Известие

Collapse
No announcement yet.

Втората ми 90-ка и модификациите и

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
    Тази вечер захлупих главите и с Бобо ги стегнахме, че това желязо блока се дърпаше и въртеше, и не искаше да си ги поема където им е мястото. Гадина мръсна харесало му е без глави ХА ХА ХА ХА. Оставихме го да виси на жирафа и утре евентуално ще си влезе в коша, че само ми пречи и го прескачам. По рано през деня с помощта на Боби33 направих първи стъпки по блока към изолирането на масленият разпусквач на ангренажният ремък, който в същност е най-голямата болка на V6 моторите от това поколение. Утре (днес) трябва да реша как точно ще завърша модификацията по ролката и какво ще я държи вече след модификацията. Най вероятно да изтрещя и да хвана флекса и телоподаващото и да ползвам някоя ролка от 16V туин спарк или JTD
    Само напред и мен ме убеди да дойда на Калояново.

ПП: Вече имаше един трансаксиал по дрифт шоутата(75-цата на Турбоделта-та) много ще се радвам ти да си с 2-рия такъв който наблюдавам!!!! Успех още веднъж и дано в Калояново като дойда да те поздравя да ме познаеш
    92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
    95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
    90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
    00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Днес най на края се добрах до подемника. С дружни екстремиски и алфистки усилия почти пренесохме на ръце колата както беше без рейка и без мотор. Веднъж вдигната на крика бързо ще и имплантирам всичко нужно за да ме радва отново с боботенето. За да има отново "шшшшт тихо да послушаме шестака" но... НО задължително първо ще уважа съседите със кръгче без гърнетаааа
      2.5 V6 без гърнета, на цялата газ е нещо, което всеки уважаващ се болен като мен трябва да си причинява поне везнъж в годината, а последния път беше ... много отвъд границата на тъмната страна
      ... лоша работа пак изтрещях по тия коли
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

сподели кефа относно поздрава на съседите с нас ... я камерка, я фотоапаратче
        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Такаааам вчера беше ползотворен ден който приключи с това, че заспах в сервиза
          Инсталирах една рейка уж читава. А мотора си влезе в коша като в къщи. Установих, че е много удобно да си седнеш на маската и да си работиш
          Ужасяващия маслен разпусквач на ангренажният ремък е вече изолиран в историята. Луфтовете на клапаните са почти готови... макар и по трудния начин... Ей такива весели работи.
          Ето какво се случи в картинки плюс една от преди малко.
          Attached Files
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

С малко закъснение ще Ви се похваля, че възрастната леля оживя . Хи хи хи има още много работа по нея, но на първо време останаха само гърнетата, за да си се возя с нея. С приложеното клипче и най-вече със звука му черпя специално Mladej_it.

http://www.youtube.com/watch?v=4C2FzAy9Xy4
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Евала бате Венци звука е от тези, от които побиват тръпки
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аууу тва ми звучи като някой американски V8 ,страшен саунд
                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                Alfa 166 2.4 3 ex
                155 1.8 MY 95 sport

Comment

aдското е ..
                  направо се разтреперих .. бахти и грохота
                  а бат Венцо кво млатиш така с тоя чук на подписа
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Върховен звук!!!
                    Венци, трябва да го пробвам тоя шестак, много ме влече
                    sigpic
                    === 75 1.8 T '86 ===
                    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Днес въпреки мързеливото време намерих сили и поработих по 90-ка номер две. Вече си има нещо като гърнета и с това официално вече си има ново име - Квазимодо. ХА ХА ХА ХА изненадата е, че ни порасна ... един ауспух под задна лява врата , ииии един ауспух под дясна задна врата . Премахнах кривката която минава над дясната полуоска и спирачния апарат както и крайното гърне.
                      Какво спечелих?
                      - олекотяване с близо 10 кг, може и повече, ако са били хубави тръбите и крайното гърне
                      - елиминиране на нагряването на скоростната кутия и спирачките от топлината на близко минаващата тръба
                      - в повечето случаи бай арабин прави кривката така, че все някъде опира и дори прави поразии по маншоните на полуосата и апарата
                      - конкретно в моя случай изхвърлих едни ужасни гниларници, които бяха пред разпадане и ми се повръщаше от тях
                      Имаше недостатък, защото ми се наложи да преместя бензиновата помпа, тъй като се яви опасна близост с едната нова тръба, но така или иначе помпата скоро ще ходи на съвсем ново място...
                      Имах сериозни притеснения за шума, но на първо слушане е много приличен и като цяло в сравнение с грохота и тътена от горното клипче, сега имаме един доста по рафиниран глас.
                      В заключение смея да твърдя, че съм много щастлив с резултата от неделно следобедния ми труд и с нетърпение чакам утре да я пробвам
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                        Днес въпреки мързеливото време намерих сили и поработих по 90-ка номер две. Вече си има нещо като гърнета и с това официално вече си има ново име - Квазимодо. ХА ХА ХА ХА изненадата е, че ни порасна ... един ауспух под задна лява врата , ииии един ауспух под дясна задна врата . Премахнах кривката която минава над дясната полуоска и спирачния апарат както и крайното гърне.
                        Какво спечелих?
                        - олекотяване с близо 10 кг, може и повече, ако са били хубави тръбите и крайното гърне
                        - елиминиране на нагряването на скоростната кутия и спирачките от топлината на близко минаващата тръба
                        - в повечето случаи бай арабин прави кривката така, че все някъде опира и дори прави поразии по маншоните на полуосата и апарата
                        - конкретно в моя случай изхвърлих едни ужасни гниларници, които бяха пред разпадане и ми се повръщаше от тях
                        Имаше недостатък, защото ми се наложи да преместя бензиновата помпа, тъй като се яви опасна близост с едната нова тръба, но така или иначе помпата скоро ще ходи на съвсем ново място...
                        Имах сериозни притеснения за шума, но на първо слушане е много приличен и като цяло в сравнение с грохота и тътена от горното клипче, сега имаме един доста по рафиниран глас.
                        В заключение смея да твърдя, че съм много щастлив с резултата от неделно следобедния ми труд и с нетърпение чакам утре да я пробвам
                        Искаме клипчета

B&B Racing | bb-racingteam.com
                        Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Първоначално публикувано от Ma7e4k0 Покажи съобщение
                          Искаме клипчета
                          ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                          BMW e39 facelift

Comment

За момента проекта по втората 90-ка е в лек застой. Имам проблем с резервоара, който е тотално прогнил. Този проблем ще реша по много радикален начин, който за момента обмислям, но със сигурност новият резервоар ще е вътрешен. Вчера дори взех да пробвам един състезателен, но май се отказах... за сега.
                            Иначе на прима виста след първите експериментални кръгчета в квартала много хора изведнъж започнаха да ме поздравяват като ме видят .. ама защо, ли ... не знам
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Венци сложи и пропан-бутан като немаш резервоар
                              75 2,0 '85
                              75 2,0 TS
                              Corsa A 1,4
                              Corsa A 1,6 GSI

Comment

Кольо, това с пропан-бутана е добра идея по принцип. В същност тази кола така си се движеше като я купих - само на газ. Аз обаче за сега искам да я карам на бензин.
                                За сметка на това имах газова бутилка, която пречеше да се сложи вътрешен резервоар. Пък на бутилката крана преебан и не можеше да се разкачи.
                                Днес свършихме много работа по колата. Естествено драми имаше в излишък.
                                Първо купих една пластмасова туба и я пригодих за резервоар. След само едно кръгче бензиновата помпа каза, че няма повече да работи... побеснях и я ампутирах, а за по-лесно новата помпа заедно със филтъра и стойките им ги преместих в багажника .
                                Добре де... ама тая кола не искаше и не искаше да заработи добре и гаснеше на празен ход.
                                Премерих налягането на бензина ииии... ми се наложи да изхвърля и регулатора за обратния бензин.
                                Ха ха ха ха сега съм щастлив имам си негниещ резервоар. Имам си работеща помпа и регулатор.
                                За финал изпуснахме газта от бутилката защото крана беше се отказал да си върши работата иии вече нямам огромна, гадна, гнусна, газова бъчва в багажника си
                                Разчистил съм полето (багажника) за действие и чакам новия резервоар заедно с 1-2 подобрения да се появят и да приключа поне с тези драми.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X