Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo Alfetta GT - Ново начало за една стара Алфа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега мога само да те поздравя за ентусиазма и упоритостта с която работиш по тази кола.

Изпълваш ми душата като гледам снимките и чета постовете ...
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Колега мога само да те поздравя за ентусиазма и упоритостта с която работиш по тази кола.

Изпълваш ми душата като гледам снимките и чета постовете ...
      +1 и от мен. Следя с голям интерес темата

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

Поздравления за работата и късмет с частите
        С интерес ще следя темата.
        За съжаление малко са хората които се нагърбват с подобна реставрация.
        CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
        Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

И аз следя с интерес. Бих помогнал с това-онова, ако има нужда.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Респект,и евала на такива хора!

Comment

във Варна има една изоставена бензинова 75 ,ако представлява интерес мога да потърся собственика да каже кви пари търси и да я отнасяш за части.Успех с реставрацията!
              Last edited by 546; d.m.y г., 21:15.

Comment

Ако можеш да се свържеш с човека и да го разпиташ за цена, мотор, екстри, няколко снимки (ако е възможно) и т.н. ще ти бъда много благодарен.
                Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от M.Gruev Покажи съобщение
                  Ако можеш да се свържеш с човека и да го разпиташ за цена, мотор, екстри, няколко снимки (ако е възможно) и т.н. ще ти бъда много благодарен.
                  О.К. Утре ще наснимам колата и ще се опитам да открия собственика.Досега на два пъти го издирвах безуспешно.Имам и две л.с. от колеги от форума.та ще направя една отделна тема да не цапам в тази.
                  Колата определено е много занемарена и не става за реставрация. Мотора е 1,6 без да пише на задния капак "инжекцион " .Аз я гледам ,че си стои от над 6-7 години на улицата без да я местят ,но може и да са над 15.Добре ,че е на супер забутано място и не са я вдигнали все още от общината.
                  Last edited by 546; d.m.y г., 02:27.

Comment

Бавно и мъчително, но все пак най-трудната част стана, коша е изкърпен (има още една две дреболии да се дооформят) и се тръгва назад.

Ето го и резултата:

Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Ръждата как смятате да я елиминирате?
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Кръпки, а на някои места смяна на цели панели. В коша е направено точно това.
                        Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Ейй, раздействали сте я ! Браво!

@alfa racer GTA
                          Ръждата, която се вижда останала по коша след възстановяването на ламарините е повърхностна и се елиминира с изстъргване с метална четка и след това обработване за да се защити изчистеното място.
                          Колкото и страшно да изглежда, всъщност не е и не тази ръжда е проблема.

Проблемите идват от силно корозиралите зони където са се отворили дупки. Там режеш гнилото, сгъваш нова ламарина и заваряваш.

Друг, според мен най-гаден проблем са кухините затворени между панели, до които няма достъп. Тия кухини не са обработени фабрично и задължително ръждясват, макар и повърхностно, от влагата във въздуха.
                          За тях, пръскане с ръждопреобразувател под налягане и след това вакса.... Пак става и няма да има проблеми още дълго време.

На този модел недостатъкът е, че панелът с решетката под чистачките е заварен за купето и няма достъп, а там се събират много листа, които трудно се почистват.

---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:45 ----------

Миро, не забравяйте да сложите и усилващите "гредички" на коша. Заваряват се за новите панели, които си купил, в горната част на коша.

145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Браво! И аз реших че е поредния отказал се

И аз мисля, че сега е момента да се подменят всички налични ремонтни панели
                            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
                            Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
                            Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Евала!

Comment

Working...
                              X