обръща почти неусетно..?
Колега,колата обръща на газ без да забива преди това,свършва и газта и обраща на бензин без замисляне.Alfa Romeo 155 2.0 143hp, Opel Calibra C20XE, Alfa Romeo 156 1.8 +++,VW polo 6n 1.6, Smart Fortwo 0.7 turbo (на жената бегачката),Audi a4 b5 1.8t quattro,Alfa Romeo 156 2.0 ts.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan_m_k Покажи съобщениеКолега,колата обръща на газ без да забива преди това,свършва и газта и обраща на бензин без замисляне.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеКогато ти остане малко газ съответно ти пада и диференциалното налягане. Ако газовата ти е настроена на богата смес, тя дави и колата върви по-зле. И когато ти стане добре, значи веднага мериш какво ди е диференциалното и след това нагласяваш изпарителя Но това важи за млад изпарител с чист филтър в него
Филтъра е доста млад но не мога да кажа същото за изпарител...на над 50 000 км е със сигурност.Това какво значи колега че трябва да се обслужи изпарител.Alfa Romeo 155 2.0 143hp, Opel Calibra C20XE, Alfa Romeo 156 1.8 +++,VW polo 6n 1.6, Smart Fortwo 0.7 turbo (на жената бегачката),Audi a4 b5 1.8t quattro,Alfa Romeo 156 2.0 ts.....
Comment
-
Най вероятно гумичката на клапана на редуктура не уплътнява добре и това води до прекалено високо изходно налягане при високо входно (пълна бутилка). Смяната на гумичката вероятно ще реши проблема. Тя струва стотинки.
PS - ако всички предположения до момента са верни, тази манипулация, освен всичко останало, трябва да доведе и до понижаване на разхода.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:34.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment