Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за Alfetta 2.0 Детелина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за Alfetta 2.0 Детелина

Притежавам Алфета 2.0 детелина- инжекция, производсто 86-87 г. (мисля)
    Не и работи инцекцията и едната свещ се омаслява. Блока с електрониката Bosch е ремонтиран и може и там да имам проблем.
    Има монтирано газово още в Италия и предолагам затова се прецака инжекциона (гърмеше).

Моля за съвет струва ли си да се ремонтира и колко би ми излязъл ремонта.. или да сложа карборатори... или.. да я дам за части или скрап..
    Мерси
    Alfa romeo Alfetta 2.0 QO
    Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Здравей, колега! Първо да ти кажа, че не си пуснал темата в правилния раздел, така че и ще помоля някой администратор да я премести в "Класически модели". После ще те помоля да опишеш по точно какви проблеми ти прави колата. Какво си сменявал по нея и какво точно му е "ремонтирано" на ЕКУ-то. И да не си си помислил да махаш хубавата кола Поздрави!

П.С. Още един сектант
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Такава аз бих купил за скрап !
      пред Админите... със сапун !

Comment

Re: Съвет за Alfetta 2.0 Детелина

Първоначално публикувано от Ts_Iliev
        Притежавам Алфета 2.0 детелина- инжекция, производсто 86-87 г. (мисля)
        Не и работи инцекцията и едната свещ се омаслява. Блока с електрониката Bosch е ремонтиран и може и там да имам проблем.
        Има монтирано газово още в Италия и предолагам затова се прецака инжекциона (гърмеше).

Моля за съвет струва ли си да се ремонтира и колко би ми излязъл ремонта.. или да сложа карборатори... или.. да я дам за части или скрап..
        Мерси
        Снимки на колата? Мога да ти предложа 100 % помощ и съдействие за намиране на проблема. Аз имам алфета 2.0 мотроник златна детелина. Не е проблем да свалим мойто еку и да го качим да пробваме. Инжектор може да се ебава. Ако е с 4-те кръгли фара и си решил да продаваш колата, бих ти предложил бартер за фаровете - твоите кръгли бартер за моите квадрати + доплащане от моя страна и аз поемам монтажно/демонтажните процедури.
        ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
        ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
        Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
        Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Мерси за отзивите колеги...
          Историята на автомобила е следната..

Първо да кажа че от ДВГ не разбирам.
          Купена е от баща ми 93 г.- беше нещо фантастично тъмно сив металик, кръглите двойни фарове.. голямо ускорение.. Тогава докато не видеше никой не вярваше че на инжекция може да се сложи газ. (слагано е в италия.) Проблема беше, че като е на газ, за 2 години, 4-5 пъти става детонация и изхвърля кожуха на въздухният филтър. Там има и някъкъв датчик, мисля за дозиране на съотношението гориво/ въздух, мисля че и той страдаше от детонациите.
          Въпреки това вървеше добре.. до 95 г.

Тогава токовете се изгубиха, горивната помпа в резервоара спря да тласка гориво...
          Мисля че проблема беше в електронният блок (Боша). С помоща на един познат шунтирахме веригата на горивната помпа (не грубо) и сега като дам контакт, без стартер - чувам че помпата работи (и не спира... не знам дали трябва да е така..).
          Автомобила пак проработи... и то добре..

После за 3-4 години беше в ръцете на старият му собственик, а после си го взех... само че не е в движение. Според него газта е прецакала инжекцията.
          След консулт (не знам колко разбираше майстора, но със сигурност повече от мен). свалих от жулиета 2 карбуратора, монтирахме ги.. запалихме я... но едната свещ много се омаслява (може цилиндъра да е за шлайф). При пробите като я палих с карбораторите лапаше доста гориво (може би е нормални при положение че няма никаква центровка).

Пазя инжекциона, макар че не знам дали става за нещо.
          Знам че има 2 марки карбуратори- кои са по добрите и дали да я реставрирам с карбуратори или мога да намеря инжекция и ел блок.

Това е. Мерси и моля за мнение.
          Alfa romeo Alfetta 2.0 QO
          Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Най-вероятно не е за смяна целия инжекцион а само дебитомера,кутията на филтъра и някой друг датчик.Ако ти се занимава колега можеш да я възстановиш и после да и се радваш Тук има достатъчно хора които могат да ти помогнат

Успех
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Всичко което ти трябва е дебитомер
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo

А таз кола с кой модел инжекцион на Бош е

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                  Първоначално публикувано от Bobo

А таз кола с кой модел инжекцион на Бош е
                  Би трябвало да е с L-Jetronic механична инжекция, на повечето е с ЕКУ-то в/у дебитомера но има и модели с отделно ЕКУ
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ахам хм къв е тоз Жетроник с ЕКУ аз за първи път чувам.Механичните инжекций не са ли разпределител на горивото и една клапа,всичко тва дето седи върху кутията на въздушния филтър

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                      Ахам хм къв е тоз Жетроник с ЕКУ аз за първи път чувам.Механичните инжекций не са ли разпределител на горивото и една клапа,всичко тва дето седи върху кутията на въздушния филтър
                      не сички - по-газарските жетроници са с еку - дори на голфаруима има еку на к-жетроника
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Мойта е с мотроник и си е с електрически инжектори, дебитомер, рейка с регулатор гориво и така нататък. По описа на колегата - моята е същата, само че е със златна детелинка отзад. Има такава същата при познат, който я разпродава на части. Мога да се свържа с него само да ми кажеш какво точно ти трябва. А да - в Асеновград е колата. Аз купих фарове от нея, решетка, стопове, лайсни и така нататък.

Къв колегата Ts_Iliev

Писал съм ти на icq-то. Погледни го и ще направим нещо по въпроса да съживим още една такава мания Стига да имаш мераци де... За карбураторите Venci е твоя човек. Всъщност той е човека за много неща по колата ти

Comment

баах как нападнахте човека а тея инжекции л-жетроник изобщо не са механични а и на тая баба тряя е мотроник

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                            баах как нападнахте човека а тея инжекции л-жетроник изобщо не са механични а и на тая баба тряя е мотроник
                            И аз така си мислех шото незнам да има механична инжекция с дебитомер а и Венци днеска каза че е с Мотроник и то май ML 4.1.

Comment

Говорих си с колегата снощи на icq. Ми мога да ни честитя още един сектант и ОЩЕ ЕДНА АЛФЕТА В КЛУБА сътворихме и следния бартер - идното лято помощ и съвети срещу почивка на морето (че пича е от Добрич). Много е точен, и симптоматиката е точно на скапан дебитомер. Добре че си имам донор, който леко полеко изкупувам, та ще му отслужа с нещинко газовото ще бъде премахнато, ще си бъде върнат инщекциона, ще бъде върнат към оригиналното си състояние и блока за управление. Доколкото разбрах от него, когато са сложили карбураторите нито са сложили регулатор, нито са сменили горивната помпа, а са си оставили мотронишката да си бута на 3 бара налягане, която пък от своя страна след интервенцията си бута непрекъснато. Ето от къде му идва и цапането на свещ. Тоесто богата смес мисля е една от причините. А доколкото знам карбураторите работят на по-ниско налягане? Ако не съм прав ме поправете колеги

Още нещо към колегата - пич, колата е на ризи, не е на блок. Така че цилиндър не се шлайфа Направо се скубят ризите, буталата и сегментите и се слагат нови Абе мойта беше по-голяма щета и разсипия от твоята, пък тръгна и върви. Нема се ПУАШИШ!

Comment

Working...
                              X