Покрая проблемите с пропан бутана пробвах най-различни свещи - каквито имаше по гаража - с 2 с 4 електрода , различни топлинни числа.Обаче има проблем - свещи различни от предписаните - на някой от тях страничния елелктрод закача при отваряне на клапаните.Извадил съм голям късмет че клапана само е ожулил електрода , а не се е счупило нещо от свеща и да падне в цилиндъра. Слагайте на 2,0 128 к.с. само предписаните свещи , въпреки че газаджиите казват за газ еди какво си топлинно число трябва да бъде.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Запалителни свещи(как щях да си чупя ДВГ)
Collapse
X
-
Хубаво е това да се знае.
Иначе оригинално предписаните свещи за тези двигатели са Golden Lodge 2HL , които се продават за около 70 евро комплекта по Алфа магазините в интернет.
И на мен ми трябват такива, ако някой има, да се обажда.
Като няколко алтернативи са :
BERU UX56 Ultra X
NGK B7ES
На мен ми е интересно с кои свещи освен оригиналните тези двигатели работят добре.
Венци да каже ако обича
-
-
Това с различните свещи не си е работа. Горещо препоръчвам на всички да внимавате какво навивате в главите на двигателите си.
Включително преди време имах проблеми с един индикатор за горна мъртва точка, който се заклещи в клапаните, но за щастие нямаше последствия.
Аз лично на чужди коли слагам само и единствено Денсо извадено по модел на колата от каталог. 33-та ми беше с Денсо на газ без проблеми, Фиата ми е с Денсо... На 2.5 мотора дълго време карах едни Бош-ове, от които нямах никакви оплаквания. В момента на 3-литровия мотор пак съм с Денсо.
Голден лодж ГОРЕЩО препоръчвам да се избягва по ВСЯКАКЪВ начин!!! Независимо дали са ново производство, по-стари или проверени с уред преди да бъдат купени. Най-красноречивият пример е колегата zmg, който си купи преди година Голден лодж от панаир за ретро части в Германия и след монтажа им Спайдера изобщо не запалиAlfa Romeo 75 24V
Comment
-
свещи
на 1.8 и 2.0 8V NGK BCP6ES ако е на газ BCPR6ES или както каза колегата DENSO там каквито са по каталогAR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp
Comment
-
75twinspark
Аз също небих си сложил вече Голдън лодж ,колата я купих с такива свещи,и ги смених с такива...................
От години вече карам само с денсо иридиум IK2275 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v
Comment
-
Първоначално публикувано от 75TwinSpark Покажи съобщениеАз също небих си сложил вече Голдън лодж ,колата я купих с такива свещи,и ги смених с такива...................
От години вече карам само с денсо иридиум IK22Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 16:04.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от kolioto Покажи съобщениеА за мойта излиза IW24 на Денсо иридиум. В магазина на Косер в Сандански казаха че не се предлага в цялата фирма. Друг вносител на Денсо?
Аз бих избрал IW22, тях ги дават за всички останали 4 цилиндрови (без 1.8 I.E.).
Ако държиш на IW24, Аутохит също внасят Денсо, аз преди от тях пазарувах.
В добавка снимах страницата от моя каталог на Денсо, ако някой иска нещо да си ровчи.Last edited by Venci; d.m.y г., 22:32.Alfa Romeo 75 24V
Comment
-
Не знам защо съм за "захапал" за тая графа"Fast driving" и някак си правя връзка с пропан-бутан драйвинг.Мисля си и при фаст драйвинг и при пропан-бутан има по-голямо темп. натоварване на мотора.На изус помниш ли цена на IW22?
Има логика да се пробва с тях щото майче топлинното число съвпада - 22.Ако това е топлинно число според означението на Денсо.75 2,0 '85
75 2,0 TS
Corsa A 1,4
Corsa A 1,6 GSI
Comment
-
абе според мен слагай такива каквито са по каталог, пък нищо че не са иридиеви. все пак са по 4лв бройката. за тоя двигател дават w22es-u
ето тука има таблица какво означават буквите
http://www.globaldenso.com/en/produc...pec/index.html
а тука им е онлайн каталога
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/g...w/4w-maker.cgi
после остава да чукаме на дърво да не се появят ментаци че ще ни линчуват от форуматочка
Comment
-
.
Моето Denso Iridium Power ми го внесе от Щатите един приятел от Кюстендил от Мазда форума.
Цената за брой с доставката Кюстендил-Пловдив беше 18 лева.
Във всички форуми за японски автомобили тоя пич ги е пощурил.
Само за информация на един агент му внесе 6 бутала със сегменти комплект (чисто нови) за Мазда Кседос6 за 180 долараLast edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 23:12.155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите
Comment
Comment