Известие

Collapse
No announcement yet.

Тропане/удряне от към ск. кутия/диференциал Алфа 75 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от V_G_Z
    Първоначално публикувано от pe6kata212
    малко извън темата (за което се извинявам) този централния тампон н де диона който е отпред сменява ли се и много ли е сложна процедурата защото моя е позаминал вече.
    П.П. от каде да се го закупя и на каква цена е
    тампона се сменя и не е скъп но проблема е че самата смяна е леко ВГЗ
    има някои са го сменяли и на място ... но трябва да откачиш напречната греда и после голяма чурка с ваденето на стария тампон ...
    Моя стария излезе лесно. Ама после новия докато влезе... Тоя тефлон е като жив. Изкача и е ебати зора докато го подведеш да влезе. Ей го
    http://venci.alfaromeo-bg.com/19.02.06/HPIM2210.jpg
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci
      За тебе скоби няма ли ве? Бааахти как си го накълвал с чука... А иначе съвета на mr.wrong за инструмента - Това е начина

Ма според мен е нужен болт с подходяща дължина, дебелина и здравина, яки шайби, гайка, 2 гедорета и яки ръчички
      ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
      ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
      Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
      Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Здравеите,парво се извиниавам че пиша на латински защото ми е нов лаптопа и още ниамам кирилица.Да се варна малко в началото на темата аз имам сащиа проблем в момента но имам много разбито каре и си мисла че е от него.А тропането е зверско и се осеща като пипнеш скоростите а то е само когато не е натиснат саединитела.(ОТНОВО СЕ ИЗВИНИАВАМ)

=======================================

Колега извиненията са приети, но все пак обърни внимание че в прозореца за писане на ново мнение има 2 варианта за кирилизиране дори и да нямаш инсталирана на компютъра си. Има Конвертор и Кредор

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho
          Първоначално публикувано от Venci
          За тебе скоби няма ли ве? Бааахти как си го накълвал с чука... А иначе съвета на mr.wrong за инструмента - Това е начина

Ма според мен е нужен болт с подходяща дължина, дебелина и здравина, яки шайби, гайка, 2 гедорета и яки ръчички
          Така съм го набил с чука защото тогава нямах телоподаващо да го капна на няколко места. Иии повярвай ми само с болт, шайби и гайки не става толкова лесно питай ме как знам... И после питай пак защо съм блъскал толкова с чука... Наистина трябва да има две тръби които да подведат тампона иначе тръгва на криво и после не влиза а само се гъне и кикярчи докато не полудееш няма дорници няма чудеса
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Така...
            Купих двата тампона на скорстната кутия. Малко чакане падна докато ми ги доставят но важното е че ги имам вече.

Тръгнах да сменям централния тампон, този който Венци е снимал, но се оказа че от двете му страни има нещо като пръстени и шайби. При мен долния пръстен си стоеше там непокътнат, но от горната страна ми беше останало някакво парче метал приличащо на скъсана гривна с някакви остатъци от силно сплескана шайба.

След кратка справка с ePER, видях че там на картинката са дадени два пръстена/шайби (не съм сигурен как точно се наричат) отгоре и отдолу на тампона. Въпроса е че ги няма никъде по магазините в Плевен. Интересува ме и двете ли са еднакви, как се наричат и как подяволите да накарам горната да си стои на мястото? Бой с чука докато се заклини там ли?

П.П. Забравих да кажа, че накарах един стругар да ми направи такъв пръстен като долния и него се опитвам да закрепя отгоре.
            -=* Brain Powered by SlackWare *=-

Comment

След като вкалаш тампона в моста слагаш горната шайба и сплескваш с чук и тъп секач ръба на моста. Виж снимката която съм дал
              ! Нещо такова, ама без да прекаляваш като мен. Най сигурно е да се капне с телоподаващо на няколко места.
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
              X