абе тоя кондензатор се връзва на + на бобината и на корпус.той не играе роля за запалването.може и без него.по скоро служи за смущения,от колебанието в подаване на напрежение към +на бубината.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Стената на класиците (общи приказки)
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщениеАбе, разпределението на искрата е безконтактно ("електронно запалване", както го наричам). Няма чукчета , няма наковални и все пак кондензатор има.
За него питам, на схемата на Марели запалването е под номер 7, виж по-долу.
Текста е копиран от ръководство на Алфа от Януари 1983та.
Аз вече купих 0,25 микрофарада кондензатор.вчера 21:27това беше отговор на таз публикация
---------- Post added at 07:57 ---------- Previous post was at 07:53 ----------
Първоначално публикувано от alfonso_90 Покажи съобщениеПриятели,тези стопове как могат да светнат по силно ?Като гледам отзад хич я няма
---------- Post added at 08:09 ---------- Previous post was at 07:57 ----------
Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщениеФакира, прав си ама се уточнявай, че това е при електронното палене. Някой ще реши, че ни си карал никога ладаалфа 75 1.8 карбове
Comment
-
Първоначално публикувано от alfonso_90 Покажи съобщениеПриятели,тези стопове как могат да светнат по силно ?Като гледам отзад хич я няма
Свалих си задната част с фасонките. Изчистих добре с чистител и контактен спрей. Възстанових пистите, където ги беше поизяло. Направих фасонките хубаво да опират в крушките. Проверих жиците. Измих хубаво стоповете отвътре. Ефекта е повече от перфектен. Преди да смениш стоповете пробвай някое от тези неща2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb
Comment
-
и аз се наложи да правя същото с спарка ..особено фасунките и пистите ...голям мор е...и светнаха чудесноима и по труден начин ....всеки кабел направо на фасунката на бялата пластмасова шина на стоповете ...ама е играчка яко
75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
kavasaki zzr-600 100 жребеца
147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54
Comment
-
Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщениеТози подъл сняг... Няма да устискам и ще извадя 75Video meliora proboque deteriora sequor.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщениеAз пък преди малко се убедих че има ефект от смяната на контейнерите за боклук с пластмасови
Не съм съвсем без поражения ама все пак леки - посмачкан заден калник и леко провиснала броня
Разбивача на легенди - тук е казано всичко.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
Днес имах изключително ползотворен следобед. Имам си една "резервнааа" 75. Пък си нямаше мотор... Миналата седмица с бандата изпуснахме добрата стара 1.8ца в коша. Днес метнах един кардан, пазех си всички оригинални части, които съм свалил с 1.8 мотора - гърнета, маркучи... Намерих си в мазето един радиатор от големите
....
Естествено паленето не мина гладко... контактният ключ дал фира - изолирах го.
Най-големия смях.... понеже стана тъмно и аз си светех с едно кандилобях закачил маркуча на сервото към водата вместо радиаторчето на парното... някак си се усетих бързо и не напълних сервото с вода
Вече палим, трябва да се дозакачат тук-там разни дреболии, но като цяло съм на крачка - две от движениетоAlfa Romeo 75 24V
Comment
-
Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщениеДнес имах изключително ползотворен следобед. Имам си една "резервнааа" 75. Пък си нямаше мотор... Миналата седмица с бандата изпуснахме добрата стара 1.8ца в коша. Днес метнах един кардан, пазех си всички оригинални части, които съм свалил с 1.8 мотора - гърнета, маркучи... Намерих си в мазето един радиатор от големите
....
Естествено паленето не мина гладко... контактният ключ дал фира - изолирах го.
Най-големия смях.... понеже стана тъмно и аз си светех с едно кандилобях закачил маркуча на сервото към водата вместо радиаторчето на парното... някак си се усетих бързо и не напълних сервото с вода
Вече палим, трябва да се дозакачат тук-там разни дреболии, но като цяло съм на крачка - две от движениетоFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment