Колеги,колата ми е алфа 90 2.4тд.Преди време имах запитвания към вас свързани с работата на ГНП.Благодаря за отговорите!Убедих се,че не мога да я демонтирам без специалното приспособление.Ако,някой има такова или ми каже откъде мога да намеря,ще съм му много благодарен.На въпроса-демонтирах стоп клапана за проверка.При свързване към акумулатора,се вижда,че соленоида работи и придърпва клапанчето.Монтиран е отново на ГНП,но като проверявам с уред напрежението,което се появява на него при даване ключа на контакт се изненадах,че ми показва 0,14 V.Tова според вас нормално ли е?Не би ли трябвало на него да ми се появят примерно около 12 V,за да се задейства нормално.В тази връзка още едно питане-О-пръстена на клапанчето ли трябва да стои,или както аз го поставих в легло в корпуса на ГНП.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за стоп клапана на ГНП Bosch
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rosen_markov Покажи съобщениеКолеги,колата ми е алфа 90 2.4тд.Преди време имах запитвания към вас свързани с работата на ГНП.Благодаря за отговорите!Убедих се,че не мога да я демонтирам без специалното приспособление.Ако,някой има такова или ми каже откъде мога да намеря,ще съм му много благодарен.На въпроса-демонтирах стоп клапана за проверка.При свързване към акумулатора,се вижда,че соленоида работи и придърпва клапанчето.Монтиран е отново на ГНП,но като проверявам с уред напрежението,което се появява на него при даване ключа на контакт се изненадах,че ми показва 0,14 V.Tова според вас нормално ли е?Не би ли трябвало на него да ми се появят примерно около 12 V,за да се задейства нормално.В тази връзка още едно питане-О-пръстена на клапанчето ли трябва да стои,или както аз го поставих в легло в корпуса на ГНП.
Comment
-
Първоначално публикувано от rosen_markov Покажи съобщениеЩе бъда благодарен,ако споделиш някаква информация.Аз съм от Варна и тук не познавам никой,който да има кола като моята за да обменяме информация.
Срамота, колега! Вземи се донеси тази неделя от 1530 на паркинга на Терапията, да се запознаем и да видим красавицата... Пък и ще измислим нещо във връзка с проблема с Бош-а...
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...133#post777133
Поздрави
Comment
-
Какъв е проблемът? - Колата не иска да загасне? Аз имах такъв проблем и смехих целия клапан, струваше нещо от сорта на 15-20 лева.1983 Alfa Romeo 6 2.5 VMTD 10V 105hp
1984 Alfa Romeo Giulietta 2.0 8V 130 hp
2001 Lancia Zeta 2.0 JTD 16V LX 110 hp
Comment
Comment