Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за Alfetta 2.0 Детелина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ЕЕ на Разчитам със съвети и каквито трябват части за съживяването и Колеги...
    От горе казаното... търся да купя дебитомер....

В петък или събота ще я фотам отвсякъде и ще ги пусна

Поздрави
    Alfa romeo Alfetta 2.0 QO
    Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

илчо как реши че заради помпата цапа ЕДИНИЯ ЦИЛИНДЪР и ако е така според теб дали ще работят тея карбуратори изобщо на 4-5 бара щот ако няма регулатор налягането е такова е такива въпроси ме навяват на мисълта че нещо грешите все пак може и да си прав ама............

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
        илчо как реши че заради помпата цапа ЕДИНИЯ ЦИЛИНДЪР и ако е така според теб дали ще работят тея карбуратори изобщо на 4-5 бара щот ако няма регулатор налягането е такова е такива въпроси ме навяват на мисълта че нещо грешите все пак може и да си прав ама............
        Павка, написах че са само предположения. Дай ти съвет сега къде да гледа момчето. Може да не съм прав, да греша още от самото начало, а ти да помогнеш? Сериозен съм.

п.п Колега, колата мерише ли на бензин от ауспуха или пуши синьо-сивкаво и ухае на масло?
        ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
        ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
        Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
        Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Забравих да кажа нещо много важно за правоното диагностициране на проблема...
          Като сложихме карбураторите се оказа че помпата в резервоара не работи (въобще не знам какъв и е проблема) и ми предложиха следния вариант.
          Сложих помпа от парното на ЗАЗ в едно шише, в което сложих горивото... Видимо горивото се подава на тласъци.
          При този вариант двигателя си запали, но пък цапаше едната свещ. Горивото от шишето свърши доста бъзро..
          Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Първоначално публикувано от Ts_Iliev
            Забравих да кажа нещо много важно за правоното диагностициране на проблема...
            Като сложихме карбураторите се оказа че помпата в резервоара не работи (въобще не знам какъв и е проблема) и ми предложиха следния вариант.
            Сложих помпа от парното на ЗАЗ в едно шише, в което сложих горивото... Видимо горивото се подава на тласъци.
            При този вариант двигателя си запали, но пък цапаше едната свещ. Горивото от шишето свърши доста бъзро..
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Mury, какво те учудва ?
              Не е най-доброто но за запалване и да кара полеко става.
              пред Админите... със сапун !

Comment

Това беше за проба бе хора... не съм си правил илщзия че така ще се кара... въпроса беше дали изобщо пали...
                Споделям този опит за да се даде по точна диагноза на двигателя
                Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Първоначално публикувано от jamie
                  Mury, какво те учудва ?
                  Не е най-доброто но за запалване и да кара полеко става.
                  мнооого полека тряя се кара тая помпа няма никав шанс да захрани двигател над 1000сс освен ако не я кара на празен ход таз алфа аз съм слагал на 1.3 колт не стига колкото до зацапването на едната свещ мисля че проблема е сериозен

Comment

Е така де. Полеко - аз имам наблюдения над 1.7 мотор Рено - не му стига над средни обороти с такава помпа.
                    Проблема не е изяснен - първо колата не е зле да бъде поне ОБСЛУЖЕНА....
                    пред Админите... със сапун !

Comment

Тоя цилиндър дето цапа свеща? Тая свещ каква е? Да не е на 101 години и предала богу дух. Кабела на свеща? А капачката? Палеца също. Колега, купи първо 4 хубави нови свещи, кабели, капачка и палец. Виж какво ще стане с тоя цилиндър дето цапа. После да се върне Мотроника и всичко да му работи със сигурност. И тогава да се види как ще работи колата. И чаааааак тогава, ако цапа (гащи и мерише ) тогава му буташ тиквата и да видим какво ще намерим вътре при аутопсията. Само няма да се плашиш. Повярвай ми нещата не са чак толкова зле колкото изглеждат.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

винаги има вариант да е по зле а венцо все пак това е алфа за бога всичко може да е преебано

Comment

Стииигааа Нема плашиш човека. Прияелю, винаги има шанс Алфетата да се оправи. Или да се забатачи повече . То е най-вече какво сам си го направиш. Аз съм най-яркия пример за забатачване от само себе съм САМ самият АЗ . Моят съвет е да не се отказваш поне докато не ти се наложи да разрязваш изгнилите си прагове с флекс за да си изчукаш от ламарина нови . Аз съм готов да помагам на всеки с каквото мога само и само да няма други заблудени души по моя път .
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Днес направих някоя снимка на алфетката.
                            Признавам си че не бях отварял гаража отдавна, но ме грабна мерака да я "изправя на крака"

Ето номера на Дебитомера: 8326 / 1 288 310 054

Както се вижда от снимките е доста прашасъла... ама това да е само проблема, (решетката отпред е счупена и прозорчетата на задните врати).

За неследилите темата напомням че са поставени карбуратори и вида на двигателя не е оригинален. (в багажника е дебитомера с други джади от нея и от една жулиетка)

Разчитам на вас да я подкараме
                            Attached Files
                            Last edited by Ts_Iliev; d.m.y г., 22:39. Основание: да си кача хакнатите снимки
                            Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Още снимки
                              Attached Files
                              Last edited by Ts_Iliev; d.m.y г., 22:44. Основание: да си кача хакнатите снимки
                              Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Е ... Мога ли да разчитам на вас, ще я подкараме ли..
                                Да заприлича на тая
                                Attached Files
                                Last edited by Ts_Iliev; d.m.y г., 22:46. Основание: да си кача хакнатите снимки
                                Alfa Romeo 90 V6 2.5 QO

Comment

Working...
                                X