Известие

Collapse
No announcement yet.

Запалителни свещи(как щях да си чупя ДВГ)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запалителни свещи(как щях да си чупя ДВГ)

Покрая проблемите с пропан бутана пробвах най-различни свещи - каквито имаше по гаража - с 2 с 4 електрода , различни топлинни числа.Обаче има проблем - свещи различни от предписаните - на някой от тях страничния елелктрод закача при отваряне на клапаните.Извадил съм голям късмет че клапана само е ожулил електрода , а не се е счупило нещо от свеща и да падне в цилиндъра. Слагайте на 2,0 128 к.с. само предписаните свещи , въпреки че газаджиите казват за газ еди какво си топлинно число трябва да бъде.
    75 2,0 '85
    75 2,0 TS
    Corsa A 1,4
    Corsa A 1,6 GSI

Хубаво е това да се знае.
    Иначе оригинално предписаните свещи за тези двигатели са Golden Lodge 2HL , които се продават за около 70 евро комплекта по Алфа магазините в интернет.
    И на мен ми трябват такива, ако някой има, да се обажда.

Като няколко алтернативи са :
    BERU UX56 Ultra X
    NGK B7ES

На мен ми е интересно с кои свещи освен оригиналните тези двигатели работят добре.
    Венци да каже ако обича
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Карал съм с BERU с четири електрода,а сега съм с DENSO и не забелязвам никаква разлика.Въпреки,че лично газаджия ми е казвал,че за двигатели на газ е по-добре свещите да са с един електрод.Незнам защо.Става въпрос за alfa 75 2.0.
      Last edited by gkalinov; d.m.y г., 20:54.

Comment

Това с различните свещи не си е работа. Горещо препоръчвам на всички да внимавате какво навивате в главите на двигателите си .
        Включително преди време имах проблеми с един индикатор за горна мъртва точка, който се заклещи в клапаните, но за щастие нямаше последствия.
        Аз лично на чужди коли слагам само и единствено Денсо извадено по модел на колата от каталог. 33-та ми беше с Денсо на газ без проблеми, Фиата ми е с Денсо... На 2.5 мотора дълго време карах едни Бош-ове, от които нямах никакви оплаквания. В момента на 3-литровия мотор пак съм с Денсо.
        Голден лодж ГОРЕЩО препоръчвам да се избягва по ВСЯКАКЪВ начин!!! Независимо дали са ново производство, по-стари или проверени с уред преди да бъдат купени. Най-красноречивият пример е колегата zmg, който си купи преди година Голден лодж от панаир за ретро части в Германия и след монтажа им Спайдера изобщо не запали
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

свещи

на 1.8 и 2.0 8V NGK BCP6ES ако е на газ BCPR6ES или както каза колегата DENSO там каквито са по каталог
          AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
          http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
          Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
          BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

75twinspark

Аз също небих си сложил вече Голдън лодж ,колата я купих с такива свещи,и ги смених с такива...................
            От години вече карам само с денсо иридиум IK22
            75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
            75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
            75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
            75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Първоначално публикувано от 75TwinSpark Покажи съобщение
              Аз също небих си сложил вече Голдън лодж ,колата я купих с такива свещи,и ги смених с такива...................
              От години вече карам само с денсо иридиум IK22
              Мдаа, иридиевото Денсо няма забележка и има много дълъг пробег
              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 16:04.
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

А за мойта излиза IW24 на Денсо иридиум. В магазина на Косер в Сандански казаха че не се предлага в цялата фирма. Друг вносител на Денсо?
                75 2,0 '85
                75 2,0 TS
                Corsa A 1,4
                Corsa A 1,6 GSI

Comment

Първоначално публикувано от kolioto Покажи съобщение
                  А за мойта излиза IW24 на Денсо иридиум. В магазина на Косер в Сандански казаха че не се предлага в цялата фирма. Друг вносител на Денсо?
                  Кольо, заеби ги тия IW24. Тях ги дават в каталога на Денсо за тази безумна версия "Fast Driving", която само те знаят какво означава.
                  Аз бих избрал IW22, тях ги дават за всички останали 4 цилиндрови (без 1.8 I.E.).
                  Ако държиш на IW24, Аутохит също внасят Денсо, аз преди от тях пазарувах .
                  В добавка снимах страницата от моя каталог на Денсо, ако някой иска нещо да си ровчи.
                  Attached Files
                  Last edited by Venci; d.m.y г., 22:32.
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

Не знам защо съм за "захапал" за тая графа"Fast driving" и някак си правя връзка с пропан-бутан драйвинг.Мисля си и при фаст драйвинг и при пропан-бутан има по-голямо темп. натоварване на мотора.На изус помниш ли цена на IW22?
                    Има логика да се пробва с тях щото майче топлинното число съвпада - 22.Ако това е топлинно число според означението на Денсо.
                    75 2,0 '85
                    75 2,0 TS
                    Corsa A 1,4
                    Corsa A 1,6 GSI

Comment

Нямам представа от цена, но според мен ще е около 30-ина лв на бройка +/– 10 лв.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

IW22 през ибей се намират за около 105-110 лв за 4 броя комплект с доставката от Англия!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

абе според мен слагай такива каквито са по каталог, пък нищо че не са иридиеви. все пак са по 4лв бройката. за тоя двигател дават w22es-u
                          ето тука има таблица какво означават буквите
                          http://www.globaldenso.com/en/produc...pec/index.html
                          а тука им е онлайн каталога
                          http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...w/4w-maker.cgi
                          после остава да чукаме на дърво да не се появят ментаци че ще ни линчуват от форума
                          точка

Comment

.

Моето Denso Iridium Power ми го внесе от Щатите един приятел от Кюстендил от Мазда форума.
                            Цената за брой с доставката Кюстендил-Пловдив беше 18 лева.
                            Във всички форуми за японски автомобили тоя пич ги е пощурил.
                            Само за информация на един агент му внесе 6 бутала със сегменти комплект (чисто нови) за Мазда Кседос6 за 180 долара
                            Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 23:12.
                            155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                            1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                            GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                            ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Working...
                            X