Известие

Collapse
No announcement yet.

Една находка до София

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В главата ми се зароди една доста интересна идея, да си направим карта на изоставените класически алфи в София, всеки да пуска по малко и така да отбележим всички Какво ще кажете?

B&B Racing | bb-racingteam.com
    Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Днес (вече вчера) се разходихме със zmg до Локорско, за да видим находката. Такава не бях виждал на живо и да си призная хлъцнах по модела. Грабнаха ме мигачите на предните калници, таблото, задните стъкла, таблото, предната решетка и да не забравя да спомена таблото. За съжаление колата е в състояние само и единствено за донор. Иначе без бой си казвам, че за миг я видях как лети с един Туин Спарк под капака. Тази 105-та серия започва да ме вълнува все повече и повече и току виж съм се поспрял с трансаксиалите. Ето част от моите снимки.
      Attached Files
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

няма ли начин да се оправи това е страшна класика ,копето на тоя модел не е ли като на Гунди , много яка кола виште само кви маняшки детайли ,а освен това вижте и в мобиле .де кви са цените на токива коли,според мен на тази кола няма да и искат повече от 300-400 лева ,но ще идат доста за реставрация , тя не е ли с двоен карбуратор

Comment

Мда, истинска красавица-класика. На Гунди е била Джулия с рег. СГ9999.
          145 QV ex.
          146 Boxer TOTAL ex.
          147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Има отделна тема в този форум за колата на Гунди даже и снимки имаше от катастрофата. Потърсете я, ако Ви е интересно. Колкото до купуването на една такава запусната кола, повярвайте не е никак лесно и нещата не опират до едни 3-400 лв. Тези коли за времето си са били уникални. Представете си какъв гъзар е трябвало да бъдеш в България 70-та година например. Помислете какви коли е имало тогава когато да караш гърбав москвич е било равносилно на Кайен сега. Много от нас не се замислят. Та представете си София, москвичи, варшави, запорожки, Жугули не е имало още. И се появява някой капитан на кораб със спестените пари и си купува от Кореком чисто нова Джулия. Изключителна екзотика без аналог в днешно време. Днес с пари можеш да си купиш всичко. Тогава не е имало как да си докараш от Германия R8 например.
            Отплеснах се, но имайки в предвид горното разбираме, че наистина на времето да имаш такава кола е било уникално и хората не искат да се разделят с тях. Не става въпрос за пари. Често пъти скрапове, които за нищо не стават или още по-лошо коли, които могат да бъдат спасени прорасват и изчезват, защото хората не искат да ги продадат.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

/////

http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...E3%F3%ED%E4%E8
              145 QV ex.
              146 Boxer TOTAL ex.
              147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

За тази специално успяхте ли да се видите с хората или нямаше смисъл/чалъм? Останах с впечатление, че кипи живот в къщата, пред която е колата.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Незнам момчета до какъв прогрес са стигнали нещата в преговорите за тази кола ,но аз я знам от най-малко 5 години и човека беше безапелацйонен "аз тая кола не я продавам" От там през един познат който живее в Локорско стигнахме до заветната цена от 4000 лв. ако не ме лъже паметта и направо бих задна (даже сега не помня точната сума) ,колата иначе е супер не е мърдана от един тон време даже сега като гледам снимките има раздвижване преди седеше вътре в двора и и се виждаше само маската с 4-рите злобно гледащи фара! Та това ме навежда на мисълта, че тея хора са решили да я скрабират и ако е така трябва да бъде предобита независимо от кой и с каква цел било то за донор или проект за реставрация!
                  90 2.5 V6
                  Croma 1.9 multijet

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                    Днес (вече вчера) се разходихме със zmg до Локорско, за да видим находката. Такава не бях виждал на живо и да си призная хлъцнах по модела. Грабнаха ме мигачите на предните калници, таблото, задните стъкла, таблото, предната решетка и да не забравя да спомена таблото. За съжаление колата е в състояние само и единствено за донор. Иначе без бой си казвам, че за миг я видях как лети с един Туин Спарк под капака. Тази 105-та серия започва да ме вълнува все повече и повече и току виж съм се поспрял с трансаксиалите. Ето част от моите снимки.
                    Погледнете само колко и е запазена предната емблема,наще Фиати дори с оригинална,заминава за една година
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Погледнете само колко и е запазена предната емблема,наще Фиати дори с оригинална,заминава за една година
                      Аз затова карам с такава от 75-ца, 20години и няма мърдане Качеството си е качество!

B&B Racing | bb-racingteam.com
                      Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

значи аз ви предлагам ако има ентусиаст да я прави да се дигнем няколко човека , и да отидем да поговорим със собственика за ни повече от 500 лева да я дава иначе ще си отиде до 1-2 години тая количка ,ако е некъф дръпнат щи му пуснем зелен патрул и иска не иска ще я даде кви 4000 тая сигорно няма да запали и след 1 ден работа по нея за да се освежи

Comment

Между другото знам за няколко случая на Алфи с такъв мотор, които до последно са вървяли и са зарязани с години да седят. Да ви кажа палят си лесно без много усилия. Тази техника е уникална, аз вече се убедих.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                            Тази техника е уникална, аз вече се убедих.
                            Каква е техниката, опростена ?
                            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Двата двойни карба са колкото сложни, толкова и прости. Едно делко има и толкова. Ако едното работи значи е другото. Не е трудно да разбераш защо не пали и да отстраниш причината.
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Момчета,
                                какво стана с тая Класика?
                                НОВОСТИ няма ли?
                                Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Working...
                                X